GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Γιορτή του Πατέρα στη Σύρο...

Από την Α. Νομικού .. Στο κατάμεστο από συγκινημένους θεατές ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ της Σύρου βραβεύτηκαν το βράδυ στις 16/6/09 ο Αυστραλός Πατέρας...

Από την Α. Νομικού
..
Στο κατάμεστο από συγκινημένους θεατές ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ της Σύρου βραβεύτηκαν το βράδυ στις 16/6/09 ο Αυστραλός Πατέρας ΟΛΙΒΕΡ ZAMMIT και η σύζυγός του ΡΟΖΜΑΡΙ, κατά τη ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ που γιορτάζεται μοναδικά στον κόσμο με τόση λαμπρότητα, στο νησί της Σύρου.
Η Νομαρχία Κυκλάδων, ο Δήμος Μυκόνου και οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Άνω Σύρου ήταν οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης, ενώ τα βραβεία έδωσαν στο ζεύγος ZAMMIT ο Νομάρχης Κυκλάδων κ. Δημήτρης Μπάϊλας και ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Αθανάσιος Κουσαθανάς – Μέγας.
Στην Ημέρα του Πατέρα παραβρέθηκε και...
μίλησε για την εμπειρία του ο δημοσιογράφος Κώστας Γρίμπιλας, στα στήθη του οποίου χτυπά η καρδιά του νεαρού ΝΤΟΥΖΟΝ, που όπως είναι γνωστό δολοφονήθηκε πέρυσι τον Αύγουστο από μπράβους νυχτερινού κέντρου της Μυκόνου.
Τότε ο Αυστραλός πατέρας μας είχε συγκλονίσει με τη μεγαλόψυχη στάση του να δωρίσει τα όργανα του γιού του σε Έλληνες λήπτες. Αυτό υπήρξε και η αφορμή να διπλασιαστούν στη χώρα μας οι δωρητές ζωής.
Ο Δήμαρχος Μυκόνου στην εξαιρετική κεντρική ομιλία του αναφέρθηκε στην προσφορά του πατέρα στη ζωή μας και ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια ZAMMIT εκ μέρους των Μυκονίων, γιατί το παιδί έχασε βίαια τη ζωή του στο νησί.
Ο ΟΛΙΒΕΡ ZAMMIT συγκίνησε το ακροατήριο στην ομιλία του λέγοντας ότι έκανε το αυτονόητο και αφιέρωσε το βραβείο του στον αδικοχαμένο γιο του ΝΤΟΥΖΟΝ, που ήταν δωρητής ζωής.
Το ζεύγος ZAMMIT συνόδευσε ο δεκαεξάχρονο γιος τους ΛΩΡΑΝ. Τα βραβεία που δόθηκαν στους Αυστραλούς γονείς ήταν δύο πιστά αντίγραφα πρωτοκυκλαδικών ειδωλίων με εγχάρακτες ασημένιες πλακέτες.
Η Γιορτή του Πατέρα έκλεισε με 5 τραγούδια που απέδωσε η παιδική χορωδία του ΔΟΝΑ Ερμούπολης με Συριανούς μουσικούς και ένα τραγούδι που έγραψε και τραγούδησε ο καλλιτεχνικός υπεύθυνος της γιορτής Μπάμπης Κουλούρας, με τίτλο «ΝΤΟΥΖΟΝ ΖΑΜΜΙΤ ΖΕΙΣ».

1 σχόλιο

  1. kathe mera einai i giorti tou pousti,tou apokrimatos ton douleboron kai ton klefton tou xrimatos kai tou dromou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση