GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Έκλεψαν τη σημαία του πλοίου για να μη θεωρηθεί ελληνικό!»...

Από το www.tvxs.gr και το http://infognomonpolitics.blogspot.com .‏ Φυλακισμένοι παραμένουν στο Ισραήλ οι επιβάτες του -υπό ελληνική σημαία-...

Από το www.tvxs.gr
και το http://infognomonpolitics.blogspot.com
.‏
Φυλακισμένοι παραμένουν στο Ισραήλ οι επιβάτες του -υπό ελληνική σημαία- πλοίου «Αρίων», οι οποίοι συνελήφθησαν από Ισραηλινούς στρατιωτικούς, μετά από πειρατεία που διέπραξαν σε βάρος του πλοίου ισραηλινά πολεμικά σκάφη, το μεσημέρι της Τρίτης. Το tvxs μίλησε στον κ. Βαγγέλη Πισσία, εκπρόσωπο της οργάνωσης «Free Gaza Movement» στην οποία ανήκει το εν λόγω πλοίο.
«Οι επιβαίνοντες στο πλοίο βρίσκονται ακόμα φυλακισμένοι και...
δεν έχουμε κατορθώσει να έρθουμε σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους. Ως τώρα οι ισραηλινές αρχές τους κρατούσαν σε πλήρη απομόνωση και ούτε καν οι συνήγοροί τους δεν έλαβαν άδεια να τους δουν από κοντά. Μάλιστα, είχαν χωρίσει τους επιβάτες σε ομάδες των δύο ή τριών ατόμων και κάθε ομάδα φυλακίσθηκε σε διαφορετικό αστυνομικό τμήμα, με αποτέλεσμα να έχουμε χάσει τα ίχνη πολλών από τους κρατουμένους», δήλωσε στο tvxs ο κ. Πισσίας.
«Ωστόσο είναι ευοίωνο ότι σήμερα για πρώτη φορά επέτρεψαν στους δικηγόρους να μιλήσουν με τους κρατουμένους, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαθέτουμε, το πιο πιθανόν είναι ότι σύντομα οι κρατούμενοι θα απελαθούν», συνέχισε ο κ.Πισσίας. Αξίζει να σημειωθεί, άλλωστε, ότι την απελευθέρωση του σκάφους «Αρίων», του πληρώματος και των επιβατών έχει ζητήσει με διάβημα προς τις ισραηλινές αρχές το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι στο σκάφος δεν επέβαιναν Έλληνες πολίτες. «Οι περισσότεροι από αυτούς θα σταλούν απ’ ευθείας πίσω στις πατρίδες τους, ενώ έχουμε πληροφορίες ενάντια σε δύο Ισραηλινές γυναίκες παλαιστινιακής καταγωγής που επέβαιναν στο σκάφος ότι θα ασκηθεί ποινική δίωξη», εξήγησε ο κ.Πισσίας.
Το εν λόγω πλοίο ανήκει στην οργάνωση «Free Gaza Movement» και είναι νηολογημένο στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, στο όνομα Έλληνα ιδιοκτήτη. Πρόκειται κατά συνέπεια για ένα ελληνικό πλοίο, παρά τις προσπάθειες του ισραηλινού στρατού να παραπλανήσει τις διπλωματικές υπηρεσίες, αποκρύπτοντας αυτό το γεγονός. «Όταν οι Ισραηλινοί κομάντο επιτέθηκαν στο πλοίο, κατέβασαν την ελληνική σημαία και έθεσαν σε εφαρμογή μια συντονισμένη προσπάθεια να παραπλανήσουν το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, καθώς και το ελληνικό υπουργείο εμπορικής ναυτιλίας σχετικά με την «υπηκοότητα» του πλοίου. Προσπάθησαν να το εμφανίσουν ως ένα πλοίο αγνώστου προελεύσεως και ταυτότητας, ώστε να δικαιολογήσουν την αθέμιτη επέμβασή τους σε αυτό», κατήγγειλε ο κ.Πισσίας.
Το εν λόγω σκάφος, που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια, δέχθηκε επίθεση περίπου 23 μίλια από τις ακτές της Γάζας, δηλαδή ενώ ακόμη έπλεε σε διεθνή ύδατα. «Οι Ισραηλινοί ισχυρίζονται εντελώς αθέμιτα ότι μια υδάτινη λωρίδα 22 χιλιομέτρων από τις ακτές της Γάζας βρίσκεται υπό τη δική τους «στρατιωτική εποπτεία», ενώ αυτό δεν αληθεύει. Στην πραγματικότητα πρόκειται για διεθνή ύδατα», σχολίασε ο κ.Πισσίας. Μετά την επίθεση, οι Ισραηλινοί στρατιωτικοί αφαίρεσαν τα δορυφορικά μέσα επικοινωνίας του πλοίο, ενώ κομάντο ανέβαιναν στο σκάφος και επιτέθηκαν στους επιβαίνοντες. Στη συνέχεια, όλοι οι επιβαίνοντες απήχθησαν και το σκάφος ρυμουλκήθηκε σε ισραηλινό λιμάνι.

17 σχόλια

  1. [23 miles off the coast of Gaza, 15:30pm] – Today Israeli Occupation Forces attacked and boarded the Free Gaza Movement boat, the SPIRIT OF HUMANITY, abducting 21 human rights workers from 11 countries, including Noble laureate Mairead Maguire and former U.S. Congresswoman Cynthia McKinney (see below for a complete list of passengers). The passengers and crew are being forcibly dragged toward Israel.
    “This is an outrageous violation of international law against us. Our boat was not in Israeli waters, and we were on a human rights mission to the Gaza Strip,” said Cynthia McKinney, a former U.S. Congresswoman and presidential candidate. “President Obama just told Israel to let in humanitarian and reconstruction supplies, and that’s exactly what we tried to do. We’re asking the international community to demand our release so we can resume our journey.”

    freegaza.org

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Auschwitz! Auschwitz! Dort ist die Heimat der Juden!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γαμηστε τους Εβραιους.... (του Ισραηλ μονον)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aνωνυμος μας προτρεπει να γαμηκουμε τους εβραιους του Ισραηλ μονο;
    Και το εβραιοπουστρονι με τις ροζ γοβες που τοχουμε διπλα μας, τον Bloop-Bloop, τι θα το κανουμε;
    Για χαϊδεμα θα τοχουμε μονο; Γαμηστε το κι αυτο.
    Βγαλτε του τη τσαπου πουχει στο στομα τοσο καιρο, και βαλτε του μια φρεσκεια και πιο μεγαλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. oi malakes toy synaspismou tha fane pali fapes apo tous israhlinoys
    xaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κολλητός του Χριστοφοράκου και ο Παυλάκης ο Τσίμας, λοιπόν!
    Υπέροχα, ρε τι άλλο θα μάθουμε;
    Τι σαπίλα είναι αυτή;
    Πιό υποκριτής δημοσιογράφος δεν πρέπει να υπάρχει.
    Θυμάμαι σαν τώρα τις απίστευτες επιθέσεις που έκανε στο Μιχάλη Λιάπη που απλά είχε βρεθεί στον ίδιο ποδοσφαιρικό αγώνα με το χριστοφοράκο για την Εθνική Ελλάδος στη Γερμανία.
    Εσύ δεν έλεγες ότι η γυναίκα του καίσαρα πρέπει όχι μόνο να είναι ηθική αλλά και να φαίνεται, δηλαδή να μη δίνει δικαιώματα;
    Ίδια δεδομένα, αλλά διαφορετικοί πρωταγωνιστές οπότε διαφορετική αντιμετώπιση κύριε Παύλο μας;
    Αφού ήξερες το Χριστοφοράκο 30 χρόνια δεν είχες ποτέ καμμία πληροφορία ή ένδειξη για τα παρεδώσε του με το Δημόσιο;
    Τί δημοσιογράφος λαγωνικό είσαι, μόνο για να διαβάζεις αυτά που σου γράφει ο παναγιωτόπουλος του mega στην οθόνη είσαι;
    Δεν ήξερες ότι η εταιρία του μονοπωλούσε μέσω της Intracom τις προμήθειες του ΟΤΕ επί 20 χρόνια;
    Δεν είχες ιδέα για τα ψηφιακά, το C4I, και τις άλλες δουλειές δισεκατομμυρίων του Χριστοφοράκου με το Σημίτη;
    Άσε τα σάπια ρε φίλε, μπορεί να είμαστε απλοί άνθρωποι αλλά χαζοί δεν είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑΤΙ ΔΗΛΑΔΗ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟΙ;
    Εγώ, κοτζάμ Γενικός Διευθυντής του κόμματος, και θα μείνω με τη συνταξούλα;
    Να μην αφήσω και εγώ 2-3 εκατομμυριάκια στα εγγόνια μου;
    Παρασκευή, 3-7-2009:
    Προθεσμία ζήτησε και πήρε σήμερα από τον ειδικό ανακριτή Γιώργο Λέκκα, ο πρώην γενικός διευθυντής του ΠαΣοΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου ο οποίος κατηγορείται για επιζήμιες τοποθετήσεις σε ομόλογα κατά τη θητεία του ως πρόεδρος στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).
    Τα αδικήματα που τον βαρύνουν είναι ΑΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ με σκοπό το περιουσιακό όφελος.
    ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Auschwitz! Auschwitz! Dort ist die Heimat der Juden!

    Οι ηλίθιοι σαν και σένα έχουν πατρίδα όλη την γη.
    Mουνόπανο των μουλάδων κομπλάρεις να το γράψεις στα ελληνικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά κάνουν οι ισραηλινοί στα κοπρόσκυλα του Αρίωνα που στην υπηρεσία των αγιατολάδων με το πρόσχημα της ανθρωπιστικής βοηθειας θέλουν να κάνουν διεθνή πολιτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί δεν βάζουν την σημαία του Ιραν στον Αρίωνα οι "ανθρωπιστές"; Στην υπηρεσία των αγιατολάδων και της τζιχάντ είναι η αποστολή τους στην Γάζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ.
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΥΝΟΠΑΝΟΣ SIBILLA.
    ΠΗΓΑΝ ΧΑΡΑΜΙ ΠΑΛΙ ΤΑ ΟΠΛΑ.
    ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ
    ΠΑΛΙ ΤΖΙΦΟΣ Η ΔΟΥΛΕΙΑ.
    ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΕ.

    ΠΑΛΙ ΡΕΣΤΟΣ ΕΜΕΙΝΕ Ο sibilla
    και θα ζητάει απο τον ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΔΙΣΚΟΛΙΕΣ ΤΩΡΑ.
    ΧΑΣΑΝΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΤΟ ΠΕΡΑΣΑΝ ΓΙΑ ΚΩΛΟΧΑΡΤΟ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΣΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΡΟΣΟΧΗ-ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

    Οι Εβραιοι βγηκαν παγανια.
    Παρτους ματι στα σχολια, 5:12πμ, 8:35πμ, 8:43πμ, 8:56πμ, 1:35μμ.

    Οι Blooperο-πουστοεβραιοι της πρεσβειας γνωστοι και σαν Σαγιανιμ (προβοκατορες υπερ της Ισραηλο-γιαφκας)
    καρφωνονται σαν.... "ανωνυμοι" σχολιαστες.
    Οι ισραηλοΕβραιοι που απ' το '45-'46 κανουν εθνικη εκκαθαριση των Παλαιστινιων απο την Παλαιστινη με τις πλατες των Εγγλεζοπουσταραδων και των μπεκρηδων των Αμερικανων (γιατι μοναχοι τους ξερουν οτι ειναι ειναι κοτες). Ειναι οι ιδιοι που υπερασπιζουν τα "δικαιωματα" των πλιατσικομεταναστων στην Ελλαδα. Τα τσιρακια του Ροτσιλντ και του ταμια αυτων, Σορου! Θαυμαστε τους!
    Καμαρωστε τους Ελληνοφωνους υπερασπιστες των δολοφωνων μικρων παιδιων στην υποδουλωμενη Παλαιστινη, ενω κοπτονται ομως για το πως συμπεριφερονται οι Περσες στις γυναικες τους!

    ---------------------------

    Και μελη οπως φενεται της "Τερμιναλ 119" οι "Bloopers", η αλλοιως πως εβραιοι σαγιανιμ αλλα και πουσταρια/ψωλομαζωχτρες. (Valianatoi junior δηλαδη.)
    Γιαυτο επιμενω. Φαπα και βοϊδοπουτσα οπου τα πετυχετε.

    Διαβαστε ενα κομματι απο το αρθρο του Κωστα Αθανασιου στο Ρεσαλτο
    για την καρκινο-παραφυαδα αυτη, και συγκρινετε την συμπεριφορα αυτων των αρχιδιων αλλα και υπολοιπων εβραιο-προβοκατωρων, δρωντων εν Ελλαδι (στην Ελληνικη και Αγγλικη, διαβαζε Αbrakatabrarxidovanel) και οχι μονον.


    "Η ρητορική του Terminal 119

    Το Terminal 119 αποτελεί ουσιαστικά φερέφωνο προπαγάνδισης των θέσεων της αμερικανικής και κυρίως της ισραηλινής πολιτικής στη χώρα μας και έχει οργανωθεί κατά τα πρότυπα των "antifa" οργανώσεων της σημερινής Γερμανίας (π.χ. "Cafe Morgenland"). Είναι χαρακτηριστικό ότι ανησυχεί έντονα για τα (εν δυνάμει) πυρηνικά του Ιράν, δεν πράττει όμως το ίδιο και για τα (υπαρκτά) πυρηνικά όπλα του Ισραήλ. Πρωτίστως όμως θεωρεί ότι οι Παλαιστίνιοι και γενικότερα όσοι αγωνίζονται κατά της σιωνιστικής κατοχής και της αμερικανικής καταπίεσης είναι «ολοκληρωτιστές», «φασίστες» και «τρομοκράτες». Βαφτίζει δε το λαϊκό - εθνικοαπελευθερωτικό κίνημα της ένοπλης αντίστασης στο σιωνισμό και τον ιμπεριαλισμό (Χαμάς, Τζιχάντ, Χεζμπολλάχ) ως ολοκληρωτικό και τρομοκρατικό «τζιχαντισμό». Όχι μόνο προσπαθεί κατ' αυτόν τον τρόπο να αμφισβητήσει το νόμιμο δικαίωμα των λαών της Μέσης Ανατολής στην αντίσταση και την εθνική αυτοδιάθεση, αλλά και να εξουδετερώσει ιδεολογικά όλους όσοι στην Ευρώπη ασκούν κριτική στην πολιτική των ΗΠΑ και του Ισραήλ αναφορικά με το μεσανατολικό, κολλώντας τους την ετικέτα του «αντισημίτη», του «χιτλερικού» και του «ρατσιστή»".

    Εγω παντως δεν δινω σημασια σ' ολα αυτα που λενε οι αντισημιτες. Οι Εβραιοι ειναι καλοι ανθρωποι. Εκτος απ' τον Θωδορακη το 'πε κι ο Πανουσης.

    ΥΓ.
    Ρε συ Ζαν-Γαλλιστι δικε μου ετσι;-τοσο φτηνος εισαι; Αγορασε και καμμια οδοντοπαστα να βουρτσισης και κανα δοντι! Η τερηδονα εχει φτασει μεχρι τον εγκεφαλο σου ρε μαλακα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "....Εγω παντως δεν δινω σημασια σ' ολα αυτα που λενε οι αντισημιτες. Οι Εβραιοι ειναι καλοι ανθρωποι. Εκτος απ' τον Θωδορακη το 'πε κι ο Πανουσης."


    Μονο ηλίθιοι είναι αντισημίτες. Με τους μουσουλμάνους είναι διαφορετικά. Οι μπούρκες, οι μαντήλες, η θρησκοληψία τους προκαλούν αηδια. Επί πλέον μας έρχονται με καραβιές και τόσο πολλοί. Ίσως να μην μας ερχόταν κανένας μουσουλμάνος αν δεν είχανε τα γιουσουφάκια τους σαν και σένα να μας τους παρουσιάζουν σαν θύματα του ιμπεριαλισμού..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς 4 Ιουλ 2009 8:35:00 πμ

    Παλι τα εβαλες με τους μουλαδες βρε πανηλιθιε;
    Τι σχεση εχουν οι μουλαδες με την Παλαιστινη βρε σαχλε;
    Εκτος του οτι εισαι βλακας εισαι και ημιμαθης.
    Εχεις μια μονομανια με τους μουλαδες που δεν εξηγειται.
    Μαλλον θα σε εχει ριξει αγριο ξυλο καποιος μουλας, αλλιως δεν εξηγειται.
    Ο κοσμος στην Παλαιστινη υποφερει και εσυ μιλας για τους μουλαδες.
    Βρε ζαμπον μηπως εχεις μπερδεψει τον Ιραν με την Παλαιστινη;
    Η γη που θελει να λεγεται γη των Εβραιων ειναι η γη των Παλαιστινιων. Διαβασε λιγο ιστορια βρε κεφτε.
    Πολυ Λιακοπουλο διαβασεις και το χειροτερο ειναι οτι γεμιζεις το μπλοκ με ενα καρο SPAM (Σκουπιδια).
    Αι σιχτιρ, κωλομπινιε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε δεξιοι
    γιατι δεν ψαχωετε τις μηνυσεις για εκβιασμο που εχει φαει μια βουλευτης μ.δ. που ειναι τωρα Πασοκ???

    Εχει ψωμι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 7:16μμ

    Σου 'πα ρε μαλακα Ζαν.
    Η τερηδονα σ' εχει χτυπηση στον εγκεφαλο, ρε σαγιαν.
    Που να σε πιαση στη γλωσσα του ο Πανουσης, μωρη γριπη των χοιρων.

    Και πουσαι πολλοι σα και του λογου σου βγαζουν εισητηρια ανευ επιστροφης για Birobidjan.
    http://www.rebelnews.org/components/com_joomlawiki/index.php?title=Birobidjan

    Λες να ξερουν τιποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. @5 Ιουλ 2009 7:57:00 πμ

    Είναι συνηθισμένο στους ηλίθιους σαν και σένα να έχουν παραισθήσεις και εμμονες ιδέες, έτσι και συ αποκαλώντας με Ζαν.
    Κατά τα αλλα στα αρχίδια μου και συ και ο Πανούσης, όσο για το Μπιρομπιντζάν ακόμη και ένας ηλίθιος σαν και σένα πρέπει να ξερει ότι δεν βγαίνουν εισιτήρια για εκεί εδώ και δεκαετίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση