GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΕΗ: Χίλιοι τόνοι...

... αποβλήτων με άγνωστη κατάληξη! Aπό το http://mayrodendri.blogspot.com/ . Κακοδιαχείριση για περισσότερους από χίλιους τόνους απόβλητων λ...

... αποβλήτων με άγνωστη κατάληξη!

.
Κακοδιαχείριση για περισσότερους από χίλιους τόνους απόβλητων λιπαντικών ελαίων που χρησιμοποιεί η ΔΕΗ Κοζάνης και μη προσκόμιση των απαραίτητων στοιχείων για τη διαχείριση των 2/3 εξ αυτών, δηλαδή για 1.000 από τους 1.500 τόνους, διαπίστωσε έκθεση της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Ο Νομάρχης Κοζάνης, Γιώργος Δάκης μας μιλά για την περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται στην περιοχή.
Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης διαπίστωσαν σωρεία επαναλαμβανόμενων παραβιάσεων της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στα λιγνιτωρυχεία Πτολεμαΐδας και Μαυροπηγής, της ΔΕΗ Κοζάνης.
Συγκεκριμένα, η έκθεση...
των επιθεωρητών κάνει λόγο για 3 πλαστικές δεξαμενές χωρίς περιμετρικό τοιχίο του χώρου συλλογής στο νότιο πεδίο, ανοιχτά βαρέλια με χρησιμοποιημένο γράσο και απόβλητα λιπαντικών ελαίων με διαρροές στο έδαφος. Επιπλέον, οι επιθεωρητές επισημαίνουν ότι δεν τηρείται μητρώο παραγωγής απόβλητων λιπαντικών ελαίων στα λιπαντήρια.
Η ΔΕΗ αν και αποδέχεται ότι οι ποσότητες, για τις οποίες η διαχείριση δεν γίνεται με τις ισχύουσες διατάξεις, αφορούν στα 2/3 του συνόλου που καταναλώνει ετησίως η Επιχείρηση, υποστηρίζει ότι πρόκειται για ποσότητες που χρησιμοποιούνται στον χωματουργικό εξοπλισμό του νότιου πεδίου και λόγω απρόοπτων βλαβών χύνονταν στο έδαφος. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα χώματα όπου έχουν χυθεί τα λιπαντικά αποτίθενται στο βάθος «ξοφλημένων» ορυχείων ώστε να μην επηρεάσουν το βαθύ υδροφόρο ορίζοντα.
Ο κ. Δάκης, όμως, τονίζει τη σοβαρότητα του προβλήματος για την περιοχή και ανακοινώνει ότι οι υπηρεσίες περιβάλλοντος της Νομαρχίας θα ζητήσουν και εγγράφως από τη ΔΕΗ να απαντήσει σχετικά. Το πρόβλημα, βέβαια, δεν περιορίζεται εδώ, καθώς στη ρύπανση της περιοχής συμβάλλει και ο Ατμοηλεκτρικός Σταθμός Αγ. Δημητρίου. Στις 6 Μαρτίου 2009 διαπιστώθηκε διαρροή 200 τόνων πετρελαίου στις εγκαταστάσεις του, σε συνδετήριο εξάρτημα αγωγού πλήρωσης δεξαμενής πετρελαίου.
«Ο όγκος σε λίτρα είναι μεγαλύτερος γιατί το πετρέλαιο έχει ειδικό βάρος 0,82 που σημαίνει ότι συγκριτικά η ποσότητα είναι μεγαλύτερη από 200 τόνους», μας επισημαίνει ο νομάρχης Κοζάνης. Παρά την αποκατάσταση της ζημιάς, τα πετρελαιοειδή που διέρρευσαν προκάλεσαν μόλυνση σε ρέμα που περνάει από την Πτολεμαΐδα και καταλήγει στη Βεγορίτιδα.
Ο ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου είναι ο μεγαλύτερος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής των Βαλκανίων και από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη και η ενεργειακή σημασία του είναι τεράστια για τη χώρα μας, τονίζει ο νομάρχης. «Η επιχείρηση είναι μια μεγάλης έκτασης πολυσύνθετη υποδομή και έχει σαφή οικολογική επίπτωση. Η τοπική κοινωνία έχει προσωπικά συμφέροντα γιατί ένας μεγάλος αριθμός πολιτών βιώνει έντονη εργασιακή άνθιση με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, ταυτόχρονα όμως, έχουν δημιουργηθεί και σοβαρότατα περιβαλλοντικά προβλήματα», συμπληρώνει.
Το Φεβρουάριο, κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της περιοχής κατέθεσαν επιστολή διαμαρτυρίας στο συνήγορο του Πολίτη, καταγγέλλοντας τα σοβαρά προβλήματα υγείας που προκαλούνται στους κατοίκους από την έλλειψη ανάληψης των αναγκαίων μέτρων κατά την εξόρυξη και επεξεργασία του λιγνίτη. Συγκεκριμένα, σημειώνουν αναφορές για φορτηγά και ταινιόδρομους χωρίς προστατευτικά καλύμματα για τη μεταφορά της τέφρας, απουσία δημόσιου δικτύου σταθμών μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης και έλλειψη μετρήσεων σε οικισμούς που γειτνιάζουν με φουγάρα και ορύγματα.

6 σχόλια

  1. Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ30 Μαρ 2009, 9:08:00 μ.μ.

    Ο ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Η «ΓΙΑΤΡΙΝΑ»


    30-03-2009

    Αυτές τις μέρες γίναμε μάρτυρες της ποιο απίθανης και συνάμα ακατανόητης ομολογίας του «καταλληλότερου» (sic). Ομολογίας που απαξιώνει τη χώρα στο διεθνές περιβάλλον και αντιμετωπίζει τους πολίτες σαν νοητικά καθυστερημένους υποικόους.
    Σε συζήτηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο «καταλληλότερος» (sic) με τον εκδότη και τηλεστάρ κο Χατζηνικολάου, του εκμυστηρεύτηκε ότι είναι κουρασμένος και αποφασισμένος να αποχωρίσει από την πολιτική στην περίπτωση που χάσει τις προσεχείς εκλογές.

    Η απορία που εκφράζουν οι πολίτες είναι μία και μοναδική, πως είναι δυνατόν να δηλώνει κουρασμένος ο «καταλληλότερος» (sic), αφού είναι πανθομολογούμενο και διαπιστωμένο ότι την τελευταία πενταετία που βρίσκεται στον πρωθυπουργικό θώκο, με το μόνο που πεισματικά δεν ασχολήθηκε είναι η διακυβέρνηση της χώρας.

    Προφανώς κουράστηκε ο ένοικος του Μαξίμου από τις αγαπημένες του ενασχολήσεις:

    • Βλέποντας πολύ τηλεόραση (υπάρχει σχετική δήλωση του «καταλληλότερου» (sic).
    • Περιγράφοντας (ως ρεπόρτερ) τη ζοφερή πραγματικότητα που έχουν οδηγήσει τη χώρα, ο ίδιος και τα στελέχη του.
    • Συντονίζοντας τον δεξιό συρφετό των κουμπάρων, των παρανομούντων για ίδιον όφελος κυβερνητικών στελεχών, την καταλήστευση των αποθεματικών των κοινωνικών ταμείων με τα δομημένα ομόλογα, τον αθέμιτο πλουτισμό των γαλάζιων χρυσών αγοριών, των σκανδάλων ( υποκλοπών, πακιστανών, Βατοπεδίου κ.λ.π. ).
    • Επανιδρύοντας το κράτος της ανασφάλειας, της αδικίας, της αναξιοκρατίας, της φτώχιας, της ακρίβειας, της ανέχειας, της παραπαιδείας, της ρεμούλας, της παραπληροφόρησης, της διαπλοκής, της κοινωνικής ανισότητας, των πραιτόρων, των γαλάζιων παιδιών.

    Φυσικά ο «καταλληλότερος» (sic), έχει σπαταλήσει πολλά αποθέματα από την ενέργειά του, παίζοντας με το αγαπημένο του play station.

    Μετά από την αναφερόμενη πολυσχιδή δραστηριότητα του «καταλληλότερου» (sic), δικαιολογημένα το αγόρι μας δηλώνει κουρασμένος.

    Ξαφνικά όμως, όταν όλοι μας με αισθήματα «συμπάθειας και συμπόνιας» συμμεριζόμαστε τον εξαντλημένο από την κούραση «κυβερνήτη», η βρεφονηπιοκόμος που εξελίχθηκε σε γιατρό και μάλιστα χειρούργο, μετά από πολύχρονη και κοπιαστική ερευνητική προσπάθεια ανακάλυψε το μαγικό μαντζούνι που εξαφανίζει στη στιγμή την κούραση, τη διάθεση, την ανορεξία και γενικά κάθε νόσο.

    Αφού ο «καταλληλότερος» (sic), πείρε μια γερή δόση από το μαγικό μαντζούνι, (σαν άλλος ποπάϊ με το θαυματουργό σπανάκι), αποφάσισε να βγει από το «καβούκι» του και να περιφέρεται στην επαρχία για να μας πείσει πόσο ξεκούραστος είναι.

    Φυσικά το βράδυ των εκλογών θα νοιώσει την κούραση εντονότερη λόγω της εκλογικής του συντριβής και ακολουθώντας τη συνταγή του θείου του «εθνάρχη» Κωνσταντίνου Καραμανλή, (συγνώμη Τριανταφυλλίδη ήθελα να γράψω) θα μας αδειάσει τη γωνιά.

    Με ποιο όνομα θα επιλέξει ο «κουρασμένος καταλληλότερος» (sic) να εγκαταλείψει την Ελλάδα, αλλά και για ποια χώρα, κάνετε λίγοι υπομονή… οι εκλογές πλησιάζουν… η συντριβή του είναι βέβαιη.



    Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα τους βάλουν πρόστιμο σε 5 χρόνια το οποίο θα ακυρώθεί σε 10 χρόνια !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. XAMOΣ ΣΤΗΝ ΝΔ ΣΕΡΡΩΝ:

    http://kaftra.blogspot.com/2009/03/blog-post_6371.html

    http://infoserres.gr/serres/index.php?option=com_content&view=article&id=618&catid=618

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ.

    Όποιος δημοκράτης ξαναψηφίσει αυτόν και τη συμμορία του θα βαράει το κεφάλι του στον τοίχο.
    Τι νέο να περιμένουμε από τα πράσινα λαμόγια, ΠΟΣΟ ΑΛΛΟ θέλουν να ΚΛΕΨΟΥΝ;
    Νομίζουν οι απατεώνες ότι επειδή πέρασε μια πενταετία εμείς ΞΕΧΑΣΑΜΕ τι μας κάνανε 20 χρόνια, οι ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΚΛΕΨΙΑΣ; Επειδή βάλανε τον κλαψιάρη τον Παπακωνσταντίνου να λασπολογεί καθημερινά στις τηλεοράσεις, νομίζουν ότι δεν καταλαβαίνουμε ποιοι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ θα κυβερνούν εάν τους ξαναψηφίσουμε;
    Νομίζουν, για παράδειγμα, ότι ξεχάσαμε το χρηματιστήριο και τα εκατομμύρια Ελλήνων που έμειναν άφραγκοι;
    Νομίζουν ότι ξεχάσαμε που μπήκανε πάμπτωχοι στην πολιτική και τώρα μένουν σε βιλάρες με πισίνες;
    ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΔΕΝ ΞΑΝΑΤΣΙΜΠΑΜΕ.
    Ο Γιωργάκης λέει ότι αγωνίζεται για το καλό του φτωχού λαού και τον πιάνουν επ’ αυτοφώρω να συσκέπτεται ΜΥΣΤΙΚΑ με μερικούς από τους μεγαλύτερους μεγαλοκαρχαρίες και αιμορουφήχτρες της χώρας;
    ΤΕΤΟΙΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ;
    Λαός είναι ο Λάτσης της Eurobank, ο Θεοδωρόπουλος της Δέλτα, ο εφοπλιστής Λασκαρίδης με τα ξενοδοχεία και τα καζίνα, ο Γεράρδος του Πλαίσιου, ο Καλιτσάντζης του Μπόμπολα, ο Διβάνης με τα ξενοδοχεία, ο Βασιλάκης της Aegean, ο Μυτιληναίος με τα εργοστάσιά του και ο Σκλαβενίτης με τα σουπερμάρκετ του;
    ΠΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΛΑΝΕΙΣ ΕΝΤΕΛΩΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, Η ΑΠΛΑ ΦΑΙΝΟΜΑΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ;
    Όποιος δημοκράτης ξαναψηφίσει πασόκ είναι άξιος της μοίρας του και να μην παραπονιέται για αυτά που θα λουστεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΖΗΤΩ ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΥΡΙΟΙ :

    ο Μπόμπολας, ο Λαμπράκης, ο Αλαφούζος, ο Κυριακού, ο Κοντομηνάς, ο Βαρδινογιάννης, ο Κουρής, η Τεγοπούλου και ο Βρυώνης.

    Τους αγαπάμε γιατί είναι πολύ καλοί άνθρωποι και, πάνω από όλα, αλτρουιστές!
    ΤΟΣΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» ΜΑΣ.

    ΤΑΠΕΙΝΑ ΔΟΥΛΟΙ ΣΑΣ
    ΣΑΣ ΑΣΠΑΖΟΜΑΙ ΘΕΡΜΩΣ.....ΤΟ ΜΟΡΙΟ.

    Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι, αλλά κατέβασαν τους διακόπτες για μια ώρα το Σάββατο, είδες πόσο οικολόγοι είναι ?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση