GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όχι στην ποινικοποίηση της χρήσης του διαδικτύου....

. Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωσή της για την αυριανή ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σχετικά με το Ευρωπαϊκό ρ...

.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία σε ανακοίνωσή της για την αυριανή ψηφοφορία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, σχετικά με το Ευρωπαϊκό ρυθμιστικό πλαίσιο για τα δίκτυα ηλεκτρονικών επικοινωνιών και υπηρεσιών, εκφράζει την ανησυχία της για την διαφαινόμενη υπερψήφιση θέσεων που θα περιορίσουν την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο διαδίκτυο και θα επηρεάσουν δυσμενώς τις ατομικές ελευθερίες και την επιχειρηματικότητα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Πιο συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπό την πίεση του Συμβουλίου, δηλαδή των Κρατών Μελών, αναμένεται να υπαναχωρήσει από...
ήδη ψηφισμένες θέσεις του με σημαντικότερη αυτή που προέβλεπε ότι η επιβολή περιορισμών στα δικαιώματα των χρηστών μπορεί να γίνεται μόνο κατόπιν δικαστικής παρέμβασης.
Η φιλελεύθερη Ολλανδή ευρωβουλευτής του ALDE Sophia In 'T Veld επιβεβαίωσε, κατόπιν επικοινωνίας της με την Φιλελεύθερη Συμμαχία, τους ίδιους φόβους και γνωστοποίησε ότι εφόσον αυτοί επαληθευτούν δεν πρόκειται να συναινέσει στη συγκεκριμένη υπαναχώρηση και θα την καταψηφίσει. Η κυρία Sophia In 'T Veld δήλωσε στην Φιλελεύθερη Συμμαχία ότι τα Κράτη Μέλη, μέσω αυτής της ρύθμισης, επιχειρούν, από την πίσω πόρτα, να περιορίσουν το δικαίωμα των πολιτών για νομική τους προστασία.
Η Φιλελεύθερη Συμμαχία υποστηρίζει την σχετική καμπάνια του digitalrights.gr (βασικού κόμβου πληροφόρησης για τα δικαιώματα του πολίτη στον ψηφιακό κόσμο) και ενώνει μαζί του τη φωνή της ζητώντας από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου:
Να ψηφίσουν υπέρ της ανεπιφύλακτης προστασίας του δικαιώματος των πολιτών στην ελεύθερη έκφραση και κοινωνική, πολιτική και οικονομική δραστηριότητα στο διαδίκτυο
Να υποστηρίξουν τα δικαιώματα των πολιτών στην ισότιμη πρόσβαση και διανομή περιεχομένου, υπηρεσιών και εφαρμογών στο διαδίκτυο και να απορρίψουν κάθε κείμενο που αναφέρεται σε “νόμιμο περιεχόμενο” και που επιχειρεί να επιβάλλει σχετικούς περιορισμούς ή εξαρτήσεις
Να εγγυηθούν το θεμελιώδες δικαίωμα πρόσβασης των πολιτών στη δικαιοσύνη, τον σεβασμό των αρχών της αναλογικότητας και του τεκμηρίου αθωότητας, απορρίπτοντας απερίφραστα κάθε απόπειρα συλλήβδην ποινικοποίησης της χρήσης του διαδικτύου, πόσο μάλλον της λήψης αστυνομικών μέτρων απ’ τους παρόχους χωρίς δικαστική παρέμβαση!

5 σχόλια

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΦΩΤΗ !

    ΕΙΣΤΕ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΦΩΝΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φτιαχτε ενα κειμενο αγγλικα και τις διευθυνσεις σε ποιυς να στειλουμε μαιηλ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου φαίνεται τελικά ότι η ΦΣ είναι το μόνο ευρωπαϊκό κόμμα στην Ελλάδα.
    Οι συνεχείς παρεμβάσεις της στα ευρωπαϊκά όργανα και η ανάδειξη ζητημάτων που αποφασίζονται στην ΕΕ αλλά αφορούν την ζωή του Έλληνα πολίτη , νομίζω ότι δικαίως της απονέμουν αυτόν τον τίτλο.
    Μακάρι όλα τα εν Ελλάδι κόμματα να ενδιαφερόντουσαν για τέτοια ουσιώδη ζητήματα και να μην αναλωνόντουσαν σε ανούσιες κοκορομαχίες και λαϊκισμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εσεις δεν είστε ούτε και να σας ΓΑΜΑΝΕ ρε ΜΑΛΑΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΤΙΣ ΦΩΝΑΖΕΙΣ , ΤΟΤΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ. ΑΡΓΑ ΟΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    Η ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ, ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΧΩΡΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ, ΚΥΡΙΩΣ, ΘΑ ΣΑΣ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση