GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερώτηση - φωτιά στη Βουλή μετά την αποκάλυψη του Press-gr...

. Λ. Γρηγοράκος: Πάρτε αμέσως πίσω το ΦΕΚ με το "παραχαραγμένο" Προεδρικό Διάταγμα! . Ερώτηση - φωτιά κατέθεσε πριν από λίγο στη ...

.
Λ. Γρηγοράκος: Πάρτε αμέσως πίσω
το ΦΕΚ με το "παραχαραγμένο" Προεδρικό Διάταγμα!
.
Ερώτηση - φωτιά κατέθεσε πριν από λίγο στη Βουλή ο βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος για το σκάνδαλο που αποκάλυψε το Press-gr με το παραποιημένο Προεδρικό Διάταγμα για το ψάρεμα στον Λακωνικό Κόλπο (Διαβάστε το αποκλειστικό ρεπορτάζ εδώ).
Ο κ. Γρηγοράκος απευθύνεται στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης καταγγέλοντας «διασάλευση έννομης τάξεως, προσβολή κύρους θεσμών, παραχάραξη Π.Δ.», τονίζει ότι δημιουργείται "μείζον θέμα" και αποκαλύπτει ότι "η Προεδρία της Δημοκρατίας ουδέποτε ενημερώθηκε για την παράκαμψή της με την απονενοημένη αυτή «Διόρθωση Σφαλμάτων»"!
Επίσης καλεί τον υπουργό να αποσύρει αμέσως το επίμαχο ΦΕΚ και να επιβάλει κυρώσεις στους υπευθύνους.
Ολόκληρη η Ερώτηση έχει ως εξής:
.
Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
Θέμα: «Διασάλευση έννομης τάξεως, προσβολή κύρους θεσμών, παραχάραξη Π.Δ.»
Κύριε Υπουργέ...

Μείζον ζήτημα νομοθετικής, θεσμικής και ηθικής τάξεως συνιστά το πρωτοφανές σε περιεχόμενο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με Αρ. 44/12.3.2009, το οποίο σε σημείο του υπό τον τίτλο «Διορθώσεις Σφαλμάτων» παραχαράσσει το Προεδρικό Διάταγμα με ΦΕΚ 32 Α΄/24.2.2009 (Απαγόρευση αλιείας στη θαλάσσια περιοχή όρμου Βατίκων του Λακωνικού Κόλπου), πλαστογραφεί στην ουσία και παρακάμπτει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και παραβιάζει το θεσμικό και κοινοτικό πλαίσιο της αλιείας στην επίμαχη περιοχή.
Ειδικότερα, γίνεται βίαιη και καθοριστική παρέμβαση στο Π.Δ. ΦΕΚ 32 Α΄/24.2.2009 με την προσθήκη των λέξεων «και τη νησίδα Παυλοπέτρι», που αποτελούν σαφή γεωγραφικό προσδιορισμό, ο οποίος αλλοιώνει το αρχικό πλαίσιο προς όφελος μειοψηφίας αλιέων που εδώ και χρόνια καταστρέφουν με βιτζότρατες, γρίπους και άλλα δυναμικά και συρόμενα αλιευτικά μέσα και εργαλεία τον γόνο των ψαριών, ανακόπτοντας την αναπαραγωγή και τον πολλαπλασιασμό τους, και επιφέροντας οικολογική ανισορροπία και πλήγμα στην τοπική και εν γένει οικονομία. Η Προεδρία της Δημοκρατίας ουδέποτε ενημερώθηκε για την παράκαμψή της με την απονενοημένη αυτή «Διόρθωση Σφαλμάτων» καθώς θα έπρεπε να κινηθεί διαδικασία για τη δημιουργία νέου σχεδίου Π.Δ. Το γεγονός μάλιστα ότι εντός παρενθέσεως στο τέλος της συγκεκριμένης διόρθωσης του φύλλου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με Αρ. 44/12.3.2009 αναφέρεται ότι εμπνευστής και διεκπεραιωτής αυτής της πράξης είναι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καθιστά υπεύθυνη και υπόλογη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου του οποίου προΐστασθε.
Επειδή η εν λόγω απαράδεκτη και καταφανώς υποκινούμενη διάπραξη νομοθετικής και θεσμικής παρέκβασης έχει λάβει ευρύτερες διαστάσεις δημοσιοποιούμενη σε διάφορα ΜΜΕ απομειώνοντας το κύρος της Πολιτείας και προκαλώντας την κοινή γνώμη
Ερωτάστε:
1. Θα αποσυρθεί άμεσα το πιο πάνω σημείο του φύλλου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με Αρ. 44/12.3.2009, ώστε να ισχύσει το υπογεγραμμένο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συνεπώς επίσημο ΠΔ με ΦΕΚ 32 Α΄/24.2.2009, το οποίο είναι και το μόνο που συμμορφώνεται με το Κοινοτικό Δίκαιο;
2. Θα επιβληθούν άμεσα οι προβλεπόμενες κυρώσεις στους υπεύθυνους για τη πράξη προσβολής των θεσμών και της κείμενης νομοθεσίας, ώστε να αποκατασταθεί αφενός η έννομη τάξη και αφετέρου η εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτήν;
24.3.2009
Ο Ερωτών Βουλευτής
Λεωνίδας Γρηγοράκος"

10 σχόλια

  1. εντάξει ρε θα σε ψηφίσουμε,πάνε τώρα
    μιά βδομάδα διακοπές με τούς άλλους 299

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΚΑΨΑΜΠΕΛΗ ΣΟΒΑΡΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΧΕΙΣ,ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΝΩ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΟΤΑΝ Η ΣΕΛΙΔΑ ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ.ΟΥΣΤ ΡΕ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ε,ΡΕ ΨΑΡΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ,ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΓΟΠΕΣ,ΚΟΛΙΟΥΣ, ΣΑΦΡΙΔΙΑ,ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΑΡΧΙΔΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 25η Μαρτιου 2009.
    Η Ελλαδα εορταζει τον αγωνα του 1821 κατα των τοτε κατακτητων της.
    Ο Αγωνας πετυχε και Ελευθερωθηκε......
    Σημερα, μετα 188 χρονια το (ξανα)γιορταζουμε. "Θυμουμαστε" την λευτερια μας τοτε και "δακρυα χαρας και περηφανειας μας πλημμυριζουν". Για το ΤΟΤΕ!
    ΟΧΙ για το ΣΗΜΕΡΑ!
    Γιατι σημερα ειμαστε παλι σκλαβωμενοι! Οχι σε ΕΝΑ κατακτητη, όπως τοτε, αλλα σε ΠΟΛΛΟΥΣ! Δυσκολο πολυ μας ειναι να αντιταχτουμε σε τοσους πολλους ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ, εμεις ο ΕΝΑΣ λαός.

    Η Ευρωπαιοι τραγουδανε κι εμεις χορευουμε! Οι τραπεζες φτερνιζονται κι εμεις γρυπονομαστε. Οι (λιγοι) εργοστασιαρχες την "κανουν" για αλλες χωρες κι εμεις μελαγχολουμε, οι αλλοδαποι (αντι να τους στελνουμε ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ στις ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ με ενοικιασμενα αεροπλανα και να τους "περιθαλπουν" οι συνεταιροι μας) μπαινουν με την ησυχια τους στα σπιτια μας και κλεβουν τις γιαγιαδες μας, σκοτωνουν τους συνταξιουχους μας, πυροβολουν μεσα στα νοσοκομεια μας, κλεβουν τα ΑΤΜ, μας ακολουθουν ΠΑΝΤΟΥ κι εμεις κυκλοφορουμε με "χερια ψηλά", οι βολευτες μας, στ' αρχιδια τους, γενικα κοιμουνται!

    Η χωρα μας εχει αποτυχει σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ σχετικα με την υποδοχη αλλοδαπων, την αστυνομευση των συνορων, τον ελεγχο την φροντιδα και την απελαση όσων φτανουν εδω παρανομα.
    Χωρες οπως η Ισπανια και η Ιταλια με παρομοια προβληματα ελαβαν μετρα και οι μεταναστες μειωθηκαν, όπως η Ισπανια που προβαλλε διαφημιστικα spot σε αφρικανικα τηλεοπτικα δικτυα.

    Επομενως η Ελλαδα ειναι μια ΧΩΡΑ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ, μια χώρα ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ, μια χώρα του μπατε σκυλοι αλέστε, μια υποδουλη χωρα και ΑΥΤΟ δεν με κανει ΚΑΘΟΛΟΥ υπερηφανο για την "ελευθερια" μου που θα γιορτασετε αυριο.
    Να τη γιορτασετε. Χωρις εμενα. Στο δικο μου μπαλκονι η σημαια θα ειναι μεσιστια, μισοκατεβασμενη, σε ενδειξη ΠΕΝΘΟΥΣ για τα οσα συμβαινουν στον τοπο μου.
    Και καλω και εσας να κανετε το ιδιο!
    Δεν ειμαι αρκουδα να χορευω στα παλαμακια του καθενος ημερολογιογραφου, επειδη ετσι το "δειχνει η μερα".
    Αυτη η γιορτη εμενα ΔΕΝ με αντιπροσωπευει, πως να το κανουμε.
    Ας γιορτασουν οι "αξιοτιμοι"-κλεφτες του ΔΗΜΟΣΙΟΥ χρηματος, οι ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ των Ελπίδων των φτωχων, οι ΜΑΛΑΚΕΣ της Βουλης που οδηγουν αλλους μαλακες (με μικρο "μ"= μικρομαλακες) στον κατηφορο.
    Ενα μονο σας λεω: Να ευχονται να ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ κανενας ΠΟΛΕΜΟΣ.
    Γιατι, αν γινει, τα ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ θα ειναι αυτα τα ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ της Βουλης
    αυτα θα καθαρισουμε πρωτα πρωτα
    και αφου ξεβρωμισει ο τοπος απο τα εσωτερικα σκατα
    τοτε βλεπουμε και τους εξω εχθρους.
    Αν και ΑΙΔΩ που φτασαν τα πραγματα, το ξεπαστρεμα τους μπορει να γινει και χωρις αιτια πολέμου....

    .
    Thank' s για την αναγνωση

    Συγνωμη για την γλώσσα

    Tamis
    _______________________________
    http://tamgr.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. tamis (sic!)
    say thx που σε γράψαμε στ' αρκίδια μας

    sorry για τις τρίχες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΧΙ Η ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΚΚΑΑΑΑΛΗ ΓΚΑΛΑΤΖΟΠΡΑΤΣΙΝΗ ΠΑΡΑΤΑΚΣΗ...ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΙ...ΟΥΣΤ ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΑ ΚΑΘΙΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΡΤΕ ΡΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΦΕΚ...ΑΧΑΧ,, ΤΙ ΚΛΑΜΑ,,ΠΟΣΟ ΠΟΝΩ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΑΧΑΧ.. ΞΑΝΑ ΚΛΑΜΑ..ΑΝ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ ΠΡΩΤΟΣ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ..ΑΧΑΧ,,ΤΙ ΚΛΑΜΑ,,ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΜΕ ΠΡΟΛΑΒΑΝ,,ΑΧΑΧ,,ΞΑΝΑ ΚΛΑΜΑ..ΟΚ ΕΙΤΕ ΕΤΣΙ ΕΙΤΕ ΑΛΛΙΩΣ ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ,,ΤΑ ΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΜΕ ΔΟΛΩΜΑ ΚΑΤΙ ΚΟΚΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥΣ- ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΟΥ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ-ΦΤΑΙΝΕ ....SVSTOS O MR TAMIS ΦΟΛΑ ΣΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΘΛΙΑ (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΙΜΑΙ Ο ΓΡΗΓΟΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ.................ΞΥΠΝΗΣΑ!!!!!

    ΟΠΩΣ Η ΠΕΤΡΟΥΛΑ.............

    ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΦΙΛΕ.

    ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ???

    ΤΩΡΑ ΠΗΡΕΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ.

    ΡΕ ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΔΩ !!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΛΕΩΝΙΔΑ



    ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΣΚΙΑΔΑ.
    ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΑΚΗ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΚΙΑΔΑ.

    Ο ΣΚΙΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΛΑΚΩΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΚΩΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.
    ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΗΡΑΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ.
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ.

    ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΒΑΡΑΤΕ ΟΛΟΙ.
    ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΣΤΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ.
    ΤΟΣΟΣ ΑΛΛΟΣ ΧΩΡΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΟΝΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΨΑΡΙΑ.

    ΚΟΙΤΑ ΡΕ ΓΡΗΓΟΡΑΚΟ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙΣ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΑΝΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΙΑΔΑ.

    ΕΝΤΑΞΕΙ.

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΜΝΗΝΟΣ,Ο ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ ,Η ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ,
    Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΑΚΟΣ , Ο ΓΙΑΞΟΓΛΟΥ, Ο ΤΣΑΦΟΥΛΙΑΣ , ΟΙ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΙ ,
    Ο ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ , Ο ΧΑΡΑΜΗΣ ,Ο ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΟΥ , Ο ΦΟΥΝΤΑΣ ,Η ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ , ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΘΑΡΟΙ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ?

    ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΕΣ ΟΛΟΥΣ?

    ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

    ΑΝΤΕ ΦΙΛΕ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΩ ΤΟ ΣΤΟ ΜΑ ΜΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. κ.Γρηγοράκο
    καλές οι ερωτήσεις στη Βουλή που κάνεις και μπράβο σου.Εχω όμως και εγώ να σου κάνω 2 ερωτήσεις.
    Η μία. Πριν από ενα χρόνο όταν είχατε εκλογές γιά πρόεδρο στο Πασοκ ειχες βγει σε ένα κανάλι τοπικό στο Ελλάδα TV μαζί με έναν γιατρό από τη Τρίπολη δεν θυμάμαι το ονομά του και έλεγες ότι ο Παπανδρέου είναι πολύ λίγος και ανίκανος και το είπες πολλές φορές μάλιστα να το εμπεδώσουμε καλά. Ρωτάω έχεις ακόμη την ίδια άποψη για τον αρχηγό σου ?

    Και η άλλη. Βλέποντας αυτό το χάλι στο Δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης , ρωτάω γιατί το πασοκ δεν κατέβασε υποψήφιο δήμαρχο για τη Σπάρτη στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές ? Μήπως γιατί υπήρχε μυστική συμφωνία με εσένα και τον σημερινό Δήμαρχο ?Τι ρόλο έπαιξαν δικά σας πρόσωπα.Θα μαθούμε ποτέ την αλήθεια?
    Αυτά και ευχαριστώ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση