GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος δημοσιονομικού αδιεξόδου...

. Του Αλέξανδρου Μωραϊτάκη * Αποκλειστικότητα σε γόνιμες ιδέες ή/και εξειδικευμένη τεχνογνωσία δεν διαθέτει το πολιτικό μας σύστημα. Όμως ...

.
Του Αλέξανδρου Μωραϊτάκη*

Αποκλειστικότητα σε γόνιμες ιδέες ή/και εξειδικευμένη τεχνογνωσία δεν διαθέτει το πολιτικό μας σύστημα. Όμως αρνείται να διαβουλευθεί και να δεχθεί εισηγήσεις, συμβουλές και κατευθύνσεις από τους πιστοποιημένους ειδικούς των Αγορών.
Είναι απορίας άξιο όταν ακόμα και μεγάλοι ηγέτες όπως ο Σαρκοζί , ο Μπράουν , ο Ομπάμα, συνεργάζονται με επώνυμα think tanks , νομπελίστες , παγκόσμιας εμβέλειας τεχνοκράτες για το πώς μπορούν να υιοθετήσουν δραστικά μέτρα ανάκαμψης των οικονομιών τους , το ελληνικό οικονομικό επιτελείο να μην έχει ούτε καν διαβουλευτεί με τους πλέον αρμόδιους φορείς της αγοράς για το τι μέτρα θα μπορούσαν να υιοθετηθούν και πώς αυτά θα μπορούσαν να είναι ουσιαστικά και αποτελεσματικά . Και συνεχίζοντας , ούτε καν πέρασε από το μυαλό του οικονομικού επιτελείου η συγκρότηση ενός οργάνου Διαχείρισης Κρίσεων με υπερκομματικούς τεχνοκράτες της οικονομίας , οι οποίοι και θα βοηθούσαν να εκπονηθεί ένα Εθνικό Σχέδιο για την οριστική ανάκαμψη της Οικονομίας
Δυόμιση μήνες μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2009 και λίγες, μόλις, εβδομάδες μετά την υποβολή του αναθεωρημένου Προγράμματος Σταθερότητας στις Βρυξέλλες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης «ανακάλυψε» ότι οδηγούμαστε σε δημοσιονομικό αδιέξοδο και ανακοίνωσε από ανάγκη έκτακτα μέτρα, χωρίς μόνιμη διάρκεια, για να «μπαλωθούν» πρόσκαιρα ορισμένες «τρύπες».
Δεν χρειαζόταν ιδιαίτερη γνώση και σοφία, δεν χρειάζονταν οι...
εκατοντάδες εξειδικευμένοι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, για να διαπιστωθεί έγκαιρα το προφανές: ότι ο προϋπολογισμός του 2009, ήταν αναξιόπιστος και θνησιγενής. Σε άρθρο μου 14/12/08 τον είχαν αποκαλέσει «προϋπολογισμό μηδενικής αξιοπιστίας».
Ο γράφων, όπως και πολλοί άλλοι αναλυτές των οικονομικών εξελίξεων, έγκαιρα είχε επισημάνει το προφανές σε όλους –πλην ίσως των στελεχών του τότε οικονομικού επιτελείου. Ότι, δηλαδή, τα προβλήματα που σήμερα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε με έκτακτα μέτρα, είχαν ήδη διαφανεί δυστυχώς από την εποχή της συζήτησης του προϋπολογισμού, που ψηφίσθηκε παρά την αντίθετη (λεκτική όμως), τουλάχιστον προς εμάς, γνώμη των Βουλευτών της ΝΔ. και βέβαια της αντιπολίτευσης.
Ενδεικτικά, και χωρίς την παραμικρή διάθεση αυτοπροβολής, θα παραθέσω ορισμένες επισημάνσεις από δύο άρθρα μου, που δημοσιεύθηκαν τον Δεκέμβριο:
- Η αγορά δεν πείθεται από το νέο προϋπολογισμό. Τα επιτόκια δανεισμού του Δημοσίου έχουν εκτιναχθεί σε πρωτοφανή ύψη, σε σχέση με τα αντίστοιχα γερμανικά. Το ίδιο και το κόστος ασφάλισης των ελληνικών χρεογράφων, που ενσωματώνει πλέον κίνδυνο κήρυξης στάσης πληρωμών από τη χώρα μας κατά ποσοστό 10%. (…) Το οικονομικό επιτελείο «κατάφερε» να παρουσιάσει ένα προϋπολογισμό μηδενικής αξιοπιστίας: βλέπει δημοσιονομική εξομάλυνση, οι ξένοι παρατηρητές εκτροπή και εκτίναξη δανειακών αναγκών. Περιμένει υγιή ρυθμό ανάπτυξης το 2009, οι ξένοι παρατηρητές περιμένουν ύφεση!
- Οι κίνδυνοι για την οικονομία μας, στο αντίξοο διεθνές περιβάλλον, είναι πιο αυξημένοι από κάθε άλλη φορά, μετά την ένταξη στην Ευρωζώνη. Μάλιστα, αυτό συμβαίνει σε μια περίοδο, κατά την οποία όλοι αντιλαμβάνονται ότι η συμμετοχή στην Ευρωζώνη δεν προσφέρει δωρεάν γεύματα: καμία χώρα δεν μπορεί να ελπίζει σε ενισχύσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή τα άλλα κράτη-μέλη, για την αντιμετώπιση των δυσκολιών της. Επιπλέον, οι χώρες με σοβαρές δημοσιονομικές ανισορροπίες αντιμετωπίζονται με ιδιαίτερη αυστηρότητα από την Κομισιόν και τους εταίρους τους στην Ευρωζώνη και έχουν ελάχιστα περιθώρια λήψης δημοσιονομικών μέτρων τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, δεδομένου ότι το Σύμφωνο Σταθερότητας παραμένει δεσμευτικό για τις χώρες με υψηλό δημόσιο χρέος και ελλείμματα.
Τα προβλήματα, λοιπόν, είχαν επισημανθεί. Τα αδιέξοδα θα έπρεπε να έχουν προβλεφθεί. Αυτό δεν έγινε. Και ήλθε πρόσφατα το νέο οικονομικό επιτελείο και αναγκάζεται με την ικανότητά του και τη σοβαρότητα που πρέπει να δείχνει για τα ελλείμματα να επιβάλει χωρίς προφανώς θέληση του έκτακτα μέτρα που για τώρα ίσως είναι «χρυσή τομή» για να εξοικονομηθούν 274 εκ. € ΠΟΥ αφορούν 128.000 άτομα, που αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους καθώς και των δώρων που μοιράσθηκαν.
Τα μέτρα δεν θα χρειαζόταν καν να συζητούνται σήμερα, αν επί των ημερών της προηγούμενης εξαετίας δεν είχαν μοιρασθεί αφειδώς δώρα σε ισχυρούς τραπεζίτες, golden boys, και μεγαλοεπιχειρηματίες.
Θυμίζω ενδεικτικά μεταξύ πολλών άλλων που λόγω χώρου δεν αναφέρονται:
1. Τη φορολογική ρύθμιση παροχής ειδικής έκπτωσης φόρου από δύο διαφορετικούς Υπουργούς (δύο κομμάτων) για δύο χρόνια σε τράπεζες που προχώρησαν σε συγχωνεύσεις. Πέντε τράπεζες βγήκαν ωφελημένες φορολογικά με το ποσό των 156 εκ. € με τον ένα Υπουργό και με το ποσό των 325 εκατ. ευρώ με τον έτερο (σύνολο 481 εκ. €), επειδή απλώς απορρόφησαν θυγατρικές τους επενδυτικές εταιρείες. Αντί για όφελος προκλήθηκε πολλαπλή ζημία στην εθνική μας οικονομία.
2. Τα αφορολόγητα «σούπερ-μπόνους» κρατικών/golden boys μέσω της διάθεσης μετοχών σε εξευτελιστικές τιμές, κόστους για το Δημόσιο 200 εκ. €.
3. Τα εκατοντάδες εκατομμύρια έως δις ευρώ ασφαλιστικών υποχρεώσεων χαρίστηκαν σε τράπεζες σύμφωνα με καταγγελίες συνδικαλιστικών σωματείων Τραπεζο-υπαλλήλων και μεταφέρθηκαν στον προϋπολογισμό, για να καλυφθούν τα επόμενα χρόνια από τους φορολογούμενους πολίτες.
4. Τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ για συμβουλευτικές εργασίες σε μετοχοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις, πράξεις διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας και πολλές άλλες «χρυσές» δουλειές, με απευθείας αναθέσεις σε ξένες Τράπεζες που ενώ απέτυχαν όπως ενδεικτικά αναφέρω τις περιπτώσεις του ΟΤΕ, της Ολυμπιακής Αεροπορίας, κ.τ.λ., αποκλείουν Έλληνες που έχουν καλύτερα αποτελέσματα και υπέρτερη τεχνογνωσία, με αποφάσεις Ελλήνων Υπουργών, η ανοχή που δείχνεται σε παραβιάσεις του υγιούς ανταγωνισμού..
5. Τα τεράστια ποσά που εξάγονται ή/και αφήνουν έξω εισοδήματα μέσω ελληνικών και ξένων τραπεζών σε φορολογικούς παραδείσους, λόγω της υπερβολικής μεν αλλά θεωρητικής φορολογικής επιβάρυνσης χωρίς την παραμικρή αντίδραση από τις ελεγκτικές και φοροεισπρακτικές αρχές.
6. Τις αναπτυξιακές επίσημες υποσχέσεις που απεδείχθησαν κενές περιεχομένου όπως περί ανάπτυξης της Ελλάδος σε διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο (όπως και εκπαιδευτικό, τουριστικό, κ.τ.λ), περί ανεξαρτησίας της ΕΚ επειδή ήταν σύμφωνα με τον Υπουργό (που μετά το ξέχασε) «τρικέφαλο τέρας», περί λεκτικής αντίθεσης του πρώην Υπουργού στη διοίκηση της ΕΧΑΕ κυρίως από τους ιδιώτες Τραπεζίτες για λόγους σύγκρουσης συμφερόντων, ενώ αυτό συνεχίζεται παρά το γεγονός έχουν πλέον μόνο 11% (και 8% οι κρατικές) των μετοχών της ΕΧΑΕ.
7. Τον δανεισμό με έκδοση ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου χωρίς τη διαφάνεια του Χ.Α. (στη δευτερογενή διαπραγμάτευση) για τον ιδιώτη Έλληνα επενδυτή και με υπέρτερο για το Δημόσιο κόστος, λόγω αποκλεισμού των Χρηματιστηριακών Εταιριών που έχουν την άδεια και μπορούν να τα διαθέσουν όπως στο παρελθόν στο επενδυτικό κοινό, κ.τ.λ. Μάλιστα παρατηρείται το φαινόμενο ότι ενώ οι Τράπεζες δανείζονται από την ΕΚΤ με 1,25% με εγγύηση τα ομόλογα του Δημοσίου, δανείζουν το Δημόσιο με 5ετή ομόλογα 4,70%!!
8. Την μηδενική φορολόγηση συγκεκριμένων κατηγοριών υπερπλουσίων κατοίκων Ελλάδος που ασκούν δραστηριότητες μόνο στο εξωτερικό. Ενώ οι ίδιοι κινούμενοι πατριωτικά δείχνουν έτοιμοι να πληρώσουν ένα λογικό σταθερό μικρό ποσό για τους ιδίους αλλά σημαντικότατο για την εθνική μας οικονομία.
9. Τις χαριστικές όπως απεκλήθησαν από τον ειδικό Τύπο φωτογραφικές ρυθμίσεις σε νόμους υπέρ ομίλων, που προφανώς δεν αντελήφθησαν οι βουλευτές που κόστισαν στα έσοδα του Δημοσίου εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Είναι απολύτως βέβαιο ότι ενώ το γεγονός επισύρει τις διατάξεις περί ευθύνης Υπουργών κανένα κόμμα δεν θα το αποτολμήσει να θίξει το πολιτικό πρόσωπο με αναφορά του ισχυρού ονόματος παρά τη δημοφιλία της ενέργειας που ίσως θα έκρινε υπέρ του το εκλογικό αποτέλεσμα.
Αφέθησαν και συνεχίζουν να αφήνονται ανεκμετάλλευτες όλες αυτές οι μεγάλες πηγές φορολογικών εσόδων και απασχόλησης Ελλήνων, όπως και πολλές άλλες που έχουν επισημανθεί επανειλημμένα από αυτούς που έχουν την τεχνογνωσία. Κατόπιν όλων αυτών επιβεβαιώνεται ότι πρέπει άμεσα α) να συγκροτηθεί στη χώρα μας υπερκομματικό όργανο Διαχείρισης της Οικονομικής Κρίσης, όπως λεκτικά έχουν συμφωνήσει στελέχη όλων των κομμάτων, β) να παταχθεί η τριμερής διαπλοκή ισχυρών, ΜΜΕ και κρατικής εξουσίας, που αποβαίνει πάντα σε βάρος του Δημοσίου και των Ελλήνων πολιτών.

*Πρόεδρος της Nuntius ΑΧΕΠΕΥ και του ΣΜΕΧΑ

21 σχόλια

  1. ΚΟΜΙΖΕΤΕ ΓΛΑΥΚΑΣ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΚΥΡΙΕ ΜΩΡΑΙΤΑΚΗ.
    ΜΑ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΗΔΕΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΧΩΡΑ?
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΓΚΛΑΜΟΥΡΙΕΣ , ΠΡΩΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΠΙΣΤΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ (TOYTESTIN MIZA).
    ΥΠΑΛΗΛΙΣΚΟΙ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ ( ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ)ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΧΡΩΜΑΤΟΣ.
    ANTE XRISTOS ANESTH FILOI..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα εχει δυαλυσει ολα αυτη η κυβερνηση .Ειναι επικινδυνη για την ελλαδα .Μου αρεσει που ο καραμανλης βγαινει ο καταλληλοτερος .χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΝΑ ΟΙ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ
    ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ............
    "Και τώρα ΠΑΣΟΚ-ΒΑΝΚ"

    "Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι κάναμε μεγάλη προσπάθεια ν’ αποφύγουμε τον «πειρασμό» σχολιασμού των «νέων σύγχρονων πολιτικών ηθών», που επιχειρείται εκ νέου να εισαχθεί στο ελληνικό πολιτικό στερέωμα.
    Είδαμε σχετικές αναρτήσεις (ΕΡΧΕΤΑΙ Η PASOK VISA ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ... ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΣ ΙΔΕΕΣ ΤΑ ΠΑΝΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ, ΑΠΟ ΕΡΓΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ!!! - ΠΡΕΖΑ TV, Νάτη, νάτη, η VISA του ΠΑΣΟΚ! - Η Αλήθεια να Λέγεται), θυμηθήκαμε το προφητικό κείμενο του Σπύρου Χατζάρα, τον Οκτώβρη του 2008: Και τώρα ΠΑΣΟΚ-ΒΑΝΚ για να φάει και ο φτωχός και μια δική μας ανάρτηση: Μπορεί ένα λαϊκό (έστω μη αριστερό) πολιτικό κόμμα να λειτουργήσει με όρους ελεύθερης αγοράς και νεοφιλελευθερισμού;…
    Είναι δεδομένο ότι εκείνη η άστοχη «κίνηση» είχε αποφευχθεί. Δεν ήταν λίγοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια που είχαν ακούσει τα εξ’ αμάξης… Είναι σαφές ότι εκείνη την περίοδο το πολιτικό κλίμα δεν ήταν κατάλληλο και κανείς δεν περίμενε αυτή την τραγική εξαθλίωση της δεξιάς παράταξης που έχουμε σήμερα. Έτσι η «ιδέα» εγκαταλείφτηκε...
    Νομίσαμε εμείς οι απλοί υπήκοοι και τα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ ότι εγκαταλείφτηκε, γιατί τα χρυσά Pretty Boys απλώς την έβαλαν «ψυγείο», δηλαδή έδειξαν ότι κάνουν πίσω...
    Όμως, σήμερα μπροστά στη δημοσκοπική νίκη του ΠΑΣΟΚ οι καιροί ωρίμασαν και η «ιδέα» ξαναζεσταίνεται, οι μεγάλοι διαφημιστές αποφάσισαν ότι «πουλάει»...
    Παρ’ ότι έχει μπει μέσα μας ο διάβολος, ελπίζοντας ότι υπάρχουν ορισμένοι που δεν ανοίγουν σαμπάνιες και ράβουν κοστούμια, αναρωτιόμαστε:
    - η λεγόμενη «διεθνή οικονομική κρίση», δηλαδή οι ΑΠΑΤΕΣ των τραπεζών και τα δωράκια της κυβέρνησης σ΄αυτές, έχουν ληφθεί υπόψη;
    - οι καταχρεωμένοι στις πιστωτικές κάρτες - για να επιβιώσουν από τη λαίλαπα της δεξιάς πολιτικής, κι όχι γιατί είναι σπάταλοι - απλοί πολίτες, γνωρίζουν οι διαφημιστές τι σκέφτονται;
    - η πολιτική των τραπεζών στη «δανειοδότηση» μικρομεσαίων;
    Εκατοντάδες ερωτήματα, σκέψεις…

    Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη µου
    * Ορισμένοι βασιλικότεροι του βασιλέως, εμφορούμενοι από το διακαή πόθο κατάκτησης της «εξουσίας», δεν κατανοούν ότι προκαλούν…
    Προκαλούν μεγάλο κακό και προσφέρουν χείριστες υπηρεσίες με τη δήθεν «στρατευμένη» στάση τους…"

    http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/04/blog-post_8643.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
    ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ, ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΗΤΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΥΠΕΡ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ, ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΑΝ ΤΟ 2004, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΕΞΑΝ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
    ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:
    1. ΤΟ 2004 ΜΕ ΝΟΜΟ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.ΕΝΕΤΑΞΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΤΟ ΙΚΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Ο ΤΕΩΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ[ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ] ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ:''ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟ ΙΚΑ ΘΑ ΑΠΩΛΕΣΕΙ ΣΕ 15 ΧΡΟΝΙΑ 7,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.''
    -ΑΡΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΦΕΛΗΘΕΙ ΚΑΤΑ 2,5 ΔΙΣ ΕΥΡΩ.
    2.ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΟ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 35% ΣΤΟ 25%.
    ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΑΠΩΛΕΣΘΗΚΑΝ 9 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΦΕΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ 50.000 ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
    3.ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Ο Φ.Μ.Α. ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΕΤΑΚ ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΒΑΣΗ.
    4.ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ Η ΥΠΕΡΩΡΙΑΚΗ ΑΜΟΙΒΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΕΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟ 8ΩΡΟ.
    -ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ....
    ΞΑΝΑΓΙΝΕΤΑΙ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μεγαλυτεροι εγκληματιες απο τουσ σημερινουσ κυβερνοντες δεν υπαρχουν.ολη η κυβερνηση θελει κορυδαλο κατευθειαν για εσχατη προδοσια τησ ελλαδοσ και των ελληνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε γελεία Ν(εο) Δ(ουλικά) υποκείμενα δεν κουραστήκατε να αναρτάτε τα ίδια σχόλια???
    Ρε μαλακοδεξιοί μας έχετε πείσει πόσο καθυστερημένα ανθρωπάκια είστε.
    Ρε χαζοβιόληδες δεν είναι απαραίτητο να προσπαθήσετε άλλο για να μας αποδείξετε τη μαλάκυνση του εγκεφάλου σας.
    Σας πιστεύουμε ρεεεεε κωθωωωωωώνια.
    Ρε άχρηστοι μαζέψτε τον Κωστάκη σας, τα γουβαδάκια σας και δροοοοοοόμο!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ.
    ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΤΟΥΣ
    ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
    ΤΩΡΑ ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.
    ΕΣΥ ΕΚΕΙ ΕΜΕΙΝΕΣ.

    Ή ΣΟΥ ΣΦΗΝΩΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ
    ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΟ
    ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΣΟΥ.
    ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ
    ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ
    ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ.

    ΑΝ ΜΟΥΧΛΙΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ
    ΤΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ...
    ΔΩΣΤΟΥΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΙΘΗΚΟ
    ΤΟΝ team ( Μ.Γ.Δ ).
    ΑΥΤΟΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ
    ΜΕ ΣΚΑΤΑ ΤΡΕΦΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΨΩΡΙΑΡΗ 8.13
    ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ
    ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
    ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ
    ΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΙ
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ
    ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ.
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙ
    ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΤΟΥ ΠΡΕΣΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ σωστές οι θέσεις σας κ. Μωραϊτάκη αλλά ποιός να τις ακούσει? Οι περισσότεροι απ' τους 300 που εκλέγουμε, έχουν μικρή ή και μηδενική επαγγελματική εμπειρία στην ελεύθερη οικονομία και η καλύτερη θητεία τους είναι σε συνδικαλιστικές θέσεις του ευρύτερου "Δημοσίου" τομέα (τζάμπα μάγκες δηλαδή...).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά θα κάνει ο κ. Μωραϊτάκης να μην ασχολείται με αυτά τα θέματα, μήπως κάποιοι θυμηθούν τίποτε ιστορίες που ξεκινούν από τη δεκαετία του 80 μέχρι και σήμερα.
    Αρκετά πιά με τους εκκολαπτόμενους ξερόλες (ιδιαίτερα τους χρηματιστές) που όλοι θέλουν να τρυγήσουν από τα αποθεματικά των ταμείων.
    Αλλού αυτά φιλαράκι Αλέξανδρε, εντάξει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάντα κουτοπόνηροι οι σοσιαληστές, που προσπαθούν με σοφιστείες να κάνουν το άσπρο μαύρο.
    Ψεύτες ήταν ο Σημίτης και ο Χριστοδουλάκης που μαγείρευαν τα ελλείμματα και έκρυβαν τα δημόσια χρέη, όπως απέδειξε και η απογραφή της Ε.Ε. το 2005.
    Κατεργάρης ήταν ο Παπαντωνίου (σαν ΥΠΕΘΟ) και ο Θωμαδάκης (σαν Ε.Κεφαλαιαγοράς) που έκλεψαν 35 τρισ. δρχ (100 δισ. ευρώ) από όλους τους Έλληνες πριν από δέκα χρόνια στο Χρηματιστήριο.
    Εάν νομίζουν ότι ξεχάσαμε ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΑΣΟΚ είναι γελασμένοι.
    Το ότι ζητάνε και τα ρέστα απλά μας υπενθυμίζει πόσο θρασείς είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Με τον Giorgakis τα οικονομικά μας θα ήταν καλύτερα.

    Οι νέοι θα είχαν όλοι καλοπληρωμένες δουλειές στο αντικείμενο που είχαν σπουδάσει,

    οι συνταξιούχοι θα έπαιρναν σύνταξη 1200 ευρώ τουλάχιστον,

    τα πανεπιστήμιά μας θα έκαναν τόση έρευνα που δεν θα είχαν χρόνο για πορείες και καφετέριες,

    οι έμποροι θα τα κονομούσαν από το άφθονο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών,

    οι εταιρίες δεν θα φοροδιέφευγαν διότι δεν θα ήταν διεφθαρμένοι οι εφοριακοί,

    οι δημόσιοι υπάλληλοι θα έπαιρναν αυξήσεις πάνω από τον πληθωρισμό (λόγω υψηλής παραγωγικότητας),

    οι τιμές στο supermarket θα ήταν χαμηλές, λόγω του υγειούς ανταγωνισμού και

    οι Λαμπρακο-Μπομπολο-Κυριακου-Αλαφουζέοι θα ζητούσαν ακόμη καλύτερες μέρες, διότι, ως γνωστόν, υποστηρίζουν πάντα τα συμφέροντα του λαού (καμία σχέση με φουσκωμένα δημόσια έργα και τη χαριστική τηλεοπτική διαφήμιση).

    Καλό έ;

    Όπως ΑΚΡΙΒΩΣ και τα προηγούμενα 20 πράσινα χρόνια.

    Dear Giorgakis, δυστυχώς για σένα και τους χρηματοδότες σου, θυμόμαστε.

    Εάν κάνοντας παρθενορραφή νομίζεις ότι θα ξεχάσουμε ότι δούλευες σε οίκο ανοχής, κάνεις λάθος, κουφιοκεφαλάκη.

    Γιωργάκη πές αλεύρι, η Siemens σας γυρεύει.

    ΔΩΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΡΕΕΕΕΕ !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μέσα σε πέντε χρόνια ο Καραμανλής πέρασε από το Κοινοβούλιο και από την κοινωνία αλλαγές που στο παρελθόν γκρέμισαν κυβερνήσεις και πρωθυπουργούς. Και τις πέρασε χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίσταση.
    Να θυμηθούμε λιγάκι μερικές:
    1.Ιδιωτικοποίησε την Εμπορική που έβγαζε τεράστιες ζημιές την εποχή που όλες οι άλλες τράπεζες έβγαζαν υπερκέρδη.
    2.Ξεφορτώθηκε τον ΟΤΕ, που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη, έστω και εάν η εθελουσία ήταν μια ακριβή υπόθεση. Τώρα βλέπουμε μια υγιή επιχείρηση που όχι μόνο δεν επιβαρύνει το κράτος αλλά και συμμετέχει στον ανταγωνισμό για καλύτερες και φθηνότερες υπηρεσίες.
    3.Νομοθέτησε για το ασφαλιστικό, το οποίο υπήρξε η πολιτική ταφόπλακα του Σημίτη. Εδώ θα μπορούσε να ήταν πιο ριζοσπαστικός αλλά έκανε ένα γενναίο πρώτο βήμα.
    4.Άλλαξε το νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο και την παιδεία, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που το αποπειράθηκε με το ν.815/78 δεν το επέτυχε.
    5. Ήρε τη μονιμότητα στις ΔΕΚΟ και προχώρησε σε τολμηρές, για κεντροδεξιά κυβέρνηση, αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο (σύμφωνο συμβίωσης, νόμος για ενδοοικογενειακή βία). 6.Νομοθέτησε το τρίπτυχο ισότητα (στα όρια συνταξιοδότησης, στα όρια της φορολόγησης στους μισθούς του δημόσιου τομέα), αξιολόγηση (στα ΑΕΙ, στο Δημόσιο με τους δείκτες αποτελεσματικότητας, στα σχολεία και τα λύκεια με τη βάση του 10), αριστεία (ευνοϊκή χρηματοδότηση στα καλύτερα ΑΕΙ, δωρεάν υπολογιστές σε αριστούχους μαθητές, φτηνό Ιντερνετ σε αριστούχους φοιτητές κ.λπ.).
    7.Ιδιωτικοποίησε τον ΟΛΠ, όπου προβλέπεται τουλάχιστον πενταπλάσια χωρητικότητα φορτοεκφόρτωσης από τις μοντέρνες μεθοδολογίες των κινέζων της Cosco.
    8.Μείωσε κατά πολύ το δημόσιο έλλειμμα από 8% του ΑΕΠ στο 3% του ΑΕΠ. Με ΑΕΠ περίπου 250 δις., οι πέντε ποσοστιαίες μονάδες σημαίνουν πάνω από 12 δις. Ευρώ το χρόνο, κάθε χρόνο. Δηλαδή, γλυτώνουμε σπατάλες του δημοσίου περίπου όσο μία Ολυμπιάδα. Κάθε χρόνο. Εάν στην παγκόσμια κρίση το έλλειμμα του 2004, σήμερα θα ήμασταν εκτός ευρώ.
    9. Ιδιωτικοποίησε την Ολυμπιακή που επιβάρυνε το κράτος πάνω από 1 εκατομμύριο την ημέρα, χωρίς να θιγούν οι εργαζόμενοι. Τζάκ πότ αυτή η κίνηση γιατί όχι μόνο αυξάνεται ο ανταγωνισμός με την Aegean αλλά η διαδικασία προχώρησε εν μέσω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που κανείς δεν επενδύει.
    10.Ίσως το μεγαλύτερο επίτευγμα του Καραμανλή είναι ότι όλα αυτά προσπάθησε να τα κάνει χωρίς να διώξει τους πολιτικούς του αντιπάλους. Δεν έδιωξε ανώτερα και ανώτατα πράσινα στελέχη υπουργείων και οργανισμών, παρόλο που ήξερε ότι άφηνε φίδια στον κόρφο του. Δεν δίωξε κάν το μισό υπουργικό συμβούλιο του πασόκ για τα απίθανα σκάνδαλα που οργάνωσαν, για να έχουν την εύνοια των μεγαλο-επιχειρηματιών αλλά και να εξασφαλίσουν και τα εγγόνια τους.
    Έβαλε το μακροπρόθεσμο καλό της Ελλάδας πάνω από το δικό του καλό και το καλό της ΝΔ.
    Αυτή είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άκουσα και είδα σήμερα το βράδυ, 22 Απριλίου 2009, στον τηλεοπτικό σταθμό SKY, την παρακάτω είδηση και Ε Φ Ρ Ι Ξ Α!
    Στο Αγαθονήσι, ένα νησάκι με «150 περίπου» κατοίκους Έλληνες, οι λαθρομετανάστες , Τούρκοι και άλλοι, είναι περίπου 1100! Χ Ι ΛΙ Ο Ι Ε Κ Α Τ Ο!
    Εάν αυτό δεν είναι κατάληψη, εσκεμμένη και προμελετημένη από την Τ Ο Υ Ρ Κ Ι Α, τότε τι είναι;
    Ποιοι ΕΛΛΗΝΕΣ Π Ρ Ο Δ Ο Τ Ε Σ το κρύβανε;
    Αυτή είναι η εθνική σημασία που δίνουν στο νησί αυτό οι κυβερνώντες εθνικόφρονες, δηλαδή οι πατριώτες του μπλα μπλα μπλα μπλα!
    Π Ρ Ο Δ Ο Τ Ε Σ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ο ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΜΑΣ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΦΑΛΙΜΕΝΤΟ !!!
    *******************************************************************
    Aνακοινώθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας μας για το 2008 θα φτάσει, μπορεί τελικά και να ξεπεράσει, το 5%. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση Καραμανλή «έπεσε έξω» περίπου 8 δισεκατομμύρια ευρώ στον προϋπολογισμό του 2008. Ο προϋπολογισμός εκείνος ήταν ο «προϋπολογισμός ευθύνης» για την κυβέρνηση. Ήταν ο προϋπολογισμός για τον οποίο η κυβέρνηση προσέφυγε το 2007 στις εκλογές. Ήταν ο προϋπολογισμός στον οποίο αρχικά το έλλειμμα επρόκειτο να είναι 1,6% του ΑΕΠ.
    Ακούμε παράλληλα ότι το δημόσιο χρέος της χώρας αυξήθηκε τα τελευταία 5 χρόνια κατά 80 δις ευρώ και έφτασε τα 260 δις ευρώ. Αυτό σημαίνει επιπλέον χρέος 8.000 ευρώ για κάθε Έλληνα και Ελληνίδα.
    Το τραγικότερο όμως δεν είναι τα ελλείμματα. Γιατί ελλείμματα μπορεί να έχει και μία χώρα η οποία κάνει παραγωγικές επενδύσεις, ασκεί πραγματική κοινωνική πολιτική, επενδύει στην υγεία και στα νοσοκομεία, στην παιδεία στα σχολεία και στα Πανεπιστήμια, επενδύει στην Περιφέρεια με δημόσια έργα. Αυτές οι ενέργειες μπορεί να δημιουργήσουν ελλείμματα, μεσοπρόθεσμα όμως θα καλύψουν και με το παραπάνω το κόστος.
    - Το τραγικότερο για την Ελλάδα είναι ότι τα τελευταία 5 χρόνια τα ελλείμματα και τα χρέη εκτινάχθηκαν στα ύψη αλλά τα χρήματα δεν πήγαν ούτε στην υγεία, ούτε στην παιδεία, ούτε στην πρόνοια, ούτε στις δημόσιες επενδύσεις, ούτε φυσικά μειώθηκαν οι φόροι στους χαμηλόμισθους και στη μεσαία τάξη.
    - Όλοι οι πολίτες, όλοι μας, ρωτάμε: Που πήγαν τέλος πάντων αυτά τα χρήματα; Είναι σίγουρο ότι η χώρα καταχρεώθηκε τα τελευταία 5 χρόνια σε μεγάλο βαθμό προκειμένου να καλυφθεί το κόστος της γαλάζιας «επανίδρυσης» - επιδρομής στο κράτος. Οι στρατιές ρουσφετιών, συμβούλων, παρασυμβούλων που πλημμύρησαν το Δημόσιο . Οι παχυλοί μισθοί και τα bonus των γαλάζιων golden boys που έφτασαν να «καθαρίζουν» ετησίως 400.000 και 500.000 ευρώ. Ένα στοιχείο είναι ενδεικτικό: η λειτουργία του κράτους το 2003 κόστιζε 31 δις ευρώ. Το 2009 θα κοστίσει τουλάχιστον 50 δις, δηλαδή, 19 δις ευρώ παραπάνω. Αυτά από μία κυβέρνηση που υποσχόταν ότι θα εξοικονομούσε 10 δις ευρώ το χρόνο.
    Κάθε μέρα που περνά με τη σημερινή κουρασμένη και καταρρέουσα κυβέρνηση να παραμένει στη θέση της, είναι ακόμη μία χαμένη μέρα για τη χώρα.

    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οι αριθμοί ευημερούσαν, οι άνθρωποι παρόλα αυτά πεινούσαν. Οι αριθμοί πια δεν ευημερούν, οι άνθρωποι και ακόμα περισσότεροι, εξακολουθούν και πεινούν.
    Τι συμβαίνει με το χρήμα τελικά;
    http://www.youtube.com/watch?v=rC720Cl3N-0&feature=related

    Καπετάν Μακρής. H προσπάθεια να μας ελέγξουν όπως και με ότι μπορούν συνεχίζεται: http://www.youtube.com/watch?v=u0meVCKe3q4 απλά κοίταξε λίγο προσεκτικά γύρω σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΣΚΑΝΤΑΛΑ ΚΑΙ ΣΚΑΝΤΑΛΑΡΕΣ

    1. Υπόθεση Βασικού Μετόχου ( Ιανουάριος 2005)

    2. Προσλήψεις στο ΤΤ εκτός ΑΣΕΠ (Μάιος 2005)

    3. Απαγωγές Πακιστανών (Ιούνιος 2005)

    4. Πτώση Σινούκ ( Σεπτέμβριος 2005)

    5. Υπόθεση Ρεγκούζας και κρατικές διαφημίσεις (Οκτώβριος 2005)

    6. Υπόθεση ΔΕΗ με Παλαιωκρασσά ( έφτασε τη ΔΕΗ σε όρια πτώχευσης) (Δεκέμβριος 2005)
    7. Μαρκογιαννάκης (για εισαγγελέα Αρείου Πάγου)(Ιανουάριος 2006
    8. Υποκλοπές ( Φεβρουάριος 2006)
    9. Ξυλοδαρμοί φοιτητών από την Αστυνομία στα πλαίσια καταλήψεων ( Ιούνιος 2006)
    10. Υπόθεση Ζαρντινιέρα – Θεσσαλονίκη ( Σεπτέμβριος 2006)

    11. Υπόθεση εξαγοράς Γερμανού από ΟΤΕ ( Δεκέμβριος 2006)
    12. Ομόλογα (Μάρτιος 2007)
    13. Πυρκαγιά της Πάρνηθας (Ιούνιος 2007)
    14. Ολοκαύτωμα της Πελοποννήσου και της Πάρνηθας ( Αύγουστος 2007)

    15. Υπόθεση Αλογοσκούφη – Προεκλογικά χρέη προς τον επιχειρηματία Βασίλη Μπρέκου.
    16. Υπόθεση Μαγγίνα ( Δεκέμβριος 2007)

    17. Υπόθεση Ζαχόπουλου ( Ιανουάριος 2008)

    18. Υπόθεση Κουκοδήμου ( Φεβρουάριος 2008)

    19. Αυθαίρετο Σουφλιά ( Απρίλιος 2008)

    20. Ηλιέλαιο ( Απρίλιος 2008)

    21. Εξαγορά ΟΤΕ από DT

    22. Ελληνικά λιμάνια στα χέρια κινέζων.

    23. Νοθεία στη ψηφοφορία της Βουλής ( Μάιος 2008)

    24. Κυριάκος Μητσοτάκης και Σκάνδαλο Siemens ( Ιούνιος 2008)

    25. Αποπομπή Ζορμπά ( Ιούλιος 2008)

    26. Σκάνδαλο ΟΣΕ ( Ιούλιος 2008)

    27 Υπόθεση Παυλίδη ( άγονες γραμμές ) (Αύγουστος 2008)

    28. Αναγνώριση των ιδιωτικών Κολεγίων ( Συνταγματικό σκάνδαλο) (Αύγουστος 2008)

    Και το ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ του
    29. ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ( ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008)

    30. H νηπιαγωγος που πηρε PhD πριν παρει πτυχιο Ιατρικης.Για αυτο ο μπουλης αισθανεται Ισχυρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ.
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ
    ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ
    ΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΤΑΜΠΕΛΑΚΙ
    ΤΩΝ ΕΓΧΩΡΙΩΝ ΜΟΥΣΧΑΡΙΩΝ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ
    ΣΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ....ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ
    ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΥΡΙΕ ΜΩΡΑΙΤΑΚΗ :

    ΤΙΣ ΦΟΡΟΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΤHΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΟΥ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΠΕΡΙ ΤΑ 4 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΚΟΡΒΑΝΑ ! ... ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ !

    ΕΛΕΗΣΟΝ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΟΛΑ ΤΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΗ.
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΥΠΗΣΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ
    ΤΟ ΚΟΜΜΑ 9:17:00 πμ..........
    .............................
    ΕΣΥ ΔΕΞΙΕ ΜΑΚΑΚΑ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΓΙΑ ΑΦΡΙΚΗ ΜΕΡΙΑ.ΑΝΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΞΕΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΥΡΑΔΙΑΣΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΦΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση