GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κανείς δεν πάει χαμένος...

Κανείς δεν πάει χαμένος... Ο Αδιάκριτος

Κανείς δεν πάει χαμένος...
Ο Αδιάκριτος

13 σχόλια

  1. Σε σχέση με το δημοσίευμά σας για τον κ. Γιώργο Πανταγιά έχω να σχολιάσω τα εξής.
    Ήμουν από τους πρώτους και την περίοδο εκείνη ίσως το μοναδικό ενεργό μέλος του ΠΑΣΟΚ που κατήγγειλα πολιτικά την συμμετοχή του Τσουκάτου και του Πανταγιά στην ομάδα που στήριζε τον τότε πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. (συνημμένο δημοσίευμα στην Ελευθεροτυπία στις 23/11/1997). Όμως οφείλουμε να είμαστε δίκαιοι. Από την στιγμή που ασχολείται επαγγελματικά με την επικοινωνιακή προβολή πολιτικών προσώπων χωρίς συμμετοχή στα πολιτικά πράγματα πιστεύω ότι έχει όλο το δικαίωμα να ασκήσει το0 επάγγελμά του. Γι αυτό το λόγο θεωρώ ότι κατά την γνώμη μου είναι άδικη η αναφορά σας. Και κάτι άλλο. Εξακολουθεί να με χωρίζει πολιτική άβυσσος και με τον Πανταγιά και με την λογική της επικοινωνιακής διαχείρισης των πολιτικών προσώπων. Αλλά εφόσον είναι γενικότερα αποδεκτό οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε το δικαίωμα να ασκήσει το επάγγελμά του
    Ευχαριστώ πολύ
    Μανόλης Βασιλάκης

    Ακολουθεί η επιστολή απάντηση στο άρθρο του Πανταγιά στην Ελευθεροτυπία το Νοέμβρη του 1997

    Το ΠΑΣΟΚ θέλει ρεκτιφιέ γιατί πράγματι έγινε αναπόσπαστο κομμάτι του κατεστημένου
    Μια απάντηση στον “σύντροφο” Γιώργο Πανταγιά

    Αυτό που διακρίνει τους εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ από την ημέρα που ανέλαβαν την κομματική ηγεσία είναι η συνεχής και αγχώδης προσπάθεια να διαστρεβλώνουν τις έννοιες των λέξεων προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους στόχους τους.
    Έτσι και εδώ ο κ. Γιώργος Πανταγιάς (αρκετά έχουμε εκφυλίσει την λέξη σύντροφος ας μην το παρακάνουμε κιόλας) προσπαθώντας να στηρίξει την θέση της γνωστής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ φτάνει στο σημείο να προσπαθεί να διαστρεβλώσει ακόμα και την έννοια του κατεστημένου (η επίδειξη γνώσεων της Αγγλικής γλώσσας με αφήνει παντελώς αδιάφορο).
    Ο Ανδρέας Παπανδρέου λοιπόν αναφερόμενος στην έννοια του κατεστημένου ήταν εντελώς σαφής και συγκεκριμένος
    Αναφερόταν σε εκείνο το πολιτικό, στρατιωτικό, οικονομικό σύμπλεγμα συμφερόντων που είχε κυριαρχήσει στην Ελλάδα αμέσως μετά και σαν άμεση συνέπεια του ΄μεταπολεμικού, εμφυλιοπολεμικού κλίματος και της πλήρους επικυριαρχίας των πιο αντιδραστικών στοιχείων της Αμερικάνικης εξωτερικής πολιτικής.
    Όλες οι άλλες δήθεν “αναλύσεις” προέρχονται εκ του πονηρού και ανάγονται στη γνωστή σε όλους μας πλέον θητεία των Τσουκάτου - Πανταγιά στο αλήστου μνήμης ΕΚΚΕ, όπου προσπαθούσε ο ένας να πείσει τον άλλον ότι ο ήλιος βγαίνει από την δύση.
    Έτσι λοιπόν πράγματι η συμβολή του Ανδρέα Παπανδρέου είναι ιστορική και συνίσταται κυρίως στο γεγονός ότι έβαλε νέες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις στο παιχνίδι της εξουσίας.
    Συνίσταται στο ότι κατάφερε να απογυμνώσει και να αποδυναμώσει πλήρως τους μηχανισμούς εκείνους που μετέφεραν σαν κινούμενη ταινία τις εντολές και τις πολιτικές επιλογές των ξένων δυνάμεων στην πολιτική ζωή του τόπου.
    Συνίσταται στο γεγονός ότι κατάφερε και έβγαλε από την αφάνεια το μισό κομμάτι του Ελληνικού λαού που ήταν πλήρως αποκλεισμένο από τα κέντρα εξουσίας
    Συνίσταται στο ότι κράτησε την εξωτερική πολιτική της χώρας σε πλαίσια αξιοπρέπειας και με σταθερό γνώμονα την εξυπηρέτηση των ελληνικών συμφερόντων.
    Συνίσταται στο ότι κατάφερε και έβγαλε από την οικονομική εξαθλίωση και την ανέχεια ένα μεγάλο κομμάτι του Ελληνικού λαού.
    Συνίσταται στο ότι έδωσε στην χώρα την πιο προοδευτική εργατική νομοθεσία δίνοντας την δυνατότητα στους εργαζόμενους να συνδικαλίζονται και να διεκδικούν τα δικαιώματα τους
    Συνίσταται τέλος στο ότι έδωσε και στον τελευταίο πολίτη αυτής της χώρας την δυνατότητα να συμμετέχει στα κοινά ανοίγοντας τις οργανώσεις στο λαό την εποχή που οι Τσουκάτος - Πανταγιάς βαυκαλιζόταν κάνοντας πολιτικές και ιδεολογικές αναζητήσεις στο ΕΚΚΕ.
    Έχοντας σαν βασικό σημείο αναφοράς μας αυτό το έργο του Ανδρέα, (και όχι τα νεφελώδη μορφώματα του Πανταγιά) έχουμε να παρατηρήσουμε
    Πράγματι υπάρχει πρόβλημα αντιπροσωπευτικότητας στις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που υπάρχουν συγκεκριμένες εκλογικές διαδικασίες στις κομματικές οργανώσεις κάνουμε προσπάθεια να τις ελέγξουμε με μεθόδους που διδαχτήκατε από το σταλινικό σας παρελθόν
    Πρέπει να κάνουμε ουσιαστικό άνοιγμα στην κοινωνία των πολιτών (η κοινωνία των κολλητών είναι δικό σας δημιούργημα και σας το επιστρέφουμε)
    Πρέπει σαν κόμμα που αντλεί την δύναμη του από τον εργαζόμενο λαό να διευρύνουμε τις κατακτήσεις του λαού αυτού να του δώσουμε την δυνατότητα για μια ακόμα φορά να συμμετέχει στο πολιτικό γίγνεσθαι να του δώσουμε την δυνατότητα να διευρύνει την δύναμη του μειώνοντας την δύναμη κάποιων επίσημων και ανεπίσημων κέντρων εξουσίας
    Πρέπει λοιπόν αντί να προσπαθούμε να αποδυναμώσουμε τις λαϊκές δυνάμεις στην κατεύθυνση του κοινωνικού διαλόγου να τους δώσομε την δυνατότητα να παλέψουν από ακόμα καλύτερες θέσεις.
    Όσο για το δήθεν όραμα της κεντροαριστεράς αυτό κονιορτοποιείται κάθε μέρα μέσα στην συντηρητική αντίληψη και τις σταλινικές μεθόδους που χρησιμοποιούν οι εκσυγχρονιστές για να το επιβάλουν.
    Διαψεύδεται καθημερινά από την κοινωνική πραγματικότητα. Μια κοινωνία ολόκληρη σφυρίζει αδιάφορα απέναντι στα δήθεν ρεαλιστικά και ευφυή ιδεολογήματα των στελεχών του ΟΠΕΚ που προσπαθούν απεγνωσμένα να δημιουργήσουν το καινούριο όραμα.
    Και θα μπω στον πειρασμό να επισημάνω ότι η σημερινή ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ήταν κάποτε στελέχη σε διάφορες ομαδούλες τύπου Δημοκρατικής Άμυνας με μηδαμινή πολιτική επιρροή διακηρύττοντας και τότε όπως και τώρα τις ίδιες ανούσιες ξεπερασμένες από την ιστορία και καταδικασμένες στο λαό θέσεις. Χρειάστηκαν την βοήθεια σταλινικών γκρουπούσκουλων άριστα εκπαιδευμένων στην τεχνική κατάληψης κομματικών μηχανισμών για να καταφέρουν να επικρατήσουν στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και να αναρριχηθούν στην εξουσία. Να είναι σίγουροι όμως ότι πρώτα η Ιστορία και κατά δεύτερο λόγο το ΠΑΣΟΚ θα τους ξεράσει σαν ξένο σώμα
    ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλους τους σεμνούς και ταπεινούς ΝεοΔημοκράτες τους συμβουλεύω να μπούν στην ιστοσελίδα της Καραμανλικής οικογενειακής off shore ναυτιλιακής εταιρίας ,(πρόεδρος είναι η κόρη του ''θείου'' Αχιλλέα η κυρία Φωτεινή Καραμανλή )
    να την μελετήσουν και μετά ας ζητήσουν από τα ''ινδάλματά ''τους ,
    πρώτον
    να βάλουν Ελληνικές σημαίες στα πλοία τους ,αντί των σημερινών Λιβερίας και Μάλτας
    δεύτερον
    να προσλάβουν Έλληνες ναυτικούς αντί των Φιλιππινέζων που έχουν σήμερα.

    μπείτε και μελετήστε το site:
    Hellenic-carriers.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρήστος Λουτράδης-Τσιράκι του Τεως και του Χατζ δίετε στη Real

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ αδιάκριτε,
    Εκτιμούμε ότι είσαι «άδικος»…
    Εμάς δεν μας παραξενεύει καθόλου η πρόσληψη του κυρίου Πανταγιά. Άλλωστε αυτή η «μεταγραφή»-αλλαξοκωλιά δεν είναι ούτε η πρώτη, αλλά ούτε κι η τελευταία…
    Δηλαδή, ορισμένοι βασιλικότεροι του βασιλέως, που σήμερα «στηρίζουν» τον ΓΑΠ και έκαναν τα πάντα για την εξόντωση του Ανδρέα Παπανδρέου, έπρεπε να μείνουν «άνεργοι»;
    Ατελείωτη λίστα… των κηπουρών στις βασιλικές αυλές…
    Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στη «νέα εποχή»…

    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/05/blog-post_7768.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι πολίτες βρίσκονται μπροστά στη μεγαλύτερη επίδειξη κυνισμού. Οι υπουργοί μάς λένε στα μούτρα μας ότι μετά τις ευρωεκλογές θα κληθούμε να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη, για μία οικονομία που μας την παρουσίαζαν μέχρι πριν από λίγους μήνες ως το όγδοο θαύμα.
    Ο λογαριασμός είναι βαρύς. Και δεν πρόκειται να τσακωθεί κανείς για να κεράσει...

    Και όμως υπάρχουν .....
    ακόμα μαζόχες Έλληνες πολίτες που θεωρούν τον κλασσομπανιέρα καταλληλότερο !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θύελλα αντιδράσεων προκαλεί η αιφνιδιαστική απόφαση του πρωθυπουργού για λήξη των εργασιών της Βουλής το βράδυ της Παρασκευής. Η αντιπολίτευση κάνει λόγο για επιχείρηση συγκάλυψης των σκανδάλων, επισημαίνοντας ότι παραγράφονται οριστικά πλέον οι τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών για την περίοδο 2004 - 2007.
    Στο ΠΑΣΟΚ υποψιάζονται ότι η εσπευσμένη κίνηση του Κώστα Καραμανλή να κλείσει τη σύνοδο σχετίζεται με κάποια από τις ερευνόμενες από τη δικαιοσύνη υποθέσεις. Η μία φαίνεται να είναι η δικογραφία της εξαγοράς του Γερμανού από την Cosmote, καθώς χθες φούντωσαν οι φήμες ότι ο ανακριτής θα διαβίβαζε τις επόμενες ημέρες τον φάκελο στη Βουλή, και η υπόθεση του Βατοπεδίου η άλλη, με τους συνηγόρους των εμπλεκομένων να ζητούν την ερχόμενη εβδομάδα από την εφέτη να διαβιβάσει την υπόθεση στη Βουλή.
    Τις υπόνοιες ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω από την λήξη της συνόδου, ενίσχυσε το γεγονός ότι ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε την Πέμπτη τις εργασίες για την εβδομάδα που έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τα λαμογια του σημιτη εφεραν την δεξια
    και την στηριζουν ακομα...
    τωρα το δειχνουν αι φανερα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. νάναι και Βενιζελάκι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΡΕ ΠΑΣΟΚΩΛΟΙ,ΤΟ ΒΕΡΕΛΗ ΤΟΝ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ,ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥ ΛΟΙΔΩΡΕΙΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ?.ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μια χαρά είναι ο Πανταγιάς, ξέρει τα καλύτερα κρασοπουλιά του Πειραιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. o βενιζελος εστηλε 120.000
    μυνημα στην να πανε στην συγκεντρωση του δεν καταλαβενει οτι κοσμος τον διαλεξε να ειναι το νουμερο 2 και οχι το ενα
    ο γιωργος δεν χρειαζεται να στειλει κανενα μυνημα και μαζευονται χιλιαδες γιατι τον αγαπαει ολος ο κοσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμε, 10 Μαϊ 2009 3:54:00 μμ

    Αυτοί που "αγαπάνε" προέδρους κομμάτων είμαι μπιτ αμόρφωτοι, ζώα, ή ανώμαλοι. Να πάτε να γαμήσετε να βρείτε στόχο στη ζωή σας βρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ευρωβουλη

    Αυτοι οι τυποι που τους ραβετε κουστουμια ευρωβουλευτων δεν μπορουν να απηχησουν το νεο εντιμο Πασοκ με φιλολαικο προφιλ....

    Ασε που το Πρωτο θεμα πρεπει να εχει "επαφες με οικο μοδας" και ολο γραφει ονοματα τυχαρπαστων τυπων...

    ο μονος που μπορει να εκφρασει το εντιμο παπανδρεικο Πασοκ με επιστημονικη κοινωνικη και αγωνιστικη προσφορα ειναι ο
    Δρ Σορβοννης Κουτσουκος Αναστασιος ...

    Μονο ο Δρ Κουτσουκος το βραδυ της 16-9-09 οταν το Πασοκ εχανε και ολοι θελαν το κεφαλι του Γιωργου σταθηκε διπλα στον Παπανδρεου και τον εχειροκροτησε ως Πρωθυπουργο!!
    Υπαρχουν και τα σχετικα βιντεο!!

    Που ηταν τοτε οι δηθεν Διαμαντουροι και Παπασπυροι??

    Γιωργο Παπανδρεου αν κανεις τετοια λαθη.....να το ξανασκεφτεις γιατι θα ξαναερθουν τα δυσκολα....και οι Διαμαντουροι κλπ....θα ειναι αφαντοι!!!

    Μονο ο Δρ Κουτσουκος Αναστασιος θα ειναι διπλα σου....!!

    Παπανρδεικοι Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση