GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φ. Γεννηματά και Κ. Παπούλιας...

Από τον Γιάννη Παπαϊωάννου Από την μια βρίσκεται το εθνικό συμφέρον κατά το ΠΑΣΟΚ που βασιζόμενο στα αποτέλεσμα των ευρωεκλογών εκτιμά ότι ...

Από τον Γιάννη Παπαϊωάννου

Από την μια βρίσκεται το εθνικό συμφέρον κατά το ΠΑΣΟΚ που βασιζόμενο στα αποτέλεσμα των ευρωεκλογών εκτιμά ότι υπάρχει αναντιστοιχία κοινωνίας και κυβέρνησης και άρα πρέπει να πάμε σε εκλογές το συντομότερο
Και από την άλλη το σύνταγμα και ειδικότερα το πνεύμα και το γράμμα του συντάγματος που επιβάλει στο ΠΑΣΟΚ να κατεβάσει υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ήδη δυο συνταγματολόγοι με τελευταίο τον Δημήτρη Τσάτσο έχουν με συνεντεύξεις του καυτηριάσει την θέση του ΠΑΣΟΚ που λέει «στηρίζω Κ. Παπούλια αλλά μετά τις εκλογές που θα γίνουν γιατί δεν θα στηρίξω Παπούλια»
Δεν με ενδιαφέρει αν αυτή η θέση του ΠΑΣΟΚ έχει...
λίγα ή πολλά ερείσματα στο εσωκομματικό ή στο κοινωνικό πεδίο ούτε το εάν εχει κόστος. Δεν είναι το πρωτεύων
Το θέμα βρίσκεται στα δυο καραμπινάτα λάθη.
α. Η θέση είναι διατυπωθείσα πάρα πολύ πρόωρα (περισσότερο από ένα χρόνο πριν τις εκλογές) έβαλε την χώρα σε μια μακρά προεκλογική περίοδο (εκλογολογία), έβαλε πολλές φορές το ΠΑΣΟΚ σε άμυνα και δίνει συνεχώς στην ΝΔ επιχειρήματα.
Και δεύτερον η θέση που πρώτος εμφάνισε στην δημοσιότητα ο Δημήτρης Ρέππας στήθηκε και έγινε επίσημη θέση του κινήματος μέσω το προέδρου με περίσσια προχειρότητα και άγνοια του συντάγματος ως συνήθως.
Κάτι αντίστοιχο έγινε και με την υποψηφιότητα της Γεννήματα ως επικεφαλή ςτου επικρατείας.
Είναι κρίμα γιατί στο ΠΑΣΟΚ από συνταγματολόγους δόξα το θεό έχουμε πολλούς αλλά δεν τους ρωτάνε.

9 σχόλια

  1. Για πια άγνοια του Συντάγματος μιλάς ρε κακομοίρη; Το Σύνταγμα ορίζει ό,τι προκύπτει από το κείμενό του. Τα κίνητρα και οι στόχοι, με βάση τα οποία η κάθε παράταξη αποφασίζει αποτελεί εσωτερική διαδικασία , που δεν έχει σχέση με την εφαρμογή του Συντάγματος.Το Σύνταγμα ορίζει ότι εφόσον δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας , τότε διενεργούνται εκλογές. Το σκεπτικό με το οποίο μία παράταξη θα αποφασίσει να προτείνει και πολύ περισσότερο να ψηφίσει έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας, αφορά την ίδια. Όλα τα υπόλοιπα είναι αρχιδιές, που βέβαια μόνον τυχαία δεν λέγονται. Που ήταν, αλήθεια, οι κύριοι αυτοί το 2007 αλλά και κάθε φορά που η κυβέρνηση αποφασίζει εκλογές, γιατί έτσι την συμφέρει, επικαλούμενη έναν δήθεν εθνικό λόγο,που πάντοτε είναι προσχηματικός; Δεν μας γαμάτε ρε. Η ΝΔ πρέπει να φύγει και θα φύγει. Πάρτε το απόφαση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΠΡΑΓΜΑΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΞΟΥΝ.
    ΘΕΛΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΟΜΗΡΟ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή τι προτείνει ο Τσάτσος; Το ΠΑΣΟΚ να δώσει παράταση ζωής στην κυβέρνηση του Καραμανλή , έτσι ώστε στην συνέχεια ο Καραμανλής, σε χρόνο που θα τον συμφέρει, να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, επικαλούμενος έναν εθνικό λόγο του κώλου, με βάση , φυσικά, το κομματικό του συμφέρον. Και τότε τι θα έχει να λέει το ΠΑΣΟΚ; Τι βλακείες που λέει τώρα ο Τσάτσος; Και πιος θα δώσει σημασία; Ωραίος ο κύριος καθηγητής. Πολύ ωραίος.Καλά έκανε , λοιπόν, ο Παπανδρέου και δεν ανανέωσε την θητεία του ως ευρωβουλευτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ρε,Παπαϊωάννου,τί κάθεσε και ασχολείσαι με σοβαρά θέματα αφού
    δεν έχεις τα προσόντα;
    Εδώ,καθώς βλέπεις,έχει γεμίσει ο τόπος από έγκριτους
    "Συνταγματολόγους",που αποφαίνονται
    αυθεντικά(!!!!!!!) πως "...Το σκεπτικό με το οποίο μία παράταξη θα αποφασίσει να προτείνει και πολύ περισσότερο να ψηφίσει έναν Πρόεδρο Δημοκρατίας, αφορά την ίδια.",λες κι ο εκάστοτε Πρόεδρος
    δεν είναι παρά ένα φάντασμα της πολιτείας,που δεν τον αφορούν τα
    κριτήρια της επιλογής του,παρά μονάχα η αλλαγή της κατοικίας του (από το σπίτι του,στο Προεδρικό Μέγαρο!!!!!). Εξάλλου,οι ίδιοι αυτοί "Συνταγματολόγοι" δεν ήταν εκείνοι,που με τη περισσή "σοφία" τους εξοβέλισαν τη παράγραφο του Συντάγματος του '75 που πρόβλεπε
    το δικαίωμα του Προέδρου να διαλύει τη Βουλή,όταν η τελευταία βρισκόταν σε "προφανή δυσαρμονία" με τη λαϊκή βούληση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρά την αθυροστομία του ο 19 Ιουλ.2009 10:00 έχει απόλυτο δίκιο. Όσο για το Δημητράκη τον πολιτευόμενο τι να κάνουμε; το γήρας δεν έρχεται μόνο !


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όποιοι χυδαιολογούν από τα blogs, σκοτώνουν τα blogs......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όποιοι Δημόσιοι Υπάλληλοι-Λειτουργοί, δεν βλέπουν, ή δεν θέλουν να δουν, και δεν παίρνουν δραστικά μέτρα κατά της Λαθρομετανάστευσης, και ότι η Τουρκία με την Λαθρομετανάστευση αυτή επιχειρεί αλλοίωση του πληθυσμού της Ελλάδας, και δημιουργεί στρατό κατοχής της, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προχθές υπήρξε ένα σχόλιο σχετικά με την απουσία των Ελλήνων διανοούμενων από αυτούς τους δύσκολους από ηθικής και πολιτικής πλευράς καιρούς που περνάει η κοινωνία μας. Κουρνιασμένοι στα καβούκια τους δεν τολμούν να υψώσουν την φωνή τους με ουσιαστικό λογο, Παρα μόνο ψελλίζουν που και που στα τηλεοπτικά παράθυρα, ανοησίες περί ανεμών και υδάτων. και κει που σ' έχουν αποκοιμίσει και τελματώσει ψυχολογικά... ΝΑΤΟΣ ΠΕΤΙΕΤΑΙ Ο ΤΣΑΤΣΟΣ και το ηθικό μας αναπτερώνεται και βλέπουμε επιτέλους ότι οι διανοούμενοι μας δεν μας έχουν εγκαταλειψει..Μονο λίγο καιρό ξαποσταίνουν και στην κατάλληλη στιγμή λένε την καθ' όλα ύποπτη μπαρούφα τους. Τέλος σ' ευχαριστούμε κ. ΤΣΑΤΣΟ και δεν έχει σημασία τόσο καιρό όλα αυτά που συμβαίνουν σ' αυτή την χώρα δεν σε ενόχλησαν.
    ΦΕΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σχετικά με την παρέμβαση του κου. Δ. Τσάτσου, δεν μας είπε κάτι καινούργιο. Και ο Στράτος Διονυσίου τα ίδια είχε πει και μάλιστα πριν πολλά πολλά χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση