GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κωνσταντίνος Τσικλητήρας...

Ενα παράδειγμα στις μέρες μας... Aπό τον Νίκο Κρεμμύδα Λίγους μήνες μετά την Ολυμπιάδα της Στοκχόλμης ξέσπασε ο Βαλκανικός πόλεμος. Ο Τσικλη...

Ενα παράδειγμα στις μέρες μας...

Aπό τον Νίκο Κρεμμύδα

Λίγους μήνες μετά την Ολυμπιάδα της Στοκχόλμης ξέσπασε ο Βαλκανικός πόλεμος. Ο Τσικλητήρας θεωρώντας ότι σαν Ολυμπιονίκης που ήταν, έπρεπε να δώσει πρώτος το καλό παράδειγμα, πήγε γραμμή στο γραφείο κατάταξης στην Καλαμάτα και δήλωσε παρών στο κάλεσμα της πατρίδας. Εκεί του πρότειναν να τον στείλουν στο Φρουραρχείο Αθηνών, αλλά αυτός αρνήθηκε.
Ζήτησε να πάει στο μέτωπο για να μην κατηγορηθεί πως απολάμβανε ευνοϊκής μεταχείρισης. Εκεί, στην πρώτη γραμμή, προσβλήθηκε λίγες εβδομάδες αργότερα από μηνιγγίτιδα.
Στις 10 Φεβρουαρίου του 1913, σαν σήμερα πρίν 96 χρόνια, ο μεγάλος – από κάθε άποψη – ήρωας άφησε την...
τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο. Στην κηδεία του τον συνόδευσαν χιλιάδες Αθηναίοι, ραίνοντας το φέρετρό του με μυρτιές, δάφνες και λουλούδια. Ήταν μόλις 25 ετών...."
Πηγή : Ηλίας Μπαζίνας

Καί μία παρατήρηση :
1. Εκτός του ότι ήταν 19 φορές πανελληνιονίκης, εκτός τα δύο αργυρά μετάλια πού κατέκτησε στούς Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου [ 1908 ], κι εκτός το χάλκινο μετάλιο πού πήρε επιπλέον,- εκτός από το χρυσό, στούς Ολυμπιακούς αγώνες της Στολχόλμης, υπήρξε καί ο πρώτος τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού (που ίδρυσε το 1908 ο συναθλητής του στον Πανελλήνιο Γεώργιος Καλαφάτης με την επωνυμία Ποδοσφαιρικός Όμιλος Αθηνών αρχικά γιά να μετονομαστεί το 1924 σε Παναθηναικό ] ..... ! .
Αν μάλιστα προσθέσει κανείς, ότι κατάγονταν από πλούσια καί παραδοσιακή οικογένεια, - ο πατέρας του ήταν γιατρός, καί εξέχον μέλος της τοπικής κοινωνίας.... , τότε μάλλον πρέπει να παραδεχτούμε ότι ο Τσικλητήρας αδίκησε τον εαυτό του.... Σήμερα θα τον θυμόμαστε σαν τον ...μακροβιότερο Ελληνα βουλευτή ! Καί μάλλον ...άκοπα γιαυτόν!

7 σχόλια

  1. κάτι σαν τις 45 μέρες θητεία του Αϊβαλιώτη δηλαδή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπορεί να γινότανε και δήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τον Τσιπρα μου θυμίζει , τέτοιο παλικάρι είναι και αυτός !!!!

    shkat

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ,ΔΕΝ ΕΝΟΩ,ΤΙΣ ΑΔΕΛΦΟΥΛΕΣ ΤΥΠΟΥ bloopers team ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΜΙΑ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ,Σ'ΑΥΤΗΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αϊβαλιώτη,ράμπο ακούς ή κρύβεσαι?

    Ψευτοπατριώτες μόλις ακουστεί η πρώτη κουμπουριά πρώτοι στα πλοια και πρώτοι(και καλύτεροι)δοσίλογοι

    shkase!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σήμερα θα τον θυμόμαστε σαν τον ...μακροβιότερο Ελληνα βουλευτή ! Καί μάλλον ...άκοπα γιαυτόν!
    ----------

    Μήπως εννοεί " θα τον θυμόμασταν..."?

    Μάθε ελληνικά, επιτέλους! Μας τύφλωσες, αγράμματε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ανώνυμε 2.51 :
    Αυτό σε μάρανε εσένα ;

    Τσίπρας, Αιβαλιώτης και τόσοι άλλοι βουλευτές κοπανατζίδες, δεν σ΄ένοιασαν ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση