GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επεισόδια στην Ευελπίδων...‏

Από το http://adiakritos.blogspot.com/ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ! Πριν λίγο τα ΜΑΤ συγκρούστηκαν με "αντιεξουσιαστές" που είχαν συγκεντρωθεί ...


ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ!
Πριν λίγο τα ΜΑΤ συγκρούστηκαν με "αντιεξουσιαστές" που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της Ευελπίδων και φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες της χτεσινής διαδήλωσης-συμπλοκής στον Αγ. Παντελεήμονα. Τα επεισόδια λαμβάνουν χώρα έξω από το κτίριο του αυτοφώρου όπου έχουν προσαχθεί οι πέντε συλληφθέντες. Οι "αναρχικοί" παραμένουν στα δικαστήρια, και φωνάζουν συνθήματα ενάντια στην αστυνομία, ενώ η συγκέντρωση συνεχίζεται.

5 σχόλια

  1. του Παντελή Μπουκάλα, από την «Καθημερινή»

    Yποτονική έως μηδενική ήταν η παρουσίαση από τον Τύπο, πρωτίστως τον γυάλινο, της εμπρηστικής επίθεσης σε υπόγειο της πλατείας Αττικής, που χρησιμοποιείται σαν χώρος λατρείας, αφού το τζαμί που έχει «υποσχεθεί» η ελληνική πολιτεία αποδεικνύεται πιο βασανισμένο και από το γεφύρι της Άρτας. Όσοι μας βομβαρδίζουν καθημερινά με «πρωτοφανή» και «συγκλονιστικά», κάνοντας συνήθως τριχιά την τρίχα, δεν βρήκαν τίποτα το πρωτοφανές και το συγκλονιστικό στην απόπειρα μαζικής πυρπόλησης ανθρώπων που, αν έχει καμία σημασία αυτό, σε τίποτα δεν έχουν φταίξει• μοναδικό τους έγκλημα, η ξενότητα, ό,τι βαρύτερο. Φυσικά και δεν πήραν γραμμή από την κυβέρνηση, την αστυνομία ή τα κόμματα οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Αυθορμήτως λειτούργησαν και αυθορμήτως ομονόησαν. Απλώς το ξέρουμε πια ότι ο αυθορμητισμός τους είναι ιδεολογικότατος, έχει τα πρότυπα και τις «αξίες» του: Όταν κάτι «πλήττει την εικόνα της Ελλάδας», κι ας φταίμε εμείς οι ίδιοι και κανένας άλλος, τότε επιλέγουμε την αποσιώπηση ή την υποπληροφόρηση. Οταν, βέβαια, ο στόχος είναι να δείξουμε πόσο κακοί είναι οι ξένοι και πόσο φυσική η αντίδραση των Ελλήνων, ακόμα κι αν είναι ακραία, τότε βάζουμε μπροστά τη μηχανή της υπερπροβολής, της διόγκωσης, της προπαγάνδας.

    Σάββατο ξημερώματα, λοιπόν, κι ύστερα από μια μέρα με τους μετανάστες στους δρόμους λόγω της καταστροφής του Κορανίου από αστυνομικό, πέντε μαυροφόροι πέταξαν βενζίνη στο υπόγειο που χρησιμοποιείται σαν τζαμί κι έβαλαν φωτιά. Ο στόχος τους ήταν ο θάνατος, το αίμα, ίδιος με τον στόχο των ομοϊδεατών τους που είχαν πετάξει προ μηνών χειροβομβίδα στο Στέκι των Μεταναστών στα Εξάρχεια (και τότε, μικρή έως ασήμαντη ήταν η δημοσιογραφική κάλυψη). Η τύχη ή οι διανυκτερεύοντες θεοί, κατά την πίστη του καθενός, έσωσαν τους ανθρώπους που κοιμούνταν εκεί, οι οποίοι και κατάφεραν να απεγκλωβιστούν. Διαφορετικά η Ελλάδα θα είχε ήδη μπει στον κατάλογο των χωρών όπου έχουν πυρποληθεί μετανάστες, και Έλληνες ανάμεσά τους, όπως στη Γερμανία.

    Ναι, ναι, πυρπόληση ξένων από αποφασισμένους ξενοφάγους στη «φιλόξενη Ελλάδα», σύμφωνα με την αυτοκολακευτική κοινοτοπία που έσπευσαν να αναμασήσουν στο υπουργείο Εσωτερικών (όχι ο κ. Παυλόπουλος, τη δική του φωνή δεν θυμάμαι να την έχω ακούσει ποτέ στα δύσκολα). Αν δεν ήταν ζαλισμένοι από το κομματικό τους άγχος για τις εκλογές, τη μόνη δική τους «αξία», ίσως κατάφερναν να συναισθανθούν πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα, πολύ πιο σοβαρά από την τηλεοπτική «ανάπλασή» τους. Ίσως κατάφερναν να κατανοήσουν ότι την αρχική ύβρη, το σκίσιμο του Κορανίου από έναν αστυνομικό χριστιανάρα και Ελληνάρα που, όπως και οι περισσότεροι συνάδελφοί του, έχει συνηθίσει να περιφρονεί, να αυθαιρετεί, να τσαλαπατάει, την ακολούθησε μια απόπειρα μαζικής δολοφονίας. Και αν το κατανοούσαν, όχι μόνο θα διενεργούσαν έρευνες διαφορετικές από αυτές που συνήθως τερματίζονται άμα τη εξαγγελία τους, αλλά θα ζητούσαν και συγγνώμη. Επίσημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Του Πάσχου Μανδραβέλη

    Τι θα έλεγε ένας δυτικός σε ένα μουσουλμάνο για το σχίσιμο του Κορανίου και δεν μπορεί να πει ο Έλληνας...
    Μετά τη διαμαρτυρία των μουσουλμάνων μεταναστών την Παρασκευή, ένας από τους εκπροσώπους των (από εκείνους που δεν ξέρουμε ούτε ποιους, ούτε πόσους εκπροσωπούν) δήλωσε εμφανώς αγανακτισμένος ότι «μπορεί να μας σκοτώσεις και να μην αντιδράσουμε, αλλά μην μας πειράξεις το Κοράνι! Είναι για εμάς ιερό».

    Η σωστή απάντηση γι' αυτό σε μια δυτική χώρα είναι: «σκασίλα μας». Για άλλους ανθρώπους ο Ολυμπιακός θεωρείται ιερός, αλλά αυτό για το οποίο όλοι συμφωνούμε στη Δύση είναι ότι οι άνθρωποι είναι ιεροί. Ο σεβασμός στα σύμβολα δείχνει καλούς τρόπους, αλλά η έλλειψή του δεν είναι αξιόποινη πράξη. Μόνο η έλλειψη σεβασμού στον άνθρωπο -ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας ή ποδοσφαιρικών πεποιθήσεων- είναι κάτι που πρέπει να τιμωρείται.

    Αφού, λοιπόν, υπήρξε αυθαιρεσία ενός αστυνομικού στο συμβάν του Κορανίου, αυτός κανονικά θα έπρεπε να τιμωρηθεί για καταστροφή ξένης περιουσίας, όχι για το αν έσχισε ένα χαρτί που κάποιοι θεωρούν ότι είχε θεόπνευστα λόγια γραμμένα. Θα έπρεπε να τιμωρηθεί γιατί αυθαιρέτησε εναντίον του ατόμου -άσχετα αν αυτός είναι μετανάστης- και όχι για το αν προσέβαλε τις πεποιθήσεις του, ακόμη κι αν αυτός τις θεωρεί ιερές.

    «Στη Δύση, επειδή ψάχνουμε το βέλτιστο, η προσβολή των πεποιθήσεων είναι κάτι που επιζητούμε», θα έλεγε ο δυτικός πολίτης. «Αποτελεί ένα από τα θεμέλια του δικού μας πολιτισμού, ο οποίος απέδειξε τα τελευταία 300 χρόνια ότι τα πάει μια χαρά, ή έστω καλύτερα από άλλους πολιτισμούς που σέβονται περισσότερο τα ιερά από τους ανθρώπους. Απόδειξη αυτού είναι ότι οι άνθρωποι εκείνων των πολιτισμών έρχονται εδώ για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή. Δεν μπορεί να θέλουν να επιβάλλουν στη "γη της επαγγελίας" τις πεποιθήσεις της "κόλασης" που άφησαν πίσω τους. Αυτό δεν έχει να κάνει με το αν κάποιοι θεωρούν μετανάστες "φιλοξενούμενους". Έχει να κάνει με την ιστορική εμπειρία και την απλή λογική. Αν θες καλύτερα αποτελέσματα, από εκείνα που σε οδήγησαν στον "γολγοθά" της ξενιτιάς, δες τι κάνουν οι άλλοι και αντίγραψέ τα ή έστω σεβάσου τα. Όχι ως ιερά, αλλά ως αποδεδειγμένα αποτελεσματικά.»

    Στη Δύση δημιουργείται διαρκώς μια σύγχυση μεταξύ θρησκευτικής ανοχής και θρησκευτικής επιβολής. Ενώ κατακτάμε το πρώτο, αρχίζουμε να απειλούμαστε από το δεύτερο. Η καταπίεση των θρησκευτικών συναισθημάτων οποιουδήποτε ανθρώπου δείχνει δυσανεξία. Την ίδια, όμως και χειρότερη δυσανεξία, δείχνει η απαίτηση οποιουδήποτε θρησκευόμενου για σεβασμό των συμβόλων του ή μη κριτική του δόγματός του. Οι απόψεις, ακόμη κι αν είναι θρησκευτικές, κρίνονται και τα σύμβολα συμβολίζουν• άλλες φορές την πίστη, κι άλλες τον χλευασμό προς την πίστη.

    Αυτά θα έλεγε ο κάτοικος κάποιας δυτικής χώρας. Ένας κάτοικος της Ελλάδος, όμως, δεν μπορεί να πει το ίδιο. Όχι, μόνο, διότι δεν είναι αμιγώς δυτικός, αλλά κυρίως επειδή στη χώρα του είναι ποινικό αδίκημα η προσβολή θρησκευτικών συμβόλων. Κατά συνέπεια θα είναι μέγιστη υποκρισία να μην τιμωρείται κάποιος για το σχίσιμο του Κορανίου. Θα αποδείξει ότι και στα στο ζήτημα του θρησκευτικού προστατευτισμού, η δημοκρατία μας είναι αλά καρτ...

    Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» στις 27.5.2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κειμενάκι μαργαριτάρι από το ίδιο μπλόγκ, του αδιάκριτου:


    "KAZANI ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ

    ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΠΡΙΝ ΧΥΘΕΙ ΑΙΜΑ

    Ιδιαίτερα οξυμμένη είναι η κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή γύρω απο τους άθλιους δρόμους και τα στενά της πλατείας του Αγίου Παντελεήμονα. Στο Α.Τ υπάρχουν κάποιοι από το ΣΥΡΙΖΑ(δεν κατανοούμε την παρουσία αυτόκλητων χρηματοδοτών των αλλοδαπών του Τσίπρα που μετα την κατρακύλα της Κυριακής δεν λέει να βάλει μυαλό)που προφανώς απαιτούν να αφεθούν ελεύθεροι κάποιοι από τους συλληφθέντες;
    Δεν ξέρουμε. Πάντως η κατάσταση είναι έκρυθμη, υπάρχουν μάλλον 5 συλλήψεις και βέβαια το γνωστό σκηνικό. Η βεντέτα χωρίς τελειωμό που δεν θα έχει σίγουρα καλό τέλος.

    Ας μπει ένα finale εκεί πέρα, παιδιά από την ΓΑΔΑ. Πάρε ρε υπουργέ ένα ρίσκο και μάζεψέ τους όλους σε μια νύχτα, βάλτους σε δυο καράβια του φίλου σου του Βαρδινογιάννη και στείλτους πίσω. Δεν καταλάβαμε. Ποιος έλληνας θα σε πει φασίστα; Το 4% του Τσίπρα ή ο Τζέφρυ; Γιατί υπουργέ υπάρχει και η υστεροφημία σε αυτή τη ζωή..."


    Καλό ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΣΥΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕ ΒΑΖΕΤΕ ΜΥΑΛΟ!!! Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΠΑΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΗΘΙΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ!!
    ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ ΒΟΜΒΙΣΤΕΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΞΙΑ ΤΣΕΠΗ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΣΑΣ... ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΑΣ ΞΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΟ 4% ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΟ 0.4%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΠΟΥΚΑΛΑΣ - ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ''ΤΟΙΟΥΤΟΙ'' ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΚΡΟΥΣΗΣ ΤΗΣ. ΤΣΑΚΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση