GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εθαψαν το ψήφισμα για την Μακεδονία...

Από το http://lefteria.blogspot.com/ . Προσπάθεια καταβλήθηκε να μην ακουστεί το ψήφισμα με τις αποφάσεις του 10ου παγκόσμιου συνεδρίου των...

Από το http://lefteria.blogspot.com/
.
Προσπάθεια καταβλήθηκε να μην ακουστεί το ψήφισμα με τις αποφάσεις του 10ου παγκόσμιου συνεδρίου των παμμακεδονικών ενώσεων, αφού τα κανάλια και οι εφημερίδες το "έθαψαν" κανονικά, μάλλον επειδή οι διατυπώσεις του δεν συμφωνούν με τη γενική γραμμή του κατεστημένου για σύνθετη ονομασία και ξεπούλημα του ονόματος στους σλαυοσκοπιανούς. Το παραθέτουμε αυτούσιο.
Κατά τη διάρκεια του 10ου παγκοσμίου συνεδρίου των Παμμακεδονικών Ενώσεων, οι εργασίες του οποίου έληξαν χτες το βράδυ με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, ελήφθησαν μεταξύ άλλων οι παρακάτω αποφάσεις υπό μορφήν ψηφίσματος, τις οποίες ανακοίνωσε από το μικρόφωνο η Ύπατη Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Νίνα Γκατζούλη, η οποία πέραν του ψηφίσματος κατέθεσε και επιστολή πανεπιστημιακών και διανοουμένων της Αμερικής που...
τάσσονται ανεπιφυλάκτως στο πλευρό της Ελλάδας:
ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ
"Διαφωνούμε έντονα με την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να δεχθεί σύνθετη ονομασία πριν καν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις. Η ονομασία Μακεδονία είναι αναμφίβολα ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας. Η ιστορία της Μακεδονίας και η ελληνική ονομασία της δεν είναι διαπραγματεύσιμα και ως ιστορική κληρονομιά δεν δύναται να παραχωρηθούν σε τρίτους. Προσμένουμε όπως η μόνιμη ονομασία της χώρας ΠΓΔΜ θα εκφράζει την πολυεθνική της υπόσταση και θα επιτρέψει όλους τους κατοίκους της να συνυπάρχουν ειρηνικά. Επομένως στο όνομα πρέπει να υπάρχει εθνολογικός και όχι γεωγραφικός προσδιορισμός. Πότε δεν θα δεχτούμε για τη χώρα της ΠΓΔΜ οποιαδήποτε ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του και να μην αφήνει υπονοούμενα για τη γλώσσα και τους κατοίκους της.
Ζητούμε όπως δοθούν σε ελληνικής προελεύσεως κατοικούντων στις χώρες της ΠΓΔΜ και της Αλβανίας όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι ιερό μας καθήκον να εξακολουθήσουμε τον αγώνα για τα δίκαια της Μακεδονίας μας. Το απαιτεί η ιστορία.
Ζητούμε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, ώστε ο ελληνικός λαός να έχει την τελευταία λέξη στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ".
Το ψήφισμα υπογράφουν η Ύπατη Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Νίνα Γκατζούλη, ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αυστραλίας Δημήτρης Μηνάς, Ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά Χαράλαμπος Μουτουσίδης, Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Ευρώπης, ο πανοσιολογιότατος αρχιμανδρίτης Παντελεήμων και ο Πρόεδρος των Μακεδονικών τμημάτων Αφρικής Αμύντας Παπαθανασίου.

12 σχόλια

  1. Ερχεται δικτατορια

    δεν θα γινουν ποτε εκλογες!!

    Ξυπνατε!!

    Κατεβειτε στους δρομους

    Τον Γιωργο τον κοιμοιζουν οι αμερικανοι "συμβουλοι" που πληρωνονται και απο την δεξια!!

    Γκρεμιστε την φεουδαρχια πριν σας δεσει!!

    Οποιος γελαει καλυτερα γελαει τελευταιος!!

    Το συστημα θα χρησιμοποιησει πρωην πασοκους βουτηγμενους στα σκανδαλα για να επικρατησει

    απριλης 1967 - 2010
    ιδια η δικτατορια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. AFOU EINAI POULHMENA LAMOGIA OLOI TOUS. AN EINAI NA PATHOUME AUTA ME KARAMANLH...FANTASTEITAI ME GIWRGAKH TI THA GINEI ADERFIA...ANTE MEXRI LAMIA KAI AN THA FTASOYME...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοπροσκυλα πολιτικοι να εξηγησετε τωρα στον Ελληνικο λαο γιατι θελετε να χαρισετε την ιστορια της Μακεδονιας μας. Γιατι ξεπουλατε προδοτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπάρχουν έντιμοι δημοσιογράφοι να αναδείξουν σωστά το θέμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παρακολουθώ το θέμα με πολλή προσοχή από την στιγμή που ξεκίνησε και προαισθανόμουν που θα κατέληγε εξαιτίας των συγκυριών και των δικών μας[ κακών ή κατευθυνομένων ] χειρισμών κυρίως.Όμως ΕΓΩ κι ΕΣΕΙΣ στείλαμε στη βουλή κάποιους ανθρώπους να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της πατρίδας.Αλλά δεν το έκαναν.Όποιος δεν εργάζεται για τα συμφέροντα της πατρίδας του αλλά εξυπηρετεί με τον ένα ή τον άλλα τρόπο τα προσωπικά του ή συμφεροντα άλλου έθνους τότε ο χαρακτηρισμός είναι ένας ΠΡΟΔΟΤΗΣ.
    Δεν έδωσε ΠΟΤΕ εντολή ο λαός για μια τέτοια διαπραγμάτευση ΠΟΤΕ.!!
    Δε χρειάζεται να μπουν ΕΕ και ΝΑΤΟ αν δεν σταματήσουν να κλέβουν και να απειλούν.Εμείς είμαστε στην ΕΕ αυτοί δεν είναι απαραίτητο να μπουν,ίσως το ξανασκεφτούμε σε καμμία 50ρια χρόνους.
    Αν δεν γίνει δημοψήφισμα για ένα τέτοιο θέμα τότε πότε πρέπει να γίνει;
    Και μην ξεχνάτε τα παρακάτω:
    ΠΑΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΣ ΤΕ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΑΠΑΝΤΩΝ ΤΙΜΙΩΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΟΣΙΟΤΕΡΟΝ ΚΑΙ ΣΕΜΝΩΤΕΡΟΝ ΕΣΤΙΝ Η ΠΑΤΡΙΣ. ΚΑΙ ΕΝ ΜΕΙΖΟΝΙ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΘΕΟΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡ' ΑΝΘΡΩΠΟΙΣ ΤΟΙΣ ΝΟΥΝ ΕΧΟΥΣΙΝ» Σωκράτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. MAKEDONIA KSAKOUSTI
    MAKEDONIA IS GREEK

    Μακεδονία ξακουστή,
    του Αλεξάνδρου η χώρα,
    που έδιωξες τους βάρβαρους
    κι ελεύθερη είσαι τώρα!

    Ήσουν και θα ΄σαι ελληνική,
    ελλήνων το καμάρι,
    κι έμεις τα Ελληνόπουλα,
    σου πλέκουμε στεφάνι.

    Οι Μακεδόνες δεν μπορούν
    να ζούνε σκλαβομένοι,
    όλα και αν τα έχασαν
    η λεφτεριά τους μένει!

    POUTANAS GIOI TOURKI SKOPIANI

    ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ

    Ζήτω η 21 Απριλίου 1967 !!..Ζήτω οι πραγματικοί Ηγέτες!

    ΛΑΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΧΩΡΑ ΕΜΠΡΟΣ

    Να αναστηθεί ο Γιώργαρος να τις γαμήσει όλες τις κωλοαδερφές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΜΕ ,ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΙΕΡΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ .

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΕΝΑΡΙΟ ΣΕ ΣΑΠΙΑ ΜΥΑΛΑ .

    ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ,ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ .

    ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ENA ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ...
    ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΥΣΟΜΕΝΩΝ ΜΜΕ ΤΟΥ.

    "Τι έχουν να πουν τώρα οι τιμητές του νόμου και της ηθικής για το Βατοπέδι;
    Ως πολίτες το τελευταίο χρόνο έχουμε κατακλυστεί από σειρά καταγγελιών σε νομικό και πολιτικό επίπεδο για το σκάνδαλο (εντός ή εκτός εισαγωγικών) του Βατοπεδίου. Πολύωρες αναφορές στις τηλεοράσεις, πολλά πρωτοσέλιδα στις...εφημερίδες, πολλές αναφορές στα blog.

    Mία υπόθεση που κυριάρχησε στη πολιτική ζωή, περισσότερο ακόμα και από τη διεθνή οικονομική κρίση. Και ενώ έχει εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη μία ξεκάθαρη αντίληψη περί σκανδάλων , πολιτικών ευθυνών συγκεκριμένων προσώπων κλπ η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης, (όπου απορρίπτει τις αγωγές φορέων της Ξάνθης και της Χαλκιδικής κατά της Μονής και δεν ακυρώνει τα συμβόλαια ανταλλαγής για τη λίμνη Βιστωνίδα) δημιουργεί νέα δεδομένα –τουλάχιστον- σε νομικό επίπεδο.

    Ελπίζω για λόγους ηθικής, δικαιοσύνης και δεοντολογίας η συγκεκριμένη απόφαση να τύχει ανάλογης προβολής και δημοσιότητας με αυτή που υπήρχε τόσο καιρό. Γιατί η αλήθεια δεν μπορεί να προβάλλεται μόνο όταν εξυπηρετεί εκατέρωθεν συμφέροντα ή πολιτικές στρατηγικές. Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον να δούμε τη στάση των ΜΜΕ, καθώς και των πολιτικών κομμάτων με βάση τα νέα δεδομένα.

    Θα ήταν πολύ άσχημη η σιωπή και η υποβάθμιση των γεγονότων γιατί τότε θα δικαιωθούν αυτοί (οι λίγοι) που εκτιμούσαν από την πρώτη στιγμή, ότι σε αυτή την υπόθεση έχει πέσει πολύ λάσπη και έχουν στοχοποιηθεί άνθρωποι μόνο και μόνο για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών μικροκομματικών συμφερόντων "

    ΠΟΥ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ !
    ΟΙ ΥΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΚΑΛΑΚΙΑ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τί να περιμένεις από αφισσοκολλητές;
    Να παραδεχθούν αυτό που βλέπει και ένα μικρό παιδί;
    Το να επιλέξω να μην βλέπω την αλήθεια όταν δεν με "βολεύει", είναι ένας από τους πέντε μηχανισμούς αμύνης του εγώ, σύμφωνα με τον Φρόϋντ.
    Αμφισβητούν ότι ο Γιωργάκης χάθηκε με το κανό, αμφισβητούν το πέσιμο με το ποδήλατο, αμφισβητούν που έβαλε το κερί στο μανουάλι μαζί με το ποτηράκι το Πάσχα στην Πάρο (παρόλο που είναι και σε βίντεο στο youtube).
    Εάν οι κακόμοιροι οι πασόκοι είχαν την παραμικρή υγιή κριτική σκέψη θα τον είχαν πετάξει με τις κλωτσιές από το κόμμα, δεν κάνει το παιδί.
    Θα έβλεπαν ξεκάθαρα ότι είναι καθυστερημένο, η σκέψη του δεν έχει καμμία συνοχή.
    Κάποιοι το βλέπουν, αλλά τώρα είναι αργά πιά.
    Μπλέξανε και δεν μπορούν να κάνουν πίσω.
    Σπρώχνουν και ότι γίνει.
    Καλά ξεμπερδέματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Οι έμποροι των εθνών εν δράση . ΝΤΡΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάποιος Ελληνας πολιτικός -βλεπε Μητσοτάκη- έλεγε πριν 18 χρόνια: το Σκοπιανό είναι ενα θέμα που σε 10 χρόνια θα εχει ξεχαστεί.
    Εχουν περασει 18 και το παθος των Ελλήνων για δικαίωση στο θεμα της ονομασίας των Σκοπίων παραμένει το ίδιο ασβεστο και δυνατό στη συνειδηση μας, όπως τότε που βγήκαν εκατομμύρια Ελληνες στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για να πουν με τον ποιο δυνατό τρόπο και τη πιο βροντερη φωνή, οτι η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
    Η συνεχιστής -βλέπε Ντορα Μπακογιάννη-, του πολιτικου που θεωρησε οτι έχουμε κοντη μνημη και θα ξεχνουσαμε ετσι ευκολα, ας το λαβει πολυ καλα υπ οψιν της πριν παει να βαλει υπο διαπραγματευση το ονομα της Μακεδονίας.
    Οπως και τοτε ετσι και τωρα η οικογενεια προσπαθει να πουλήσει το θεμα αυτο, μαζί με κάποιους απο την αντιπολιτευση, αξιωματική και μη. Δε θα τους βγει. Δε θα τους αφησουμε να τους βγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση