GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το χρονικό της Νέας Δημοκρατίας...

Από το stelios-kolopaido.blogspot.com/ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΡΟ… Όταν ανέλαβε ο Ανδρεουλάκος ( ποιος; ) Υφυπουργός Εσωτερικών το πρώτο πράγμα ...

Από το stelios-kolopaido.blogspot.com/

ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΡΟ…
Όταν ανέλαβε ο Ανδρεουλάκος ( ποιος; ) Υφυπουργός Εσωτερικών το πρώτο πράγμα που εξήγγειλε ήταν η κατάργηση των ΚΕΠ.
Μετά τα πρώτα ξεφωνητά «τα πήρε πίσω», αλλά η ιδέα της κατάργησης τους δεν εγκαταλείφθει από την συνεπή δεξιά. Έτσι κατέστρωσε νέο σχέδιο που προβλέπει την απαξίωση των ΚΕΠ.
Τώρα βρισκόμαστε σ’ αυτή την προσπάθεια, σ’ αυτόν τον καλόν αγώνα.
Όταν ανέλαβε η Ν.Δ. το ΕΣΥ, εξήγγειλε ότι...
θα καταργήσει την «λίστα φαρμάκων» και θα περιορίσει τις σπατάλες στην υγεία.
Ο Αβραμόπουλος τίναξε το χρέος των νοσοκομείων στο τέλος του 2008 στα 5,226 δις € με ετήσια αύξηση 45%.
Η καθημερινή χρέωση του Ελληνικού Λαού από το ΕΣΥ είναι 5 εκατομμύρια ενώ η καθημερινή χρέωση της «Ολυμπιακής» μόνο 1 εκατομμύριο.
Μεγάλη ευκαιρία να πουλήσουμε και το ΕΣΥ στον Βγενόπουλο για να το σώσει και κάνει πολλά «ΥΓΕΙΑ» «ΛΗΤΩ» «ΜΗΤΕΡΑ» …
Όταν ανέλαβε η Ν.Δ. τον ΟΤΕ ο οργανισμός είχε τόσα κέρδη που μπορούσε να δανείζει χρήματα στο κράτος. Μέσα σε λίγους μήνες και ενώ άρχισε να έχει χασούρα, ξεκίνησε να αγοράζει την «cosmote», τον «ΓΕΡΜΑΝΟ», και τα άλλα παιδιά για να πουληθεί στο τέλος καθ’ ολοκληρία στους ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.
Όταν ανέλαβε την ΔΕΗ η Ν.Δ. η επιχείρηση είχε κέρδη και ανάπτυξη, τώρα έχει χρέη και πάει για πούλημα.
Όταν ανέλαβε την Κυβέρνηση η Ν.Δ υπήρχε κράτος. Τώρα υπάρχει παρακράτος, υπόκοσμος, και επανίδρυση.

6 σχόλια

  1. Το πασοκ ειναι μια συμμορια.
    Λειτουργει με νομους και κανονες του υποκοσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βλακογιοργο δεν προσβληθηκε απο την γριππη των χοιρων οπως κακοκβουλα διαδιδουν καποιοι εσωκομματικοι του αντιπαλοι..

    Το τεστ που υπεβληθη απεδειχθη αρνητικο.

    Η βλακεια του και το χαμηλο του IQ,δεν συνδεονται με την εν λογω γριππη.

    Αυτα και να μην ακουω βλακειες..
    Το βρηκατε χαζο και απροσαρμοστο και τον δουλευετε παλιομπινεδες βενιζελ και λοιπες συμμοριες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H ηγεσία της Νέας Δυστυχίας επιμένει να επιδίδεται σε μικροκομματικά παιχνίδια και σε συγγραφή σεναρίων πολιτικής φαντασίας.
    ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ απ όλα η σκέψη να μη ληφθούν το φθινόπωρο τα σχεδιαζόμενα φοροεισπρακτικά μέτρα και να κρατηθεί η κυβέρνηση στην εξουσία μέχρι την άνοιξη, με την ελπίδα ότι θ αντιστρέψει το κλίμα, θ αξιοποιήσει την προπαγανδιστική εκστρατεία της σε βάρος του ΠΑΣΟΚ για την πρόκληση πρόωρων εκλογών και θα κερδίσει εκείνη τις εκλογές, οπότε θα έχει τη δυνατότητα να πάρει στη συνέχεια τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχει προγραμματίσει.

    ΕΙΝΑΙ προφανές ότι ο πνιγμένος ευτραφής ''ακαταλληλότερος''από τα μαλλιά του πιάνεται, μια και είναι πολλές οι υπερβάσεις γεγονότων και καταστάσεων, τις οποίες έχουν κάνει σεναριογράφοι της Ρηγίλλης και του Μαξίμου. Και σημαντικότερη εξ όλων είναι η ψευδαίσθηση που εξακολουθεί να τους διακατέχει ότι η απόφαση του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές με την ευκαιρία της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας θ αποβεί εκλογικά σε βάρος του.

    Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ άλλη είναι. Και όπως δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, μειώνεται συνεχώς το ποσοστό εκείνων που επιθυμούν να εξαντλήσει η κυβέρνηση την τετραετία. Δημοσκόπηση μάλιστα της περασμένης Κυριακής έδειξε ότι οι επιθυμούντες την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες ανέρχονται στο 56%.

    ΜΕ ΒΑΣΗ την τάση αυτή αλλά και τη διαφαινόμενη ανικανότητα της κυβέρνησης ν ανατρέψει την κατάσταση που έχουν δημιουργήσει οι πράξεις και οι παραλείψεις της, είναι περισσότερο από βέβαιο ότι την άνοιξη θα είναι συντριπτική η πλειονότητα εκείνων που όχι μόνο δεν θα διαφωνούν με την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αλλά θα τη βλέπουν και ως επιτακτική λύση ανάγκης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κε κολόπαιδο,Στέλιο.
    Μάθε , ότι η γραμμή που σου έχουν επιβάλει ,απ΄τα υπόγεια της
    Ιπποκράτους,της ποσοκομμουνιστικής
    προπαγάνδας,είναι καθ΄΄ολα ανεπαρκής και απαρχαιομένη.
    Οι λασπολογίες,τύπου κλαλιώτη,
    είναι ξεπερασμένες και δεν
    πείθουν. Ο Καραμανλής είτε το
    θέλετε, είτε όχι,μέσα σε πέντε χρόνια , πέρασε από το Κοινοβούλιο και από την κοινωνία αλλαγές που στο παρελθόν γκρέμισαν κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς. Και τις πέρασε χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίσταση.
    Καθώς...
    -Ιδιωτικοποίησε την Εμπορική -Ξεφορτώθηκε τον ΟΤΕ, που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη,
    -Νομοθέτησε για το ασφαλιστικό, το οποίο υπήρξε η πολιτική ταφόπλακα του Σημίτη.
    -Άλλαξε το νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο και την παιδεία, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που το αποπειράθηκε με το ν.815/78 δεν το επέτυχε.
    - Ήρε τη μονιμότητα στις ΔΕΚΟ ).
    7.Ιδιωτικοποίησε τον ΟΛΠ, όπου προβλέπεται τουλάχιστον πενταπλάσια χωρητικότητα φορτοεκφόρτωσης από τις μοντέρνες μεθοδολογίες των κινέζων της Cosco.
    8.Μείωσε κατά πολύ το δημόσιο έλλειμμα από 8% του ΑΕΠ στο 3% του ΑΕΠ. Με ΑΕΠ περίπου 250 δις., οι πέντε ποσοστιαίες μονάδες σημαίνουν πάνω από 12 δις. Ευρώ το χρόνο, κάθε χρόνο. Δηλαδή, γλυτώνουμε σπατάλες του δημοσίου περίπου όσο μία Ολυμπιάδα. Κάθε χρόνο. Εάν στην παγκόσμια κρίση το έλλειμμα του 2004, σήμερα θα ήμασταν εκτός ευρώ.
    9. Ιδιωτικοποίησε την Ολυμπιακή που επιβάρυνε το κράτος πάνω από 1 εκατομμύριο την ημέρα, χωρίς να θιγούν οι εργαζόμενοι. .
    10.Ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα του Καραμανλή είναι ότι όλα αυτά προσπάθησε να τα κάνει χωρίς να διώξει τους πολιτικούς του αντιπάλους.
    Έβαλε το μακροπρόθεσμο καλό της Ελλάδας πάνω από το δικό του καλό και το καλό της ΝΔ.
    Αυτή είναι η αλήθεια. Με αποδείξεις
    κι όχι λασπολογίες και χυδαιότητες.

    Διόσκουρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΥΤΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ.

    Ο ΟΗΕ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΙΑ ΤΟΥ:



    Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009

    Η Ύπατη Αρμοστεία δεν θα συμμετάσχει στη νέα διαδικασία ασύλου στην Ελλάδα εκτός εάν επέλθουν δομικές αλλαγές

    Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διαπιστώνει με ιδιαίτερη ανησυχία ότι οι θεσμικές αλλαγές που υιοθετήθηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα 81/2009 δεν εξασφαλίζουν επαρκώς μια δίκαιη και αποτελεσματική διαδικασία αναγνώρισης του καθεστώτος του πρόσφυγα στην Ελλάδα σύμφωνα με τη διεθνή και ευρωπαϊκή νομοθεσία.

    Το νέο Προεδρικό Διάταγμα αποκεντρώνει τη λήψη αποφάσεων για τα αιτήματα ασύλου σε πρώτο βαθμό σε πάνω από 50 αστυνομικές διευθύνσεις ανά την επικράτεια, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρές ελλείψεις σε θέματα εξειδικευμένου προσωπικού, υπηρεσιών διερμηνείας και νομικής συνδρομής. Επιπλέον καταργεί την υπάρχουσα επιτροπή προσφυγών, που ήταν η αποφαινόμενη αρχή με αποφασιστική αρμοδιότητα σε δεύτερο βαθμό, διατηρώντας περιορισμένη δικαστική επανεξέταση ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, χωρίς να διασφαλίζεται έτσι το δικαίωμα σε μια «πραγματική προσφυγή». Τέλος, ο ορισμός του Αναπληρωτή Υπουργού Δημόσιας Τάξης ως της αποφαινόμενης αρχής σε δεύτερο βαθμό για εκείνες τις προσφυγές των οποίων η εξέταση εκκρεμεί, δεν θα συμφωνούσε με τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαιτεί ένα όργανο ανεξάρτητο από αυτό που αποφασίζει σε πρώτο βαθμό.

    «Οι νέες αυτές εξελίξεις είναι πιθανό ότι θα καταστήσουν την προστασία στην Ελλάδα ακόμα πιο δύσκολη για εκείνους που τη χρειάζονται», δήλωσε ο Laurens Jolles, Περιφερειακός Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας.

    Με βάση τα παραπάνω, στο παρόν στάδιο η Ύπατη Αρμοστεία δεν μπορεί να συμμετάσχει τόσο στις Γνωμοδοτικές Επιτροπές Προσφύγων για την εξέταση των αιτημάτων ασύλου σε πρώτο βαθμό, όσο και στις γνωμοδοτικές επιτροπές για την εξέταση των περίπου 30.000 προσφυγών που εκκρεμούν σε δεύτερο βαθμό.

    Στην περίπτωση που οι Ελληνικές αρχές κινηθούν στο μέλλον στην κατεύθυνση δομικών αλλαγών που να διασφαλίζουν μια δίκαιη και αποτελεσματική διαδικασία αναγνώρισης του καθεστώτος του πρόσφυγα, η Ύπατη Αρμοστεία θα ήταν έτοιμη να εμπλακεί πλήρως και να αναλάβει έναν αποτελεσματικό ρόλο στο πλαίσιο της διαδικασίας ασύλου στην Ελλάδα.

    Η Ύπατη Αρμοστεία θα συνεχίσει τη στενή της συνεργασία με τις Ελληνικές αρχές όσον αφορά την εκπαίδευση και κατάρτιση, την παροχή τεχνικής εμπειρογνωμοσύνης και νομικής συμβουλευτικής, την παρακολούθηση της διαδικασίας αναγνώρισης του καθεστώτος του πρόσφυγα όπως αρμόζει στο ρόλο της, και την υποβολή προτάσεων και συστάσεων προς την Κυβέρνηση για μελλοντικές βελτιώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση