GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεγάλες ζημιές στις εκδόσεις και τις εκτυπώσεις...

. Απώλειες κερδών ή και ζημιές είχαν το 2008 σχεδόν δύο στις τρεις βιομηχανίες εκδόσεων και εκτυπώσεων, καθώς αυτές που παρουσιάζουν επιδεί...

.
Απώλειες κερδών ή και ζημιές είχαν το 2008 σχεδόν δύο στις τρεις βιομηχανίες εκδόσεων και εκτυπώσεων, καθώς αυτές που παρουσιάζουν επιδείνωση των καθαρών κερδών φθάνουν σε ποσοστό το 65,5%, ενώ, επιπλέον, οι ζημιογόνες ανέρχονται στο 29% του συνολικού αριθμού.
Αυτά προκύπτουν από την επεξεργασία των ισολογισμών των 145 μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κλάδου με πωλήσεις άνω των τριών εκατομμυρίων ευρώ και συνολικές πωλήσεις 2,12 δισ. ευρώ, οι οποίες γνωστοποίησαν τα οικονομικά τους αποτελέσματα του προηγούμενου έτους ως τις 20 Ιουνίου 2009.
Οπως προκύπτει από στοιχεία που δημοσίευσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, 103 κερδοφόρες εμφανίζουν καθαρά κέρδη ύψους 89,84 εκατ. ευρώ και 42 ζημιογόνες παρουσιάζουν ζημιές ύψους 65,27 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα να...
προκύπτουν συνολικά καθαρά κέρδη ύψους 24,57 εκατ. ευρώ έναντι ζημιάς 0,46 εκατ. ευρώ το 2007.
Ωστόσο, η εικόνα αυτή δεν απεικονίζει την πραγματικότητα, δεδομένου ότι μία μεγάλη επιχείρηση του κλάδου κατέγραψε το 2008 καθαρά κέρδη ύψους 47,91 εκατ. ευρώ έναντι ζημιάς 0,31 εκατ. ευρώ το 2007, ενσωματώνοντας στα αποτελέσματά της έκτακτα μη επαναλαμβανόμενα έσοδα δεκάδων εκατ. ευρώ, τα οποία προήλθαν από την εκποίηση παγίων στοιχείων της. Εξαιρουμένης αυτής της επιχείρησης, ώστε τα μεγέθη να είναι συγκρίσιμα, ο κλάδος δεν είναι κερδοφόρος.
Αντιθέτως, ο συγκεντρωτικός ισολογισμός των 144 επιχειρήσεων αναδεικνύει ζημιές ύψους 23,35 εκατ. ευρώ. Οι ζημιές αυτές είναι πολλαπλάσιες από τις αντίστοιχες του 2007 (ζημιά 0,15 εκατ. ευρώ).
Οι απώλειες στο επίπεδο των κερδών προ φόρων είναι ακόμη μεγαλύτερες, καθώς ανέρχονται σε 36,02 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2007. Ωστόσο, η καταγραφή θετικών αναβαλλόμενων φόρων οδήγησε σε μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης και, κατά συνέπεια, στον περιορισμό του απόλυτου μεγέθους της απώλειας καθαρών κερδών.
(Πηγή: http://www.naftemporiki.gr)/

2 σχόλια

  1. καραμανλάκη, τελικά οι ανίκανοι σου πρώτον να πιάσουνε την φοροδιαφυγή έστω και 20/100, δεύτερον να εισπράξουν βεβαιομένους φόρους υπέρ του δημοσίου, τρίτο να πιάσουνε τους εισφοροφυγάδες ανθρώπους της πιάτσας, όπως και ο παπαθανασίου κατά το κοινώς πλέον λεγόμενον και κολημμένο ως παράσημο στο στήθος του, τον βλέπεις πως το φουσκώνει για να το δείχνει, σε κάψανε, σε βγάλανε ψεύτη, σε ρεζιλέψανε, γιατί τους έδωσες να κάνουν μια δουλειά και αυτοί νομίσανε πως βγήκανε στο λιβάδι να βοσκήσουν.
    Αλλά φταις και εσύ, γιατί δεν βάζεις τους καλήτερους σου, αλλά αυτούς που θα πουν όοο γίνεται μεγαλήτερες κοτσάνες κατά του Πασόκ,
    Έτσι το έχουν βρει το κόλπο, τις αμολάνε σαν κλανιές από αυτές που και κρότο έχουν αλλά και βρωμάνε, κάνουνε και μια δήλωση ότι είσαι ο μοναδικός, και εσύ τους κάνεις υπουργούς.
    Ρε καραμανλάκη, αν θες να ξέρεις αν πραγματικά δουλεύουν, αλλά και αν σε τιμούν με την δουλειά τους και δεν σε ξεφτιλίζουν όπως κάνουν οι εννιά στους δέκα σου, θα μου πεις κι εσύ ρε μαύρε αυτούς έχω, δεν έχω άλλους,τότε καραμανλάκη μου, θα τους εξετάζεις όχι στα πόσα σκορπίσανε δεξιά και αριστερά, ή και φάγανε, αλλά στο πόσο αλάφρυναν την ζωή του πολίτη, πόσα λιγότερα πληρώνει ο πολίτης, πόσο λιγότερο απελπισμένος είναι ο πόλίτης.
    Μέχρι πριν τις ευρωεκλογές είχαμε περίπου εκατόν σαράντα αυτοκτονίες λόγω χρεών, αυτά σου τα έχουν πει;
    Σου έχουν πει ότι αυτές οι αυτοκτονίες έχουν γίνει επί ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΜΈΣΑ ΣΕ ΕΞΗ ΜΗΝΕΣ;
    Γιατι δεν θα πουνε αυριο, ότι έγιναν επι σουφλιά, επι ντόρας, επί παπαθανασίου, επί αβραμόπουλου, επί χατζηγάκη, επί επί επί…. Θα πουν ΕΠΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΉ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ.
    Και δεν πιστεύω πως θα είναι ένα καλό παράσημο για το δικό σου στήθος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΣΟΚΑΚΙ
    ΜΙΑ ΨΩΛΑΡΑ ΓΥΡΕΥΕΙ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΟΥ
    ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ ?
    ΕΡΧΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση