GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όχι άλλο κάρβουνο‏...

Από το http://pressonice.blogspot.com/ . Βρισκόμαστε στις αρχές ακόμα του καλοκαιριού και ήδη ξεκίνησε το μεγάλο κακό με τις πυρκαγιές που κ...

Από το http://pressonice.blogspot.com/
.
Βρισκόμαστε στις αρχές ακόμα του καλοκαιριού και ήδη ξεκίνησε το μεγάλο κακό με τις πυρκαγιές που καίνε χιλιάδες εκτάσεις κάθε χρόνο του δασικού μας πλούτου.Χθές είχαμε πυρκαγιά και πάλι στους πρόποδες της πολύπαθης Πάρνηθας αλλά ευτυχώς αντιμετωπίστηκε και κατασβέστηκε γρήγορα. Πρέπει να κινηθούν όλες οι υπηρεσίες του κράτους άμεσα να οργανώσουν σχέδιο καταπολέμησης του προβλήματος των πυρκαγιών.Να δωθούν λύσεις στα προβλήματα των εποχιακών πυροσβεστών αλλά και του Πυροσβεστικού σώματος.Δεν θέλουμε να ζήσουμε άλλες σκηνές με νεκρούς συμπολίτες μας , καμμένα σπίτια και περιουσίες , και τον δασικό μας πλούτο να παραδίνεται στις φλόγες.Πρέπει και εμείς οι πολίτες να ενεργοποιηθούμε για να περισώσουμε ότι έχει απομείνει!

9 σχόλια

  1. Υπάρχουν οι εθελοντές που αρκετοί Δήμοι έχουν αναπτύξει κατάλληλες ομάδες.
    Παράλληλα υπάρχουν και άλλοι Δήμοι που τους κοροϊδεύουν.
    Είναι δύσκολο να βρεθούν κορόιδα την σημερινή εποχή που να τρέξουν ΑΦΙΛΟΚΕΡΔΟΣ σε αντιμετώπιση μίας καταστροφής.
    Γι’ αυτό Δήμαρχοι αν βλέπετε τέτοια κορόιδα να τους βοηθάτε και όχι να τους κοροϊδεύετε γιατί δεν υπάρχει προμήθεια!!!!!!!!

    Ένας από τα κορόιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΟΡΙΑ ΠΑΣΟΚ. ΗΡΘΕ ΛΥΠΗΤΕΡΗ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΗΜΗΤΗ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ. ΡΕ ΠΑΣΟΚΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΑΤΕ ΤΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΡΕ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΤΑΜΕΙΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ. ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ 1999 -2004 ΑΦΗΣΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΛΥΠΗΤΕΡΗ 244 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε ΓΙΑ ΑΤΑΣΘΑΛΙΕΣ ΛΕΕΙ ΣΤΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ. ΡΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΤΟΙ. ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΣΟΥΝ ΤΟ ΠΤΩΜΑ ΣΑΝ ΥΑΙΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ. ΜΕΣΑ ΡΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εποχιακοί δασοπυροσβέστες : Εργάζονται από 1 Απριλίου μέχρι τέλους Νοεμβρίου. Επιτηρούν την περιοχή που τους έχει ανατεθεί πίνοντας το φραπεδάκι τους στο ίσκιο το καλοκαίρι και μέσα στο αυτοκίνητο όταν κάνει κρύο . Αν εκδηλωθεί φωτιά και είναι σε μέρος όπου είναι προσπελάσιμο από το πυροσβεστικό αυτοκίνητο και προλάβουν την φωτιά μόλις εκδηλωθεί (ελάχιστες περιπτώσεις ) , είναι αποτελεσματική η επέμβασή τους . Διαφορετικά δεν μπορούν να κάνουν και μεγάλα πράγματα και το βάρος της κατάσβεσης πέφτει στα εναέρια μέσα , τα οποία είναι πολύ αποτελεσματικά εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες .
    Το άσχημο είναι ότι ο κόσμος δεν είναι ενημερωμένος για την πρόληψη και κατάσβεση των πυρκαγιών ακόμη και κάτοικοι χωριών. Είναι κομικοτραγικό να βλέπεις να ανθρώπους με ένα σόρτσάκι , γυμνοί από τη μέση και πάνω και με μία κλάρα να προσπαθούν να σβήσουν φωτιά. Πρέπει να φοράμε μακρυμάνικο βαμβακερό ή λινό πουκάμισο , και αντίστοιχο μακρύ παντελόνι . Επίσης μία πετσέτα και ένα παγουράκι με νερό θα μας φανούν χρήσιμα στη περίπτωση αυτή. Προσοχή χρειάζεται να μη μας τυλίξει η φωτιά και καούμε ζωντανοί .
    Ζητούν μονιμοποίηση οι εποχιακοί δασοπυροσβέστες . Μας είπαν πόσες ημέρες συμμετέχουν στη κατάσβεση πυρκαγιών ; Το χειμώνα τι θα κάνουν ; Πολλοί θα ήθελαν να εργάζονται στη δουλειά αυτή .Αρκετούς δημόσιους υπαλλήλους έχουμε . Εντάξει , είναι ένας τρόπος καταπολέμησης της ανεργίας ο θεσμός τους .
    Το κύριο βάρος της κατάσβεσης το έχουν τα εναέρια μέσα . Από αυτά πρέπει να αγοράσουμε ή να νοικιάζουμε όσο το δυνατόν περισσότερα . Επίσης θα πρέπει η πυροσβεστική να εξετάσει τη χρήση του αντιπρησμού ή αντιπύρ όπως το λένε αυτοί , στη κατάσβεση των πυρκαγιών . Επίσης θα πρέπει να ενημερωθεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος για την πρόληψη και τη κατάσβεση των πυρκαγιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΜΕ ΤΩΝ ΚΩΣΤΑΚΗ, ΤΗΝ ΝΤΟΡΟΥΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΕΞΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΗΤΑΝ ΣΥΝΔΕΤΗΜΟΜΑΣ.
    Ο ΚΑΡΑΒΕΛΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΜΑΡΙΕΤΑ ΠΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    Ο ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΙΤΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΜΑΖΙ ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΣΤΗΝ ΤΗΝΟ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΕΠΕΚΛΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΑΠΑΓΚΕΛΘΕΙ ΚΑΜΊΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΥΠΟΠΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ" ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
    ΕΠΙΣΗΣ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΦΙΛΟΣ, ΔΕΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ Ή ΘΕΣΜΙΚΟ ΑΞΙΩΜΑ.
    ΑΝΤΕ ΧΑΘΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ.
    ΔΕΝ ΒΑΛΑΤΕ ΜΥΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ???
    ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΕΙΑΖΕΙ Ο ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΡΕ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΕ ΔΕΞΙΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ,
    ΡΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΧΑΖΟΒΙΟΛΑΣ ΦΕΒΡΟΝΙΑΣ ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ,
    ΡΕ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΚΟΙ ΤΟΥ ΒΛΑΚΑ ΑΝΤΩΝΑΡΟΥ,
    ΡΕ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΓΟΣΤΡΟΦΟΥ ΚΩΣΤΑΚΗ,
    ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΕΛΑΗΔΑΤΕ???
    ΣΑΣ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟ ΧΑΛΚΕΙΟ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ???
    Ή ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΙΧΑΤΕ ΦΛΟΜΩΣΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ???
    ΜΑΛΩΝ ΕΧΕΤΕ ΜΠΟΥΚΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΥΛΙ ΠΟΥ ΦΑΓΑΤΕ (4,4 ΙΝΤΣΕΣ).
    ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΜΗΝ ΣΤΕΝΟΧΩΡΙΕΣΤΕ ΔΕΞΙΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ!!!
    ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ…….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΛΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΧΑΖΟΤΖΕΦΡΥ. ΟΥΣΤ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ. ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ 244 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ; Ο ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένα γαμημένο παιδάκι έριξε μιά κροτίδα κι έβαλε φωτιά στην Πάρνηθα, ένας γαμημένος πατέρας άφησε μιά κροτίδα στο αυτοκίνητο του , την άναψε το παιδί του και του κάηκε το χέρι με αποτέλεσμα να το ακρωτηριάσουν.
    Ένας γαμημένος υπουργός δεν βρίσκεται
    να γαμήσει αυτούς που κατέχουν και χρησιμοποιούν κροτίδες με έναν δρακόντειο νόμο?
    Δεν είναι Ανάσταση τώρα ρε βόδια να ρίχνετε κροτίδες.
    Τρέξτε μετά εθελοντές και σβήστε φωτιές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η επιτήρηση μπορεί να γίνει πολύ αποτελεσματικά με UAV (Unmaned Aerial Vehicles) κοινώς τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια που θα φέρουν πάνω τους κάμερες υπερύθρων. Με τις κάμερες αυτές φαίνονται αμέσως οι εστίες θερμότητας.
    ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ
    Η κατάσβεση να γίνεται με εναέρια μέσα που θα ανεφοδιάζονται με καύσιμα όχι στις μονάδες τους αλλά επί τόπου από φουσκωτά του στρατού που θα έχουν πάνω τους πλαστικές δεξαμενές με καύσιμα.
    Φυσικά θα ταξιδεύουν με το πυροσβεστικό αεροπλάνο τέσσερις για πλήρωμα που θα αλλάζουν σε βάρδιες των δύο.
    Έτσι θα γίνεται πλήρης εκμετάλευση των πυροσβεστικών αεροπλάνων γιατί δεν θα πρέπει να επιστρέφουν στην βάση τους για ανεφοδιασμό και αλλαγή πληρώματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση