GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για το ντόπινγκ...

Από τον Τηλέμαχο Μπούντζουκα . Θα προσπαθήσω να είμαι λιτός και να κατανοητός ώστε να ειπωθούνε μερικά πράγματα με το όνομα τους για το αντ...

Από τον Τηλέμαχο Μπούντζουκα
.
Θα προσπαθήσω να είμαι λιτός και να κατανοητός ώστε να ειπωθούνε μερικά πράγματα με το όνομα τους για το αντι ντόπινγκ κοντρόλ. Προφητικά ήτανε λόγια μου και τα γραφτά μου εδώ και πολλά χρόνια, για το παραμύθι του ντόπινγκ που μας πλασάρει ο παγκόσμιος αθλητισμός ,οι εταιρείες, η εκάστοτε κυβέρνηση, τα κόμματα ,οι συνομοσπονδίες ,οι προπονητές ,οι επιστήμονες ,τα αθλητικά σωματεία ,οι παράγοντες ,οι προπονητές, οι δημοσιογράφοι και λοιποί συγγενείς είναι όλοι αυτοί που κόπτονται να έχουνε τον τίτλο του υπερασπιστή του «καθαρού αθλητισμού» με θύματα τους αθλητές. Αν ρωτήσετε όλους τους παραπάνω γιατί υπάρχει το ντόπινγκ θα πάρετε δυο απαντήσεις (η πρώτη) και η πιο επικοινωνιακή είναι για την υγεία των αθλητών, (η δεύτερη) για να υπάρχει ισότιμος ανταγωνισμός και «καθαρά» μετάλλια.
Και οι δυο όμως μας λένε ψέματα, εγώ θα ανατρέξω σε...
κείμενα του επιστήμονα φαρμακολογίας και μέλος του ΕΣΚΑΝ κ. Κούβελα «ξέρομε ότι όλοι κάτι παίρνουνε» είπατε τίποτα; ΞΕΡΟΥΝΕ.
Πώς να το ερμηνεύσω εγώ; Ξέρομε λέει ,ΟΛΟΙ λέει, «δηλαδή όταν θέλομε αφήνουμε και παίρνουνε «όλοι» και όταν δεν θέλουμε κανείς;». Μας λέει ξεκάθαρα «Εμείς καθορίζουμε τι είναι ντόπα με τους δείκτες των ουσιών και τι όχι, γιατί εμείς σαν επιστήμονες κατασκευάζομε τα πάντα με θύμα πάντα το πειραματόζωο μας αθλητή-α.» Είναι προφανές ότι το παιγνίδι δεν παιζότανε ποτέ στα ίσια . Άλλο DNA ο Αφρικανός ,άλλο ο Ευρωπαίος, άλλο , ο Ασιάτης, άλλο ο Νότιο Αμερικανός , Άλλο ο Καυκάσιος, άλλο ο Κινέζος και μην βιαστεί να με πει κανείς ρατσιστή γιατί θα έχασε. δεν τα λέω εγώ αυτά.>« Ένα πελώριο ερωτηματικό δίπλα από τα τεστ της Παγκόσμιας Υπηρεσίας Αντιντόπινγκ WADA, τα οποία ανιχνεύουν στα ούρα των ανδρών αθλητών τα στεροειδή, που τεχνητά βελτιώνουν το μυικό σύστημα, έβαλαν Ελβετοί επιστήμονες.
Όπως δήλωσαν, τα τεστ ουσιαστικά είναι άχρηστα, αφού αποτυγχάνουν να λάβουν υπόψη τους μια σημαντική παραλλαγή ενός γονιδίου, το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο στα επίπεδα τεστοστερόνης που εμφανίζονται στα δείγματα των ούρων. Όσοι αθλητές έχουν το συγκεκριμένο γονίδιο, είναι πολύ πιο απίθανο να περάσουν τα απαγορευτικά όρια που θέτει η WADA.Η παραλλαγή αυτή του γονιδίου είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη στους Ασιάτες, ενώ είναι σχεδόν ανύπαακτη στους Καυκάσιους ή τους Λατινοαμερικάνους. Το γεγονός αυτό δίνει εγγενές πλεονέκτημα στους Κινέζους, Ιάπωνες κ.α. αθλητές (ή όσους έχουν καταγωγή από αυτές τις χώρες, αλλά ζουν πλέον αλλού) έναντι των Ευρωπαίων.
Η ανακάλυψη δημοσιεύτηκε στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Journal of Sports Medicine" και έγινε από ερευνητική ομάδα, υπό τον Κριστόφ Σοντάν του Ελβετικού Εργαστηρίου για την Ανάλυση του Ντόπινγκ στο πανεπιστήμιο του Επαλένζ. "Σε σχέση με αυτό το γονίδιο, δεν είμαστε όλοι ίσοι, αυτό είναι σαφές", δήλωσε ο Σοντάν. Το επίμαχο γονίδιο είναι το UGT2B17, που ελέγχει τον μεταβολισμό της τεστοστερόνης. Αρκετοί άνθρωποι στη Γη έχουν μια παραλλαγή αυτού του γονιδίου, που τους κάνει να απελευθερώνουν ελάχιστη τεστοστερόνη στα ούρα τους και όπως έδειξαν τα σχετικά πειράματα, ποτέ να μην ξεπερνούν το πλαφόν που έχει θέσει η WADA, πράγμα που σημαίνει ότι μπορούν να ντοπαριστούν χωρίς φόβο ότι θα εντοπιστούν από τους ελέγχους στα ούρα. Το γονίδιο αυτό υπάρχει στο 81% των Ασιατών, στο 22% των Αφρικανών, στο 10% των Καυκάσιων και στο 10% των Λατινοαμερικανών. Χονδρικά, σύμφωνα με τους νέους ελβετικούς ελέγχους, η ύπαρξη του γονιδίου σημαίνει ότι, κατά μέσο όρο, οι Ασιάτες εμφανίζουν στα δείγματα των ούρων τους 40% χαμηλότερο επίπεδο τεστοστερόνης σε σχέση με τους Αφρικανούς, τους Ευρωπαίους ή τους Λατινοαμερικάνους.
Σύμφωνα με τον Σοντάν, είναι πλέον ξεκάθαρο ότι πρέπει να αναθεωρηθούν τα τεστ της WADA, ώστε να ληφθούν υπόψη οι γενετικές διαφορές των αθλητών, ανάλογα με την καταγωγή του αθλητή. Για τους Ασιάτες π.χ. τα όρια θα πρέπει πλέον να είναι πολύ χαμηλότερα.
Ο Σοντάν δήλωσε αντίθετος με την προοπτική εφαρμογής γενικών φυλετικών ή εθνικών ορίων στους ελέγχους, αλλά υποστήριξε ότι είναι πια καιρός οι αθλητές να έχουν το δικό τους "βιολογικό διαβατήριο", που θα περιλαμβάνει το ορμονικό προφίλ και το ατομικό γονιδίωμά τους, ώστε πλέον να μπορεί να ξεκαθαριστεί αν, σε περίπτωση εμφάνισης στα ούρα μεγάλης ποσότητας τεστοστερόνης, αυτή οφείλεται στο γενετικό κώδικα, σε ασθένεια ή στο ντοπάρισμα.
Σε κάθε περίπτωση, τόνισε, δεν υπάρχει άλλη λύση παρά οι αθλητικές αρχές να προχωρήσουν πλέον σε μια εξατομικευμένη μεταχείριση των αθλητών σε σχέση με τα τεστ αντι-ντόπινγκ.»< Εγώ απλός θα ρωτήσω παίζετε στα ίσια το παιγνίδι; Οχι κατά τα λεγόμενα της επιστήμης. Άρα τι εστί ντοπά; Πόσοι αθλητές και αθλήτριες έχουνε ξεσκιστεί παγκοσμίως από την WADA από κυβερνήσεις, δημοσιογράφους σαν το στιλ του δικού μας κυρ Φήλιπα; Σας βλέπω πάλι βιαστήκατε να πείτε ότι είμαι υπέρ του ντόπινγκ; ΟΧΙ είμαι κατά ,αλλά η κλώνοι του ανθρώπινου είδους ζούνε μαζί μας εδώ και πολλά χρόνια είναι γεγονός και ας κλίνουνε τα μάτια οι υπερασπιστές του παγκόσμιου αθλητισμού. Υπάρχουνε 5.000 6.000 χιλιάδες (παράνομα) εργαστήρια βιοτεχνολογίας και τους έχουνε έτοιμους να μπούνε στους παγκόσμιους στίβους , για να έχουνε ύπαρξη ,οι εταιρίες όλων τον αθλητικών, οι αθάνατοι, ο WADA, στοίχημα και οι λοιποί συγγενείς. Τον τελευταίο καιρό όλο και πιο συχνά τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται σε μια σχετικά νέα και ελπιδοφόρα ιατρική τεχνική που αναπτύχθηκε για να θεραπεύσει σοβαρές ή ανίατες ασθένειες, τη γονιδιακή θεραπεία.
Έτσι, ενώ οι επιστήμονες ανέπτυξαν αυτή τη θεραπευτική προσέγγιση για να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο, δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν τη διαρροή της στα αδίστακτα κυκλώματα της χρήσης αναβολικών ουσιών (ντόπινγκ), τα οποία επιθυμούν να την εφαρμόσουν σε αθλητές με σκοπό τη βελτίωση των επιδόσεών τους DNA και Γονiδια. Τι είναι τα γονίδια; Οι γενετικές πληροφορίες κάθε ανθρώπου είναι «γραμμένες» σε 23 ζευγάρια χρωμοσωμάτων που βρίσκονται στον πυρήνα των κυττάρων του οργανισμού. Τα χρωμοσώματα περιέχουν DNA (δεσοξυριβονουκλεϊκό οξύ) το οποίο έχει διάταξη διπλής περιελιγμένης έλικας.
Τα γονίδια είναι τμήματα γενετικού υλικού (DNA) που περιέχουν τις πληροφορίες για τη σύνθεση των πρωτεϊνών, οι οποίες αποτελούν δομικά στοιχεία του οργανισμού ή βοηθούν στη ρύθμιση των βιολογικών του λειτουργιών. ΠΟΙΟΣ είναι ρόλος των γονιδίων; Πρόσφατα οι ειδικοί ερευνητές κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν τις γενετικές πληροφορίες που είναι κωδικοποιημένες στα χρωμοσώματα και να καταγράψουν 20-25.000 ενεργά γονίδια, ανοίγοντας νέους δρόμους στη διάγνωση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση παραπάνω από 5.000 νοσημάτων, τα οποία βρέθηκε ότι οφείλονται σε συγκεκριμένες γενετικές αλλαγές (μεταλλάξεις).
Τι είναι τα γονίδια στην άθληση; Δεν είναι δύσκολο να διαπιστώσει κάποιος, παρατηρώντας τα σωματικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις αθλητών από διάφορες περιοχές του κόσμου, ότι δεν γεννιούνται όλοι με τις ίδιες βιολογικές δυνατότητες. Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει τουλάχιστον 90 γονίδια που σχετίζονται με την αθλητική επίδοση, γεγονός που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αφενός για την πρώιμη εύρεση ταλέντων σε διάφορα αγωνίσματα και αφετέρου για την εξατομίκευση της προπόνησης, ανάλογα με τη γενετική προδιάθεση κάθε αθλητή. Τι είναι η γονιδιακή Θεραπεία;. Ως γονιδιακή θεραπεία ορίζεται η επέμβαση στα γενετικά χαρακτηριστικά ενός οργανισμού, με σκοπό τη θεραπεία ή την πρόληψη κάποιας ασθένειας.
Η θεραπευτική αυτή προσέγγιση εφαρμόζεται κυρίως για την αποκατάσταση της λειτουργίας κάποιου γονιδίου που είναι ελαττωματικό και δημιουργεί προβλήματα στον οργανισμό. Το γενετικό υλικό μεταφέρεται στον πυρήνα των κυττάρων και κωδικοποιεί την παραγωγή κάποιας θεραπευτικής πρωτεΐνης. Η γονιδιακή θεραπεία στις μέρες μας εξελίσσεται ραγδαία και αναμένεται στο μέλλον να αποτελέσει τον σημαντικότερο τρόπο θεραπευτικής αντιμετώπισης πολλών ασθενειών που βασανίζουν την ανθρωπότητα. Πιες είναι οι τεχνικές γονιδιακής θεραπείας;.
Στη γονιδιακή θεραπεία επιδιώκεται η μεταφορά στον άνθρωπο ενός φυσιολογικού γονιδίου, που έχει παρασκευαστεί στο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ, το οποίο θα αντικαταστήσει το παθολογικό γονίδιο που προκαλεί την ασθένεια. Η μεταφορά του γονιδίου επιχειρείται με δύο μεθόδους, εξωσωματικά, με την αφαίρεση κυττάρων από τον πάσχοντα ιστό, τη γενετική τους επιδιόρθωση και την επανεισαγωγή τους στον Άνθρωπο και ενδοσωματικά, με τη χρήση ειδικών ‘’οχημάτων’’ τα οποία μπορεί να είναι συγκεκριμένοι ιοί (αδενοϊοί, ρετροϊοί, ερπητοϊοί) ή σφαιρίδια από λίπος (λιποσώματα). Οι ιοί, δηλαδή, που έχουν αδρανοποιηθεί ώστε να μην προκαλούν ασθένειες, παίζοντας το ρόλο του ‘’Δούρειου Ίππου’’ μεταφέρουν το γονίδιο μέσα στον πυρήνα του κυττάρου, όπου και ενσωματώνεται στο δικό του γενετικό υλικό, καθοδηγώντας την παραγωγή της ζητούμενης πρωτεΐνης.
Η γονιδιακή θεραπεία βρίσκει πεδίο εφαρμογής σε διάφορες ασθένειες, όπως είναι η αιμορροφιλία, η κυστική ίνωση, ο διαβήτης, η νόσος Alzheimer, τα μεταβολικά νοσήματα, οι τραυματισμοί της σπονδυλικής στήλης, η μεσογειακή και η δρεπανοκυτταρική αναιμία, η σοβαρή συνδυσμένη ανοσοανεπάρκεια, τα νοσήματα της καρδιάς, το AIDS και κυρίως ο καρκίνος (ΜΟΝΟ!!!) Επίσης, εκτός από την αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών, η γονιδιακή θεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί και για άλλους σκοπούς, όπως είναι η γρήγορη αποκατάσταση ιστών μετά από τραυματισμούς. Είναι απαραίτητο, πάντως, να διευκρινιστεί ότι η γονιδιακή θεραπεία δεν αποτελεί καθιερωμένη θεραπεία (ΑΝΤΕ!!),αλλά έχει εφαρμοστεί μόνο σε πειραματικές ιατρικές μελέτες (κλινικές δοκιμές) σε περισσότερους από 3.000 ασθενείς σε όλο τον κόσμο, κάτω από αυστηρούς ηθικούς και νομικούς κανόνες (Α!! ΝΑΙ).
Τα αποτελέσματά της, όμως, σε λίγες μόνο περιπτώσεις είναι ικανοποιητικά, όπως στην περίπτωση της σοβαρής συνδυασμένης ανοσοανεπάρκειας (SCID), στην οποία παρουσίασε θετική έκβαση το 90% περίπου των ασθενών. Ποιες είναι οι γονιδιακές τεχνικές στον Αθλητισμο το γονιδιακό ντόπινγκ; Ως γονιδιακό ντόπινγκ ορίζεται η μη θεραπευτική χρήση κυττάρων, γονιδίων ή γονιδιακών στοιχείων, που έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τη γενετική δομή των αθλητών (ΑΝΤΕ!!) ώστε το σώμα τους να παράγει ορμόνες ή άλλες φυσικές ουσίες που μπορούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.
Στη συνέλευση της Ιατρικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής τον Ιούνιο του 2001, μετά τη ραγδαία ανάπτυξη που παρουσίασαν οι τεχνικές της Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής, συζητήθηκε για πρώτη φορά το θέμα της πιθανής ύπαρξης γονιδιακού ντόπινγκ, αλλά και τέθηκε επιτακτικά η ανάγκη λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου. Τελικά, τον Ιανουάριο του 2003 το γενετικό ντόπινγκ συμπεριελήφθη στη λίστα των απαγορευμένων μεθόδων βελτίωσης της αθλητικής επίδοσης, ενώ η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντιντόπινγκ WADA και τοποθετεί το 2004 για πρώτη φορά τις γονιδιακές τεχνικές στη διεθνή λίστα μεθόδων ντοπαρίσματος. Επιπλέον, αν και οι παράγοντες της WADA πιστεύουν ότι η ύπαρξη γενετικά υποβοηθούμενων αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008 δεν είναι απίθανη(ΟΠΑ ΝΑΤΑ!!! ΤΑ ΛΕΝΕ) αναμφίβολα το 2012 στο Λονδίνο το πρόβλημα θα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Συγκεκριμένα ο R. Pound, πρόεδρος της WADA, δήλωσε πρόσφατα: ‘’Γνωρίζουμε ότι η απειλή του γενετικού ντόπινγκ είναι αληθινή.
Πρέπει να αρχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε αυτήν την απειλή τώρα, πριν να γίνει πραγματικότητα(ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥΜΠΑΝΑ). Είναι ευκολότερο να προλάβουμε ένα πρόβλημα, παρά να προσπαθήσουμε να το λύσουμε’’. Οι γονιδιακές παρεμβάσεις στον αθλητισμό γίνονται με τη βοήθεια γονιδίων που ελέγχουν τη σύνθεση διαφόρων πρωτεϊνών, οι οποίες σχετίζονται τόσο με την αθλητική επίδοση, όσο και με την ταχύτερη αποκατάσταση πιθανών τραυματισμών.Ερυθροποιητίνη (Epo)Το γονίδιο της ερυθροποιητίνης εισάγεται στην κυκλοφορία του αίματος με σκοπό την αύξηση της παραγωγής της. Η συγκεκριμένη ορμόνη παράγεται από τους νεφρούς και διεγείρει την παραγωγή νέων ερυθρών αιμοσφαιρίων από το μυελό των οστών, τα οποία μεταφέρουν έτσι περισσότερο οξυγόνο, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η αεροβική ικανότητα των αθλητών. Η τεχνική αυτή αναπτύσσεται για θεραπευτική χρήση σε ασθενείς με καρκίνο, AIDS ή νεφρική ανεπάρκεια που πάσχουν από σοβαρή αναιμία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράνομα κυρίως σε αγωνίσματα που απαιτούν αντοχή, αφού ο αυξημένος αριθμός ερυθρών αιμοσφαιρίων οδηγεί σε αύξηση της οξυγόνωσης των ιστών και επομένως στην ενίσχυση των δυνάμεων του οργανισμού.
Η είσοδος του γονιδίου της ερυθροποιητίνης στα κύτταρα έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε πιθήκους και ποντίκια (ΜΟΝΟ!! ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΤΑ ΑΡΝΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ;)στα οποία ο αιματοκρίτης σχεδόν διαπλασιάστηκε! Ινσουλινομιμητικός αυξητικός παράγοντας (IGF-1)Τεχνικά φαίνεται να έχει τελειοποιηθεί η εισαγωγή γονιδίων που οδηγούν σε αύξηση της μυϊκής μάζας (ΕΤΣΙ) και μέσω του γενετικού υλικού του ινσουλινομιμητικού αυξητικού παράγοντα-1 (IGF-1). Η διαδικασία αυτή εφαρμόστηκε αρχικά με απευθείας ένεση του γονιδίου στους μύες, με σκοπό τη θεραπεία μιας σπάνιας νόσου που οδηγεί σε απώλεια μυϊκής μάζας, της μυϊκής δυστροφίας. Η γονιδιακή μεταφορά IGF-1 θα μπορούσε να οδηγήσει σε υπεραποδόσεις σε αθλήματα όπως την άρση βαρών, τις ρίψεις και την πυγμαχία, στα οποία οι επιδόσεις βελτιώνονται με την αύξηση της μυϊκής μάζας. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, στις Ηνωμένες Πολιτείες, που είναι πρωτοπόρο στη γονιδιακή έρευνα, χορηγήθηκε με ένεση το συγκεκριμένο γονίδιο στα πίσω πόδια ποντικιών, με αποτέλεσμα να εμφανίσουν αύξηση της μυϊκής τους μάζας κατά 300% και διπλασιασμό της δύναμης ανύψωσης ειδικά σχεδιασμένων βαρών,(ΜΟΝΟ!! ΚΑΙ ΒΑΡΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΤΡΩΜΕ!! ΑΡΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΧΡΗΜΑ).Αγγειακός ενδοθηλιακός αυξητικός παράγοντας (VEGF) Μια άλλη ερευνητική εφαρμογή αναφέρεται στην εισαγωγή του γονιδίου του αγγειακού ενδοθηλιακού παράγοντα που μπορεί να βοηθήσει στην δημιουργία νέων αιμοφόρων αγγείων, η οποία αναπτύχθηκε για να βοηθήσει ανθρώπους με περιφερική αρτηριακή νόσο και ισχαιμική μυοκαρδιοπάθεια. Η διαδικασία αυτή έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει σε αυξημένη τροφοδοσία των ιστών με οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά, με αποτέλεσμα όργανα όπως οι μύες, οι πνεύμονες και η καρδιά, να παρουσιάζουν εξαιρετικές και απρόσμενες επιδόσεις, αγγίζοντας το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.
Τι είναι η μυοστατίνη. Είναι μια πρωτεΐνη που καθυστερεί την ανάπτυξη των μυών με κάποιο μηχανισμό που δεν είναι πλήρως ξεκαθαρισμένος. Ως εφαρμογή γονιδιακής θεραπείας αναπτύχθηκε για την αντιμετώπιση σοβαρών νόσων, όπως είναι η μυϊκή δυστροφία Duchenne και Decker.Στην πρακτική χρήση αυτής της μορφής γονιδιακού ντόπινγκ, θα μπορούσαν να χορηγηθούν ουσίες που παρεμποδίζουν τη δράση της μυοστατίνης, με αποτέλεσμα την υπερβολική ανάπτυξη της μυϊκής μάζας, εξαιτίας της μεγάλης αύξησης του αριθμού και του μεγέθους των μυϊκών ινών. Τι είναι ενδορφίνες-εγκεφαλίνες; Είναι φυσικές ουσίες (πεπτίδια) που εκκρίνονται από τον οργανισμό για την καταστολή του πόνου. Η χορήγηση των γονιδίων που ελέγχουν την παραγωγή τους φαίνεται να βοηθά τους αθλητές με πολλαπλές αγωνιστικές υποχρεώσεις ή με σύνδρομο υπερπροπόνησης να ξεπερνούν ευκολότερα τον πόνο και να συμμετέχουν συχνότερα σε αγώνες.
Είναι η μόνη ίσως αποδεκτή από την αθλητική κοινότητα χρήση γονιδιακής τεχνικής (ΟΠΑ ΝΑΤΑ ΠΑΛΙ ΕΔΩ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΕ!!; ΓΙΑΤΙ;). Η ένεση γενετικά τροποποιημένων γονιδίων αυξητικών παραγόντων (όπως ο IGF-1) σε τραυματισμένους ιστούς, (τένοντες, συνδέσμους, χόνδρους, μύες, οστά) φαίνεται σε πειραματόζωα (ΑΘΛΗΤΕΣ ΛΕΩ ΕΓΩ) να έχει ως αποτέλεσμα τη γρηγορότερη επούλωση και αποκατάστασή τους. Σημειώνεται ότι ακόμη και σε περιπτώσεις συνηθισμένης προπόνησης, παρατηρείται περιορισμένης έκτασης απώλεια μυϊκής μάζας, λόγω της έντονης καταπόνησης του μυϊκού συστήματος, γι’ αυτό και είναι πολύ ωφέλιμη η άμεση αναπλήρωσή της.
Οι κίνδυνοι για την υγεία απορρέουν από το γεγονός ότι ενώ οι συμβατικές γονιδιακές θεραπείες είναι απόλυτα ελεγχόμενες από εξειδικευμένους ιατρούς και άλλους επιστήμονες, στην περίπτωση του γονιδιακού ντόπινγκ οι εφαρμοζόμενες τεχνικές αναπτύσσονται σε παράνομα και ανεξέλεγκτα εργαστήρια,(ΟΜΟΛΟΓΕΙΤΕ ΡΕΕΤΕ!!) με άγνωστης προέλευσης πρώτες ύλες, που ενδέχεται να είναι επιμολυσμένες και χωρίς να έχουν περάσει από τη διαδικασία των επίσημων κλινικών μελετών (ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΟΥΝΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΤΟΥΣ ,ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ; )
Επίσης, η χρήση δυνητικά λοιμογόνων ιών όχι μόνο μπορεί να βλάψει την υγεία των ίδιων των αθλητών, αλλά εμπεριέχει και σοβαρό κίνδυνο επιμόλυνσης των ατόμων που τους συναναστρέφονται. Συγκεκριμένα, μετά την υπερβολική παραγωγή ερυθροποιητίνης αυξάνεται κατακόρυφα η πιθανότητα πρόκλησης εγκεφαλικού επεισοδίου ή καρδιακής προσβολής. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το αίμα, λόγω του αυξημένου αριθμού ερυθρών αιμοσφαιρίων, γίνεται πιο πυκνό και έτσι κυκλοφορεί πιο δύσκολα κατά μήκος των αγγείων, σχηματίζοντας ευκολότερα θρόμβους. Σε πειράματα χορήγησης του γονιδίου της ερυθροποιητίνης σε πιθήκους, αναπτύχθηκε μια σοβαρή μορφή αυτοάνοσης αναιμίας, αφού ο οργανισμός κατέστρεψε ανεξήγητα όχι μόνο τη νέα ερυθροποιητίνη, αλλά και αυτή που παρήγαγε φυσιολογικά ο οργανισμός.
Επίσης, στην περίπτωση της υπερβολικής αύξησης της μυϊκής μάζας, οι μύες γίνονται δυσανάλογα ογκώδεις και ισχυροί σε σχέση με τους τένοντες και τα οστά, τα οποία παραμένουν αμετάβλητα, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η πιθανότητα πρόκλησης κακώσεων και καταγμάτων. Ανησυχία, ακόμη, προκαλούν στους επιστήμονες ορισμένες άγνωστες παρενέργειες των γονιδιακών τεχνικών(ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ,ΜΗΝ ΧΕΣΩ!!).
Το 1999 ένας 18χρονος ασθενής που έκανε γονιδιακή θεραπεία για μια σπάνια ασθένεια του ήπατος, πέθανε ξαφνικά και αναίτια από πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις αναπτύχθηκε μια μορφή λευχαιμίας, λόγω έντονης ανοσολογικής αντίδρασης του οργανισμού ή παρουσιάστηκαν συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της γρίπης,(ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΟΙΡΩΝ ΑΣ ΠΟΥΜΕ;) αναζωπυρώνοντας τους προβληματισμούς για τις απρόβλεπτες επιδράσεις των γονιδιακών παρεμβάσεων. Η ανίχνευση των γονιδιακών μεθόδων ντόπινγκ είναι πολύ δύσκολη, διότι μετά από τη χορήγηση των τεχνητών γονιδίων ο οργανισμός των αθλητών παράγει πρωτεΐνες όμοιες με τις φυσιολογικές. Ένδειξη χρήσης γονιδιακής τεχνικής προκύπτει μόνο με την εξέταση των αποτελεσμάτων της, όπως είναι η μέτρηση του αιματοκρίτη μετά τη χορήγηση του γονιδίου της ερυθροποιητίνης.
Ο αγώνας, όμως, μεταξύ παρανόμων τεχνικών και ιατρικών επιτροπών ελέγχου ντόπινγκ δεν τελειώνει τόσο εύκολα, αφού έχουν ήδη αναπτυχθεί φάρμακα που κατεβάζουν τεχνητά το επίπεδο του αιματοκρίτη, αποκρύπτοντας τις γενετικές παρεμβάσεις στην ερυθροποιητίνη σε πιθανό έλεγχο αντιντόπινγκ. Ως πιθανή λύση έχει προταθεί η συνεχής μέτρηση της συγκέντρωσης συγκεκριμένων πρωτεϊνών των αθλητών για μακρύ χρονικό διάστημα, ώστε να γίνεται αντιληπτή ενδεχόμενη αλλαγή στη φυσιολογία και τη λειτουργικότητα του οργανισμού. Η διαδικασία, όμως, αυτή θα πρέπει να περιλάβει εκατοντάδες πρωτεΐνες για ένα μεγάλο αριθμό αθλητών διαφόρων αγωνισμάτων, γεγονός που καθιστά πρακτικά ανέφικτη την πραγματοποίησή της.(ΕΕΕΕΕ).
ΛΕΝΕ ένας ασφαλέστερος τρόπος ελέγχου του προβλήματος είναι η πίεση των εταιρειών βιοτεχνολογίας και των επιστημόνων που εργάζονται στον συγκεκριμένο τομέα να αναπτύξουν κάποια τεχνική σήμανσης του γενετικού υλικού,(ΠΩΣ; ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΕΝΤΑΣ ΣΑΣ!!) των φορέων του αλλά και των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται στη γονιδιακή θεραπεία νοσημάτων, ώστε, ακόμη και αν καταλήξουν στα κυκλώματα του ντόπινγκ, να είναι εφικτή η ανίχνευσή τους.
Το πρόβλημα, στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι ότι οι χημικές ουσίες και οι ιϊκοί φορείς που μεταφέρουν το γενετικό υλικό είναι δυνατό να εντοπιστούν μόνο αμέσως μετά την εφαρμογή της τεχνικής, αφού εξαφανίζονται εύκολα από την κυκλοφορία του αίματος. Επίσης, μελετάται η εφαρμογή της βιοψίας μυϊκού ιστού για την ανάλυση της σύστασης της μυϊκής μάζας των ύποπτων για ντόπινγκ αθλητών, που όμως είναι πιθανό να προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις στον αθλητικό κόσμο, επειδή λαμβάνεται με, έστω και απλή, χειρουργική τεχνική. (ΑΑΑΑΑ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΓΩ;)
Οι κυριότερες ομάδες-στόχοι που είναι πιθανόν να ενδιαφερθούν για τη γονιδιακή θεραπεία είναι οι πρωταθλητές και οι προπονητές τους σε όλα τα αγωνίσματα, καθώς και άτομα που γυμνάζονται σε γυμναστήρια, τα οποία ενδιαφέρονται για την εύκολη αύξηση της μυϊκής τους μάζας. Ένας σημαντικός τομέας, στον οποίο θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή, είναι η χρηματοδότηση ερευνών για τη συνεχή βελτίωση και εξειδίκευση των τεχνικών ανίχνευσης κάθε πτυχής των γονιδιακών παρεμβάσεων, αλλά και η παραδειγματική τιμωρία όσων παρασκευάζουν και διακινούν τις πρώτες ύλες,(ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ ΘΑ ΒΑΛΩ ΕΓΩ) αλλά και εφαρμόζουν στους αθλητές αυτές τις παράνομες τεχνικές.
Η παράλογη και παράνομη χρήση των γονιδιακών τεχνικών μπορεί να συγκριθεί σχηματικά με την πυρηνική ενέργεια, η οποία ενώ μπορεί να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα του πλανήτη, έχει χρησιμοποιηθεί καταχρηστικά για την κατασκευή βομβών και την αφάνιση ανθρώπινων πληθυσμών. Ο αθλητικός κόσμος πολύ σύντομα θα κληθεί να αντιμετωπίσει και να λάβει αυστηρά μέτρα για το θέμα του γονιδιακού ντόπινγκ, αφού από την πλευρά της βιοτεχνολογίας έχουν ήδη δοκιμαστεί με επιτυχία διάφορα γονίδια για την αντιμετώπιση σοβαρών νοσημάτων, τα οποία θα μπορούσαν να βελτιώσουν την αθλητική επίδοση. Επιπροσθέτως, επειδή η πίεση για τη νίκη και τη συνακόλουθη οικονομική, επαγγελματική και κοινωνική καταξίωση είναι τεράστια, δεν είναι απίθανο να υπάρξουν εταιρείες βιοτεχνολογίας, οι οποίες, όπως έπραξαν και με τις συνηθισμένες αναβολικές ουσίες, θα αναζητήσουν προπονητές και αθλητικούς παράγοντες χωρίς ηθικούς φραγμούς,(ΠΩ ΠΩ ΝΑ ΠΑΛΙ Η ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ) οι οποίοι θα είναι έτοιμοι να θυσιάσουν στο βωμό του χρήματος και της εφήμερης δόξας το πολύτιμο αγαθό της υγείας εύπιστων και φιλόδοξων νέων ανθρώπων. (ΤΟ ΚΕΡΑΣΙ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ) Για τους λόγους αυτούς θα πρέπει να συνεργαστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι, δηλαδή προπονητές, αθλητικοί παράγοντες, ομοσπονδίες, ειδικοί επιστήμονες, καθώς και στελέχη εταιρειών βιοτεχνολογίας, ώστε να γίνει πράξη η ενημέρωση των τελικών αποδεκτών των ανορθόδοξων μεθόδων που είναι οι αθλητές, η βελτίωση των μεθόδων ανίχνευσης του γενετικού ντόπινγκ, αλλά και η ολοκλήρωση της απαραίτητης θεσμικής θωράκισης, με τη θέσπιση σαφών νομικών κανόνων για την ασφαλή χρήση και την αποτροπή της κατάχρησης των γενετικών τεχνικών. (Λέω εγώ τώρα στο Πεκίνο τόλμησε κανείς να τα φωνάξει αυτά; ή απλός το σιγανόψιθύριζαν. Μα οι μελέτες γίνονται για το καλό της ανθρωπότητας (θα πούνε πολλοί από εσάς).
Εγώ θα πω ένα μεγάλο ΟΧΙ το ξέρουνε και το θέλουνε, ώστε οι μελλοντικοί άνθρωποι του πλανήτη να μην τους γεννά μάνα αλλά να τους (σπέρνουνε) στα αντιδραστήρια τους ώστε να ελέγξουνε τον πληθυσμό του πλανήτη, το τι γλώσσα θα ομιλεί αν ομιλεί, τα ήθη και τα έθιμα του, την ελευθέρια του, την ράτσα του, την θρησκεία του, έτσι οι λαοί θα γίνονται μάζα και η μάζα αυτή θα υπακούει, θα βλέπει, θα τρώει, θα πιστεύει όπια θρησκεία θα θέλουνε ΑΥΤΟΙ έτσι η αλήθεια της ζωής χάνετε. Ολα αυτά έχουνε ένα στόχο οι ματαιόδοξοι του κόσμου μας θέλουνε από ΑΘΑΝΑΤΟΙ να γίνουνε και ΘΕΟΙ με ένα νέο είδος (ανθρώπου) η μετάλλαξη εχει αρχίσει από την διατροφή μας με μεταλλαγμένα ζώα, καρπούς ,και ποιοι είναι τα καλύτερα τους πειραματόζωα ώστε να αντέχουνε στα πειράματα τους και με κέρδος; .Οι αθλητές κύριες και κύριοι τους σπέρνουνε την ματαιοδοξία του (ΗΡΩΑ) του χρήματος τους χρησιμοποιούνε, και αν δεν τους κάνει του κάνουνε ένα ντόπινγκ κοντρόλ και τον τελειώνουνε, και πιάνοντας δικαιολογούνε την ύπαρξη τους και φαίνεται στη ΜΑΖΑ ότι παρουσιάζουνε και κοινωνικό έργο, αν τα αφήνανε ελεύθερα δεν θα μπορούσανε να τεστάρουνε περάματα τους; ΟΧΙ.
Για θυμηθείτε πόσους έχουνε κάνει ήρωες στα μάτια σας; Πόσα κέρδη έβγαλαν και βγάζουνε; και αφού τους στύβουνε σαν σφουγγάρια τους βάζουνε μια ταμπέλα ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΜΕΝΩΣ ποίος είναι πιο ένοχος; αυτός που τα παίρνει η αυτός που τα φτιάχνει; Μα θα μου πείτε τα φτιάχνουνε για την υγεία και αυτοί τα παίρνουνε για να κλέψουνε, μα αυτό λέω και εγώ ότι τα παίρνουνε ΟΛΟΙ το λέει και ο κ. Κούβελας του ΕΣΚΑΝ άρα που πάμε στην θεωρία ΤΖΕΚΟΥ; Όποιος πιάνετε μόνο είναι ντοπαρισμένος;
Άρα τι λένε οι ποιητές έμμεσα ότι είμαστε ΟΛΟΙ πνιγμνένοι στης ορμόνες και στα αναβολικά.
ΤΙ ΛΕΤΕ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ; ΔΕΣΤΕΤΑ. http://video.google.com/videoplay?docid=-3185143019557685183 http://video.google.com/videoplay?docid=-6446595256707537444
ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΣΤΕΛΝΟΥΝΕ ΣΕ ΒΙΟΛΟΓΟΥΣ Κ.Τ.Λ ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ :ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΥΣ …ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ.. ΓΡΑΦΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ ΣΑΪΤ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΕΙΜΕΝΑ. ΑΝ ΘΑ ΨΑΞΟΥΝΕ ΘΑ ΔΟΥΝΕ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΑΟΡΙΣΤΟ ΤΙ ΕΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΑ (ΝΤΟΠΙΝΓΚ) ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΧΡΙΣΤO ΠΡΟΦΗΤΗΣ =M………. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ: ΜΕ ΘΕΜΑ ΔΙΕΓΕΡΤΙΚΑ – STIMULANTS, ΚΑΠΝΙΣΜΑ, ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Ο ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

6 σχόλια

  1. ΕΡΩΤΗΣΗ..ΓΙΑΤΙ ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ,,,ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΓΥΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗΣ ΦΑΣΙΖΟΥΣΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.. ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΤΩΣΗ?!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν αλεκτωρ λαλησει!!

    Σας το εχει ηδη πει ο δρ κουτσουκος οτι βαδιζουμε για στυγνη δικτατορια

    και περιεργως σιωπατε!!!

    σε ενα χρονο θα κλαιτε ομαδικα γιατι θα ειναι αργα!!

    ποιος θελετε να σας το πει? η απογευματινη??

    Κοιμηθειτε ακομα λιγο!

    φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ !
    Λόγια τους αέρος έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου, όταν συναντούσε κάποιο φαφλατά που «τα ήξερε όλα». Μέσα από τη σοφία των χρόνων της , η ζωή την είχε μάθει πώς αντιμετωπίζει τους πονηρούς που έλεγαν πολλά και έκαναν λίγα, που μίλαγαν γλυκά και έκαναν τα αντίθετα.
    Μου έρχονται στο μυαλό όσα ακούω τελευταία από την παρέα του Γιωργάκη και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!
    ΤΑΖΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ τη στιγμή που κρύβουν το βρώμικο παρελθόν του κόμματός τους, παρόλο που ο Νο2 τότε του κόμματος, ο Τσουκάτος, τα έχει παραδεχθεί όλα. Τι σόϊ κάθαρση μπορεί να φέρουν αυτοί οι άνθρωποι; Λένε ότι το σκάνδαλο Siemens αφορά όχι μόνο το πασόκ αλλά και τη ΝΔ, τη στιγμή που η μίζες δόθηκαν για αποφάσεις που υπογράφηκαν από το πασόκ. Προσπάθησαν μάλιστα να θάψουν το θέμα φέρνοντάς το βιαστικά στη βουλή για να μην προλάβουν οι ανακριτές να μαζέψουν όλο το υλικό, ειδικά τις κινήσεις των πράσινων λογαριασμών.
    ΤΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ αλλά δεν μας λένε τίποτε συγκεκριμένο. Τους πήραν στο ψιλό ακόμη και οι άλλοι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές που τους λένε «δώστε μας το σχέδιό σας να σωθούμε και εμείς». Συγχρόνως, το πασόκ αυξάνει συνεχώς τα δανεικά του ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ με αποτέλεσμα να είναι το πιο υπερχρεωμένο. Καταλάβαμε, πάμε όλοι για το Ταμείο ανεργίας. Και μετά θα καθόοοοοομαστε. Αυτή είναι ζωή.
    ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ, παρόλο που όλα τα ιδιωτικά κανάλια και η πλειοψηφία των εφημερίδων τους υποστηρίζουν τόσο χοντροκομμένα που σούρχεται να ξεράσεις. Όλοι αυτοί οι παντοδύναμοι επιχειρηματίες ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τους υποστηρίζουν (και οικονομικά όπως παραδέχθηκε ο Πάγκαλος, μόνο που δεν λέει ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, για να δούμε τι παρε-δώσε έχουν με το δημόσιο οι χρηματοδότες του πασόκ);
    Θα μου πεις, ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ, όταν έλθει η ώρα να κυβερνήσουν θα βρούν τις κατάλληλες δικαιολογίες.
    ΑΠΛΑ, ΜΕ ΤΣΑΤΙΖΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.
    Με τσατίζει όταν καταλαβαίνω ότι με δουλεύουν και μάλιστα τόσο εξόφθαλμα.
    Τι έγινε ρε παιδιά εκεί στο πασόκ, όλοι πτυχίο από το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ έχετε πάρει;
    Καλά, ο Γιωργάκης είναι ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ της σχολής, αυτό εννοείται!
    Με τόσα ιδιαίτερα και πρακτική εξάσκηση που έκανε με τον πατέρα του σίγουρα θα σκίσει, και αυτό εννοείται.
    Ευτυχώς που το παιδί χάνει λάδια, αυτό έχω να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι πολιτες γκρεμιζουν την τυραννια!!

    Ο νεος Ροβεσπιερος δρ Κουτσουκος με 100.000 επαναστατημενο λαο μπαινει στην Βαστιλη....και την καταλυει....

    μην περιμενετε τις εκλογες να σας τις φερει ο πιτσαδορος... δεν τις θελουν οι φεουδαρχες και "κοιμιζουν" τον Γιωργο οπως τον παπου του!!

    ερχεται λαικο τσουναμι που θα γκρεμισει την φεουδαρχια ..

    ερχονται λαικα δικαστηρια...οποιος ειναι μαφιοζος,πολιτικος αγυρτης,τραπεζιτης αρχικλεφταρος, εκλεψε, νονός, μεγαλεμπορος ναρκωτικων, βιασε ανηλικα, ειχε δυκτυα πορνειας, συνεργαστηκε με το παρακρατος,...

    θα δικαστει απο λαικα δικαστηρια!!

    Μονο ετσι θα σωθει η δημοκρατια!!!

    12 Ιουλ 2009 10:11:00 πμ



    Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Ο Δεκεμβρης ειναι πολυ κοντα...βρεχει εξω!!!

    Τσακιστε την φεουδαρχια με μαχητικες διαδηλωσεις...ειδαλλως θα σας τσακισει!!

    Παρακρατικοι, μαφιοζοι, ποινικοι, υποκοσμιακοι και "υπηρεσιες" θα βαδισουν χερι χερι με την αγια οικογενεια!!

    Γονατισαν τον λαο με τα δανεια με υπερογκα επιτοκια που ισχυουν μονο στην Ελλαδα και κανεις δεν μιλαει!!

    ΅Εχουν μετατρεψει σε νεοσκλαβους το 80% του λαου!!

    Οταν θα βλεπεις στην πορνεια την αδελφη σου και το παιδι σου και ολους στα ναρκωτικα τοτε θα ειναι αργα...

    ΤΩΡΑ ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ!!

    12 Ιουλ 2009 8:36:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΡΑΓΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟ.
    - ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ.
    - ΤΟΥ ΒΑΡΕΣΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΑ Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ
    ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΚΑΡΟ-ΣΥΛΒΑΝΑ.
    - ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΕΣΙΜΟ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ
    ΚΑΙ ΣΤΑ ΩΠΑ-ΩΠΑ ΤΟ ΠΟΥΡΟ ΔΑΜΑΝΑΚΗ
    (Η ΓΡΙΑ ΚΟΤΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΖΟΥΜΙ ).
    - ΔΕΝ ΠΝΙΓΗΚΕ Ο ΒΛΑΞ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ
    ΜΕ ΤΟ ΚΑΝΟ.
    - ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΗΛΙΟ
    ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ....
    - ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΥΙΣΚΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΕΖΙΝΗ ΚΑΙ ΗΠΙΕ ΕΝΑ ΜΠΕΤΟΝΙ...

    ΠΑΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.
    ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΠΑΣΟΚΟΣ ΣΕ ΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΚΡΟΥΣΗ.
    ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΡΕΜΑΛΟ ΤΟΝ ΣΓΟΥΡΟ
    ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΗΣΕ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΟΛΥΣΕ ΝΤΟΠΑΡΙΣΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ..
    ΜΗΠΩΣ ΤΟΝ ΞΕΡΕΤΕ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΜΗΠΩΣ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση