GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ψήφισμα συμπαράστασης...

...στη διωκόμενη δασκάλα Στέλλα Πρωτονοτάριου Στις 16.6.2009 δικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η τ. Διευθύντρια του 132ου Δημοτικού...

...στη διωκόμενη δασκάλα Στέλλα Πρωτονοτάριου

Στις 16.6.2009 δικάζεται στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών η τ. Διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών (Γκράβας), δασκάλα Στέλλα Πρωτονοτάριου, για τις πρωτοβουλίες αυτής και των συναδέλφων της να εφαρμόσουν στο εν λόγω σχολείο πρωτοποριακές για τα δεδομένα της ελληνικής δημοτικής εκπαίδευσης μεθόδους ενσωμάτωσης των παιδιών μεταναστών στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Ο Ενιαίος Σύλλογος Καθηγητών του ΑΠΘ (ΕΣΔΕΠ) υιοθετεί το ομόφωνο μήνυμα συμπαράστασης που εξέδωσε για το σκοπό αυτό η Γ.Σ. του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ στις 28.5.2009.
Ο ΕΣΔΕΠ Α.Π.Θ. επιθυμεί να ενώσει και τη δική του φωνή στις εκκλήσεις για συμπαράσταση και αλληλεγγύη ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας στη διωκόμενη εκπαιδευτικό, που στο μόνο σφάλμα που υπέπεσε...
ήταν να πάρει στα σοβαρά την αποστολή της στις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτή και οι συνάδελφοί της καλούνται να επιτελέσουν το έργο τους. Το δύσκολο έργο της ένταξης και της ενσωμάτωσης των παιδιών των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία αρχίζει από το χώρο της Παιδείας.
Το έργο αυτό σε καμιά περίπτωση δεν προάγεται με ποινικές διώξεις διδασκάλων. Δεν νοείται η Ελληνική Πολιτεία, αντί να χρησιμοποιήσει τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να ενθαρρύνει, να στηρίξει και να καθοδηγήσει τους άξιους εκπαιδευτικούς με θετικές ενέργειες και δράσεις στον τομέα αυτό, να κινητοποιεί τους διωκτικούς της μηχανισμούς σα νάχει να κάνει με εγκληματίες. Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της και θα αθωώσει πανηγυρικά την διωκόμενη δασκάλα. Σε διαφορετική περίπτωση, η χώρα μας δεν θα αποφύγει μιά ακόμη καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Θεσσαλονίκη, 15 Ιουνίου 2009
Για το Δ.Σ. του ΕΣΔΕΠ Α.Π.Θ.
Ο Πρόεδρος: Γιάννης Ν. Κρεστενίτης
Ο Γραμματέας: Παναγιώτης Γκλαβίνης

31 σχόλια

  1. γιατί κρύβετε έντεχνα τους λόγους που κατηγορείται? τα παιδιά του κόσμου είναι πειραματόζωα για να εφαρμόζει το κάθε κατευθυνόμενο όργανο ότι γουστάρει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ελληνικό κράτος η ελληνική δικαιοσύνη έχουν υποχρέωση να μην επιτρέπουν και να διώκουν ατομικές πρωτοβουλίες που σκοπεύουν στην δημιουργία μια έκρυθμης κατάστασης στην ελληνική κοινωνία. Η παρουσία και μονο των αποκαλούμενων μεταναστών δημιουργεί αναγκαστικα μια τέτοια κατάσταση και οι ατομικές πρωτοβουλίες, με πιθανή πολιτική κάλυψη, για δήθεν ένταξη τους στη ελληνική κοινωνία εντείνουν το πρόβλημα αυτό διότι εισάγοντας μετανάστες εισάγουμε και τα προβλήματα τους που χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε τηλεφώνημα διαμαρτυρίας στον υπουργό Εσωτερικών προέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής για την απέλαση μεταναστών στο Πακιστάν με ειδική πτήση τσάρτερ.
    Ο Σπ.Χαλβατζής υποστήριξε ότι η απέλαση «είναι αντίθετη με τη Σύμβαση του ΟΗΕ» και ότι οι «άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν από το αυταρχικό, αμερικανόδουλο καθεστώς του Πακιστάν».
    Ο Πρ.Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι κανείς από τους απελαθέντες δεν είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο, επιχείρημα στο οποίο ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ απάντησε ότι «αυτό δεν αποτελεί εγγύηση ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν κινδυνεύουν», αναφέροντας και τις «δυσκολίες» που υπάρχουν στη χορήγηση πολιτικού ασύλου.

    in.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χώρα μπουρδέλο. Σε όλα της. Γιάφκα ακραιφνών γραφειοκρατών και συντεχνιακών μιασμάτων που προσπαθούν να σταματήσουν οτιδήποτε θετικό υπάρχει στον τόπο αυτό.
    Όσοι καταλαβαίνετε,
    ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε τηλεφώνημα διαμαρτυρίας στον υπουργό Εσωτερικών προέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Σπύρος Χαλβατζής για την απέλαση μεταναστών στο Πακιστάν με ειδική πτήση τσάρτερ.

    Ο Σπ.Χαλβατζής υποστήριξε ότι η απέλαση «είναι αντίθετη με τη Σύμβαση του ΟΗΕ» και ότι οι «άνθρωποι αυτοί κινδυνεύουν από το αυταρχικό, αμερικανόδουλο καθεστώς του Πακιστάν».

    Ο Πρ.Παυλόπουλος διαβεβαίωσε ότι κανείς από τους απελαθέντες δεν είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο, επιχείρημα στο οποίο ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ απάντησε ότι «αυτό δεν αποτελεί εγγύηση ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν κινδυνεύουν»!!!!!!!!!!

    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΚΕ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ MAΣ

    χαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιά ενσωμάτωση ρε απατεώνες; Ενσωμάτωση ήταν όταν τους έκανε μαθήματα με βιβλία από την Αλβανία που έλεγαν για την κακή Ελλάδα;

    Αλλά όλοι οι ελεεινοί αριστεροί που έχουν πιάσει θέσεις στην εκπαίδευση βγαίνουν και κάνουν θόρυβο για να καταφέρνουν να περάσει το δικό τους και να είναι ανεξέλεγκτοι. Η κλασική αριστερή μέθοδος της συνεχούς "διαμαρτυρίας" και κλαψούρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Να εκδιωχθεί άμεσα απο την δημόσια εκπαίδευση γιατί καταπάτησε τον όρκο της και το σύνταγμα που αναφέρεται στην εκπαίδευση. Επιπλέον να τιμωρηθεί όπως ο νόμος ορίζει.
    Η ύπαρξη επίορκων Δημοσίων Υπαλλήλων κατάντησε την Ελλάδα ένα ξεφραγο αμπέλι και τους νέους χωρίς αρχές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θα έπρεπε πρώτα να καταδικάσει "καθηγητές" σαν τον Γκλαβίνη και τον Κρεστενίτη για τις συνθήκες στις οποίες υποβάλλονται οι Έλληνες φοιτητές στα δημόσια πανεπιστήμια!

    Και όλους αυτούς που τρώνε τα λεφτά του φορολογούμενου για να γράφουν "ψηφίσματα συμπαράστασης", το Ευρωπαικό Δικαστήριο επίσης καταδικάζει συνέχεια τη χώρα για το μονοπώλιο της δημόσιας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι κύριοι καθηγητάδες τι λένε για αυτό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η συγκεκριμένη κυρια με σιγουριά δεν έχει την "συμπαράσταση και αλληλεγγύη ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας", έχει όμως σίγουρα την συμπαράσταση και αλληλεγγύη των μαζικών οργανώσεων των κομματων ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ''ΟΥΔΕΙΣ ΜΩΡΟΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ''. ΚΥΡΙΟΙ ''ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ'' ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΣΕΙΣ ΛΟΓΟ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ. ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΝEA ΤAΞΗ σχεδιάζει τώρα το μεγαλύτερο κτύπημα κατά της χώρας, ΤΗΝ ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ με την ελληνοποίηση παιδιών εισβολέων [λαθρομεταναστών], που θα μείνουν νόμιμα γιά πάντα, αυτοί [200000-250000] και οι συγγενείς τους [800000-1000000] στη χώρα. Για να πετύχει τον σκοπό της χρησιμοποιεί συχρόνους Νενέκους [ΜΠΟΥΛΗΣ-ΤΖΕΦΡΥ-ΠΑΚΗΣ-ΝΤΟΡΑ-ΓΙΑΝNΑΚΟΥ-ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ-ΔΑΜΑΝΑΚΗ-ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ-οι περισσότεροι του ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ-ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ κτλ] που εκμεταλλεύονται τον ανθρωπισμό μας. Σαν ''΄ελληνες''[και με κατεύθυνση της χώρας προελεύσεώς τους] άσχετα με το που θα μένουν θα μπορούν να γραφούν όπου θέλουν δημότες π.χ. οι Αλβανοί στην Ηγουμενίτσα, οι Ασιάτες στην Κομοτηνή κτλ. Σκέφτηκαν οι πολιτικοί, που το συζητούν, αυτή την περίπτωση? Είναι τόσο ηλήθιοι ή αδίστακτοι προδότες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ? ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ? ΜΗΠΩΣ ΖΗΛΕΨΑΤΕ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ? ΤΙ ΑΓΑΠΕΣ ΣΑΣ ΠΙΑΣΑΝΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ [ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ]? Ο ΜΑΡΞ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΟΤΙ ''Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΡΓΑΤΩΝ ΔΙΑΙΩΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ..... ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ'' !!! ΓΙΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΩΡΑ ΠΡΟΔΙΔΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΣΑΣ? ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΗΣ Η ΦΗΜΗ ΟΤΙ Η KGB ΣΑΣ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΣΤΗ CIA ΟΤΑΝ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ Ο [ΑΝ]ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΑΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ''ΟΥΔΕΙΣ ΜΩΡΟΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ''. ΚΥΡΙΟΙ ''ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΕΣ'' ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΟΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. ΣΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΔΕΝ ΜΕΤΡΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΑΛΛΑ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΘΑ ΔΩΣΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΛΟΓΟ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ. ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μόνο ο Χίτλερ λείπει από αυτή τη χώρα. Οι οπαδοί του είναι έτοιμοι και τον περιμένουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @16 Ιουν 2009 12:27:00 μμ
    Γιουσουφάκια των μουλάδων και ηλίθιοι σαν και σένα δεν λείπουν από αυτή τη χωρα. Κατά τα αλλα ο Χίτλερ έχει πόλους θαυμαστές στον μουσουλμανικό χώρο και κατά συνέπεια και ανάμεσα στους οικονομικούς μετανάστες που προέρχονται από αυτόν τον χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @16 Ιουν 2009 12:27:00 μμ

    Όλοι σας είσαστε ίδιοι! Όταν δεν έχετε τι άλλο να πείτε, πετάτε τις ίδιες κλασσικές καραμέλες του τύπου "είστε φασίστες", "είστε ρατσιστές", "ο χίτλερ λείπει από εδώ μέσα" και άλλες τέτοιες χαριτωμένες (gay) παπαριές! Όμως εσκεμμένα ρίχνετε στάχτη ενώ το πρόβλημα υπάρχει. Η καθηγήτρια έπραξε εκτός νόμου. Επίσης η χρήση βιβλίων που κάνουν προπαγάνδα περι τσαμουριάς κατ' εσένα δεν είναι καν πρόβλημα. Η Ελλάδα είναι κακιά που υπάρχει και εμποδίζει τους αλβανούς να έχουν ένα κράτος μέχρι την Πελοπόννησο (μέχρι και τους αρχαίους Σπαρτιάτες έχουν βγάλει ... αλβανούς), ενώ οι μουσουλμάνοι γενικότερα θα έπρεπε να τύχουν της προστασίας του νέου τουρκικού δόγματος Νταβούτογλου. Αν εσύ θες να γίνει νεοοθωμανός γίνε, αλλά μετακόμισε εκτός Ελλάδας, πχ στην πατρίδα σου την Μογγολία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 'Η ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ''ΚΥΡΙΑΣ''?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. - Η Ελλάδα όποτε άκουσε τις κραυγές σας έγινε μικρότερη και φτωχότερη.

    - Οι λύσεις ποτέ δεν είναι άσπρο μαύρο.

    - Ντροπιάζετε τον ελληνισμό στα πέρατα της Γης, γιατί έχει τη φήμη παραγωγής ιδεών και πνεύματος - όχι άναρθρων κραυγών βαρβάρων.

    - Άλλοι τελικά φαίνεται να είναι απόγονοι παλαιοοθωμανών και Μογγόλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ρε δεν πάτε στο διάολο όλοι εσείς οι νεοταξίτες "αριστεροί" του κώλου, τσανακογλύφτες της αμερικάνικης νέας τάξης, φαρισαίοι υποκριτές, δήθεν ανθρωπιστές που πουλάτε "προστασία" στους λαθρομετανάστες εισβολείς, νταβατζήδες της κακιάς ώρας, θλιβερά ερείπια χρεωκοπημένων ιδεολογιών.
    Όξω ρε πούστηδες απ΄την παράγκα!

    ΝΕΜΕΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΝΤΙ ΝΑ ΜΟΡΦΩΝΟΥΝ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ, ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ, ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.
    ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ.
    Η ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΔΑΣΚΕΙ, ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΑΝΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠ ΑΜΟΙΒΗ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ.
    ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΓΡΑΜΜΑΤΑ;
    ΟΙ "ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ" ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΡΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Αει γαμήσου μαλακα, @16 Ιουν 2009 1:33:00 μμ
    Η Ελλάδα περιμένει από σένα και τους μουσουλμάνους φίλους σου να γίνει μεγαλύτερη και πλουσιότερη...
    αναπτύσσοντας "την παραγωγή ιδεών και πνεύματος"....
    Η λέξη/ορος "παλαιοοθωμανος" δεν υπάρχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. @16 Ιουν 2009 1:33:00 μμ

    -Με ποιών τις "κραυγές" όπως λες έγινε μικρότερη η Ελλάδα; Για ονόμασε;

    -Επίσης, οι λύσεις δεν πρέπει να υπονομεύουν την ίδια την ύπαρξη της χώρας μας, στο κοντινό ή μακρινό μέλλον.

    -Για πες μας για τι είναι έξω γνωστή η Ελλάδα; Εγώ ξέρω μόνο για τα νησιά της. Ακούς εκεί, η νεώτερη Ελλάδα πηγή ιδεών!!! Και βέβαια δεν είναι κραυγές ότι αυτή η κυρία παραβίασε αρκετούς νόμους, ένας εκ των οποίων είναι η παροχή ελληνικής εθνικής παιδείας και όχι αλβανικής (περί Τσαμουριάς, περί Πελασγων παρουσιαζόμενων ως ... αλβανών κτλ κτλ). Και μιλάμε για νόμους του Συντάγματος.

    -Ακριβώς! Οι αλβανοί είναι απόγονοι οθωμανών και μογγόλων. Και βέβαια δεν έχουν και καμία σχέση με τους Ιλλυρούς! Δες λίγο και στην Βικιπαιδεία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Μπήκα για να γράψω και να εκφράσω την αγανάκτησή μου για την κυρία αυτή που από ελληνίδα (?) παιδαγωγός έγινε φερέφωνο των Αλβανών και των κάθε λογής ξένων, γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια τον Όρκο της ως Δημόσιος Υπάλληλος και μάλιστα Δασκάλα, το Σύνταγμα, τους Νόμους και τις Εγκυκλίους και τα Αναλυτικά Προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας.
    Αλλά δεν φταίει μόνο "η κ. Διευθύντρια" φταίνε και οι υπόλοιποι Δάσκαλοι του Σχολείου που ανέχθηκαν τις παράνομες ενέργειες της, γιατί ευθύνη δεν έχει μόνο ο εκάστοτε Διευθυντής του Σχολείου, αλλά και ο Σύλλογος Διδασκόντων του κάθε Σχολείου.
    Κρίμα γιατί για 12 χρόνια σαν Διευθυντής πολυθεσίου σχολείου είχα την αφέλεια να πιστεύω, στην σωστή κρίση των υπηρεσιακών συμβουλίων που επιλέγουν τους Διευθυντές, αλλά κυρίως πίστευα στον ΕΛΛΗΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟ, που αυτή η κυρία τον ντρόπιασε στα μάτια της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων Γονέων.
    Και μια πρόταση. Δεν χρειάζεται να τιμωρηθεί η κυρία αυτή, μια απλή μετάθεση στην Αλβανία ή στο Πακιστάν, Αφγανιστάν κλπ, όπου θα γίνει δεκτή με τιμές, είναι αρκετή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Tα σχόλια δείχνουν το επίπεδο και την κατάντια της παιδείας μας. Την δεκαετία του 60, το 64% των φοιτητών προερχόταν από αγροτικές και εργατικές οικογένειες. Σήμερα, το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 10% και σε μερικές από τις λεγόμενες καλές σχολές το ποσοστό είναι κάτω του 6%. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης του Αρσένη με τα ΤΕΣ, ΤΕΛ, ΕΠΑΛ, κ.λ.π., δηλαδή, τον ταξικό διαχωρισμό της παιδείας μας. Σύμφωνα με αυτήν τη στρατηγική, οι δυτικές συνοικίες θα πρέπει να βφάζουν ημιμαθείς εξειδικευμένους εργάτες, που το μόνο που θα πρέπει να ξέρουν είναι πως χειρίζεσαι εργαλεία.

    Αλέξανδρος Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. @ 16 Ιουν 2009 2:42:00 μμ
    ΝΕΜΕΣΙΣ
    Σε πληροφορώ ότι απεχθάνομαι και αντιτάσσομαι στις αριστερές χρεωκοπημένες ιδεολογίες και ουδέποτε υποστήριξα ότι αποτελούν λύση.
    Αντιθέτως, είμαι υπέρμαχος των πολυπολιτισμικών κοινωνιών και μιας παγκόσμιας νέας κοινωνικής διαμόρφωσης. Ναι, όντως θεωρώ την αμερικανική μορφή κοινωνίας πολύ καλύτερη από τη στενή εθνική μορφή, η οποία καλλιεργεί σύνδρομα αποκλεισμών και φοβιών, αποτρέποντας τη διάχυση ιδεών, πολιτισμών και αντιλήψεων.

    @ 16 Ιουν 2009 3:09:00 μμ
    Αφού σου επιστρέψω την ευχή σου περί σεξουαλικής πράξης προσαυξημένη με ευχές για αισθαντικό αποτέλεσμα που να συνοδεύεται από πόνο και ηδονή, να σε πληροφορήσω ότι η Ελλάδα έχει λάβει πολλά από τα αρκετά ανοιχτά μυαλά που διαθέτει σε όλο τον πλανήτη και μάλλον εσύ δε διαθέτεις. Τον όρο "παλαιο-οθωμανός" μπορεί και να τον καταλάβεις αν διαβάσεις προσεκτικά το σχόλιο 16 Ιουν 2009 1:06:00 μμ. Αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσεις.

    @ 16 Ιουν 2009 3:37:00 μμ
    - Αναφέρομαι σαφώς στους εθνικόφρονες υπερπατριώτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ευθυνών τους η Μικρασιατική Καταστροφή. Μην ξεχνάς ότι και στους τότε πρόσφυγες με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρθηκαν. Πολλοί αναγκάστηκαν λόγω αυτής της συμπεριφοράς να ξαναγίνουν πρόσφυγες, όπως και οι γονείς μου.
    - Συμφωνώ ότι οι λύσεις δεν πρέπει να υπονομεύουν το μέλλον της χώρας, αλλά δυστυχώς δεν ακούω καμία.
    Καταλαβαίνω τα όρια στο πλήθος μεταναστών που δύναται να απορροφήσει η χώρα. Υπάρχουν, όμως, αρκετές ιδέες σε επίπεδο κινήσεων της κυβέρνησης μέσα στο πλαίσιο της διεθνούς πολιτικής που θα μπορούσαν να περιορίσουν το φαινόμενο.
    - Έχεις πολύ κακή εντύπωση για τη νεώτερη Ελλάδα, ίσως απορροφημένος από την κακή εικόνα καθημερινότητας που παρουσιάζει στο εσωτερικό της. Δεν είναι όμως έτσι τα πράγματα.
    Χωρίς να ξέρω την εν λόγω κυρία και τις λεπτομέρειες του "αδικήματός" της, μπορώ να καταλάβω ότι εφάρμοσε κάτι ευρύτατα διαδεδομένο σε όλες τις δυτικές χώρες - το μειονοτικό σχολείο. Αλήθεια γιατί τότε δεν ενοχλείσε από τη λειτουργία ελληνικών σχολείων στις ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Γερμανία και αλλού? Διδάσκονται την ύλη των ελληνικών βιβλίων την οποία κανείς δεν έχει λογοκρίνει.
    - Το αν οι Αλβανοί θέλουν να παρουσιάζουν ανυπόστατα ιστορικά στοιχεία στα εκπαιδευτικά βιβλία τους είναι μάλλον δικό τους πρόβλημα και ατόπημα. Απαξιώνουν την εκπαίδευσή τους και περιορίζουν τη δυνατότητά τους για οποιαδήποτε παγκόσμια ακαδημαϊκή αναγνώριση.
    Όσο για την Ελλάδα, είναι απίστευτο ένα κράτος που είναι 30 χρόνια μέλος της ΕΟΚ και ΕΕ να διακατέχεται από φοβίες συνοριακών μεταβολών. Αν μάλιστα λάβεις υπόψη σου ότι η Ελλάδα είναι η ισχυρότερη οικονομική και στρατιωτική δύναμη στα Βαλκάνια, η όλη υπόθεση καταντά ένα κακόγουστο αστείο που μάλλον τα στρεβλά μυαλά κάποιων γειτόνων εξυπηρετεί και ουδόλως τους Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μιας και αναφέρεσαι στα Ελληνικά Σχολεία που λειτουργούν σε χώρες του εξωτερικού, θα πρέπει να ξέρεις ότι αυτά δεν είναι ξέφραγο αμπέλι ή απότελεσμα κάποιας πρωτοβουλίας των εκεί ντόπιων Δασκάλων,που κάποια στιγμή θέλήσαν να αλλάξουν τα προγράμματα των Σχολείων τους για τους λαθρομετανάστες.
    Στις χώρες που σέβονται τον εαυτό τους δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες, αλλά νομίμως εργαζόμενοι μετανάστες με κάρτα εργασίας και νόμιμη άδεια παραμονής, που πήγαν κατόπιν προσκλήσεως και με εξασφαλισμένη εργασία και που έχουν ασφαλιστικά και άλλα δικαιώματα μιας και πληρώνουν ανελλιπώς ασφαλιστικές εισφορές και φόρους στην χώρα που τους φιλοξενεί και δεν ζουν παρασιτικά σε βάρος των νομοταγών πολιτών της.
    Στα πλαίσια αυτά και με βάση διακρατικές συμφωνίες, όπως γνωρίζω για την Γερμανία π.χ., όπου και εγώ υπηρέτησα σαν Δάσκαλος, έχουν ιδρυθεί αμιγώς Ελληνικά Σχολεία, που υπάγονται μέσω της Πρεσβείας μας, στο Υπουργείο Παιδείας και εφαρμόζουν τα Ελληνικα Αναλυτικά Προγράμματα και Βιβλία, όπως τα εδώ Σχολεία.
    Παράλληλα τα παιδιά των μεταναστών παρακολουθούν και το Γερμανικό Σχολείο που ακολουθεί το δικό του πρόγραμμα και έχει και προπαρασκευαστικές τάξεις για τα παιδιά προκειμένου να εγκλιματισθούν στο θέμα της γλώσσας και της λειτουργίας του Σχολείου.
    Δηλαδή με λίγα λόγια σε καμμιά περίπτωση δεν υποχρεώθηκαν τα Γερμανόπουλα να προσαρμοστούν στις ανάγκες των μεταναστών, αλλά τα παιδιά των μεταναστών προσαρμόστηκαν στις απαιτήσεις του Γερμανικού Σχολείου.
    ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.
    Η Δασκάλα που αναφέρεται, σαν Διευθύντρια, προσπάθησε να ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ Ή ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ!
    Γιαυτό και είναι κατακριτέα η ενέργειά της.
    Αν θέλει το Υπουργείο Παιδείας ας συνάψει διακρατικές συμφωνίες με τις χώρες των λαθρομεταναστών για την λειτουργία εθνοτικών σχολείων, που θα φοιτούν τα παιδιά παράλληλα με την φοίτησή τους σε Ελληνικά σχολεία.
    Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το θέμα των ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ με ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΑΝΟΧΗ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και μετά οι νόμιμοι μετανάστες, που θα πληρώνουν ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ, όπως κάνουν και οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΟΜΙΜΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΎ, ας ζητήσουν από τις χώρες τους να έλθουν σε συμφωνία με το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας για την ίδρυση Αλβανικών, Πακιστανικών, Νιγηριανών κλπ Σχολείων στην χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. @ 17 Ιουν 2009 10:14:00 πμ

    Έτσι όπως το θέτεις συμφωνώ. Όμως μαζί με το συγκεκριμένο θέμα αναδεικνύονται και οι τεράστιες ευθύνες της πολιτείας απέναντι στην υποδοχή μόνιμων μεταναστών διαφορετικών εθνοτήτων. Και θεωρώ ότι είναι δύσκολο να αμφισβητήσει κανείς τη λέξη "μόνιμοι" ειδικά για Αλβανούς που βρίσκονται στην Ελλάδα από το 1991. Αυτό αναδεικνύει, βέβαια, διαχρονικές ευθύνες και για τα 2 κόμματα εξουσίας στην Ελλάδα.
    Επίσης, συμφωνώ ότι ήταν λάθος της εν λόγω κυρίας να προσαρμόσει την εκπαίδευση των ελληνοπαίδων με βάση τις ανάγκες των αλλοεθνών μαθητών της. Εντούτοις, όμως θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποιο ξεχωριστό τμήμα, ή να προσθέσει κάποιες επιπλέον προαιρετικές ώρες για τους αλλοεθνείς, ώστε να υποκαταστήσει τις σοβαρές παραλείψεις του ελληνικού κράτους. Κι αυτό όχι μόνο δε θα ήταν μεμπτό, αλλά άξιο επαίνου.

    Βέβαια, θα πρέπει να εξεταστεί και το ενδεχόμενο στο συγκεκριμένο σχολείο οι Έλληνες μαθητές να ήταν υπερβολικά λίγοι, οπότε το καλύτερο θα ήταν να αποτελέσουν αυτοί ξεχωριστό τμήμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμε 17 Ιουν 2009 12:14:00 μμ, έγραψες:
    << Εν τούτοις, όμως θα μπορούσε να δημιουργήσει κάποιο ξεχωριστό τμήμα, ή να προσθέσει κάποιες επιπλέον προαιρετικές ώρες για τους αλλοεθνείς, ώστε να υποκαταστήσει τις σοβαρές παραλείψεις του ελληνικού κράτους. Κι αυτό όχι μόνο δε θα ήταν μεμπτό, αλλά άξιο επαίνου.>>

    Λυπάμαι αλλά δεν θα συμφωνήσω μαζί γιατί παραβλέπεις κάποιες σημαντικές παραμέτρους που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της κρατικής μηχανής.
    Αλλοίμονο αν ο κάθε Δημόσιος Υπάλληλος υποκαθιστούσε κατά το δοκούν το Ελληνικό Κράτος!!
    Ξεχνάς ότι η κ. Διευθύντρια δεν είναι εκλεγμένο αιρετό όργανο, αλλά είναι διορισμένη Δημόσιος Υπάλληλος και δεν μπορεί να κάνει του κεφαλιού της, αλλά είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τις εντολές των Προϊσταμένων της, όπως αυτές πηγάζουν από την Πολιτική Βούληση της εκάστοτε εκλεγμένης με την ψήφο του Ελληνικού Λαού Κυβέρνησης.
    Το μόνο που θα μπορούσε να κάνει η κ Διευθύντρια ήταν να συζητήσει το θέμα με τον αρμόδιο Σχολικό Σύμβουλο και να ενημερώσει ιεραρχικά, μέσω του Προϊσταμένου του Γραφείου της, με αναφορά της, τον κ. Υπουργό Παιδείας και να ζητήσει την άδεια και την έγκρισή του να εφαρμόσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα για τα παιδιά των λαθρομεταναστών.
    Για φαντάσου ο κάθε διορισμένος Δημόσιος Υπάλληλος, που πληρώνεται με χρήματα του Ελληνικού Λαού, να έκανε ότι του άρεσε και θεωρούσε σωστό, τότε δεν θα είχαμε Κράτος, αλλά Μπανανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μπανανία είναι όμως και αυτό το απίστευτο γραφειοκρατικό μοντέλο, που ξέρει να λέει μόνο "όχι" προς αποφυγή ευθυνών και εντέλει οδηγεί στη στασιμότητα και την οπισθοδρόμηση.
    Όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί πρέπει να έχουν περιθώρια ανάληψης δράσης και βάση αυτής να κρίνονται (μισθολογικά, βαθμολογικά, ανάληψη θέσεων ευθύνης, κλπ.).
    Είναι απαράδεκτο να χρησιμοποιούνται ως ανειδίκευτοι εργάτες, ή ως άβουλοι στρατιώτες περιορισμένης δυνατότητας σκέψης.
    Η παραγωγή καινοτομίας είναι το αίμα που ρέει στις φλέβες όλων των κοινωνιών. Όποιος τη σταματά ή την περιορίζει είναι σα να θέλει να σκοτώσει την κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Οι Δημόσιοι Υπαλληλοι είναι όπως λέει και ο χαρακτηρισμός τους Υπάλληλοι του Ελληνικού Κράτους, πληρώνονται από τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες και έχουν υποχρέωση μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους να εφαρμόζουν τις εντολές των προϊσταμένων τους Υπουργείων.
    Αν δεν τους αρέσει η πολιτική που ασκείται από την εκάστοτε Δημοκρατικά εκλεγμένη Κυβέρνηση, τότε μπορούν να εκφράσουν την διαφωνία τους, να παραιτηθούν και να σταδιοδρομίσουν στην αρένα του Ιδιωτικού Τομέα, μακριά από την σιγουριά της δημοσιοϋπαλληλικής μονιμότητας, που είναι και η πλήγη της κακοδαιμονίας του Δημοσίου Τομέα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Καταρχάς το λάθος είναι η δημοσιουπαλληλική μονιμότητα. Από εκεί και πέρα το κράτος διαθέτει τεράστιο και πολύ αξιόλογο δυναμικό για να παράξει καινοτομία.
    Και στη συνέχεια τονίζω το Δημόσιοι Λειτουργοί.
    Πουθενά στον κόσμο οι δημόσιοι λειτουργοί δεν είναι απλά δημόσιοι υπάλληλοι.
    Και όπως μπορεί να αναγνωρίζεις λάθος στο νόμο όσον αφορά στη δημοσιουπαλληλική μονιμότητα, έτσι κι εγώ αναγνωρίζω ευρύτερα λάθη σε θέματα που έχουν να κάνουν με την αξιοποίηση και την αξιολόγηση του προσωπικού που υπηρετεί στο δημόσιο τομέα. Για μένα είναι συνολικά νομοθεσία "βάλτος".
    Η Ελλάδα κατάφερε μεταπολεμικά να δημιουργήσει ένα γραφειοκρατικό μοντέλο σοβιετικού τύπου σε μία κατά τα λεγόμενα και μόνο δυτική οικονομία.
    Απλά κρίμα, γιατί κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει τολμήσει να πειράξει ούτε κεραία από την ουσία αυτού του οπισθοδρομικού συστήματος. Η Ελλάδα έχει φτάσει στο τραγικό σημείο να πληρώνει καθημερινά πολλά εκατομμύρια ως πρόστιμο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από συνεχείς καταδίκες της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για θέματα που άπτονται αυτού του συστήματος.
    Πολύ σύντομα, αυτή η "μάχη χαρακωμάτων" θα φέρει τη χώρα στο οδυνηρό σημείο να εξετάσει ακόμα και αν την συμφέρει οικονομικά να παραμένει στην ΕΕ χωρίς να επιβάλλει ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της. Βέβαια, στον αντίποδα βρίσκεται η απομόνωση και η τριτοκοσμική κατάταξη.
    Οπότε, η πρόβλεψη είναι ότι θα παραμείνουμε εντός ΕΕ, αλλά σκλάβοι της αδυναμίας μας να αλλάξουμε και οδηγούμενοι στην πενία και την εξαθλίωση. Και αυτό θα οφείλεται στους ίδιους μας τους εαυτούς, όχι σε τρίτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση