GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άστοχος ο Ρόβλιας για την προεδρική εκλογή...

Είχε καλύτερα επιχειρήματα από το να δηλώνει ότι «το εθνικό συμφέρον βρίσκεται πάνω από το Σύνταγμα»... Από τον Χρήστο Μπουκάτη Άστοχη η δήλ...

Είχε καλύτερα επιχειρήματα από το να δηλώνει ότι «το εθνικό συμφέρον βρίσκεται πάνω από το Σύνταγμα»...

Από τον Χρήστο Μπουκάτη

Άστοχη η δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ντίνου Ρόβλια ο οποίος αν και νομικός υποστήριξε, με αφορμή το θέμα της προεδρικής εκλογής, ότι «το εθνικό συμφέρον βρίσκεται πάνω από το σύνταγμα». Άστοχη και θεσμικά αλλά και πολιτικά για τον απλούστατο λόγο ότι η διάλυση της Βουλής και η διεξαγωγή εκλογών, λόγω μη συμφωνίας για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας, προβλέπεται από το Σύνταγμα. Δεν είναι διαδικασία αντίθετη από το Σύνταγμα.
Θα μπορούσε ο κ. Ρόβλιας να έχει διαβάσει και το πρόσφατο άρθρο του Νίκου Κοτζιά ώστε να έχει και καλύτερα επιχειρήματα. Όπως π.χ.: "Η τήρηση του Συντάγματος μπορεί να γίνει με δύο τρόπους και σε δύο διαφορετικούς χρόνους. Είτε με την εκλογή προέδρου με αυξημένη πλειοψηφία από την παρούσα βουλή, είτε από την επόμενη χωρίς αυξημένη πλειοψηφία. Η επιλογή της μίας ή της άλλης διαδικασίας και χρόνου, αποτελεί δικαίωμα δημοκρατικής ελευθερίας των κομμάτων. Απορρέει από συγκεκριμένες σε κάθε περίπτωση συνταγματικές προβλέψεις. Εξάλλου ουσία της δημοκρατίας είναι η ύπαρξη εναλλακτικών δυνατοτήτων και λύσεων...." (Ολόκληρο το άρθρο Κοτζιά, διαβάστε το εδώ)

13 σχόλια

  1. τρια πουλάκια κάθουνται...

    .Ο λόγος που υπάρχει αυτή η διάταξη/προβλεψη στο σύνταγμα, είναι κάτι σαν ασφαλιστική δικλείδα για περιπτώσεις "συνταγματικών αποκλίσεων" όπως αυτό που κάνει η ομάδα εγκληματιών υπό τον Καραμανλή.

    Εαν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος χρήσης αυτής της διάταξης δεν πρέπει να χρησιμοποιείται, καθώς η χρήση της εναντίον ενός Καραμανλικού καθεστώτος θα εκθέσει αυτόματα αφού δεν θα εγκαταλείψει την εξουσία με τρόπο ειρηνικό και δημοκρατικό, αλλά αντίθετα, θα το αναγκάσει να εγκαταλείψει κάθε προσωπείο δημοκρατικοφάνειας και συνεπεία αυτού, να βγάλει μέχρι και άρματα στον δρόμο.

    Δύο χρόνια τώρα, κουραστήκαμε να το φωνάζουμε:

    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΡΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολιτικό άσυλο, και γιατί όχι;

    Μάθαμε ότι στην Αθήνα άρχισαν οι διώξεις αντιφρονούντων και τα δικαστικά πραξικοπήματα κατά του Ελληνικού Συντάγματος. Δεν έχετε υποχρέωση συμμόρφωσης σε "διατάγματα" που αντίκεινται στο Σύνταγμα ή τις Διεθνείς Συμβάσεις που συνυπέγραψε η Ελλάδα. Πάντως, επειδή σε καθεστώτα όπως του Καραμανλή κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο να το κάνει χωρίς να υποστεί βασανιστήρια στα κρατητήρια του Καραμανλή, υπάρχει κι άλλη λύση...

    Αν δεν έχετε ξένο διαβατήριο όπως μερικοί προνομιούχοι :-) γιατί να μην ζητήσετε πολιτικό άσυλο σε κάποια ξένη πρεσβεία; Θα σας δώσουν, ειδικά όταν είναι γνωστό ότι η χώρα έχει δυο νεοναζί υπουργούς, όταν η αστυνομία του κόμματος συνεργάζεται με εγκληματικές νεοναζί οργανώσεις, όταν είναι γνωστό ότι η μαφία ναρκωτικών έχει διασυνδέσεις και εκπροσώπους στο Μαξίμου και όταν ήδη η χώρα έχει καταδικαστεί και παραπέμπεται για ρατσισμό.

    Εμείς απλά θα δημοσιεύουμε τα τεκταινόμενα σε εφημερίδες της ομογένειας και θα προωθούμε τα γεγονότα στους αρμόδιους διεθνείς οργανισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύριε Καραμανλή θέλετε 1.000.000, ψήφους περισσότερους από ότι έχετε αυτήν την στιγμή;
    Είναι απλό, δώσετε το δικαίωμα να μπορούν να κτίσουν οι μικροί ιδιοκτήτες οικοπέδων εκτός σχεδίου, όσα μέτρα και αν είναι.
    Εφ όσον έχουν νόμιμους τίτλους , εφ όσον δεν είναι δάση, εφ όσον δεν είναι στον αιγιαλό, εφ όσον δεν έχουν αρχαία, και άλλα τινά, και προπαντός βγάζοντας την άδεια νόμιμα να πληρώνουν Το κράτος, να κτίζουν ακριβώς όσο δικαιούνται ως να ήταν ενταγμένοι σε σχέδιο πόλεως.
    ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΕΗ ΕΥΔΑΠ ΟΤΕ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΥΤΕΣ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ.
    Διότι οι εντάξεις στο σχέδιο πόλεως Κύριε Καραμανλή είναι μια από τις πιο μεγάλες πληγές στην χώρα μας, πχ.
    Έχω κάνει αίτηση το 1983 για ένταξη στο σχέδιο ----------- και ακόμη το συζητούν οι διάφοροι ημέτεροι προκειμένου να τακτοποιήσουν τα δικά τους και τους δικούς τους.
    Εκτός αυτού Κύριε Καραμανλή θα εκτιναχτεί η κατασκευή ακινήτων συμπαρασύροντας δεκάδες επαγγέλματα, δημιουργώντας ευημερία, και πλούτο στο κράτος, θα γεμίσουν τα ταμεία τους κράτους λεφτά! ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΕΥΛΟΓΟΥΝ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ, ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ!
    Ε… και αν σας βλαστημούν μερικοί κομπιναδόροι και λοβιτουρατζήδες των αυθαιρέτων, μην τους πάρετε τοις μετρητοίς, αυτοί και την μάνα τους βλαστημούν άμα λάχει..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακριβως αστοχος το συνταγμα δεν ειναι πιτσα με το μετρο κοβουμε ραβουμε επι μετρο.Αν σε κατι μπορουμε να στηριχτουμε ακομα ειναι το συνταγμα .οχι οτι ο χουντικος για να μην ξεχνιομαστε Τσατσος ηταν αψογος συνταγματολογος και αυτος επι Πασοκ επι μετρο το εφτιαχνε το συνταγμα και ο θεος να τον συγχωρει Μανεσης ανατριχιαζε αλλα και ο μαθητης του Βενιζελος σαν συνταγματολογος δεν ηταν και ειναι καλυτερος,μην ξεχναμε τι πληρωσαμε στον τεως βασιλεα με τις βλακειες του,επισης με τους συμβασιουχους και τον νομο για τον βασικο μετοχο,που ο Πακης συνεχισε και την πατησαμε,ο οποιος δεν ειναι συνταγματολογος οπως αρασκεται να λεει αλλα καθηγητης διοικητικου δικαιου,γιαυτο στο συνταγματικο τα κανει μανταρα,τι να κανουμε μπλεξαμε με καθηγηταδες του κολου,Τελος παντων προστατευστε το συνταγμα αυτο μονο εχουμε ως πολιτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΡΟΒΛΙΑ. ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΨΕΥΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΝΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΩΝ. ΜΗΝ ΣΙΓΟΝΤΑΡΕΤΕ ΤΟΝ ΤΣΑΤΣΟ ΕΝΤΕΧΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μήπως νομίζει ότι είναι ακόμη κυβερνητικό στέλεχος της συγκυβέρνησης;
    Σωστά τα γράφετε κύριε Μπουκάτη μου, αλλά…
    Αλλά, όταν έχεις διατελέσει κυβερνητικό στέλεχος της συγκυβέρνησης κι έδωσεw μάχες εναντίον του “φαύλου Ανδρέα Παπανδρέου”, εκείνες τις δύσκολες εποχές για το Κίνημα και τον ηγέτη του, λίγο δύσκολο να έχεις πολιτική κουλτούρα και ακόμη δυσκολότερες οι κολοτούμπες χωρίς πτώσεις…
    Δύσκολη η καλογερική... ειδικότερα όταν προσπαθείς να προσφέρεις σ’ έναν πολιτικό χώρο που τον έχεις πολεμήσει άγρια…

    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/07/blog-post_2040.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρε αυτος ειναι O KOMMOYNISMOS που...
    θα εριχνε τον Καραμμανλη?

    ποσο μαλακες ειστε!!

    Τα νεα λαμογια του Πασοκ τα κονομανε με το ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!!

    ΨΑΧΤΕ ΤΗΝ πΑΡΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΡΑΓΚΟΥΣΗ
    ΚΡΙΜΑ ΠΡΟΛΑΒΕ Η ΧΟΥΝΤΑ

    ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ...

    ΕΣΥ ΠΟΥΛΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    ΓΙΑΥΤΟ ΣΕ ΑΘΩΩΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

    ΟΙ ΑΠΟ ΤΗΣ "ΣΤΟΑΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρόβλια τό Εθνικό Συμφέρον,εσύ θά τό
    κρίνεις??
    Όπως ο Πάγκαλος μέ τή σημαία στό νησί
    καί τόν Οτσαλάν?
    Δημοκράταρε άντε νά αλλάξεις πάνα,βρώμησε
    ο Σοσιαλισμός.
    Καί ο Παπαδόπουλος τέτοιες απόψεις είχε
    γιά τό Σύνταγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΕ ΑΡΧΙΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΤΣΑΤΣΟ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΤΑΧΤΗΚΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ????
    ΩΞΩ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΤΟΜΑΡΙ ΕΧΕΤΕ ΦΛΩΜΩΣΕΙ ΣΤΟ ΕΥΡΟ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΣΑΣ.
    ΟΥΣΤ ΠΑΛΙΟ ΣΙΧΑΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΜΕ ΠΑΛΙΟΤΟΜΟΡΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΚΛΕΨΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΛΙΟΒΡΩΜΙΑΡΙΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Απ' το στόμα μου το πήρε ο Ανώνυμος των 7.39 ότι ακριβώς την ίδια ..."επιχειρηματολογία" χρησιμοποίησε και ο Παπαδόπουλος, για να καταλύσει το Σύνταγμα, τη Δημοκρατία και να βάλει τους Έλληνες στο γύψο. Σήμερα, την αποφράδα μέρα της επετείου της τουρκικής εισβολής στη Μεγαλόνησο κατά την οποία χιλιάδες άνδρες και γυναίκες έχασαν τη ζωή, την τιμή, την αξιοπρέπεια, την πατρίδα τους, τέτοιες απόψεις είναι απαράδεκτες. Μπορεί να έχουμε φτάσει στον πάτο, να έχουμε εξευτελίσει θεσμούς και λειτουργίες του κράτους, αλλά το Σύνταγμα, το πολλάκις έστω καταπατημένο κι αυτό, δε θα το πετάξουμε στα σκουπίδια. Κρίμα για τις "νομικές" σου σπουδές κύριε Ρόβλια... Κοινός νους ενεργού πολίτη δε μπορεί να δεχτεί μια τέτοια ανοησία, ότι το εθνικό συμφέρον είναι πάνω από το Σύνταγμα. Και τότε, ύψιστε νομομαθή, τι χρειάζεται αυτό το τελευταίο, αν όχι για να προστατεύει το εθνικό συμφέρον; Έλεος, σε ποιους απευθύνεστε;
    Ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΖΩΑ ΡΕ ΠΑΣΟΚΟΙ.
    ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΖΩΑ.
    ΡΕ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    Ο ΤΣΑΤΣΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΑΣ
    ΚΑΙ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΥΘΕΝΤΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΑΣ ?
    ΤΙ ΧΤΥΠΙΕΣΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΧΤΑΠΟΔΙΑ !
    ΑΜΑΝ ΠΙΑ.

    ΕΞΑΛΛΟΥ...................
    ποιός Τσάτσος..και ποιός Καθηγητής..και ποιός 10 χρόνια
    Ευρωβουλευτής !!!!!

    εχει ο Γιωργάκης δίπλα του
    την ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΗ.........
    την ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΝΟΙΑ.........
    ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΛΟΓΙΚΗ........
    ΕΝΟΣ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ με διασταύρωση ΒΛΗΤΟΥ.
    ΕΛΕΝΗ ΧΡΙΣΤΟΦΥΛΟΠΟΥΛΟΥ....
    κλάψτε μαζί μας....μαζί και με τον Χαράλαμπο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση