GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων...

...ζητούν με κοινή Ερώτηση έξι βουλευτές της ΝΔ και με πρωτοβουλία του Μάξιμου Χαρακόπουλου . Με πρωτοβουλί α του βουλευτή Λάρισας Μάξιμου Χ...

...ζητούν με κοινή Ερώτηση έξι βουλευτές της ΝΔ και με πρωτοβουλία του Μάξιμου Χαρακόπουλου
.
Με πρωτοβουλία του βουλευτή Λάρισας Μάξιμου Χαρακόπουλου, έξι βουλευτές της ΝΔ ζητούν με κοινή ερώτησή τους που κατέθεσαν στη βουλή, τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που εργάζονται στο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ.
Την ερώτηση που απευθύνεται στον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πετραλιά, εκτός του Μ. Χαρακόπουλου υπογράφουν οι βουλευτές Θαλασσινός Θαλασσινός, Γιώργος Κασαπίδης, Αντώνης Καρπούζας, Κώστας Τσιάρας και Νίκος Σταυρογιάννης.
Ακολουθεί
το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΘΕΜΑ: ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
...
Ο εφιάλτης της ανεργίας αναγκάζει χιλιάδες νέους να αναζητούν εργασία ακόμη και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ. Κατά κανόνα οι περισσότεροι συμβασιούχοι επιτελούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η πολιτεία επεχείρησε να δώσει λύση στο οξύ κοινωνικό πρόβλημα γι’ αυτή την κατηγορία των εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, που βιώνουν την ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το εργασιακό τους μέλλον, με το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004, που αποκατέστησε 35.000 εργαζόμενους.
Ωστόσο, μετά την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος, εξακολουθούν να υπάρχουν συμβασιούχοι οι οποίοι υποστηρίζουν ότι βρίσκονται υπό καθεστώς εργασιακής ομηρίας. Στην πλειοψηφία τους, είναι νέοι άνθρωποι που έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στην απασχόληση με διάφορες μορφές συμβάσεων, σε φορείς του δημοσίου και τους Ο.Τ.Α. και επιτελούν έργο που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Εύλογα λοιπόν αναμένουν ίδια αντιμετώπιση με τους συναδέλφους τους που μονιμοποιήθηκαν με το Προεδρικό Διάταγμα 164/2004.
Επιπροσθέτως, αξίζει να αναφερθεί ότι επειδή η πολιτεία δαπανά πόρους για την επιμόρφωση των συμβασιούχων προκειμένου να τους καταστήσει ικανότερους και αποτελεσματικότερους, είναι επόμενο να θέσει σε προτεραιότητα την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με ανθρώπους που έχουν και την εμπειρία και τα προσόντα να ανταπεξέλθουν στην σύγχρονη μορφή διοίκησης που πρέπει να έχουμε.
Κατόπιν τούτων ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:
1. Προτίθεστε να εξετάσετε τη δυνατότητα εξεύρεσης του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου, ώστε να αποκατασταθούν εργασιακά οι συμβασιούχοι;
Αθήνα, 16 Ιουλίου 2009
Οι ερωτώντες Βουλευτές:
1. Μάξιμος Χαρακόπουλος
2. Θαλασσινός Θαλασσινός
3. Κασαπίδης Γιώργος
4. Καρπούζας Αντώνης
5. Τσιάρας Κώστας
6. Σταυρογιάννης Νίκος

17 σχόλια

  1. ΣΩΠΑ ΡΕ!!!
    ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ;
    ΜΑ ΤΟΣΟ ΑΝΕΥΘΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

    Τα χειρότερα είναι μπροστά μας, εκτιμούν οι πολίτες όπως προκύπτει από μεγάλη έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας για την προοπτική της οικονομίας. Η συντριπτική πλειονότητα βλέπει επιδείνωση της κατάστασης, ενώ σχεδόν οι μισοί δυσκολεύονται να αποκτήσουν ακόμη και βασικά αγαθά.
    Aναλυτικά τα στοιχεία της έρευνας
    4 στους 10 πολίτες, το 43% , δυσκολεύονται να αγοράσουν αγαθά πρώτης ανάγκης. 7 στους 10 πιστεύουν ότι τον επόμενο χρόνο η φτώχεια θα αυξηθεί. Σχεδόν 8 στους 10, το 77,2%, θεωρούν ότι η φτώχεια τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε.
    4 στους 10 , 38%, δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την εργασία του και τις προοπτικές της. 4 στους 10 ,το 43,3%, θεωρούν ότι τον επόμενο χρόνο η ανεργία θα αυξηθεί πολύ.
    5 στους 10 εκτιμούν ότι δεν είναι καθόλου πιθανό να αποταμιεύσει τον επόμενο χρόνο. 7 στους 10 - το 73,6%- αξιολογούν ως κακή ή πολύ κακή την οικονομική κατάσταση της χώρας. 6 στους 10 - το 63% απαντούν ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι χειρότερη ή πολύ χειρότερη σε σχέση με πέρυσι.


    Ευτυχώς που υπάρχουν οι φυλακές για τους "οφειλέτες" του Δημοσίου. Είναι μια κοινωνική προσφορά της Νέας Διακυβέρνησης για να μην πεθαίνουμε από την πείνα και για να μην κοιμώμαστε στα παγκάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΑ ΧΑΖΗ ΕΡΩΤΗΣΗ....

ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΙΧΕ 149 ΔΟΛΑΡΙΑ

Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΟΥΛΙΟΤΑΝ 1,3 ΕΥΡΩ (2008)


ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΕΧΕΙ 57 ΔΟΛΑΡΙΑ..

ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ;;;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 8.51
    ΠΕΡΙΜΕΝΕ..
    ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΡΕΤΤΙΝΟ ΠΟΥ ΣΕΡΦΑΡΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΣΥΝΤΗΡΕΙ Ο ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εν' όψει εκλογών φυσικά-φυσικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι άνθρωποι ζουν στο κόσμο τους . Ποιες είναι οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες που επικαλούνται ; Γιατί να μην ισχύουν τα ίδια κριτήρια στο Δημόσιο όπως στον ιδιωτικό τομέα ; Εχουν αντιληφθεί ότι το κράτος δεν έχει χρήματα ; Πως εξηγείται να έχουμε τους περισσότερους δημόσιους υπαλλήλους από την Αγγλία και την Γερμανία. Το δημόσιο δεν ‘’παράγει ανάπτυξη’’ Εφόσον είναι συμβασιούχοι όταν τελειώσει η σύμβασή τους θα πρέπει να απολυθούν . Αυτοί που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΜΠΡΟΣ ΝΑ ΦΑΜ ΝΤΕ ΛΑ ΠΑΤΡΙ.

    Εμπρός να μονιμοποιήσουν στο Δημόσιο τις στρατιές των δικών τους γαλάζιων παιδιών.

    Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων...
    ...ζητούν με κοινή Ερώτηση έξι βουλευτές της ΝΔ και με πρωτοβουλία του Μάξιμου Χαρακόπουλου

    Οι ερωτώντες Βουλευτές:
    1. Μάξιμος Χαρακόπουλος
    2. Θαλασσινός Θαλασσινός
    3. Κασαπίδης Γιώργος
    4. Καρπούζας Αντώνης
    5. Τσιάρας Κώστας
    6. Σταυρογιάννης Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΑ ΡΟΥΣΕΤΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ.ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΕΜΠΕΛΧΑΝΙΟ!!!! ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΟΡΑΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το μπλογκ αυτό, είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας (μαζί με τα SMS), και συντονίζει - όπως και όλα τα άλλα μπλογκς - τρομοκρατικές επιθέσεις.

    Κώτσος πονηρός ο Βλάχος,
    ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΟΣ=ΚΑΡΑΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΟΣ
    ΜΗΧΑΝΟΡΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

    ο Σαπρόφυτος Ταφ'τσ'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελληνες!!!!

    Αν νομιζετε οτι αυτα που γινονται σημερα στην Ελλαδα δεν ειναι προϊοντα της τρομοκρατιας και του αιματοκυλισματος που εχουν εξαπολυσει οι εβραιοσιωνιστες διεθνως με πληρεξουσιο τους Αμερικανους, πληρωνετε δωματιο στον Αστερα της Βουλιαγμενης και σας στελνουν να κοιμηθητε στα βραχια της Πειραϊκης.

    Παρτε το χαμπαρι.
    Η Δυση ειναι υποδουλωμενη σε δαυτους.

    Καραμανληδες, Παπανδρεηδες, Συριζαιοι, Αλαφουζοι, Λαμπρακηδες, Μπομπολες Βαρδινογιαννηδες, Αγγελοπουλοι, Κοκκαλιαρηδες και λοιποι Εφιαλτες της Ελλαδας θα εξαφανιστουν οταν οι εβραιοι χασουν την πολιτικο-οικονομικη δυναμη που εχουν στον Κοσμο.

    Μην πω οτι χωρις αυτους η Τουρκια θα διαλυθη και η Γερμανια θα γινη παλι ανεξαρτητη.

    Εκει ειναι το ζουμι ολο.
    Μην χτυπατε το σαμαρι. Χτυπατε τον γαϊδαρο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα γαλάζια παιδιά καλά θα φάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΜΕΙΩΣΙΣ ΑΡΙΘΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

    Κανείς πλέον δεν αμφισβητεί ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι είναι υπεράριθμοι. Αυτό σε συνδυασμό με τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων έχει δημιουργήσει αυτό το τέρας της γραφειοκρατίας διότι όλοι αυτοί οι άχρηστοι και μη παραγωγικοί άνθρωποι εφευρίσκουν διάφορα άχρηστα χαρτιά που πρέπει να διακινούνται πρωτίστως από τον πολίτη δια να δικαιολογούν τις αργόσχολες θέσεις τους.
    Μελέτη δε της κοινής αγοράς απέδειξε ότι η μέση απασχόληση ημερησίως των δημοσίων υπαλλήλων είναι μια ώρα. Οποιοσδήποτε όμως Ελλην πολίτης εάν δούλευε μια ώρα οπωσδήποτε δεν θα μπορούσε να επιβιώσει, διότι απλούστατα στον ιδιωτικό τομέα είτε μόνος σου εργάζεσαι είτε δια άλλους αυτό είναι αδιανόητο!
    Δηλαδή πρώτα προσλάβαμε και αχρηστεύσαμε δια ψηφοθηρικούς λόγους εκατοντάδες χιλιάδες νέους Ελληνες και τους μετατρέψαμε σε άχρηστα, άβουλα και ανίκανα άτομα και αντί να τιμωρούνται αυτοί οι οποίοι έφτιαξαν αυτό το τέρας της γραφειοκρατίας απολαμβάνουν και τα προνόμια των πράξεων των!
    ΥΓ
    Αυτή η μελέτη και η καταγραφή έγινε τον Ιούλιο του 1995 σήμερα βιώνουμε και θα βιώνουμε για πολλά χρόνια ακόμη την ευεργεσία των περισσότερων εθνοπατέρων, και κανείς από αυτούς δεν πρόκειται να τιμωρηθεί!

    Δια χειρός Σωτηρίου Σοφιανόπουλου!

    Προκρούστης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο ΒΛΑΚΑΣ Ο 8;51 AKOMH ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΛΑΡΙΟ ΑΛΛΑ ΕΥΡΩ.
    ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΑ ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ ΕΥΡΩ / ΔΟΛΑΡΙΟΥ, ΒΟΥΡΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατί όταν είναι με σύμβαση δεν πληρώνονται;αι ποιός σας είπε ότι όταν λήγει η σύμβασή τους απολύονται.Εξακολουθούν να δουλέύουνκανονικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙ ΛΕΦΤΑ Ο ΧΟΝΤΡΟΚΕΦΑΛΑΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΥΨΗ
    .ΚΑΙ ΤΑ 28 ΔΙΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΤΑ ΕΔΩΣΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΤΟ ΤΣΟΚΙ ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΕΤΑΓΕ ΤΟ ΠΟΥΣΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ψηφοθηρική ερώτηση εν' όψει εκλογών. Τα μάθαμε πλέον τα κόλπα των πολιτικάντηδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΕΤΣΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΞΙΜΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση