GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η άγνωστη ιστορία της "Ελευθεροτυπίας"...

Ο ισσοροπιστής Φυντανίδης και ο "τάφος του Ινδού"... Από τον Μάκη Γιομπαζολιά http://giobazolias.blogspot.com/ . Σας χρωστάω, από...

Ο ισσοροπιστής Φυντανίδης και ο "τάφος του Ινδού"...

Από τον Μάκη Γιομπαζολιά
.
Σας χρωστάω, από τον περασμένο Νοέμβριο, την συνέχεια και το τέλος από την κατάθεση ψυχής, για την δημιουργία και το γκρέμισμα του ονείρου της πρώτης "εφημερίδας των συντακτών" στην Ελλάδα. Της "Ελευθεροτυπίας". Με ονόματα και γεγονότα. Όπως τα έζησα, όντας ένας από εκείνους τους 80 συντάκτες, που ξεκίνησαν να ονειρεύονται την "μεγάλη επανάσταση στον ελληνικό τύπο". Μέχρι που ξύπνησαν εξαπατημένοι. Όπως και ο λαός, που αγκάλιασε την μεγάλη εκείνη προσπάθεια.
Με την ημερομηνία 24 Νοεμβρίου 2008 (εδώ) θα βρείτε τώρα ολοκληρωμένη την 6η και τελευταία συνέχεια της κατάθεσης, ανατρέχοντας στις "προηγούμενες αναρτήσεις". Και, όποιος θέλει μπορεί να διαβάσει πλέον ολοκληρωμένη την κατάθεση ψυχής για την "Ελευθεροτυπία", στις έξι σχεδόν αλλεπάλληλες αναρτήσεις μου, με τίτλο "Ελευθεροτυπία" και αρίθμηση από το 1 έως και το 6.
Λοιπόν, συνέχεια και τέλος της κατάθεσης ψυχής, για την "εφημερίδα των συντακτών Ελευθεροτυπία", που έγινε "εφημερίδα του αφεντικού". Κατεδαφίζοντας τα δημοκρατικά όνειρα των συντακτών της και ολόκληρου του ελληνικού λαού. Και παρέχοντας, στις πλάτες των συντακτών, εκδοτική και πολιτική εξουσία και μεγάλο πλούτο στον "επιβήτορα" του ονείρου των συντακτών και του λαού.
Λοιπόν: Μετά την απόλυση Φιλιππόπουλου. Την "τρικλοποδιά" κάποιων "αριστερών" μελών της Συντακτικής Επιτροπής. Που αντικειμενικά - έστω και άδολα - έβαλαν "πλάτη" στον εργοδότη. Και την τελική επικράτηση του ιδιοκτήτη-εκδότη Κίτσου Τεγόπουλου... Το κενό διεύθυνσης στην "εφημερίδα των συντακτών" δεν κράτησε παρά μόνο ελάχιστες ημέρες.
Ενημερωθήκαμε οι εμβρόντητοι συντάκτες του χαμένου ονείρου, ότι στην θέση του Φιλιππόπουλου προσλήφθηκε ένα από τα "παιδιά" του : Ο Σεραφείμ Φυντανίδης.
Εξαιρετικός δημοσιογράφος. Αγαπητός και παραδεκτός από όλους. Κυρίως από εμένα. Που τον είχα πρώτο αρχισυντάκτη μου, σε τοπική εφημερίδα του Περιστερίου. Όπου και οι δύο γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Σε μια προσφυγική γειτονιά. Με τους πατεράδες μας να "τα έχουν πιεί" στα ίδια καπηλειά. Ο Σεραφείμ λοιπον. Το δημοσιογραφικό πρότυπό μου...
Αυτός ο άνθρωπος, ντυμένος με...
παλ πράσινο κοστούμι της εποχής (κυριολεκτικά ) με αγκάλιασε, όταν τον έφερε στο γραφείο μου ο συνεκδότης Χρήστος Σιαμαντάς, που τον περιέφερε στα γραφεία της "Ελευθεροτυπίας", πλέον στην Πανεπιστημίου 47, για να τον παρουσιάσει στους συντάκτες. Και καθώς με έσφιγγε φιλικά (και ειλικρινά, θα πώ ) στην αγκαλιά του, σκεφτόμουν, πως θα συνδυάσω την αγάπη μου γι αυτόν τον αδελφικό μου φίλο με την ανάγκη μου να πολεμήσω την εξαπάτηση των συντακτών της "Ε" και του κόσμου, που έγινε από τον Κίτσο Τεγόπουλο, ο οποίος τον είχε προσλάβει.
Μετά τις συγκινήσεις, η δουλειά. Οι συντάκτες, απο ανάγκη επαγγελματικής επιβίωσης και από ευθύνη απέναντι στον κόσμο που αγκάλιασε την εφημερίδα-φαινόμενο, κράτησαν σηκωμένα τα μανίκια και συνέχισαν την δημοσιογραφική τους δουλειά. Με αποδοχή και σεβασμό στην διεύθυνση του Σεραφείμ Φυντανίδη. Αλλά με το γυαλί ραγισμένο στην σχέση τους με τον εκδότη, οι περισσότεροι. Και με την τραυματισμένη συνείδηση, ότι πλέον εργάζονταν σε μια εφημερίδα όχι των συντακτών αλλά των "αφεντικών".
Στο διάστημα των επόμενων ετών, που ακολούθησαν εκείνο τον συγκλονιστικό πρώτο χρόνο της εφημερίδας-φαινόμενο, συνέβησαν πολλά. Που καθόρισαν θετικά και αρνητικά την συνέχεια του μεγάλου εκδοτικού αυτού εγχειρήματος. Να τα συνοψίσουμε:
1.- "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ : Από την "αριστίνδην" σύνθεση της Συντακτικής Επιτροπής επί Φιλιππόπουλου, που πάντως αποτελούσαν οι διευθυντές, αρχισυντάκτες και επικεφαλής των τμημάτων της εφημερίδας, προωθήθηκε "λαϊκίστικα" η εκλογή των μελών της από όλους τους συντάκτες. Άρκεσαν μια-δυο τέτοιες αρχαιρεσίες, για να αποτελείται η εκλεγμένη Συντακτική από καλούς συναδέλφους αλλά χαμηλότερης επαγγελματικής βαθμίδας και μειωμένου κύρους, απέναντι στην διεύθυνση και την εργοδοσία. Όσο καιρό λειτούργησε αυτή η Συντακτική ήταν από συμβουλευτική έως ανυπόληπτη, τόσο για την διεύθυνση όσο και κυρίως για την εργοδοσία.
2.- ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Ικανός αριθμός συντακτών της "Ε" όλων των "αποχρώσεων" δημιούργησαν συνεταιρισμό, ο οποίος ως νομικό πρόσωπο επιδίωξε δικαστικά, να επιβεβαιωθούν επίσημα τα δικαιώματα των συντακτών στο 80% των κερδών της "Ε", όπως προέβλεπαν οι αρχικές δημόσιες δεσμεύσεις και γραπτές συμφωνίες. Και το ήθελαν αυτό όχι τόσο για το οικονομικό του περιεχόμενο. Αλλά γιατί σε μια αστική ανώνυμη εταιρεία με "αφεντικά", που ήταν πλέον η "Ε", μόνο η παρέμβαση στα οικονομικά της μπορούσε να επαναφέρει την δημοσιογραφική εξουσία των συντακτών. Το ότι πράγματι αυτό ήταν το μόνο που μπορούσε - νομικά και όχι συνδικαλιστικά - να διεκδικηθεί, προέκυψε από την πρωτόδικη απόφαση, που αναγνώριζε σε μεγάλο βαθμό τα δικαιώματα αυτά των συντακτών. Στο Εφετείο βέβαια αποψιλώθηκαν. Και στον Άρειο Πάγο δεν έφτασε ποτέ η κόντρα, γιατί στο μεταξύ είχε...αποψιλωθεί ο συνεταιρισμός ! Προβλήματα του Συνεταιρισμού : Ότι εμπνευστής και ηγέτης της ήταν ο προϊστάμενος του οικονομικού ρεπορτάζ Γιώργος Κατσώνης, στον οποίο αποδόθηκαν δόλιες επιδιώξεις- που πάντως ποτε δεν αποδείχθηκαν - καθώς ήταν εκ των στενών συνεργατών του Φιλιππόπουλου και συνεργάτης μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Ότι δεν συμμετείχαν στο εγχείρημα όλοι οι συντάκτες, κάποιοι μάλιστα το πολέμησαν. Και μεταξύ τους εκείνοι που είχαν καταγγείλει τον Φιλιππόπουλο και διευκολύνει τις επιδιώξεις του Τεγόπουλου. Και ότι με την πάροδο του χρόνου, άλλοι συντάκτες έφυγαν από την εφημερίδα, άλλοι απολύθηκαν (μεταξύ τους και ο Κατσώνης ), άλλοι παραιτήθηκαν κουρασμένοι από την προσπάθεια και άλλοι έφυγαν από την ζωή ( όπως ο Στρατής Ζαχαριάδης και αργότερα ο Κατσώνης).
3.- Ο ΑΨΟΓΟΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΗΣ ΦΥΝΤΑΝΙΔΗΣ : Δεν είναι τυχαίο, ότι ο Σεραφείμ παρέμεινε πάνω από τριάντα χρόνια στο τιμόνι αυτού του δύσκολου εκδοτικού ομίλου, όπως εξελίχθηκε η "Ε" με την έκδοση της "Κυριακάτικης" και σειράς περιοδικών, την δημιουργία της εταιρείας παραγωγής "Εψιλον" και ιδιόκτητων πρότυπων εκτυπωτικών εγκαταστάσεων, την έκδοση της "Χρυσής Ευκαιρίας" , την δημιουργία εταιρειών τηλεηχοπληροφόρησης ( Mediatel ) και teletext, την απόκτηση πολύώροφου ιδιόκτητου κτιρίου πολλών χιλιάδων τετρραγωνικών, καθώς και την συμμετοχή του ομίλου στον τηλεοπτικό σταθμό Mega channel. Ο Σεραφείμ Φυντανίδης, περα από την αναμφισβήτητη δημοσιογραφική και διευθυντική του ικανότητα, αποδείχθηκε τέλειος ισορροπιστής μεταξύ του ιδιόρρυθμου "αφεντικού" Κίτσου Τεγόπολου και των συμφερόντων του, των διαφόρων...φυλών των συντακτών και στελεχών του ομίλου καθώς και του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της χώρας. Ο συνδυασμός του "ηλεκτρονικού εγκεφάλου" Τεγόπουλου και του ικανού και έξυπνου ισορροπιστή Φυντανίδη ήταν όλα αυτά τα χρόνια η στέρεη βάση, για την ανάπτυξη του ομίλου της "Ελευθεροτυπίας". Ο ένας εμπιστευόταν και στήριζε τον άλλο. Και μόνο μετά τον θάνατο του Τεγόπουλου, οι κληρονόμοι θυγατέρες του απομάκρυναν και το alter ego του, τον Φυντανίδη. Με τον οποίο παρόντα δεν θα μπορούσαν να έχουν την απόλυτη έξουσία του "μαγαζιού" τους.
4.- Και , για να μη ξεχνιόμαστε με τα "γλυκανάλατα" : Η "Ελευθεροτυπία", μετά την εξουδετέρωση της υπόθεσης "εφημερίδα των συντακτών", προσχώρησε σιγά σιγά στην λογική των "αστικοδημοκρατικών" εφημερίδων, που ως επιχειρήσεις συναλλάσσονται με τις εξουσίες. Κομβικά σημεία αυτής της πορείας : Η μεγάλη έρευνά της, για τα "άπλυτα" της Εθνικής Τράπεζας ( τίτλος "Ο γίγαντας με τα πήλινα πόδια"), έρευνα που "έσβησε" με τον πρώτο τραπεζικό δανεισμό του εκκολαπτόμενου τότε ομίλου. Η απόπειρα του Κίτσου να συνεταιρισθεί με τον Άρη Βουδούρη, μετέπειτα εκδότη του "Ελεύθερου Τύπου", κάτι που έληξε σε εικοσιτετράωρα, καθώς και η αγορά του μεριδίου του συνεταίρου του Χρήστου Σιαμαντά και έτσι η απόκτηση ολου του "μαγαζιού". Πολλοί ισχυρίσθηκαν ότι μετέπειτα η "Ε" αιμοδοτήθηκε από μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο αλλά αυτό ήταν και είναι προς απόδειξη, παρά την "βοή της αγοράς".
5.- Οι ντρίπλες του Τεγόπουλου στην υπόθεση Κοσκωτά. πρωταγωνιστικός ρόλος της "Ε" στην αποκάλυψη του σκανδάλου αλλά και ήπια κατάθεση του ίδιου ως μάρτυρα στο δικαστήριο, κατάθεση από εκείνες που εκτιμήθηκε ότι συνέβαλαν στην αθώωση του Ανδρέα Παπανδρέου.
6.- Η συμβολή του ομίλου της "Ελευθεροτυπίας" στην λεγόμενη "ληστεία του χρηματιστηρίου", αφού ήταν από τους εκδοτικούς ομίλους που πήραν αρκετά εκατομμύρια ευρώ από το ΧΑΑ στον μεγάλο χρηματιστηριακό πυρετό του 1999-2000.
Ακροτελεύτιο : Σήμερα η "Ελευθεροτυπία" και ο όμιλός της είναι αυτό που όλοι βλέπετε. Καλό η κακό , το κρίνετε εσείς. Για αυτό ευθύνονται λιγότερο οι συντάκτες που αλλιώς την ονειρεύτηκαν αλλά για διάφορους λόγους "ενσωματώθηκαν". Περισσότερο εκείνοι που πρόδωσαν το όνειρο - δυστυχώς και "αριστερά" στελέχη μεταξύ τους. Πιο πολύ τα λάθη του Φιλιππόπουλου και η πονηριά του Τεγόπουλου, που "εξαπάτησε" τους πάντες. Και απολύτως το "αστικοδημοκρατικό" πολιτικό, οικονομικό και επιχειρηματικό μας σύστημα. Που ούτε αντέχει ούτε ανέχεται τέτοια όνειρα...

20 σχόλια

  1. ΚΑΙ ΕΣΥ
    ΚΑΙ Ο ΦΥΝΤΑΝΙΔΗΣ
    ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΙ...
    ΧΕΣΕ ΜΕΣΑ. ΧΕΣΕ ΑΠΕΞΩ... ΧΕΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ.

    ΟΤΙ ΠΙΟ ΒΡΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΤΙΚΟ
    ΕΒΓΑΛΕ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ.
    ΒΡΟΜΑ-ΒΡΟΜΑ-ΒΡΟΜΑ ΠΑΣΟΚ ΣΥΓΚΑΛΥΜΕΝΗ
    ΜΕ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ.
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΑΙΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΗ.

    20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.
    ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 4. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΩΤΡΟΠΙΟ. ΞΕΡΩ ΚΑΛΑ.
    (ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΜΙΚΣ...ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΤΟ 9 ΦΕΣΤΙΒΑΛ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑ ΜΑΛΑΚΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΧΕΣΑ ΨΑΞΤΕ ΣΤΗΝ ..ΝΤΟΥΛΑΠΑ..Υ.Γ.ΕΝΑΣ ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ φίλε. Σε παρακολουθώ και με χαρά διαπιστώνω πως έχεις παρα
    μείνει γνήσια και καθαρή "φλεγόμενη
    βάτος" στο χώρο της ενημέρωσης.
    Διατηρώ πολύ καλές αναμνήσεις από τη φιλία μας.
    Γιώργος Καπράνος
    http://alchimistis-gkapr.blogspot.com
    gkapranos@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ !

    Λόγια τους αέρος έλεγε η μακαρίτισσα η γιαγιά μου, όταν συναντούσε κάποιο φαφλατά που «τα ήξερε όλα». Μέσα από τη σοφία των χρόνων της , η ζωή την είχε μάθει πώς αντιμετωπίζει τους πονηρούς που έλεγαν πολλά και έκαναν λίγα, που μίλαγαν γλυκά και έκαναν τα αντίθετα.

    Μου έρχονται στο μυαλό όσα ακούω τελευταία από την παρέα του Γιωργάκη και μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!

    ΤΑΖΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ τη στιγμή που κρύβουν το βρώμικο παρελθόν του κόμματός τους, παρόλο που ο Νο2 τότε του κόμματος, ο Τσουκάτος, τα έχει παραδεχθεί όλα. Τι σόϊ κάθαρση μπορεί να φέρουν αυτοί οι άνθρωποι; Λένε ότι το σκάνδαλο Siemens αφορά όχι μόνο το πασόκ αλλά και τη ΝΔ, τη στιγμή που η μίζες δόθηκαν για αποφάσεις που υπογράφηκαν από το πασόκ. Προσπάθησαν μάλιστα να θάψουν το θέμα φέρνοντάς το βιαστικά στη βουλή για να μην προλάβουν οι ανακριτές να μαζέψουν όλο το υλικό, ειδικά τις κινήσεις των πράσινων λογαριασμών.

    ΤΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ αλλά δεν μας λένε τίποτε συγκεκριμένο. Τους πήραν στο ψιλό ακόμη και οι άλλοι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές που τους λένε «δώστε μας το σχέδιό σας να σωθούμε και εμείς». Συγχρόνως, το πασόκ αυξάνει συνεχώς τα δανεικά του ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ με αποτέλεσμα να είναι το πιο υπερχρεωμένο. Καταλάβαμε, πάμε όλοι για το Ταμείο ανεργίας. Και μετά θα καθόοοοοομαστε. Αυτή είναι ζωή.

    ΛΕΝΕ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ, παρόλο που όλα τα ιδιωτικά κανάλια και η πλειοψηφία των εφημερίδων τους υποστηρίζουν τόσο χοντροκομμένα που σούρχεται να ξεράσεις. Όλοι αυτοί οι παντοδύναμοι επιχειρηματίες ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΩΣ τους υποστηρίζουν (και οικονομικά όπως παραδέχθηκε ο Πάγκαλος, μόνο που δεν λέει ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ, για να δούμε τι παρε-δώσε έχουν με το δημόσιο οι χρηματοδότες του πασόκ);

    Θα μου πεις, ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ, όταν έλθει η ώρα να κυβερνήσουν θα βρούν τις κατάλληλες δικαιολογίες.

    ΑΠΛΑ, ΜΕ ΤΣΑΤΙΖΕΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.

    Με τσατίζει όταν καταλαβαίνω ότι με δουλεύουν και μάλιστα τόσο εξόφθαλμα.

    Τι έγινε ρε παιδιά εκεί στο πασόκ, όλοι πτυχίο από το ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ έχετε πάρει;

    Καλά, ο Γιωργάκης είναι ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΣ της σχολής, αυτό εννοείται!

    Με τόσα ιδιαίτερα και πρακτική εξάσκηση που έκανε με τον πατέρα του σίγουρα θα σκίσει, και αυτό εννοείται.

    Ευτυχώς που το παιδί χάνει λάδια, αυτό έχω να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο Φυντανίδης δεν είναι για τα δόντια σου.

    Βολέψου στο ανύπαρκτο κωλοκάναλο, και πολύ σου πέφτει.

    Yo-Μπάζο-λιά αριστερέ μου ορίτζιναλ εσύ...

    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 4:01

    Ωχ, βγήκαν οι εβραίοι για να αλληλοϋποστηριχτούν!

    Για αυτόν που εξέθρεψε τον Ιό του Φιδιού, μιλάμε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Γιομπαζολιά άν προσέξεις τά μαλιά σου
    θά γίνεις Ρωμαίος Αυτοκράτορας.
    Άιντε πηδήξου μόνιμα εντεταλμένε,
    γαμώ τό φωτοστέφανο σου πράσινε ντολμά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο αρχι-πασόκος του ΄80 έγινε πνευματικός ταγός και μέντορας και λόγιος άνθρωπος...

    Η προσωποποίηση του ΠΑΣΟΚΙΣΜΟΥ ηθικολογεί.

    Ουστ ρε μαλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παλιοφυλλάδα που εκτρέφει και συντηρεί όλον τον ανθελληνισμό ( βλέπε και Ιο ).

    Όχι μόνο δωρεάν δεν θα την έπαιρνα, αλλά ούτε και με δώρο ένα οικόπεδο!

    Νομίζω ότι οι αλλοδαποί αυτοί θα επιστρέψουν στις χώρες τους και δεν θα τολμήσουν να ξαναπατήσουν στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ήρθε η ώρα οι Έλληνες να εκδικηθούν όλες τις ανθελληνικές κωλοφυλλάδες που τον ενέπαιζαν 20 και 30 χρόνια.
    Να τα πουν έξω απ' τα δόντια, μέσω διαδικτύου, να ξεθυμάνουν.

    Πηδήξτε τους με την αδιαφορία σας.
    Δεν χρειάζεται να αναρωτιόμαστε πού θα πάνε όταν κλείσουν τις φυλλάδες τους, φορτωμένες με αδιόρατα ψέμματα.

    Μπορεί να πάνε πίσω στη Γενεύη ή στο Αμβούργο. Μας είναι αδιάφορο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι Γασμούλοι να πάψουν να τρέφουν ελπίδες ότι θα μπορέσουν να συνεχίσουν το δούλεμα.

    Εξω από δω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Youth for Human Rights International

    Human Rights are protected by the United Nations Universal Declaration of Human Rights.

    www.youthforhumanrights.org

    Ανθρώπινο Δικαίωμα #30:
    Αυτά είναι τα δικαιώματά σου και κανείς δεν νομιμοποιείται να σου τα αφαιρέσει ή να τα περιορίσει με οποιοδήποτε φυσικό ή νομοθετικό τρόπο..

    Το ζήτημα της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ελλάδα, φτάνει σύντομα και στον ΟΗΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε Μπλούπερ, τι σε νοιάζει τι γίνεται στην ελλάδα;

    Γιατί δεν μας μιλάς και για τα δικαιώματα των παλαιστηνίων που καταπατούν οι συμπατριώτες σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 5:12

    Αποθρασύνθηκαν τα εβραιοφασιστρόνια και απειλούν τώρα!

    Αει γαμήσου μαλακισμένο

    FreeGaza

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 7:42

    Όταν ακούω για "ανθρώπινα δικαιώματα" και για "παρατήρητήρια", σε δημοκρατικές χώρες όπως η ελλάδα, το μυαλό μου πάει αμέσως σε πρακτοριλίκια και "Σορο" δουλειές.
    Εδώ υπάρχει μπόλικο σκατό αλλά και πολύ χρήμα για τους δοσίλογους. Καλοφάγωτα, στο βούρκο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. mitso to vradaki exo alvano sto fourno me krasaki apo to xorio.

    se perimeno!

    xasan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. bloopers εκτος απο δικαιωματα εχεις και υποχρεωσεις.οπου και αν βρεθεις.αραγε αυτο το οπου και αν βρεθεις δεν ειναι λιγο φασιστικο;τι θα πει οπου;

    οπου σου καβλωσει μηπως;

    δεν ακουγεται και τοσο δημοκρατικο.

    ξερεις πρεπει να ερωτηθουν και οι πολιτες με δικαιωμα ψηφου.ετσι ειναι η δημοκρατια.

    οσο για την απειλη θα μας κανει ντα το παραμαγαζο του οηε?ποιος αυτος που ειναι σκυλιτσα των ηπα και χρησιμοποιει τα ανθρωπινα δικαιωματα αλκαρτ για να γαμει και δερνει?ασε μας ρε μπουπερς των εξαρχειων.τραβα για πληρωμη.

    α για τους προσφυγες της κυπρου και τους ελληνες της β.ηπειρου δεν σε ακουσα?δεν πληρωνουν καλα απο εκει ε?ε μην ειστε και εσεις τοσο απαιτητικοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ε, όχι και "πρωταγωνιστικός" ο ρόλος της Ε στην αποκάλυψη του σκανδάλου Κοσκωτά, ρε Μάκη. Τρίτη και καταιδρωμένη ήλθε στην αποκάλυψη. Με το ζόρι δημοσίευε πέντε πράγματα, πάντα μία μέρα μετά τό... Εθνος και τα ΝΕΑ. Από μας έπαιρνε τα περισσότερα στοιχεία, ρε Μάκη. Ξέχασες ποιός ξεκίνησε τό πρώτο ρεπορτάζ (συντάκτης του Εθνους τότε)για τήν πολεοδομική παρανομία της "Γραμμής ΑΕ" στην λεωφόρο Μαραθώνος; Μετά μου ζήτησε ο Φιλιππόπουλος να συνεχίσω τό ρεπορτάζ, μετά πέσανε οι οικονομικοί συντάκτες της εφημερίδας, μετά τίς χοντρές πιά αποκαλύψεις με Αμερικές και τέτοια, ο Φιλιππόπουλος τον έκανε πρωτοσέλιδο με τον τίτλο "Μαφία ο Κοσκωτας" και τό λάθος του Κοσκωτά ήταν αυτό που περίμενε ο Φιλιππόπουλος: Η μήνυση που έκανε στην εφημερίδα και τό θέμα με τη δίκη του Εθνους απέκτησε τεράστια δημοσιότητα και άρχισαν αποκαλύψεις. (δηλαδή εμείς οι ρεπόρτερς τότε αρχίσαμε να τρέχουμε περισσότερο για περισσότερα στοιχεία). Μέχρι εκέινη τήν ημέρα, Μάκη μου η Ε ερχόταν δεύτερη στο ρεπορτάζ, όπως "μουδιασμένα" ήταν και τα ΝΕΑ. Αυτά τα γενικά για τήν αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας. Τώρα άν θέλεις λεπτομέρειες, ψάξε στο "σώμα" του Εθνους το 86-89 ή στο δικό σου αρχείο (πρέπει νά έχεις) ή ακόμα και στην... ατζέντα σου αν θέλεις να σου δώσω κι άλλα στοιχεία. Αντε γειά. Ένας συνταξιούχος (πιά) συνάδελφος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση