GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ως θύματος τρομοκρατικής ενέργειας...

Αναγνώριση της Κων. Κούνεβα... Από την Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων Η τρομοκρατική, δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίν...

Αναγνώριση της Κων. Κούνεβα...

Από την Εκτελεστική Γραμματεία
των Οικολόγων Πράσινων


Η τρομοκρατική, δολοφονική επίθεση κατά της Κωνσταντίνας Κούνεβα από αγνώστους οι οποίοι την ανάγκασαν να πιει βιτριόλι αφού πρώτα την περιέλουσαν με αυτό, δεν τραυμάτισε, σχεδόν θανάσιμα, μόνο την ίδια, μια μετανάστρια και συνδικαλίστρια.
Τραυμάτισε την ίδια τη δημοκρατία μας, πλήγωσε τις ανθρώπινες ευαισθησίες μας, εξευτέλισε κάθε έννοια συνδικαλισμού και εργασιακών δικαιωμάτων. Έβγαλε στην επιφάνεια ένα απεχθές πρόσωπο της σημερινής κοινωνίας, ένα πρόσωπο κυνικό, αδίστακτο, ρατσιστικό, ξεμπρόστιασε για άλλη...
μια φορά ένα ελληνικό δημόσιο που συνεργάζεται, έστω και "εν αγνοία του", με "επιχειρήσεις" και "μεσάζοντες" που δεν διστάζουν να μετέρχονται ακόμη και μαφιόζικες μεθόδους προκειμένου να επιτύχουν τους σκοπούς τους.
Ταυτόχρονα, όμως έβγαλε στην επιφάνεια και το πρόσωπο της ελληνικής κοινωνίας που αυτοοργανώνεται, συμπαραστέκεται και αντιδρά στις πράξεις βίας.
Για χάρη της Ιστορίας μας, για την οποία τόσο ανέξοδα καυχιόμαστε όποτε μας βολεύει, οφείλουμε να δείξουμε στην ιστορικό και καθαρίστρια των ενοχών μας Κούνεβα, σαν ελάχιστο δείγμα εθνικής, πολιτικής και ανθρώπινης αξιοπρέπειας, ένα άλλο πρόσωπο ως ελληνικός λαός και ελληνικό κράτος.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι απαιτούμε από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς την αναγνώριση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, ως θύματος τρομοκρατικής ενέργειας εν ώρα υπηρεσίας και να τις δοθούν όλες οι οικονομικές και κοινωνικές παροχές που δικαιούνται τα θύματα τέτοιων ενεργειών. Επιπλέον, ελπίζουμε ότι η δέσμευση της Υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Φάνης Πάλλη – Πετραλιά για απονομή ισόβιας σύνταξης στην κα Κούνεβα θα πραγματοποιηθεί άμεσα.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι απαιτούμε από το ελληνικό κράτος να εφαρμόσει επιτέλους μια μεταναστευτική και κοινωνική πολιτική που θα παρέχει στους μετανάστες, τις μετανάστριες και στους /τις εργαζόμενους/ες γενικότερα, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης.
Τέλος, θεωρούμε ότι είναι μια καλή ευκαιρία για την Ακαδημία Αθηνών να αποδείξει ότι αφουγκράζεται την κοινωνία και τη ζώσα Ιστορία, θεσπίζοντας, πλάι στα άλλα ετήσια βραβεία της, ένα βραβείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κωνσταντίνα Κούνεβα.

16 σχόλια

  1. Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΥΤΕΙ Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΤΟ ΣΚΕΥΤΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΚΡΥΒΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ κρίμα για την γυναίκα αυτή. Μακάρι να βρεθούν οι τσόγλανοι που το έκαναν αυτό, αλλά δεν νομίζω να ενδιαφέρονται και πολύ για να τους βρουν οι αρμόδιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.ΟΛΗ ΜΑΖΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΕΝΑΝΤΙΩΘΕΙ ΣΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ ΠΑΝΤΑ.ΑΣ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μα πως γνωρίζετε ποιος και γιατί το έκανε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να συλλαβουν τους δραστες και να μ ην τους δικασουν
    αλλα
    να τους υποχρεωσουν
    να πιουν και εκεινοι βιτριολοι
    τα καθικια
    και μετα βλεπουμε ποσο θα τους αρεσει.
    Βεβαια η σκηνη να απαθανατιστει απο τα κραυγαλεα τηλεοπτικα σκουπιδομεσα
    που μας εχουν ζαλισει τα αρχιδια με τις μαλακιες τους

    ΑΘΗΝΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Γιώργος είπε να τον κρίνουμε ως υπουργό Παιδείας και υπουργό Εξωτερικών.

    Ναι εν δυνάμει Πρωθυπουργέ της χώρας θα σε κρίνουμε:

    Για τους χορούς που έριχνες με τον Ισμαήλ Τζεμ υπό αμερικανικές εντολές.
    Για τις προτάσεις περί καλλιέργειας κάνναβης στα μπαλκόνια μας.
    Για το μεγαλόπνοο σχέδιο περί ανασφάλιστης εργασίας των νέων.
    Για τις επιλογές συνεργατών τύπου Ματσούκα Καραχασάν και προσφάτως του μουσουλμάνου βουλευτή Θράκης που άκουσον-άκουσον ζητάει από την Τουρκία να έλθει να τους διεκδικήσει….και ούτε που του έκανε παρατήρηση αντί να τον διαγράψεις από το ΠΑΣΟΚ για καταπάτηση του όρκου του στη Βουλή των Ελλήνων.
    Για τη στάση σου στο βιβλίο ιστορίας της κας Ρεπούση (περί συνωστισμού της Σμύρνης κ.λ.π)

    Για τη μουγκαμάρα στην προδοσία του Οτσαλάν.
    Για τη μουγκαμάρα στη ληστεία του Χρηματιστηρίου.
    Για τη συμφωνία σου στο σχέδιο Ανάν που θα καταδίκαζε την Κύπρο.
    Για τη μουγκαμάρα στο πλιάτσικο στα χρόνια του Σημίτη(Ο Πάγγαλος είπε ότι επί Σημίτη διαλύθηκε η Ελλάδα).
    Για τη μέχρι παρεξηγήσεως υποστήριξη των μεταναστών (τους έχει τάξει Ελληνική υπηκοότητα, δικάιωμα ψήφου κ.λ.π) ενώ ταυτόχρονα διαφωνεί για το δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού.

    Για τη μουγκαμάρα στο σκάνδαλο της «Siemens» .

    Για τη ένοχη σιωπή σου στην επαναλαμβανόμενη(μέχρι και πρόσφατα) θέση της αρμόδιας για θέματα παιδείας Διαμάντο….Μπίλντεμπεργκ…που υποστηρίζει μετά επιτάσεως την εισαγωγή της Αγγλικής γλώσσας ως δεύτερης επίσημης γλώσσας του Ελληνικού Κράτους (μόνο το Μπαγκλαντές,Ινδία,Πακιστάν κ.α αποικίες της Αγγλίας έχουν ως επίσημη γλώσσα την Αγγλική).

    Άραγε θα γραφτεί η δεύτερη επίσημη γλώσσα και στο Δελτίο Αστυνομ. Ταυτότητας?



    etherovamon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΚΩΣ ΗΡΘΕ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ. ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕ ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΑΝ ΠΑΩ ΣΕ ΜΙΑ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΞΩ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΘΑ ΜΕ ΣΟΥΒΛΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΕΠΕΙ "ΔΙΚΟΙ" ΤΗΣ ΝΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 8 Φεβ 2009 10:13:00 μμ: ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΝΙΑΟΥ ΝΙΑΟΥ ΣΤΑ ΚΕΡΑΜΥΔΙΑ; ΚΑΙ 9 Φεβ 2009 2:58:00 πμ...ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ "ΔΙΚΟΙ" ΤΗΣ. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΒΟΔΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΙ ΚΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΚΟΙ;ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΝΩΝΥΜΕ 2:58 ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η δικη της υποθεση, ειναι και υποθεση ολων των εργαζωμενων ελληνων και ξενων που αδικουνται απ την εργοδοσια.Ολων αυτων που ρισκαρουν τη ζωη τους ανασφαλιστοι, για 700ευρο.Οσοι νομιζουν οτι μπορουν να μετατρεψουν την Ελλαδα σε εργασιακο κατεργο,θα μας βρουν μπροστα.ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΔΕΝ ΓΑΜΙΕΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΣΑΒΟΥΡΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ανωνυμε 2:58δεν εισαι απλα μαλάκας.......είσαι ΠΟΛΛΑ ΜΑ ΠΟΛΛΑ ΚΙΛΑ ΜΑΛΑΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ρε σεις είσαστε τρελοί όλοι που ξέρετε ποιοι το έκαναν.
    Μπορεί να είναι γκομενοδουλειά μπορεί να έχει προηγούμενα από την χώρα της μπορεί και να στέκει αυτό που λέτε. Αλλά δεν έχει προσδιορίσει κανείς από πού περίπου μπορεί να προέρχεται αυτή η ενέργεια.
    Με ποιους είχε έρθει σε κόντρα για ποια δικαιώματα των εργαζομένων.
    Απαντήστε κάποιος που γνωρίζει.
    Μην βιαστείτε να βρίσετε σκεφτείτε πρώτα……..
    Δεν υποστηρίζω κανέναν αλλά δεν πρέπει να γνωρίζουμε κάτι πριν πούμε ότι πούμε….

    Γοργίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυτά τα δυό τρία μπαστάρδια που έβρισαν τους Έλληνες και τους αφαίρεσαν το δικαίωμα να αμφισβητήσουν ότι τέτοια ( πρωτοφανή στα χρονικά) ενέργεια θα μπορούσε να προέρχεται από Έλληνες,

    να παν να γαμηθούν!

    Μετά να σηκωθούν και να φύγουν από την Ελλάδα!
    Σιγά που θα κάτσει ένας Έλληνας να ασχοληθεί με μιά βουλγάρα που νομίζει ακόμα ότι μπορεί να εκτελεί εντολές ενός Λένιν ή Στάλιν εν έτει 2009, όχι στη Βουλγαρία αλλά σε μιά ξένη χώρα!

    Κακώς όσα έπαθε, πολύ κακώς μάλιστα!
    Αλλά όταν με το καλό γίνει καλά, να δίνει μάχη στη χώρα της.
    Αλλιώς θα πάμε κι εμείς στη δική της να τα κάνουμε λαμπόγυαλο εν ονόματι τής Ελληνικής Δημοκρατίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σε πολλα σχολια διακρινω φασισμο και ρατσισμο,απο διαφορους γουρουνοπιοιμενους ελληναραδες.Αν εισται λεφταδες χαλαλισας,αν εισται ομως φτωχαδακια τοτε εισται αξιολυπιτα,και μικρα πλασματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση