GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κρίση, Τράπεζες και κράτος...

Από τον Γιάννη Πάλλη . Η ΚΡΙΣΗ, ΔΥΟ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ Με αυτό το τίτλο στην Καθημερινή της Κυριακής, υπάρχει άρθρο του Κώστα Καλλίτσ...

Από τον Γιάννη Πάλλη
.
Η ΚΡΙΣΗ, ΔΥΟ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ
Με αυτό το τίτλο στην Καθημερινή της Κυριακής, υπάρχει άρθρο του Κώστα Καλλίτση που ξεκινάει ως εξής: Η κρίση δεν πέρασε, τα χειρότερα δεν είναι πίσω. Διαπιστώνει τέσσερις βασικά πηγές της διεθνούς υπερπαραγωγής αισιοδοξίας. Μεταξύ αυτών διαπιστώνει ότι : Οι σοβαρότερες αυριανές απειλές Επωάζονται σήμερα στο πλέγμα των τρεχουσών πολιτικών ενίσχυσης της Οικονομίας.[SIK]
Η δεύτερη απειλή κρύβεται στην άπλετη παροχή ρευστότη τας προς τις τράπεζες από την ΕΚΤ. Προ ολίγων ημερών, η ΕΚΤ χορήγησε 442 ΔΙΣ με επιτόκιο 1% για 12 μήνες. Πρωταγωνίστησαν οι Ελληνικές Τράπεζες διότι ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ 5.5% και καταθέτουν τους τίτλους του στην ΕΚΤ από την οποία ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ 1%. ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΡΔΟΣ. Στο πρώτο εξάμηνο έχουν αντλήσει περίπου 45 δις από Την ΕΚΤ.
Όταν στα μέσα του 2010 η ΕΚΤ περιορίσει την χορήγηση ρευστότητας, οι Τράπεζες θα...
πρέπει να αποδείξουν ότι είναι ικανές να Απεξαρτηθούν κλπ.
Γράφει και άλλα εξαίρετα το άρθρο αυτό, αλλά αυτό Που με βάζει σε υποψίες,[για το ποιος είναι το ΚΡΑΤΟΣ [είναι το γεγονός Γιατί το ΙΔΙΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ ΜΕ 1%,Και ΠΛΗΡΩΝΕΙ 5.5% στις Τράπεζες που έτρεχε να ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ. Ας το ονομάσουμε ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ για να μην πούμε άλλη έκφραση.
Με βάση τα ανωτέρω μήπως πρέπει, [λέω μήπως] να σκεφθούμε για τις τιμές των μετοχών που με αισιοδοξία μας λανσάρουν;

5 σχόλια

  1. Δεν δανείζεται το κράτος από την ΕΚΤ γιατί απαγορεύεται από τις ευρωπαϊκές Συνθήκες και το καταστατικό της! Η ΕΚΤ δανείζει τα κράτη ΜΟΝΟ μέσω των εμπορικών τραπεζών. Αυτό είναι το ευρωπαϊκό σύστημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ


    Τα χειρότερα είναι μπροστά μας, εκτιμούν οι πολίτες όπως προκύπτει από μεγάλη έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθήνας για την προοπτική της οικονομίας. Η συντριπτική πλειονότητα βλέπει επιδείνωση της κατάστασης, ενώ σχεδόν οι μισοί δυσκολεύονται να αποκτήσουν ακόμη και βασικά αγαθά.
    Aναλυτικά τα στοιχεία της έρευνας
    4 στους 10 πολίτες, το 43% , δυσκολεύονται να αγοράσουν αγαθά πρώτης ανάγκης. 7 στους 10 πιστεύουν ότι τον επόμενο χρόνο η φτώχεια θα αυξηθεί. Σχεδόν 8 στους 10, το 77,2%, θεωρούν ότι η φτώχεια τον τελευταίο χρόνο αυξήθηκε.
    4 στους 10 , 38%, δηλώνουν δυσαρεστημένοι με την εργασία του και τις προοπτικές της. 4 στους 10 ,το 43,3%, θεωρούν ότι τον επόμενο χρόνο η ανεργία θα αυξηθεί πολύ.
    5 στους 10 εκτιμούν ότι δεν είναι καθόλου πιθανό να αποταμιεύσει τον επόμενο χρόνο. 7 στους 10 - το 73,6%- αξιολογούν ως κακή ή πολύ κακή την οικονομική κατάσταση της χώρας. 6 στους 10 - το 63% απαντούν ότι η οικονομική τους κατάσταση είναι χειρότερη ή πολύ χειρότερη σε σχέση με πέρυσι.


    Ευτυχώς που υπάρχουν οι φυλακές για τους "οφειλέτες" του Δημοσίου. Είναι μια κοινωνική προσφορά της Νέας Διακυβέρνησης για να μην πεθαίνουμε από την πείνα και για να μην κοιμώμαστε στα παγκάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΙΑ ΧΑΖΗ ΕΡΩΤΗΣΗ....

    
ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΕΙΧΕ 149 ΔΟΛΑΡΙΑ
    

Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΟΥΛΙΟΤΑΝ 1,3 ΕΥΡΩ (2008)


    
ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΕΧΕΙ 57 ΔΟΛΑΡΙΑ..

ΠΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ;;;


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΟΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΟ ΕΥΝΟΜΟΥΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
    ******************************************************8

    Δυστυχώς, η Ελλάδα, μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έχει μια κυβέρνηση που, υποβάθμισε, αποδυνάμωσε, αποδιοργάνωσε ένα ευνομούμενο κράτος, και κομματικοποίησε τα πάντα.

    Ο πολίτης βομβαρδίζεται καθημερινά από αποκαλύψεις διαφθοράς. Πολλοί πολίτες αισθάνονται δυσπιστία ακόμα και απέναντι στο ίδιο το πολιτικό σύστημα. Αισθάνονται ότι δεν μπορεί να προστατεύσει τα συμφέροντα του κάθε πολίτη, το βιος, τον κόπο, τη φορολογία την οποία πληρώνει τον δημόσιο πλούτο ο οποίος του ανήκει.


    Αισθανομαστε ανασφάλεια, που ξεκινά από το χώρο της υγείας, από το αν αύριο θα έχουμε σύνταξη, αν η παιδεία θα μας δώσει προοπτική, αν υπάρχει πρόνοια για τον πιο αδύναμο, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, αλλά ακόμα και για τα εθνικά μας θέματα.

    Αισθανομαστε Ανασφάλεια, καθώς βλέπουμε μια κυβέρνηση χωρίς πολιτικές, χωρίς βούληση, που δεν μπορεί να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον, αλλά που έχει μάθει πολύ καλά να υπηρετεί «ειδικά συμφέροντα», τους λίγους, τους «ημέτερους», τους ισχυρούς.

    Αυτό είναι που πρέπει να ανατρέψουμε. Όποτε γίνουν οι εθνικές εκλογές, πρεπει να ανατρέψουμε αυτή την αντίληψη, ώστε επιτέλους το ελληνικό κράτος να είναι ευνομούμενο, να υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον του πολίτη και κανένα άλλο συμφέρον.

    Θελουμε μια Ελλάδα της σιγουριάς και της ασφάλειας, μια Ελλάδα που να δίνει ξανά προοπτική και ελπίδα στη νέα γενιά, αλλά και σιγουριά στους απόμαχους της εργασίας.

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ πράσινοι μπλογκοσκυλέοι,
    Η προσπάθειά σας να αποσπάσετε την προσοχή του κόσμου από την σκανδαλάρα των δισεκατομμυρίων της Ζίμενς δεν θα πετύχει.
    Μόνο οι μέχρι στιγμής διαπιστωμένες μίζες ξεπερνούν τα 140 εκατομμύρια ευρώ.
    Ο Γιωργάκης είναι μέσα στο κόλπο, δεν υπάρχει αμφιβολία.
    Ο παιδικός του φίλος ο Τρεπεκλής με το C4I, έχει ήδη παραδεχθεί ότι έχει τσιμπήσει 6,7 εκατομμύρια ευρώ.
    ΓΙ' ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΩ, ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΤΥΠΙΟΣΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΜΑΙΜΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΦΕΥΡΙΣΚΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ. ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ.
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΒΟΥΤΗΞΕ Η ΠΑΡΕΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.
    ΕΙΝΑΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ.
    ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΠΟΣΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, ΠΟΣΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΟΣΟΙ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ;
    ΓΙΑ' ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΩ, Η ΖΙΜΕΝΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
    ΕΛΑ ΠΑΛΙ ΝΑ ΤΟ ΕΜΠΕΔΩΣΕΤΕ.
    Η ΖΙΜΕΝΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.
    ΘΑ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΔΕΣΠΟΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ.
    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΣΑΣ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΓΧΟΣ.
    ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΤΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση