GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To μαύρο google‏...

. Από το http://enimerwsi-gr.blogspot.com/ . Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης αν η Google search είχε μαύρη οθόνη λαμβάνοντας υπ...

.
.
Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης αν η Google search είχε μαύρη οθόνη λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια παγκόσμια συχνότητα χρήσης της, σύμφωνα με υπολογισμούς, θα είχαν σωθεί τουλάχιστον 750 μεγαβατώρες ανά χώρα για κάθε έτος. Η Google ανταποκρινώμενη στη μελέτη, δημιούργησε μια "μαύρη" έκδοση της μηχανής αναζήτησης, που κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά και ονομάζεται "blackle". Βοηθήστε να διαδωθεί η σελίδα και αλλάξτε τη διεύθυνση του google σε http://www.blackle.com/
---------------------------

13 σχόλια

  1. Συμφωνα με αλλες ερευνες, αν καθε κρετινος που εχαβε τετοιες ειδησεις, χρησιμοποιουσε το blackle αντι για το google, τοτε, αυτοι που συνελαβαν την τελεια (για ευκολο πλουτισμο) ιδεα, με καθε αναζητηση, κερδιζουν χρηματα εκμεταλευομενοι την βλακεια τους. Το blackle δεν εχει καμια σχεση με το google, χρησιμοποιει ομως την μηχανη αναζητησης του και προβαλει διαφημισεις του. Αυτο σημαινει δυο πραγματα: οτι καποιοι κερδιζουν χρηματα (οχι εις βαρος μας αλλα μας προβαλουν ουσιαστικα διαφημισεις) και οτι το moderation των θεμάτων στο press.gr ειναι μηδενικο.

    Συν τοις αλλοις, για να φαινεται μαυρη μια οθονη TFT χρησιμοποιειται περισσοτερη ενεργεια απ οτι ασπρη γιατι παρεχεται ρευμα σε καθε pixel για να γινει μαυρο. Η λαμπα απο πίσω καιει ουτως η αλλως.

    Ειμαι σιγουρος πως πολλοι θα πουνε τα ιδια με εμενα και μαλιστα το ελπιζω γιατι αλλοιως παμε κατα διαόλου. (ασε που αυτο ειχε εμφανιστει ενα χρονο πριν, ποιος το ξεθαψε τωρα?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Gia dei3te mas tin erevna parakalw...

    Na doume ti alli mpourda tha doume edw mesa. Vriskete tin prwti mpourda sto web kai tin postarete anwdina... na xarw egw eggiri pliroforisi... "dimosiografoi" tou kwlou.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό είναι ένας μύθος.
    Με δεδομένο ότι πλέον οι περισσότερες οθόνες είναι TFT το μαύρο χρειάζεται περισσότερη ενέργεια για να εμφανιστεί.
    Για περισσότερα διάβασε εδώ:
    http://www.greenaction.gr/?p=7
    Ιάκωβος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλό είναι πριν κάνετε μια ανάρτηση να την ελέγχεται λίγο ως προς την εγκυρότητά της. Η συγκεκριμένη ανάρτηση προέρχεται από ένα chain-email που κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό. Ας αναφέρουμε λίγο τα αληθινά γεγονότα:
    1) Η google δεν έχει καμιά σχέση με το blackle. Το site αυτό απλά χρησιμοποεί το google για να κάνει αναζήτηση.
    2) Πολύ αμφιβάλω αν το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει κάποια ανάμειξη.
    3) Έρευνες από ανεξάρτητους ερευνητές έδειξαν ότι η σε οθόνες καθοδικού σωλήνα η ενέρεια που "σώνεται" είναι λιγότερη από αυτή που υποστηρίζει το blackle, ενώ σε οθόνες CRT πολλές φορές χρειάζεται και περισσότερη ενέργεια.

    Δείτε και το http://en.wikipedia.org/wiki/Blackle.com για περισσότερα...

    paideia-gr.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και πιο όμορφη ειναι, εκτός από φιλική στο περιβάλλον ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το

    'Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης'

    από που βγαίνει;
    Στην http://www.blackle.com/ δεν αναφέρει κάτι σχετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ρε παιδιά, αφού δεν ξέρετε, τί γράφετε;

    Βλ. http://paideia-gr.blogspot.com/2009/01/blackle-google.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρώτον, το site δεν είναι της Google.
    Δεύτερον, το ότι το μαύρο χρώμα σημαίνει οικονομία είναι μεγάλη βλακεία. Η λάμπα της οθόνης (η οποία καταναλώνει το περισσότερο ρεύμα) συνεχίζει να είναι αναμμένη. Απλά οι υγροί κρύσταλλοι δεν αφήνουν το φως να περάσει και έτσι δημιουργείται το μαύρο χρώμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΟΣΟΧΗ....ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ.....ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ GOOGLE Η ΣΕΛΙΔΑ....και ψαρευει στατιστικά.......ρωτίστε και κανέναν πρίν το αναρτήσετε....έτσι και αλλίως είναι 5 χρόνων νέο.....και αυτά περί ενέργειας κλπ....ΜΠΟΥΡΔΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΟ SMS ΤΟΥ ΜΗΝΑ

    ΕΡΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΥΣΤΥΧΗ ΛΑΛΙΩΤΗ.

    ΠΕΝΤΕ (5) ΕΥΡΩ ΕΚΑΣΤΟΣ.

    ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ .
    ΝΑ ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΕΡΑΣΤΗ ΣΟΥ (ΤΟΝ ΓΑΜΙΑ ΣΟΥ) ΔΗΛΑΔΗ , ΤΟΝ ΟΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΜΙΑ ΣΟΥ !!!!!!
    ΠΕΤΡΟ ! ΠΕΤΡΟ ! ΕΙΣΑΙ ΕΔΩ ??????


    CAPTAIN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι οικολόγοι και οι οικο-ναζί είναι οι σταλινικοί, οι μαοϊκοί και οι ερυθροί Χμέρ του 21ου αιώνα. Οι εχθροί της ελευθερίας και οπαδοί του ολοκληρωτισμού που θέλουν να μας υπαγορεύσουν πως θα ζούμε, με τι φως θα διαβάζουμε, τι θα τρώμε και τι σακούλες θα χρησιμοποιούμε.

    Προς τους μελλοντικούς ανέργους του πανεπιστημίου που έκανε λέει την έρευνα: εγώ μάγκες αφήνω το φως της εξώπορτας ανοικτό όλο το βράδυ για λόγους ασφαλείας, συστηματικά ρίχνω τα σκουπίδια μου (τροφές) στον κάδο της ανακύκλωσης γιατί έτσι γουστάρω (σαμποτάζ στην βλακεία), επιλέγω πλαστικές σακούλες γιατί έτσι με βολεύει, πετάω σκουπίδια στον δρόμο (γιατί πληρώνω φόρους και γιατί το άρθρο 114 του Συντάγματος μου δίνει το δικαίωμα να αντιδρώ όταν το σύνταγμα παραβιάζεται - εδώ ο άλλος έβαζε βόμβες και έγινε πρωθυπουργός) και απαγορεύω στα παιδιά μου και στην γυναίκα μου να κάνουν ανακύκλωση γιατί υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα στην ζωή από το να ασχολούμαστε με τα σκουπίδια και τις ιδεοληψίες του κάθε κακομοίρη. Α, και το καλύτερο δεν σας το είπα: έχω στοκάρει καμμιά 500-αριά λαμπτήρες πυρακτώσεως για να εξακολουθώ να έχω καλής ποιότητας φως ακόμη και όταν οι φασίστες της Ε.Ε. αποφασίσουν να μας υπαγορεύσουν με τι φως θα διαβάζουμε.

    ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΕ ΠΙΑΣΕΤΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μη λες μαλακίες φίλε μου. Το θέμα αυτό είναι παλιό και πρόκειται για πατάτα ολκής. ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. 13 Ιανουάριος 2009 12:05 μμ

    o klasikos o malakas o ellinas

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση