GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Αβραμόπουλος οργανώνει...

...την μεγάλη κονόμα στην Υγεία! . Του Χρήστου Κίτσιου από το http://www.apneagr.blogspot.com/ Οπισθεν ολοταχώς ως προς τον αρχικό σχεδιασμό...

...την μεγάλη κονόμα στην Υγεία!
.
Του Χρήστου Κίτσιου
από το http://www.apneagr.blogspot.com/


Οπισθεν ολοταχώς ως προς τον αρχικό σχεδιασμό του να δημιουργήσει για πρώτη φορά ένα σαφές πλαίσιο λειτουργίας για τις υπηρεσίες πρόληψης και διάγνωσης στη χώρα μας κάνει το υπουργείο Υγείας, αδιαφορώντας για το όργιο μαύρου χρήματος, διαφθοράς, ανυποληψίας εξετάσεων που χαρακτηρίζει τη συγκεκριμένη αγορά.
Υπό το κράτος των πιέσεων από πλευράς ιατρών και σε προεκλογική πλέον πορεία, το υπουργείο κάνει στροφή 180 μοιρών και ετοιμάζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να προωθήσει νέο προεδρικό διάταγμα που να επαναφέρει ‘από την πίσω πόρτα’ τη διάταξη, οι ιατροί ή ο ιατρός στο όνομα του οποίου εκδίδεται η άδεια λειτουργίας του διαγνωστικού κέντρου να κατέχει το 51% τουλάχιστον του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΠΕ ή της ΑΕ η οποία το ελέγχει.Διάταξη η οποία είχε... κριθεί αντισυνταγματική μόλις στο τέλος του 2007 από το Συμβούλιο της Επικρατείας και η οποία αποτέλεσε τη...
βασική τροχοπέδη για την προώθηση μεγάλων επενδύσεων στην αγορά πρόληψης και διάγνωσης και βεβαίως για τον περιορισμό των τεράστιων δαπανών υγείας από πλευράς ταμείων.
Μετά από χρόνια δικαστικών αγώνων, η Ολομέλεια του Σ.τ. Ε απέρριψε το Προεδρικό Διάταγμα 84 του 2001 (γνωστό ως διάταγμα του Αλ. Παπαδόπουλου), κρίνοντας αντισυνταγματική τη διάταξη που επέβαλε οι ιατροί ή ο ιατρός στο όνομα του οποίου εκδίδεται η άδεια να κατέχει τουλάχιστον το 51% του μετοχικού κεφαλαίου του διαγνωστικού κέντρου.
Αμέσως μετά την απόφαση του Στ. Ε, ξεκίνησε η προεργασία του υπουργείου Υγείας για δημιουργία νέου πλαισίου λειτουργίας των υπηρεσιών πρόληψης και διάγνωσης οι οποίες προσφέρονται από ιδιώτες. Τέσσερα σχέδια προεδρικού διατάγματος προέκυψαν από την παραπάνω προεργασία, κανένα όμως εξ αυτών δεν προωθήθηκε για υπογραφή στον Πρόεδρο της χώρας. Αιτία, η φημολογούμενη διάσταση απόψεων μεταξύ του κ. Αβραμόπουλου και του τότε υφυπουργού Υγείας κ. Γιαννόπουλου.
Συναίνεση. Το τελευταίο από τα τέσσερα προσχέδια, δεν όριζε ρητώς ότι οι ιδιώτες θα μπορούν να κατέχουν ως και το 100% του μετοχικού κεφαλαίου των ΑΕ ή ΕΠΕ που ελέγχουν διαγνωστικά κέντρα, απόφευγε όμως να επιβάλει και τη διακράτηση του 51% από τον ιατρό, στο όνομα του οποίου λειτουργεί το διαγνωστικό κέντρο. Ρύθμιση, που παρότι δεν ενθουσίαζε τις ιδιωτικές κλινικές και τις αλυσίδες διαγνωστικών κέντρων απολάμβανε της συναίνεσής τους.
Τελικώς, ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος δεν προώθησε κανένα από τα προσχέδια Προεδρικού Διατάγματος και με μια πολιτική τρίπλα – όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων –μετέθεσε τις όποιες αποφάσεις, δηλώνοντας ότι θα υπάρξει νομοσχέδιο που να ρυθμίζει στο σύνολό της τη λειτουργία των υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Νομοσχέδιο που επίσης δεν κατατέθηκε ποτέ.
Έτσι, σήμερα ο κριτής για το αν ένας ιδιωτικός όμιλος υπηρεσιών υγείας μπορεί να προχωρήσει σε επένδυση για τη δημιουργία διαγνωστικού κέντρου το οποίο να ελέγχει κατά 100% εξαρτάται από την κάθε Νομαρχία.Oι περισσότερες κινούνται με το παλαιό καθεστώς. Ωστόσο, στη νομαρχία Αθηνών, ο νομάρχης κ. Γιάννης Σγουρός, από τις 19 Ιανουαρίου συμπεριέλαβε στον οδηγό υπηρεσιών της νομαρχίας την οδηγία να περιλαμβάνονται αιτήσεις αγοράς ή δημιουργίας διαγνωστικού κέντρου, με βάση την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, ήτοι χωρίς να έχει γιατρός το 51%. Το 'παράθυρο' λοιπόν στην Αθήνα άνοιξε, αλλά ουδείς ξέρει αν και πότε θα… κλείσει!
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι η Euromedica, για παράδειγμα, να κατέχει το 100% κάποιων διαγνωστικών κέντρων (πάνω από 11), ενώ στα υπόλοιπα (πάνω από 35) κατέχει μόλις το 49% και το 51% οι ιατροί.Το τι πραγματικά ισχύει δεν το ξέρει ακριβώς… κανείς. Και η κατάληξη της παράνοιας που περιγράφτηκε είναι να μην προωθείται καμιά μεγάλη επένδυση στον τομέα των υπηρεσιών διάγνωσης και πρόληψης εδώ και χρόνια, παρά την αυξανόμενη ζήτηση για υπηρεσίες ποιότητας από πλευράς καταναλωτών.Χαρακτηριστικό είναι ότι μετά από τόσα χρόνια λειτουργίας των ιδιωτικών νοσοκομείων στη χώρα μας, μόλις πρόσφατα ξεκαθάρισε και τυπικά ότι μπορούν να δέχονται στα εξωτερικά τους ιατρεία για εξετάσεις διάγνωσης και πρόληψης εξωτερικούς ασθενείς. Το αν μπορούν οι κλινικές να δημιουργούν διαγνωστικά κέντρα ή απαγορεύεται δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη.Όπως δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη αν η υπηρεσία νοσηλείας μιας ημέρας (one day clinic) ανήκει στην σφαίρα των κλινικών ή της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Η παραπάνω ασάφεια ακύρωσε μια μεγάλη επένδυση για δημιουργία κέντρων ομορφιάς και υγείας που προωθούσε για την ελληνική αγορά μεγάλος ισπανικός όμιλος.
Μαύρο χρήμα.Το σημαντικότερο όμως είναι η αμφιβολία για την αξιοπιστία των υπηρεσιών που προσφέρονται και τα παράθυρα διαφθοράς και μαύρου χρήματος, που δημιουργούν νοσηρά φαινόμενα στον πιο ευαίσθητο ίσως χώρο επιχειρηματικής δραστηριότητας για το κοινωνικό σύνολο, στις business της Υγείας.
Η αγορά υπηρεσιών διάγνωσης και πρόληψης θυμίζει λίγο βιντεάδικα της δεκαετίας του 80. Σε κάθε γειτονιά υπάρχουν τα γνωστά σε όλους μας 'μικροβιολογικά εργαστήρια' τα οποία ανήκουν ουσιαστικά σε ένα ιατρό και λειτουργώντας με ελάχιστο προσωπικό αναγκάζονται να αναθέτουν φασόν τις περισσότερες εξετάσεις που διενεργούν σε μεγαλύτερα κέντρα ή σε εργαστήρια που έχουν δημιουργηθεί για να τα εξυπηρετούν.Στο παρελθόν έχουν υπάρξει εκατοντάδες καταγγελίες για ανεπιτυχείς διαγνώσεις, λάθη και παραλείψεις, χωρίς όμως να ιδρώνει το αυτί κανενός υπευθύνου. Τα μικροβιολογικά εργαστήρια υπολογίζεται ότι κάνουν το 70% (περί τα 190 εκατ. ευρώ) του συνολικού τζίρου (270 εκατ. ευρώ) της αγοράς πρόληψης και διάγνωσης.
Από την πλευρά τους, οι τρεις μεγάλοι του κλάδου – Βιοϊατρική, Ε uromedica και Ιατρικό - κατέχουν μόλις το 30% της αγοράς και η ανυπαρξία πλαισίου τις εμποδίζει, όπως και τους υπόλοιπους παίκτες του κλάδου (Υγεία, Ιασώ, Metropolitan), να προχωρήσουν σε μεγάλες επενδύσεις.Μια μόνο μεγάλη επένδυση για δημιουργία ενός πλήρως εξοπλισμένου διαγνωστικού κέντρου (από τη Βιοϊατρική) διενεργήθηκε τα τελευταία χρόνια στην πρωτεύουσα, παρά το γεγονός ότι η ζήτηση για οργανωμένες υπηρεσίες πρόληψης και διάγνωσης αυξάνεται από πλευράς καταναλωτών.
Στον αντίποδα ανθούν οι κάτω από το τραπέζι συμφωνίες μεταξύ επιχειρηματιών και ιατρών. Σύμφωνα με την πάγια πρακτική, οι επιχειρήσεις φέρονται να αγοράζουν το 49% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕ που ελέγχει το διαγνωστικό κέντρο και για το υπόλοιπο ποσοστό ή μέρος αυτού υπογράφεται… ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ ιατρών ή ιατρού και του επιχειρηματία.
Η παγκόσμια πρωτοτυπία στερεί από το δημόσιο φορολογικά έσοδα, απαραίτητες επενδύσεις για δημιουργία νέας γενιάς επενδύσεων, ενώ επιβαρύνει τα ταμεία με δεκάδες εκατομμύρια, μια και ο μεγάλος όγκος των εξετάσεων των ασφαλισμένων τους διενεργείται σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα, που λειτουργούν χωρίς σαφές πλαίσιο και την απαραίτητη εποπτεία.Το ερώτημα είναι ως πότε θα διαιωνίζεται αυτή η αρρωστημένη κατάσταση με την ανοχή, αν όχι τη συναίνεση, του κ. Αβραμόπουλου…

18 σχόλια

  1. ο κυριοσ ΤΙΠΟΤΑ το μονο που κανει μέχρι τώρα είναι να εφαρμόζει την πολιτική της ΝΔ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟΥ ΕΣΥ


    ΚΟΝΟΜΑΝΕ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΦΑΝΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΙ

    ΜΑΥΡΟ ΣΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη ασχολεισθε με τον , ΤΙΠΟΤΑ.Δεν αξιζει τον κοπο ,τον καιρο μας χανουμε ολοι μας.Αυτοςπου δεν εχει να επιδειξει τιποτα στην δημοσια ζωη του τοπου ,αυτος που δεν εχει προωθησει ουτε ενα μετρο για την καλυτερευση της δομοσιας υγειας.Οπου τον βρειτε γιαουρτοστε τον.Με εκεινες τις μεζονετες στην Παρο θα ασχοληθει κανεις???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η οικονομική ύφεση έχει αναπόφευκτα τις επιπτώσεις της.
    Πάλι στα ληγμένα το έριξαν οι μουτζαχεντίν πρασινοφρουροί.
    Ξάπλα και μπόλικο νεράκι παιδάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΥΡΙΑΚΟΥ: ΠΙΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

    Μερικά από τα δεκάδες μελανά σημεία της διοίκησης Κυριακού σαν μέλος της ΕΟΕ μεταξύ 2005-2009 που θα ήθελε να ξεχάσει κάθε Έλληνας:

    1. Απογοητευτική συγκομιδή μεταλλίων στο Πεκίνο. Η Ελλάδα πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ σε πτώση που έφτασε το 75%. Ποτέ μέχρι τώρα χώρα που διοργάνωσε Ολυμπιακούς Αγώνες δεν πήγε τόσο χάλια στην επόμενη διοργάνωση. Η μεγαλύτερη πτώση πριν από την Ελληνική ήταν 33%.
    2. Είδαμε να μεταφέρονται στον Τύπο ψεύτικες δηλώσεις, όπως αυτή που δεν έκανε ποτέ ο Ζακ Ρογκ περί «χρυσού στη ντόπα», δηλώσεις συκοφαντικές και δυσφημιστικές για την Ελλάδα.
    3. Διεκδικήσαμε τους 1ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νεότητας, διοργάνωση που κέρδισε η Σιγκαπούρη το 2010. Στο έγγραφο αξιολόγησης η ΔΟΕ αναφέρει ότι η Ελληνική υποψηφιότητα περιλαμβάνει μεγάλο «ρίσκο».
    4. Μία μόλις ψήφο πήραμε στην υποψηφιότητα για τη διοργάνωση του Ολυμπιακού Συνεδρίου του 2009, ενώ μετά το στραπάτσο τα «πυρά» συγκέντρωσε ο Λάμπης Νικολάου και όχι τυχόν λάθος κινήσεις.
    5. Δεν είδαμε καμία ενέργεια από πλευράς ΕΟΕ στο θέμα το ντόπινγκ τα τελευταία 2 χρόνια, ενώ απούσα είναι η Ελλάδα και από τα διεθνή όργανα.
    6. Η ΔΟΕ μείωσε τις ημέρες της Λαμπαδηδρομίας επί Ελληνικού εδάφους από 10 σε 6 και έφτασε στο σημείο να ζητά υπογραφή συμβολαίου μετά το 2006 για λόγους που δεν εξήγησε ποτέ.
    7. Αρκετοί πρόεδροι Ομοσπονδιών κυνηγήθηκαν μέσα από την περιβόητη ΕΦΙΠ, Λοβέρδος (Μοντέρνο Πένταθλο), Δημητρόπουλος (Γυμναστική), Πετρόπουλος (Πάλη), Πραγαλός (Τεκβοντό), Αρβανίτης (Τρίαθλο) με αποκορύφωμα την εμμονή προς τον Βασίλη Σεβαστή (Στίβος) που αν και καταδικάστηκε από την ΕΦΙΠ, δικαιώθηκε από το ΑΣΕΑΔ. Μέχρι και διαιτητές του μπάσκετ που έκαναν λάθη σε αγώνα του Πανελληνίου οδηγήθηκαν στο… καθαρτήριο της ΕΦΙΠ.
    8. Όσοι περιμένουν τα ανταποδοτικά από το Στάδιο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» που θα διεκδικούσε ο Μίνωας Κυριακού, θα πρέπει να περιμένουν ακόμα…
    9. Σε όλα τα παραπάνω προσθέστε ίντριγκες, μηχανοραφίες και… αδειάσματα μελών της ΕΟΕ, αλλά και συμβούλων του, δημιουργία αυλής με αυλικούς, υποτακτικούς και παρατρεχάμενους.
    10. Τέλος ακόμα περιμένουμε και εμείς, αλλά και οι ξένοι στη ΔΟΕ και την IAAF, το διεθνές μίτινγκ στην Ολυμπία.
    11. Καταδικάστηκε δύο φορές ο πρόεδρος της ΕΟΕ για αυθαιρεσίες
    12. Αποκάλεσε νεκρή την Χαλκιά για το θέμα του ντόπιγκ που είναι απαράδεκτο και δείχνει εμπάθεια προς το πρόσωπο της αθλήτριας και όχι προς την ενέργεια.
    13. Έχει αφήσει απλήρωτους τους αθλητές τουν ΠΓΣ και από το μήτιγκ Τσικλητήρεια
    14 Το κανάλι που προεδρεύει θα έπρεπε να είναι προσεχτικό στις μεταδόσεις του από την στιγμή που επέλεξε να είναι πρόεδρος της ΕΟΕ. Όχι να βλέπουμε σκουπίδια που μόνο ήθος και παιδεία δεν καλλιεργούν. Αν δεν θέλει ας μην είναι στην ΕΟΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΛΥΣΤΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΕΞΙΣΩΣΗ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

    ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΡΧΑΡΙΩΝ?

    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ; ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ;

    ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΟΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ 50.000- 200.000 ΤΟ ΜΗΝΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.

    ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΒΙΛΕΣ ΜΕ ΤΖΑΚΟΥΖΙ, ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΠΕΤΡΑΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΥΝΕΣ ΤΩΝ 30.000 ΕΥΡΩ.

    ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΜΕΤΡΑ ΓΙΩΤ ΚΑΙ ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ ΚΟΡΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΟΙΣΩΝ ΜΕΓΑΛΟ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ.

    ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ, ΚΑΛΟ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από το χθεσινό τρωκτικό!
    Αποκλειστικό.
    ΜΗΝΥΣΗ ΥΠΕΒΑΛΕ Ο ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ – ΤΟ ΟΣΚΑΡ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΟΥ.
    Αλητεία από την Ν.Δ!
    Έριξε ειδικό χημικό που πιάνει μόνο τα μάτια του Γιωργάκη!
    Δείτε όλους με το βέλος δεν τους πιάνει το δακρυγόνο.
    Δείτε τον άλλον πίσω που όχι μόνο δεν έχει πρόβλημα αλλά τραβάει και με κάμερα. Ο Γ.Μίχας έπεσε μετά κάτω αλλά εδώ είναι μια χαρά.
    Ο έτερος ούτε τα χέρια δεν σηκώνει να σκουπίσει τα μάτια του!
    Το Όσκαρ α’ ανδρικού ρόλου στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, ο Μίχας με εξαιρετικές πιθανότητες για το Όσκαρ β’ ανδρικού ρόλου..
    Το video μελετάνε αυτή την ώρα και στο hollywood πριν την τελική απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Επί πασόκ, μήπως θυμάσαι πόσα παίρνανε, ειδικά οι αγρότες;
    Μήπως θυμάσαι τα δισεκατομμύρια χρέη προς τους δήμους, που ήταν οι υπάλληλοι απλήρωτοι για 8 μηνες;
    Μήπως θυμάσαι τα ατέλειωτα χρέη των ταμείων προς τα νοσοκομεία (με επίσημα στοιχεία είχαν φτάσει σχεδόν τα 4 δισ το 2004);
    Αλλά ξέρω, θα μου απαντήσεις όπως έχεις κάνει και στο παρελθόν.
    Οι πασόκοι τιμωρήθηκαν το 2004, άς μιλήσουμε για τη Ν.Δ. τώρα.
    Φίλε μου, είναι φυσιολογικό να σε επικροτούν οι σοσιαλιστές ομοιδεάτες σου, στο κάτω κάτω βλέπετε τα πράγματα μέσα από το ίδιο ιδεολογικό φίλτρο.
    Σκέψου όμως λίγο τα πράγματα και από την πλευρά ανθρώπων που δεν είναι φανατικοί οπαδοί σε κάποιο κόμμα.
    Αυτοί οι άνθρωποι που δεν έχουν τίποτε προσωπικά να κερδίσουν ή να χάσουν από το ποιός κυβερνάει, ψηφίζουν βασιζόμενοι πρώτα στο ένστικτό τους και δεύτερο στην κοινή λογική.
    Στην προκείμενη περίπτωση, η πάγια πρακτική του πασόκ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ - ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΕΛΠΙΔΩΝ είναι πολύ μπαγιάτικη για να είναι αποτελεσματική.
    Δηλαδή ο Γιωργάκης βγήκε από παρθενογέννεση; Δεν ήταν συμμέτοχος σε όλα αυτά τα 20 χρόνια κακοδιαχείρισης και διαφθοράς; Νομίζετε ότι θα πουλήσει πάλι νέες προσδοκίες, επειδή ο Σημίτης του πέρασε τη σκυτάλη, μάλιστα με τόσο δεικτικά αντιδημοκρατικό τρόπο;
    Για όνομα του θεού, ο Γιωργάκης δεν είναι ούτε Λοβέρδος, ούτε Αντωνίου, ούτε Ραγκούσης, ούτε Παπακωνσταντίνου. Είναι όχι μόνο μία απόλυτα νερόβραστη πολιτική παρουσία αλλά και ο γιός του ανθρώπου που (καλώς ή κακώς) οι μισοί Έλληνες πιστεύουν ότι κατάστρεψε τα ήθη και την οικονομία της Ελλάδας.
    Πώς είναι δυνατό να δώσει ελπίδα στους Έλληνες αυτός ο άνθρωπος, στην καλύτερη περίπτωση θα συσπειρώσει τους πασόκους (και μόνο εφόσον τον βοηθήσουν τα κανάλια, αλλιώς κλάφτα χαράλαμπε).
    Αν στο πασόκ είχαν αντικατασταθεί τα σαπισμένα πρόσωπα του πράσινου παρελθόντος με νέους και πιό σοβαρούς ανθρώπους, θα ξανάβγαιναν άνετα.
    Τώρα δεν το βλέπω, με τίποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΟΔΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ! ΚΑΛΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ;
    1. Η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών επιφυλάσσει νέα ήθη για τους Έλληνες πολίτες. Όπως αποκάλυψε χθες η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Οικονομίας, Λ. Κατσέλη, το Επικαιροποιημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης 2008 - 2011, όχι μόνο δεν έχει κατατεθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για συζήτηση, αλλά έχει αναρτηθεί μόνο στα αγγλικά στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Διατίθεται, επίσης, μόνο στην αγγλική έκδοση της ιστοσελίδας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών! Είμαστε η μόνη χώρα (μαζί με την Ολλανδία), που δεν έχει καταθέσει ακόμα το Πρόγραμμα στην εθνική της γλώσσα.
    2. Προφανώς, οι επιτελείς του κ. Παπαθανασίου είναι ακόμα «χαμένοι στη μετάφραση» του Προγράμματος Σταθερότητας από την αγγλική στην ελληνική γλώσσα. Χαμένη τελικά είναι η χώρα από την προχειρότητα, την αναξιοπιστία και την αναποτελεσματικότητα στην άσκηση οικονομικής πολιτικής. Από την παντελή απουσία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για έξοδο από την κρίση. Στα περί έλλειψης σχεδίου, συμφωνούν πλέον μαζί μας και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Είναι διαπίστωση που έκανε σήμερα το πρωί, ο κ. Αβραμόπουλος, στο ραδιόφωνο του Alpha.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 1. Δαπάνες λειτουργίας του δημοσίου. Πώς το είπε ο κ. Καραμανλής στη Βουλή στις 22/12/2003; «Όταν χάνονται 10 δις ευρώ το χρόνο στη γραφειοκρατία και τη διαφθορά, μη ρωτάτε κύριοι της κυβέρνησης από που θα βρεθούν πόροι για κοινωνική πολιτική!». Αποτέλεσμα μετά από 5 χρόνια;
    • Οι δαπάνες λειτουργίας του δημοσίου αυξήθηκαν κατά 16,5 δις ευρώ τουλάχιστον.
    • Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το κόστος της γραφειοκρατίας στη χώρα μας υπερβαίνει τα 15 δις ευρώ το χρόνο.
    2. Δημόσιος τομέας. Τι έλεγε το Πρόγραμμα της Ν.Δ.; «Προβλέπουμε τετραετές πρόγραμμα συγχώνευσης και κατάργησης υπηρεσιών για τον περιορισμό της έκτασης του δημοσίου». Αποτέλεσμα;
    • Με τα στοιχεία που έχουμε μέχρι το τέλος του 2006, ίδρυσαν 3 νέα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, 8 νέα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, 5 νέες Εθνικές Αρχές, 4 νέες Γενικές Γραμματείες, 3 νέες Ειδικές Γραμματείες, 398 νέες αμειβόμενες Επιτροπές, 32 νέες αμειβόμενες Ομάδες Σχεδιασμού, 165 νέες θέσεις Συμβούλων σε Υπουργεία και Οργανισμούς.
    • Από τον Μάρτιο του 2004 έως το τέλος Ιουνίου του 2008 η κυβέρνηση της Ν.Δ. ενέκρινε συνολικά 671.016 προσλήψεις διαφόρων κατηγοριών. Η συντριπτική πλειοψηφία αυτών των προσλήψεων είναι ρουσφετολογικές και άχρηστες. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο 2000-2003, μόλις μία στις εννιά θέσεις απασχόλησης που δημιουργούνταν ήταν στο δημόσιο. Επί Ν.Δ., την τελευταία πενταετία, η αναλογία είναι μία στις τέσσερις!
    3. Μισθοί και αμοιβές διοικήσεων ΔΕΚΟ κλπ. Πώς το είπε ο κ. Καραμανλής στη Βουλή κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του στις 20/3/2004; «Στη Νέα Διακυβέρνηση, η διοίκηση δίνει το παράδειγμα. Οι σημερινοί, συχνά προκλητικοί, μισθοί των διοικητών επιχειρήσεων και οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, περικόπτονται». Ιδού οι κομμένοι μισθοί:
    • Ενδεικτικά: Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας: συνολικές αμοιβές άνω των 600.000 ευρώ το χρόνο. Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής: 300.000 ευρώ το χρόνο. Διευθύνων Σύμβουλος στα Ελληνικά Πετρέλαια: 270.000 ευρώ το χρόνο. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΟΠΑΠ: περίπου 500.000 ευρώ το χρόνο. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΗ: 300.000 ευρώ το χρόνο.
    4. Διαφθορά. Τι έλεγε ο κ. Καραμανλής στις 29/9/2003; «Η Ελλάδα κατρακυλά ασταμάτητα στη λίστα της διεθνούς κατάταξης για τη διαφθορά. Από την 25η θέση το 1997, έφτασε στην 44η φέτος!». Τι έγινε την τελευταία πενταετία; Η Ελλάδα υποβιβάστηκε στην 57η θέση της διεθνούς κατάταξης!.

    ΑΝΤΙ ΝΑ ΔΙΑΣΥΡΟΝΤΑΙ, ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΣ ΜΙΑ-ΜΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ, ΔΕΝ ΑΠΟΣΥΡΟΝΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΟΙ ΙΔΙΟΙ; ΑΦΟΥ ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ. ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΥΠΟΚΡΙΝΕΣΑΙ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΟΤΙ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ, ΜΟΝΟ ΘΥΜΗΔΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ…
    1. ΕΝΙΑΙΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ. «Η πρώτη επισήμανση είναι ότι το Ενιαίο Τέλος είναι κοινωνικά δίκαιο, και είναι κοινωνικά δίκαιο διότι επιβάλλεται στο σύνολο των πολιτών, στο σύνολο δηλαδή των φυσικών και νομικών προσώπων, χωρίς τις εξαιρέσεις που υπήρχαν στο παρελθόν στο φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας. Διευρύνεται, η φορολογική βάση και πιστεύω ότι αυτή η σημαντική διεύρυνση της φορολογικής βάσης που γίνεται είναι από τα ζητούμενα της αναμόρφωσης του φορολογικού μας συστήματος». Αντώνιος Μπέζας, 16/1/2008, κατά την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο θέσπισε, μεταξύ άλλων, το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων.
    • «Κοινωνικά δίκαιο», λοιπόν, ήταν για τον κ. Μπέζα, και τότε και τώρα υφυπουργό οικονομικών, το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων. Τα ίδια έλεγε φυσικά και ο τότε υπουργός οικονομικών. Και καλά έκαναν αφού η οικονομική πολιτική ήταν ομόφωνη κυβερνητική πολιτική με τη σφραγίδα του σημερινού πρωθυπουργού. Πώς το είχε πει ο κ. Καραμανλής, στις 9 Ιουνίου 2005 όταν το ΠΑΣΟΚ υπέβαλε πρόταση μομφής κατά του κ. Αλογοσκούφη; «Ζητώ να μετατραπεί η συζήτηση αυτή σε συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η οικονομία και ο προϋπολογισμός ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΝΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. Είναι γενικότερη, συλλογικότερη πολιτική της κυβέρνησης»
    • Οι ίδιοι λοιπόν που ψήφισαν ως «κοινωνικά δίκαιο» το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων πριν από μόλις ένα χρόνο, έρχονται σήμερα και διαρρέουν ότι θα το καταργήσουν και θα επαναφέρουν τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας τον οποίο κατήργησαν πάλι πριν ένα χρόνο!
    2. ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ. Οι ίδιοι δεν δίστασαν να καταργήσουν το αφορολόγητο των 10.500 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες, φορολογώντας ακόμη και εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας. Πώς το είχε πει ο σημερινός πρωθυπουργός στη συνέντευξη τύπου στη Δ.Ε.Θ. στις 7/9/2008; «Όταν έρχεται η ώρα να πάρεις δύσκολες αποφάσεις, μεσούσης μιας διεθνούς κρίσης…. καλείσαι να επιλέξεις- εκλήθην αν θέλετε ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΩ, ποιος είναι ο προσφορότερος τρόπος να αντιμετωπιστεί…Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος όταν λαμβάνονται φορολογικά μέτρα…Όταν λοιπόν συμβαίνει αυτό, πρέπει να το κάνεις με όσο γίνεται δικαιότερο κοινωνικά τρόπο». «Κοινωνικά δίκαιη», λοιπόν, και η κατάργηση του αφορολόγητου στους ελεύθερους επαγγελματίες. Και έρχονται τώρα οι ίδιοι και διαρρέουν ότι θα το επαναφέρουν πάλι για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης…
    3. ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΠΑΤΑΛΗ. Οι ίδιοι, ήρθαν στην εξουσία το 2004 υποσχόμενοι περιορισμό της κρατικής σπατάλης κατά 10 δις ευρώ το χρόνο και από εκεί θα έβρισκαν τους πόρους για κοινωνική πολιτική. Και αντί να περιορίσουν την σπατάλη, οι κρατικές δαπάνες αυξήθηκαν πάνω από 20 δις. Τώρα, οι ίδιοι, λένε ότι στο Τριετές Πρόγραμμα Σταθεροποίησης και Ανάπτυξης, ένα κουρελόχαρτο όπως και ο προϋπολογισμός του 2009, το βάρος θα πέσει στον…περιορισμό της κρατικής σπατάλης! Και οι δυο υφυπουργοί για τα έσοδα και για τις δαπάνες οι οποίοι τώρα θα κληθούν να εφαρμόσουν το νέο πρόγραμμα σταθερότητας είναι οι ίδιοι υφυπουργοί που απέτυχαν στα έσοδα και τις δαπάνες στους προηγούμενους προϋπολογισμούς.
    4. Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Την απίστευτη κοινωνική αναλγησία και διαχειριστική ανικανότητά τους, πέντε χρόνια τώρα; Ή την απύθμενη υποκρισία τους ότι τώρα νοιάζονται και μπορούν; Οι πολίτες γνωρίζουν: η αποχωρούσα κυβέρνηση μας οδήγησε στην κρίση, πριν την διεθνή κρίση, με την άδικη κοινωνικά πολιτική της και τη διαχειριστική ανικανότητά της. Μήπως είναι προτιμότερο αντί να διασύρονται καθημερινά αποσύροντας μια-μία τις πολιτικές τους, να αποσυρθούν μια και καλή οι ίδιοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το Giorgakis έχει τόσα οράματα και τέτοιες νέες ιδέες που όλοι εκεί στο πασόκ έχουν πάθει την πλάκα τους!
    Κοιτάζονται μεταξύ τους και λένε: πως τα σκέπτεται αυτά, είναι το κάτι άλλο το άτομο.
    Και μετά κρύβονται στα γραφεία τους και γελάνε μέχρι δακρύων.
    Άλλοι πάλι κλαίνε πραγματικά γιατί διαφορετικά περίμεναν ότι θα εξελιχθεί το κόμμα τους και κατάντησε ο θίασος του καραγκιόζη (μού αρέσει που ΑΚΟΜΗ το ονομάζουν κίνημα όχι κόμμα-και γαμώ τους επαναστάτες ο Ραγκούσης, η Ξενογιαννακοπούλου, η Λούκα, η Καραχασάν και ο Βαλιανάτος).
    Εξαιρετικές ιδέες έχει το άτομο σου λέω, όπως αυτή για την παιδεία.
    Εάν τώρα, ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, γυρίσω και τον ρωτήσω σε ποιά χώρα της γής έχουν καταργήσει τα σχολεία και τους καθηγητές και τους έχουν αντικαταστήσει με ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, θα μου απαντήσει ότι είμαι παλιοσυντηρητικός και δεν μου αρέσουν τα υψηλά οράματα και οι νέες ιδέες.
    Φαντάσου τον τώρα τι ιδέες θα έχει για να θωρακίσει την Ελλάδα από την παγκόσμια οικονομική ύφεση. Μόνο εκείνο το χαζοζαρούμενο ο Παπακωνσταντίνου μπορεί να τα πιστεύει αυτά.
    Τώρα που το θυμήθηκα, αυτός ο κουραμπιές με τη γραβάτα δεν μπορεί να αλλάξει λίγο την κασέτα; Όλη μέρα μας περιγράφει πως ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ο Ελληνικός λαός, παίξε και κάτι άλλο γλυκέ μου.
    Μας έχει πρήξει τα ούμπαλα, κάθε μέρα τα ίδια λέει.
    Ούτε ασφαλιστής να ήτανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΡΕ ΠΑΠΑΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΖΑΛΙΣΕΙ Τ' ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΥ... ΜΗΠΩΣ Σ'ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Βρε τον ανεκδιήγητο "υπουργό" τίποτε δεν αφήνει όρθιιο στην υγεία. Καιρός να του κόψει ο Καραμανλής τη φόρα. Αλλά, τολμά; Τις περισσότερες λαμογιές τις ξεκί΄νησε ο ίδιος και τον έχουν δεμένο χειροπόδαρα!
    Γερμανοηπειρώτης / Φραγκφούρτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ...

    Φανταστείτε τι γινόταν με τους πασοκους όταν δεν υπήρχε Διαδίκτυο!

    Φανταστείτε πόσα δεν μπορούσαμε να μάθουμε για τους σοσιαΛΗΣΤΕΣ!

    Φανταστείτε την Ελληνική Δημόσια Περιουσία σαν ένα τεράστιο καζάνι και πόσες σοσιαληστρικές κουτάλες ήταν μέσα χωμένες, και να τρώνε χωρίς να τους βλέπει κανείς μας!

    Πόσες συμφωνίες με γερμανούς έγιναν κάτω απ' το τραπέζι εις βάρος μας!



    Το σύνταγμα πρέπει να απαγορεύει ρητώς σε κάθε Βλάχο, Γερμανό και Αρβανίτη να αναμειγνύεαι στην Ελληνική Πολιτική.

    Οι αλλοδαποί θα είναι πάντα επιζήμιοι για την Ελλάδα όπως υπήρξαν και στο παρελθόν.

    Εάν οι Έλληνες δεν το φροντίσουν αυτό το βασικό ζήτημα, θα είναι άξιοι για ό,τι παθαίνουμε και πρόκειται να πάθουμε συνολικά.

    Επί αιώνες έχουμε αφήσει τα βαρβαροειδή να κυκλοφορούν παντού ανεξέλεγκτα. Ακόμα και μετά την εκθρόνιση των Βαυαρών, συνέχισε η εισροή Γερμανών καιροσκόπων φαγάδων, ενώ αφήσαμε Βλαχοαρβανίτες γεμάτους ληστρικό θράσος να αλωνίζουν κι αυτοί από κοντά!

    Έχετε δει ποτέ ευρωπαϊκή χώρα να αφήνει έλληνες να παίρνουν πολιτικά αξιώματα, να γίνονται βουλευτές και υπουργοί, και μάλιστα υπουργοί Εξωτερικών?
    Εμείς γιατί να αφήνουμε τέτοιους αλλοδαπούς να κλέβουν και να μας ρεζιλεύουν?
    Έχουν άραγε τόσους πολλούς υποστηρικτές?
    Τι σοϊ κλίκες είναι αυτές που δεν μπορούμε να τις πετάξουμε έξω από τη Χώρα?

    Τελικά τι περιμένουμε? Την άνοιξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ Ο ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΣ.
    Από τότε που πήγε στην αντιπολίτευση, τον έχουμε δει να σκουπίζει σε συνέδριο, να κλαίει με φόντο τα καμένα δέντρα της Ηλείας και πρόσφατα να ... κλαίει στο λιμάνι του Πειραιά.
    Σύμφωνα με πολύ έγκυρες πηγές, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εθεάθη επίσης να δακρύζει στα γραφεία του κόμματος, μετά από μακρόσυρτη και οσμίζουσα κλανιά του Ευάγγελου Βενιζέλου".

    Από τον dr.seeng

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΒΡΕ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΝΗ Η ΕΚΛΟΓΟΛΟΓΙΑ ,ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΙ ?

    ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΛΑΝΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

    ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ
    ΜΟΝΟ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΝΤΙΜΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!!
    ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΜΗΠΩΣ ΕΚΑΤΣΑΝ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΙΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ??
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μην είστε ρε στενόμυαλοι! Χρειάζονται οι ιδιώτες στο χώρο της υγείας να παρέχουν σωστές υπηρεσίες. Το καλό πληρώνεται, τι να κάνουμε. Άμα πάνε οι λεφτάδες στα δημόσια που θα πάνε οι μη λεφτάδες?
    Απλά χρειάζονται μεταρρυθμίσεις και να αφήσουν την κατάσταση στους επιχειρηματίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση