GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιάννα, ένα κατάρτι από τη θαλαμηγό...

...να πουλούσες, δεν θα άφηνες 510 εργαζόμενους στο δρόμο! . Από το http://pressonice.blogspot.com/ . Η λιτή ανακοίνωση περί λουκέτου στον Ε...

...να πουλούσες, δεν θα άφηνες 510 εργαζόμενους στο δρόμο!
.
Από το http://pressonice.blogspot.com/
.
Η λιτή ανακοίνωση περί λουκέτου στον Ελεύθερο Τύπο και τον City Fm, συνάδει με τον τρόπο που η νεόπλουτη Γιάννα Αγγελοπούλου αντιμετωπίζει τις σχέσεις εργοδότη-εργαζόμενου. Εν μέσω κρίσης, εν μια νυκτί και χωρίς να έχει πει τίποτε νωρίτερα (όχι ότι θα άλλαζε κάτι), αποφασίζει, επειδή όπως ισχυρίζεται, μπαίνει μέσα να αφήσει στο δρόμο 510 εργαζόμενους. Φυσικά εκείνοι που πλήττωνται είναι οι πραγματικοί ρεπόρτερ, οι νέοι δημοσιογράφοι οι οποίοι παράτησαν μάλιστα άλλες δουλειές για να συμμετάσχουν στο μεγαλεπίβολο εκδοτικό εγχείρημα της Γιάννας. Παράτησαν τα 1000 ευρώ για να πάρουν 1200-1300. Οι άλλοι, οι καρεκλοκένταυροι κηφήνες με τους παχυλούς μισθούς και της πολυθρονάρες τους που έτρωγαν τα λεφτά του Θόδωρα και δεν έφερναν ούτε ένα ρεπορτάζ -πλην ελαχίστων εξαιρέσεων- δεν...
παθαίνουν τίποτα. Κάποιον άλλο "λεφτά" εκδότη θα βρουν και θα πάνε να τον αρμέξουν.
Οι υπόλοιποι όμως, όλα τα παιδάκια που εργάζονταν νυχθημερόν κάτω από "απάνθρωπες" όπως μας τις χαρακτήρισαν εργασιακές συνθήκες (το περιβάλλον, οι ανέσεις και τα εξελιγμένα PC δεν λένε τίποτα) και τώρα βρίσκονται στο δρόμο, τι θα κάνουν; Τους μίλησε κανείς υπεύθυνος για το επικείμενο λουκέτο ή το έμαθαν -όπως μας είπαν- από τα ραδιόφωνα;
Γιάννα τα πράγματα είναι απλά, ένα κατάρτι (που λέει ο λόγος) από τη θαλαμηγό σου να πουλούσες θα τους είχες σώσει όλους αυτούς! Οι εργαζόμενοι δεν είναι πιόνια σου, ούτε η καύτρα από το χοντρό πούρο σου...

13 σχόλια

  1. Βαρέθηκα αυτή την καραμέλα! Τι νοοτροπία κι αυτή του νεοέλληνα εργαζόμενου. Να δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα και να έχει και την απαίτηση ο εργοδότης του ως μέγας φιλάνθρωπος να ξεπουλάει όλα του τα υπάρχοντα προκειμένου να διατηρεί της θεσούλα του νεοέλληνα. ΕΛΕΟΣ! Δηλαδή τι θέλει ο νεοέλληνας εργαζόμενος; ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ! Και γιατί το ΚΚΕ έχει τέτοια ποσοστά; Γιατί ο νεοέλληνας εργαζόμενος ψηφίζει καπιταλισμό και όχι σοσιαλισμό; Γιατί το ΚΚΕ δεν είναι στην κυβέρνηση; Γιατί ο νεοέλληνας εργαζόμενος είναι για δέσιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟΙ:
    http://freskoprama.blogspot.com/2009/06/blog-post_3811.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μακάρι να κλείσουν κι άλλες ζημιογόνες και προβληματικές...ήμαρτον πιά, γιατί τα κεφάλαια να πέφτουν στους πίθους των Δαναίδων χωρίς πάτο αντί σε νέες επιχειρήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και τι είναι οι Αγγελόπουλοι ρε καραγκιόζη; Φιλανθρωπικό;

    Ας μην έδινε ο μπουχέσας ένα κάρο λεφτά στον ανύπαρκτο Τράγκα. Τουλάχιστον τον μπουχέσα μπορούμε να τον μαυρίσουμε να τελειώνουμε με αυτόν και τη συμμορία του. Η Γιάννα είναι ιδιώτης και θα κάνει ότι γουστάρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι εργαζόμενοι φταίνε, 'η η Γιάννα που διάλεξε τριγύρω της τύπους που ήσαν άσχετοι με τον χώρο, και κοίταγαν την πάρτη τους. Ο Κοτρώτσος δεν έχει ευθύνη, η ήταν απασχολημένος να κάνει πλάτες στην Μπακογιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμείς που εργαζόμασταν στην εφημερίδα πριν να έρθει η Γιάννα και οι κρετίνοι της τι φταίμε δηλαδή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ιδιωτικός τομέας είναι και αν θέλει το αφεντικό να το κλείσει το κλείνει το μαγαζί.
    Βεβαίως, κρίμα και δύσκολα για όσους μένουν χωρίς δουλειά, αλλά δεν μπορεί κάποιος εργαζόμενος σε ιδιωτική επιχείρηση να θεωρεί τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης υποχρεωμένο να του δίνει μόνιμα δουλειά. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

    Αν ο ιδιοκτήτης αποφασίσει ότι έτσι θέλει, ακόμη και αν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, δική του επιχείρηση είναι, ό,τι θέλει κάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΙΑΝΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ:" Ο ΧΟΡΤΑΤΟΣ ΤΟΝ ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ".
    ΟΜΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΧΟΡΤΑΤΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥ, ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΛΛΑ ΠΟΥ ΓΥΡΙΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κοινοποιηση επιστολης που σταλθηκε σε ΒΗΜΑ και ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ....


    Αθηναι 22 Ιουνιου 2009


    Αγαπητοι Κυριοι,

    Μετα το θριαμβευτικο ρεπορταζ της εγκυρου εφημεριδος σας για την επισκεψη Ερντογαν (ασχετα αν δεν καταφερε να ερθει, μην ασχολεισθε με τετοιες λεπτομερειες..) που ολοι μας το βρηκαμε τοσο ευστοχο και διεισδυτικο, αναμενουμε με συγκρατημενη αισιοδοξια τωρα το καινουριο σας για την επισκεψη του ELVIS (ενας ηταν αυτος..) το οποιο αισιοδοξουμε οτι θα εχει και καποια (αποκλειστικη φανταζομαι) συνεντευξη , η οποια θα μας γεμιζε εκτος απο ευχαριστες αναμνησεις και με καινουρια τρανταχτα γελια..


    Παντα τετοια παιδια...


    Μετα δεουσης τιμης

    Νικηφορος Φωκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αντώνης Σαμαράς = Τι έκανες τα λεφτά αλήτη Σαμαρά!!!
    Ανάμεικτα συναισθήματα αφήνουν τα χθεσινά φαντασμαγορικά εγκαίνια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης:
    Ικανοποίηση γιατί ένα από τα πιο σημαντικά σύνολα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, βρίσκει αξιοπρεπή και ασφαλή στέγη.
    Προβληματισμό, γιατί η ατμοσφαιρική ρύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. kai giati vre kopane na to poulisei? esy tha to ekanes? syndikalismos tou kolou...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς 4:28, 6:08: Πράγματι, επειδή είναι ιδιωτικός τομέας, ο εκάστοτε επιχειρηματίας μπορεί να προβεί σε κλείσιμο της επιχείρησής του όποτε ο ίδιος το επιθυμεί. Ωστόσο, οφείλει να λαμβάνει υπ' όψιν του και το ηθικό σκέλος της πράξης αυτής. Το πιο σωστό θα ήταν να διαπραγματευτεί με τους εργαζόμενους και, εν ανάγκη να κάνει κάποιες παραχωρήσεις, εάν έχει τη δυνατότητα(φυσικά η Αγγελοπούλου εξυπακούεται ότι μπορεί να κάνει κάποιες ελάχιστες θυσίες). Η ελευθερία επιλογών του επιχειρηματία δεν ταυτίζεται με την ασυδοσία, την απουσία περιορισμών σε ό,τι κάνει και, εν τέλει, την άρνηση της αποδοχής της αντίληψης εκ μέρους του πως στις αποφάσεις του δεν έχει αποκλειστική βαρύτητα το νομικό σκέλος, αλλά και παράγοντες που σχετίζονται με κεκτημένα δικαιώματα του εργατικού κινήματος( τα οποία, δυστυχώς, με την επικυριαρχία της ασύδοτης αγοράς έχουν εξαλειφθεί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση