GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κόψτε επιτέλους χρήμα!...

. Από τον Γιάννη Παπαϊωάννου http://papaioannou.wordpress.com/ Μέχρι τώρα αντιμετωπίζουμε την κρίση κλασικά νεοφιλελεύθερα Με λιτότητα, περι...

.
Από τον Γιάννη Παπαϊωάννου
http://papaioannou.wordpress.com/

Μέχρι τώρα αντιμετωπίζουμε την κρίση κλασικά νεοφιλελεύθερα
Με λιτότητα, περικοπές σε μισθούς, ανεργία λες και τελικά φταίνε οι εργαζόμενοι. Τι δεν καταλαβαίουμε παλικαριά…;
Δεν καταλαβαίνουμε ότι όλα αυτά θα φέρουν αδυναμία εξοφλήσεως των χρεών μας ως καταναλωτές;
Δεν καταλαβαίνουμε ότι έτσι στραγγίζει η αγορά; Ότι τα δάνεια μας θα γίνουν τοξικά;
Τι δεν καταλαβαίνουμε επιτελους;
Δεν βλέπουμε τον Ομπάμα που κόβει χρήμα και μοιράζει στους...
δανειολήπτες;
Άμεσα μάλιστα απευθείας.
Πως αλλιώς θα γίνει;.
Και αφού τελικά θα φτάσουμε εκεί και ήδη συζητιέται στην Αγγλία που έχουν λίρες.
Γιατί εμείς να αφήσουμε το ευρώ να μας πνίξει για χάρημιας ιδεολογίας;
Το καράβι βουλιάζει και τα λουκέτα χτυπήσαν και την Γερμανία. Τι δεν καταλαβαίνουμε επιτέλους;
Κόψτε χρήμα Δώστε το και βοηθήστε τις αγορές να κινηθούν ξανά! Απαξιώστε έτσι σταδιακά τα δάνεια μας και βοηθήστε να μην γίνουν τοξικά.
Και αν κάποιοι μεγαλοκαταθέτες χάσουν χρήμα ή απαξιωθεί το χρήμα που έχουν στα χέρια τους λογω πληθωρισμού.
την αλλη φορα να προσεχουν τα golden boys που κανουν παρέα!
την αλλη φορα να προσεχεται και εσείς!
και αφού τελικά αυτό θα γίνει και χρήμα θα κοπεί ας γίνει τελικά μια ώρα αρχύτερα!
Δείτε και αυτό:Μετά το κραχ του 1929, η εκτόνωση στις κοινωνίες ήρθε με την ανάπτυξη του ναζισμού, στα κράτη με τον πόλεμο που ακολούθησε 10 χρόνια μετά και στην οικονομία με την κοπή χρήματος.Δεν θέλω και δεν μπορώ να γίνω μάντης άλλων κακών, αλλά το αναγκαίο κακό το βλέπουν πολλοί εδώ και καιρό:
κόψτε χρήμα, κάντε το τώρα!

42 σχόλια

  1. Να γίνει ένα κόμμα το ψηφοδέλτιο του οποίου θα καταρτίζεται με κλήρωση μέσα από τον λαό και θα δείτε που θα πάνε οι επαγγελματίες πολιτικοί. Το ψηφοδέλτιο πρέπει να καταρτίζεται με κλήρωση μέσα από όλο τον λαό δηλαδή υποψήφιοι βουλευτές να είναι με κλήρωση όλοι οι Έλληνες πολίτες και όχι τους υποψήφιους βουλευτές να τους ορίζει ο αρχηγός και οι μηχανισμοί του κόμματος. Η Βουλή που θα προκύψει θα διαλέγει υπουργούς εξωκοινωβουλευτικούς καταξιωμένους στον τομέα τους, οι ανεξάρτητοι υπουργοί θα φέρνουν στην βουλή νομοσχέδια και οι εκλεγμένοι κληρωτοί βουλευτές θα τα εγκρίνουν ή όχι. Επίσης η ηγεσία της δικαιοσύνης να μην διορίζεται από τους πολιτικούς. Έτσι θα διαχωριστούν οι τρείς εξουσίες όπως πρέπει να είναι στην πραγματική δημοκρατία. Αυτό το κόμμα δεν θα είναι δυνατόν να ελεγχθεί από συμφέροντα και θα είναι κάτι σαν το internet της πολιτικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΩΡΑΙΑ Μ@@@@@Α
    ΚΟΨΤΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΑΝΕΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΥΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΖΩΗ.
    ΤΑ ΘΑΛΛΑΣΟΔΑΝΕΙΑ –ΕΠΙ ΠΑΣΟΚ- ΠΟΥ ΤΑ ΜΕΤΕΤΡΕΠΑΝ ΣΕ ΕΞΩΧΙΚΑ ΚΑΙ Ή ΦΟΥΝΤΑΡΑΝΕ Ή ΠΗΓΑΙΝΑΝ ΣΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΕΣ, ΣΚΟΠΙΑ Κ.Λ.Π ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΝ.
    ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΦΤΑΝΕ ΤΟ ΠΑΠΛΩΜΑ ΗΤΑΝ ΚΟΡΟΪΔΑ;
    ΛΑΜΟΓΙΑ Ε ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΩΣΤΕ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΣ ΤΗ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ
    ΝΑ ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ – ΑΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ - ΟΡΘΙΟ.

    ΜΑΘΑΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΟΜΠΑΜΑ ΚΟΒΕΙ ΧΡΗΜΑ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΧΡΥΣΟ.ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΝΤΕΝΕΚΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ένα μεγάλο παραμύθι που ακούμε κάθε φορά είναι ότι ῾ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ῾

    Δηλαδή πέσαν στον υπόνομο ::

    Τα λεφτά δεν χάνονται, αλλά κλέβονται απο τα εκάστοτε λαμόγια της εξουσίας κάθε χώρας.
    Αν όμως οι επόισημοι ιδεολόγοι της ελέυθερης αγοράς επιμένουν ότι ῾ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ῾, τότε ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΚΟΠΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

    Βέβαια τα λαμόγια και οι κυβερνήσεις τους δεν θέλουν υποτίμηση των κλεμμένων και αυτό είναι το πρόβλημα. Θέλουν να είναι πανίσχυροι και εμείς δούλοι τους.

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Και δυστυχώς ούτε ένας επίσημος δεν το ομολογεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά η ευκολότερη λύση είναι ο απλοικισμός. Συνταγές απόλυτης ανοησίας. Αν είχαμε φύγει από το ευρώ θα είχαμε ήδη επίσημα σημερα φουντάρει. Δεν μπορεί κανείς να καταλάβει πως το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι οι Τράπεζες αλλά ο κρατισμός, τα τεράστια δάνεια και οι ασύδοτες παροχές. Απλά με την διεθνή σήμερα κρίση τα προβλήματα δεν μπορούμε πλέον να τα κρύψουμε (δηλ. να συνεχισουμε να δανειζόμαστε). Σταματείστε πιά να χαιδεύετε τα αυτιά του κόσμου. Πως για όλα φταίει ο νεοφιλευθερισμός (πότε εφαρμόσθηκε άραγε στην Ελλάδα?) και οι κακοι καπιταλιστές. Τέτοιους διόριζαν οι κυβερνήσεις στο δημόσιο και φόρτωναν με χρέη το κράτος. Οσο για τα λεφτά που ξοδεύει ο Ομπάμα, ο Μπράουν, ο Σαρκοζί κλπ το ερώτημα είναι αν έχουν πετύχει το οτιδήποτε - πέραν του να ξοδεύουν λεφτά που έχουν κερδίσει με κόπο οι φορολογούμενοι.

    liberal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
    *****************************
    Ότι ισχύει για την οικονομική κρίση της Αμερικής η και της Ευρώπης δεν ισχύει για την Ελλάδα . Εδώ έχουμε δημοσιονομική κρίση εδώ και πολλά χρόνια και οι πολιτικοί μας την συντηρούν . Μπήτε στο site της European Union και αναζητήσετε τα υπουργεία κάθε κράτους . Συγκρίνετε με τον αριθμό των Ελληνικών Υπουργείων . Συντηρούμε τεράστιους γραφειοκρατικούς οργανισμούς για να διορίζουμε αργόμισθους .Πριν ΤΡΙΑΝΤΑ χρόνια ήταν στο πρόγραμμα του Πασοκ η κατάργηση των άχρηστων υπουργείων Εμπορικής Ναυτιλίας (το κρατάμε για να ευχαριστούμε τους Πειραιώτες!!!)το Υπουργείο Βορείου Ελλάδος .
    Αντι κατάργησης του Υπ.Βορ.Ελλάδος ,το Πασοκ έφτιαξε και ...Υπουργείο Αιγαίου .
    Κατηγορούσε η Νέα Δυστυχία το Πασοκ ότι έκανε τις ΔΕΚΟ 45 και αυτοί αντί να τις μειώσουν τις έφτασαν ... 49 !!!
    Η Γαλλία έχει χωρίσει την Εκκλησία από το Κράτος εδώ και 104 χρόνια .
    Ο ακαταλληλότερος φοροαπάλλαξε τους Δεσποτάδες το 2004 !!!

    ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝ ΗΓΕΤΗ ΜΕ ΑΡΧ.... ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
    Όταν σου κάνουν κατάθεση σε λογαριασμό ταμιευτηρίου λχ Παρασκευή για να μπορέσεις να κάνεις ανάληψη πρέπει να πάει Δευτέρα , δηλαδή σου βάζουν βαλερ στην επόμενη εργάσιμη , δεν ξέρω εάν το εφαρμόζει άλλη τράπεζα , αυτό που γνωρίζω είναι ότι η MARFIN δεν το κάνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΛΥΚΟ ΜΑΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ €.

    ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΜΑΣ ,ΣΕ ΤΕΤΟΙΕΣ "ΚΡΙΣΕΙΣ", ΠΟΥ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΣΤΙΚΗ (ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ),ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΤΥΠΩΝΕ ΔΡΑΧΜΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΑΜΕ ΑΡΙΣΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ.

    ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΕΧΕΙ Ο ΑΛΜΟΥΝΙΑ .

    ΑΡΑΓΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΦΙΟ ,ΚΟΙΝΩΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φιλε μου εισαι τελείως μα τελείως λάθος!!!
    καταρχήν για να κοψει κάποιο κράτος χρήμα πρέπει να έχει το αντίστοιχο σε χρυσάφι στην FED των ΗΠΑ...σου συνιστώ να δεις το Zeitgeist-Adenddum και θα καταλάβεις περισσότερα...Το όλο κακό σε όλον τον κόσμο ξεκινάει από την κυκλοφορία νέου χρήματος με συνέπεια την υποτίμησή του και εν τέλει την απαξίωση των μισθών και της αγοραστικής δύναμης των πολιτών....Άλλες είναι οι λύσεις αλλά δεν πρόκειται να εφαρμοστούν ποτέ, γιατί αυτοί που ...πραγματικά μας κυβερνάνε θα χάσουν πολλά, οπότε....ξέχασέ το!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άλλο πράγμα πρέπει να κόψουν, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. to 2012 einai kontaaaaaa.....
    psaxte katafigia na sothite!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Κυριε Παπαιωαννου

    Ειναι πολυ μεγαλο το εμποδιο των 100 οικογενειων που κυβερνουν την Ελλαδα και θελουν να διαφυλαξουν τον πλουτο τους και να μην απαξιωθουν οι καταθεσεις τους μαζι με τους αντιστοιχους του εξωτερικου .
    Δυστυχως αυτη η κυβερνηση ειναι η πιο καταστρεπτικη οικονομικα που περασε απο την Ελλαδα απο το 1950.
    Διακρινεται για την ανικανοτητα της, την αλλοπροσαλη πολιτικη της και την αλλαζονικη συμπεριφορα της με ενα προθυπουργο πιονι.
    Εχει παντελη ελλειψη κοινωνικης ευαισθησιας και το μονο που τους ενδιαφερει ειναι να οικονομησουν αυτοι και να κρατηθουν πασει θυσια στην εξουσια οσο για τον προθυπουργο αν πεσει που θα πεσει ειναι το μονο σιγουρο θελει λεει να διδαξει τα μεγαλα εργα που εκανε στην Ελλαδα σε πανεπιστημιο της αμερικης !! αλοιμονο στους φοιτητες.
    Τα δανεια και τα χρεη ειναι ηδη τοξικα και η κατασταση επιδεινωνεται καθε μερα.
    Η ανέχεια ,η ανεργια, ο εξευτελισμος των δανεικων, η τοκογλυφια, φερνουν οργη και αγανακτηση και αναποφευκτα καπου θα ξεσπασει πραγματι.
    Ο στοχος ειναι εξαλειψη των μικρομεσαιων επιχειρησεων εναντι των συμφεροντων του κεφαλαιου και των καρτελ.
    Αυτο εχει σχεδιαστει εδω και καιρο ισοπεδωνοντας την αγορα .
    Η αισχροκερδεια που τα τελευταια χρονια γιγαντωθηκε στην αγορα δεν ειναι παρα ενα μερος του σχεδιου μεχρι την ολοσχερη καταρευση των επιχειρησεων.
    Η ανεξελεγκτη παροχη δανειων προς δανειοληπτες που εκ προοιμιου η τραπεζες γνωριζαν οτι δεν θα μπορεσουν ποτε να αποπληρωθουν τα δανεια ,αλλα αυτες θα εισεπραταν τα δανεια απο τις δικες τους ασφαλιστικες εταιρειες εμφανιζοντας αντιστοιχα κυκλους εργασιων στις ασφαλιστικες και παραλληλα οταν χρειασθει ζημιες ζητωντας την υποστηριξη απο το καταληστευμενο κρατος για να μην καταρευσουν,δηλαδη Γιαννης πινει Γιαννης κερναει.
    Με στοχο και σκοπο την δημιουργια τοξικων πακετων τα οποια μετεφερε η μια στην αλλη τραπεζα μεσω των διεθνων αγορων και την εισροη ζεστου χρηματος στα ταμεια τους απο πακετα που δεν θα πληρωνταν ποτε.
    Δηλαδη με λιγα λογια πουλουσαν λογιστικες εγγραφες χρεων δημιουργωντας εικονικο πλουτο και εισεπραταν ζεστο χρημα στην διατραπεζικη αγορα και στα χρηματιστηρια.
    Δυστυχως αυτο εγινε με την ανοχη ολων των φιλελλευθερων κυβερνησεων στην Ευρωπη που τωρα ταχα δηθεν τρεχουν και δεν φτανουν φθηνο θεατρο για ηλιθιους θεατες και ασφαλως στην πηγη του ακρατου καπιταλισμου την Αμερικη.
    Κοιταξτε τα κερδη των τραπεζων την τελευταια 5ετια στους ισολογισμους και θα φριξετε.
    Αυτες ειναι που σημερα μιξοκλαινε και ερημωνουν την αγορα και οι κυβερνωντες εγγυηθηκαν (στις πλατες του Ελληνικου λαου) 28 δις για την ενισχυση της αγορας που ποτε δεν θα φθασει σε αυτη. Στις κρισεις δηλαδη τρεχουμε στο κρατος κατα αλλα ο κρατισμος ειναι ανεπιθυμητος και η ιδιωτικη πρωτοβουλια ειναι η αναπτυξη τετοια μαλακια τους δερνει.
    Γιατι το τοξικα ανοιγματα των τραπεζων ειναι μεγαλα και οι τρυπες ορθανοικτες.
    Γιαυτο αγαπητε φιλε δεν θα κοπει ποτε χρημα πρωτο γιατι θα αυξηθουν τα επιτοκια με συνεπεια την αυξηση του χρεους τους και τις πληθωριστικες τασεις και δευτερο και σημαντικοτερο χρειαζεται εγκριση απο την κεντρικη τραπεζα της ΕΕ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΓΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΦΙΛΕΛΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΛΟΟΥΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ.
    Η πασει θυσια ισχυροποιηση του ευρω να παραμεινει και οχι η υποτιμηση του με κοπη χρηματος ειναι αυτο που θα επιφερει φτωχεια και δυστυχια σε ολους τους λαους που εξαρτωνται απο αυτο και δεν ειναι ουκ ολιγοι.
    Οι πολεμοι ειναι δαπανηροι και αυτο φανηκε απο την διογκωση του εξωτερικου χρεους της αμερικης με βαση τους τελευταιους πολεμους που εκανε ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΛΚΟΟΛΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ.
    Η μειωση του πληθυσμου δεν επετευχθει μεσω των πολεμων ΓΙΑ ΝΑ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΘΕΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΡΑ τι γινεται τωρα? ΜΠΑΜ οικονομικο και εξαθλιωση γιατι οι πολεμοι δεν γινονται αποδεκτοι απο τους λαους.
    Τιποτε αγαπητε δεν ειναι τυχαιο και τα χειροτερα επονται.
    Αυτα που ζουμε ειναι τα προεορτια πριν το κυριως γευμα που μας επιφυλασουν και νασαι σιγουρος αυτα που θα ζησουμε απο εδω και περα ουτε στο χειροτερο ονειρο μας δεν τα εχουμε φανταστει.
    Μην περιμενεις λοιπον απο ξεπουλημενες μεχρι το κοκκαλο κυβερνησεις λυσεις.
    ΕΝΑΣ ΣΥΜΠΑΣΧΩΝ ΦΙΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για να λυθουν οι αποριες σου κοιταξε στο you tube (cnn) τον λογο του πατριαρχη του καπιταλισμου και του μεγαλυτερου συνομωσιολογου ΡΟΚΦΕΛΕΡ και θα καταλαβεις πολλα παιρνοντας απαντησεις στα ερωτηματα σου.
    Αυτο το ζομπι που δεν μπορει να μιλησει απο τις πλαστικες και το στομα του εχει φθασει στα αυτια του μας τα χωνει χυμα και εμεις αλλου αρμενιζουμε.
    Εκει θα καταλαβεις πολλα σχετικα με τα ερωτηματα σου και τι παιζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ(ΑΝ ΦΤΑΣΕΙ) ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ.
    ΑΥΤΗ Η ΔΥΣΠΡΑΓΙΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ,ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗ ΒΑΒΟΥΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΦΟΒΙΣΕΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ.
    ΤΟ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΧΡΗΜΑ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΣΤΗ ΚΑΤΟΧΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΠΕΘΕΝΑΜΕ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ
    ΑΠΛΑ ΘΑ ΑΥΞΥΣΕΙΣ ΤΟ ΠΛΗΘΟΡΙΣΜΟ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΗ ΑΥΞΗΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος είπε...

    Ο ΟΜΠΑΜΑ ΚΟΒΕΙ ΧΡΗΜΑ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΧΡΥΣΟ.ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΝΤΕΝΕΚΕ....
    20 Φεβ 2009 9:51:00 πμ

    Φίλε μου, αν ψάξεις λίγο θα βρεις ποιά είναι η μεγαλύτερη απάτη της ανθρώπινης ιστορίας μετά βέβαια από την ίδρυση τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών...Την δεκαετία του 60-70 οι ΗΠΑ τυπώσαν εκατομμύρια $$$$ χωρίς να έχουν αντίκρισμα σε χρυσό...Δώσαν όμως τεχνητά αξία στα $$ που εκδόσαν με το να υποχρεώσουν "μυστικά" τους Άραβες να πουλάνε το πετρέλαιο μόνο σε δολλάρια..Όσοι προσπαθήσαν να πουλήσουν πετρέλαιο σε άλλο νόμισμα βρέθηκαν σε -ας πούμε- δυσάρεστες καταστάσεις (βλέπε Σαντάμ- Ιράκ) (Βενεζουέλα-Τσάβεζ 4 απόπειρες δολοφονίας)(Ιράν-Αχμεντινεζάν - τόπος επόμενης πολεμικής σύραξης)...
    Πλέον δεν χρειάζεται να έχεις αντίστοιχο απόθεμα σε χρυσό γιατί η τράπεζα που τυπώνει $$ είναι η FED και όλα γίνονται ηλεκτρονικά, δεν έχουν φυσική υπόσταση..για να καταλάβεις εάν όλος ο κόσμος εξαργύρωνε τα χρήματά του σε χρυσό, μόνο ένα 5-8% θα έπαιρνε το αντίστοιχο χρυσό...Και τα χρήματα που υπάρχουν σε φυσική μορφή φτάνουν για να καλύψουν το 10% ΜΟΝΟ, του ηλεκτρονικού χρήματος που υπάρχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Παλιά το κράτος τύπωνε χρήμα και η δραχμή δεχόταν μια υποτίμησηση νααα με το συμπάθειο, το έκανε 3 φορές το ΠΑΣΟΚ, οπότε οι Έλληνες γίνονταν στο αντίστοιχο ποσοστό φτωχότεροι από τους αντίστοιχους Ευρωπαίους. Τώρα δεν γίνονται αυτά και μόνη λύση είναι ο περιορισμός της σπατάλης, της κλοπής και της φοροδιαφυγής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όταν κόβεται χρήμα η συνέπεια είναι αυτό να απαξιώνεται και να έχουμε το φαινόμενο που ονομάζεται πληθωρισμός. Επίσης έχουμε μεταφορά πλούτου από τον λαό που χρησιμοποιεί το χρήμα προς την κυβέρνηση που το τυπώνει. Φαντάσου δηλαδή στην γειτονιά σου να είχες το δικαίωμα να κόβεις χρήμα και η γειτονιά να χρησιμοποιούσε για τις συναλλαγές της το δικό σου χρήμα, έτσι θα μπορούσες να αγοράσεις τα πάντα στην γειτονιά σου, δηλαδή σιγά σιγά θα έκλεβες τους γείτονές σου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου αυτό έκανε και γι’ αυτό είχε αυξήσει τον πληθωρισμό στο 25 %. Για να κοπεί χρήμα στην Ευρώπη δεν γίνεται να κοπεί στα κρυφά αλλά πρέπει να εγκριθεί από πολλές κυβερνήσεις, πράγμα απίθανο. Αυτό άλλωστε είναι και το μεγάλο πλεονέκτημα του ευρώ έναντι των άλλων εθνικών νομισμάτων γιατί στην ευρώπη πολλές εθνικές κυβερνήσεις ελέγχουν το πόσο χρήμα κόβεται. Έτσι βλέπουμε το ευρώ να ανεβαίνει συνεχώς έναντι του δολλαρίου και της λίρας γιατί οι Ευρωπαίοι δεν χρησιμοποιούν αυτό το παραπάνω τρικ για να πληρώνουν τα ελλείματά τους. Οι τράπεζες τόσα χρόνια έδιναν δάνεια σε όλους και ας ξέραν ότι αυτοί δεν θα μπορούσαν να τα αποπληρώσουν. Έτσι έφτασε κάθε τράπεζα να έχει δώσει τόσα πολλά δάνεια που οι καταθέσεις που είχαν στα ταμεία τους ήταν το 1/3 ή το 1/100 αυτών που είχαν δώσει. Αλλά κάποια στιγμή ήρθε η ώρα της αλήθειας και αφορμή γι’ αυτό ήταν η υπερβολική αύξηση των τιμών του πετρελαίου που έκανε ο Μπους και οι οικονομίες άρχισαν να κλυδωνίζονται λόγω μεγάλης αύξησης της τιμής του πετρελαίου και από κεί και πέρα ήταν θέμα φανόμενου ντόμινο να καταρρεύσουν οι τράπεζες. Έτσι φάνηκε η πραγματική αλήθεια ότι όλοι ζούσαν στον παράδεισο με δανεικά από τις τράπεζες, τα οποία δανεικά δεν υπήρχαν στα θησαυροφυλάκια των τραπεζών αλλά ήταν πλαστικό χρήμα. Από κεί και πέρα η συνέχεια επί της οθόνης ...........

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σύντομα οι δημεύσεις κινητής
    και ακίνητης περιουσίας
    των Ελλήνων .
    ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Περιορισμός κρατικής σπατάλης.
    ********************************
    Το 2004 έλεγαν οι ΝεοΔημοκράτες ότι θα εξοικονομήσουν 10 δις από τις κρατικές σπατάλες.
    Τελικά, οι σπατάλες αυξήθηκαν 16 δις.
    Περικόπτουμε τις σπατάλες, έλεγαν το 2007. Τελικά, ο προϋπολογισμός του 2008 έπεσε έξω 3,5-4 δις.
    Τώρα, οι ίδιοι υπόσχονται τα ίδια. Ποιος τους πιστεύει;
    Ζητάμε ξεκάθαρη απάντηση: θα απολύσουν 5.000 συμβασιούχους έργου;


    ‘’PASOK poisonous’’

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. nai nai na kopsoun xrhma ......kai meta me 10 EUROS tha agorazoume mia tsixlofouska!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. α ρε καημενη ελλαδιτσα πως σε καταντησαν μια χουφτα αλητες που σε κυβερνουν τα τελευταια 30 χρονια, πολιτικοι και ''δημοσιογραφο''....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ρε καλα μας κανουν και μας γαμανε, αυτοι μας αξιζουν, αυτους εχουμε
    να τους χερομαστε αδερφια νεοελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΟΣΟ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΡΕΜΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΡΑΒΑΜΟΥΜΕ, ΘΑ ΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ....''ΘΑΥΜΑΖΟΥΜΕ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. μπραβο μαλακες τσακωθειτε μεταξυ σας.... αυτα βλεπουν οι της εκαστοτε εξουσιασ και γελανε με τα χαλια μας
    μα ειναι δυνατον να πιστευει ανθρωπινος νους οτι θα αλλαξει ποτε κατι ψηφιζοντας παμπλουτους τεμπεληδες και χαραμοφαηδες?????
    αλλα ειπαμε μονο το απειρο και η βλακεια δεν εχουν ορια....
    καλη μας νυχτα αδερφια.....νεοελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ειναι πολυ ενθαρρυντικο οταν κανεις διαβαζει τα σχολια των φιλων στα blogs σχετικα με θεματα που εχουν να κανουν με την οικονομια και βλεπει το επιπεδο καταρτισης των γραφοντων.
    Αυτο ειναι πολυ σημαντικο διοτι τα bloggs τα ξεφυλλιζουν καθε μερα ειδικα επιτελεια των κυβερνωντων και σφυγμομετρουν την κοινη γνωμη σχετικα με την γνωση της.
    Οσο πιο καταρτισμενοι ειναι γραφοντες τοσο κανει τους πολιτικους και αναδιπλωνονται στις μαλακιες που ξεφουρνιζουν στα καναλια και στα ραδιοφωνα νομιζοντας οτι απευθυνονται σε αγελες που δεν ξερουν τι τους γινεται.
    Αυτο φοβουνται φιλοι μου ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ γιατι δεν μπορουν να λενε μπαρουφολογιες και μαλακιες χωρις να τους ασκειται κριτικη.
    Οταν ο αναλφαβητισμος στην Ελλαδα ήτανε στο 30% αυτοι κανανε οτι τους γουσταρει και λεγανε οτι τους κατεβει αρκει να χειροκροτουσε ο αδαης γιατι οι 30 στους 100 ητανε τραμπακουλες τωρα τα πραγματα δεν ειναι ετσι και εξευτελιζονται καθε μερα στην κρίση του Ελληνικου λαου.
    Την τελευταια 10ετια παιχθηκε ενα ασχημο παιχνιδι στις πλατες του Λαου ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ.
    Αυτο ηταν ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ-ΥΠΕΡΔΑΝΕΙΣΜΟΣ.
    Δηλαδη καποιοι προετρεψαν τον κοσμο να στραφει στο χρηματιστηριο με την αιτιολογια του γρηγορου πλουτισμου χωρις δουλεια και καταστραφηκαν συσσωρευωντας τον πλουτο στις τραπεζες που επαιζαν το παιχνιδι εκ του ασφαλους μαζι με τους ΘΕΣΜΙΚΟΥΣ και(ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΕΣ).Απειρες οι μαιμου ΑΕΛΔΕ που εξαφανιστηκαν μεσα σε μια νυχτα.
    Για να το επιβεβαιωσετε αυτο κοιταξτε τους ισολογισμους των τραπεζων κατα την περιοδο της οικονομικης καταστροφης απο το χρηματιστηριο τα κερδη τους και ποια νεα τζακια πλουσιων ξεπηδησαν μεσα απο αυτο τον χαλασμο.
    Αυτοι λοιπον που μας οδηγησαν σε αυτη την κατασταση τους στειλαμε απο την κυβερνηση και φεραμε τα αλλα καλοπαιδα να ολοκληρωσουν το δευτερο μερος του σχεδιου.
    Υπουργος οικονομικων τοποθετηθηκε ο ανθρωπος που το πρωτο νομοσχεδιο που εφερε ητανε η απαλλαγη των τραπεζων απο τις ασφαλιστικες εισφορες που οφειλαν στο κρατος 2 δις περιπου ετσι λες και ητανε του μπαμπα του το αμπελι και δευτερο να κανει ΑΠΟΓΡΑΦΗ και να την παει στην ΕΕ για να δειξει οτι οι προηγουμενοι δεν ητανε ενταξει και χρησιμοποιουσαν δημιουργικη λογιστικη αρα τους κοροιδευαν ενω εμεις οι καλοι Ευρωπαιοι δεν θα κανουμε κατι τετοιο .Τωρα ομως που το αυγο τους ηρθε στον κολο σιγουρα θα αναλογισθουν τι κανανε τοτε για προσκαιρα πολιτικα οφελη.
    Ητανε το πρωτο μερος της συμφωνιας για να ανοιξουν τα πουγκια τους οι τραπεζες και να δανειζουν τον κοσμο ακομα και για να πανε στο μπουρδελο απο τα κλεμμενα που μαζεψαν κατα την περιοδο του χρηματιστηριου.
    Κοιταξτε ετσι πληροφοριακα ποσες αυξησεις μετοχικου κεφαλαιου εχουν πραγματοποιησει οι τραπεζες τα 10 τελευταια χρονια και θα καταλαβετε περισσοτερα.
    Αρχισε λοιπον ο χορος των απατεωνων των λαμογιων που ακομα και απο τις ιδιες τις τραπεζες εγιναν αποδεκτοι και πολλες φορες με την συμμετοχη τους.
    Ο σκοπος ενας ΥΠΕΡΧΡΕΩΣΗ=ΨΕΥΤΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ εικονικη πραγματικοτητα σε ενα λαο που πιστεψε πως ηρθε η ωρα της δικαιωσης του να απολαυσει αυτα που πιστευε δικαιωματικα οτι του ανηκαν εστω και με δανεισμο.
    Πεσαμε με τα μουτρα ολοι χωρις αναστολες και δισταγμο αρκει να παρουμε την BMW την MERCEDES ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΤΙ ΑΛΛΟ χωρις να υπολογιζουμε οτι ολα αυτα ηταν επιπλαστα δεν μας ανηκαν και ανα πασα στιγμη μπορουσαν να εξαφανιστουν απο τα χερια μας μενοντας σε εμας το χρεος.
    Οπως στην εποχη του χρηματιστηριου καποιοι οπως λεγανε δουλευαν απο τις 10.00 εως τις 14.00 και βγαζανε εκατομμυρια (λογιστικα) ετσι και τωρα καποιοι δεν δουλευαν φορτωνονταν με καμια 10ρια καρτες και πιστευαν οτι ετσι θα παει το πραγμα να παιρνουν απο την μια και να πληρωνουν την αλλη.
    Ελα ομως που το γλυκο εκοψε και ηρθε η ωρα του λογαριασμου και μεσα σε 3 μηνες φανηκε η γυμνια της κατα τα αλλα αναπτυσομενης οικονομιας μας.
    ΑΕΠ ΣΤΟ 5% χαχαχα με δανεικα και ανυπαρκτες επενδυσεις.
    Δηλαδη μονο χρεος τιποτε αλλο.
    Διογκωση του ελλειματος και παει λεγοντας.
    Τωρα οι ξεδιαντροποι λενε οτι με αναπτυξη 0,5% θα μειωσουν το ελλειμα τα καθαρματα.
    Ποιες επενδυσεις γινανε ? αυτες που πραγματοποιησε το κρατος με επιβλεψη και χρηματοδοτηση της ΕΕ δουλευοντας σε αυτες ξενοι εργατες γιατι οι δικοι μας ητανε απασχολημενοι με τις καρτες και τα δανεια.
    Τα μπουζουκαδικα γεμιζανε απο νεοπλουτους δανειοληπτες που πιστευαν οτι πλεον οτι και να χρειαστουμε θα παρουμε ενα δανειο και θα το ξεπερασουμε. Τετοια ξεφτιλα.
    Εικονικα δικαιολογητικα για να βγαζουμε μεγαλα δανεια ,ανεργοι χωρις δουλεια παιρναμε δανεια για να ψωνιζουνε απο τα market και να ικανοποιουμε τις αναγκες επιβιωσης μας χωρις κανεις να σκεφτεται πως θα τα αποπληρωσει.
    Μεσα σε ενα τετοιο οικονομικο περιβαλλον οι οικονομικα ισχυροι που ελεγχουν τα οικονομικα δρωμενα στην πατριδα μας αρχισαν να αισχροκερδουν με αυξησεις στα προιοντα τους αφου ο Ελληνας δεν νοιαζοτανε αφου το δανεικο χρημα ερεε με τοκο 20% !!!!!!!!!!
    Ολα ομως εχουν ενα τελος και σερβιτορος τωρα ζηταει τον λογαριασμο οσο και να κοιταζουμε τα κορδονια μας αυτος δεν φευγει και περιμενει να πληρωθει.
    Το δυστυχημα σε αυτο το εργο ητανε οι πολιτικοι μας που ενθαρρυναν να παιχθει χωρις να σκεφτουν οτι καποια στιγμη ολα θα γυρισουν επανω τους και θα ζητηθουν ευθυνες
    φθανοντας σε αυτο το σημερινο μπαχαλο που βλεπουμε να εκτυλισσεται μπροστα μας και να γινονται ρομπες με το να αυτοαναιρουνται, να καρφωνει ο ενας τον αλλο, να σκανε σκανδαλα,να υποκρινονται τους ανηξερους,να τρεχουν ταχα να βρουνε λυσεις για τον λαο την στιγμη που οι σκηνοθετες του εργου ειναι οι ιδιοι.
    Ας μας γινουν ολα αυτα μαθημα και στις εκλογες να μην παμε σαν προβατα προς σφαγη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ Γιάννη Παπαϊωάννου.
    Φίλε αυτή η λύση είναι ασπιρίνη. Το χρήμα έχει εξελιχθεί στην "μητέρα" όλων των θεσμών, ισχυρότερο από πολιτεύματα, θρησκείες, κ.ά
    Το χρήμα ευθύνεται για την βία, τους πολέμους, την διαφθορά, τον ανταγωνισμό και την εξαθλίωση των λαών. Η λύση είναι μια κοινωνία βασισμένη στους φυσικούς πόρους που λειτουργεί χωρίς χρήμα (ούτε δολλάρια, ούτε ευρώ ούτε τίποτα).
    Αν θέλεις να δεις πως γίνεται αυτό, δες την σχετική διαδικτυακή ταινία που έχουν δει άλλα 200 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο: http://fotisbobolas.wordpress.com/2008/12/13/zeitgeist-από-τη-γνώση-στη-μεγάλη-κοινωνική-α/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Συμγωνων απολυτα με οσα ειπε και ο προηγουμενος για το Zeitgeist-Addendum.

    Καλο ειναι ολοι μας να δουμε κυριως το Zeitgeist Addendum και αν δεν ειμαστε στενομυαλοι σχετικα με τη θρησκεια και το αλλο Zeitgeist.

    Γιατι πολυ απλα δινουν στον κοσμο ενα πολυ μεγαλο κομματι πληροφορησης που κρυβεται τοσα χρονια απο το Συστημα, δηλαδη το Νομισματικο συστημα. Το συστημα που διοικει ΟΛΟ τον κοσμο.

    Δειτε το Zeitgeist και πειτε το σε ολους τους γνωστους σας.
    Καντε συζητησεις... Μην σας παρασυρει η παραπληροφορηση των μεγαλων εκδοτικων και πληροφοριακων συγκροτηματων.

    ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΣΥΜΠΑΣΧΩΝ ΕΛΛΗΝΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανωνυμος-20 Φεβ 2009 10:55:00 πμ

    Υποτιμουσε τη δραχμη πουλακι μου....(το κρατος,φανταζεσαι που θα ηταν η δραχμη σημερα με αυτη την κατρακιλα? συνελθε....
    Δεν μπορεις να τυπωνεις χρημα αν δεν εχεις αντικρισμα χρυσου...μη γραφεις μαλακιες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΔΗΜΗΤΡΗΣ 7

    20 Φεβ 2009 1:59:00 μμ


    Εχω διαβασει ασυναρτησιες αλλα σαν τις δικε σου οχι....δεν μας λες αν δεν ειμασταν στην ΟΝΕ τι θα γινοτανε σημερα η δραχμη? μην κανεις το μουγγο παπαγαλακι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Να μην αναφέρομαι τώρα στην αιτία της κρίσης είναι γνωστή.

    Ναι στην Ευρώπη η κρίση είναι Δημοσιοοικονομική καθώς σταμάτησαν οι αγορες πάντως είδους με αποτέλεσμα να πέσουν έξω όλοι οι προϋπολογισμοί στο σκέλος των εσόδων από την φορολογία.
    Στην Ελλάδα σε αυτό το σημείο τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα. Ταυτόχρονα όμως η μαύρη οικονομία είναι αυτή που στηρίζει τον ρυθμό ανάπτυξης της χώρας σε θετικό πρόσημο.

    Θα αναφερθώ στο παγκόσμιο σταμάτημα των αγορών που είναι το εμφανές αποτέλεσμα της. Αυτό το σταμάτημα οδήγησε σε μείωση της παραγωγής, μειώσεις μισθών, ελαστικοποίηση των ωραρίων, απολύσεις, λουκέτα σε επιχειρήσεις.

    Έτσι μια ενδοτραπεζική κρίση που απείλησε να περάσει στην πραγματική οικονομία στο σκέλος των καταθέσεων (σε τέτοιο σημείο που οι οικονομίες να αναγκαστουν στηρίξουν τον τραπεζικό τομέα) εμφανίστηκε τελικά ως κρίση στην αγορά εργασίας.
    Και αντί οι αρχές να στηρίξουν αυτόν των τομέα στήνουν προγράμματα ανεργίας
    Αιτιολογώντας το θα έλεγα ότι είναι δεξιοί και δεν ξέρουν άλλον τρόπο.

    Συμπληρωματικά θα έλεγα ότι στο μυαλό ενός δεξιού για κάθε κρίση φταίει κάποιο ακριβός εργάτης.
    Τέλος όταν αναφέρομαι στην κοπή νέου χρήματος έχω στο νου μου ότι καταρρέει σταδιακά και η γερμάνια με την βαριά βιομηχανία της και τις εξαγωγές της
    Ξέρω ότι θα υποτιμηθεί το Ευρώ και λέω ότι έτσι θα γίνουν φθηνότερα τα προϊόντα μας

    Το όφελος τελικά θα προκύψει από τις εξαγωγές και την εσωτερική κατανάλωση εφόσον όμως στηρίξουμε τα ευρωπαϊκά προϊόντα. Το μόνο κακό είναι ότι θα ανεβεί το πετρέλαιο
    Με τραγικές συνέπιες για την Ελλάδα τις οποίες τις ζήσαμε.

    Αν επιπλέων αυτό το χρήμα δεν δοθεί μέσω τραπεζών αλλά σε αυξήσεις σε μισθούς και σε δημόσια έργα τύπου New deal τότε θα ζωντανέψει αγορά στα σοβαρά.

    Σε άλλη περίπτωση είμαστε μπροστά σε ντόμινο κατάρρευσης.
    Ακόμα και ευρωομόλογο να βγει θα είναι στην βάση του προϋπολογισμού της ΕΕ ,
    Προϋπολογισμός που σε επίπεδο κρατών είναι υποθηκευμένος Έτσι το ευρωομόλογο θα είναι απλά δεύτερη προσημείωση.
    Το χρήμα που θα φέρει θα καλύψει τρέχουσες ανάγκες εξυπηρετήσεις των χρεών και δεν θα προσφέρει τίποτα στην αγορά.

    Όσο για αυτό που ακούω ότι οι πλούσιες χώρες θα στηρίξουν τις φτωχές το φοβάμαι γιατί έχω γράψει παλιότερα ότι το χρήμα =εξουσία
    Άρα η «βοήθεια» από την Γερμάνια πχ θα σημαίνει και απώλειας της δυνατότητας Βετο της Ελλάδας στα σχέδια της Γερμανία.
    Απλά πράγματα.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. απο οτι γνωριζω η αντιστοιχια χρυσου και κοπης νομισματων καταργηθηκε το 1973...αυτα απο..zeitgeist

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγαπητοί φίλοι ,είμαστε τελειωμένοι.Η κυβέρνηση ,η πιο ανίκανη άχρηστη και επιζήμια από τον κωλέτη και το μαυροκορδάτο ,ούτε που έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται.Ηδη έχουν κλείσει 2000 αντιπροσωπείες αυτοκινήτων.Δε γίνονται προσλήψεις στον τουρισμό αφού πάμε για φούντο 30 τοις εκατό κάτω και λίγα λέμε.Ξενοδοχεία δε θα ανοίξουν.Οι τράπεζες κρατάνε τα 8-10 δισ στα θησαυροφυλάκιά τους και πνίγουν και στραγγαλίζουν τους έλληνες επιχειρηματίες με αποτέλεσμα να κλείνουν πολλές εταιρείες και έτσι όπως το πάνε οι τραπεζίτες και η κυβέρνηση δε θα μείνει κολυμπιθρόξυλο.
    Από την άλλη πολύ σωστά το πασοκ και ο συνασπισμός μιλάνε για κρατικές τράπεζες που θα δώσουν το δανεικό χρήμα.ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΑΦΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ.Οταν λέμε να πάρουν τα δανεικά λεφτΆ με λογικό επιτόκιο οι επιχειρηματίες ο στόχος είναι να σωθούν οι επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασ'ιας και οι δικές μασ δηλαδή.
    Η λύση είναι μία η γσεε να απαρνηθεί τις καρέκλες της δεξιάς κυβέρνησης που τώρα κάθεται και υποστηρίζει και να πάρει το μέρος των εργαζόμενων και γιατί όχι των [μικρών] επιχειρηματιών. Η αδεδυ έχει απεργία σε μία βρομάδα.Το ίδιο να κάνει και η γσεε και πάλι και πάλι μλεχρι να πέσουν οι πανάχρηστοι που κυβερνάνε.
    Γιαυτό λέω ότι είμαστε τελειωμένοι.Βλέπει κανείς να υπάρχει κανένα εργατικό κ΄ινημα ,οι εργαζόμενοι να σηκώνονται από τους καναπέδες και να κάνουν κάτι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Αγαπητέ 20 Φεβ 2009 6:58:00 μμ

    Δεν έγραψα πουθενά ότι θα ήταν καλύτερα να μην είμασταν σήμερα στην ΟΝΕ αντίθετα από όσα λέω για την σταθερότητα του ευρώ βγαίνει το συμπέρασμα ότι είμαστε πολύ καλύτερα με το ευρώ. Τώρα με τι τρόπο διαβάζεις εσύ δεν μπορώ να καταλάβω μήπως διαβάζεις ανάποδα σαν τα αραβικά ? Τέλος πάντων τα παπαγαλάκια ψάξε να τα βρείς σε κάτι μεγάλα συγκροτήματα τύπου.

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. "Η βλακεία μοιάζει με τη ραδιενέργεια. Είναι συσσωρευτική."
    Albert Einstein

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΜΙΑ ΖΩΗ Ο ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.ΑΛΛΟΙ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΝ(ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΛΠ)ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ(ΚΟΣΜΟΣ).ΕΙΔΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΦΤΑΣΑΝΕ ΧΩΡΕΣ ΟΠΩΣ Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ,Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ Η ΙΡΛΑΝΔΙΑ.ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ?Η ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΤΑΛΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. <>
    Γιαννάκη
    μόνο ο ΓΑΠ μπορεί να γιάνει τον πόνο σας καριόληδες(το ιδιο έκανε κι ο μπαμπάς)
    Είναι έτοιμος πάλι να κόψει κι ας λένε οι δημοσκοπήσεις οτι δεν του κόβει.
    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ,ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΛΗΜΥΡΙΣΕΙ ΑΠΟ ΔΑΥΤΟΥΣ .


    ΜΗΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ,ΠΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΝΤΙΚΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ,ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΡΑΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ € , ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΒΟΥΛΙΑΞΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ?
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ ΠΟΙΑ .
    ΨΑΞΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ανώνυμος είπε...

    "Η βλακεία μοιάζει με τη ραδιενέργεια. Είναι συσσωρευτική."


    Εσύ μπορείς να μας πείς τις δικές σου τις σοφίες ή μόνο μπορείς να κατηγορείς τους άλλους ? Πες μας τι από δω μέσα σε πόνεσε πιό πολύ ? Ο πιό βλάκας και ο πιό αρνητικός εδώ είσαι εσύ που δεν προσφέρεις τίποτα στο blog παρά μόνο ύβρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. 2:05 μ.μ.
    Αυτά που θέλω να πω τα λέω δημοσίως και επώνυμα.
    Δεν περιμένω να σχολιάσω ένα post με άποψη του κώ.. , στο οποίο απαντάνε κάποιοι ανώνυμοι με επιχειρήματα του κώ..
    Απλά σας το έθεσα ευγενικά, αλλά δε σου άρεσε. Ήθελες να το ακούσεις και στη γλώσσα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Ανώνυμος είπε... 21 Φεβ 2009 6:33:00 μμ

    «Δεν περιμένω να σχολιάσω ένα post με άποψη του κώ.. , στο οποίο απαντάνε κάποιοι ανώνυμοι με επιχειρήματα του κώ..». Δηλαδή δεν σχολιάζεις αλλά ........... σχολιάζεις. Τρικυμία εν κρανίω αφού δεν καταλαβαίνεις τι αντιφατικό είναι αυτό που λες αλλά και να ήθελες δεν θα μπορούσες να σχολιάσεις. Λοιπόν εσύ είσαι μεγαλοφυία και αφού «αυτά που θέλεις να πείς τα λές δημοσίως και επώνυμα», πήγαινε να συνεχίσεις να γράφεις το άρθρο που έγραφες για το «Economist», γιατί οι οικονομολόγοι όλου του κόσμου περιμένουν να τους ενημερώσεις «δημοσίως και επώνυμα» και χάσου από πεζά πράγματα σαν αυτό το blog. Πολύ ασχολήθηκα μαζί σου.

    ΔΗΜΗΤΡΗΣ 7

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ 7
    Αρκεί να σου διευκρινίσω ότι ένα σχόλιο μπορεί να μην αφορά κάποιο επιμέρους σημείο ενός post, αλλά το post συνολικά (από τον τίτλο του μέχρι και την τελευταία τελεία). Και φυσικά σ'αυτή την περίπτωση δε νομίζω ότι είναι υποχρεωτικό κάποιος να αναλύσει το πώς και το γιατί, σε ένα σύνολο σχολιαστών που από τα γραφόμενά τους προκύπτει ότι δε θα γίνει κατανοητός.
    Οπότε, καλώς ή κακώς, περιορίζεται σε μία απλή γενική κριτική. Θα μου πεις βέβαια ότι θα μπορούσε να μη γράψει τίποτα εδώ και απλά να διαβάσει και να αποχωρήσει. Αλλά, κατά την άποψή μου, αυτό δε γεννά το μικρόβιο του επιστημονικού προβληματισμού , το οποίο είναι χρήσιμο για ολόκληρη την κοινωνία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση