GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επιστολή διαμαρτυρίας για τα αδέσποτα...

. Aπό το http://www.strayshelp.gr . . Προς τον κ. Σωτήριο Χατζηγάκη Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ...

.
Aπό το http://www.strayshelp.gr
. .
Προς τον κ. Σωτήριο Χατζηγάκη Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Σύντομα κλείνει ένας χρόνος από την ημέρα που ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κωνσταντίνος Κιλτίδης, εξέδωσε ένα δελτίο τύπου, με θέμα «παράνομη διακίνηση αδέσποτων ζώων», με το οποίο καταστρατηγείται κάθε έννοια νομιμότητας, αφού αλλοιώνει τον υπάρχοντα νόμο 3170/2003, δικαίωμα το οποίο έχει μόνο η Βουλή των Ελλήνων. Παράλληλα με το δελτίο αυτό - εμμέσως πλην σαφώς - καταπατάται και...
το ίδιο το Σύνταγμα της χώρας, αφού μέσω αυτού περιορίζεται η ατομική ελευθερία του ατόμου. Επίσης τοποθετεί τον Έλληνα πολίτη σε υποδεέστερη μοίρα από τον πολίτη των άλλων κρατών-μελών της Ε.Ε. Σύμφωνα με τη γνωμάτευση του Συνηγόρου του Πολίτη αλλά και εγκρίτων νομικών στους οποίους απευθυνθήκαμε, οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι των Υπουργείων, «μπορούν μόνο να σχολιάσουν και να επεξηγήσουν την κείμενη νομοθεσία, χωρίς όμως να προβαίνουν σε ερμηνείες που έρχονται σε αντίθεση με το περιεχόμενο της νομοθετικής διάταξης, την οποία προσπαθούν να επεξηγήσουν». Στην ίδια γνωμάτευση, ο Συνήγορος του Πολίτη αναφέρει ότι «η συγκεκριμένη εγκύκλιος(;) όχι μόνο δεν εξειδικεύει το περιεχόμενο της σχετικής νομοθετικής διάταξης αλλά φαίνεται να τελεί σε αντίθεση με αυτήν».
Με ποιό δικαίωμα, ο κύριος υφυπουργός ορίζει κατά το δοκούν το πόσα ζώα μπορεί να έχει κάθε Έλληνας πολίτης, εφ’ όσον μπορεί να διασφαλίσει την ευζωία τους; Με ποιό δικαίωμα απαιτεί υπεύθυνη δήλωση για το τι θα κάνει ο κάθε Έλληνας πολίτης που καθ’ όλα νομοταγής ταξιδεύει με το ζώο συντροφιάς του από και προς την Ελλάδα; O καθένας γνωρίζει τις άθλιες και τραγικές συνθήκες διαβίωσης των αδέσποτων αλλά και των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς σε όλη την Ελλάδα, τις χιλιάδες δηλητηριάσεις που λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο, τις ειδεχθείς κακοποιήσεις εκατοντάδων ζώων, τα πολτοποιημένα ζώα στους ελληνικούς δρόμους, τους κάδους σκουπιδιών με ζωντανά νεογέννητα κατοικίδια, κ.λ.π.. Για το λόγο αυτό θεωρούμε τη δήλωση του υφυπουργού ότι «έχουν παρθεί πρωτοποριακά μέτρα για τα αδέσποτα ζώα στην χώρα μας» προκλητικά απαράδεκτη. Δεν είμαστε ούτε τυφλοί ούτε αφελείς. Με την ως άνω «εγκύκλιο» χαρακτηρίζουν παράνομο συλλήβδην το έργο και τις προσπάθειες χιλιάδων εθελοντών πολιτών και εκατοντάδων ζωοφιλικών σωματείων και ομάδων, που λόγω της γνωστής και ανύπαρκτης μέριμνας του Κράτους, δίνουν καθημερινά τον αγώνα τους με απίστευτες δυσκολίες και δαπάνες για τη βελτίωση της γνωστής - ανά την Ευρώπη και όχι μόνο - τραγικής κατάστασης των ζώων συντροφιάς στην Ελλάδα. Ζητάμε από τον Υπουργό κ. Σωτήριο Χατζηγάκη, ο οποίος με το Δελτίο Τύπου της 22.04.09 έδειξε ευαισθησία για το θέμα, εντόπισε σωστά τη σωστή κατεύθυνση που πρέπει να στραφεί η μέριμνα της Πολιτείας για την επίλυση του προβλήματος αυτού και δημόσια δεσμεύτηκε να πάρει μέτρα, να προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση της συγκεκριμένης «εγκυκλίου» και να επαναφέρει τη διασαλευθείσα νομιμότητα, προβαίνοντας σε κάθε δέουσα ενέργεια για την αποκατάσταση της αλήθειας και της ανυπόστατης παρερμηνείας των διατάξεων των σχετικών νόμων.
Θα πραγματοποιηθεί και διαμαρτυρία μπροστά από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων,στις 20/5/09 και ώρα 10π.μ.
Την επιστολή αυτή υπογράφουν οι παρακάτω σύλλογοι: δείτε εδώ

40 σχόλια

  1. Επειδή υπάρχουν Χατζηδάκηδες ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλη η ζωοφιλια αλλα επειδη στην ελλαδα τα παρεξηγουμε ολα εχουν γεμισει τα μπαλκονια σκυλους που γαβγιζουν ολο το 24ωρο.ας πανε αυτοι οι βλαχοι στο εξωτερικο να δουν αν συμβαινουν τετοια φαινομενα.πρωτα βεβαια πρεπει να σεβεσαι τον αλλον...χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδώ ο κόσμος καίγεται και το μ....... (ζωοφιλικό) χτενίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Aπο καιρο φαινοταν οτι το "σωματειο" Stray για τα αδεσποτα παιζει ενα υποπτο ρολο. Αυτο αρχιζει και διαφαινεται πλεον και μενει να δουμε ποιοι ειναι πισω απο αυτο το "σωματειο". Αυτος ο τσαμπουκας που επιδεικνυουν και οι απαιτησεις τους κοντρα στους νομους ειναι υποπτες ενδειξεις. Καποιος να τους μαζεψει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θεωρείς ότι υπάρχει έστω κι ένας από τούς πολιτικούς (μας),πού έχει τήν στοιχειώδη έστω, ευαισθησία, διά τούς φίλους μας (ειλικρινείς),τά 4ποδα?????
    Μόνο μέ καταγγελίες στίς αρμόδιες υπηρεσίες τής ΕΟΚ,ίσως κάτι διορθωθή.
    Αλλά πώς νά διορθώσης καί τήν γενικότερη απέχθεια,πού επιδεικνύουν,οί περισσότεροι από ΄μάς,δυστυχώς!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγω @7.45 μμ δεν νοιωθω απεχθεια για τα σκυλια. Νοιωθω απεχθεια για τα ζωα σαν και σενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απο τοτε που το Stray εχει μετατρεψει και μια εκπομπη του Σκαι για τα ζωα σε δικη του διαφημιση, δεν τους πιανεις. Πληρη πλυση εγκεφαλου. Μια γελοια εκπομπη που αντι να διδασκει για τα ζωα το μονο που κανει ειναι να ψαχνει σπιτια για τα εγκαταλειμμενα. Και αυτοι που τα εγκαταλειπουν ειναι "φιλοζωοι".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φιλόζωοι, τα βρωμόσκυλά σας μέσα στα διαμερίσματά σας να κινδυνέουν τα παιδιά σας και εσείς από τια αρρώστιες, τα παράσιτα και τα γρατζουνίσματα / δαγκώματα. Και αν θέλετε να τα βγάζετε στα μπαλκόνια και να ξυπνάτε όλη την γειτονιά, να είστε έτοιμοι και για τις συνέπειες του νόμου και της "ζωοφιλίας" σας. Αντε, γιατί πολύ σας ανεχτήκαμε. Όσο για τα αδέσποτα, ευτυχώς με τόσους κινέζους και αλλοδαπούς που υπάρχουν σύντομα το πρόβλημα θα εκλείψει μέσω της μαγειρικής οδού. Έχω ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη. Μόνο στην Ελλάδα υπάρχει αυτή η αθλιότητα του να βλέπεις αδέσποτα στους δρόμους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μηπως το Στρευ παιρνει και κρατικη επιδοτηση? Πως αλλιως βγαινουν οικονομικα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Απο ενδιαφερον εβλεπα την εκπομπη Paratrixa του Σκαι για τα ζωα. Πραγματι ειναι οπως λεγεται πιο πανω μια διαφημιστικη εκπομπη του Stray. Μια τηλεοπτικη εφημεριδα μικρων αγγελιων για ευρεση στεγης για τα αδεσποτα. Ντροπη στον Σκαι που αφησε το Stray να καταλαβει την εκπομπη πληρως και να επιτελει τους δικους του σκοπους. Αυτη η εκπομπη επρεπε να ηταν αφιερωμενη αποκλειστικα σε χρησιμες πληροφοριες για τα ζωα και κυριως τα κατοικιδια για να επιμορφωνονται οι θεατες. Αντιθετως δεν προσφερει τιποτα παρα μονο μια ανουσια και μονομερη παρουσιαση ορισμενων θεματων ειδικου ενδιαφεροντος και κυριως προπαγανδα για τη διοχετευση σκυλων σε αναδοχους. Οταν δεις μια εκπομπη ξερεις τι θα δεις και την επομενη. Μια λυπητερη ιστορια για ενα αδεσποτο που οι κακοι (φιλοζωοι) ιδιοκτητες του το παρατησαν σε 2 μηνες. Αυτη ουσιαστικα ειναι και ολη η εκπομπη. Λυπαμαι για τον Σκαι αν εχει αφησει να εξελιγχθει το θεμα ετσι εκουσιως. Εχω δει παμπολες εκπομπες αυτου του τυπου στο εξωτερικο και χαιρεσαι να τις βλεπεις. Μορφωνεσαι και εκτιμας τη φυση και τον δημιουργο της. Αναφερονται βεβαιως και στα αδεσποτα αλλα οχι και να εχουν τα 3/4 της εκπομπης στο στυλ των μικρων αγγελιων. Κυριοι του Σκαι η βαλτε το Stray στη θεση του η δηλωστε υπευθυνα οτι αυτη η εκπομπη ειναι υπο την αιγιδα τους και δεν θα αλλαξει. Αλλιως κοροιδευετε το κοσμο παρασυροντας τον να πιστευει οτι θα δει μια επιμορφωτικη εκπομπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ξέρετε τι είναι οι περισσότεροι από αυτούς που υπογράφουν την ανοιχτή επιστολή ;; Είναι παράνομοι εξαγωγείς άγνωστου αριθμού αδέσποτων ζώων (απο δικά τους στοιχεία περισσότερα απο 100.000 το χρόνο) στη Γερμανία, Αγγλία, Ολλανδία, Ελβετία, Βέλγιο και Σκανδιναβία. Εκεί τα στέλνουν αδιάβαστα και κάτω από άθλιες συνθήκες για να "βρούν σπίτι"-όρα Ανκόνα 2008 - σε "αδελφά" σωματεία που τους υποστηρίζουν αφειδώς, με χρήματα και κάθε είδους υλικό (τροφές, φάρμακα, εμβόλια κλπ). Τα αδελφά σωματεία προωθούν κάποια απο τα ζώα με αγγελίες "υιοθεσίας" έναντι αμοιβής απο 200-400 ευρώ. Οι υιοθεσίες που αναφέρουν οι ίδιοι στα site τους είναι ελάχιστες σε σχέση με τον αριθμό των ζώων που βγαίνουν απο την Ελλάδα. Τα υπόλοιπα που πάνε ;;; Κυρίως τα αναρίθμητα κουτάβια που εξάγουν παράνομα;;; Μέχρι και τοκετό σκύλας είδαμε σε site μεγάλου εξαγωγέα. Νεογέννητα τα μεγαλώνουν με μπιμπερό για να τα πουλήσουν λίγες εβδομάδες μετά. Η τιμή πρέπει να φτάνει τα 200 ευρώ το κομμάτι, μπορεί και παραπάνω.
    Άρρωστα ή ανάπηρα (τρίποδα-τυφλά-κουφά ) ή υπερήλικα (12-15 ετών) βγαίνουν έξω και ξεπουλιούνται σε αγγελίες για 100-180 ευρώ.

    Και ρωτάω εγώ, ο άρρωστος ζωόφιλος:

    Ποιός αδίστακτος !!! μπορεί να στέλνει τέτοια ζώα στο εξωτερικό ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΣΠΙΤΙ !!!!!

    Μόνο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ του ειδους!!!ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΟ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ !!! ΕΙΝΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ !!!
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ, όπως π.χ. ΙΣΠΑΝΙΑ , ΙΤΑΛΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΚΡΟΑΤΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ και βάλε.



    Και αυτά απο χρόνια!!!

    Ο Υφυπουργός Κ.Κιλτίδης ήταν ο μόνος που τόλμησε να βγάλει μια εγκύκλιο για να αναχαιτίσει τη δράση τους.

    ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ !!!!


    Ο ΚΟΝΤΟΣ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ , ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗ "ΠΑΠΙΑ" !!!

    ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΝΕ,ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ !!!

    ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΙ΄ ΕΝΤΙΜΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗ ΚΩΛΟΧΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να επεμβει ο εισαγγελεας και να ερευνησει τη δραση του Stary και λοιπων "φιλοζωικων" σωματειων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. μου αρεσει η εκπομπη παρατριχα, ενημερωνει και ψαχνει και σπιτι για τα ζωα.δεν το βρισκω κακο να γινεται μια εκπομπη που θα βοηθαει και τα αδεσποτα.εξαλλου ειχαν ποτε υποσχεθει τι θεματολογια θα εχουν για να τους θυμωνουμε?ασχολουνται με ποικιλα ζητηματα

    ρε παιδια, δε θελετε τα ζωα να πηγαινουν εξω, δε θελετε ουτε στην ελλαδα να προωθουνται, ε τοτε τι εχετε να προτεινετε για τα αδεσποτα?


    το stray.gr με εχει βοηθησει πολλες φορες και με συμβουλες και με ζωακια που βρηκα και υιοθετηθηκαν στην Ελλαδα και στο εξωτερικο.στο εξωτερικο εχω παει αρκετες φορες και τα εχω επισκεφθει. πιστευω πως γενικα ισχυει οτι αν δεν εχεις ασχοληθει καλυτερα να μην εκφερεις γνωμη.ποσοι απο εσας εχετε στοιχεια για το οτι τα ζωα πηγαινουν για πειραματα και διαφορα τετοια?ειμαι σιγουρη πως απλα μεταφερετε πραγματα που εχετε ακουσει και δεν εχουν αποδειχθει

    τελος, εγω εχω 5 σκυλια σε μονοκατοικια περνανε πολυ καλα, ειναι πεντακαθαρο το σπιτι μου και ζητω οπως ακουω εγω τις φωνες απο τα παιδακια του διπλανου σπιτιου να σεβονται οι υπολοιποι τα ζωα μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Την ώρα που η παρέα σας εξαπολύει, ανωνύμως, τις ίδιες αναπόδεικτες εδώ και χρόνια κατηγορίες για το stray.gr, εμείς είμαστε στους δρόμους και βοηθάμε τα αδέσποτα να ζήσουν καλύτερα.
    Αν όσα λέτε έχουν βάση και ισχύουν πείτε τα επωνύμως και επιτέλους αποδείξτε κάτι απ'όλα αυτά για μια έστω φορά αλλιώς καταντάτε πάλι γραφικοί και κουραστικοί.
    Γιώργος Μήλιας, stray.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Den kserete ti sas ginete. Kaneis edo mesa. Eytyxos den dinei kaneis simasia, kai kirios to Stray pou kanei katapliktiki douleia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παντος ο σκαι προοθει και αλλα σοματια, οχι μονο το στρευ. Ιδαμε και Ιλιουπολη και το αλλο στο Κοροπι και θεματα με αγρια ζωα, μιν εισαστε υπερβολικοι ρε πεδια.

    Ξερο και αλλα σοματια που εχουν παει και θα δειξουν συντομα.

    Ευχαριστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ!!!!!!!
    Διαβασε κανεις ποσα σωματεια υπογραφουν την επιστολη διαμαρτηριας?Ειναι παρα πολλα και καθενα απο αυτα εχει παρα πολλους ανθρωπους που παλευουν με σφεντονα εναν Γολιαθ.Ολοι αυτοι οι ανθρωποι που διαμαρτηρονται απεναντι στην ασχετοσυνη ενος αρμοδιου ειναι ανθρωποι που δικαιουνται να εχουν αποψη.Αυτοι ΝΑΙ και οχι ο καθε ασχετος καρεκλοκενταυρος που παιρνει αποφασεις ελαφρα τη καρδια.Οσο για τις αποψεις περι συμφεροντων...ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΙΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΨΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ?ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΕΠΙΤΙΘΕΜΕΝΟΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ?
    ΣΚΕΦΘΗΤΕ!!!ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Πράγματι, ντρέπομαι που είμαι Έλληνας! Τέτοια ηλιθιότητα, τέτοια άγνοια, τέτοιον κυνισμό είναι σπάνια φαινόμενα σε άλλους λαούς της Ευρώπης.
    Το πιο θλιβερό είναι ότι βλέπουμε τώρα τα αποτελέσματα της άθλιας ελληνικής παιδείας, ανίκανη να καλλιεργήσει το αίσθημα κριτικής με αποτέλεσμα να γινόμαστε λαός ανίκανος να αντιληφτεί την πραγματικότητα στην οποία ζει και γεμάτος προκαταλήψεις. Κρίμα! Τα περισσότερα από αυτά τα ανώνυμα σχόλια προκαλούν εμετό σε κάθε υγειές πνεύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ολοι εσεις που γράφετε αυτά τα σχόλια καταρχήν δεν εχετε όνομα?
    Δεν μπορείτε επώνυμα και με στοιχεία να κάνετε αυτές τις "καταγγελείες"?

    Ποτέ μα ποτέ δεν εχει αποδειχθεί τίποτα απο όσα κατηγορείτε τα σωματεία που στέλνουν ζώα σε οικογένειες του εξωτερικού.
    Δεν εχει υπάρξει καμία καταδικαστική απόφαση.

    Λασπολογείτε είτε για να δικαιολογήσετε την αδράνεια σας, είτε γιατι προφανώς κάποιοι απο εσάς εχουν οικονομικά συμφέροντα απο τις χρηματοδοτήσεις που δίνονται στους Δήμους για τα αδέσποτα.

    Το πόσο ανενημέρωτοι είστε φαίνεται και απο τις επιδοτήσεις που δήθεν πέρνει το στραυ.

    Στοιχεία αγαπητοί μου. Μπορείτε να αποδείξετε του λόγου σας το αληθές?

    Τα μελη του στραυ ειναι επώνυμα δεν κρύβονται και δεν ειναι φιλόζωοι του πληκτρολογίου.

    http://www.stray.gr/index.php?option=com_content&task=blogcategory&id=59&Itemid=126


    Αριστέα Ιωαννίδου απο το stray.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να επέμβει ο εισαγγελέας να ερευνήσει αυτούς που κάνουν εσφαλμένες καταγγελίες και συκοφαντούν. Να γίνουν προσφυγές στο ευρωπαϊκό δικαστήριο για τους υπουργούς που καταπατούν το ευρωπαϊκό δίκαιο. Γιατί αποσιωπείτε ότι σε όλες τις έρευνες και καταγγελίες που έχουν γίνει για φιλοζωικά σωματεία, όπως το Stray, έχουν δικαιωθεί τα φιλοζωικά σωματεία; Γιατί δεν λέτε ότι για την υπόθεση της Ανκόνα ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ τα σωματεία, μετά από έρευνες της Interpol και αφού τα ζώα είχαν κρατηθεί και εξαθλιωθεί για πολύ καιρό στην Ιταλία; Αυτό ήταν το έργο ανθρώπων που μόνο για τα ζώα δεν ενδιαφέρονται. Σωματεία όπως αυτά που αναφέρονται είναι πρωτοβουλίες ιδιωτών και κινούνται από ενδιαφέρον για τα ζώα, που χρηματοδοτούνται από τους ίδιους και υποστηρικτές και χαλάνε τη σούπα της αδιαφορίας και ποιος ξέρει ποια άλλα συμφέροντα και παιχνίδια (βλ. επιδοτήσεις για τα αδέσποτα που δεν φτάνουν ποτέ σε αυτά) που παίζονται πάνω στη δυστυχία των ζώων. Αφού δεν αγαπάτε τα ζώα, γιατί δεν τα αφήνετε να τα πάρουν άνθρωποι που τα αγαπούν και είναι πρόθυμοι να τους προσφέρουν μια οικογένεια, οπουδήποτε; Αυτά θίγουν την εθνική υπερηφάνεια σας και προβάλλετε ψευτιές για πειράματα σε χώρες που σέβονται τη νομοθεσία που προστατεύει τα ζώα και όχι οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ εικόνες και ειδήσεις βασανισμένων, εξαθλιωμένων και δηλητηριασμένων ζώων στη δική μας χώρα; Σωστά, γιατί να φεύγουν τα ζώα από αυτό τον παράδεισο για αυτά;

    Όσο ο άνθρωπος δρα ως δυνάστης των άλλων πλασμάτων θα είναι πάντα ηθικά ατελής και κολοβός και θα βρίσκει πάντα συνανθρώπους του που θα θεωρεί «ζώα» ώστε να τους καταδυναστεύει και να τους κατακρεουργεί επίσης.

    Αν αναρωτιέστε για το τι με κινεί να τα γράψω αυτά, είναι ότι συνέβη να γνωρίσω ανθρώπους αυτών των σωματείων, χωρίς να ανήκω σε αυτά, και το θεωρώ τιμή μου. Αναρωτιέμαι πάντως για τα κίνητρα και την ιδιότητα κάποιων από τους σχολιαστές εδώ μέσα. Έχει γίνει πλέον γνωστός ο περιφερόμενος θίασος συκοφαντών που πετάει λάσπη όπου βρει χώρο για να τρυπώσει. Δεν πειράζει, θα μάθετε και στον αντίλογο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Τα σχόλια σας περί χρηματοδότησης των σωματείων αλλα και ύποπτης σχέσης του συγκεκριμένου με τον ΣΚΑΙ είναι περισσότερο από ΑΣΤΕΙΑ.

    Όπως φαντάζομαι είναι και οι άγνωστοι που τα γράφουν. Αλήθεια, μήπως ο Κιλτίδης τα πήρε στο κρανίο και γράφει αυτός τα ανώνυμα σχόλια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Κύριε Κιλτίδη, που πήγαν τα λεφτά οεο???????? Που είναι τα προγράμματα των Δήμων οεο?

    Μήπως πολεμάτε τους ζωόφιλους για να κρύψετε όσα φάγατε?

    Είστε τόσο σοβαρός που νομιμοποιείτε το σκότωμα των ζωντανών και βαφτίζετε τους κυνηγούς, ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ.

    Από εκεί καταλαβαίνει κανείς ΠΟΛΛΑ!

    Ενας Τριανταφυλο σας χρειαζεται για να αποκαλυψει τις αληθειες που θαβατε τοσα χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Καλά όλα τα άλλα... αλλά να διαβάσουμε και οτι το Stray έχει μετατρέψει την εκπομπή του Σκάι σε διαφήμιση;;;; "Προπαγάνδα για την διοχέτευση σκυλιών σε αναδόχους"; Τι άλλο θα ακούσουμε πια σ' αυτη τη χώρα; Έλεος δηλαδή, δεν αντέχεται άλλο αυτή η παράνοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Προσπερνάω τους συνήθεις ανόητους ελληνοκάφρους.

    Απαντάω σε αυτούς που θίχτηκαν απο το σχόλιό μου.

    Παιδιά το ίδιο έργο το έχουμε δεί να παίζετε παντού. Όπου "τολμήσαμε" να απαντήσουμε στα "φούμαρα για μεταξωτές κορδέλλες". Οι καταγγελίες είναι συγκεκριμμένες. Κανένας σας δεν απαντάει σ΄αυτές συγκεκριμμένα αλλά αόριστα και ηλίθια όπως πάντα. Τα συγκεκριμμένα παιδάκια της stray πήραν εντολή να βγούν και να υπερασπιστούν το "ψωμί" τους.

    Υπάρχουν αποδείξεις και το ξέρετε πολύ καλά. Και εισαγγελείς έχουν επέμβει και οι σχετικές διαδικασίες και ανακρίσεις τρέχουν, και αυτό το ξέρετε πολύ καλά. ΑΛΛΑ ΔΕ ΤΟ ΛΕΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ.

    Οσο για την Ανκόνα πάψτε να τη χρησιμοποιείτε σαν απόδειξη αθώωσης του "έργου" σας γιατί το πως και με ποια παράνομα μέσα πήρατε πίσω τα ζώα σαν "ιδιοκτήτες" , το γνωρίζουμε και έχουμε όλα τα στοιχεία.
    Και το που πήγαν τα ζώα κατευθείαν απο την Ανκόνα, και αυτό το ξέρουμε.
    Κι αν δεν υπάρξει δικαιοσύνη στην Ελλάδα, υπάρχουν και άλλα ευρωπαϊκά Δικαστήρια.ΜΗΝ ΕΠΑΦΙΕΣΤΕ ΣΤΗ ΔΟΞΑ ΣΑΣ.


    Εμείς δεν έχουμε καμιά ΠΑΡΕΑ. Εσείς έχετε! Τη παρέα που δρά στην Ελλάδα, τη παρέα που δρα στη Γερμανία, τη παρέα που δρά στην Ελβετία, τη παρέα που δρά στην Ολλανδία, την Ισπανία κλπ.κλπ. Και όλες οι παρέες κάνουν την ίδια δουλειά. Μαζεύουν αδέσποτα και τα ξεπουλάνε μέσω μιας Οργάνωσης στο Εξωτερικό. Πρόσφατα μάλιστα χρεώνετε και τα τραβαγιάτικα (=οδοιπορικά) 80 ευρώ . Τιμή: 270 + 80 = 260 ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ. ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ.

    Τα κουταβάκια συνήθως ταξιδεύουν 5-6 μαζί σ΄ένα κλουβί.
    Οσο για τα υπόλοιπα έξοδά τους δεν ξεπερνούν τα 15 ευρώ (= 5 το εμβόλιο+ 2 η εσωτερική αποπαρασίτωση
    + 6 η εξωτερική αποπαρασίτωση).

    Σε ποιούς απευθύνεστε κύριοι;;;
    ΗΛΙΘΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ. ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΚΟΥΤΑΒΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΕΙΡΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΩΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΑΠΕΙΡΑ
    Όσο για τα παραμύθια που πουλάτε για τις επιχορηγήσεις, ούτε απο την Ευρωπαϊκή Κοινότητα δίνονται χρήματα στην Ελληνική Κυβέρνηση, ούτε επιχορηγήσεις απο τη Κυβέρνηση δίνονται χωρίς αποδείξεις πεπραγμένων, ΟΎΤΕ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ Ο ΚΙΛΤΙΔΗΣ ΝΑ ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΑ. ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΣΑ Ή ΔΙΝΟΝΤΑΙ Ή ΔΕ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ. ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΤΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΑΚΗ ΝΑ ΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ.

    ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ. ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΣΑΣ.

    Έχετε ιστοσελίδες σε πολλές χώρες, διαφημίζεστε , ζητάτε και μαζεύετε χρήματα απο παντού με τραπεζικούς λογαριασμούς για να "ενισχυθεί το έργο σας".Όλα αυτά χωρίς κανένα έλεγχο.

    Συνεργάζεστε με αλλοδαπά Φιλοζωϊκά Σωματεία και εισπράτετε πόλλά χρήματα. Γιατί άραγε;;;

    Όσο για το ποιός βοηθά τα αδέσποτα ζώα , δεν έχετε δα και το προνόμιο. Από πολλά χρόνια, πολλοί Έλληνες, ατομικά ή οργανωμένα, κάνουν αυτή τη δουλειά, ανώνυμα και χωρίς να ζητάνε επιβραβεύσεις και χρήματα.Δεν το εκμεταλλεύονται, με άλλα λόγια δεν το έχουν κάνει επικερδές επάγγελμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος είπε:
    "Καλά όλα τα άλλα... αλλά να διαβάσουμε και οτι το Stray έχει μετατρέψει την εκπομπή του Σκάι σε διαφήμιση;;;; "Προπαγάνδα για την διοχέτευση σκυλιών σε αναδόχους"; Τι άλλο θα ακούσουμε πια σ' αυτη τη χώρα; Έλεος δηλαδή, δεν αντέχεται άλλο αυτή η παράνοια"

    ΕΛΑ ΚΑΛΕ !!!
    ΠΩΣ ΘΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΤΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ ΜΕΣΑ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!
    Α ΝΑ ΧΑΘΗΤΕ ΕΛΕΕΙΝΟΙ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Θα ήθελα να εξηγήσω κάποια πράγματα για αυτούς που πραγματικά ενδιαφέρονται. Σε καμία περίπτωση το παρακάτω δεν αποτελεί απάντηση σε κανένα ανώνυμο θρασύδειλο σχολιαστή και στις αβάσιμες και κακεντρεχείς κατηγορίες του. Η λασπολογία είναι η άμυνα των αδιάφορων και των αδρανών.

    Ξοδεύουμε από 200 € -2.000 € για κάθε σκυλί, καλύπτοντας ιατρική περίθαλψη, εμβόλια και χειρουργεία,. Φαντάζομαι δεν πιστεύει κανείς οτι τα ζωα που βρίσκουμε στα σκουπίδια και στους δρόμους είναι υγιή.

    Ξοδεύουμε από 80 € – 400 € για την μεταφορά τους. Επιπλέον έξοδα: βενζίνες, απώλεια ημερομισθίου γιατί χρειάζεται αρκετές φορές να μην πάμε στη δουλειά γιατί το ζώο που φροντίζουμε είναι άρρωστο ή πρέπει να χειρουργηθεί.

    Το Stray.gr δεν λαμβάνει κανενός είδους κρατική επιχορήγηση ή άλλη βοήθεια και συντηρείται αποκλειστικά από τις συνδρομές και τις δωρεές από μέλη, φίλους και τις λίγες επιχειρήσεις που περιστασιακά προσφέρουν κάποια χρήματα ή άλλα είδη.

    Τα ζώα ταξιδεύουν πάντα και αυστηρά μόνα τους στο κλουβί ή δύο μαζί αν είναι κουτάβια.

    Θα προτιμούσαμε τα αδέσποτα που περιθάλπουμε να βρίσκουν καλές οικογένειες αποκλειστικά στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια θα θέλαμε να μην υπήρχαν καθόλου αδέσποτα. Υπάρχουν όμως, είναι πάρα πολλά και ζουν ως επί το πλείστον σε τραγικές συνθήκες. Στην προσπάθεια μας να βρίσκουμε οικογένειες στην Ελλάδα, κάνουμε διαρκώς επαφές με ΜΜΕ που μπορούν να γνωρίσουν και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες μας στο θέμα των υιοθεσιών, ταυτόχρονα όμως, δίνουμε την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή και σε αυτά που τα ζητούν οικογένειες στη Γερμανία και αφού γίνει ο απαραίτητος έλεγχος από συνεργαζόμενα σωματεία εκεί, κανονίζουμε το ταξίδι του ζώου. Εχουμε όλη την καλή διάθεση να ακούσουμε και άλλες λύσεις που πιθανότατα έχετε, γιατί όσα περισσότερα δίνουμε, τόσα περισσότερα μπορούμε να βοηθήσουμε.

    Παρόλο που όσοι ενδιαφέρονται για τα ζώα στη χώρα μας είναι πάρα πολλοί, δυστυχώς είναι περισσότεροι αυτοί που τα κακοποιούν και τα αφήνουν στο δρόμο.

    Η νοοτροπία στη χώρα μας είναι πραγματικά αποκαρδιωτική – αρκεί να σκεφτεί κανείς τις άπειρες περιπτώσεις βασανισμών που αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Δεν υπάρχει ευαισθησία, δεν υπάρχει παιδεία, δεν υπάρχει ανθρωπιά.

    Επιπλέον ο νόμος λειτουργεί επιλεκτικά και σε βάρος των φιλόζωων και στο Κράτος επικρατεί αδράνεια και αδιαφορία. Για ποιο λόγο το Υπουργείο να μην επιτρέπει να φεύγουν τα αδέσποτα από τους δρόμους της Ελλάδας ή για ποιο λόγο δεν φροντίζει να μην υπάρχουν αδέσποτα?

    Πού πήγαν τα χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προορίζονταν στους Δήμους για τα αδέσποτα?

    Περιμένουμε και εμείς να λειτουργήσει ο περιβόητος νόμος και να ασχοληθεί επιτέλους το Κράτος με τα αδέσποτα και εμείς με την κηπουρική. Η δουλειά μας είναι πολύ δύσκολη και γίνεται με τεράστιο κόπο για να δεχόμαστε αβάσιμες προσβολές.

    Αριστέα Ιωαννίδου Stray.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αγαπητή Αριστέα

    Βαριά καθήκοντα ανέλαβες. Δεν το αναρωτήθηκες γιατί αποχωρεί το Μαρινάκι;; Μή μου πείς ότι της την έδωσε να γίνει show woman !!!

    Πρώτον εξηγούμε πως παραμενουμε ανώνυμοι για να μή μας ταράξετε στις μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμιση" όπως το συνηθίζετε. Εσας μπορεί τα λεφτά να"τρέχουν απ΄τα μπατζάκια σας". Εμάς όχι. Ότι έχουμε το ξοδεύουμε για να επιβιώσουν κάποια αδέσποτα ζώα. Δεν τα χαλαλίζουμε για να παίξουμε το βρώμικο παιχνίδι σας.
    Αν αυτό εσείς το αποκαλείτε θρασυδειλία, εμείς το αποκαλούμε αναγκαία αυτοάμυνα.
    ____________________

    "Ξοδεύουμε από 200 € -2.000 € για κάθε σκυλί, καλύπτοντας ιατρική περίθαλψη, εμβόλια και χειρουργεία,. Φαντάζομαι δεν πιστεύει κανείς οτι τα ζωα που βρίσκουμε στα σκουπίδια και στους δρόμους είναι υγιή."

    Τώρα αυτό εσύ το λές και απορώ : Που τα ξοδεύετε 200-2000 ευρώ για κάθε σκυλάκι που βρίσκετε;;

    Εκτός απο τα άρρωστα και τα κακοποιημένα που βρίσκετε και για τα οποία χαλάτε το κόσμο και μαζεύετε έξτρα χρήματα (όρα WITTER που το κατακαημένο βρέθηκε ξαφνικά στη Γερμανία "δήθεν" υιοθετημένο)τα υπόλοιπα υγιέστατα απο το γάλα της μάννας κουτάβια γιατί να χρειάζονται 200 ευρώ;;; για ένα εμβόλιο και ένα χάπι αποπαρασίτωσης;; ή για την ομαδική φιλοξενία τους σε παράνομες πάμθηνες πανσιόν για κάποιες μέρες;;
    ______________________

    "Ξοδεύουμε από 80 € – 400 € για την μεταφορά τους. Επιπλέον έξοδα: βενζίνες, απώλεια ημερομισθίου γιατί χρειάζεται αρκετές φορές να μην πάμε στη δουλειά γιατί το ζώο που φροντίζουμε είναι άρρωστο ή πρέπει να χειρουργηθεί."

    Τώρα να καγχάσω ή να γελάσω ;;;

    Αυτό σημαίνει πως εσείς δεν είστε εθελοντές. Χρεώνετε κανονικά τις εργατοώρες σας και τα έξοδά σας. Και θεωρείτε φυσικό πως πρέπει να τα εισπράξετε. Από ποιόν;;; Απο όπου μπορείτε φυσικά.

    Πείτε μου γιατί με ενδιαφέρει άμεσα. Μόνο η βενζίνη που καίω κάθε μέρα να πηγαινοέρχομαι στους κτηνιάτρους είναι πάνω απο 500 ευρώ το μήνα. Δεν πέρασε ποτέ απο το μυαλό μου ότι μπορώ να τα εισπράξω απο κάπου.

    ___________________

    "Θα προτιμούσαμε τα αδέσποτα που περιθάλπουμε να βρίσκουν καλές οικογένειες αποκλειστικά στην Ελλάδα. Για την ακρίβεια θα θέλαμε να μην υπήρχαν καθόλου αδέσποτα"

    Να αγιάσει το στόμα σου Αριστέα μου. Αλλά και ποιός δε θάθελε να μην υπάρχουν καθόλου αδέσποτα στην Ελλάδα ;; Αν μου βρεις ΕΝΑ θα πάρεις βραβείο !!!

    Εμείς πάλι πιστεύουμε πως μόνο αν υιοθετηθεί στην Ελλάδα θα μπορούμε να ελέγχουμε τη πραγματική κατασταση του ζώου. Και πως ίσως έτσι μάθουν οι Ελληνες να υιοθετούν υπεύθυνα τα ζώα.Γιατί μόνο όταν βλέπουν πως ένα σωματείο παρακολουθεί το ζώο που τους έδωσε, αρχίζουν και αισθάνονται υπεύθυνοι.
    _________________________

    "Στην προσπάθεια μας να βρίσκουμε οικογένειες στην Ελλάδα, κάνουμε διαρκώς επαφές με ΜΜΕ που μπορούν να γνωρίσουν και να υποστηρίξουν τις προσπάθειες μας στο θέμα των υιοθεσιών, ταυτόχρονα όμως, δίνουμε την ευκαιρία για μια καλύτερη ζωή και σε αυτά που τα ζητούν οικογένειες στη Γερμανία και αφού γίνει ο απαραίτητος έλεγχος από συνεργαζόμενα σωματεία εκεί, κανονίζουμε το ταξίδι του ζώου. "

    Με τα ΜΜΕ εννοείς το "Παρά τρίχα";;ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ !!!! Αρα καλά καταλάβαμε το σκοπό αυτής της εκπομπής !!!!

    Η ευκαιρία της υιοθεσίας στη Γερμανία (ξέχασες να αναφέρεις και την Ελβετία και Δανία παρεπιπτόντως) γιατί αφου υπάρχει και τη χρησιμοποιείτε ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΙΜΑ;;; Δηλαδή, αφού ο Νόμος το προβλέπει, γιατί δεν τηρούνται οι σωστές διαδικασίες που δεν είναι δα και τοσο δύσκολες;;;

    Ποιός μπορεί να αποδείξει πόσα και πως βγαίνουν απο την Ελλάδα και το κυριώτερο, ποιος είναι ο τελικός τους προορισμός, εφόσον δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα πουθενά;;;;

    Και ποιός ελέγχει το αλλοδαπό σωματείο που δήθεν ελέγχει την υιοθεσία του ζώου;;;

    Στα υπόλοιπα δεν αξιζει να απαντήσω.

    ΕΧΩ ΜΙΑ ΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΜΜΕΤΟ Ή ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ


    Η κακοποίηση των ζώων στην Ελλάδα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Η άθλια συμπεριφορά εκ μέρους κάποιων συμπολιτών μας αλλά και η αδιαφορία εκ μέρους της πολιτείας θίγουν τη χώρα και τον πολιτισμό μας. Παρά τις μακροχρόνιες και έντονες διαμαρτυρίες χιλιάδων πολιτών και πολλών σωματείων, η πολιτεία δεν έχει λάβει μεχρι σημερα μέτρα που να βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης των ζώων και να ποινικοποιουν-καταργουν τα περιστατικά κακοποίησης.

    Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 100 Ζωοφιλικών Σωματείων διοργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας:

    Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009, ώρα 10:00

    Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αχαρνών 2, σταθμός ΜΕΤΡΟ Ομόνοια

    καλώντας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να προχωρήσει άμεσα στη λήψη αποτελεσματικών μέτρων που θα συμβάλλουν στην προστασία των ζώων συντροφιάς, των παραγωγικών ζώων, των ελεύθερων ζώων στη φύση που αποτελούν το στόχο των κυνηγών, των ζώων στα τσίρκο που εξακολουθούν να περιοδεύουν στη χώρα μας. Η πολιτεία πρέπει να στείλει, εντός και εκτός Ελλάδος, ένα μήνυμα σεβασμού απέναντι στα ζώα και όχι να διαιωνίζει απαράδεκτες και βάρβαρες συνθήκες και συμπεριφορές.

    Στο υπουργείο έχουν υποβληθεί συγκεκριμένες προτάσεις εκ μέρους των φιλοζωικών οργανώσεων οι οποίες περιλαμβάνουν καμπάνια ενημέρωσης, θέσπιση ελεγκτικού μηχανισμού για την εφαρμογή του νόμου, αύξηση των ποινών και προστίμων για τους παραβάτες, απαγόρευση της πώλησης ζώων συντροφιάς από καταστήματα, βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για τα παραγωγικά ζώα, ενημέρωση για τις καταστροφικές συνέπειες του κυνηγιού και περιορισμό της δραστηριότητας, απαγόρευση των τσίρκο με ζώα στη χώρα, κ.α.

    Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 100 Φιλοζωικών Οργανώσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Προτάσεις για τις παράνομες εξαγωγές αδέσποτων ζώων απο διάφορους "φιλόζωους" έχετε υποβάλει;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.

    ΑΡΑ ΤΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ποια είναι αυτή η "Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή "; Συνηθίζεται να αναφέρονται τα μέλη μιας τέτοιας επιτροπής. ΄Η τα μέλη των σωματείων που συμμετέχουν.
    Γιατί φοβάστε να βάλετε ονόματα;

    Μήπως γιατί οι περισσότεροι φιλόζωοι ξερουν τι δουλειά κάνετε στη πραγματικότητα; Και σε τι απώτερους σκοπούς αποβλέπετε;

    Και ο Υπουργός το ξέρει! Και ο Υφυπουργός !

    Για να δούμε τι θα γίνει !!
    Και ποιός θα τολμήσει να σας υπολογίσει. Και, κυρίως, σε ποιά αιτήματα σας θα ανταποκριθεί.

    ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Aπό την συγκέντρωση σήμερα 20/05/09

    Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα καταθέσει σύντομα νομοσχέδιο που θα περιέχει προτάσεις των ζωοφιλικών συλλόγων για την προστασία των ζώων.

    Ο υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης δεσμεύτηκε στα μέλη της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπής, οι οποίοι του επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία και τα δικαιώματα των ζώων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. μήπως ο ανώνυμος που γράφει αυτές τις καταγγελίες είναι η αυτή η υστερική «κυρία» που σήμερα στην διαμαρτυρία απομακρύνθηκε από την αστυνομία? Γιατί δεν γράφετε με το όνομα σας? Γιατί απλά πετάτε λάσπη χωρίς να μας λέτε το όνομα σας? Τι φοβάστε?
    Ειρηνη Αποστολου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. "Ποια είναι αυτή η "Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή "; Συνηθίζεται να αναφέρονται τα μέλη μιας τέτοιας επιτροπής. ΄Η τα μέλη των σωματείων που συμμετέχουν."

    Στο τέλος του ποστ υπάρχει σύνδεσμος που λεει ποια σωματεία ειναι.

    Απο τη βιασύνη σας ομως να κατηγορήσετε ούτε βλέπετε ουτε ακούτε.

    Στέλλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Είναι σαφές ότι κάποιοι που χύνουν τη χολή τους και εξαπολύουν κατηγορίες εδώ μέσα μόνο για τα ίδια τα ζώα δεν ενδιαφέρονται. Αν ένα ζώο βρίσκει μια οικογένεια εδώ, στη Γερμανία ή στο Κατμαντού, δεν βλέπω κανένα απολύτως λόγο γιατί θα πρέπει να ενοχλεί αυτό. Ένα σύννεφο συκοφαντιών και ύβρεων στο βάθος των οποίων δεν μπορώ να διακρίνω και καμία ουσία. Αν υπάρχει κάτι εμετικό, αυτό είναι να βλέπεις ανθρώπους που προσπαθούν εθελοντικά για τα ζώα να γίνονται στόχος εμπαθών επιθέσεων με άγνωστα κίνητρα και σκοπιμότητες, που ενδεχομένως άπτονται και της ψυχοπαθολογίας, αν δεν υποκινούνται από συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. "μήπως ο ανώνυμος που γράφει αυτές τις καταγγελίες είναι η αυτή η υστερική «κυρία» που σήμερα στην διαμαρτυρία απομακρύνθηκε από την αστυνομία?"
    Δεν ξέρω δεν ήμουν εκεί. Πάντως για να φροντίσει να απομακρυνθεί η "υστερική" κυρία απο την αστυνομία μάλλον δικιά σας θα ήτανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @ Περαστικό

    Ενας "περαστικός" θάπρεπε να ήταν σεμνότερος και πιο φειδωλός σε κρίσεις !! Εκτός κι αν πίσω απο το προσωπείο του Blog σου είσαι "γερά προσγειωμένος" στις παρανομίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. η ασχετοσυνη του γνωστου αγνωστου σχολιαστη οσον αφορα τα αδεσποτα και τη συνολικη δουλεια ενος σωματειου φαινεται απο την ελλειψη γνωσεως για τα πιθανα εξοδα καθε ζωου.
    ειναι αστειος με λανθασμενη αισθηση της πραγματικοτητας γενικοτερα και δεν αξιζει τον κοπο να του δωσουμε καμια περαιτερω αξια.
    οποιος πραγματικα ενδιαφερεται να δει που πανε τα αδεσποτα ζωα στο εξωτερικο ειναι ελευθερος να ερθει να δει σε καποιο ταξιδι μας αλλα οσα δεν πιανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια.
    οσον αφορα τους ανοητους υπαινιγμους για τη συκοφαντικη δυσφημηση, αν ημουν σκυλος θα σε δαγκωνα γιατι ο φοβος σου για τη λασπη που ριχνεις μυριζει μεχρι εδω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.

    ΕΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ;;;


    ΦΩΤΕΙΝΗ, ΜΑΡΙΑ,ΕΛΕΝΗ, ΕΜΥ, ΚΑΝΕΛΑ και πόσες άλλες άθλιες.

    Εκμεταλλεύεστε τα ταλαίπωρα και δυστυχισμένα ζώα για να κερδίζετε χρήματα. Εκατομμυρια ζώα έχουν, δυστυχώς, την ίδια τύχη επειδή υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσάς σε όλο το κόσμο. Και βασίζεστε στο γεγονός ότι ο κόσμος δεν ασχολείται επειδή έχει να αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα, προσωπικά ή οικονομικά.
    ΜΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !! ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΗ ΒΡΕΙΤΕ ΤΗ ΝΤΡΟΠΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. κ εσυ φυσικα τι να πεις?τα δικα σου ..

    το ονομα μας ξερεις να το αναφερεις ξεχνας να γραψεις το δικο σου αγαπητε δειλε η αγαπητη δειλη..!

    ..ανθρωποι σαν εσενα εχουν καταντησει γραφικοι και κουραστικοι.οι φιλοζωοι που δε μας γνωριζουν ερχονται σε επαφη μαζι μας ,ζουν μαζι μας στους δρομους σε διασωσεις και κατανοουν ποιος παραλογιζεται σε αυτη την ιστορια και το επιπεδο των ανθρωπων σασν εσενα και την αβασιμοτητα των κατηγοριων τους.γιαυτο μην κουραζεσαι αλλο , βγαλε τη χολη σου εκει που μπορεις να βρεις απηχηση, χτυπα αλλη πορτα

    να σε καλεσουμε και στη γερμανια στην συναντηση με τα πρωην ελληνικα αδεσποτα?γιατι οχι εμεις δεν κρυβουμε κατι..φυσικα θα απαντησεις οτι δεν εχεις λεφτα και ενα σωρο απο αυτες τις δικαιολογιες καρμπον που δινουν κατεπαναληψη ατομα της κατηγοριας σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση