GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φιλότουρκη η στάση του Φερχόιγκεν...

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια Σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη Φερχόϊκεν στην Κύπρο, το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια διατυπώνει τις ακόλ...

Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια

Σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη Φερχόϊκεν στην Κύπρο, το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια διατυπώνει τις ακόλουθες απόψεις.
1. Η όλη συμπεριφορά του κ. Φερχόϊκεν, καθώς και οι δηλώσεις του , κατά τη διάρκεια της παραμονής του, υπέρ της Τουρκίας, υπέρ του Σχεδίου ΑΝΑΝ, η αναγωγή του Ταλάτ σε Πρόεδρο, ότι τάχα οι πρόσφυγες είναι τυχεροί που βλέπουν τα σπίτια τους ως επισκέπτες κ.λ.π κ.λ.π., ήταν απαξιωτικές και προκλητικές για τον Κυπριακό Λαό , και τις καταδικάζουμε.
2. Σημειώνουμε ότι η Κυβέρνηση και οι Ηγεσίες των Κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, με τις δηλώσεις τους ουσιαστικά κάλυψαν την απαράδεκτη συμπεριφορά του κ. Φερχόϊκεν και άφησαν για ακόμη μια φορά τον Κυπριακό Λαό ακάλυπτο έναντι εχθρικής Διπλωματικής ενέργειας.
3. Η φιλότουρκος στάση του κ. Φερχόϊκεν παράλληλα με εκείνες των Πρεσβευτών Βρεττανίας και Αμερικής και άλλων Ευρωπαίων Παραγόντων αποτελούν, πιστεύουμε, μέρος μιας οργανωμένης Διπλωματικής προσπάθειας η οποία στόχο έχει να...
πλήξει το ηθικό και το φρόνημα του Λαού μας. Καταβάλλεται σοβαρή προσπάθεια να εμπεδωθεί η ιδέα στο Λαό ότι η μόνη επιλογή μας είναι η νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων , η δημιουργία Τουρκικού Συναιτερικού Κράτους στα κατεχόμενα και η αποζημίωση των προσφύγων. Αυτή τη ξένη φιλοτουρκική Διπλωματική επίθεση ενισχύει δυστυχώς και η επίσημη Κυβερνητική θέση, με την οποία συνηγορούν οι Ηγεσίες των Κομμάτων ΑΚΕΛ και ΔΗΣΥ, ότι η λύση θα είναι η Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία «οτιδήποτε και να σημαίνει τούτο», ότι η λύση θα είναι οδυνηρή κ.λ.π. κ.λ.π.
4. Όμως, φωνές όπως του κ. Φερχόϊκεν και η Διπλωματία που μας θέλει να υποταχθούμε στην Τουρκία και τα ΑμερικανοΒρεττανικά συμφέροντα που την υποστηρίζουν, ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Το ΟΧΙ στην κατοχή . το ΟΧΙ στη ξένη συνωμοσία , το ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Πατρίδας , το ΟΧΙ στο Σχέδιο ΑΝΑΝ και οποιασδήποτε παραλλαγής του , που ήταν η ετυμηγορία του Κυπριακού Λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, το 2004 , ζή και φουντώνει στις ψυχές του Λαού μας . Είμαστε βέβαιοι ότι ο πατριωτικός Κυπριακός Λαός δεν θα επιτρέψει ούτε αυτήν τη φορά να περάσει η συνωμοσία.
5. Απορρίπτουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας την προσπάθεια να φορτωθούν οι ευθύνες για το Πραξικόπημα στο Λαό , και την υποβολή ότι γιαυτές τις ευθύνες πρέπει να πληρώσει σήμερα τίμημα. Το πραξικόπημα ήταν έργο μιας φούχτας Ελληνόφωνων πρακτόρων των ξένων συμφερόντων στους οποίους Κομματικοί Ηγέτες του τόπου, τότε, επέτρεψαν να κάμουν το Πραξικόπημα , είτε με την αδράνειά τους, είτε με τις μικροκομματικές διαμάχες τους, είτε με την έλλειψη διορατικότητας και γενικά αδυναμίας να εκτιμήσουν σωστά τις εξελίξεις και να ενεργήσουν αποτελεσματικά για να θωρακίσουν το Λαό και τον τόπο. Όχι μόνο τούτο αλλά τους ίδιους Ηγέτες βαρύνει και η ευθύνη για το συγχωροχάρτι που δόθηκε στους πραξικοπηματίες μετά την αποκατάσταση της Δημόσιας Τάξης. Καθυπόδειξη , μήπως των ξένων προστατών Συνοδοιπόρων των Τούρκων οι οποίοι και σήμερα δια στόματος Φερχόϊκεν και των άλλων ομοίων του ,μας σπρώχνουν προς νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων; Μήπως είναι και σήμερα οι ίδιοι προστάτες που σπρώχνουν για νομιμοποίηση των κατοχικών δεδομένων και γίνεται και πάλιν η λανθασμένη εκτίμηση των εξελίξεων με όλους τους κινδύνους που τούτο συνεπάγεται;
6. Καλούμε τον Κυπριακό Λαό να εξουδετερώσει την απάτη που παίζεται από οποιοδήποτε επιχειρεί να ταυτίσει τη λύση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας είτε με το Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, είτε με τις Συμβάσεις και τις Διακηρύξεις για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Επαναλαμβάνουμε ότι , η λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας εξυπακούει , εξορισμού ότι: Ένα κομμάτι της Κύπρου θα Τουρκέψει , ένας μεγάλος αριθμός Ελληνοκυπρίων προσφύγων θα καταδικαστούν για πάντα στην προσφυγιά και η Κύπρος ολόκληρη θα μπει υπό την κηδεμονεύσει και την ομηρία της Αγκυρας. Μια είναι η απάντηση σε όλα αυτά . Η επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη σωστή του βάση ως θέματος εισβολής , κατοχής και καταπάτησης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και η λύση : ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.

5 σχόλια

  1. na tos aytos einai to lamogio pou adiase ta tameia stis vrikseles.

    piaste ton!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντώνης Σαμαράς = ΄Εκλεψε τα χρήματα των εγκαινίων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. υάγγελος Βενιζέλος = Προδότης των ελληνικών μαρμάρων!! Τα δίνει όλα στους ΄Αγγλους μέσω “διπλωματικού τρυκ”!!!

    Μια άκρως προσεκτική δήλωση έκανε πριν από λίγο για το θέμα των Μαρμάρων του Παρθενώνα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος (διαβάστε την ολόκληρη εδώ). Προτείνοντας ουσιαστικά έναν "συμβιβασμό" με τους Βρετανούς, αναφέρει:
    "Θέλουμε τα Μάρμαρα να ενωθούν οριστικά στο φυσικό τους τόπο, κάτω από το Βράχο της Ακρόπολης. Και ας θεωρηθεί ότι μέσα στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης λειτουργεί ένα ιδεατό παράρτημα του Βρετανικού Μουσείου. Είμαστε πρόθυμοι για μία διαρκή συνεργασία με το Βρετανικό Μουσείο ώστε στις σημερινές αίθουσες των Μαρμάρων να λειτουργούν διαδοχικές περιοδικές εκθέσεις σημαντικών ελληνικών αρχαιοτήτων που θα δανείζει η Ελλάδα".
    Θυνμίζουμε ότι μέχρι τώρα ο κ. Σαμαράς έχει αρνηθεί κάθε διαπραγμάτευση με τη βρετανική πλευρά. Ανοίγει τώρα μια διέξοδος ή όχι;

    Ιδεατό παράρτημα του Βρετανικού Μουσείου= προδοσία .Το παράρτημα θα έχει διπλωματική ασυλία θα θεωρείται ξένο έδαφος. Τα δικά μας αγάλματα που είναι ήδη στην Ελλάδα θα περιέλθουν αυτομάτως στους ΄Αγγλους!!
    Τα δίνουν όλα στους ΄Αγγλους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να διαμαρτυρηθητε στον ξενοδουλο προεδρο που ψηφισατε,κατ αρχην .Να τον υποχρεωσετε μια και εισαστε μελη της Ε.Ε. να διαμαρτυρηθει γιαυτον τον απαραδεκτο γερμανο λαδωμενο επιτροπο,και να προσεχετε αλλη φορα τι ψηφιζετε,γιατι και στην ευρωβουλη τα ιδια κανατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Avtos me to mouni stin thesi tou stomas tou, tha kykloforei gia poly akoma eleftheros?? Den koitazesai ston kathrefth, vre evraioamerikano-ES-ES, SA MOUNI EINAI H POUSTOFATSA SOU!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση