GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερώτηση στη Βουλή για τους απλήρωτους εργαζόμενους στην Εγνατία...

Μ. Μπόλαρης: «Σε επίσχεση εργασίας και πάλι οι εργαζόμενοι στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ε60! – Απόλυτη η αδιαφορία της κυβέρνησης γι...

Μ. Μπόλαρης: «Σε επίσχεση εργασίας και πάλι οι εργαζόμενοι στην κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ε60! – Απόλυτη η αδιαφορία της κυβέρνησης για τους εργαζόμενους και για την ολοκλήρωση του έργου!»
.
Ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης παρεμβαίνει για μία ακόμη φορά υπέρ των εργαζομένων της εταιρίας ΑΤΤΙΚΑΤ, οι οποίοι έχουν κηρύξει για δεύτερη φορά επίσχεση εργασίας, έχοντας μείνει και πάλι απλήρωτοι επί ένα τετράμηνο (διαβάστε σχετικό δημοσίευμα και εδώ).
Ο βουλευτής κατέθεσε σήμερα, πρώτη ημέρα λειτουργίας του Τμήματος Διακοπής της Βουλής, Ερώτηση προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, η οποία έχει ως εξής:
"Η εταιρία που έχει αναλάβει, μεταξύ άλλων δημοσίων έργων οδοποιίας, και την κατασκευή κρίσιμου μέρους του Αυτοκινητόδρομου Ε60 (Δερβένι – Σέρρες – Προμαχώνας) είναι μία από τις «πολύ καλές ελληνικές εταιρίες», όπως δήλωσε πρόσφατα ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ξεναγώντας τον κ. Πρωθυπουργό στην Εγνατία Οδό. Οι εργαζόμενοι στην εταιρία αυτή ωστόσο μένουν για δεύτερη φορά απλήρωτοι επί...
τέσσερεις μήνες, αναγκαζόμενοι να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους με επίσχεση εργασίας.
Οι συνέπειες της κατάστασης αυτής είναι δραματικές για τους ίδιους τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, καθώς αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα οικονομικής επιβίωσης. Ταυτόχρονα οι κάτοικοι του Νομού Σερρών βλέπουν να απομακρύνεται για μία ακόμη φορά η ημερομηνία ολοκλήρωσης και παράδοσης στην κυκλοφορία του Οδικού Άξονα Ε60, βασικής υποδομής για την ανάπτυξη της περιοχής.
Σε Ερώτηση που είχαμε καταθέσει με αφορμή την προηγούμενη επίσχεση εργασίας των εργαζομένων στην ίδια εταιρία, το ΥΠΕΧΩΔΕ προσποιήθηκε ότι δεν γνωρίζει τίποτε, διότι δήθεν δεν του έγινε καμία καταγγελία. Δυστυχώς για την Κυβέρνηση και τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ η επίσχεση εργασίας των εργαζόμενων στην συγκεκριμένη εταιρία έχει γίνει ευρύτερα γνωστή στην περιοχή μας και έχει την συμπαράσταση των εργαζομένων και συλλογικοτήτων των πολιτών, ώστε οι ισχυρισμοί περί δήθεν άγνοιας να μην αποτελούν πλέον πρόσχημα για την μη ανάληψη της αντίστοιχης ευθύνης.
Υπογραμμίζουμε το γεγονός ότι οι 300 εργαζόμενοι και σε άλλο εργοτάξιο της αυτής εταιρίας στον κόμβο Παναγίας της Εγνατίας Οδού στην περιοχή των Τρικάλων, έχοντας μείνει και αυτοί απλήρωτοι επί 3,5 μήνες, προέβησαν χθες σε αποκλεισμό του οδικού άξονα.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός
1. Τελεί σε γνώση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην κατασκευή του Οδικού Άξονα Ε60 και κυρίως του γεγονότος ότι η εργοδότριά τους κατασκευαστική εταιρία δεν τους έχει πληρώσει τους τελευταίους τέσσερεις μήνες;
2. Τελεί σε γνώση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην αυτή εταιρία και σε άλλα μέρη της χώρας;
3. Πώς η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων επηρεάζει την ολοκλήρωση του Οδικού Άξονα Ε60 και άλλων μερών του προγράμματος οδοποιίας της χώρας μας;
4. Σε ποια άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα προτίθεται να προέλθει η Κυβέρνηση ώστε οι εργαζόμενοι να λάβουν άμεσα τα δεδουλευμένα και να πληρώνονται κανονικά στο εξής;
5. Σε ποια άμεσα και αποτελεσματικά μέτρα προτίθεται να προέλθει το ΥΠΕΧΩΔΕ, ώστε οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων να μην καθυστερήσουν το πρόγραμμα οδοποιίας της χώρας μας;
6. Ποιες είναι οι συνέπειες για εταιρίες που αναλαμβάνουν δημόσια έργα και οι οποίες συστηματικά βρίσκονται ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων;
7. Πότε προβλέπεται τελικά να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στην κυκλοφορία ο Οδικός Άξονας Ε60;"

4 σχόλια

  1. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ άρθρο 22
    Η Εργασία αποτελεί δικαίωμα και προστατεύεται από το κρατος, που μεριμνά για την δημιουργία συνθηκών απασχολήσεις όλων των πολιτών και για την ηθική και υλική εξύψωση του εργαζομένου αγροτικού και αστικού πληθυσμού.
    …………..
    Αντί αυτού η κυβέρνηση κλέβει τα ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΈΝΑ των εργαζομένων (ΠΔ 609/85, ΑΡΘΡΟ 702 ΑΚ)
    Γιατί συμφώνα με τους παραπάνω νόμους σαν κύριος του έργου το δημόσιο είναι υποχρεωμένο να πληρώσει έναντι του λαβείν του εργολάβου τους εργαζόμενους.
    Ταπεινώνει εξευτελίζει τους εργαζόμενους οι οποίοι με 40 βαθμούς θερμοκρασία αναγκάζονται να βρίσκονται στο δρόμο άνεργοι και εξαπατημένοι τόσο από τους εργοδότες τους όσο και από το κράτος .
    Το κράτος κλέβει συστηματικά από το 2004 τα δεδουλευμένα των εργαζομένων στα δημόσια έργα παραβιάζοντας τους νόμους και τα χρησιμοποιεί για να ταΐζει τα θαλασσιά χρυσά παιδιά που βάζει από πόρτες και παράθυρα
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΛΕΠΤΩΝ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ
    Μετα τις Ευρωεκλογες και την καταστροφη της παραταξη μας ηρθε η ωρα να στηριξουμε ολοι μαζι τον Αντωνη μας.
    Μονο ο Σαμαρας μπορει να μας δωσει πισω την ξεφτιλισμενη πια, τιμη μας.
    Θα πρεπει να μπορεσουμε να βγουμε ξανα στους δρομους την ημερα και οχι την νυχτα μονο, οπως κανουμε τους τελευταιους μηνες.
    ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ
    στηριξε την παραταξη και την τιμη μας..
    ΜΗ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ψηλα το κεφαλι μονο με ΣΑΜΑΡΑ.
    Η DORA Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ.
    ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΔΕΣ ΜΑΣ ΡΙΜΑΞΑΝΕ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ.
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oι μεγάλες χρηματιστηριακές εταιρείες αλλά και μικρότερες που έχουν κηρύξει πτώχευση σε όλους τους κλάδους από το 2004 μέχρι σήμερα είναι παρά πολλές .Οι εργαζόμενοι απλήρωτοι τρέχουν στα δικαστήρια από αναβολή σε αναβολή προσπαθώντας να πάρουν μια δικαστική απόφαση στα χέρια τους για να μπορέσουν να διεκδικήσουν από την πτωχευτική περιουσία τα δεδουλευμένα τους.

    Το πασοκ εάν πει ότι θα μεριμνήσει όταν γίνει κυβέρνηση με ταχύς διαδικασίες οι εργαζόμενοι θα πάρουν τα οφειλόμενα τους θα μαζέψει πολλούς παρά πολλούς ψήφους.
    Οι εργαζόμενοι είναι πάρα πολλοί και εάν βάλεις και τα μέλη των οικογενειών τους
    γίνονται ακόμα περισσότεροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ16 Ιουν 2009, 8:47:00 μ.μ.

    ΒΛΑΚΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ!!!

    16-06-2009

    Τον Αύγουστο του 2007 και ενώ οι φλόγες κατέστρεφαν την Πελοπόννησο, αλλά και άλλες περιοχές της Πατρίδας μας με ολέθρια αποτελέσματα:

    • Δεκάδες συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους.
    • Εκατοντάδες κατοικίες, βιοτεχνίες, εργοστάσια, αποθήκες καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις φλόγες.
    • Χιλιάδες κτηνοτροφικές και πτηνοτροφικές μονάδες εξαφανίστηκαν.
    • Εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα ελαιώνων, αμπελώνων, οπωρώνων, και εκατομμύρια στρέμματα δάσους αφανίστηκαν.
    • Πολλές δεκάδες χωριά και οικισμών διαγράφηκαν από το χάρτη.

    Κάποιος «κύριος» ΠΟΛΥΔΩΡΑΣ που είχε τοποθετήσει ο «καταλληλότερος» (sic) Υπουργό Διμόσιας Τάξης, εκτίοντας σύμφωνα με δήλωσή του ποινή, και επικαλούμενος το «στρατηγό» άνεμο και τις ασύμμετρες απειλές, προσπαθούσε να μας πείσει ότι δεν πάθαμε και τίποτα.

    Σήμερα ο «καταλληλότερος» (sic) έχει τοποθετήσει Αναπληρωτή Υπουργό Δημόσιας Τάξης τον «κύριο» ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗ πρώην εισαγγελέα την περίοδο της χούντας.

    Ο εν λόγω «κύριος» αφού απέτυχε παταγωδώς να διασφαλίσει την ευταξία και να προστατεύσει τις περιουσίες των πολιτών στα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη στο σύνολο των πόλεων της χώρας.

    Ο εν λόγω «κύριος» όχι μόνο απέτυχε παταγωδώς να διασφαλίσει την ευταξία στις πρόσφατες αγροτικές διεκδικήσεις, αλλά διέταξε και τις δυνάμεις των ΜΑΤ, αναίτια, να βιαιοπραγήσουν κατά των συμπατριωτών του και του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

    Ο εν λόγω «κύριος», περιχαρής, μας ανακοίνωσε στις 14-06-2009 ότι μετά από πολύμηνες, επίπονες και κοπιαστικές διαπραγματεύσεις με τον «στρατηγό» καιρό, συμφώνησαν σε παράταση των βροχοπτώσεων, για του λόγου το αληθές υπέγραψαν από κοινού και τη σχετική συμφωνία.

    Μετά την «τεράστια επιτυχία» του με τον «στρατηγό» καιρό ο εν λόγω «κύριος» (συγνώμη βλάκας ήθελα να γράψω) ενεργώντας φυσικά κατ΄ εντολή του «καταλληλότερου» (sic), αποφάσισε να μεταφέρει για αργότερα την υπογραφή των συμβάσεων με τις εταιρίες που διαθέτουν πυροσβεστικά ελικόπτερα και να μην προχωρήσει στις ανανεώσεις των συμβάσεων των εποχικών Δασοπυροσβεστών.

    Ο «στρατηγός» καιρός αφού διαπίστωσε, ότι ο εν λόγω «κύριος» και οι προϊστάμενοί του είναι παντελώς βλάκες, αθέτησε την «υπογραφή» του και σταμάτησε τις βροχοπτώσεις.

    Την επομένη των δηλώσεων του Βλακογιαννάκη οι φωτιές έκαναν την εμφάνισή τους στην Αττική, την Κάρπαθο και την Εύβοια με οδυνηρές καταστροφές.

    Δυστυχώς όμως για τη χώρα ο «καταλληλότερος» (sic) και τα «σαΐνια» του που μας κυβερνούν δεν διδάχτηκαν τίποτα από τον μαύρο Αύγουστο του 2007.

    Είναι και βλάκες και ανίκανοι.

    Τελικά είναι επικίνδυνοι.


    Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση