GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θα μας λείψεις Θοδωρή...

Από τον Άλκη Νίκα Πολύ μου άρεσε η δήλωση του Θοδωρή... Ήταν μέσα στα πλαίσια της ταπεινότητας που του δίδαξε ο πνευματικός του, ο Εφραίμ ο ...

Από τον Άλκη Νίκα

Πολύ μου άρεσε η δήλωση του Θοδωρή... Ήταν μέσα στα πλαίσια της ταπεινότητας που του δίδαξε ο πνευματικός του, ο Εφραίμ ο βατοπεδινός. Ούτε λίγο ούτε πολύ ο Θοδωρής θεωρεί ότι ήταν αυτός που έδωσε την νίκη στην Νέα Δημοκρατία σε δύο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Αυτό πρέπει να παραδεχθούμε ότι είναι αλήθεια. Τι θα έκανε το κόμμα χωρίς αυτόν; Τόσα χρόνια πάλευε το κόμμα να έρθει στην εξουσία, αλλά δεν τα κατάφερνε. Έπρεπε να βρεθεί ο Θοδωρής, για να του δώσει νέα πνοή.
Θα είναι πολύ μεγάλη η απουσία του από την πολιτική σκηνή. Θα έρθει η ώρα που γονατιστοί θα τον παρακολούν να γυρίσει, αλλά εκείνος θα αρνείται πεισματικά. Τι να σου κάνει ο Αντώναρος; Πώς μπορεί να συγκριθεί με ένα τέτοιο διαμάντι της δημοσιογραφίας και της πολιτικής;
Του αφιερώνω το τραγούδι της Χαρούλας Αλεξίου "Φεύγω" και του εύχομαι καλή επιτυχία- αν και είναι δεδομένη- με ό,τι καταπιαστεί από εδώ και πέρα.


17 σχόλια

  1. Δεν είναι σίγουρο ότι ο Θοδωρής έδωσε την νίκη στην ΝΔ.
    Το σίγουρο είναι πως βύθισε τα ποσοστά της ΝΔ με τα σκάνδαλά του.
    Αφού νομίζει ότι είναι ο σωτήρας ας πάει να μιλήσει στον κόσμο της ΝΔ αν τολμάει. Η ΦΑΓΕ θα ξεπουλήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το τραγουδι δεν ειναι της Αλεξιου αυτη το ερμηνευει η συνθεση ειναι του ΑΝ.ΒΑΡΔΗ .Αυτα γιατι ολοι η Ελληνες το συνηθιζουν αυτο που για μενα ειναι αν μην τη αλλο ΚΑΦΡΙΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το σίγουρο είναι ότι ο Ράκιας ο Βατοπεδινός δούλεψε για το κόμμα. Είναι ο αφανής ήρωας κάτω από κάθε πακέτο που έπεφτε για να διαφημίζει την ΝΔ στις 2 τελευταίες βουλευτικές εκλογές. Η ΝΔ χρωστάει πολλά σε αυτόν γιατί μέχρι να σκάσει το σκάνδαλο ο Ράκιας έλυνε και έδενε στα μίντια και την εικόνα του Καραμανλή δεν τολμούσε ούτε ο Λάκης να την ακουμπήσει... Δεν αμφισβητώ την χρησιμότητα του Ράκια στην ΝΔ, η Ελλάδα όμως σίγουρα δεν τον χρειάζεται ούτε ως πολίτη. Καλύτερα τα Πακιστάνια παρά τα λαμόγια της ΝΔ και γενικά της Ελληνικής βουλής... Μήπως πρέπει το πρώτο στρατόπεδο συγκέντρωσης να είναι η Βουλή;!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΒΑΣΙΛΗΑΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΒΩΝ ΑΓΓΟΥΡΙΩΝ14 Ιουν 2009, 2:36:00 μ.μ.

    ΠΑΝΤΩΣ Στις 240.000
    ψηφοφορων
    που τον ψηφισαν
    θα μας λειψει
    κυριε Αλκη Νικα!

    Ο Θοδωρης ηταν, ειναι και θα ειναι
    το ΝΕΟ ΑΙΜΑ της δημοκρατιας μας
    και μεσα στα σκατα που επεσε (=την πολιτικη)
    ηταν απο ολους ο λιγότερο λερωμενος!
    Γιατι ειναι ακεραιος!

    Η πολιτιοκη ειναι ΒΟΘΡΟΣ/
    Οσοι ανακατευονται σκατωνονται,
    παει και τελειωσε.
    Σε μερικους δε φαινεται το σκατωμα, γιατι ειναι οι ιδιοι ΚΟΥΡΑΔΕΣ και βρωμανε απο την αρχη.
    Αλλα οι ΚΑΘΑΡΟΙ
    υποφερουν!!

    Θοδωρη: Υπαρχουν ειλικρινεις Ελληνες
    που σε συμπαθουν, να τοπ ξερεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζήτω η Νέα Δημοκρατία ζήτω ο Αντώνης Σαμαράς !!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μεγάλο πολιτικό παιχνίδι αναμένεται να παίξει ο Λάκης Λαζόπουλος τόσο πριν όσο και μετά τις ευρωεκλογές προκειμένου να πλήξει όσο μπορεί το Γιώργο Παπανδρέου ώστε να μην πάρει υψηλά ποσοστά όπως αναμένεται.
    Οι προσωπικές επιθέσεις θα γίνουν όλο και πιο στοχευόμενες όλο και πιο ισχυρές.
    Κίνητρο του είναι εκτός από την ομοφυλοφιλική αλληλεγγύη προς τον Κώστα Καραμανλή είναι και η δημιουργία χώρου για το κόμμα που ετοιμάζει η Γιάννα Αγγελοπούλου και ο νέοΚοσκωτάς Βγενόπουλος που επιθυμεί να έρθει ως μεσσίας στα πολιτικά πράγματα της χώρας παίζοντας το ρόλο του Μπερλουσκόνι της Ελλάδας.
    Σταθείτε απέναντι στα σκοτεινά παιχνίδια εξουσίας που παίζονται σε βάρος του ελληνικού λαού.

    ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΣΚΟΤΕΙΝΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ριρί, εμένα δεν θα μου λείψεις γιατί ποτέ δεν σε αντιλήφθηκα στο πολιτικό προσκήνιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωδή σε έναν άγνωστο Νεοδημοκράτη

    Δυστυχισμένε μου,

    Απορώ με την άφελειά σου να πιστεύεις ότι η χώρα έχει πρωθυπουργό και το κόμμα σου αρχηγό.

    Ενα άτομο καταθλιπτικό, της θερμοκοιτίδας γαρ, που το γαλούχησαν με το αξίωμα ότι ένας Καραμανλής δεν χάνει ποτέ από έναν Παπανδρέου, τι περιμένεις να κάνει ;;

    Τι ελπίζεις από ένα ατομο της θερμοκοιτίδας, που το πάντρεψαν για να κάνει το σύζυγο και τον πατέρα..

    ..ένα άτομο που το βράδυ των εκλογών τού είχαν 3 ψυχιάτρους για να το συνεφέρουν από την κατάθλιψη..

    ..ένα άτομο που δεν επικοινωνεί με τον έξω κόσμο..

    ..ένα άτομο-πρωθυπουργό που ακόμα και αυτή τη στιγμή δεν ξέρει, γιατί δεν τούχουν πεί όλη την αλήθεια για το εκλογικό αποτέλεσμα..

    ..ένα άτομο που το κρατούσαν στα σκοτάδια για το εκλογικό αποτέλεσμα μέχρι να βγεί στα κανάλια, μπας και καταρρεύσει μπροστά στις κάμερες,

    ..τι περιμένεις πτωχέ τώ πνεύματι Νεοδημοκράτη ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Καραμανλής είναι ο πρώτος πολιτικός ηγέτης παγκοσμίως που βγήκε με ύφος 1000 καρδιναλίων και δήλωσε δημόσια και σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση πως είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΡΓΟΣΤΡΟΦΟΣ.
    Όπως ο ίδιος δήλωσε του πήρε 6 με 8 μήνες να πάρει χαμπάρι πως οι υπουργοί του κατάκλεψαν το ελληνικό δημόσιο με το Βατοπαιδι και για να τους καλύψει έκλεισε νύχτα τη βουλή.
    Σε μια πολεμική κρίση τι θα κάνεις κύριε αργόστροφε ;
    Εσύ δε φταις , φταίνε όσοι σε χειροκροτούσαν από κάτω και όσοι σε ψηφίζουν.
    Θυμάσαι πόσο καλά περνούσες εκείνες τις αξέχαστες εποχές στη Θεσσαλονίκη που μπεκρόπινες κάθε βράδυ και είχες και τον κοσμηματοπώλη και σου έριχνε και κανένα μανίκι και ήταν όλα ζάχαρη ;
    Και ξαφνικά σου την πέσανε οι Βαρδινογιάννηδες και οι κομματάρχες και θέλανε να σε κάνουνε πρωθυπουργό.
    Είναι τώρα σοβαρές δουλειές να τις κάνει κανείς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ψήφισες Νέα Δημοκρατία και ένα πρωθυπουργό ανίκανο και αδύναμο ;
    Ψήφισες τη νέα συσκευασία του φασισμού τον Καρατζαφέρη με τους τηλεπωλητές του ;
    Ψήφισες Οικολόγους και τον από την πρώτη στιγμή ηλίθιο αλαζόνα Τρεμόπουλο ;

    Επέλεξες την ανεύθυνη στάση που σου έλεγαν ο πουστοΛαζόπουλος τα κανάλια Βαρδινογιάννη ο σκοτεινός φίλος του Καραμανλή ο Χατζηνικολαου και ο Βλάχος και ένα σωρό αλλά θλιβερά υποκείμενα με αποτέλεσμα την αποχή ;

    Νέα Δημοκρατία , με συνένοχο εσένα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Καραμανλής είναι ο πρώτος πολιτικός ηγέτης παγκοσμίως που βγήκε με ύφος 1000 καρδιναλίων και δήλωσε δημόσια και σε ζωντανή μετάδοση από την τηλεόραση πως είναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ ΑΡΓΟΣΤΡΟΦΟΣ.
    Όπως ο ίδιος δήλωσε του πήρε 6 με 8 μήνες να πάρει χαμπάρι πως οι υπουργοί του κατάκλεψαν το ελληνικό δημόσιο με το Βατοπαιδι και για να τους καλύψει έκλεισε νύχτα τη βουλή.
    Σε μια πολεμική κρίση τι θα κάνεις κύριε αργόστροφε ;
    Εσύ δε φταις , φταίνε όσοι σε χειροκροτούσαν από κάτω και όσοι σε ψηφίζουν.
    Θυμάσαι πόσο καλά περνούσες εκείνες τις αξέχαστες εποχές στη Θεσσαλονίκη που μπεκρόπινες κάθε βράδυ και είχες και τον κοσμηματοπώλη και σου έριχνε και κανένα μανίκι και ήταν όλα ζάχαρη ;
    Και ξαφνικά σου την πέσανε οι Βαρδινογιάννηδες και οι κομματάρχες και θέλανε να σε κάνουνε πρωθυπουργό.
    Είναι τώρα σοβαρές δουλειές να τις κάνει κανείς ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. φεύγει ο θοδωρης και έρχεται ο Αρούλης,μιλάμε για κοματικές επιλογές απόλυτης αποτυχίας.
    Αρούλης,Βαγγέλης,Πάκης κλπ ΑΠΟΤΥΧΑΝΕ ΦΕΥΓΟΥΝ ΧΑΙΡΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΣΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ.
    βαλτε νέο αίμα ,υγειές ,ο κόσμος ξύπνησε και δεν μασάει,δεν γουστάρει τους ανεπάγγελτους επαγγελματίες πολιτικούς με μηδέν ικανότητες και τεράστιο θράσος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Καθ. Κέιμπριτζ Πολ Κάρτλιτζ:
    Ο [πολυδιαφημισμένος διεφθαρμένος]
    Σωκράτης ήταν πράγματι ένοχος

    Αθήνα,14-6-2009
    Η θανατική καταδίκη του Σωκράτη παραμένει ένα από τα άλυτα αινίγματα της Ιστορίας, παρ΄ ότι έχουν γραφεί τόνοι συγγραμμάτων για εκείνη τη δίκη που έγινε στην Αθήνα το 399 π.Χ. Ωσπου πολύ πρόσφατα - 2.400 χρόνια αργότερα - κυκλοφόρησε το βιβλίο Αncient Greek Ρolitical Τhought in Ρractice(Η αρχαιοελληνική πολιτική σκέψη στην πράξη) του Πολ Κάρτλιτζ, καθηγητή Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, για να βάλει κάποια πράγματα στη θέση τους: η δίκη ήταν νομικά άρτια & ο Σωκράτης δικαίως κρίθηκε ένοχος. Λίγες ημέρες προτού μας επισκεφθεί για μία ακόμη φορά στην Αθήνα ο ελληνόφωνος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ για να λάβει μέρος στους εορτασμούς για το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, του ζητήσαμε να μας πει λίγα λόγια για αυτή την καινούργια ρηξικέλευθη πρότασή του.
    - Ισχυρίζεστε ότι δικαίως κρίθηκε ένοχος ο Σωκράτης.
    -Εχουμε, πρώτον, μια δυτική παράδοση η οποία, όπως έδειξε η Τζένι Ρόμπερτς στο βιβλίο της το 1994, είναι πρωτίστως αντι-δημοκρατική (όσο & αν η “δημοκρατία” εφαρμόστηκε σε διάφορες περιοχές του κόσμου) & όπου η δίκη & καταδίκη του Σωκράτη χρησίμευσε συχνά ως βέργα παραδειγματισμού για το πόσο “ανόητοι”, “αδαείς”, “ασταθείς”, με “ψυχολογία όχλου” ήταν οι πολίτες της κλασικής Αθήνας & έτσι να δυσφημήσουν τον όρο “δημοκρατία”, ώσπου να εφεύρουν τον 19ο αιώνα τον όρο “αντιπροσωπευτική δημοκρατία” (την οποία οι αρχαίοι έλληνες δημοκράτες θα θεωρούσαν ολιγαρχία). Δεύτερον, έχουμε μια νέα “ολιστική” αντίληψη που λέει ότι η δημοκρατία (οποιουδήποτε είδους) δεν εφευρέθηκε στην Ελλάδα αλλά κάπου πιο “ανατολικά”, π.χ. στη χώρα των Φοινίκων.
    Σε αυτούς λοιπόν ήθελα να αντιπαραθέσω ότι, πρώτον, ο αθηναϊκός δήμος ΔΕΝ ήταν όχλος (τον παρουσιάζουν ως τέτοιον αντιδημοκράτες, σαν τον Πλάτωνα & τον Ξενοφώντα). Δεύτερον, ήταν πράγματι οι Αθηναίοι που εφηύραν τη δημοκρατία (ελληνική λέξη).
    - Με βάση το αθηναϊκό νομοθετικό σύστημα,σε αυτού του είδους τις δίκες ο κατηγορούμενος μπορούσε να προτείνει ο ίδιος την ποινή του.Ο Σωκράτης πρότεινε με χιούμορ- ή & σοβαρά ότι θα έπρεπε να επιβραβευτεί μάλλον για τις υπηρεσίες του στην πόλη & να καταβάλει το πρόστιμο μιας μνας.Τελικά καταδικάστηκε σε θάνατο.Ηταν νομικά ορθό αυτό;
    -Ναι, ήταν νομικά απολύτως ορθό. Ηταν λογικό να υπάρχουν ελαφρότερες & βαρύτερες ποινές αναλόγως της σοβαρότητας της ασέβειας, όπως οι ένορκοι ήθελαν να τη δουν. Ο Μέλητος είχε ζητήσει θανατική καταδίκη από την αρχή- με άλλα λόγια, τοποθετούσαν το έγκλημα του Σωκράτη στην ίδια βαθμίδα με την ιεροσυλία, που σήμαινε αυτομάτως την εσχάτη ποινή. Ο Σωκράτης όμως μοιάζει πως πίστευε από την αρχή ότι καθόλου δεν ήταν ένοχος για ασέβεια & ότι αντίθετα από το να διαφθείρει τους νέους είχε προσφέρει μόνο καλό στους μαθητές του, όπως & μόνο καλό στην πόλη των Αθηνών (ψάχνοντας “την αλήθεια όπως την έβλεπε ΕΚΕΙΝΟΣ”.Είχε μια ριζικά ατομικιστική, & ως εκ τούτου αντι-δημοκρατική, αντίληψη της αλήθειας & μάλιστα της γνώσης στο σύνολό της. Για εκείνον, χωρίς υπερβολή, η γνώμη της πλειοψηφίας ήταν πάντα λάθος.
    - Ο Σωκράτης ήρθε σε σύγκρουση με τη δημοκρατία. Γιατί;
    -Δεν έχουμε τεκμήρια ότι ο Σωκράτης αγαπούσε το δημοκρατικό πολίτευμα της πόλης του. Θυμηθείτε ότι το 404-403 π.Χ. παρέμεινε πολίτης της ολιγαρχίας των Τριάκοντα Τυράννων υπό το μαθητή του Κριτία αντί να εγκαταλείψει την πόλη & να ενωθεί με τους Δημοκρατικούς για την ανατροπή τους. Είναι αλήθεια ότι αρνήθηκε να εκτελέσει μια εντολή των Τριάκοντα, δεν τιμωρήθηκε όμως γιατί τους παράκουσε.
    Ο Σωκράτης, με το να μην εκφωνήσει ούτε καν μια στοιχειώδη απολογία (να γιατί ο Πλάτωνας & ο Ξενοφώντας αισθάνθηκαν την ανάγκη να το κάνουν αυτοί για εκείνον μετά τον θάνατό του- & κοιτάξτε πόσο διαφορετικές είναι οι δύο απολογίες...), απεργάστηκε στην πράξη μια γελοιοποίηση ολόκληρου του δημοκρατικού συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τέτοιυς ανίκανους και απατεώνες δεν χρειάζεται η ΝΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΛΗΤΗ ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΕ,αει στο διαολο ,επεστρεψε τιs βιλεs που εκανεs στα 4 χρονια.και μην σε ξαναδουμε ποτε πια.ο θεοs αs δωσει ολεs τιs ανιατεs αρρωστειεs σε ολη την οικογενεια σου......ΑΛΗΤΗ ΡΟΥΣΣΟΠΟΥΛΕ , ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΤΑ ιδια σου ΕΥΧΟΜΑΙ...και σε σενα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΗΡΕ ΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΕΤΟΙΟ ΛΑΜΟΓΙΟ. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΡΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ. ΟΥΤΕ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΕΣΑΙ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΑΥΤΟΣ ΤΑ ΜΑΖΕΨΕ ΚΑΙ ΑΠΟΣΥΡΘΗΚΕ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΝΑ ΤΟΝ ΤΙΜΩΡΗΣΕΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΙΓΟΣΤΕΨΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση