GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα παράπονά σας στον Δήμαρχο…

Γράφει ο Πάνος Μπόζος Μαθηματικός Δημ. Σύμβουλος Κηφισιάς . Έχει υπολογιστεί ότι οι υποθέσεις για τις οποίες ένας πολίτης έρχεται σε επαφή μ...

Γράφει ο Πάνος Μπόζος
Μαθηματικός
Δημ. Σύμβουλος Κηφισιάς
.
Έχει υπολογιστεί ότι οι υποθέσεις για τις οποίες ένας πολίτης έρχεται σε επαφή με την ευρύτερη Δημόσια Διοίκηση είναι περίπου 1200. Έχετε σκεφτεί πόσες από αυτές είναι αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης; Κι όμως, οι Ο.ΤΑ και τα θυγατρικά τους νομικά πρόσωπα είναι αρμόδια για την αντιμετώπιση του μέγιστου αριθμού αυτών των υποθέσεων.
Ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές:
Θέματα προσωπικής κατάστασης (ληξιαρχείο, δημοτολόγιο, εκλογικά κλπ)
Κατασκευή και συντήρηση έργων τοπικής σημασίας (δρόμοι ,πλατείες, πάρκα, κλπ)
Καθαριότητα των δημοσίων χώρων αλλά και...
νοικοκυριών (αποκομιδή απορριμμάτων, οδοκαθαρισμός )
Άδειες καταστημάτων, είσπραξη τελών, κατάληψη πεζοδρομίων, διαφημιστικές πινακίδες, είσπραξη τελών τουρισμού και ψυχαγωγίας
Οικοδομικές άδειες (πολεοδομίες κλπ)
Σχολικά κτήρια (ανέγερση και συντήρηση)
Συγκοινωνία, κυκλοφοριακό, χώροι στάθμευσης, μονοδρομήσεις, πεζοδρομήσεις, παρκόμετρα κλπ.
Δημιουργία πάρκων, δενδροστοιχιών , προστασία του περιβάλλοντος.
Αθλητισμός, νεολαία, (αθλητικά κέντρα, κέντρα νεότητας, παιδικές χαρές)
Πολιτισμός (δημοτικά θέατρα, κινηματογράφοι, ωδεία, φεστιβάλ κλπ)
ΚΑΠΗ, δημοτικά ιατρεία, οργανισμοί πρόνοιας κλπ
Ύδρευση – αποχέτευση κλπ.
Γίνεται φανερό ότι η ποιότητα ζωής στις πόλεις είναι άμεσα συνδεδεμένη από τη δυνατότητα της Τ.Α να προσφέρει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους κατοίκους, αφού προσφεύγουν καθημερινά πολύ περισσότεροι στα Δημαρχεία παρά στα Υπουργεία.
Όταν δηλαδή πνιγόμαστε από μια νεροποντή, γιατί δεν έχουν καθαριστεί οι υπόνομοι, όταν σπάνε τα αυτοκίνητα μας στις λακκούβες των δρόμων, όταν δεν μπορούμε να περπατήσουμε στα πεζοδρόμια, όταν δεν υπάρχουν πάρκα, αθλητικοί χώροι, όταν οι ανεξέλεγκτες χωματερές παίρνουν φωτιά καταστρέφοντας όλη τη περιοχή, όταν …όταν…οφείλουμε να γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοι ευθύνονται .
Δεν φταίει καμία κυβέρνηση γιατί η Πόλη δεν έχει νεκροταφείο, γιατί δεν λειτουργεί ο βιολογικός καθαρισμός και μολύνονται τα ποτάμια και οι θάλασσες, γιατί οι καφετέριες και τα μπαρ έχουν καταλάβει τις πλατείες και τα πεζοδρόμια.
Οι Πολίτες είναι καιρός να προβληματιστούν. Η ευθύνη της επιλογής των πλέον κατάλληλων για το δικό τους συμφέρον, ανήκει αποκλειστικά στους ίδιους. Τα κόμματα για τους δικούς τους (προφανώς) σκοπούς υποδεικνύουν η στηρίζουν.
Εμείς όμως τα παράπονα μας τα κάνουμε στο Δήμαρχο και όχι στα κόμματα..

5 σχόλια

  1. Μπό(α)ζο γράφεις ότι σου κατέβει.
    Ξύπνησαν ένα πρωί οι δήμαρχοι και λένε δεν έχουμε τι να κάνουμε, ας πάρουμε καμμία αρμοδιότητα, γιατί είμαστε δραστήριοι άνθρωποι και δεν γουστάρουμε να κωλοβαράμε.
    Κάποιοι κυβερνώντες τους μεταβίβασαν με νόμο αυτές τις αρμοδιότητες , είτε πιεζόμενοι απο τους ίδιους τους Δημαρχαίους(είναι πολλά τα λεφτά Άρη), είτε για άλλους λόγους πιό δυσκολοκατανόητους.
    Ταυτόχρονα τους έδωσαν και μιά μορφή ασυλίας για να κάνουν τις λαμογιές τους κι αυτοί , και γι αυτό αφού οι Δήμοι είναι πρωταθλητές στην κακοδιαχείρηση ελάχιστους Δημαρχίδες(κανέναν δηλαδή) βλέπουμε στην ψειρού.
    Ειδικά με τον "Καποδίστρια" στα χωριά έχει γελάσει ο κάθε πικραμένος.
    Ας τους πάρουν πίσω λοιπόν τις αρμοδιότητες αυτοί που τους τις έδωσαν και μην νουθετείς εμάς να προσέχουμε ποιόν να ψηφίζουμε ,γιατί αν δεν υπάρχει έλεγχος και ποινή ,τον καλύτερο να ψηφίσεις όταν βάλει στο μέλι στα δάκτυλα του θα το γλείψει.
    Και άμα του κάνεις παράπονα , με το σημερινό καθεστώς ατιμωρισίας, θα σε συνδέσει κανονικά.-Με Κάιρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. RE PAIDIA TI EGINE STHN NAFPAKTO KAI TA GIANNITSA MIAS KAI MILAME GIA DHMARXOUS...PHGAN DIAKOPES OI HMETEROI ME TA TICKETS TOU ERGATIKOU KENTROU? KAI OLOI TOUMPEKI PSILOKOMMENH...ESEIS POU TA KSERETE OLA PWS DEN TO BGALATE? FOBHTHIKATE APO KATI KAI TO XWNEPSATE TO THEMA...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. PWS LEGETAI EKEI O DHMARXOS?
    MONADIKOS DEKSIOS ME TH BOHTHEIA TOU PASOK???? YIOS KAPIOU?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. thelw kai gw krouaziera me to ergatiko kentro...pou na rwthsw? sta giannitsa to dhmo, sth nafpakto to dhmarxo? i kalutera edw : http://nafpaktia.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση