GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ερώτηση στη Βουλή...

Δώστε στοιχεία για τα πούρα... των golden boys . Λεπτομερή στοιχεία για τα έξοδα δημοσίων σχέσεων, ταξιδιών, πούρων γευμάτων και "λοιπώ...

Δώστε στοιχεία για τα πούρα...
των golden boys
.
Λεπτομερή στοιχεία για τα έξοδα δημοσίων σχέσεων, ταξιδιών, πούρων γευμάτων και "λοιπών απολαύσεων" της Εθνικής Ασφαλιστικής ζητούν με Ερώτησή τους στον υπουργό Οικονομικών 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ καταγγέλοντας "όργιο σπατάλης" την ώρα που κλείνουν 40 καταστήματα της Εθνικής Ασφαλιστικής για λόγους οικονομίας...
Η πρώτη αποκάλυψη - καταγγελία για τις σπατάλες με τα πούρα των 230 ευρώ κλπ είχε γίνει από το Press-gr στις 23 Φεβρουαρίου (πατήστε εδώ και εδώ) και τώρα παίρνει νέα συνέχεια...
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
ΘΕΜΑ: «ΟΙ ΚΩΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΟΡΓΙΟΥ ΣΠΑΤΑΛΗΣ, για τα πούρα, τους ακριβούς αναπτήρες, τα μεταξωτά πουκάμισα, τις φούστες, τις μπλούζες, τις καραβίδες, τα γεύματα και τις λοιπές απολαύσεις, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ, ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ «ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ» ΩΣ «ΕΞΟΔΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ» πληρωμένα από την Εθνική Ασφαλιστική για χάρη ΤΩΝ ΥΠΕΡΟΓΚΑ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΩΝ ΓΑΛΑΖΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ, την ίδια ώρα που δρομολογείται, με άμεσες συνέπειες στους υπαλλήλους της, τους συνεργάτες, αλλά και τους ασφαλισμένους, το κλείσιμο 40 και πλέον καταστημάτων της ανά την Ελλάδα, προκειμένου να εξοικονομηθούν… χρήματα!»

Η οικονομική κρίση, που βρίσκει τη χώρα μας ανοχύρωτη εξαιτίας των άδικων, αντιλαϊκών και αντιαναπτυξιακών πολιτικών της Κυβέρνηση Καραμανλή τα τελευταία πέντε χρόνια, φαίνεται πως δεν αφορά τους ολίγους «εκλεκτούς» του «γαλάζιου Κράτους» που «επανίδρυσε» η Κυβέρνηση Καραμανλή, όπως αναδεικνύουν οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για το ΞΕΦΡΕΝΟ «πάρτυ των γαλάζιων επίλεκτων» σε βάρος του δημοσίου χρήματος.
Σύμφωνα με αυτές τις αποκαλύψεις, στην Εθνική Ασφαλιστική τα «γαλάζια» ήδη υπέρογκα αμειβόμενα στελέχη της, δικαιολογούν ως «έξοδα παραστάσεως», πολυτελείς απολαύσεις τους στις οποίες ενδεικτικά περιλαμβάνονται:
- αγορά πούρου 230 ευρώ
- αγορά αναπτήρα 320 ευρώ
- μεταξωτά πουκάμισα, φούστες, μπλούζες και πασμίνες
- γαστρονομικές απολαύσεις κυρίως θαλασσινών και οινοποσίες, ύψους7.200 ευρώ σε διάστημα λιγότερο από ένα μήνα.
Την ίδια στιγμή, η Κυβερνητικά διορισμένη Διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής,
που έχει αυξήσει κατά 40 % το οργανόγραμμα για να βολευτούν ολίγοι «εκλεκτοί», εκτινάσσοντας πολύ ψηλά τα κόστη των λειτουργικών εξόδων της εταιρείας
που έχει προβεί σε αλόγιστες δαπάνες για αμοιβές ημετέρων πρώην υπαλλήλων της Εταιρείας που συνταξιοδοτήθηκαν ως Διευθυντές με παχυλές αποζημιώσεις και κατόπιν επαναπροσλήφθηκαν ως Σύμβουλοι εισπράττοντας σε πολλές περιπτώσεις αμοιβές ανώτερες και από αυτές των Γενικών Διευθυντών.
Και που μόνο οι μισθοί, χωρίς να συνυπολογίζονται τα bonus, οι αποζημιώσεις και οι λοιπές παροχές 5 υψηλόβαθμων στελεχών της εταιρείας ετησίως ανέρχονται σε 1.080.000 ευρώ.
έχει αποφασίσει να προχωρήσει στο κλείσιμο 40 και πλέον καταστημάτων της εταιρείας ανά την Ελλάδα με άμεσες συνέπειες στους υπαλλήλους της, τους συνεργάτες, αλλά και τους ασφαλισμένους, προκειμένου να εξοικονομήσει ποσό 1.800.000 ευρώ,

ΕΠΕΙΔΗ το πρωτοφανές αυτό όργιο σπατάλης που λαμβάνει χώρα στην Εθνική Ασφαλιστική με πρωταγωνιστές τα Κυβερνητικά διορισμένα «γαλάζια στελέχη της» έχει ασύλληπτο μέγεθος,
ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ την πλήρη αναξιοπιστία των Πρωθυπουργικών εξαγγελιών για δήθεν περιορισμό της σπατάλης
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ την ασύλληπτη αναλγησία που χαρακτηρίζει τη διακυβέρνηση Καραμανλή
και αποτελώντας ευθεία προσβολή στην πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών, που καλούνται από την Κυβέρνηση σας να προβούν σε ακόμα μεγαλύτερες στερήσεις, για λόγους … δημοσιονομικής προσαρμογής!
Καλείσθε:

Να κοινοποιήσετε στην Ελληνική Βουλή τους κωδικούς ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΤΥ της ασύλληπτης αυτής σπατάλης των «χρυσών γαλάζιων παιδιών» της Εθνικής Ασφαλιστικής αναφορικά με:
- τα έξοδα λειτουργίας (αυτοκίνητα, συντήρηση, καύσιμα, κάρτες, κλπ)
- τα έξοδα δημοσίων σχέσεων
- τα έξοδα φιλοξενίας
- τα έξοδα ταξιδιών εσωτερικού και εξωτερικού
Για τους πολυάριθμους Συμβούλους, Γενικούς Διευθυντές, Αναπληρωτές Γενικούς Διευθυντές, κλπ της εταιρείας,
καθώς και να προσκομίσετε τον πλήρη κατάλογο των «δώρων», με αναφορά των ονομάτων των πελατών – αποδεκτών τους, που έχουν πληρωθεί από την Εθνική Ασφαλιστική, από το 2004 μέχρι σήμερα.

2. Να τοποθετηθεί η Κυβέρνησή σας απέναντι στο αδιανόητο, προκλητικό και προσβλητικό για το κοινό αίσθημα, φαινόμενο οι «εκλεκτοί» σας, με την ανοχή της πολιτικής ηγεσίας, εν μέσω οικονομικής ασφυξίας για τον μέσο Έλληνα να κλείνουν 40 και πλέον καταστήματα της Εθνικής Ασφαλιστικής με άμεσες δυσμενείς συνέπειες για την επιχειρηματική προοπτική της εταιρείας, τους εργαζομένους της, αλλά και τους Έλληνες πολίτες – ασφαλισμένους της, για να μπορούν να συνεχίζουν να αμείβονται με ευνοιοκρατικές και ασύλληπτα υψηλές αποδοχές και να ικανοποιούν επιπλέον με «έξοδα» της εταιρείας τα ακριβά γούστα τους με «πολυτελείς» απολαύσεις κάθε είδους.

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μιχάλης Καρχιμάκης
Γρήγορης Νιώτης
Χρήστος Αηδόνης
Δημήτρης Τσιρώνης
Μάρκος Μπόλαρης
Θάνος Μωραΐτης
Γιάννης Κουτσούκος
Βασίλης Γερανίδης
Στάθης Κουτμερίδης
Τάσος Σιδηρόπουλος
Μιχάλης Τιμοσίδης
Γιάννης Δριβελέγκας
Χρύσα Αράπογλου
Θεοδώρα Τζάκρη
Λεωνίδας Γρηγοράκος
Μιχάλης Παντούλας
Μιχάλης Κατρίνης
Μανώλης Σκουλάκης
Ηλίας Λαμπίρης
Νίκος Ζωίδης
Χρήστος Χάιδος
Σούλα Μερεντίτη
Παναγιώτης Ρήγας
Γιώργος Ντόλιος
Γιάννης Αμοιρίδης
Ελπίδα Τσουρή
Γιώργος Νικητιάδης


17 σχόλια

  1. ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΩΛΟΣ
    ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ Η ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ
    ΠΡΑΣΙΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟΙ....
    ΜΕ ΠΟΥΡΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΕΤΕ.

    Πανε και τα τζαμπα Αεροπορικά ταξίδια του ΠΑΠΟΥΤΣΟΥ και της παρέας του ΠΑΣΟΚ σε όλα τα
    open tenis club του ΚΟΣΜΟΥ.

    Πάνε και τα ταξιδάκια του κοπρόσκυλου του ΠΕΠΠΑ και της παρέας του ΠΑΣΟΚ. Στα casino ολης της ΓΗΣ.

    Πανε και τα ταξιδάκια για shoppihg
    στο PARI και ΝΕW ΥΟΡΚ. Καιγια Γκόμενους στο ΝΤΟΥΜΠΙ και στο ΜΑΡΟΚΟ, για τις γκομενίτσες της Χαριλάου Τρικούπη.

    Πάνε πάρα ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ.
    ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΓΛΗΜΑΤΑ ΣΑΣ. ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ
    ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΤΕΛΟΣ.

    ΒΟΛΕΥΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ. ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΤΖΑΜΠΑ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

    Πολλοί τον τελευταίο καιρό μιλάνε για κρίση, όλοι την αισθάνονται (πλην αυτών που την προκάλεσαν), κανένας όμως δεν καταθέτει μία ιδέα ή ένα σενάριο εξόδου ή μερικής εξάλειψης των συνεπειών της. Και όμως υπάρχουν μερικές "λύσεις" που θα μπορούσαν ανέξοδα για όλους μας να ελαφρύνουν τις συνέπειές της και να δόσουν ένα τόνο ελπίδας στο λαό.

    ΛΥΣΕΙΣ:
    -Θα μπορούσαμε όλοι οι έλληνες (όσοι πράγματι είναι) να ιεραρχούμε τις προτιμήσεις μας κατά τις αγορές μας. Π.χ. να προτιμάμε να αγοράζουμε ελληνικά, αντί εισαγόμενων, προίόντα, έστω και αν αυτά είναι λίγο ακριβώτερα. Έτσι η ελληνική επαρχία (κύριος τροφοδότης μας) θα έπαιρνε μια μεγάλη ανάσα. Το ίδιο και οι βιοτέχνες μας. Σίγουρα υπάρχει αντίλογος και καλόπιστος, με σοβαρά επιχειρήματα. Οι κακόπιστοι, που τα συμφέροντά τους θα θίγονται, θα ξεσπαθώσουν, με διάφορες δικαιολογίες.

    Αναμφίβολλα όμως η στροφή μας αυτή θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα για όλους. Αγοράζοντας ελληνικά προϊόντα μπορεί σήμερα να είναι λίγο ακριβώτερα,.........
    αύριο όμως το κόστος παραγωγής τους θα πέσει, λόγω της μεγαλύτερης παραγωγής και οι τιμές αλλά και η ποιότητα θα βελτιωθούν. Στη συνέχεια και το κράτος θα ωφεληθεί, και η ανεργία θα μειωθεί και το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας θα ανασάνει. Το κυριώτερο όμως είναι ότι θα ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΚΑΤΙ, σταματώντας εν μέρει να καταναλώνουμε τα σκουπίδια των ξένων. Μόνο η παραγωγή μπορεί να μας σώσει από την κρίση και μάλιστα πολύ σύντομα. Και αυτό γιατί, καταναλώνοντας σε τεράστιες ποσότητες εισαγόμενα, (μοναδική χώρα στον κόσμο), έχοντας τα περιθώρια μιας μικρής μείωσης 15% των εισαγωγών σε ανταγωνιστικά προϊόντα, μπορούμε να βελτιώσουμε θεαματικά την οικονομική μας κατάσταση.
    Είναι θλιβερό το φαινόμενο να κοιτάς τα ράφια των μαγαζιών, κάθε είδους και μεγέθους και να ψάχνεις με το λυχνάρι να βρείς ένα ελληνικό προϊόν. Είναι θλιβερώτερο όμως να κοιτάς τα καρότσια των ελλήνων καταναλωτών και να βλέπεις μέσα ισπανικές χαρτοπετσέτες (επειδή στοιχίζουν 2 λεπτά λιγώτερο).
    Θα αναφερθώ στη συνέχεια στο ρόλο που παίζουν οι αλυσίδες καταστημάτων, κυρίως ξένων συμφερόντων.
    Σε αυτή την προσπάθεια χρειάζεται ευσηνειδησία εκ μέρους των παραγωγών, δηλαδή χρειάζεται να σεβαστούν την προσπάθεια των αγοραστών τους. Και αυτό μόνο μία φωτισμένη πολιτική-πνευματική ηγεσία μπορεί να το επιβάλλει.

    -Όσον αφορά τις ελληνικές επιχειρήσεις που έφυγαν από την Ελλάδα και εγκατεστάθηκαν σε άλλες χώρες. Όλοι μας θα πρέπει να σαμποτάρουμε τα προϊόντα τους. Αφού έφυγαν από την χώρα μας, ας πουλήσουν την προμάτεια τους στις χώρες που διάλεξαν να επενδύσουν.
    Επομένως κινήσεις πολιτών θα πρέπει να κατονομάσουν αυτές τις εταιρείες και εμείς οι καταναλωτές να σαμποτάρουμε τα προϊόντα τους.

    -Ένα άλλο μέτωπο αφορά την ελαχιστοποιήση των δαπανών μας για εισαγόμενα προϊόντα και υπηρεσίες. Π.χ. στα καύσιμα.

    Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΛΥΣΙΔΩΝ:
    Ξένοι επενδυτές, εκμεταλλευόμενοι τον άκριτο καταναλωτισμό μας, εξαγόρασαν ελληνικές επιχειρήσεις, εκμηδενίζοντας την παραγωγή εντός της χώρας ή έστησαν νέα δικά τους πολυκαταστήματα. Προωθούν έτσι ευχερέστερα τα δικά τους (της μητρικής τους χώρας) προϊόντα, εξαφανίζοντας τα ελληνικά από τα ράφια τους. Στις ελάχιστες των περιπτώσεων που βρίσκεις ελληνικά προϊόντα στα ράφια τους, αυτά αγοράζονται από τις αλυσίδες με εκβιαστικά χαμηλές τιμές από τους παραγωγούς. Παράδειγμα η γνωστή-ξένη αλυσίδα ταχυφαγίας που εισάγει όλα της τα υλικά από την Ολανδία και μόνο.
    Να περιορίσουμε λοιπόν τις αγορές μας από επιχειρήσεις ξένων συμφερόντων που και μας κλέβουν, και οι εργαζόμενοί τους ζουν ένα μεσαίωνα. Και βέβαια τα κέρδη τους τα εξάγουν στην Ελβετία ή όπου αλλού.

    Δυστυχώς για την Ελλάδα και τους έλληνες δεν υπάρχει απλά κοινή λογική. Τρανταχτό παράδειγμα οι "εκδρομείς" της βορείου Ελλάδας, που κάθε Σαββατο-Κύριακο ακουμπάνε τα λεφτά τους πότε στα Σκόπια, πότε στη Βουλγαρία, κ.λπ. Και ακόμα πιο "δυστυχώς" δεν υπάρχει ένας ηγέτης (πολιτικός, πνευματικός) να ψελλίσει αυτές τις σκέψεις. Ας πάρουμε όμως σαν παράδειγμα τους Γερμανούς, που ερχόμενοι κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα, φέρνουν ακόμα και το νερό από τη χώρα τους.

    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
    Στη σημερινή εποχή το μόνο όπλο που διαθέτουμε πλέον είναι η καταναλωτική μας συμπεριφορά. Αυτή επηρεάζει τη ζωή όλων μας. Αν λ.χ. οι έλληνες προτιμούν μια εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που εξάγει όλα της τα κέρδη έξω, αυτό δεν είναι θέμα ατομικό, είναι κοινωνικό.
    ΤΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ. ΑΠΑΙΤΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ.
    Διότι το συνάλλαγμα που θα εξαχθεί είναι κοινό μας κτήμα και όχι κτήμα του κάθε ανεγκέφαλου καταναλωτή.
    Το συμπερασμα: Αφού οι δυνάστες μας μας θέλουν ως καταναλωτές αποχαυνωμένους και εργαζόμενους-δούλους, ας τους απαντήσουμε με τα ίδια τους τα όπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νέα υπόθεση Τσενάι ξέσπασε στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, με αφορμή τον ορισμό αριστούχου μαθητή από την Αλβανία ως σημαιοφόρου του Δημοτικού Σχολείου Καλυβών για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

    Oκτώμισι χρόνια μετά την ανάλογη υπόθεση του Οδυσσέα Τσενάι στη Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, ο οποίος, παρά την παρέμβαση έως και του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, δεν σήκωσε τελικά τη σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, γονείς απειλούν και πάλι να μη στείλουν τα παιδιά τους στην παρέλαση εφόσον δοθεί το εθνικό σύμβολο σε αλλοδαπό μαθητή.

    Την απόφαση έλαβε η γενική συνέ λευση των γονέων και επιχείρησε να την αιτιολογήσει ως προσπάθεια «να προστατέψει τα εθνικά σύμβολα, ανώτερο των οποίων είναι η σημαία», την οποία δεν θεωρούν αντικείμενο επιβράβευσης του καλύτερου μαθητή και αντιπρότειναν ως συμβιβαστική λύση να παρελάσει ο αριστούχος μαθητής με το λά βαρο του σχολείου, απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση δεν θα λάβουν τα παιδιά τους μέρος στην παρέλαση. Μάλιστα, επικαλέστηκαν την υποστήριξη φορέων του χωριού, καθώς και της δημοτικής αρχής, κάτι που διέψευσε ο δήμαρχος Θωμάς Καπλάνης, ο οποίος τόνισε ότι υπάρχουν νόμοι και πρέπει όλοι να τους σεβαστούν. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο νομάρχης Χαλκιδικής Αστέριος Ζωγράφος, ο οποίος είπε στα «ΝΕΑ» ότι «ανεξάρτητα από τις προσωπικές πεποιθήσεις του καθενός, υπάρχει θεσμικό πλαίσιο, το οποίο κανείς δεν έχει δικαίωμα να καταστρατηγήσει». Κατά τα άλλα, οι γονείς διευκρίνισαν ότι δεν... συντρέχουν άλλοι λόγοι αντιπαράθεσης με τον μαθητή, ο οποίος ζει περίπου δέκα χρόνια στην Ελλάδα με την οικογένειά του και έχει βαπτιστεί χριστιανός. Αίολα χαρακτήρισε τα επιχειρήματα των γονέων που αντιδρούν ο πρόεδρος του συλλόγου διδασκόντων Χρήστος Βογιατζής, επισημαίνοντας ότι ο σύλλογος και ο διευθυντής του σχολείου πήραν την απόφαση για τον σημαιοφόρο εφαρμόζοντας το προεδρικό διάταγμα. «Η ελληνική κοινωνία θα έπρεπε να τα έχει ξεπεράσει όλα αυτά. Εμείς ως σύλλογος στηρίζουμε την απόφασή μας», είπε στα «ΝΕΑ».

    shkat
    Η Αλβανία έχει ως γνωστό διεκδικήσεις από την Ελλάδα και εμείς από αυτούς την βόρεια ήπειρο , ο νεαρός Αλβανός με ποιανού το μέρος είναι ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γαμώτο μου

    για ένα πούρο πασοκόσκυλα χαλάσατε το κόσμο.

    ξέρετε ποιός το κάπνισε ??

    ΟΧΙ, τότε τι μιλάτε..

    βάλτε το πούρο κει που ξέρετε και θα βγάλετε καπνό από τη μύτη,

    πράσινο καπνό.

    Γιατί αυτός που το κάπνισε ήταν ο καρχιδάκις

    Τι φταίει η κυβέρνηση δηλαδή, δεν κατάλαβα

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από τις αρχές του 2000 και λίγο μετά την ήττα της Ν.Δ. επικοινωνιολόγοι και κάθε λογής παρασιτικά όντα στρώθηκαν στη δουλειά προκειμένου να δημιουργήσουν ένα «ον» που θα μπορούσε να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ και τον Σημίτη.

    Τόσοι Frankenstein μαζί ούτε στα Καρπάθια δεν είχαν συγκεντρωθεί…

    Έβαλαν κάτω τα κιτάπια τους και επέλεξαν να κατασκευάσουν τον Σούπερμαν. Αυτός πρέπει να είναι αρχέτυπο, συνάθροιση συλλογικών επιδιώξεων και επομένως θα πρέπει να ακινητοποιηθεί σε μια εμβληματική ακινησία που να τον καθιστά εύκολα αναγνωρίσιμο. Επιπλέον θα πρέπει να είναι εμπορεύσιμος στο πλαίσιο παραγωγής μυθιστορημάτων για ένα εκλογικό σώμα που καταναλώνει μυθιστορήματα.

    Τον πάντρεψαν, τον σουλούπωσαν, τον συμμόρφωσαν.

    Στις αρχές του 2004 το πείραμα πέτυχε αλλά η προσπάθεια συνεχίζονταν. Οι λουλούληδες, τούβαλαν στο στόμα λέξεις και συνθήματα όπως: «σεμνά και ταπεινά», «χρήσιμος και όχι αρεστός», «μηδενική ανοχή στη διαπλοκή» και ένα σωρό τέτοιες αρλούμπες.

    Τα χρόνια πέρασαν, ο μύθος κατέρρευσε και σήμερα ένα τόσο βαρύ και αποτελεσματικό τέχνασμα φαίνεται εντελώς χαραμισμένο και ανεπανόρθωτα εξασθενημένο.


    Ο μύθος κατέρρευσε και γιατί ήταν απλά και μόνο μύθος αλλά και επειδή «ο Σούπερμαν» δεν άντεχε να κουβαλάει το «βρεγμένο ρούχο» του ήρωα.


    Άντεξε πολύ λένε όσοι τον γνώριζαν από παλιά. Υπερβολικά πολύ…

    Κοντά δέκα χρόνια. Όχι ότι έκανε τίποτε όλον αυτόν τον καιρό αλλά ακόμη και το κουβάλημα του φορτίου της «ζωής των άλλων» για τον συγκεκριμένο άνθρωπο ήταν υπερβολικά βαρύ.


    Ο ήρωας της ιστορίας μας είχε εκχωρήσει τα πάντα στους άλλους. Υπήρχαν- λένε- μεγάλα διαστήματα που το αυτοκίνητο πηγαινοέρχονταν για τα μάτια του κόσμου, από το σπίτι στο γραφείο, χωρίς το αφεντικό…


    Βαρεμάρα, πλήξη, ανία. Που πήγαν άραγε εκείνα τα αξημέρωτα βραδάκια της ανεμελιάς και του φραμπαλά στα μπαράκια γύρω από τη Μ. Πετράκη και το Χίλτον;

    Τότε που όποιος τολμούσε να ρωτήσει για τις πολιτικές του πεποιθήσεις ελάμβανε την απάντηση: «άσε ρε μεγάλε»!


    Τρία απανωτά σφηνάκια χρειάζονταν για να ξεπεράσει το ξενέρωμα. Και μετά τα κλασικά ξίδια.


    Και μέχρι να επανέλθει, τέλειωνε η βραδιά. Η μόνη παρηγοριά του ήταν ότι: «και αύριο νύχτα ξημερώνει…»


    Αργά- αργά παρέα με την μονοπρόσωπη και μη διευρυνόμενη ομάδα του τότε πολιτικού σχεδιασμού αναχωρούσε για το κονάκι. Αλέγρος τύπος.


    Και ξαφνικά έγινε η μετάλλαξη. Πείσμωσε γερά και δεν τουφτανε που γεννήθηκε πρίγκιπας. Έπρεπε να γίνει βασιλιάς. Τσίτωσε για τα καλά. Στο κάτω- κάτω έπρεπε και αυτός να βρει μια δουλειά, ανάλογη βεβαίως του επιπέδου του αλλά κυρίως των απαιτήσεων του κύκλου του.

    Ο μπαγάσας τα κατάφερε. Συνέβαλαν βεβαίως τα μέγιστα οι θρυλικές μορφές της τότε κυβέρνησης. Μπουμπούκια…


    Τον πρώτο καιρό ζωή και κότα. Άρτος και θεάματα. Ρέκλα ο δικός σου. Και όταν έπρεπε να δείξει την πυγμή του ήρθε το «μανιφέστο της λαδόκολλας». Το μνημείο των πεσόντων νταβατζήδων ανεγέρθηκε στου Μπαϊρακτάρη.


    Και μετά πάλι ρέκλα. Αγρανάπαυση.
    Τα χρόνια περνούσαν και ταυτόχρονα η πλήξη μεγάλωνε. Η οκνηρία, η τεμπελιά, η πλήξη επικοινωνούνταν ως «μετρημένη στάση ζωής».
    Ώσπου ξαφνικά αυτός «ο υπέροχος λαός» άρχισε να τον δείχνει με το δάκτυλο και οι μαινάδες να τον εγκαταλείπουν.
    Τότε άρχισε να ανησυχεί πραγματικά. Η κρίση φούντωνε και ο μοναδικός του φόβος ήταν μη τυχόν συνδεθεί το όνομά του με αποπομπή της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Όλα τα υπόλοιπα πίστευε θα ξεχαστούν. Σιγά μη θυμάται κανείς ύστερα από 10 χρόνια τα ομόλογα, τους κουμπάρους, το Βατοπαίδιο, τις πυρκαγιές, τις υποκλοπές…


    Όλα αυτά θα επικαλυφθούν από τη μεγαλύτερη προσφορά που θάχει κάνει ο ίδιος στον τόπο: το γεγονός ότι θα φέρει μια ώρα αρχύτερα το ΠΑΣΟΚ στην… Κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O ΨΥΧΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ της Ελλάδας με την υπερδύναμη μαίνεται από την πρώτη στιγμή που εξελέγη ο Καραμανλής.

    ΕΝΝΙΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ:

    1.Μία ΜΟΝΟ μέρα μετά την ορκωμοσία της ΝΔ το 2004, οι Αμερικάνοι αναγνώρισαν τα σκόπια με το όνομα Μακεδονία. Γιατί δεν το είχαν κάνει 8 χρόνια επί Σημίτη; Αυτά τα πράγματα θέλουν προετοιμασία, ΕΤΥΧΕ την ίδια μέρα που έχασε τις εκλογές ο Σημίτης να καταθέσουν την αναγνώριση; Προφανώς ο Σημίτης ήταν o άνθρωπός τους και δεν ήθελαν να τον πλήξουν πολιτικά. Δεν θέλει πολύ φαντασία να καταλάβει κανείς γιατί ο Σημίτης παρέδωσε στο Γιωργάκη το δαχτυλίδι, χωρίς να γίνει κανονικό συνέδριο εκλογής αρχηγού, όπως το 1995. Είχε εντολή.
    2.Το 2005 ήλθε το σχέδιο Ανάν. Ο Καραμανλής (μαζί με το μακαρίτη τον Παπαδόπουλο) είπε όχι στο σχέδιο Ανάν. Τότε άρχισαν τα όργανα από τους καναλο-εκβιαστές (κάνε ότι σου λέμε αλλιώς σε ρίχνουμε).
    3. Το 2006 άρχισαν οι συνεννοήσεις με τους Ρώσους για τους αγωγούς. Κεντρικό πρόσωπο στις εξελίξεις ο Βουλγαράκης, που αποκάλυψε ότι οι Αμερικανοί παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα του Καραμανλή και κάποιων υπουργών, μέσω της Vodafone του Κορωνιά και της Ιντρακόμ του Κόκκαλη στην Παιανία.
    4. Ο Καραμανλής βάζει το Βουλγαράκη στο Ναυτιλίας και προωθεί τη συμφωνία για ιδιωτικοποίηση των λιμανιών ΟΛΠ και ΟΛΘ.
    5.Παραμονές των εκλογών του 2007 καίγεται η Πελοπόννησος. Μετά τη νίκη του Καραμανλή το Σεπτέμβριο υπογράφεται η τελική συμφωνία για τους αγωγούς με τον Πούτιν και κερδίζουν οι κινέζοι της Cosco (μετά από διεθνή διαγωνισμό) τα λιμάνια. Ο Βουλγαράκης είναι στο στόχαστρο της ΝSA.
    6.Μάρτιος 2008. Ο Καραμανλής ταπεινώνει τον προκλητικά φιλοσκοπιανό πλανητάρχη Μπούς στο Βουκουρέστι, με τη βοήθεια του Σαρκοζί. Πριν το Βουκουρέστι οι Αμερικανοί απειλούν, μετά σιωπούν. Οι σκοπιανοί συνεχίζουν το βιολί τους.
    7.Σεπτέμβριος 2008. Δύο υπόδικοι για κακουργήματα καναλάρχες (Κοντομηνάς, Κυριακού) και τρείς που τρέφονται μόνο από δημόσια έργα (Μπόμπολας, Λαμπράκης, Βρυώνης) αρχίζουν συντονισμένη επίθεση στον Καραμανλή για μία αντιπαράθεση μεταξύ δημοσίου-μονής Βατοπεδίου που σερνόταν από το 2000, επί Σημίτη. Χρηματικές δοσοληψίες που να εμπλέκουν υπουργούς δεν φαίνονται πουθενά.
    8.Το Δεκέμβρη αρχίζουν ταραχές στην Αθήνα, που μεταδίδονται ακαριαία σε όλο τον κόσμο (πώς γίνεται να είναι στημένα τα ξένα τηλεοπτικά συνεργεία στο Σύνταγμα πριν αρχίσουν τα επεισόδια κανείς δεν μπορεί να το εξηγήσει) με αφορμή το θάνατο ενός νεαρού από αστυνομικό στα εξάρχεια.
    9.Ιανουάριος 2009. Οι καναλάρχες έχουν καθημερινά πρώτο θέμα τις κραυγές του Γιωργάκη να γίνουν εκλογές (μόλις ενάμισυ χρόνο από τις προηγούμενες, πού ξανακούστηκε;). Αφορμή είναι αμφισβητούμενης φερεγγυότητας γκάλοπ που βγάζουν οι ίδιοι κάθε σαββατοκύριακο.

    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ;

    Οι Αμερικάνοι θέλουν οπωσδήποτε να ελέγξουν την Ελλάδα. Τα αμερικανικά συμφέροντα είναι πολλά, πάρα πολλά.
    1. Η αμερικανική βάση Bondsteel στα σύνορα Σκοπίων-Κοσόβου είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο (εκτός ΗΠΑ) και στοχεύει τα νότια της Ρωσίας. Χωρίς σταθερή κυβέρνηση στα Σκόπια διακυβεύεται η λειτουργία της.
    2. Η Κύπρος καθορίζει τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό εδώ και πενήντα χρόνια. Οι Αγγλοαμερικανικές βάσεις εκεί είναι καθοριστικές για την πίεση στους Παλαιστινίους. Η Κύπρος πρέπει να δεχθεί το σχέδιο Ανάν πάσει θυσία.
    3. Οι ρωσικοί αγωγοί, όχι μόνο δίνουν οικονομική ανάσα στη Ρωσία αλλά βοηθούν στην απεξαρτητοποίηση της Ευρώπης από τον αμερικάνικο αγωγό Nabuskο που έρχεται από την Τουρκία.
    4. Μέσω των Ελληνικών λιμανιών οι Κινέζοι βάζουν πόδι σε όλες τις Ευρωπαικές αγορές και συσφίγγουν τις σχέσεις Ε.Ε. και Κίνας.

    ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;

    Ο Ελληνικός λαός αντιστέκεται γιατί ξέρει ότι σήμερα τα Ελληνικά συμφέροντα είναι αντίθετα από τα αμερικανικά.
    Τα κτυπήματά τους όμως είναι συνεχή και κάτω από τη μέση. Οι αμερικανο-ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες δουλεύουν χέρι-χέρι με τους ντόπιους ιδιοκτήτες καναλιών και εφημερίδων.
    Αφού δεν ακούει ο Καραμανλής χρειάζονται ένα πρωθυπουργό που λέει ναι. Και ποιος καλύτερος από ένα δικό μας άνθρωπο, που είναι μάλιστα μισός αμερικανός εξ αίματος.

    ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ;

    Αν ο κ. Καραμανλής έχει πολιτικό ένστικτο θα ζητήσει άμεσα ταυτόχρονο δημοψήφισμα για τα τέσσερα αυτά θέματα, που προφανώς θα δεσμεύουν και τις μελλοντικές Ελληνικές κυβερνήσεις.

    ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΥΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΑΠΗΤΕ ΤΖΩΝ ΤΟΥ 12:33

    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ Ο ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ!

    ΕΣΥ ΔΥΣΤΥΧΕ ΤΙ ΦΤΑΙΣ, ΑΦΟΥ Ο ΓΙΑΡΑΜΠΗΣ ΣΟΥ ΧΑΡΙΣΕ IQ ΑΜΟΙΒΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΕΙΣ..

    ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ ΚΑΛΑ... ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗ ΦΕΒΡΩΝΙΑ, ΤΟ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟ, ΤΟ ΖΑΓΟΡΙΤΗ, ΤΟΝ ΤΡΑΓΑΚΗ, ΤΟΝ ΤΡΙΖΑΤΟ ΑΒΡΑΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΑ ΝΤΟΡΑ..

    ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΔΕΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ’ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΓΙΓΑΝΤΕΣ...

    ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥΣ (ΤΣΙΚΟ) ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ

    ΖΗΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΑΣΟΚ..

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΡΩΤΗΣΕΣ ΑΝ ΚΡΑΤΑΣ ΑΠΟ ΧΙΤΕΣ Ή ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ;;;

    ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΣΟΥ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΤΖΩΝ

    Η ΖΩΗ ΕΧΕΙ ΠΙΚΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΧΙΜΑΚΙΟ ΒΟΥΡΔΟΥΛΑ!!! ΣΕ ΤΖΟΥΖΕΙ ΚΑΛΕ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό είναι.

    Πρώτα ένα καλό κονιάκ, μετά ένα τρικούβερτο γαμήσι στο δημόσιο, και μετά το πούρο.

    Νέα δημοκρατία,
    Τα τρία καλύτερα!
    Ενα ποτήρι πριν κι ένα πούρο μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Bloopers είπατε το 'να, είπατε τ' άλλο, καθήστε κάτω να σας την βάλω!

    Ως που να πείτε τον λόγο σας, ΓΑΪΔΟΥΡΙΝΉ στον κώλο σας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ ΥΠΕΡ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ
    ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!!

    ΘΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΟΙ "ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ"!!
    ΠΟΙΟΙ ΤΑ "ΠΙΑΝΑΝ"?

    Ποιοι απο τον τομεα παιδειας Πασοκ δεν τολμουν να "ακουμπησουν" μια δηθεν "ακηδημαικο" (ΓΕΛΙΑ) συμβουλο μιας υπουργου των Ματ που δεν εχει σωστα πτυχια ΚΛΠ....??
    Ερχεται το μεγαλυτερο σκανδαλο διακκοματικης συγκαληψης!!
    Πιαστε θεσεις!!
    Η απατη και το "δουλεμα" σε ολο το μεγαλειο!!
    Καψαμπελη τι γνωριζεις?

    ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΕΔΙΝΕ ΘΑ "ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ" ΓΙΑ ΝΑ "ΞΕΛΑΣΠΩΣΕΙ"!!
    ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!!

    ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΡΕ ΤΗ ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕ ΟΣΟΥΣ ΟΣΕΣ ΣΟΥ ΕΣΚΑΒΑΝ ΤΟ ΛΑΚΚΟ!!
    ΛΑΔΩΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΑΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΥΣ ΝΑ ΕΚΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΖΗΔΕΣ!!
    EΤΣΙ Η ΔΕΞΙΑ + 3 % ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ -ΤΙΣΣΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ!!
    ΠΟΙΟΙ ΠΟΙΕΣ ΚΑΝΑΝ "ΑΛΛΑΞΟΚΩΛΙΕΣ" ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΣΙΕΣ??

    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΣΟΙ "ΕΜΗΔΙΣΑΝ"

    ΠΑΣΟΚΟΙ

    10 Μαρ 2009 11:52:00 πμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τα "περιφημα"¨μελη του κοινοβουλιου ζητουν εξηγησεις για τις απολαβες στελεχων μιας ιδιωτικης εταιρειας,οι ιδιοι μπορουν να μας εξηγησουν για ποιο ακριβως λογο,χωρις να παραγουν απολυτως τιποτα,(παρα μονο αναπαραγουν συνεχως "πελατειακες "σχεσεις)καρπωνονται τις τεραστιες βουλευτικες αποζημιωσεις και τα υπολοιπα προνομια σε βαρος ολων των ελληνων φορολογουμενων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στα πλαίσια της δημοκρατικής ανταλλαγής επιχειρημάτων και προπαγάνδας από τα κόμματα , ακούς πολλά και αρκετά εξ αυτών …υπερβολικά.
    Όμως να ακούς από πρώην κυβερνητικά στελέχη (που κυβέρνησαν ως υπουργοί επί σειρά ετών) τι έπραξαν η δεν έπραξαν ως όφειλαν αυτά δεν έχεις παρά να τα λάβεις σοβαρά υπόψη σου .
    Παραθέτω μερικά εξ αυτών :

    1) "Ο Έλληνας πολίτης αηδιάζει από την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών.
    Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία από τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου"
    ( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003)

    2) "Χρειαζόταν να αποκαλύψει η Αυριανή ότι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι από τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός (ΣΗΜΙΤΗΣ) ότι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )


    3) "Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

    4) "Κανείς από εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς"
    ( Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Σύνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )

    5) "Θυμάμαι ότι ο πρωθυπουργός Κ.Σημίτης ενοχλείτο κάθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατί δεν υπάρχει, αλλά γατί το αναφέραμε. Βλέπω ότι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Είναι αργά, αλλά είναι επιτέλους κάτι..."
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )

    6) "Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας"
    ( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

    7) "Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο..."
    ( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )

    8) "Πολλά από τα στελέχη μας, έχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )

    9) "Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ, αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν;
    Γιατί, ενώ τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζί με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;"
    (Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )

    10) Και το πιο ωραίο……"Εμείς, ΔΕΝ κλέψαμε !!!"
    Γ. Παπανδρέου 16-5-2007

    Υ.Γ(το κανονικό του όνομα είναι GEORGE JEFFREY PAPANDREOU)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Προς υβριστή πράσινο μουτζαχεντίν, με πολλή συμπάθεια και κατανόηση!
    Προφανώς η σκέψη δεν είναι και το πιό δυνατό σoυ σημείο, οπότε το ρίχνεις στις βρισιές.
    Για άλλη μιά φορά αποδεικνύεται το επίπεδο των πράσινων οπαδών και υπενθυμίζει σε όσους από μας το είχαμε ξεχάσει πόσο αμετροεπείς και μισαλλόδοξοι είσαστε.
    Γνήσιοι δημοκράτες!
    Δεν βαρέθηκες άνθρωπέ μου όλη μέρα την ίδια κασέτα στον εγκέφαλο (;), ούτε η εργάτες στα εργοστάσια δεν είναι τόσο μονότονοι και βαρετοί.
    Παίρνε βιταμίνες γιατί θα σου μείνει κουσούρι μεγάλε!
    Μία διέξοδος είναι να ρίξεις και καμιά γρήγορη μπάς και ξελαμπικάρεις από το παραλήρημα!
    Θα έλεγα περαστικά αλλά δεν το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Οι golden boy , οι golden Συνδικαλιστές και
    οι golden Δικηγόροικαι οι golden Μισθοί της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
    ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ.

    Οι Συνδικαλιστές στην ΕΘΝΙΚΗ Τράπεζα είναι αυτοί
    που έχουν την κομματική διοίκηση στο σύλλογο τους
    Έχουν μπει κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες
    Πρόσληψης και είναι σε κομματική διατεταγμένη
    υπηρεσία .
    τα golden boy δεν υπάρχουν μόνο αυτή την εποχή
    Τα έφεραν από τους πρώτους στην Ελλάδα
    μετά από ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΔΕΗ ΟΤΕ η τότε διοίκησης
    Της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
    ΚΑΡΑΖΑ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ
    Δηλαδή όποιος ήταν συνδικαλιστής έπαιρνε
    τους βαθμούς κανονικά τα μπόνους , έξτρα μισθούς
    και επιδόματα δηλαδή κλητήρας να ήσουν
    η καθαρίστρια θα έφτανες τον βαθμό του
    Διευθυντού με όλα τα εξτρά οικονομικά και θέση.
    Δηλαδή golden Συνδικαλιστές.
    Η τότε διοίκησης ΚΑΡΑΤΖΑ ΠΑΝΤΑΛΑΚΗ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ
    εδώ και πολλά χρόνια δημιούργησε και τους
    Γκόλντεν δικηγόρους με μισθό το ελάχιστο δηλαδή
    Ο μικρότερος μισθός 3000 ευρώ τον μήνα καθαρό
    και άνω , ακόμα και ο πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου από την Εθνική Τράπεζα αμείβεται
    με μισθό καταλαβαίνεται με τη μισθό μιλάμε .
    Πριν να αποχωρήσει αυτή η τότε διοίκησης
    υπέγραψε συμβάσεις έργων στην διεύθυνση
    που ήταν γενικός και η ομάδα του,
    Ακόμα τρώνε !!!!!!!!
    Ο νέος γενικός τι να σου κάνει ;;;;;;;;
    Αυτός δεν έχει υπογράψει τίποτα και
    Προσπαθεί να δαμάσει τους golden Δικηγόρους
    Που 15 χρόνια αμείβονται με goldenν Μισθούς
    Και επιδόματα και έξοδα παραστάσεως
    μαζί με τους Συνδικαλιστές .
    ενώ ο Υπάλληλος στην Τράπεζα παίρνει
    1000-1500 ευρώ τον μήνα και
    Προσπαθεί να την βγάλει αξιοπρεπώς
    Ακόμα και δανείζοντας χρήματα με δάνεια και κάρτες,
    Αφού έκλεισαν το Συνεταιρισμό των Υπάλληλων της τράπεζας από τα διάφορα Καρτέλ με την συμμετοχή
    των Συνδικαλιστών .
    Μόλις έκλεισε ο Συνεταιρισμός ο Υπάλληλος της Τράπεζας άρχισε να δανείζεται και να εκδίδει κάρτες
    για να επιβιώσει.
    Γι αυτό τον λόγο τον έκλεισαν .
    Αυτά να κυνηγήσετε να δώσετε αύξηση
    Στους υπάλληλους . Να κόψετε τους golden Μισθούς που παίρνουν αυτοί που προαναφέραμε
    Και οι golden Σύμβουλοι και παρά Σύμβουλοι θα σας πάρουν με τις πέτρες όλους εσάς και τα γιαούρτια
    Οι υπάλληλοι της τράπεζας και η κοινωνία που
    Βλέπει και ακούει για το ότι γίνεται σε αυτή την χώρα
    Και κινδυνεύετε με εθνικό λαϊκό λιντσάρισμα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!
    ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!
    ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!
    ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!
    ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση