GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο σκάνδαλο τύπου Siemens!...

...για μίζες στην εταιρεία MAN . Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης . Oι Γερμανοί βάλθηκαν να μας τρελάνουν. Μετά το σκάνδαλο με τη SIEMENS ξέσ...

...για μίζες στην εταιρεία MAN
.
Γράφει ο Αλέξανδρος Πιστοφίδης
.
Oι Γερμανοί βάλθηκαν να μας τρελάνουν. Μετά το σκάνδαλο με τη SIEMENS ξέσπασε παρόμοιο με την εταιρεία ΜΑΝ. Χθες , ο εισαγγελέας του Μονάχου, συνοδεία δεκάδων αστυνομικών, έκανε αιφνίδια έφοδο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ΜΑΝ. Όταν, στις 23 μ.μ. έληξε ο
Εξονυχιστικός έλεγχος των γραφείων, οι αστυνομικοί μετέφεραν δεκάδες φακέλους και Laptops για περαιτέρω ελέγχους. Παράλληλα με αυτήν την ενέργεια, έγιναν έφοδοι σε 39 υποκαταστήματα της ΜΑΝ σε όλη τη Γερμανία καθώς και στα σπίτια δύο στελεχών της εταιρείας.
Αιτία της εισαγγελικής έρευνας ήταν μια καταγγελία για μίζες 15 εκατομμυρίων ευρώ, που πιθανόν έδωσε η ΜΑΝ σε χώρες του εξωτερικού για την προώθηση των πωλήσεων των φορτηγών και λεωφορείων της. (Ετσι δουλεύει η αληθινή δικαιοσύνη όταν επιθυμεί την αποκάλυψη και τιμωρία των ενόχων, ακόμη και όταν το λάδωμα αφορά ξένους και γίνεται για το υποτιθέμενο καλό της πατρίδας).
Ας ελπίσουμε, ότι αυτήν την φορά δεν θα εμπλέκονται Ελληνες, αν και φαίνεται λίγο απίθανο.

9 σχόλια

  1. Ηρεμήστε πρασινοφρουροί, σας έχει πιάσει ταχυπαλμία γιατί έχετε μυριστεί την καταιγίδα που έρχεται.
    Όσο για την αξιοπρέπεια της πολιτικής ζωής του τόπου, μήν στενοχωριέστε.
    Φρόντισαν τα καλόπαιδα του πασόκ με το Χρηματιστήριο, τη Ζίμενς, το Κτηματολόγιο, τους TOR-M1, τις φρεγάτες, το C4I και τόσα άλλα.
    Απλά μετρήστε πόσα τωρινά και πρώην στελέχη του πασόκ ζούν σε βιλάρες, έχουν εξασφαλίσει τα δισέγγονά τους και βρίσκονται ξαναπαντρεμένα με προικοθήρες κοπελίτσες, 30 χρόνια νεότερες.
    Μετά το ξανασυζητάμε το θέμα της πολιτικής αξιοπρέπειας.
    Απλά πράγματα.
    Εγώ πάντως θα πρόσθετα και το θέμα της υποκρισίας, φαντάζομαι να συμφωνείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΕΙΓΟΝ

    ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ 1.500 ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!

    ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝΤΙΜΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!

    ΛΑΕ ΚΑΤΕΒΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!

    ΝΙΚΗ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρεεεεε μαλάκες Νεοδημοκράτες δεν είναι ανάγκη να ταλαιπωρείστε άλλο με τις χαζοαναρτήσεις σας, μας έχετε πείσει ρε μαλάκες πόσο χαζοβιόληδες είστε.
    Ρεεεε αρχιλαμόγια πάρτε τα γουβαδάκια σας, τον μπουχέσα σας Κωστάκη και δρόμο!!! Ρεεεε χαζοδεξιούλιδες οι κυβερνώντες από την παράταξή σας είναι μιζαδόροι, κομπιναδόροι, ανίκανοι, επικίνδυνοι, με αποτέλεσμα κάθε μέρα παραμονής τους στην εξουσία να διαλύουν την χώρα. Ρεεεεε χαζοβιόληδες μαλακοδεξιοί ξυπνάτε….. σας δουλεύει ο Κωστάκης και η παρέα του ρε κοθώνια!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΠΕΙΓΟΝ

    ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ 1.500 ΚΡΗΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!

    ΤΩΝ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΕΝΤΙΜΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΩΝ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    Ζητούν συνάντηση με Κ.Καραμανλή.
    Νέα «απόβαση» των αγροτών της Κρήτης στην Αθήνα.

    Η προηγούμενη «απόβαση» των αγροτών της Κρήτης στο λιμάνι είχε σημαδευτεί από επεισόδια

    Στο λιμάνι του Πειραιά -χωρίς τα τρακτέρ τους αυτήν τη φορά- έφθασαν νωρίς το πρωί της Τετάρτης αγρότες από την Κρήτη.

    Οι αγρότες της Κρήτης ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, καθώς τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματά τους δεν έχουν ικανοποιηθεί.

    Οι αγρότες της Κρήτης θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στην πλ.Συντάγματος και στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς το Μέγαρο Μαξίμου.




    ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!

    ΛΑΕ ΚΑΤΕΒΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!

    ΝΙΚΗ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ουδεν καλο αμιγές κακου

    Τί θελουμε;

    Εργοστασια να παραγουν προιοντα, να εξάγουμε και να εργάζονται χιλιάδες εργάτες, και έλληνες;

    Οταν τα εργοστάσια παράγουν και πωλουν σε τριτοκοσμικές χώρες, διευθαρμενες κυβερνησεις, πρεπει να λαδώσουν.

    Ποιος ευθύνεται για το λάδωμα,

    το εργοστάσιο που παραγει και πουλά

    ή

    η διευθαρμενη γραφειοκρατία των τριτοκοσμικών καθεστώτων;

    Η Εντιμη δικαιοσύνη ποιον θα διώξει;

    Το εργοστάσιο που παράγει ή τους διευθαρμενους κρατικους λειτουργούς;

    Είμαι σίγουρος πως θα διώξει το Εργοστασιο, θα τιμωρήσει τους εργαζόμενους σε ανεργία και οι Εντιμοι κρατικοί λειτουργοί των κομμάτων θα συνεχίσουν να κλέβουν.

    Στη ΜΑΝ όπως και στη SIEMENS εργάζονται χιλιάδες άνθρωποι, αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να πεινάσουν, να δημιουργηθεί κοινωνική αναταραχή, να επιβληθούν επιπλέον μέτρα στυνόμευσης και καταστολής, να εισάγουμε περισότερα προιόντα απο ασιατικές χώρες.

    Τότε ο καθε τυχοδιώκτης, αχάριστος κουτοπόνηρος θα είναι ευχαριστημένος, τιμητής της Δικαιοσύνης.

    Εσύ Πιστοφίδη δεν ανήκεις στην παραπάνω κατηγορία,

    υπάρχουν πολιτικοί που λένε, κανουν χειρότερα απο σένα και παραμένουν ατιμώρητοι.

    Keep on the good work

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ φίλε,

    εγκληματία,
    φονιά,
    κλέφτη,
    έμπορε ναρκωτικών,
    παιδεραστή,
    εκβιαστή,
    καταχραστή,
    συμπαθή κακούργε,

    Βασάνιζες επί χούντας;
    Έκλεψες;
    Εκβίασες;
    Καταχράστηκες;
    Μιζώθηκες;
    Πουλάς πρέζα;
    Κάνεις λαθρεμπόριο;
    Σκότωσες;

    ΤΩΡΑ υπάρχει η ΛΥΣΗ!

    Εκβίασε τον Καραμανλή!

    Πες του ότι θα του βγάλεις τα δικά του στη φόρα!
    Κούνησέ του το δάχτυλο!

    Ο πιο μιζωμένος, ο πιο ένοχος βρομιάρης, θα φοβηθεί και η αθώωσή σου είναι βέβαιη.

    Εκβίασε τον Καραμανλή!

    Νέα Δημοκρατία!
    Εκβιάζει και εκβιάζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΓιΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕΓΑΛΟΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΟΤΕ...

    ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ...ΠΟΥ ΑΦΑΙΜΑΞΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ...ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

    Μία ομολογία-σοκ του πρώην γενικού διευθυντή της Siemens Ελλάδος Πρόδρομου Μαυρίδη προς τα στελέχη εσωτερικού ελέγχου του γερμανικού κολοσσού ότι ο ΟΤΕ «λαδωνόταν» για να πληρώνει ακριβότερα τις υπηρεσίες που του παρείχε η γερμανική εταιρία φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα ο σημερινος Ελευθερος Τυπος .

    Σε απόρρητο έγγραφο που τιτλοφορείται «Σημειώσεις συζήτησης» -η οποία έγινε στην Αθήνα στις 8 Μαρτίου 2006, ένα μήνα πριν από την απομάκρυνσή του από την εταιρία, και διήρκεσε σχεδόν 3 ώρες- ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση των «μαύρων ταμείων» είναι αποκαλυπτικός. Ενώπιον των εσωτερικών ελεγκτών της μητρικής Siemens κ. Burgard, Hafner και Huppert μιλάει με ονόματα εταιριών, αριθμούς και τραπεζικούς λογαριασμούς, «καίγοντας κόσμο» για την περίοδο 1997-2004, καθώς παραδέχεται, μεταξύ άλλων, ότι:

    α) Οι διοικήσεις του ΟΤΕ δεν έκαναν χρήση των ευνοϊκών όρων που προβλέπονταν στις συμβάσεις με τη Siemens και δεν ασκούσαν τα συμβατικά δικαιώματα που προβλέπονταν, ζημιώνοντας τον ΟΤΕ και κατ’ επέκταση το Ελληνικό Δημόσιο με εκατομμύρια ευρώ προς όφελος της γερμανικής εταιρίας.

    β) Για να γίνει αυτό η Siemens «αιμοδοτούσε» με εκατομμύρια μάρκα στελέχη του Οργανισμού, που έτσι «ξεχνούσαν» να ενεργοποιήσουν τις ρήτρες, οι οποίες ήταν συμφέρουσες για τον ΟΤΕ κι έκαιγαν τη Siemens. Κι αυτό ακριβώς είναι το σημείο-κλειδί πάνω στο οποίο στήθηκε η πυραμίδα της μίζας από το γερμανικό όμιλο.

    γ) Περιγράφει με λεπτομέρειες το πώς λειτουργούσε ο λαβύρινθος του «λαδώματος», αναφέροντας γνωστά αλλά κι άγνωστα ονόματα εταιριών, που χρησιμοποιήθηκαν γι’ αυτόν το σκοπό, ενώ
    δ) Αποκαλύπτει ότι ακόμα και το 2005 χρησιμοποιούσε αυτούς τους λογαριασμούς για να πληρώσει «ληξιπρόθεσμες οφειλές». Οφειλές δηλαδή του παρελθόντος...

    Ο κ. Μαυρίδης κατ’ αρχήν ορίζει ως κομβικό χρονικό σημείο των εξελίξεων το 1997, οπότε και τίθεται σε ισχύ η σύμβαση-πλαίσιο με τον ΟΤΕ που απέφερε στη Siemens Griechenland πολύ υψηλούς τζίρους, λόγω των πολύ καλών τιμών που είχαν εξασφαλίσει οι Γερμανοί. Υπήρχαν όμως τρεις κομβικές ρήτρες στη συμφωνία, οι οποίες έπρεπε να παραμένουν ανενεργές, για να συνεχίσει η Siemens να απολαμβάνει τα μεγάλα κέρδη σε βάρος του Δημοσίου. Τι προέβλεπαν;

    1. Ο ΟΤΕ είχε το δικαίωμα να ελέγξει, με τη βοήθεια μιας επιτροπής, αν τηρήθηκε η συμβατική ρήτρα, σύμφωνα με την οποία λαμβάνει πράγματι την καλύτερη τιμή χρέωσης πελατών. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε ο ΟΤΕ μπορεί εκ των υστέρων να απαιτήσει μειώσεις τιμών.

    2. Επίσης ο ΟΤΕ έχει το δικαίωμα να ελέγχει πόσο υψηλά είναι τα κέρδη της Siemens Griechenland. Σε περίπτωση που υπάρξει υπέρβαση μιας συγκεκριμένης τιμής, ο ΟΤΕ θα μπορεί εκ των υστέρων να απαιτήσει εκπτώσεις.

    3. Ο ΟΤΕ μπορεί οποτεδήποτε να καταγγείλει τη συμφωνία, σε περίπτωση που άλλοι ανταγωνιστές προσφέρουν τα προϊόντα τους σε χαμηλότερες τιμές απ’ ό,τι η Siemens.

    Και οι τρεις έμειναν ανενεργές. Στο έγγραφο- φωτιά η αναφορά είναι αποκαλυπτική: «Ο ΟΤΕ δεν έκανε ποτέ μέχρι σήμερα χρήση των τριών -μη συμφερουσών για τη Siemens- δυνατοτήτων. Ως εκ τούτου οι αποδόσεις εξακολούθησαν να είναι υψηλές και όλες οι σχετικές προβλέψεις αποδεσμεύτηκαν πάλι στο παρελθόν». Στο σημείο αυτό μάλιστα γίνεται αναφορά και στη σύμβαση με την Armentel, η οποία ήδη ερευνάται από εισαγγελέα Πρωτοδικών.Ο ΟΤΕ δεν έκανε ποτέ μέχρι σήμερα χρήση των τριών -μη συμφερουσών για τη Siemens- δυνατοτήτων. Ως εκ τούτου, οι αποδόσεις εξακολούθησαν να είναι υψηλές”.

    Οι πολυάριθμες πριμοδοτήσεις ήταν απαραίτητες, ιδίως επειδή η διοίκηση του ΟΤΕ τα προηγούμενα χρόνια είχε αντικατασταθεί πλήρως, συνολικά τέσσερις φορές, και γι’ αυτό το λόγο έπρεπε να διασφαλιστεί ότι δεν θα μεταβαλλόταν τίποτα, ως προς τη συμφέρουσα για τη Siemens ακολουθούμενη πρακτική”.

    Ακόμα και το καλοκαίρι του 2005 (ο Μαυρίδης) έκανε χρήση του λογαριασμού, προκειμένου να εξοφλήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές”.
    Ολες οι διενεργηθείσες από τον κύριο Μαυρίδη εκροές αποτελούν “θέματα πριμ” που εξυπηρετούν το σκοπό της επιχείρησης”.
    Οι απαραίτητες για τις παραγγελίες πριμοδοτήσεις, όπως επίσης και οι λοιπές αποφάσεις, ανακοινώθηκαν από τον κ. Μαυρίδη στο Μόναχο και πληρώθηκαν εκεί”.

    ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ...ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΤΟΤΕ...
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ,ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΗΝΙΟ ΚΑΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ....ΑΘΛΙΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΙΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ..ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΘΑΡΗΣΕΙ Η ΜΠΟΧΑ ΚΑΙ ΔΥΣΟΣΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "Σιχαμένοι δημοσιοκάφροι τον τρελλάνατε κι αυτόν"

    "Η μολυσματική ασθένεια που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας σε αυτή τη χώρα ονομάζεται δημοσιογραφία. Η εξουσία που έχουν πάρει μέσα απο πραξικοπηματικές διαδικασίες που βασίζονται στη μίζα, την κομπίνα και την αλητεία, έχει ισχυροποιηθεί τρομερά.
    Βρίθουμε απο βλάκες, απο χαμένους, απο κατεστραμμένους που είναι κάθε στιγμοί κουμπωμένοι με το τηλεοπτικό χαπάκι. Αυτοί είναι και το "μπετό", τα πόδια, το...
    στήριγμα της σαπίλας.

    Εδώ και κάποια χρόνια βάλθηκαν τα τηλεσκουπίδια, να μας διαμορφώσουν κατάλληλα ωστε να βρισκόμαστε σε συνεχή ύπνωση. Προσπαθούν -και πετυχαίνουν- να μας τελματώσουν ωστε να εδραιώσουν καλύτερα τη θέση τους. Σκαρφίστηκαν μάλιστα να χρησιμοποιούν τους γνωστούς "τρελλούς του χωριού" όσο περισσότερο γίνεται.

    Παρουσίαζαν με κάθε ευκαιρία τον άμοιρο Γιώργο Παπανδρέου. Μια ευγενική και καλόψυχη ψηχή που γυρνούσε σε πανυγήρια. Ο καλοπροέρετος, πείσθηκε απο τα κουράδια της τηλεόρασης πως είναι κάποιος. Είχαν διακρίνει οι ΝΑΖΙδες πως ήταν ελαφρώς ανόητος.
    Το καλύτερο θύμα τους!

    Η κύριος αυτός το 'χασε. Ναι τρελλάθηκε. Είναι στο ψυχιατρείο σε καταστολή. Έπαθε κάποια ψύχωση μεγαλείου. Νόμιζε ότι ήταν Πρωθυποργός !
    Αυτό είναι το πρώτο θύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση