GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αντι να κλείσουν τα blogs, κλείνουν οι ...εφημερίδες τους!

Πώς την πάτησαν οι εκδότες. Στρατηγικής σημασίας η ήττα που σηματοδοτούν για το εκδοτικό κατεστημένο οι τελευταίες εξελίξεις. Σε καμπή και ...

Πώς την πάτησαν οι εκδότες. Στρατηγικής σημασίας η ήττα που σηματοδοτούν για το εκδοτικό κατεστημένο οι τελευταίες εξελίξεις. Σε καμπή και το διαδίκτυο στη χώρα μας.

Από τον Αλκη Νίκα

Πολύ θλιβερό το γεγονός ότι μένουν κι άλλοι, εκατοντάδες, εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου άνεργοι μετά το κλείσιμο του Ελεύθερου Τύπου. Από την άλλη πλευρά η κρίση αυτή μπορεί να οδηγήσει σε πολλά χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον και να γεννήσει επίσης πολλές αλλαγές για το καλό της ενημέρωσης και της πολυφωνίας. To θέμα είναι πολύ ευρύτερο από το όποιο "καπρίτσιο" ανάγκασε την Γιάννα να βάλει λουκέτο.
Ένα κύριο συμπέρασμα είναι ότι διάφοροι εκδότες, στρουθοκαμηλίζοντας, προσπαθούσαν εδώ και πολύ καιρό να ...εξοντώσουν το διαδίκτυο και να κλείσουν τα blogs. Λες κι αυτά τους έφταιγαν. Πίστευαν ότι έτσι θα διατηρήσουν το μονοπώλιο της ενημέρωσης, τις εξουσίες και τα παντός είδους οφέλη. Μόνο που οι εποχές άλλαξαν κι αυτοί αρνήθηκαν να το πάρουν χαμπάρι ή να το αποδεχτούν. Νόμισαν ότι μπορούν με τα λεφτά και τη δύναμή τους να χειραγωγήσουν τη νέα εποχή και τις ελεύθερες φωνές. Και τώρα βλέπουν τις δικές τους εφημερίδες να είναι αυτές που κλείνουν ή να απειλούνται με κλείσιμο.
Κι αυτό γιατί δεν θέλησαν να καταλάβουν μια πολύ απλή αλήθεια: Από τη στιγμή που...
έκαναν τα έντυπά τους "περιτύλιγμα" για προσφορές, ήταν θέμα χρόνου να φτάσουμε σε αυτή την κατάσταση.
Εκαναν "εχθρό" τους το διαδίκτυο αντί να διορθώσουν τα δικά τους κακώς κείμενα. Ας το καταλάβουν λοιπόν μια και καλή, έστω και τώρα: Μόνο η επιστροφή στη δημοσιογραφία, την πραγματική, την αδέσμευση και την πολυφωνική, μπορεί να ξαναδώσει πνοή στον Τύπο και να ξαναδημιουργήσει σταδιακά σχέση εμπιστοσύνης με τον αναγνώστη. Κι έτσι ο Τύπος θα μπορέσει να συνυπάρξει με το διαδίκτυο που κι αυτό βρίσκεται σε "σημείο καμπή" στη χώρα μας καθώς περνά σιγά σιγά από τη φάση των παιδικών ασθενειών στην ενηληκίωση του...
Ετσι έχουν τα πράγματα. Ειδάλλως κύριοι εκδότες ...χάσατε!

9 σχόλια

  1. Κοινοποιηση επιστολης που σταλθηκε σε ΒΗΜΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ....


    Αθηναι 22 Ιουνιου 2009


    Αγαπητοι Κυριοι,

    Μετα το θριαμβευτικο ρεπορταζ της εγκυρου εφημεριδος σας για την επισκεψη Ερντογαν (ασχετα αν δεν καταφερε να ερθει, μην ασχολεισθε με τετοιες λεπτομερειες..) που ολοι μας το βρηκαμε τοσο ευστοχο και διεισδυτικο, αναμενουμε με συγκρατημενη αισιοδοξια τωρα το καινουριο σας για την επισκεψη του ELVIS (ενας ηταν αυτος..) το οποιο αισιοδοξουμε οτι θα εχει και καποια (αποκλειστικη φανταζομαι) συνεντευξη , η οποια θα μας γεμιζε εκτος απο ευχαριστες αναμνησεις και με καινουρια τρανταχτα γελια..


    Παντα τετοια παιδια...


    Μετα δεουσης τιμης

    Νικηφορος Φωκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΠΛΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΤΩΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΩΝ
    Ο ΕΜΠΡΗΣΤΗΣ ΤΟΥ ΥΜΗΤΟΥ.

    Συνελήφθη τελικά ο εμπρηστής του Υμητού. Πρόκειται για τον ...., που έχει κατάστημα όπλων στην Αττική.
    Στο παρελθόν υπήρξε μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης .
    Αμέσως μετά τη φωτιά στον Υμητό οι ομοϊδεάτες του με αναρτήσεις στα blogs προσπάθησαν να εμφανίσουν σαν εμπρηστές ξένους εργάτες (Πακιστανούς).

    Αυτό υποκρύπτει συντονισμένη ενέργεια ακροδεξιών οργανώσεων προκειμένου να κατασκευάσουν κατηγορούμενους για τους εμπρησμούς και ειδικά να φορτώσουν κάθε εμπρησμό σε μετανάστες.

    Με ένα σμπάρο 2 τρυγόνια. Και εκτελούν συμβόλαια καταπάτησης δασών και συνάμα κατασκευάζουν ενόχους για να εξυπηρετήσουν τις φασιστικές θεωρίες των.

    τελικά καλοί άνθρωποι και πατριώτες αυτοί οι ελληναράδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. prin deka xronia otan diabaza efhmerides eixan pragmatika ajiologo yliko

    tora omos exoyn ekfylistei para poloi
    Den exoyn thn poiothta poy eixan palia

    Apo 4 me 5 poy diabaza kapoto kai h mia ths kyriakhs poly einai tora
    me thn poiothta tvn keimenon kai thn ajipohstia poy mas prosferoyn sthn enhmerhsei

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά τα "πλάνα αρχείου", οι "φωτογραφίες αρχείου" για να φτάσουμε τελικά σήμερα στις "ειδήσεις αρχείου". Δε γαμιέστε εκεί στα διάφορα Βήματα της "ενημέρωσης"; Γλαφυρώς γελοίοι Ψυχάκηδες...

    Μετά λέει, γιατί άραγε να κατρακυλάνε στη συνείδηση και τις πωλήσεις;

    Ελα μου ντε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σκέφθηκε κανείς σας ότι το κλείσιμο είναι μπλόφα και ότι έγινε για να πουληθεί η εφημερίδα και ο σταθμός χωρίς τα "ΒΑΡΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ" ;;;

    Μήπως δούμε σε κανένα μήνα να επανεκδίδεται η φυλλάδα από τον νέο αγοραστή ;;;

    ..και με άλλους-χαμηλόμισθους-εργαζόμενους ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με τόσο επαναστατικά συντονισμένη "ερευνητική δημοσιογραφία" που βγάζει στην επιφάνεια τους διαπλεκόμενους τις διαφθοράς σε σημείο οι εισαγγελείς του αρείου πάγου να τα παίρνουν τόσο στο κρανίο ώστε οι δικηγορικοί σύλογοι από ντροπή και μόνο από μόνοι τους να ξεκινούν εσωτερική αυτοκάθαρση και μάλιστα σε κόντρα με τους δικονομικάκιδες προστάτες των διαπλεκόμενων, στην πολιτικοδικονομική τους συνουσία στην υπεξέρεση και κατάχρηση δημόσιων και δημοτικών περιουσιών? πάλι καλά που τις αγοράζουν για τους δίσκους με τις ταινίες πουρνό πουρνό.

    Μα είναι δυνατόν να αγοράζει ο κόσμος κάθε μέρα εφημερίδες για να ενυμερωθεί για την ουσία ως προς «Το μέγιστο σκάνδαλο της Μονής Μεγίστης Λαύρας στη Σκύρο - Πως το Πολεμικό Ναυτικό πλήρωσε για τα "χρυσόβουλα" του Νικηφόρου Φωκά 7,5 δις δρχ». και μάλιστα κάθε μέρα! κάθε μέρα! σε σημείο να γίνεται πρώτο θέμα και στις ειδήσεις των τηλεοράσεων σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και βουλευτές εκ καταγωγής από τη Σκύρο από αγανάκτηση να σκύζουν τα βουλευτικά τους ή και δικηγορικά τους δηπλώματα? απαιτώντας τον έλεγχο αυτών που εξαπάτησαν τη ΒΟΥΛΗ των Ελλήνων ζητώντας πέρα από την επιστροφή των χρημάτων και ποινικές ευθύνες των συνενόχων στην ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ των στοιχείων της μελέτης του ΝΤΟΚΤΟΡΑ και ταυτόχρονα προ-παιδεία για την πιθανολογούμενη επιτυχή έκβαση και βατή προ-παιδεία.

    Είναι δυνατόν να μην κουράζουν με την τόσο επαναστατικά συντονισμένη "ερευνητική δημοσιογραφία" αναφαιρομένη κάθε μέρα! ΜΑ κάθεε? μέρα! στην απόκρυψη στοιχείων από τις δημόσιες υπηρεσίες, ΑΛΛΑ και την δικαιοσύνη όταν ένα ΝΠΔΔ ενός ΟΤΑ καλείται να υπερασπιστή τα του οίκου τις "Εκκλησίας του Δήμου" του?

    Είναι δυνατόν να μην τις αποστρέφεται ο πολίτης όταν Εν κατακλείδη μόνη τους ασχολία είναι ότι παρότι "...! Και βεβαίως στη δικαιοσύνη δεν είναι επιτρεπτές οι παρεμβάσεις (σ.σ. εξερούνται παραπολιτικοδικονομηκάκιδες),
    αλλά η δικαιοσύνη πρέπει να ελέγχεται και να κρίνεται, όταν με τις
    πράξεις της δημιουργεί δικαιολογημένες σκέψεις ότι δεν συμβάλλει στη
    διερεύνηση υποθέσεων, που ενδιαφέρουν κυρίαρχα το δημόσιο συμφέρον και
    την προστασία των πολιτών"

    Είναι δυνατόν να μην τις αποστρέφεται ο πολίτης όταν Εν κατακλείδη μόνη τους ασχολία είναι να φαίρουν ξανά και ξανά στην επιφάνεια το ίδιο γεγονός σε σημείο να συνειδητοποιούν οι αιρετοί ότι η κατά συρροή επίορκη εξάσκηση καταντά ΔΙΑΡΚΕΣ έγκλημα κατά του δημοσίου και δεν παραγράφεται, αλλά πέραν αυτού ότι κλονίζονται και η εμπιστοσύνη, των σπουδαστών τις νομικής, στα ιδανικά της δημοκρατίας για τα οποία "η 17η Νοέμβρη" έγινε μέρα αναφοράς και αγώνων, με κίνδυνο αντί για υπερασπιστές του δίκαιου ή του άδικου στη σχέση θύτης-θήμα οι σχολές τις νομικής να καταντούν υπό την επιφύτιση, πολιτικοδικονομικάκιδων, εκολαπτήριο περισυλλογής, αναναίωσης αίματος διαιώνισης, πολιτικομικτών και δικονομικτών σε βάρος του ευνομούμενου τις πολιτείας!

    Όταν σταματήσουν να ασχολούνται με αυτά και θα καταπιάνονται πλέον μόνο με τα θέματα πολιτικού ελέγχου τις εξουσίας θα επανακτήσουν την αρωστημένη τους ΑΙΓΛΗ!

    Καιρός πλέον να σταματήσουν να ασχολούνται με τους υπόθαπλες των καταπατητών και καταχραστών δημόσιων και δημοτικών περιουσιών και εσόδων.

    http://stoixeiadiaplokis.blogspot.com/

    Για να εκλήψει η βαρβαρότητα πρέπει να αθωοθεί διαχρονικά? δια της νομοιμοποιήσεως της, στα μουλωχτά, έστω και κραυγαλεάζοντας αντιπολιτευτικά?

    http://diaploki-diafthora.blogspot.com/2009/02/blog-post_17.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Gia ola ftaiei to kefalaio e?
    Gamimena komunia vlepete aoratous exthrous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΛΟΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΛΚΗ ,


    ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ Μ........,ΔΕΝ ΠΑΣ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση