GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να πληρώσουν όσοι...

...ωφελήθηκαν από την σπατάλη . Γράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος http://www.andrianopoulos.gr/ . Η κρίση, που στην Ελλάδα είναι γηγενής και δ...

...ωφελήθηκαν από την σπατάλη
.
Γράφει ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος
http://www.andrianopoulos.gr/
.
Η κρίση, που στην Ελλάδα είναι γηγενής και δεν σχετίζεται άμεσα με τα διεθνή οικονομικά προβλήματα, έφερε στην επιφάνεια και πάλι την γνωστή νεο-ελληνική υποκρισία. Οπως οι κραυγές πως οι πολίτες δεν έχουν ευθύνη για τα οικονομικά αδιέξοδα. Και πως δεν πρέπει να επιβαρυνθούν με τις προσπάθειες για την αντιμετώπισή τους. «Δεν θα πρέπει να πληρώσει ο λαός τα σπασμένα. Μια και δεν φταίει σε τίποτα για τα αδιέξοδα στα οποία βρισκόμαστε», ακούγεται συνέχεια. Όπως για τίποτε δεν φταίνε, λένε οι ίδιες φωνές, και οι εκεί εργαζόμενοι για την κρίση που ξέσπασε στην πρωτεύουσα του καπιταλισμού – δηλ. στις ΗΠΑ. Είναι όμως αληθινοί οι ισχυρισμοί αυτοί; Ποιος έπαιρνε με βάση ειδικά ψηφισμένους νόμους στις ΗΠΑ στεγαστικά δάνεια δίχως την ύπαρξη εγγυήσεων; Μήπως οι μεγαλοτραπεζίτες και οι βαθύπλουτοι βιομήχανοι; Γιατί το αμερικανικό κράτος είχε ασκήσει ποινικές διώξεις εναντίον τραπεζών που είχαν «τολμήσει» να δανείσουν εύπορους λευκούς αντί για πτωχούς – και δίχως εγγυήσεις βέβαια – μαύρους; Oταν έσκασε η φούσκα των ακινήτων ποιοι ήσαν εκείνοι που δεν μπορούσαν να ξεπληρώσουν τα δάνεια βουλιάζοντας έτσι τις τράπεζες και τα χρηματο-οικονομικά προιόντα στην ανυποληψία; Οι βαθύπλουτοι κεφαλαιοκράτες η οι δανειολήπτες με την ανύπαρκτη οικονομική επιφάνεια;
Kαθ’ όσον αφορά την χώρα μας προσπαθώ, με δυσκολία είναι η αλήθεια, να καταλάβω ποιος ακριβώς...
κοροιδεύει ποιόν. Το εξωτερικό χρέος της χώρας έχει προέλθει από τον αλόγιστο δανεισμό. Που πραγματοποιήθηκε για να καλύψει δημόσιες δαπάνες που δεν μπορούσε να καλύψει ο προυπολογισμός. Λεφτά δηλ. που ξοδεύτηκαν χωρίς να υπάρχουν. Που ακριβώς δαπανήθηκαν οι πόροι αυτοί; Μήπως με τα δανεικά αυτά αγόρασαν καράβια οι εφοπλιστές η οικοδόμησαν εργοστάσια οι μεγαλοβιομήχανοι;
Η αλήθεια είναι πως με τα δανεικά αυτά το κράτος έκανε τον καλό στις λαικές τάξεις για να αντλήσει εύνοια και ψήφους. Με τα λεφτά αυτά διορίσθηκαν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες, αχρείαστοι στην ουσία, υπάλληλοι στο δημόσιο. Με τέτοια χρήματα αυξήθηκαν θεαματικά συντάξεις και μισθοί στις αρχές της δεκαετίας του ’80 κι’ επιδοτήθηκαν αγροτικά προιόντα – καμιά φορά έξω από τις προδιαγραφές και την παρακολούθηση των κοινοτικών υπηρεσιών. Με τον ίδιο τρόπο δημιουργήθηκαν περιουσίες μέσω κρατικών εργολαβιών και δημοσίων προμηθειών. Αντιπροσωπεύοντας ξένα προιόντα οι πελάτες του δημοσίου πλούτιζαν υπερτιμολογώντας. Και πολλές φορές πουλώντας πράγματα άχρηστα η και ελαττωματικά. Με τα δανεικά αυτά κρατήθηκαν και στη ζωή άχρηστες δημόσιες η και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Μοιράζοντας λεφτά στους απασχολούμενους σ΄αυτές που όμως ποτέ τους δεν είχαν κερδίσει. Η Ολυμπιακή λ.χ. στοίχιζε ενα δις ευρώ την τριετία. Κι άλλα τόσα περίπου ο ΟΣΕ. Λεφτά που το κράτος δεν είχε. Λεφτά που το κράτος δανειζόταν.
Πως βρέθηκαν ξαφνικά τόσοι πλούσιοι η έστω εύποροι έλληνες – με ωραία σπίτια, μεγάλα αυτοκίνητα, εκδρομές Χριστούγεννα και Πάσχα, να πλημμυρίζουν τα ακριβά εστιατόρια, τα σύγχρονα υπερκαταστήματα, τις πολυτελείς καφετέριες και τις εντυπωσιακές ντίσκο; Δίχως όμως η χώρα να παράγει ουσιαστικά τίποτε. Ανέβηκε το βιοτικό μας επίπεδο ενώ πέφταμε συνέχεια, θεαματικά μάλιστα, στην παραγωγικότητα, στις εξαγωγές, στην εκμεταλλεύσιμη οικονομικά έρευνα, στην εισαγωγή καινοτομιών στην παραγωγή και σε τόσα άλλα. Το κράτος φτώχαινε ενώ οι πολίτες γινόντουσαν πλουσιότεροι!! Γιατί συνέβαινε αυτό; Μα, επειδή δανειζόμασταν. Αν λοιπόν οφείλουμε τώρα όλοι να ανασκουμπωθούμε για να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια προβλήματα, αυτοί προς όφελος των οποίων βουλιάξαμε στα δανεικά δεν πρέπει να συνεισφέρουν;
Τι νόημα λοιπόν έχει το επιχείρημα πως ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν έχουν ευθύνη; Για ποιους δανειζόταν τόσες δεκαετίες το ελληνικό δημόσιο; Πως βρέθηκαν βιοπαλαιστές αγρότες στην Λάρισα με ομόλογα της Lehman Brothers στα χέρια; Είναι ώρα πλέον να μιλήσουμε με την γλώσσα της αλήθειας. Οσο δυσάρεστα κι αν ακούγονται αυτά που οφείλουν να λεχθούν. Η κυβέρνηση της ΝΔ λ.χ., την οποία η Αριστερά καταγγέλλει σαν νεοφιλελεύθερη, δημιούργησε στα χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία 695 καινούργιους δημόσιους φορείς, ινστιτούτα, εταιρίες, δ/νσεις, επιτροπές κλπ. Οφείλει η ηγεσία των κομμάτων της Αριστεράς να εξηγήσει τι σόι νεοφιλελευθερισμός είναι τούτος που διογκώνει το κράτος, αυξάνει τις δημόσιες δαπάνες και πληθωρίζει τον αριθμό όσων απασχολούνται στο δημόσιο. Ολες αυτές οι επιλογές όμως προφανέστατα έχουν την ευλογία της αριστεράς. Η οποία ούτε στιγμή δεν παύει να υπεραμύνεται των εργαζομένων στην δημόσιο τομέα. Ανεξάρτητα της προσφοράς τους και της χρησιμότητας του φορέα στον οποίο απασχολούνται.
Ολοι αυτοί λοιπόν, που βολεύτηκαν στο δημόσιο κι απολαμβάνουν της ειδικής του εργασιακής προστασίας δεν έχουν ευθύνη για τα δημοσιονομικά μας χάλια; Αφού προσλήφθηκαν από ένα κράτος ουσιαστικά χρεοκοπημένο. Που είναι υποχρεωμένο να δανείζεται για να τους συντηρεί. Δεν είναι λοιπόν δίκαιο όλοι να συνεισφέρουν στην προσπάθεια μείωσης του χρέους; Και ιδιαίτερα αυτοί που συνέβαλαν για να αυξηθεί; Αθώοι λοιπόν δεν υπάρχουν. Και εξαιρέσεις δεν είναι δυνατόν να γίνουν αποδεκτές. Τα σπασμένα από το πάρτυ που τελειώνει όλοι θα κληθούν να τα πληρώσουν.

47 σχόλια

  1. ox ox pali binelikia tha gemisei to post....

    zw ara yparxw (oti mou katevasei i glava lew...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα.
    Κυρίως πρέπει να πληρώσουν εκείνοι που στοιχίζουν πολύ. Υπάρχουν πάνω από 300 000 σωματικά και ψυχικά ανάπηροι. Να τους ρίξουμε στον καιάδα, διότι αν τους κόψουμε τα επιδόματα έτσι κι αλλιώς θα πεθάνουν.
    Το ίδιο να γίνει και με τους συνταξιούχους άνω των 80 ετών που πέρνουν πάνω από 1500 ευρώ σύνταξη. Του άνεργους που είναι ανειδίκευτοι να τους υποχρεώσουμε σε εξαναγκαστική εργασία έργων κοινής ωφελείας. Οι εργαζόμενοι να αμοίβονται για τα επόμενα δέκα χρόνια σε είδος. Πολλά πράγματα μπορεί να κάνει κανείς για να βγούμε από την κρίση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ και επαυξάνω.
    Πολύς λόγος γίνεται εδώ και κάμποσο καιρό, για ανάληψη ευθυνών.
    Αλλά κανένας δε λέει ότι κυρίως υπεύθυνος είναι ο "λαός".Κυρίαρχο δεν τον ανεβοκατέβαζαν τόσο καιρό?
    Αυτός ο λαός δεν έβαλε από το 74 και ύστερα τη συμμορία να κυβερνάει?
    Τώρα λοιπόν γιατί γκρινιάζει?
    Δεν πρέπει όμως να ξεχνάμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος. Ποιοί έφεραν το λαό αυτό στο πνευματικό επίπεδο λερωμένης χαρτοπετσέτας ώστε να χαύτει τα πάντα αμάσητα και να συνεχίσει να ψηφίζει ακόμα και σήμερα τους ίδιους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Που να καταλαβεις Ανδρεα μου με την μονομερια που σε διακρινει σαν θεωρητικος του καπιταλισμου και του αποτυχημενου νεοφιλελευθερου μοντελου.Αυτα ειναι ψιλα γραμματα για σενα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η προσπάθειά σας να δικαιολογήσετε τα αδιακαιολόγητα είναι , το λιγότερο, εξωφρενική.
    Λιγότερη αλαζονεία, περισσότερη αυτοκριτική και λίγη (αλλά δυσεύρετη δυστυχώς!!!) ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ, θα ήταν η καλύτερη προσφορά σας αυτή την ώρα και όχι οι παραλογισμοί που παραθέτετε.
    Κάποιος που δεν γνωρίζει μονόπλευρα την οικονομική επιστήμη....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΝΤΡΙΚΟ ΜΟΥ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΕΙΠΕΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΕΙΣΘΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ,ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΣ,ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΙΤΗΣ,ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΑΠΛΩΜΕΝΟ,ΑΝ ΕΣΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριε Ανδριανόπουλε,
    Βλέπω ότο τόχετε δίπορτο.
    Όποτε στριμώχνεστε απο ερωτήσεις στο ένα Blog, εμφανίζεσθε σε άλλο.
    Kια βέβαια "απαξιείτε" να απαντήσετε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σε εκτεταμένη επιχείρηση της Αστυνομίας τη νύχτα της 26.3.2009 πέριξ της ΟΜΟΝΟΙΑΣ συνελήφθησαν 19 κακοποιά και καταζητούμενα άτομα. 16 ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ και 3 αλλοδαποί (προφανώς βοηθοί των ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ).

    Οι κατηγορίες για τις οποίες προσήχθησαν ήταν κυρίως το αδίκημα της διακίνησης ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ.

    Μεταξύ των ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΩΝ υπήρχε και ένας αστυνομικός..

    ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

    Πού είσαι ΚΑΡΑΤΖΑ-ΦΥΡΕΡ ???
    ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΡΟΝΤΟΥΛΗ ??

    ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ??

    Τώρα θα βγάλετε τον ΣΚΑΣΜΟ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΣΗ
    Ανδριανόπουλε η πραγματεία σου είναι μονομερής και επιθετική στους εργαζόμενους και το 25% του λαού που βρίσκεται στο όριο της φτώχειας.
    Ο Νεοφιλελευθερισμός απέτυχε οριστικά και αμετάκλητα αγαπητέ μου και καταβαράθρωσε την παγκόσμια οικονομία στην υφεση και σε ενδεχόμενο παγκόσμιο κραχ τύπου 1929.
    Αυτή την ώρα μόνο η πολιτική των σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων έχει τα εχέγγυα αντιμετώπισης της καταστασης.
    Τα αίτια και τα αιτιατά της κρίσης δεν τα εκθέτεις αντικειμενικά και τα προβάλεις εκβιαστικά για τους αδύναμους κρίκους του συστήματος.
    Ο Δογματισμός σου αποπνέει σταλινική νοοτροπία αλλά και μικροπολιτική ανάλυση με ιδιοτέλεια.
    Υπάρχεις ως υπηρέτης συμφερόντων από την περίοδο Μητσοτάκη και δεν πείθεις την κοινωνία.
    Ποιοι ενθυλακώνουν ή ενθυλάκωσαν τον παγκόσμιο πλούτο οι φτωχοί μαύροι της αμερικής οι παρείες Ελληνες του συστήματος μητσοτάκη-αλογοσκούφη.
    Πως εξανεμίστηκαν δις και τρείς κύριε ειναι στις τσέπες των εκατομμυρίων φτωχών; Απάντησε αν έχεις ολίγο φιλότιμο κ σύμβουλε των αμπραμοβιτς και του Πούτιν.
    Ο λαός ξέρει δεν έχει ανάγκη κίνσορες ούτε λαγούς των αντιλαικών πολιτικών της σάπιας νομεγκλατούρας των οφσοράκηδων υπουργών και των νταβατζίδων του τόπου.
    Κρείττον του λαλείν το σιγάν θα έλεγα.
    Θα έχεις καταλάβει ότι η πρόκληση έχει και όρια ειδικά όταν είναι χοντροκομένη.
    Μόνο η πολιτικές Κεύνς μπορούν να βοηθήσουν στην έξοδο από την κρίση την παγκόσμια οικονομία τα άλλα είναι φληναφήματα του παρελθόντος που δεν έχουν παγκόσμιο μέλλον.
    οκ φίλτατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλοι Νεοδημοκράτες,

    Επειδή και αυτό το Σαββατοκύριακο θα μαυρίσει η ψυχή σας από τα Γκάλοπ, η Paliokostas Airlines Ltd, σας δίνει την ευκαιρία να ριλαξάρετε λιγάκι.

    Διαβάστε την προσφορά μας και θα δείτε γιατί:
    ----------------------------

    ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ
    Φίλοι Νεοδημοκράτες,

    Σας τρομάζουν τα γκάλοπς ?

    Φοβάστε ότι σε λίγους μήνες θα μπείτε φυλακή ??

    Εχετε ανασφάλεια μη σας δημεύσουν την περιουσία σας ???


    ........... No Problem ..........

    H Paliokostas Airlines Ltd είναι στη διάθεσή σας να λύση κάθε σας πρόβλημα.

    -Θα οργανώσει τη δραπέτευσή σας από κάθε φυλακή της ελλάδας και του εξωτερικού. Με το καλύτερο μέσον ιπτάμενο, πλεούμενο ή χερσαίο.

    -Θα σας βρεί τη χώρα των ονείρων σας για να περάσετε το υπόλοιπο της ζωής σας εν ειρήνη, χαρά και κότα.

    -Θα σας εκδόσει το διαβατήριο με το όνομα της επιθυμίας σας (Τριανταφυλλίδης).

    -Θα μεταφέρει τα κλεμμένα σας σε όποια τράπεζα του εξωτερικού θέλετε.

    -Θα φτιάξει την ΟΦΣΟΡ εταιρεία των ονείρων σας.

    -Θα φροντίσει μετά θάνατον να σας φτιάξει ένα ίδρυμα προς τιμήν σας.

    Εμπιστευτείτε την Paliokostas Airlines για την απόδρασή σας.

    -Τιμές φιλικές για ομαδικές αποδράσεις και για οικογένειες με παιδιά.
    -Δωρεάν φιλοξενία στη χώρα της προτίμησής σας για τα 25 πρώτα χρόνια.
    -Ευκολίες πληρωμής.
    -Δεκτές όλες οι πιστωτικές κάρτες της Mayo.

    Palikostas Airlines Ltd. Γιατί οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται. !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο tempora, ω ΤΕΜΠΕ!
    http://www.capital.gr/Articles.asp?id=703874

    Την ώρα που απολάμβανα τη δεύτερη γουλιά του ελληνικού μου και άνοιγα την εφημερίδα, έτοιμος να ξεχυθώ για «σερφάρισμα» στις πυκνογραμμένες σελίδες της, να σου πετάχτηκε μπροστά μου. Με ύφος συνωμοτικό κάθισε προσεκτικά δίπλα μου και μου ψιθύρισε όλο νόημα: ΤΕΜΠΕ.

    Ο Παναγιώτης είχε ένα μικρό σούπερ μάρκετ. Καλός άνθρωπος, καλός επαγγελματίας, αλλά είχα να δω το μάτι του να γυαλίζει έτσι από το 1999, όταν ασχολήθηκε περιστασιακά με τις μετοχές. Ψέματα! Και μία ακόμη φορά που πέτυχε να επιφέρει πλήγμα στον ανταγωνισμό, όταν έκλεισε μία καλή παρτίδα με απορρυπαντικά.

    Ο Παναγιώτης, λοιπόν, μόλις είχε γυρίσει από την τράπεζα, όπου είχε κάνει το εξής deal: Πήρε την κρατική βοήθεια για την κρίση, υπό την μορφή άτοκου δανεισμού, από την Χ τράπεζα και αμέσως μετά πήγε στην Ψ για να τα «κλείσει» σε προθεσμιακή κατάθεση για έξι μήνες. Είκοσι χιλιάδες ευρώ. Επί 5%, επί 6 μήνες, ίσον 500 ευρώ…

    «Καλά βρε Παναγιώτη, τόσος καυγάς για 500 ευρώ; Σου λείπουν», ήταν το εύλογο ερώτημά μου, για να εισπράξω αμέσως την απάντηση: «Το θέμα δεν είναι τα 500 ευρώ, αλλά το γεγονός ότι τους τη φέραμε»!

    Ομολογώ ότι δεν μπορώ να αντιληφθώ αυτή τη λογική. Πολύ περισσότερο δεν μπορώ να καταλάβω το είδος του επαγγελματισμού των τραπεζικών που συμβούλευσαν τον Παναγιώτη και τους χιλιάδες άλλους Παναγιώτηδες να κάνουν το ίδιο ακριβώς πράγμα: Να πάρουν τα χρήματα που προορίζονταν για να πέσουν στην αγορά, για να πάρει η αγορά ανάσες, και να τα κλειδώσουν σε έναν τραπεζικό λογαριασμό. Όχι μόνο τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων δεν έφτασαν, τελικά, στον σωστό προορισμό, σε εκείνους που τα είχαν πραγματικά ανάγκη, αλλά κι εμείς οι ηλίθιοι οι λοιποί φορολογούμενοι πληρώσαμε μερικές εκατοντάδες ευρώ την εξυπνάδα ορισμένων. Κι αυτοί οι ορισμένοι δεν είναι κάποιοι άγνωστοι. Είναι γνωστοί μας, φίλοι μας, γείτονές μας.

    Τώρα, λέει, κάποιοι πιέζουν για ΤΕΜΠΕ 2. Να σας πω κάτι; Καλά κάνουν! Αφού σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν μηχανισμοί ελέγχου και το κυρίαρχο δόγμα είναι αυτό της αρπαχτής και της ρεμούλας, γιατί να μην τα πάρουν; Κανονικά, βέβαια, θα έπρεπε να επιστρέψουν πίσω τα χρήματα του ΤΕΜΠΕ και να πληρώσουν κι ένα πρόστιμο για να μάθουν να μην το επαναλάβουν στο μέλλον. Κανονικά…

    Θα μπορούσε, για παράδειγμα, το κράτος να ζητήσει στοιχεία από τις τράπεζες για το αν διατηρούν εκείνοι που πήραν το ΤΕΜΠΕ προθεσμιακές καταθέσεις και τι ύψους. Θα μπορούσε, επίσης, να κάνει κι άλλα πράγματα. Κι επειδή αυτό που ήδη είπαμε, όπως και τα «άλλα», πέφτουν λίγο δύσκολα για τις πλάτες αυτού του κράτους, ας κάνει το ελάχιστο: Να μην αφήσει το επόμενο ΤΕΜΠΕ στα χέρια των τραπεζών. Ας το αναλάβουν οι δημόσιες υπηρεσίες και ας θεσμοθετήσουν μηχανισμούς ελέγχου για το που θα πάνε τα λεφτά. Διαφορετικά, καλύτερο είναι να μην υπάρξει άλλο ΤΕΜΠΕ.

    Θανάσης Μαυρίδης

    thanasis.mavridis@capital.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κωστάκια μου, Γιωργάκια μου,
    εσείς το ντρίγκι-ντρίγκι..
    και μένα με τρώει η μαύρη αρκούδα...
    ----------------------------------------

    Η τελευταία και φρούδα ελπίδα μας το "πολλά υποσχόμενο' ΤΕΜΠΕ ήταν μία από τις πολλές φούσκες που μας τάϊσαν.

    Δυστυχώς...

    και Τώρα...
    που λήγουν οι επιταγές,
    που μας κυνηγάει ανηλεώς η εφορία,
    που το ΤΕΒΕ απειλεί να μας κλείσει φυλακή..
    που έρχεται η ΔΕΗ να μας κόψει το ρεύμα,
    που κρυβόμαστε από τους προμηθευτές μας...

    ... η μόνη μας λύση είναι να πάρουμε ένα μπετόνι βενζίνη και να καούμε μέσα στα μαγαζιά μας.

    ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ

    ένας μικρομεσαίος στα πρόθυρα της κατάθλιψης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πάει ένας φίλαθλος στη μπουτίκ του Ολυμπιακού στο γήπεδο Καραϊσκάκη και ζητάει μια φανέλα του Θρύλου. Ρωτάει η υπάλληλος: "Θέλετε φανέλα παίκτη ή διαιτητή κύριε???"

    Μπουχαχαχαχα. Αντρέα, κάπως έτσι δουλεύει και το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. --ΑΝΟΗΤΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ
    ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ.
    ΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΟΦ ΣΟΡ
    ΑΥΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πως βρέθηκαν ξαφνικά τόσοι πλούσιοι η έστω εύποροι έλληνες – με ωραία σπίτια, μεγάλα αυτοκίνητα, εκδρομές Χριστούγεννα και Πάσχα, να πλημμυρίζουν τα ακριβά εστιατόρια, τα σύγχρονα υπερκαταστήματα, τις πολυτελείς καφετέριες και τις εντυπωσιακές ντίσκο; Δεν επιτρέπεται να ρωτάς εσύ Ανδρέα που βρέθηκαν τόσοι εύποροι, δεν είναι εύποροι είναι η καταναλωτική αγέλη που δημιούργησε ο επιδερμικός καπιταλισμός στη χώρα μας, τα μαναβάκια, οι μεσάζοντες, τα λαμόγια, οι κάθε μορφής κρατικοδίαιτοι της αρπαχτής. Προχειρότητα και αρπαχτή θέλαμε, προχειρότητα και αρπαχτή είχαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΑΚΥΝΘΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΗΜΕΡΑ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ"

    "Κύριε Πρωθυπουργέ θέλουμε λάμπες!!!
    Ρωτήστε το Δήμαρχο Ζακυνθίων, με τι ποσά πρέπει να τον επιδοτήσετε για να μετατρέψει την πλατεία Σολωμού, από άντρο παρανομίας σε πλατεία του ποιητή; Όχι μη σας μπερδεύουμε. Η πλατεία, ήταν ανέκαθεν του ποιητή και των Ζακυνθινών. Επί των ημερών σας έγινε έτσι… Και οι ντόπιοι, αλλά και οι επισκέπτες, με εσάς τα βάζουν κ. Πρωθυπουργέ. Με εσάς και την αναίσθητη πολιτική! Τι γίνεται στην πλατεία ρωτάτε; Από εμπορία ναρκωτικών, αυτοσχέδιους αγώνες οχημάτων, πλήρη καταστροφή των νεοκλασικών δημοσίων κτιρίων μέχρι νταβατζιλίκια κ. Καραμανλή! Και τι χρειάζεται για να ξαναγίνει πλατεία;; Την αστυνόμευση της, χρειάζεται. Α! Μερικές εκατοντάδες κιλά χρώμα και το βασικότερο, λάμπες κ. Πρωθυπουργέ! Λάμπες θέλουμε στη Ζάκυνθο του 2009!!! Λάμπες κ. Καραμανλή, να βάλει ο Δήμος με τα συνεργεία του λάμπες, όπως στη Ραφήνα στα μέρη σας, εκεί κοντά στο σπίτι σας. Εσείς βλέπετε το βράδυ να περπατήσετε έξω από το σπίτι σας, στην πλατεία του εθνικού μας ποιητή, κ. Πρωθυπουργέ, όταν πέσει η νύχτα δεν βλέπουμε στα τρία μέτρα. Σκοτάδια, θλίψη, μιζέρια και παρανομία! Δώστε μας ένα κονδύλι για λάμπες κ. Καραμανλή, γιατί μέχρι το καλοκαίρι, δεν θα υπάρχει ούτε το άγαλμα του Εθνικού μας ποιητή στη θέση του!!! Αλλιώς πάρτε το από τώρα και βάλτε το έξω από τη Βουλή των Ελλήνων, που είναι η μοναδική πλατεία που φυλάσσεται με σιγουριά!!!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτά όλα είναι λάθη πολιτικών και όχι λάθη των πολιτών. Αν κάποιος σου παρέχει κάτι το οποίο εσύ δεν αξίζεις και εσύ το παίρνεις δεν φταις εσύ αλλά αυτός που σου το δίνει. Κάποιοι πλήρωναν τεράστια ποσά σε διαφημίσεις παροχής δανείων.
    Κάποιοι άλλοι έδιναν υπέρογκα bonus στον εαυτό τους.
    Κάποιοι άλλοι έδιναν τρελλές αυξήσεις μισθων (και αναδρομικά) σε δικαστές για λόγους πολιτικών σκοπιμοτήτων.
    Κάποιοι διόριζαν για ψηφοθηρικκούς λόγους άτομα (φταίνε τα άτομα που διορίσθηκαν?).
    Κάποιοι στερούν από τον λαό αστυνομία (που πληρώνεται από το υστ΄ρημα του λαού), για να έχουν οι σύζυγοι τους λακέδες για τα ψώνια τους.
    Κάποιοι στερούν το κράτος από δις εύρώ γιατί α΄φηνουν ολόκληρα προγράμματα από την ΕΕ ανεκμετάλλευτα.
    Κάποιοι δεν αρκούνται στα πολυτελή αυτοκίνητά τους αλλά τα αλλάζουν με την πρώτη ευκαιρία σε πανάκριβα υβριδικά ενώ θα μπορούσαν έστω να πάρουν φθηνότερα.
    Από την άλλη στην Ελλάδα δεν νομίζω να χορηγήθηακαν από τις τράπεζες δάνεια χωρίς εγγυήσεις.
    Το μόνο λάθος που υπήρξε είναι ότι υπέκυψαν κάποιοι στις σειρήνες των διαφημίσεων των τραπεζών και πήραν δάνεια.Είναι αυτοί οι ίδιοι που εξαπατήθηκαν από το ίδιο το κράτος (ακόμα και από τον τότε πρωθυπουργό) και ακούμπησαν όλες τις οικονομιες τους στο Χρηματιστήριο.
    Υπήρξαν μωρόπιστοι γιατί εμπιστεύθηκαν το κράτος όπως σήμερα εμπιστεύονται τις Τράπεζες.
    Ολοι αυτοί που είχαν χρέος να τους προστατέψουν,έστω να μην τους εξαπατήσουν ή τους κατακλέψουν τώρα αναδεικνύονται σε Πόντιους Πιλάτους και ρίχνουν το φταίξιμο στους ευκολόπιστους εξαπατημένους.
    Αυτή βέβαια τη στιγμή τιμωρούνται εκτός από αυτούς και πολίτες που ζούσαν πάντα πολύ μετρημένα.εργαζόμενοι σε 2-3 δουλειές οι οποίοι δεν έχουν πάρει ποτέ στη ζωή τους δάνειο.Μήπως φταίνε και αυτοί που πραγματικά φταίνε θα ισχυριστούν ότι πρόκειται περί παράπλευρων απωλειών? Αυτό είναι το λάθος εσας των πολιτικών, ότι τα βλέπετε από την σκοπιά τη δική σας και σκύβετε χαμηλά να τα δείτε και από τη σκοπιά του λαού.΄Εχετε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα,με την αληθινή ζωή, αλλά οι συνθήκες που έρχονται θα σας αναγκάσουν ακόμα και εσας να την ξαναβρείτε έστω και επώδυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ο "κυριος" αυτος παει σαλεψε. ζηταει και τα ρεστα αποτον απλο κοσμο γιατι πηρε τα δανεια που με εντεχνο τροπο πασαραν αυτος και οι ομοιοι του με μοναδικο σκοπο να κερδισουν σε βαρος του κοσμακη.φατε τον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανδριανόπουλος: άλλο ένα κοπρόσκυλο που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του και "σιτιζόταν" για χρόνια από το δημόσιο σε διάφορα πόστα. Βγαίνει να μας κάνει το τιμητή τώρα, αφού έφαγε καλά και αυτός...ΧΟΥ ΡΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΜΕΓΑΛΕ, ΑΝΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ !!! ΠΑΛΗΟΜΑΛΑΚΑ, ΠΕΙΝΑΣΕΣ ΠΟΤΕ ; ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΦΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ...
    ΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.... ΤΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ... ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΜΕ ΤΟΝ ΜΙΣΘΒ=ΩΤΟ ΤΩΝ 1.ΟΟΟ Ε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο Παπαγιάννης μαθαίνει ότι απολύεται μέσω του Μάκη;

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ?

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΧΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΑ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ , Η ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΕΧΕΙ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Στο καλό και να μας γράφει

    Στους πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους είναι γνωστό το ακόλουθο περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον κανονικό. Κατά τη διάρκεια υπουργικού συμβουλίου κάποιο μέλος της κυβέρνησης έκανε την αποκοτιά να ρωτήσει με ποιον τρόπο θα κανονιστούν οι άδειες των υπουργών. Ο Καραμανλής (ο κανονικός) τον αγριοκοίταξε και του είπε: «Όποιος είναι κουρασμένος να μου το πει να τον στείλω σπίτι του για να ξεκουραστεί». Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Κώστας Καραμανλής (ο ανιψιός) καταγράφεται στην πολιτική ιστορία του τόπου ως ο πρώτος πρωθυπουργός που δηλώνει κουρασμένος από την άσκηση των καθηκόντων του στην πρώτη κανονική δουλειά που έκανε στη ζωή του. Κι ακούει τη φράση του θείου του από τα χείλη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Γιώργος Παπανδρέου απλώς επανέλαβε το αυτονόητο: «Όποιος είναι κουρασμένος να πάει σπίτι του…».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. INSTITUTE FOR DIPLOMACY
    AND GLOBAL FFAIRS

    Περίληψη Εκδήλωσης


    ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

    Το Ινστιτούτο Διπλωματίας και Διεθνών Εξελίξεων του Αμερικανικού Κολεγίου της Ελλάδας (Deree College) διοργάνωσε στις 17 Mαρτίου 2009 κλειστή συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κων/νο Μητσοτάκη και ορισμένο αριθμό συνομιλητών. Το θέμα της συνάντησης ήταν «Που Ημασταν... Που Πάμε» και μετείχαν πρόεδροι επιμελητηρίων, επιχειρηματικών οργανώσεων και υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζικών ιδρυμάτων και δημοσιογράφοι.

    Ο κ. Μητσοτάκης στην εισήγησή του τόνισε πως η κρίση βρίσκει τους έλληνες ανέτοιμους και με άγνοια των πραγματικών προβλημάτων. «Ζήσαμε δανειζόμενοι» σημείωσε «κι αρνηθήκαμε πεισματικά τις μεταρρυθμίσεις». Για να πορευθεί η χώρα με σιγουριά στην δύσκολη εποχή που διανύουμε είναι απαραίτητο να αποτυπωθεί σωστά η πραγματικότητα. Να γίνει ένα είδος απογραφής, «να μετρήσουμε τι συμβαίνει, και που ακριβώς βρισκόμαστε». Η απογραφή θα μπορούσε να γίνει από την Τράπεζα της Ελλάδος, τόνισε ο πρώην Πρωθυπουργός, με συμμετοχή εμπειρογνωμόνων των κομμάτων. Ακόμη, αν χρειασθεί, και με την βοήθεια κάποιων διεθνών οργανισμών. Είναι ανάγκη να γίνει κατανοητό πως ζούμε πάνω από τις δυνάμεις μας και πως περνάμε καλύτερα από άλλους λαούς της Ευρώπης των οποίων οι χώρες είναι πλουσιότερες από την δική μας.

    Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε επίσης την ανάγκη σεβασμού της δημοκρατικής νομιμότητας από όλους. Και πως η κυβέρνηση οφείλει να την εγγυηθεί και, εν ανάγκη, να την επιβάλει. Το πρόβλημα για την Δημοκρατία δεν προέρχεται από το ΚΚΕ αλλά από την θολή Αριστερά που ουσιαστικά την αρνείται και δεν διστάζει να υπονομεύσει τους θεσμούς.

    «Η απόλυτη αλήθεια για την οικονομία», έκλεισε την εισήγησή του ο κ. Μητσοτάκης, «πρέπει να αποκαλυφθεί στον λαό. Πως, μεταξύ άλλων, χρωστάμε σήμερα (δημόσιο χρέος μαζί με τις εγγυήσεις, ιδιωτικό χρέος και κοινωνική ασφάλιση ) περί τα 800 δις. Ευρώ! Οφείλουμε όλοι να συνεννοηθούμε και να ακολουθήσουμε μιά μακροχρόνια πορεία ανάκαμψης. Από τα σωρευμένα ελλείμματα των τελευταίων 28 ετών μία η δύο γενιές θα αναγκασθούν να σηκώσουν το μεγάλο βάρος. Αλλά η χώρα πρέπει επιτέλους να αναπνεύσει...»

    Ενας από τους συνομιλητές, προερχόμενος από τον τραπεζικό χώρο, τόνισε πως η χώρα στην πραγματικότητα δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει το χρέος της. Δίχως τα έκτακτα μέτρα της ΕΕ, που μας διευκολύνει να έχουμε την πλάτη της Κεντρικής Ευρωπαικής Τράπεζας (ΚΕΤ) σε κάθε προσπάθεια δανεισμού μας, θα ήταν αδύνατον η χώρα να βρεί χρήματα για τα ομόλογά της. Ανεξάρτητα από το ύψος του spread. Mας στηρίζει το γεγονός πως η ΚΕΤ αγοράζει τα δάνειά μας και διευκολύνει έτσι την απορρόφηση των ομολόγων που εκδίδουμε. Το πρόβλημα όμως συνεχώς μεγαλώνει και είναι άγνωστο το μέλλον. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως είναι περισσότερο αισιόδοξος και πως η Ευρώπη δεν θα μας αφήσει τελικά να βουλιάξουμε. Δεν μπορούμε βέβαια να ζούμε συνεχώς με ελλείμματα. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε κάποιο πρωτογενές πλεόνασμα και να αρχίσουμε έτσι να ξεπληρώνουμε τα χρωστούμενα.

    Αλλος συνομιλητής αναφέρθηκε στην επιδίωξη της περίφημης συναίνεσης. Και τόνισε πως οι πάντες συναινούν σε ένα πράγμα. Στην δημιουργία καινούργιων ελλειμμάτων. Που βρίσκεται λοιπόν το κώλυμα για να ομονοήσουν;

    Ενας εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου αναφέρθηκε στο πολιτικό κόστος, σημειώνοντας πως η κάθε κίνηση αποφυγής του συσσωρεύει τα βάρη που κάποια στιγμή εμφανίζονται όλα μαζί. «Η πολιτική της ήπιας προσαρμογής που ακολούθησε η κυβέρνηση» τόνισε «δεν εξαφάνισε τα προβλήματα. Απλά τα ανέβαλε για να πέσουν τώρα όλα μαζί πάνω στην οικονομία». Αλλος συνομιλητής αναφέρθηκε στην φοβία που διακατέχει τον πολιτικό κόσμο για τα Μέσα Ενημέρωσης. «Η τρομοκρατία του Δελτίου των 8 ματαιώνει η επιβάλει πολιτικές» τόνισε.

    Ενα μεγάλο κομμάτι της σημερινής κρίσης στην Ελλάδα είναι ψυχολογικό, σημείωσε ένας ακόμη εκπρόσωπος του επιχειρηματικού κόσμου. Οφείλεται στην καθημερινή αναφορά από τα Μέσα της όποιας επικείμενης κρίσης, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μιά κατάσταση εικονικής πραγματικότητας. Πρόβλημα βέβαια, και σοβαρό, υπάρχει και στον τομέα της παιδείας, τόνισε ένας ακόμη συνομιλητής. «Βλέπουμε στα Πανεπιστήμια κάθε νέα φουρνιά φοιτητών να είναι ποιοτικά χειρότερη από την προηγούμενη», σημείωσε, «που θα οδηγήσει αυτή η κατηφόρα;»

    Ο πρώην Πρωθυπουργός κλείνοντας τόνισε πως παραμένει αισιόδοξος αλλά όλοι οφείλουμε να σοβαρευτούμε και να δουλέψουμε σκληρά για να ξεπεράσουμε τα σημερινά σοβαρότατα προβλήματα.

    Την συζήτηση συντόνισε ο Δ/ντής του Ινστιτούτου κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το άρθρο είναι κατάπτυστο και φανερώνει το πνευματικό επίπεδο αυτού που το έγραψε.
    Και αυτό γιατί σε αυτή την κατάσταση οδηγήθηκαν αυτοί που φταίνε κατα τον συγγραφέα, όχι με δικό τους φταίξιμο, αλλά επειδή άτομα σαν τον ανδριανόπουλο τους έπεισαν ότι η ευτυχία και η επιτυχία και η κοινωνική καταξίωση συνίστανται στον πλουτισμό και στην κατανάλωση.
    Ο κοσμάκης μπορεί να δανείστηκε, αλλά εξίσου φταίνε αυτοί που τον δάνειζαν τόσα χρόνια χωρίς να τους εξηγούνε τους όρους του δανεισμού και αυτοί που ευνοούσαν τον καταναλωτισμό και τον εξύψωναν σε ύψιστη αξία της κοινωνίας. Και ένας από αυτούς είναι αυτός ο παπαρολόγος που έγραψε το άρθρο.
    Κύριε συγγραφέα του άρθρου, έχετε κι εσείς ξοφλήσει, και όταν έρθει η ώρα θα λιάζονται και τα δικά σας άντερα στον ήλιο.
    Οι αξίες που πρεσβεύετε έχουν ξεφτίσει και σύντομα θα χαθούν.

    Και τέλος, αυτό που στ αληθεια φταίει είναι η απληστία του δικού σας συστήματος, που δάνεισε αυτούς που ήξερε ότι δεν έχουν να ξεπληρώσουν. Αλλά αυτή η απληστία ήταν και η καταστροφή του συστήματος και πραγματικά πολύ χαίρομαι γι αυτό. Γιατί τελικά με αυτόν τον τρόπο ο ίδιος ο κοσμάκης το καταβαράθρωσε.

    Ικτήνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Θεέ μου!

    Φτάσαμε να συμφωνούμε με τον Ανδριανόπουλο!..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ωπα ρε μεγαλε κομανταντε τωρα τους θυμηθηκες τους "κακους", οταν τα τσιμπησες με το κολπο της βενζινας, τοτε τι ειχες αμνησια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ne ne min kourazeste oso i elines pane stis kalpes me kritiria parelthontos den prokite na alaksi kati safton ton topo ksipnate elines....................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Όταν βλέπω ανάρτηση του Ανδριανόπουλου γεμίζει το post μπινελίκια, δέν ντρέπεστε λίγο γέροι άνθρωποι?
    Για να θυμόσαστε τόσο καλά τον Ανδριανόπουλο σάν πολιτικό τόσα χρόνια που έχουν περάσει απο όταν αποσύρθηκε πρέπει να είστε πάνω απο 60.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. INSTITUTE FOR DIPLOMACY
    AND GLOBAL FFAIRS


    ή κατά το γνωστότερο...
    ΛΕΣΧΗ ΜΠΙΛΝΤΕΜΠΕΡΓΚ

    ή ακόμα επί το γνωστότερο

    ΟΙ ΜΑΣΩΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ "ΒΑΛΑΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΚΟΥΣ ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ...".
    ΟΙ ΙΔΙΟΙ "ΣΟΦΟΙ" ΠΟΥ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΞΑΝΑ! ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΟΥΡΤΟΥΝΑ...
    ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΘΑ ΤΟ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ... ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΙ ΤΙΜΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙ ΘΑ ΠΕΤΑΝΕ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΕΤΟΥΝ... Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΙΜΑ ΘΥΜΑΤΑ...

    ΕΥΓΕ ΣΑΣ ΚΕ Α.Α. ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΥΜΙΣΑΤΕ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΚΥΡΙΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΕ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΚΠΡΩΣΟΠΕΙΤΑΙ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ(ΑΓΓΛΙΑ,ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΛΠ)ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΕ.ΤΟ ΝΑ ΧΑΙΔΕΥΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΦΙΛΛΙΠΙΝΕΖΕΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΙΑΣΑΜΕ ΠΑΤΟ.ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΒΓΑΖΑΝΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΧΑΣΟΥΡΑ ΛΕΝΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΑΚΙ ΒΑΛΕ ΠΛΑΤΗ(ΦΟΡΟΙ,ΠΑΓΩΜΑ ΜΙΣΘΩΝ ΚΛΠ) ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. αφου ειστε χεστεσ ρε, τολματε να ακουμπισετε δημόσιους υπαλλήλους, όλοι η πολιτική σκηνή, από αριστερά μεχρι δεξιά, εσεις υπόσχεστε βολέματα, εσείς γλυφετε τους ψηφοφόρους,για να μπειτε στη βουλη να σωσετε το τομάρι σας, καθε δημόσιος στοιχίζει 3500 ευρώ/μηνα στους υπόλοιπους, επειδή έχει γαμάτη ασφάλεια, γαμάτες άδειες, γαμάτα επιδόματα, γαμάτο εφάπαξ, ριξτε μια ματια στον ιδιωτικό τομέα, σφαγή γίνεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ρε συ αντρίκο ή είσαι άσχετος ή μας περνάς για τελείως μαλάκες...
    τα επισφαλή δάνεια που έδωσε ο γκρίνσπαν μέσω της νομισματικής πολιτικής του "πάρε κόσμε δάνεια" τα έκανε το χρηματοπιστωτικό σύστημα (τραπεζίτες - ασφαλιστές - μεσάζοντες) δομημένους τίτλους (CDO), τα πούλησαν σε άπληστους επενδυτές και οι υπαλληλίσκοι γκόλντεν μπόυς του συστήματος αυτού τσεπώσανε σούπερ μίζες και σούπερ μπόνους. άρα το σκάσιμο της φούσκας να το πληρώσουνε οι προαναφερθέντες και ουχί οι εργάτες.
    στην ελλάδα δεν ξέρανε οι σοφοί υπουργοί και οι άλλοι παρατερχάμενοι τί δίνουν, που το δίνουν και γιατί το δίνουν; τόσο άσχετοι είναι δήθεν τελικά; τι φταίει ο έλληνας εργάτης, μικρο-αγρότης, μικρο-επιχειρηματίας να πληρώνει για τα λεφτά και τις μίζες που κατασπαταλιούνται για χρόνια τώρα από το πατσοκ και τη νουδούλα;
    αλλά έτσι ανεύθυνοι είστε εσείς οι πολιτικοί. απλά σπαταλάτε, μιζόνεστε και τελικά στέλνετε το λογαριασμό στις ασθενέστερους πολίτες που σας ψηφίζουν και εξαρτιούνται από σας για ένα ρουσφετάκι ή μια θεσούλα στο δημόσιο.
    χαμένα κορμιά όλοι του σιναφιού σου, αντρίκο μεγάλε βαψομαλιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 11% ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ "ΔΗΜΟΣΚΟΠΩΝ" ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ!!
    ΑΥΤΟ ΛΕΓΑΝ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΙ ΤΟΥ ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΛΙΩΝΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΟΝ ΔΡ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΟΔΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΕΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΣΕΖΟΝ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ!!
    ΝΙΚΗ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ
    ΣΤΙΓΜΗΣ.

    ΤΑ ΧΤΑΠΟΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ
    ΚΩΛΟ ΤΟΥ ΚΟΥΣΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ
    ΚΩΛΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΥΣ ΤΟΥ.

    ΕΙΧΑΝ 11 ΠΟΔΑΡΙΑ...
    ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΑΙ ΤΙ ΠΟΝΟΣ.....
    ΑΤΙΜΟ ΦΑΛΗΡΑΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. <>
    ΟΠΟΙΟΣ
    ΛΕΕΙ
    ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
    ΤΟΝ
    ΔΙΩΧΝΟΥΝ
    ΑΠ' ΟΛΑ
    ΤΑ ΧΩΡΙΑ
    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δεν θα προλαβουν.....οι δεξιοί...
    11 % η διαφορά.....
    Την Πρωθυπουργία θα πάρει ο Γιώργος Παπανδρέου και την αντιπροεδρια του πασοκ ο δρ Κουτσούκος ο ηγετης των εντιμων πρασινοφρουρών που οργώνει ολη την Ελλάδα και διαδίδει το επαναστατικό μήνυμα της νίκης μεσω των μπλόγκ!
    Φάνης Πασπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. http://www.youtube.com/watch?v=Y16QtRCyBGo&feature=related

    Νομίζω ξέρεις αγγλικά Ανδρέα...



    Καπετάν Μακρής. Κάπως έτσι άρχισε(;)
    http://www.youtube.com/watch?v=_MGT_cSi7Rs&feature=related
    Έτσι θα καταλάβεις ότι άλλος πληρώνει τα "σπασμένα" και πάει παραπέρα αυτό που δεν λες. Fannie Mae.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. δεν αναφερεις καθολου τα hedhe funds που εφτιαξαν οικονομικα προιοντα απο στεγαστικα δανεια υψηλου κινδυνου η αλλιως δανεια των φτωχων που με την συνεχη αναμοχλευση ανεβασαν τα επιτοκια τοσο που να μην μπορουν να ανταποκριθουν οι δανειολυπτες και να καταρευσει το προιον. Δεν αναφερεις ακομα οτι τετοια προιοντα αγορασαν τα ταμεια υπο την καθοδηγηση της σημερινης κυβερνησης (βλεπε κουμπαροι)με αποτελεσμα τωρα να βρισκονται υο καταρευση.Δεν Μας λες ακομα οτι το οικονομικο συστημα βασιζεται στη (ΠΙΣΤΗ)εμπιστοσυνη.Οι επενδυτες βλεποντας ακροτητες στην αγορα και επι το πληστον συντρητικοι οι κατεχοντες αποσυραν τα κεφαλαια τους τοποθετωντας τα σε ασφαλης επενδυσεις οπως χρυσο και ακινητα που δεν εχουν καμια σχεση με αναπτυξη.ΟΙ τραπεζες σταματησαν τις επισφαλεις χορηγησεις γιατι οποιος καει στο χυλο φυσα και το γιαουρτι στεγνωσε η αγορα απο ρευστο.Οι επιχηρησεις αρχισαν τις απολυσεις και τις ελαστικοποιησεις.Οι εργαζομενοι και δυνητικα καταναλωτες αδυνατουν να καταναλωσουν οι φοβουνται τις δυσκολες μερες και αποταμιευουν.Φαυλος κυκλος δηλαδη.Οι κυβερνησεις ενυσχυουν της τραπεζες.Αυτες ομως προσπαθουν να καλυψουν δικες τους ζημιες απο εκθεση σε τοξικα προιοντα (ετσι τωρα τα ονομασαν για να τα εξορκισουν). Με την παγκοσμιοποιηση ολοι οι καταναλωτες ειναι στην ιδια μοιρα.(βλεπε τις εξεγερσεις στη Γαλλια) κανεις δεν εχει τη δυνατοτητα να καταναλωσει οι επιχειρησεις καταρεουν στρατοι ανεργων.Οι ευρωπαικες κυβερνησεις σταθερες στο Μαστριχ μην ξεφυγουν απ το ελειμμα εδω ο κοσμος χανεται και το μου*ι χτενιζεται.Δεν θα αργησει που θα αρχισουν οι βιαιοπραγιες εναντιων των οικονομικων μεταναστων και εναντιων των Εβραιων (τραπεζων) που θα θεωρουνται υπευθυνοι γιατην εξαθλιωση των γυγενων.Και μετα θα ερθουν οι εθνοσωτηρες (βλεπε ΧΙΤΛΕΡ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ) να μας σωσουν.
    Κυριε Ανδριανοπουλε διαβασε και λιγο Ιστορια.Μια ειναι η σωτηρια . Να ανοιξουν τις κασελες οι κλεφτες που εβγαλαν λευτα χωρις να ιδρωσουν και να τα διαθεσουν στους λυστευμενους για να ξεκινησει η ζητηση και η αναπτυξη.

    με τιμη
    babisbabis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. κ. Ανδριανόπουλε,
    Παρακαλούμε να έχουμε και τις δικές σας απαντήσεις στα ακόλουθα:

    1." Ποιος έπαιρνε με βάση ειδικά ψηφισμένους νόμους στις ΗΠΑ στεγαστικά δάνεια δίχως την ύπαρξη εγγυήσεων; "

    Ποιός ψήφισε αυτούς τους νόμους, ποιός ωφελήθηκε από τη χορήγηση τέτοιων δανείων σε "φτωχούς μαύρους" (παίρνοντας μπόνους λόγω αυξημένου τζίρου) και από πού προκύπτει η ευθύνη του φτωχού μαύρου που "είδε φώς και μπήκε" στην τράπεζα; Αυτά τα επισφαλή δάνεια ποιός τα τιτλοποίησε (δομημένα τοξικά ομόλογα) και τα διέσπειρε παντού; μήπως οι φτωχοί μαύροι;

    2. "Η αλήθεια είναι πως με τα δανεικά αυτά το κράτος έκανε τον καλό στις λαϊκές τάξεις για να αντλήσει εύνοια και ψήφους. Με τα λεφτά αυτά διορίσθηκαν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες, αχρείαστοι στην ουσία, υπάλληλοι στο δημόσιο"

    Μήπως λέγοντας "κράτος" εννοείτε απλά τον ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ; (τι σημασία έχουν μερικές χιλιάδες διορισμοί άχρηστων στο δημόσιο προκειμένου ΕΣΕΙΣ να ασκείτε ισοβίως το εθνοσωτήριο επάγγελμα του βουλευτή - δεν σας ταιριάζει άλλωστε τίποτε κατώτερο).

    3. " Τι νόημα λοιπόν έχει το επιχείρημα πως ο λαός και οι εργαζόμενοι δεν έχουν ευθύνη; Για ποιους δανειζόταν τόσες δεκαετίες το ελληνικό δημόσιο;"

    Ποιός ανάγκασε το δημόσιο να δανείζεται για να διορίζει άχρηστους; μήπως ΕΣΕΙΣ κ. Ανδριανόπουλε και οι συνάδελφοί σας πολιτικοί είστε υπεύθυνοι για αυτό το "ανταποδοτικό" διεφθαρμένο ψηφοθηρικό όργιο; Ο "διορισμένος" από ΕΣΑΣ στο δημόσιο ΓΙΑΤΙ ευθύνεται περισσότερο από εσάς κ. Ανδριανόπουλε (για το μόνο που ευθύνεται είναι για το ότι αναγκάστηκε να ξεπουλήσει φτηνά την αξιοπρέπειά του - τίποτε άλλο).

    4. "Δεν είναι λοιπόν δίκαιο όλοι να συνεισφέρουν στην προσπάθεια μείωσης του χρέους; Και ιδιαίτερα που συνέβαλαν για να αυξηθεί; Αθώοι λοιπόν δεν υπάρχουν."

    Οι δικές σας (των βουλευτών) προσπάθειες για την μείωση του χρέους ποιές είναι κ. Ανδριάνοπουλε; Μήπως η θεσμοθέτηση της φοροδιαφυγής για τους έχοντες (ΦΜΑΠ, εκκλησία, τράπεζες, επιχειρήσεις) και το ξεζούμισμα μέχρις εξαθλίωσης των ειλικρινών-ηλιθίων; Μήπως η διάλυση των εργασιακών σχέσεων; Μήπως η ηθική και νόμιμη διαπλοκή σας με το μεγάλο κεφάλαιο; Μήπως, μήπως ... ;

    Και τέλος ναι, κ. Ανδριανόπουλε, αθώα θύματα υπάρχουν - είναι όλοι αυτοί οι αθώοι πολίτες που υφίστανται τις επιπτώσεις της ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ πολιτικής που ούτε σας ψήφισαν, ούτε τους διορίσατε στο δημόσιο - απλά σας "τρώμε τόσα χρόνια στη μάπα" επειδή η πλειοψηφούσα ηλιθιότητα ψηφίζει για κυβέρνηση με τον ίδιο τρόπο που ψηφίζει και στο "fame story".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. 16. Η τελευταία φορά που διώχθηκαν υπουργοί ήταν το 1994, όταν ο κ. Μητσοτάκης και οι πολιτικοί προϊστάμενοι των υπουργείων Οικονομικών κ. Γιάννης Παλαιοκρασάς και Βιομηχανίας κ. Ανδρέας Ανδριανόπουλος παραπέμφθηκαν σε δίκη για την πώληση της προβληματικής κρατικής τσιμεντοβιομηχανίας «ΑΓΕΤ -Ηρακλής» στην ιταλική «Καλτσεστρούτσι». Η δίωξη ανεστάλη στις 16 Ιανουαρίου 1995, με απόφαση της Βουλής.

    Ασε τα μεγαλοσχημα και πες μας γι αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. 10:36, Κε Μαυρίδη μού μαύρισες τή καρδιά.
    Ο γνωστός σου δέν πάσχει μόνο από
    έκλαμψη οφθαλμών,αλλά καί από ΑΤΟΜΙΚΟ
    ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ.
    Περισσότερο θύμωσα μέ τήν ανικανότητα
    τών golden-τραπεζικών,κυβερνητικών-boys
    νά τό προβλέψουν.
    Μπάσταρδα!!!!!!!!!!!!!!!1
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΣΥΜΦΩΝΩ, ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ.ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΕ,,,ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ,ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΕΥΠΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ???ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Ο,ΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΧΝΑΖΟΥΝ ΣΕ ΑΚΡΙΒΑ ΜΕΡΗ Η ΕΧΟΥΝ ΑΚΡΙΒΑ ΣΠΙΤΙΑ ,ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΡΟΙΣΟΥΣ?ΕΣΕΙΣ ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΤΑΛΗΘΕΙ ΑΣΚΟΠΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ???ΜΗΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ???ΜΗΠΩΣ ΣΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ???ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2500 ΕΥΡΩ....???ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ Ο,ΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΔΕΝ ΞΕΖΟΥΜΙΣΑΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ,,,,ΟΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΑΝ.ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΛΑΟ,,,ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΚΟ,,,ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΤΕ,,,ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.Η ΕΥΜΑΡΕΙΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΥΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ,ΛΙΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ.ΑΥΤΟΙ ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ.ΟΠΟΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΣ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΑΦΑΙΜΑΞΗ,ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ.ΟΥΤΕ Η ΜΥΓΑ ΑΛΛΟ ΞΥΓΚΙ.ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΤΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ??ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΦΥΛΑΚΗ?ΜΑ ΣΕ ΠΟΙΑ ΦΥΛΑΚΗ?ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ,ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΤΕΡΓΟ ,ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΦΡΟΝΟΥΝΤΕΣ.ΣΗΜΕΡΑ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΝΑΙ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ.ΟΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΑΡΠΑΓΕΣ,,ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ,ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ.ΕΝ ΤΕΛΕΙ,ΑΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΑΨΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ,ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ,ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΜΕ?ΘΑ ΜΑΣ ΦΥΛΑΚΙΣΟΥΝ?ΠΟΥ?ΠΟΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ?ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ?ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ,,,ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΩ ΜΕ ΑΥΤΟ,ΑΦΟΥ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝ,ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΩΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ??ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΤΟΥΣ,ΑΝ ΟΧΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ,ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑ ΔΗΛΑΔΗ,ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΙΣΜΕΝΕ ΑΝΘΡΩΠΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΩΣ ΦΠΑ%(ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)..ΜΟΝΑΧΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΡΠΑΚΤΙΚΩΝ,,,ΖΗΤΩ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. ΡΕ ΣΥ ΑΝΔΡΕΑ... ΠΑΣ ΚΑΛΑ ?ΝΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΛΕΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση