GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To Press-gr αποκαλύπτει! Ολόκληρη η απόφαση - κεραυνός για τον αρχιπασόκο...

...που διόρισε το γιο του. "Παραιτήσου αμέσως γιατί διασύρεις το ΠΑΣΟΚ", αποφάσισε η ΠΑΣΚ του υπ. Άμυνας. Του καταλογίζουν δια...

...που διόρισε το γιο του. "Παραιτήσου αμέσως γιατί διασύρεις το ΠΑΣΟΚ", αποφάσισε η ΠΑΣΚ του υπ. Άμυνας. Του καταλογίζουν διαπλοκή, συναλλαγή, προσωπική ιδιοτέλεια και βόλεμα. Τέτοιες καθαρές θέσεις χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ για να μην τα κάνει πάλι θάλασσα ως κυβέρνηση...

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΣΤΟ PRESS-GR

.
Από τον Χρίστο Ασημάκη

Συνέχεια στις αποκαλύψεις (διαβάστε εδώ το προηγούμενο post) για τον αρχι-πασόκο συνδικαλιστή του υπουργείου Άμυνας Σωτ. Πόκα που διόρισε ....από το παράθυρο το γιο του στο υπουργείο.
Δημοσιεύουμε ολόκληρη την απόφαση της Γραμματείας της ΠΑΣΚ του υπουργείου που, επισήμως, ζητά από τον κ. Πόκα να υποβάλει την παραίτησή του διότι "έχει δημιουργηθεί εις βάρος του εικόνα συναλλαγής, προσωπικής ιδιοτέλειας και βολέματος, συμψηφισμού, ανεξάρτητα των προθέσεων πιστεύουμε το ίδιου ή της σεβαστής οικογένειάς του". Και όπςω τονίζουν "η παράταξή μας διασύρεται, πλήττεται βάναυσα η αξιοπιστία και η εντιμότητα της πολιτικής της και των στελεχών της, συμπαρασύροντας στο κατήφορο και το πολύπαθο συνδικαλιστικό κίνημα στο ΥΕΘΑ" την ώρα που αντιθέτως "έχει ανάγκη από στελέχη τα οποία ως φορείς της πολιτικής μας να είναι και φαίνεται ότι είναι μακριά από κάθε έννοια διαπλοκής, συναλλαγής, προσωπικών επιδιώξεων..."
Είναι ένα σκληρό κείμενο που όμως τιμά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ διότι δείχνουν ότι δεν θέλουν να αφήσουν το κόμμα τους να κάνει τα ίδια λάθη του παρελθόντος, τώρα μάλιστα που διεκδικεί την επάνοδο στην εξουσία. Τέτοιες καθαρές θέσεις και αποφάσεις χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ για να μην τα κάνει πάλι θάλασσα ως κυβέρνηση...
Σύμφωνα με πληροφορίες, αν ο κ. Πόκας δεν δεχθεί να παραιτηθεί θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την απομάκρυνσή του από τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας και τη διαγραφή του. To λένε εμμέσως πλην σαφώς και στην απόφαση, γράφοντας ότι αν δεν παραιτηθεί "θα οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις...".
Δημοσιεύουμε ολόκληρο το κείμενο της απόφασης - ντοκουμέντο με την υπογραφή του Γραμματέα της ΠΑΣΚ στο υπουργείο Άμυνας Δήμου Χατζηπασχάλη:

"ΠΑΣΚ/ΔΥ/ΥΕΘΑ
«Απόφαση Γραμματείας της Παράταξης»
Αθήνα 15-5-2009
«Η σημερινή διαδικασία είναι μια πολιτική πρωτοβουλία , μακριά από πειθαρχικές λογικές και λογικές αρένας και ανθρωποθυσίας»
« Έχουμε τους τρόπους να περιφρουρήσουμε τις διαδικασίες και τα στελέχη μας, έχουμε το ήθος να μην ακυρώσουμε κανενός πρόσφορα στο κίνημα, έχουμε την ευθύνη για την πορεία της ομοσπονδίας μέσα από διαδικασίες που εδώ θα αποφασίζουμε αναδεικνύοντας αυτό το όργανο ως ενιαίο κέντρο καθοδήγησης με ενιαία έκφραση προς τα έξω.»
ΠΑΣΚ/ΔΥ/ΥΕΘΑ - Γραμματεία
Απόφαση Γραμματείας της Παράταξης

Η σημερινή διαδικασία είναι μια πολιτική πρωτοβουλία της Γραμματείας της ΠΑΣΚ/ΔΥ/ΥΕΘΑ, μακριά από πειθαρχικές λογικές και...
λογικές αρένας και ανθρωποθυσίας. Σήμερα μαζευόμαστε για να διαβουλευτούμε. Να συζητήσουμε συλλογικά, με σοβαρότητα, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού για την παράταξη μας, την ιστορία της αλλά και την ιστορία και προσφορά κάθε μέλους ξεχωριστά.
Ο ρόλος μας δεν παίζει στο «καλός ή κακός», μα στην αντικειμενική καταγραφή και τον τρόπο που θα ξεφύγουμε από την παρούσα κατάσταση δίνοντας ώθηση δυναμικής , κύρους και αξιοπιστίας με προτάσεις που όλοι μαζί σήμερα θα συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε.
Το πρόβλημα που σήμερα καλούμαστε να συζητήσουμε έχει γίνει σε όλους μας γνωστό από τον τύπο. Επανειλημμένες δημοσιεύσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ και βουλευτών του, καταδικάζουν τον διαγωνισμό για την πρόσληψη 55 ειδικών επιστημόνων στο ΥΕΘΑ η οποία διενεργήθηκε εκτός ΑΣΕΠ με τη μέθοδο της συνέντευξης από επιτροπή του ΥΕΘΑ , ως ακόμα μια «στημένη» διαδικασία επιλογής για την εξυπηρέτηση ημετέρων και φίλων.
Όπως αναφέρεται και στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ «μεταξύ των « επιτυχόντων» είναι
- ειδική συνεργάτης του πρωθυπουργού,
-η γενική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας,
-συγγενικό πρόσωπο νυν Υφυπουργού,
-υποψήφιες με τη Ν.Δ. στο Οικονομικό Επιμελητήριο,
-γιός νυν αρχηγού Γενικού Επιτελείου,
-γιός συνδικαλιστή του ΥΠΕΘΑ ,
-η διορισμένη μετακλητή αναπληρώτρια διευθύντρια στη γενική διεύθυνση οικονομικού σχεδιασμού του ΥΠΕΘΑ,
-η διορισμένη γενική γραμματέας του διεθνούς ιδρύματος αθλητικής και ολυμπιακής παιδείας,
-η διορισμένη διοικητική διευθύντρια του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων και πολλοί άλλοι ημέτεροι».
Πρόκειται δηλαδή για το «αποκορύφωμα του κομματισμού», όπως χαρακτηρίστηκε από την επικεφαλής του ΚΤΕ Άμυνας του ΠΑΣΟΚ Β. Παπανδρέου και σημειώνουμε τη δήλωση του εκπρόσωπου τύπου του ΠΑΣΟΚ. «ο χρόνος και τα ονοματεπώνυμα οδηγούν κάθε καλόπιστο πολίτη να υποψιάζεται ότι κάτι δεν πήγε καλά».
Δυστυχώς σε αυτή τη πραγματικά σκανδαλώδη κατάσταση φέρεται εμπλεκόμενος και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας μας, καθώς μεταξύ των προσληφθέντων είναι και ο γιός του. Γεγονός που έχει σχολιαστεί και σχολιάζεται με τον πιο αρνητικό τρόπο από τα μέσα, τους συναδέλφους, τον κόσμο της παράταξης, ευρύτερα την κοινωνία.
Το γεγονός αναφέρεται ως παράδειγμα από όσους ισχυρίζονται ότι «τι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ! όλοι ίδιοι είναι, όλοι κανονίζουν την πάρτη τους, δήθεν καταδικάζουν τις συνεντεύξεις ως αδιαφανή και διαβλητό τρόπο επιλογής, όμως άλλα λένε και άλλα κάνουν» κλπ.
Διότι, εν μέσω του γενικότερου κλίματος σκανδαλολογίας και διαφθοράς που όλη η ελληνική κοινωνία βιώνει σήμερα, ουδείς πείθεται ότι από πανθομολογούμενες προσλήψεις ημετέρων στις οποίες προσλήφθηκε μέχρι Γενική Γραμματέας Υπουργείου, η πρόσληψη ενός υποψηφίου που έχει τα προσόντα για την κατάκτηση αυτής -όπως αναμφίβολα πιστεύουμε για τον εν λόγω νέο-μπορεί να αποτελεί επιβεβαίωση της διαφάνειας και της αξιοκρατίας ή να «νομιμοποιεί» ένα κατ’ ουσία παράνομο και ανήθικο διαγωνισμό.
Η υπόθεση Βουλγαράκη έδειξε πως, θεωρίες το «νόμιμο είναι και ηθικό» δεν έχουν αποδοχή από την κοινωνία, πόσο μάλλον όταν αναζητείται και η νομιμότητα.
Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν είμαστε ΑΣΕΠ ή επιτροπή αξιολόγησης υποψηφίων. Είμαστε στελέχη που διαπιστώνουν ότι έχει δημιουργηθεί εις βάρος του προέδρου εικόνα συναλλαγής, προσωπικής ιδιοτέλειας και βολέματος, συμψηφισμού, ανεξάρτητα των προθέσεων πιστεύουμε το ίδιου ή της σεβαστής οικογένειάς του.
Και τούτο συμβαίνει γιατί η εμπλοκή σε αυτό το «στημένο» διαγωνισμό δεν αφορά σε έναν απλό πολίτη. Αφορά σε ένα επώνυμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, υποψήφιο βουλευτή, υποψήφιο νομαρχιακό σύμβουλο, υποψήφιο κεντρικό επίτροπο, μέλος τομεακών επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, επί χρόνια πρόεδρου του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ και σημερινό Πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας. Λόγω αυτών των ιδιοτήτων, το πρόβλημα δεν έχει προσωπικά χαρακτηριστικά αλλά πολιτικά και συνδικαλιστικά. Ως τέτοιο αντιμετωπίζεται και πρέπει να αντιμετωπίζεται από όλους μας.
Μακριά από εμάς όποιες σκέψεις ή υπόνοιες ότι πρόκειται περί συνδικαλιστικής ρεβάνς. Στο παρελθόν υποστηρίξαμε και υπερασπιστήκαμε τον πρόεδρο γιατί έτσι οφείλαμε αν θέλαμε να υποστηρίξουμε και να υπερασπιστούμε την παράταξή μας.
Το γεγονός όμως αυτό έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις – ανεξάρτητα από την ουσία του προβλήματος – που σίγουρα δεν ωφελεί στην υπόθεση για την οποία όλοι είμαστε εδώ. Και δεν ωφελεί ακόμα και αν καταβάλλονταν προσπάθειες ανατροπής της εικόνας που έχει δημιουργηθεί από όλους τους «στρατούς» και δυνάμεις που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Και τούτο διότι τα αποτελέσματα θα ήταν απολύτως προσωρινά δεδομένου ότι ο οποιοσδήποτε και οποτεδήποτε θα μπορεί να το παρουσιάζει μπροστά μας, με αρνητικές κάθε φορά ασφαλώς συνέπειες.
Σήμερα, δυστυχώς, η παράταξή μας διασύρεται, πλήττεται βάναυσα η αξιοπιστία και η εντιμότητα της πολιτικής της και των στελεχών της, συμπαρασύροντας στο κατήφορο και το πολύπαθο συνδικαλιστικό κίνημα στο ΥΕΘΑ.
Η κοινωνία βοά από μια σειρά σκανδάλων που πλήττει ιδιαίτερα τον πολιτικό κόσμο και απαξιώνει την πολιτική και τους πολιτικούς.
Σήμερα λοιπόν παρά ποτέ η παράταξή μας έχει ανάγκη από στελέχη τα οποία ως φορείς της πολιτικής μας να είναι και φαίνεται ότι είναι μακριά από κάθε έννοια διαπλοκής, συναλλαγής, προσωπικών επιδιώξεων. Αυτή τη παράταξη έχουμε χρέος να την υπερασπιστούμε, όπως κάναμε και στο παρελθόν
Γιατί μόνο έτσι είμαστε σε θέση να πείσουμε ότι έχουμε διδαχθεί από λάθη του παρελθόντος και πραγματική μας επιδίωξη είναι η υπηρέτηση των συμφερόντων των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος.
Έχοντας συνείδηση των ευθυνών μας με γνώμονα την πορεία της Ομοσπονδίας και γνώση του χώρου, εκτιμούμε πως διέξοδο θα αποτε­λούσε ο παρακάτω «οδικός χάρτης» μέσα στις διαδικασίες της Παράταξης, στον οποίο η συνεισφορά του Προέδρου θα εί­ναι μεγάλη.
Παραίτηση Πρόεδρου,
Ανασύνθεση εκτελεστικής,
Επιλογή νέου Προέδρου από τη γραμματεία της ΠΑΣΚ, όποτε αυτό προκύψει.
Και κοινοποίηση της απόφασης της Γραμματείας σε όλα τα όργανα της ΠΑΣΚ.
Αν ξεφύγουμε από τον προτεινόμενο «οδικό χάρτη», πολύ φοβού­μαστε πως θα οδηγηθούμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, που θα μας ο­δηγήσουν στη διάλυση των πάντων και οποιοσδήποτε ρόλος θα είναι άνευ περιεχομένου.
Τεράστια συμβολή θα ήταν το ζήτημα να λυθεί μέσα στους κόλπους της ΠΑΣΚ και όχι στο Γενικό Συμβούλιο .
Σύντροφοι,
Έχουμε τους τρόπους να περιφρουρήσουμε τις διαδικασίες και τα στελέχη, έχουμε το ήθος να μην ακυρώσουμε κανενός πρόσφορα στο κίνημα, έχουμε την ευθύνη για την πορεία της ομοσπονδίας μέσα από διαδικασίες που εδώ θα αποφασίζουμε αναδεικνύοντας αυτό το όργανο ως ενιαίο κέντρο καθοδήγησης με ενιαία έκφραση προς τα έξω.
Για τη Γραμματεία
Δήμος Χατζηπασχάλης
Γραμματέας ΣΕ

15 σχόλια

  1. εμείς της ΝΔ έχουμε παράπονο από τις ειδήσεις της ΝΕΤ δείχνεται τον Καραμανλή και τους δικούς μας μόνο σε όλη την διάρκεια των ειδήσεων, εμείς θέλουμε να τους δείχνεται και στις διαφημίσεις και στον καιρο.καθως επίσης τα έργα που έκαναν αλλοι να τα εγκαινιάζει η ΝΔ για να σπάσουμε και τα υπόλοιπα νεύρα του κόσμου
    ΦΕΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ποκας ειναι καλο παιδι και αγαθιαρης....
    δεν το εκανε απο κακη προθεση....μαλλον δεν το καταλαβε γιατι ειναι λιγο αργος....

    γιατι ειναι πολυ σωματωδης αλλα εχει ψυχη μικρου παιδιου!!

    Ειλικρινα σας λεμε ειναι λαθος να τον χτυπατε τοσο πολυ...

    απλα ειχε πολλα εξοδα ο καημενος εχασε πολλα στις εκλογες....και επρεπε να παντρεψει και τις πανεμορφες κορες του!!

    Ρε Ποκα δεν βαζει την πιο ωραια για υποψηφια??

    Θελουμε την κορη Ποκα στην Βουλη...ειναι πιο ωραια απο την Ευα Καιλη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Koufalitses pirate xampari tin

    Eva kaili - Poka

    tis Boiotiaas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμe eisai poly malakas.o.k.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η made in USA.. ομάδα.
    Οι ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ του Γιωργάκη, είναι :

    -ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ..ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ
    ΑΦΕΝΤΙΚΟ των ΜΜΕ. Ασχολείται με την πολιτική επικοινωνία, τις δημοσκοπήσεις.κ.λ.π. Παντρεμένος με Λιβανέζα.

    - ΝΙΚΟΣ ΖΙΩΓΑΣ. Το Αφεντικό των Μ.Κ.Ο (Μη¨κυβερνητικών" Οργανώ-σεων).Παντρεμένος με Καναδέζα, ή οποία ασχολείται με τον εθελοντισμό ?

    - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΟΥΣΤΑΣ. Διπλωμάτης. Ο Αριστοκράτης. Νομικός σύμβουλος του Καγκελαρίου της Αυστρίας1997-
    1999 και μόνιμος της Όπερας της Βιέννης. Πολλά λέγονται για τον ρόλο του στην "Σοσιαλιστική Διεθνή". Παντρεμένος με την Φαίη - η ρουφιανιά της Ελλάδας στα ξένα ΜΜΕ.

    - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΟΛΗΣ. Αυτός είναι made..και ..¨Πρωθυπουργός" της Αυστραλίας....
    Είναι ο κολλητός του Γιωργάκη. και δεν ασχολείται με την πολιτική. Αλλά με την καλή-κοσμική ζωή. Τα χρήματα για αυτόν δεν έχουν σημασία...Είναι Γεωκτήμονας στην Αυστραλία...
    ΩΡΑΙΟΙ ΟΙ ΤΥΧΩΔΙΩΚΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ... ?

    και εσείς Πασόκοι νομίζεται...
    ΓΙΑ ΗΓΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ...τα Νερόβραστα ΕΣΩΤΕΡΙΚΆ ΝΟΎΜΕΡΑ στύλ
    Παπακωνσταντίνου..Ραγκούση και Αθανασάκη κ.λ.π..
    ΠΑΣΟΚΟΙ... ΑΠΛΑ ΠΡΟΒΑΤΑ είστε... ΖΩΑ.. ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΠΑΔΙ ΤΟΥ ΑΣΤΡΑΛΟΥ.
    " Τον οποίο... συναντά κανείς, στα στέκια του Κολωνακίου, να καπνίζει το πούρο του και να γευματίζει με φίλους...Στον χαρακτήρα, δε, είναι
    ¨κιμπάρης", καθώς τα χρήματα γι αυτόν μικρή σημασία έχουν".
    ΜΠΕΕΕΕ. ΜΠΕ...ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΙΚΑ ΠΡΟΒΑΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...και αμα παραιτηθεί απο το οργανάκι του πασοκ..... χέστηκε ?
    Ο μισθός - μισθάρα στο υπουργείο.
    Ο γιός στην δουλειά κανονικά.
    Και υποψήφιος κανονικά.
    Βράσε το αυγό και κούρευτο..που λένε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.

    ΑΡΚΕΤΑ ΝΟΜΙΖΩ!

    ΜΑΖΕΨΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΟΥΦΙΟΚΕΦΑΛΟΥΣ ΤΗΣ ΧΑΖΟΠΑΡΕΑΣ, ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ, ΤΟ ΛΑΜΠΡΑΚΗ, ΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΗ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ.

    Πές αλεύρι, μπούμπη.

    Ο εισαγγελέας σας γυρεύει.

    Έχει έλθει ΠΟΛΥ ΠΡΑΜΑ από την Ελβετία και τη Γερμανία.

    ‘Ε ρε γλέντιαααα, που έλεγε και ο Σπαθάρης!!!!!

    Κάθε σελίδα και μίζα, κάθε γραμμή και εκατομμύριο.

    Ο ΕΤ.Κ αποκαλύπτει την έκθεση - φωτιά της Devevoise για την «καταβολή προμηθειών στη Siemens Ελλάδας»

    Ο «Μυστικός Κώδικας» της Siemens είναι η ονομασία που θα μπορούσε να αποδοθεί στην έκθεση-φωτιά της αμερικανικής εταιρίας Devevoise & Plimpton LLP, η οποία ερεύνησε σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τις διαδρομές των «μαύρων εκροών» από τα ταμεία του γερμανικού κολοσσού. Ειδικά για την Ελλάδα, οι Αμερικανοί ερευνητές καταγράφουν τα συμπεράσματά τους σε κεφάλαιο τριάντα σελίδων που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας ο ΕΤ.Κ και το οποίο τιτλοφορείται «Σύνοψη επιλεγμένων εξετάσεων μαρτύρων αναφορικά με την καταβολή προμηθειών στη Siemens Ελλάδος».
    Η Siemens AG παρέδωσε την εν λόγω έκθεση στις 6 Ιουνίου 2008 στον εισαγγελέα Παναγιώτη Αθανασίου και το περιεχόμενό της οδηγεί στα άδυτα ενός σκανδάλου που «γράφει ιστορία». Μέσα από τις σελίδες της παρελαύνουν όλοι οι ξένοι και εγχώριοι αστέρες της υπόθεσης, ενώ αίσθηση προκαλεί το αλισβερίσι των προμηθειών για συμβάσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων, τα «λαδώματα» σε πολιτικά κόμματα, οι συναντήσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια, καθώς και η εξιστόρηση απίστευτων περιστατικών, όπως αυτό που αναφέρεται στην τσάντα του… πιλότου με τα εκατομμύρια ευρώ, που φέρεται να κρατούσε ο ισχυρός άνδρας της Siemens Hellas Μιχάλης Χριστοφοράκος.

    Δεκατέσσερις μάρτυρες, ανάμεσά τους Ελληνες και Γερμανοί εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, περιγράφουν τις προμήθειες που κατέβαλε η Siemens Ελλάδος και μιλούν για παροχή σε ετήσια βάση ποσού 2% επί του τζίρου για VIP μίζες!Κάθε σελίδα της αποκαλυπτικής έκθεσης αποτελεί και ένα ξεχωριστό κεφάλαιο για τις συμβάσεις με τον ΟΤΕ, το C4I και τις δωροδοκίες υψηλόβαθμων στελεχών και κρατικών αξιωματούχων.

    Το ρεκόρ της μίζας
    Aλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά…Ο Michael Beyer ανέλαβε το 1998 εμπορικός διευθυντής Πωλήσεων Τηλεπικοινωνιακών Φορέων του ΙCN για τη Νότια Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, στη Siemens AG. Το πρόβλημα που από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισε ήταν το υπερβολικό κόστος των προμηθειών, αφού η Siemens AG φαινόταν να έχει καταβάλει στο παράρτημά της στην Ελλάδα ποσό 20,271 εκατομμυρίων ευρώ για προμήθειες σε ένα έτος που είχε τζίρο 54,585 εκατ. ευρώ!

    «Οι αριθμοί με ανησύχησαν, καθώς μου είχε ειπωθεί ότι οι προμήθειες για τα έργα του ΟΤΕ θα ανέρχονταν σε 8% και δεν θα πλησίαζαν το 40%», λέει σήμερα ο Beyer στους ερευνητές της Devevoise, τονίζοντας ότι «ο προϋπολογισμός για προμήθειες του έτους 2000-2001 ήταν μόλις 7,335 εκατ. ευρώ». Εξέφρασε μάλιστα την ανησυχία του στον Ράινερ Νιντλ -διαχειριστή των «μαύρων ταμείων»- ο οποίος δεν φάνηκε να εκπλήσσεται… Οπως του είπε, «τα ποσά είναι ακριβή και σχετίζονται με τον ΟΤΕ. Ο λόγος για τον οποίο το ύψος των καταβολών προμηθειών είναι τόσο μεγάλο ήταν ότι είχαν δοθεί προκαταβολές για τα επόμενα έτη». Για το δυναμικό του ΟΤΕ φρόντιζε άλλωστε και το νούμερο 2 της Siemens στην Ελλάδα, ο Πρόδρομος Μαυρίδης.

    «Μου έλεγε συχνά ότι πλήρωνε συνεχώς 50-70 άτομα στον ΟΤΕ από το γενικό διευθυντή και κάτω», λέει στα στελέχη της Devevoise ο Ράινχαρντ Σίκατσεκ, προσθέτοντας ότι η τακτική αυτή ακολουθήθηκε και μετά το 2004. Και επειδή από το «κάδρο» της διακίνησης των εκατομμυρίων δεν μπορεί να λείπει και μια θυρίδα, ο κ. Σίκατσεκ αποκαλύπτει:

    «Ο Μαυρίδης διέθετε μία θυρίδα θησαυροφυλακίου και ένα λογαριασμό στην τράπεζα Paradeplatz UBS της Ζυρίχης, όπου ελάμβαναν χώρα υλικές μεταβιβάσεις κεφαλαίων σε μετρητά. Θυμάμαι πολλές φορές να του δίνω μετρητά στη Ζυρίχη και να τον βλέπω να τα τοποθετεί στην τραπεζική του θυρίδα, η οποία βρισκόταν στην ίδια αίθουσα με εκείνη όπου κι εγώ διατηρούσα αντίστοιχη θυρίδα».

    Η τσάντα του πιλότου
    Στην Αθήνα, όπως και στο Μόναχο, ο κ. Σίκατσεκ συναντούσε κατά καιρούς και το νούμερο 1 της Siemens Hellas, Mιχάλη Χριστοφοράκο, αλλά και τον Πρόδρομο Μαυρίδη. Τι θυμάται από αυτές τις συναντήσεις; Την περίφημη τσάντα του πιλότου που κρατούσε ο κ. Χριστοφοράκος. Το περιεχόμενό της ήταν άλλωστε… αξέχαστο!

    «Το 2004 τον είδα να φεύγει από μία συνάντηση με τον Μαυρίδη, σε ένα κεντρικό εστιατόριο του Movenpick στη Ζυρίχη, κρατώντας μια τσάντα πιλότου που περιείχε 2 εκατομμύρια ευρώ και να κατευθύνεται στο ξενοδοχείο του. Γνωρίζω ότι περιείχε αυτό το ποσό γιατί νωρίτερα την ίδια ημέρα είχα δώσει 1 εκατομμύριο σε μετρητά στον Μαυρίδη. Παρατήρησα ότι ο Μαυρίδης τα είχε προσθέσει σε άλλο 1 εκατομμύριο από τη θυρίδα του στη UBS που υπήρχε ήδη στην τσάντα του πιλότου», περιγράφει.

    Μόνο που ο κ. Χριστοφοράκος δεν γέλασε καθόλου με το… αστειάκι του Γερμανού που του είπε: «Σε τσάκωσα!». Ο Σίκατσεκ πάντως εικάζει ότι, επειδή αυτό συνέβη το 2004, τα χρήματα τα χρειαζόταν ο Χριστοφοράκος για την καταβολή προμηθειών σχετικά με το έργο C4I.

    Για τις πληρωμές του C4I ο κ. Σίκατσεκ εξηγεί ότι ο Χριστοφοράκος πιθανώς να τον πλησίασε για πρώτη φορά προκειμένου να του ζητήσει χρήματα προμηθειών το 2004, αφού η παράδοση του έργου είχε δρομολογηθεί για τα καλά. «Μου είπε ότι θα χρειαζόταν 10-15 εκατομμύρια ευρώ για να καταβληθούν προμήθειες σε τέσσερα υπουργεία -Εξωτερικών, Αμυνας, Πολιτισμού και Επικοινωνιών- βάσει υποσχέσεων που είχε δώσει κατά το χρόνο ανάληψης της σύμβασης».

    Διευκρινίζει μάλιστα ότι ο Μ. Χριστοφοράκος του είπε ότι δεν θα πραγματοποιούνταν καταβολές προμηθειών στην Οργανωτική Επιτροπή του «Αθήνα 2004», σημειώνοντας ότι αυτές όδευαν στα χέρια κρατικών αξιωματούχων.

    Το 2005 -σύμφωνα με τα όσα μετέφερε στον Σίκατσεκ ο οικονομικός διευθυντής της Siemens AG Μάικλ Κουτσενρόιτερ- τα υπουργεία δεν πραγματοποιούσαν πλέον πληρωμές για το C4I, γιατί είχε σταματήσει η καταβολή των προμηθειών. Ο Χριστοφοράκος είχε πει στον Κουτσενρόιτερ ότι έπρεπε να καταβάλει περισσότερες προμήθειες, προκειμένου ο «πελάτης» να πληρώσει τη Siemens.

    Οσο για το πώς έφευγαν τα χρήματα από τη Siemens, o Ρ. Σίκατσεκ παραπέμπει στο «σύστημα Floriani». Του είχε δώσει το όνομα του χρηματοδότη και διαχειριστή που χρησιμοποιούσε για την εκτέλεση των καταβολών προμηθειών, Paolo Floriani.

    Το πρόσωπο-κλειδί των «μαύρων ταμείων» κάνει λόγο στους ερευνητές της Debevoise για εικονικά τιμολόγια και εταιρίες-βιτρίνα που διαχειριζόταν ο Floriani, ο οποίος όμως, όπως λέει, ουδέποτε είχε έρθει σε επαφή με τον Χριστοφοράκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ψηφοδέλτια Νίκης ή Αυτοκτονίας?

    Οι "ίδοι" δεν κάνουν την διαφορά!!

    Το ευρωψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ τείναι να εξελιχθεί σε τραγωδία αφού σε αυτό θα "μπεί" λέγεται ο δηθεν συνδικαλιστής της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρου μπλεγμένος στο σκάνδαλο των ομολόγων και κάποιοι άλλοι "γνωστοί για τις ανομίες τους" από το παρελθόν!!

    ΄Ετσι η ΝΔ θα έχει μικρότερη διαφορά λόγω των "καμμένων περιπτώσεων που ξαναχρησιμοποιεί το ΠΑΣΟΚ.

    Στο ψηφοδέλτιο παραμένουν οι έως τώρα παγκοσμίως άγνωστοι και άφαντοι Λαμπρινίδης, Ποδηματά, Κοππά κλπ....

    Καλή αποτυχία!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρε παιδιά άκουσα στις ειδήσεις στην TV ότι ο "υπεύθυνος"της παρωδίας μίλησε για νομιμόφρονες επιτυχόντες και μη.
    Μου θύμισε έτσι έναν της σειράς του που είχε μιλήσει για νόμιμο και ηθικό.
    Θα πρέπει τώρα αυτός ο κος να μας αποδείξει ότι οι νομιμόφρονες (αυτοί που δεν επεξεργάζονται στοιχεία και δεν αμφισβητούν π.χ έναν νόμο που είχε ψηφιστεί από το ΠΑΣΟΚ,απλά τον αποδέχονται και δεν προσπαθούν καν να τον αλλάξουν-ανατρέψουν)είναι περισσότερο Έλληνες και ότι έχουν αγωνιστεί περισσότερο από κάποιους άλλους απλούς αμφισβητίες αυτού του γεωγραφικού τόπου.
    να μην σας κουράζω,με κουράσατε αλλά κάθε τέσσερα χρόνια θα σας μαυρίζω και τους δυο.
    αυτοδυναμία δεν έχετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ες αύριον τα σπουδαία τενεκέδες
    του Πασοκ.Δεν φτάνει που είσθε κλέφτες ,τώρα, προέκυψε ότι
    είσθε και προδότες. Διότι..
    --Ποίος ωνόμασε τα ΣΤΕΝΑ [κατοχυρωμένα με την Συνθήκη του Μοντρέ 1936] σε Τούρκικα Στενά?
    ==Ποίος υποστήριζε και πίεζε τους
    Κύπριους, να ψηφίσουν το σχέδιο Αναν,ώστε να παραδοθεί η μισή Κύπρος στους απέναντι,σύμφωνα
    με τις Αμερικάνικες οδηγίες?
    --Ποίος είπε για τα σύνορα..
    "Προσωπικά πιστεύω ότι είναι καλύτερα να έχουμε μερικά στρέμματα γήs λιγότερα από εκείνα που μαs ανήκουν, και να κοιμόμαστε τα βράδια ήσυχοι και ασφαλείs
    παρά να έχουμε ότι μαs ανήκει και να μην μπορούμε να κλείσουμε μάτι από τον κίνδυνο κάποιαs ξαφνικήs επίθεσηs κακόβουλων γειτόνων εναντίον μαs.>>Ποίος?Μόνο ένας..
    ο χαζός που έχετε στο ΠΟΑΣΟΚ,
    Ο σαλπιγκτής της βλακείας.


    Ο έξω απ΄την
    Ελλάδα, Ελλην

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΣΩΣΤΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΥΧΗ.ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΘΑ ΒΡΕΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ.ΑΣ ΡΩΤΗΣΗ ΤΟΝ ΜΙΧΑ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Γιατι η ΠΑΣΚΕ δεν κανει το ιδιο και για την ΕΥΠ που βαλαν τα παιδια τους οι συνδικαλιστες του ΠΑΣΟΚ κατοπιν συναλλαγης με την επαρατον δεξια και μην μου πειτε οτι ειναι απορρητη υπηρεσια αυτοι κανουν δημοσια συνεδρια και μετεχουν και στην ΑΔΕΔΥ, Γιαυτο και το ΠΑσοκ μουγγα γιαυτον τον διαγωνισμο και τις παρανομες προσληψεις δεν ειπε τιποτα ειναι και δικα τους παιδια παρανομα προσληφθεντα εκτος των αλλων παιδιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τους αλλους της Ευπ γιατι δεν τους διαγραφουν,Τα ιδια κανανε Αλλα εκει μουγκα στην στρουγκα.η συναλλαγη πηγε συνεφο , βαλαν και τα δικα τους πρασινα παιδια ,και τα παιδια τελοσ παντων των νεοδημοκρατων ,διοτι η ιδιαιτερα του Μειμαρακη δεν ειναι παιδι.Ο ανωτατος αξιωματικος που εβαλε τον ενα γιο στο ΥΕΘΑ τον αλλο στην ΕΥΠ ευτυχως που δεν ειναι πολυτεκνος.Ιδιοι ειναι και οι δυο τους.Και μην ισχυριζονται οτι αυτα ειναι απορητα γιατι αυτοι κανουν οι της ΕΥΠ δημοσια συνεδρια σε ακριβα ξενοδοχεια, μετεχουν και ΑΔΕΔΥ αλλου αυτα πες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καλά κύριοι του press-gr εργολαβία το έχετε πάρει το θέμα ; Τρίτη φο ρά το βάζατε. Δεν έχετε τιο σοβαρά θέματα ; Η σας έχουν "γλύψιμο" αυτοί της ΠΑΣΚΕ ; Με συγχωρείτε αλλά φαίνετε ότι δεν ξέρετε τι είναι η ΠΑΣΚΕ. Ούτε καταστατικό, ούτε εκλογές ούτε δεοντολογία. Καφενείο είναι και το ΠΑΣΟΚ δεν επεμβαίνει. Η αυταπόφαση δεν είναι του ΠΑΣΟΚ όπως βλέπετε, αλλά της ΠΑΣΚΕ. Διαγκωνισμοί συνδικαλιστών. Νόμος της ζούγκλας, γι αυτό και δεν ασχολείται το επίσημο ΠΑΣΟΚ (ΕΚΑΠ) και δεν ενδιαφέρει κανέναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Προχώρα Χατχηπασχάλη μην μασσάς. Κανένα έλεος στους καιροσκόπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση