GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Απλή λύση για την κρίση...

. Από τον Γιάννη Τερζή . . ΑΠΛΗ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ. 1 . ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, ΔΕΚΟ, ΤΡΑΠΕ...

.
Από τον Γιάννη Τερζή. .
ΑΠΛΗ Η ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.
1 . ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, ΔΕΚΟ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ κλπ .
2 . ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗ.
3 . ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕ Μ.Μ.ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ .
ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΜΕ:
1 . ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΟΚΟΧΡΕΩΛΥΤΙΚΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΑΦΑΙΡΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΙΛΟΥΝ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ. ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ, ΘΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ 10.000.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΑΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΦΥΛΑΚΗ;
2 . ΤΑ SUPER MARKETS ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΚΑΘΕΤΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ Η' ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΛΟΥΚΕΤΟ.
3 . ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΚΑΘΕΤΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ Η' ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΛΟΥΚΕΤΟ .
Η ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΛΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ . ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ. ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ ΜΗΝΥΜΑ . ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΑΚΗ. ΣΕ ΕΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ. ΚΑΙ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ; ΑΣΤΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΜΑΣ ΦΕΡΑΝΕ ΕΔΩ. ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΑΚΙ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΕ ΜΟΥ. ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΛΟΙΠΟΝ.
Δ Ε Ν ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΤΑΒΑΤΖΗ .
ΟΡΓΑΝΩΘΕΙΤΕ.

16 σχόλια

  1. Απλούστερα: Το κράτος ορίζει τα σωστά ανώτατα επιτόκια και όποιος δεν πληρώσει τα παραπανίσια που ζητούν οι τράπεζες δεν υπόκειται σε ποινικές ευθύνες και δεν γράφεται σε μαύρες λίστες και άλλες τέτοιες τραπεζικές αηδίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΣΤΗΝ ΓΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το blog οσο παει κ χαλαει. Ποσοι ασχετοι θα γραψουν ακομα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ελεος τι αλλο θα διαβασουμε???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΡΕ ΧΑΝΟ,ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ,ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΟΥ ΤΑ ΣΕΡΒΙΡΕΙΣ?ΑΜ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΘΑΙΝΕΤΕ ΔΙΟΤΙ ΞΥΠΝΑΤΕ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ....
    ΘΑ ΤΗΝ ΚΟΨΟΥΜΕ Ή ΟΧΙ..

    ΚΥΡΙΕ (ο θεος να τον κάνει..)
    Γιάννη Τερζή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. re zoa, ti kafedes kai prasina aloga , anti na kanete eksegersi na forologithi h eklisia kanete eksegersi gia na pinete ftino kafe. eiste zoa me ta oula toys.
    ortontokssssssssssooooo

    ekei gamisi kai prostimo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. AMA DEN EPIKRATHSEI H ALH8INH ANARXIA 8A KATASTRAFOUME

    MA8HTHS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑ....ΚΙΕΣ
    ΔΕΝ ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ
    ΟΙ G 20 ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΛΎΣΗ
    ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΠΑΛΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΑΛΟΓΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η λογική του πράσινου φασισμού σε πλήρη αποκάλυψη.
    Ο Σύριζα είναι αναρχοαυτόνομος, το ΚΚΕ είναι γραφικό, η ΝΔ είναι άχρηστη και ο Λαός είναι νεοφασισμός.
    Και τί μας μένει λοιπόν να ψηφίσουμε;
    Τί μας μένει;
    Κάτσε να το σκεφτώ λιγάκι.
    Α ναί, η μόνη καθαρή, αξιόπιστη, λαοπρόβλητη, προοδευτική και αδιάφθορη λύση είναι το πασόκ.
    Και πάνω από όλα αδέσμευτη από ντόπια επιχειρηματικά συμφέροντα και την υπερατλαντική δύναμη.
    Με όλη την συμμορία του Σημίτη σε πλήρη διάταξη και αρχηγό το γιό της κυρίας τσάντ.
    Πώς το σκεφτήκατε αυτό το τρομερό μάρκετιγκ βρε καλόπαιδα της Ιπποκράτους;
    Μετά τη μετακόμιση και τα καινούργια δάνεια, σκίζετε!
    Φτού να μη σας ματιάσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ;

    Η παραπληροφόρηση από τα τηλεοπτικά παράθυρα, ειδικά στις οι επονομαζόμενες «ειδήσεις», έχει πάρει διαστάσεις σκανδάλου.

    Το παιγνίδι είναι ΣΤΗΜΕΝΟ!

    Όλες οι λέξεις και φράσεις και η ροή των τηλεοπτικών σχολίων είναι από πριν σκηνοθετημένες και οι σχολιαστές / παρουσιαστές / δημοσιογράφοι ΑΠΛΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΑΠΟ ΠΡΙΝ Ο ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ.

    Με λίγη προσοχή καταλαβαίνεις πόσο ΣΙΚΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ και πόσο «ΑΥΘΟΡΜΗΤΑ» είναι τα σχόλια:

    1. ΟΙ ΤΗΛΕ-ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΜΙΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ που ξέρεις ότι αποκλείεται να σκέπτονται με αυτούς τους ρυθμούς, απλά διαβάζουν αυτά που έχουν μπροστά τους στο μόνιτορ.

    2. ΌΤΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΥΝΟΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟ τον βάζουν στο αριστερό τηλεοπτικό παράθυρο και τον αντίπαλό του στο δεξί, (όπως κοιτάμε, εάν δεν το ξέρετε ο ανθρώπινος εγκέφαλος ελκύεται περισσότερο από αυτά που βλέπει στο αριστερό μέρος της οθόνης, προσέξτε πχ. τις διαφημίσεις καταναλωτικών προϊόντων).

    3. ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΗΧΟΥ εάν θέλουν να ευνοήσουν κάποιον και την χαμηλώνουν εάν όχι. ΑΛΛΟΙΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΦΩΝΗ των καλεσμένων, κάνοντας πιό μπάσες όσων θέλουν να συμπαθήσουμε και πιο τσιριχτές όσων θέλουν να μην πάρουμε στα σοβαρά ή να λοιδορήσουμε.

    4. ΒΑΖΟΥΝ ΓΡΑΠΤΟ ΤΙΤΛΟ στο κάτω μέρος της οθόνης, ανάλογα με το τι λέει ένας τηλε-ηθοποιός ή πολιτικός, διότι ξέρουν ότι ο γραπτός λόγος συγκρατείται στο μυαλό του ανυποψίαστου πολύ ευκολότερα από τον προφορικό του τηλε-ηθοποιού. Η πλάκα είναι ότι πολλές φορές το μπάνερ βγαίνει ΠΡΙΝ να πεί τη φράση ο δημοσιογράφος και έτσι ξεβρακώνεται η σκηνοθεσία. Τα γραπτά μπάνερ στο κάτω μέρος της οθόνης είναι η πιο ύπουλη μορφή παραπληροφόρησης, πχ. η μεγαλοκοπέλα – παρουσιάστρια ΛΕΕΙ "σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο ΧΧΧ έχει πάρει μίζα" και το μπάνερ ΓΡΑΦΕΙ "ο ΧΧΧ έχει πάρει μίζα". Προφανώς το "σύμφωνα με το ρεπορτάζ" το λένε ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ σαν άλλοθι για να μη φάνε αγωγές, αλλά η λάσπη που αφήνει το γραπτό μπάνερ παραμένει το μυαλό πολύ περισσότερη ώρα από την προφορική φράση «σύμφωνα με το ρεπορτάζ». Να τους δώσω και μία ιδέα,να κάνουν το μπάνερ να αναβοσβήνει για να περνούν ακόμη πιο έντονα την παραπληροφόρηση.

    5. ΌΤΑΝ ΚΑΛΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ προσκαλούν τους πιο επικοινωνιακούς και διαβασμένους από το κόμμα που θέλουν να ευνοήσουν και τους πιο γραφικούς από αυτό που θέλουν να απαξιώσουν.

    6. ΣΤΗ ΣΠΑΝΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΟΠΩΣ ΤΗ ΘΕΛΟΥΝ, είτε αλλάζουν το θέμα της συζήτησης (ακόμη και διακόπτοντας άγαρμπα τον καλεσμένο τους) ή του επιτίθενται με συνεχείς κακοπροαίρετες τοποθετήσεις και πριν προλάβει αυτός να απαντήσει μας αναγγέλλουν ότι τελείωσε ο χρόνος. Εννοείται ότι ο καλεσμένος αυτός θα ξαναβγεί στο κανάλι όταν παγώσει η κόλαση.

    7. ΕΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΥΝΟΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ παρουσιάζουν πολλές φορές μέσα στη μέρα τις απόψεις των στελεχών του ενώ εάν θέλουν να το «θάψουν» εξαφανίζονται οι δηλώσεις τους για εβδομάδες. Το τελευταίο τρίμηνο, για παράδειγμα, βλέπουμε καθημερινά τα στελέχη του Λάος και σπανιότατα τα στελέχη του Σύριζα.

    8. ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΝ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΛΥ ΧΡΟΝΟ σε κάποια θέματα και μηδαμινό ή καθόλου σε άλλα πολύ μεγαλύτερης εμβέλειας και σημασίας. Για παράδειγμα μπορεί να ακούμε καθημερινά το ίδιο (βαρετό) ρεπορτάζ για την ακρίβεια επί χρόνια αλλά να μην μαθαίνουμε ποτέ για ιδιαίτερα σημαντικά θέματα όπως η εξέλιξη της Εγνατίας οδού ή η συμφωνία με τους κινέζους για τον ΟΛΠ ή η εξάρθρωση μεγάλου δικτύου διακίνησης βαριών ναρκωτικών .

    9. ΟΙ ΤΗΛΕ-ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ, (πχ. Πρετεντέρης, Τσίμας, Τρέμη, Καψής, Οικονομέας, Παπαχελάς, Καμπουράκης, Ευαγγελάτος, Βερύκιος, Μακρή, Λιαρέλλης, Παπαδάκης, Αναγνωστάκης, Σρόιτερ) με λίγες εξαιρέσεις, που όμως όταν, κατάλαβαν ότι το παιγνίδι έχει χρήμα, ευθυγραμμίστηκαν με τους πρώτους (πχ. Χατζηνικολάου, Τράγκας, Αυτιάς, Κύρτσος).

    10. ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ βασίζονται κυρίως στο Δημόσιο (άμεσα ή έμμεσα) για τα έσοδα των άλλων επιχειρήσεών τους, χωρίς το οποίο θα έμεναν ταπί. Αυτό είναι ξεκάθαρο διότι όσοι από αυτούς προσπάθησαν να πετύχουν επιχειρηματικά εκτός Ελλάδας απέτυχαν.

    Ζήτω λοιπόν ο Μπόμπολας, ο Λαμπράκης, ο Αλαφούζος, ο Κυριακού, ο Κοντομηνάς, ο Βαρδινογιάννης, ο Κουρής και ο Βρυώνης.

    Τους αγαπάμε γιατί είναι πολύ καλοί άνθρωποι και, πάνω από όλα, αλτρουιστές!

    ΤΟΣΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. SHKAT έγραψε:21/3/2007

    Ξενοφοβία. Εμείς τα παιδιά θεωρούμε ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τα ίδια δικαιώματα στη ζωή, στην εργασία, στην αξιοπρέπεια. Όμως διαπιστώνουμε πολλές φορές διάφορες αναταραχές στην πολιτική και οικονομική ζωή των χωρών της Ευρώπης που προέρχονται από τους οικονομικούς μετανάστες της (Τρομοκρατικές επιθέσεις, εξεγέρσεις, διαδηλώσεις…). Μήπως αν αποδεχόμασταν τον πολιτισμό και τα δικαιώματα στη ζωή όλων των ανθρώπων δεν θα υπήρχαν τέτοια προβλήματα; ή μήπως έτσι κινδυνεύει η πολιτιστική μας υπόσταση και η οικονομία μας; Ποια είναι ακριβώς η πολιτική της Ε.Ε. για το θέμα αυτό;.

    Αλευρούδη Ζωή, Κουτσού Βασιλεία, Σατραπάτσα Βάσω, Ρωμένη Τάνια
    Γυμνάσιο Πέλλας

    Εγώ θα αλλάξω λίγο την ερώτηση των παιδιών και θα ρωτούσα ποια θα έπρεπε να είναι η πολιτική της Ελλάδας στο θέμα αυτό ? υπάρχουν σήμερα περιθώρια για να γίνουν διορθωτικές κινήσεις ? η είναι πλέον αργά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εάν θέλουμε να βελτιωθεί η οικονομία της χώρας , να μειωθεί στο ελάχιστο η εγκληματικότητα , να αυξηθούν οι μισθοί, να εξαφανισθεί η ανεργία , στα σχολεία ένας δάσκαλος να αντιστοιχεί σε πέντε μαθητές , και στα νοσοκομεία να σταματήσουν η τεράστιες ουρές στα εξωτερικά ιατρεία , η λύση είναι μια , διώχνουμε ΟΛΟΥΣ τους μετανάστες αύριο το πρωί ,
    Η πίτα είναι μικρή για να χορτάσουν όλοι , αυτοί που μας κουβαλήθηκαν να πάνε να τα πάρουν από αυτούς που τους τα χρωστάνε , άγγλους , γάλλους , πορτογάλους κλπ εμείς δεν υπήρξαμε κατακτητές στις χώρες τους , ούτε και τους εκμεταλλευτήκαμε ποτέ .
    Ας κάνουμε μια αρχή , σαμποτάρουμε όποια επιχείρηση έχει εργαζόμενο αλλοδαπό , μια που το κράτος δεν κάνει τίποτα ,ας τους αναγκάσουμε εμείς να φύγουν
    800.000 Μετανάστες δουλεύουν , άρα έχουν πιάσει θέσεις που θα μπορούσαν να δουλεύουν έλληνες
    50.000.000,00 ευρώ ημερησίως οι μετανάστες στέλνουν στις πατρίδες τους δηλαδή 12.000.000.000,00 ετησίως
    εάν δεν τους διώξουμε πολλή γρήγορα θα πιάσουμε πάτο
    ΑΝΕΡΓΙΑ: ΣΤΟ 7,8% ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2008
    στο 9,4% έως το 2010

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Καί ο γαμήκουλας τής αδερφής σου στήν ΔΕΗ
    θά μείνει άνεργος.
    Καί άν ήταν παρτούζα,όλοι τών ΔΕΚΟ.
    Έχει χαθεί ο κοινός νούς,μέ τούς
    ισοπεδωτές,πού άν ζούσαν στό σύστημα
    πού γουστάρουν αλλά δέν γνώρισαν,θά
    είχαν 666 αλυσσίδες Cartie.
    Στό αριστερό τους πόδι,νά κρατάνε μιά
    μπάλα 45 κιλά,Δαμασκινή,σιδερένια.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 11:05:00 πμ
    μαλακίες λες εσυ αλλα δε σε συμφέρει να διαχωριστεί η εκκλησία από το κράτος γιατί μασας με 1000 σαγόνια.
    Θα βογγήξεις. σύντομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση