GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θα πληρώνουν ακόμη και για ...να μείνουν φυλακή!

. Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως η οικονομική κρίση χτύπησε σκληρά και το σωφρονιστικό σύστημα της Λετονίας, με αποτέλεσμα οι φυλακισμέ...

.
Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως η οικονομική κρίση χτύπησε σκληρά και το σωφρονιστικό σύστημα της Λετονίας, με αποτέλεσμα οι φυλακισμένοι να καλούνται να πληρώσουν για να παραμένουν στο κελί τους. «Ακόμα και η στέρηση της ελευθερίας για σωφρονιστικούς λόγους κοστίζει ακριβά», γράφουν κρατούμενοι των φυλακών της Λετονίας , σε ανοιχτή επιστολή προς τα ΜΜΕ, επισημαίνοντας πως οι μερίδες φαγητού έχουν κοπεί, ενώ η παραμονή σε κελί κοστίζει αρκετά ευρώ τη βραδιά.
Η εφημερίδα “Chas” δημοσίευσε την εξασέλιδη χειρόγραφη επιστολή , που εστάλη από...
τις φυλακές του Elgavsk , στο οποίο αναφέρεται ότι το γράμμα έχει λογοκριθεί και από τη διοίκηση των φυλακών πριν φθάσει στους αποδέκτες του. «Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με τις απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στις φυλακές της Λετονίας . Καμία φυλακή στον κόσμο δεν είναι ο παράδεισος, όμως αυτό που βιώνουμε μοιάζει σίγουρα με κόλαση. Κατ’ αρχήν πρέπει να πληρώνουμε για να είμαστε στη φυλακή, ενώ οι φρουροί συγκεντρώνουν χρήματα από τους κρατούμενους για κάθε παροχή, φαγητό, ρεύμα, χρήση τηλεόρασης κουβέρτες.»
Η οικονομική κρίση οδήγησε και στη μείωση των μερίδων φαγητού, ενώ σύμφωνα με την καταγγελία των κρατουμένων, όποιος θέλει να φάει περισσότερο, πρέπει να πληρώσει. Το ίδιο γίνεται και με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού, που αν δεν πληρωθούν από τους κρατουμένους, το κελί τους δεν θα έχει ρεύμα, ούτε ζεστό νερό. Την ίδια ώρα περικοπές υπάρχουν και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη , ενώ χειρουργικές επεμβάσεις γίνονται μόνο σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις, όπως καταγγέλλουν οι φυλακισμένοι.
Πάντως σύμφωνα με τον επικεφαλής των σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας Visvaldis Pukite, «οι κρατούμενοι παραπονούνται συνεχώς και για τα πάντα». Παρ΄ολ’ αυτά ο κ. Pukite παραδέχεται πως λόγω της οικονομικής κρίσης οι μερίδες φαγητού και ψωμιού έχουν γίνει μικρότερες, καθώς και ότι οι κρατούμενοι πληρώνουν μόνοι τους για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στο κελί τους. www.protothema.gr

8 σχόλια

  1. Κύριε Καραμανλή, η κατ’ οίκον νοσηλεία των ασθενούντων από την νέα γρίπη θα είναι και η μεγαλύτερη αιτία διασποράς της νόσου!
    Διότι πόσοι νοσούντες και συγγενείς τους θα τηρήσουν επακριβώς τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί;
    Έτσι οι συγγενείς αυτοί που ζούνε με τους πάσχοντες κατά ένα ποσοστό μικρό ή μεγάλο, κατά την γνώμη μου μεγάλο, θα έρθουν σε επαφή με την νόσο, και θα την έχουν μαζί τους, θα βγουν έξω από το σπίτι είτε για να πάνε στις δουλειές τους είτε για να πάνε για ψώνια μεταφέροντας τον ιό ο οποίος δεν τους έχει ακόμη δώσει απτά σημεία συμπεριφοράς του στο σώμα τους, αλλά υπάρχει, θα προσκολληθεί σε άλλους ανθρώπους μη υποψιασμένους περί αυτού και η εξάπλωση θα είναι ραγδαία, και με απρόβλεπτες συνέπειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

    ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΔΙΚΕΣ
    ΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΜΗ ΣΤΕΡΗΣΗ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ = ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΕΚ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΣ

    EΚΒΙΑΣΜΟΥΣ

    ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ "ΑΓΑΘΟΕΡΓΙΕΣ" - ΜΑΦΙΑΣ

    ΜΠΛΕΓΜΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΥΠΕΡΑΝΩ ΥΠΟΨΙΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μια βουλευτης β αθηνας ειναι για φυλακη??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σε ποιο νόμο είναι γραμμένο κύριοι συνταγματολόγοι ότι αυτόν που θα προτείνει το κόμμα που κυβερνά, για πρόεδρο της Δημοκρατίας τα άλλα κόμματα έχουν υποχρέωση να τον ψηφίσουν ;
    Και από πού και ως που η επιθυμία του Πασόκ να μην συγκατανεύσει στην προεδρική εκλογή του κυρίου Παπούλια κατ’ αρχήν, και να δώσει το δικαίωμα μέσω αυτής της συγκατάνευσης στην Δεξιά να συνεχίσει να κυβερνά, και να καταστρέφει την χώρα είναι αθέμιτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΕΤΕ ΝΑ ΖΗΛΕΨΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΟΜΟΛΑΚΙΑΣ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΛΕΤΟΝΩΝ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε μαλακα ΤΟ ΜΙΣΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΗΔΗ ΦΥΛΑΚΗ.
    ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Υπάρχουν κι' άλλοι τρόποι να μαζέψετε χρήματα Ηλίθιοι φορομπήχτες ! Μπορείτε π.χ στα φανάρια να διώξετε αυτούς που καθαρίζουν τα τζάμια και να πάτε εσείς. Επίσης στις ταβέρνες οποίος τρώει πολύ. Ένας άλλος τρόπος είναι να φορολογήσετε όσους φοράνε ακριβή και επώνυμη ένδυση, και τέλος τους νεαρούς που πάνε στις καφετερίες για φραπέ.
    ΦΕΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΝΕΑ ΓΚΑΦΑ απο το...αΓΑΠάκι!

    Νέα γκάφα από τον Παπανδρέου αυτή τη φορά με τη γρίπη. Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ παρενέβη χθές μετά από αρκετές ημέρες και δήλωσε στομφωδώς ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να τεθεί επικεφαλής διϋπουργικής επιτροπής για την αντιμετώπιση του ιού.

    Κι όμως τέτοια διϋπουργική επιτροπή έχει συσταθεί από τις 2 του περασμένου Μαϊου υπό τον Καραμανλή. Εκείνο το Σάββατο με αφορμή τα δύο πρώτα κρούσματα που είχαν εκδηλωθεί στη χώρα μας είχε συνεδριάσει στο Μαξίμου η διϋπουργική με τη συμμετοχή των υπουργών Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλου, Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλου και Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλου.
    Στις 5 Μαϊου μάλιστα ο Άρης είχε εκδώσει και σχετική εγκύκλιο προς όλες τις σχολικές μονάδες ενώ στις 13 Ιουνίου ο Αβραμόπουλος ξαναπήγε στον Καραμανλή και τον ενημέρωσε διεξοδικά για την κατάσταση και την υλοποίηση των μέτρων που λαμβάνονται.

    Οι σχετικές αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου και του υπουργού Υγείας, προκάλεσαν σοβαρό εκνευρισμό στην Ιπποκράτους και σύμφωνα με πληροφορίες ο Παπανδρέου τα έβαλε με τον Παπακωνσταντίνου και τον Ραγκούση επειδή δεν τον ενημέρωσαν για τη σύσταση της διϋπουργικής. Ενδεικτικό του πανικού που επικρατεί αυτή την ώρα στην Ιπποκράτους είναι ότι αποσύρθηκαν από το ηλεκτρονικό Αρχείο Τύπου όλες οι ανακοινώσεις της περιόδου 30-4 έως 04-05-2009 προφανώς γιατί στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν σχολιάσει τα αποτελέσματα εκείνης της διϋπουργικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση