GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέρασαν δύο δεκαετίες...

Πάρκινγκ->πάρτυ->πάρκο .. . Από το http://anything-but-nd.blogspot.com/ . Από το 1990 παλεύει το νυν πάρκινγκ στη συμβολή των οδών Χα...

Πάρκινγκ->πάρτυ->πάρκο
.. .
Από το http://anything-but-nd.blogspot.com/
.
Από το 1990 παλεύει το νυν πάρκινγκ στη συμβολή των οδών Χαριλάου Τρικούπη, Ναυαρίνου και Ζωοδόχου Πηγής να γίνει παρκάκι. Σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή όπως τα Εξάρχεια, μια τέτοια εξέλιξη θα σήμαινε αλλαγή της ποιότητας ζωής των κατοίκων, αλλά -να βλαστιμήσουν την τύχη τους;- κανένας μεγαλοπαράγοντας δεν ενδιαφέρεται να σηκώσει mall στην περιοχή. Οπότε η ανάπλαση (αν και πολύ μικρής κλίμακας συγκριτικά) έχει μείνει στα χαρτιά 20 χρόνια (19 για την ακρίβεια).
Στις 11 Φεβρουαρίου στο blog Παίρνουμε τη γειτονιά στα χέρια μας, οι κάτοικοι επανέφεραν το θέμα. Την ίδια μέρα -ειρωνεία της τύχης;- ο Ν. Κακλαμάνης σε συνέντευξη τύπου εφʼ όλης της ύλης στο Δημαρχείο της Αθήνας, παρουσίασε μια...
σειρά φωτογραφίες που έδειχναν το έργο της διοίκησής του σε διάφορες γειτονιές. Η δουλειά ήταν πράγματι εντυπωσιακή αλλά ήταν φωτοσοπιά (τουλάχιστον μέρος αυτής, όπως μπορείτε να δείτε στο blog Λες μαλακίες). Αισίως η εποχή που ο Δήμος Αθηναίων αντιμετώπιζε τα χρόνια προβλήματα των γειτονιών του κέντρου, όπως η καθαριότητα και το πράσινο, φυτεύοντας... καγκελάκια, είχε παρέλθει οριστικά. Ο Δήμος εκσυγχρονίστηκε, κάλυψε το digital divide και ανταποκρίνεται με ψηφιακή τελειότητα στις ανάγκες των δημοτών.
Επειδή όμως οι κάτοικοι δεν "ελπίζουν" σε mall και επιπλέον δεν ζουν σε virtual reality, έκαναν τα λεγόμενα τους πράξη. Χθες προέβησαν σε δενδροφύτευση στο συγκεκριμένο χώρο, από όπου και η φωτογραφία που βλέπετε.

7 σχόλια

  1. Ποιοι απο τον τομεα παιδειας Πασοκ δεν τολμουν να "ακουμπησουν" μια δηθεν "ακηδημαικο" συμβουλο μιας υπουργου των Ματ που δεν εχει σωστα πτυχια??
    Ερχεται το μεγαλυτερο σκανδαλο διακκοματικης συγκαληψης!!
    Πιαστε θεσεις!!
    Η απατη και το "δουλεμα" σε ολο το μεγαλειο!!
    Καψαμπελη τι γνωριζεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΜΑΙ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΚΛΕΥΤΗΣ, ΛΑΜΟΓΙΟ, ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
    ΕΙΜΑΙ ΨΗΦΟΦΌΡΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ, ΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΑΦΕΛΗΣ, ΒΛΑΚΑΣ, ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΊΖΩ ΣΑΝ ΠΙΣΤΟ ΣΚΥΛΙ ΤΑ ΓΑΛΑΖΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ, ΣΥΝΕΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΏ, ΛΟΓΟ ΒΛΑΚΕΙΑΣ - ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ηταν καταπληκτική η δεντροφύτευση και οι εκδηλώσεις.Φαγητα ποτά μουσικές ζωγραφικές κομπρεσερ να σπάνε την άσφαλτο πάρα πολλά δέντρα 500-1000 άτομα,πολλά παιδάκια και ο φόφος να μην επέμβει η σαλεμένη ελληνική αστυνομία να ρίχνει δακρυγόνα.Με τη δεξιά του γκουτζαμάνη κανείς δεν μπορεί να ξέρει.
    Είναι ο μόνος δρόμος αυτός.Να πηγαίνουν οι κάτοικοι να φτιάχνουν οι ίδιοι πάρκα στις γειτονιές τους.Δήμαρχοι σαν τον ομερ πριόνι μόνο για πάρκα και τσιμέντα ενδιαφέρονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γιατί φωτοσοπιά ρε μαλάκες;
    αντε πάρτε το αμαξάκι σας να τα δείτε απο κοντά αμα δεν τα πιστέυεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καψαμπέλη συγχαρητήρια. για το κοινωνικό έργο που επιτελείς. αφήνεις το κάθε βαλτό δεξιό παπαγαλάκι να εκτονώνεται βρίζοντας. ζορίζονται τα πουλάκια μου ! Βλέπουν τον πούλο να έρχεται κατά πάνω τους.

    ΟΥΣΤ ΛΑΜΟΓΙΑ!
    ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ.
    ΟΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΚΛΑΝΟΥΝ !
    τον πουλο !
    ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΙ ΑΛΛΗ "ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟΣ" !!

    Η ΝΤΟΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΤΥΧΙΟ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ!!!!

    ΕΛΕΟΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΥΠΕΡ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ
    ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΙΣΧΥΡΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!!

    ΘΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΟΙ "ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ"!!
    ΠΟΙΟΙ ΤΑ "ΠΙΑΝΑΝ"?

    Ποιοι απο τον τομεα παιδειας Πασοκ δεν τολμουν να "ακουμπησουν" μια δηθεν "ακηδημαικο" (ΓΕΛΙΑ) συμβουλο μιας υπουργου των Ματ που δεν εχει σωστα πτυχια ΚΛΠ....??
    Ερχεται το μεγαλυτερο σκανδαλο διακκοματικης συγκαληψης!!
    Πιαστε θεσεις!!
    Η απατη και το "δουλεμα" σε ολο το μεγαλειο!!
    Καψαμπελη τι γνωριζεις?

    ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΤΑ ΕΔΙΝΕ ΘΑ "ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ" ΓΙΑ ΝΑ "ΞΕΛΑΣΠΩΣΕΙ"!!
    ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!!

    ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΡΕ ΤΗ ΣΚΟΥΠΑ ΚΑΙ ΔΙΩΞΕ ΟΣΟΥΣ ΟΣΕΣ ΣΟΥ ΕΣΚΑΒΑΝ ΤΟ ΛΑΚΚΟ!!
    ΛΑΔΩΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΑΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΥΣ ΝΑ ΕΚΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΖΗΔΕΣ!!
    EΤΣΙ Η ΔΕΞΙΑ + 3 % ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ -ΤΙΣΣΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ!!
    ΠΟΙΟΙ ΚΑΝΑΝ "ΑΛΛΑΞΟΚΩΛΙΕΣ" ΚΑΙ ΠΡΟΔΩΣΙΕΣ??

    ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΟΣΟΙ "ΕΜΗΔΙΣΑΝ"

    ΠΑΣΟΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση