GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι καπνό φουμάρουν;...

Aπό τον Χρήστο Λουτράδη . Όταν ο συνδικαλισμός φλερτάρει με την γελοιότητα και το παράλογο είναιεπικίνδυνος για την υγεία του κράτους δικαί...

Aπό τον Χρήστο Λουτράδη
.
Όταν ο συνδικαλισμός φλερτάρει με την γελοιότητα και το παράλογο είναιεπικίνδυνος για την υγεία του κράτους δικαίου και των πολιτών. Σιγά τονέο θα μου απαντούσες. Όταν όμως αποκτά και επίσημη υπογράφη δεν ειναι ξεδιαντροπιά , θράσσος και πολιτικός αυτοκτονικός ιδεασμός αλλάαπουσία κοινού νου. Και αυτό ίσως το πιο επικίνδυνο.
Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ που καταφέρεται εναντίον της απαγόρευσης τουκαπνίσματος στους ιδιωτικούς χώρους αποτελεί την...
επιτομή τουξεπερασμένου κομματικο-κρατούμενου παλαιο-συνδικαλισμού. Έναςσυνδικαλισμός που στην ουσία του δρα ενάντια στα συμφέροντα τωνεργαζομένων και στην ανάγκη που υπάρχει να προσαρμοστούν στο μέλλον. Άλλα είπαμε στην Ελλάδα ζούμε. Στην χώρα που η πολιτική ξετσιπωσιά βαφτίζεται μεταρρύθμιση ή αλλαγή και η πολιτικάντικη παράνοιασυνδικαλισμός.
Δεν μπορώ να αντιληφθώ τι σχέση έχει μια συνετή και σκληρή κριτική γιατα εργασιακά ζητήματα με την επίκληση μαξιμαλιστικών και παράλογωνκρίσεων περί καταπάτησης των εργασιακών δικαιώματων. Πρώτη φορά βλέπω συνδικαλιστική οργάνωση να υποκλίνεται στα πολυεθνικές του καπνού .Κύριε Παναγόπουλε τι καπνό φουμάρετε; (Η επίμαχη εδω).

12 σχόλια

  1. Δεν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων, αλλά περί άλλων τυρβάζουν και ασχολούνται πραγματικά με γελοιότητες.
    Πώς περιμένουν να τους πάρει κανένας στα σοβαρά;
    Και αν κάποτε γίνει το θαύμα και ασχοληθούν σοβαρά με κάτι, υπάρχει κίνδυνος να μην τους πιστέψει ο κόσμος κατά το ανέκδοτο του βοσκού με τον λύκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ Λουτρολαμπινέ,

    αν και η ορολογία "αυτοκτονικός ιδεασμός" είναι αρκετά αδόκιμη, εντούτοις, αποτελεί προτιμότερη κλινική κατάσταση από τον αυνανιστικό ιδεασμό, κάτι δηλαδή στο οποίο καταλήγω με την διάγνωση μου, η οποία σε αφορά.

    Νομίζω ότι ο όρος αυνανιστικός ιδεασμός, εκφράζει και περιγράφει με μοναδική ακρίβεια αυτό που βιώνεις. Ενώ δηλαδή κατά βάθος θέλεις να παίξεις το πουλί σου, τελικά το βγάζεις συντάσσοντας σε κείμενο μια μοναδική μαλακία.

    Μπράβο και περαστικάκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαβαστε δρ κουτσουκο
    ο αγγλοι θα μας δοσουν τα @@@@ τους μετα απο αυτα τα εγκανια!!
    Jaapoylhsan oi ypeyuynoi ta agalmata!!
    πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Loytradi
    se diavazoume

    eisai aristos


    Prasinofrouroi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Λουτράδη
    δεν είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς την παρέμβαση της ΓΕΣΕΕ, αν δε γνωρίζει ότι οι "συνδικαλιστές" στο επίπεδο αυτό αποτελούν μια ξεχωριστή κάστα, που αναπαράγεται και που έχει παράλληλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.
    π.χ. Ο Παναγόπουλος είχε (πιθανά να το διατηρεί ακόμη) και Νυχτερινό Κέντρο κάπου στα Μεσόγεια. Οπότε το ενδιαφέρον για την απαγόρευση του καπνίσματος έχει εξήγηση. Επίσης μαζί με τον Πολυζογόπουλο και την ηγετική ομάδα τησς ΠΑΣΚΕ είχαν ΑΕΛΔΕ και ελέγχανε την περίφημη φούσκα "Χαλιβδδόφυλλα" την εποχή του "πάρτυ" του χρηματιστηρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΓΣΕΕ υπερασπίζεται το εύλογο: Το δικαίωμα στο διάλειμμα.

    Στις ΗΠΑ έχουν καταφέρει να ισχύει 5λεπτο διάλειμμα ανά ώρα εργασίας.
    Εδώ θα τολμούσε κάποια κυβέρνηση να το νομοθετήσει?

    Αν η ΓΣΕΕ ζήταγε υποχρεωτικό 5λεπτο διάλειμμα για καφέ, πόσοι θα έδιναν σημασία και πόσοι θα το αντιμετώπιζαν ειρωνικά ?

    Τελικά, με καθαρά οικονομικά κριτήρια ποιον ωφελεί ο πόλεμος στο κάπνισμα ?

    Και μη βιαστείς να απαντήσεις, γιατί οι μελέτες έχουν δείξει ότι ο ωφελημένος δεν είναι το κράτος στον τομέα της Κοινωνικής Ασφάλισης (τα αυξημένα έξοδα υγείας υπολείπονται του κέρδους από τις απώλειες συντάξεων). Αν προσθέσουμε και τις απώλειες εσόδων από τους φόρους καπνού, τότε είναι σαφές ότι ο κερδισμένος δεν είναι άλλος από την εργοδοσία (πιο πολλές ώρες αδιάκοπης εργασίας, λιγότερες ημέρες άδειας για λόγους υγείας, ή γενικά αύξηση της εκμετάλλευσης του εργαζόμενου στο μέγιστο δυνατό).

    Και μπορεί, επίσης, μια χώρα όπως η Ελλάδα που στηρίζει μεγάλο μέρος του ΑΕΠ της στον τουρισμό και την ψυχαγωγία να δημιουργήσει πρόβλημα και στην εργοδοσία - επιχειρήσεις του τουριστικού τομέα.
    Όμως, μην ξεχνάμε ότι ο νόμος αυτός επιβλήθηκε από την ιδιαίτερα φιλική προς τις επιχειρήσεις Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Στην Ευρώπη οι επιχειρήσεις είναι κυρίως βιομηχανικών δραστηριοτήτων και η διάταξη αυτή θα φέρει μόνο οφέλη για την εργοδοσία τους.

    Τα πράγματα είναι και εδώ όπως κάθετι στη σύγχρονη κοινωνία: Παραπλανητικά και Προμελετημένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κάθε λαθρομετανάστης εξ ανατολών είναι εν υπνώσει κατακτητής στρατιώτης της Τουρκίας, επίσης και η πλειονότητα όσων είναι από τον Βορρά, Αλβανία, Βουλγαρία,καιΦύρομ,και λοιπά, διότι και αυτούς θα τους χρησιμοποιήσει η Τουρκία για να πετύχει το σκοπό της εις βάρος της Ελλάδας, άσχετο αν μετά θα τους περάσει και αυτούς ψιλό μανίκι.
    Γιαυτό όποιοι Έλληνες Δημόσιοι Λειτουργοί δεν λαμβάνουν μέτρα κατά της λαθρομετανάστευσης και δεν επαναπροωθούν τους ήδει εισελθόντες είναι ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, και πρέπει να τους επιβληθεί και η ανάλογη τιμωρία, με επαναφορά της θανατικής ποινής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι καπνό φουμάρουν;...

    Π Ι Π Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η κίνηση, η προσωπικότητα, η δράση και η θέση του καθενός, κρίνεται. Η σκοπιμότητα ύπαρξης του συνδικαλισμού όμως, ΟΧΙ. Τουλάχιστον αυτό, δεν χρειάζεται την βάσανο και την σύμφωνη γνώμη του Λουτροκαμπινέ ή του Παπαριώτη.

    Χθες έγινε συντονισμένη(?) επίθεση κατά του συνδικαλισμού (για τους συνδικαλιστές... χεστήκαμε) από τους Λουτροκαμπινέ και Παπαριώτη, και γιαυτό και μόνο αυτό, φάγανε τα μπινελίκια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Blooperάκο, δεν έμαθες ακόμα την αυτορύθμιση; Από τότε που πήγες στο gay pride φαίνεται απορυθμίστηκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ιδεατό παράρτημα του Βρετανικού Μουσείου= προδοσία .Το παράρτημα θα έχει διπλωματική ασυλία θα θεωρείται ξένο έδαφος. Τα δικά μας αγάλματα που είναι ήδη στην Ελλάδα θα περιέλθουν αυτομάτως στους ΄Αγγλους!!
    Τα δίνουν όλα στους ΄Αγγλους!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση