GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To βιβλίο του Π. Τατούλη....

. Τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Divani Caravel», αίθουσα Ilissos η παρουσίαση του βιβλίου...

.
Τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Divani Caravel», αίθουσα Ilissos η παρουσίαση του βιβλίου του ανεξάρτητου βουλευτή Αρκαδίας, Πέτρου Τατούλη με τον τίτλο «Δεξιά- BLOG- Αριστερά, ελπίδα εμείς οι ίδιοι», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίλητος.
Το βιβλίο θα προλογίσουν ο Νίκος Κωνσταντόπουλος -τ. Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ο Τηλέμαχος Χυτήρης -Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ, ο Γιώργος Σιώμκος -Καθηγητής Μάρκετινγκ Ο.Π.Α, ο Γιώργος Δαρδανός –Εκδότης και ο Θανάσης Παπανδρόπουλος- Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων
Από το οπισθόφυλλο της έκδοσης προκύπτει και μια περιεκτική σύνοψη του περιεχομένου της. Πρόκειται για μια...
συλλογή άρθρων, σκέψεων και παρεμβάσεων του βουλευτή, η οποία αφενός καταγράφει χαρακτηριστικά την πολιτική του εικοσαετή του διαδρομή και αφετέρου επιχειρεί να δώσει ένα νέο, προσωπικό, ανοιχτό περιεχόμενο στην έννοια της αλλαγής.
«Είναι εφικτή μια “άλλη Ελλάδα”; Προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθεί η χώρα; Ποιο είναι το αληθινό, ουσιαστικό περιεχόμενο της φιλελεύθερης, ρεαλιστικής πολιτικής για την ελληνική οικονομία; Ποια είναι τα βήματα που θα μας εξασφαλίσουν λιγότερη διαφθορά; Πώς θα επανιδρύσουμε τα κόμματα μας, προκειμένου στη συνέχεια να επανιδρύσουμε το Κράτος μας; Πώς θα θωρακίσουμε τους θεσμούς προκειμένου να εξασφαλίσουμε κανόνες και νόμους που θα ισχύουν για όλους; Ποιοι φοβούνται και γιατί πολεμούν τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις; Ποιος είναι ο ρόλος του σύγχρονου πολιτικού και πώς θα εκδημοκρατισθεί το αγκυλωμένο πολιτικό μας σύστημα; Πώς θα κερδίσουμε περισσότερη δημοκρατία; Πώς αποδομείται στην ίδια την κοινωνία το ψευτοδίλημμα “Δεξιά- Αριστερά”; Ποια είναι η επανάσταση που φέρνουν στην επικοινωνία τα new media και ποιες δυνάμεις απελευθερώνονται μαζί τους;». Αυτά είναι ορισμένα από τα κρίσιμα ζητήματα, στα οποία παίρνει θέσεις και καταθέτει προτάσεις ο κ. Πέτρος Τατούλης.
H πορεία προς τη διαγραφή: Μια διαδρομή που ξεκινά από το Σεπτέμβριο του 2003 και την τοποθέτησή του σχετικά «με τον ρόλο του σύγχρονου πολιτικού στην Ελλάδα του αύριο» έως τις θέσεις που εξέφρασε λίγο μετά τη διαγραφή του, τον Νοέμβριο του 2007. Εμβόλιμα μια από τις περιβόητες επιστολές του κ. Τατούλη στο Μαξίμου για τα έργα και τις ημέρες του παρολίγον αυτόχειρα πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, με κοινοποίηση στο πρωθυπουργικό γραφείο…Αυτό είναι το περιεχόμενο τις πρώτης ενότητας του βιβλίου, με τίτλο «Αναζητώντας την υπέρβαση. Η διαγραφή!»
Η δεύτερη ενότητα καταπιάνεται με ζητήματα που άπτονται της δημόσιας διακυβέρνησης: «Ποιοι είμαστε», το εκλογικό σύστημα και τα εκλογομαγειρέματα , οι μεταρρυθμίσεις και ο συντηρητισμός, «Ποια επανίδρυση;» , «προς μια “ακομματίκ” αυτοδιοίκηση, «η δαιμονοποίηση του άρθρου 16» επιχειρούν να καταγράψουν τις παθογένειες του ελληνικού κράτους και του κομματικού συστήματος και να προτείνουν ασφαλώς ρεαλιστικές λύσεις για το αύριο. Σειρά έχουν οι παθογένειες πολιτικού τύπου, στις οποίες διασταλτικά προστίθενται το σαράκι της διαφθοράς, η τρομοκρατία , η γκρίζα πραγματικότητα των ΜΜΕ και το καινούριο που έρχεται μέσα από την ευρυχωρία των new media. Το προτελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου είναι αφιερωμένο στις ρεαλιστικές πολιτικές. Ο πολιτισμός και οι κρατικές πολιτικές. Οι περιβαλλοντικές πολιτικές, ιδωμένες υπό το πρίσμα της επένδυσης για το μέλλον. Η εξωτερική πολιτική, μικροψυχία και μεγαλοϊδεατισμός. Και για το τέλος η οικονομία, υπό το «Κλιντον-ικής» έμπνευσης δόγμα «It’s the economy, stupid!»
Στην ακροτελεύτια ενότητα τεκμηριώνεται ο τίτλος της έκδοσης: «Οι κοινωνίες γεννούν το μέλλον τους και βρίσκουν τους ηγέτες που το εκφράζουν. Κανέναν μεσσία δεν χρειαζόμαστε πια. Η ελπίδα μας είμαστε εμείς. Εμείς οι ίδιοι». Με αυτήν την φράση ανοίγει και κλείνει η έκδοση «Δεξία- BLOG- Αριστερά, ελπίδα εμείς οι ίδιοι» του ανεξάρτητου βουλευτή Αρκαδίας κ. Πέτρου Τατούλη, ο οποίος καλεί τους «πολίτες να τινάξουν από πάνω τους το βόλεμα της συνήθειας, να τολμήσουν, να εμπιστευθούν το καινούριο, να πετάξουν πίσω στην εξουσία το κοκαλάκι της συνενοχής. Τι θα κερδίσουν; Θα πάρουν τη ζωή στα χέρια τους».

10 σχόλια

  1. Είστε βέβαιοι ότι ο Δαρδανός εξέδωσε το βιβλίο; Οι εκδόσεις Μίλητος ανήκουν επίσης σ' αυτόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ ΤΙΜΩΡΟΥΝΤΑΙ

    03-02-2009

    Το 1990 όταν τη διακυβέρνηση της Χώρας ανέλαβε η Νέα Δημοκρατία με Πρωθυπουργό τον αρχηαποστάτη και αρχιερέα της διαπλοκής Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ο τότε Υπουργός Εσωτερικών Σωτήρης Κούβελας, με εντολή του αρχηαποστάτη άλλαξε σε χρόνο ρεκόρ τον εκλογικό νόμο υπέρ του πρώτου κόμματος σε βάρος κατά κύριο λόγο του δεύτερου, αλλά και των υπολοίπων.

    Στις εκλογές που έγιναν τον Οκτώβρη του 1993 με το νέο εκλογικό νόμο (συγνώμη εκλογικό έκτρωμα Κούβελα ήθελα να γράψω), ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του, τιμώρησε τόσο την Νέα Δημοκρατία αφού την έστειλε στα έδρανα της αντιπολίτευσης για μια δεκαετία, όσο και τον Κούβελα αφού έκτοτε δεν έχει εκλεγεί βουλευτής.

    Σήμερα ο Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Πάκης Παυλόπουλος, ενεργώντας κατ΄ εντολή του «καταλληλότερου» (sik), προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέροντα:

    • Αφού ξεφτίλισαν με τα καμώματά τους τις διαδικασίες για την δήθεν αναθεώρηση του Συντάγματος.
    • Αφού διέλυσαν το κράτος με την περίφημη «επανίδρυση».
    • Αφού ανέχτηκαν το σκάνδαλο με τους πακιστανούς.
    • Αφού ανέχτηκαν, αν δε το δημιούργησαν, το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών.
    • Αφού δημιούργησαν τη σπείρα των κουμπάρων και ανέχτηκαν τη μιζαδόρικη δράση τους.
    • Αφού δημιούργησαν τα golden boys και ανέχονται να προκαλούν τους πολίτες με τις αστρονομικές τους αποδοχές, τα καπρίτσα και τα προκλητικά γούστα τους .
    • Αφού συνεχίζουν να καλύπτουν τις σκανδαλώδεις συμπεριφορές και ενέργειες πρωτοκλασάτων στελεχών και υπουργών. (ΤΣΙΤΟΥΡΙΔΗΣ, ΣΟΥΦΛΙΑΣ, ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗΣ, ΠΑΥΛΙΔΗΣ, ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΣ, ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ, ΚΟΝΤΟΣ, ΔΟΥΚΑΣ, ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ κ.λ.π.).
    • Αφού ξεπούλησαν και συνεχίζουν να ξεπουλούν τη δημόσια περιουσία.
    • Αφού μείωσαν τους φόρους για τους κεφαλαιοκράτες, αλλά τους αύξησαν για τους μικρομεσαίους, συνταξιούχους, αγρότες, μισθωτούς.
    • Αφού διέλυσαν την κοινωνική ασφάλιση, το σύστημα υγείας, την παιδία, το κράτος δικαίου.
    • Αφού κατήργησαν την αξιοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.
    • Αφού δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλεια των πολιτών και της περιουσίας τους.
    • Αφού επανέφεραν την αδικία και την κρατική βία.
    • Αφού….. Αφού…. Αφού………………………………………………. Αφού.

    Προσπαθούν για μία ακόμη φορά να παίξουν με τον εκλογικό νόμο, με το πρόσχημα της δήθεν ισχυρής κυβέρνησης.

    Προφανώς η δεξιά διακυβέρνηση (συγνώμη αδέξια διακυβέρνηση ήθελα να γράψω, ενθυμούμενος τον αείμνηστο ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ), και ο «καταλληλότερος» (sik), είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως, αλλά και αδίστακτοι.
    Το παρελθόν δεν τους δίδαξε τίποτα. Γι΄ αυτούς το μικροκομματικό συμφέρον και ο εναγκαλισμός με τις καρέκλες της εξουσίας, είναι υπεράνω της Χώρας και του λαού.

    «Δυστυχώς» για τη Νέα Δημοκρατία και τον «καταλληλότερο» (sik), ο λαός τους πήρε χαμπάρι, δεν πρόκειται να τον εξαπατήσουν πάλι με τα ωραία τα λόγια τα μεγάλα.

    Τα παραμυθάκια του στιλ:

    • Όλα τα λεφτά όλα τα κιλά.
    • Αύξηση των δαπανών για την παιδία στο 5% του ΑΕΠ.
    • Μείωση της στρατιωτικής θητείας στους έξι μήνες.
    • Οικογενειακός Γιατρός και αύξηση δαπανών για την υγεία.
    • Μείωση της φορολογίας. (ας θυμηθούμε μερικούς από τους νέους φόρους, ΦΠΑ 19% από 18%, κτηματόσημο, Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, κ.λ.π.).
    • Μικρή και ευέλικτη κυβέρνηση.
    • Περιορισμό του σπάταλου κράτους και εξοικονόμηση πόρων 10.000.000 €. (αντ΄ αυτού έχουμε την ίδρυση της αγροφυλακής, την αύξηση του χρέους, τον υπέρμετρο δανεισμό, τις σκανδαλώδης αμοιβές των golden boys).
    • Σεμνά και ταπεινά.
    • Και…… Και….. Και………… Και τόσα άλλα παραμυθάκια.

    Ευτυχώς για τη χώρα και το λαό η δεξιά διακυβέρνηση και ο «καταλληλότερος» (sik), είναι απερχόμενοι.

    Συγχαρητήρια στο ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ που αρνήθηκαν να παίξουν με τα τερτίπια της δεξιάς και του «καταλληλότερου» (sik).

    Συγχαρητήρια στο ΠΑΣΟΚ και τον Πρόεδρό του ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ που με την υπεύθυνη στάση τους, έβαλαν το συμφέρον της Χώρας και του λαού, πάνω από το κομματικό συμφέρον.
    Την υπεύθυνη στάση τους ο λαός θα την επικροτήσει στις προσεχείς εκλογές.

    Ο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ότι και να γράφει μόνο το όνομα του συγγραφέα είναι όλα τα λεφτά, αξίζει τον κόπο να το αγοράσουμε όλοι. Ένας απο τους ελάχιστους τίμιους πολιτικούς που κοσμούν σήμερα το Ελληνικό κοινοβούλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καινοφανής και πολύ σημαντική Η ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΓΑΠ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σιγά τα ωά!!! Οποιος έχει κάτι να πει, πάει στον εισαγγελέα όχι στα μπλογκ και στα κανάλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΕΤΡΟ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΦΙΕΡΩΣΗ Τ Α Χ Ι Σ Τ Α.

    Κ Α Σ Τ Ρ Ι Τ Α Ρ Ο Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΧΑΣΕ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΟ ΤΡΕΝΟ....ΟΤΑΝ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΒΟΥΤΗΞΕ ΤΑ 30 ΑΡΓΥΡΙΑ ΑΠΟ ΣΟΥΦΛΙΑ...ΤΩΡΑ ΤΣΙΜΠΑ 30 @@@@ ΤΑΤΟΥΛΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Like I said 1nce be4
    ----------------------------

    Την μλκ΄α την αγάπησαν πολλοί

    τον μλ΄κα ουδείς !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. sta @@@@ ti grafei o taratatoulis!!

    exase apo olous!!!
    tora 8a to paizei...

    parti-gia treis///

    piso-mpros!!!
    apo opou ton parei!!

    krima aytoktonise!!
    oust

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΛΑΝΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

    ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ
    ΜΟΝΟ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΝΤΙΜΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!!
    ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΗΠΩΣ ΕΚΑΤΣΑΝ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ??
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση