GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο αγιασμός των υδάτων υπό το φως της λογικής...

. Της Μαρίας Λούπου . Mιά από τις σπουδαιότερες γιορτές του χριστιανισμού είναι τα Θεοφάνεια. Όχι μόνον ιαματικές, αλλά και υπερφυσικές ιδι...

.
Της Μαρίας Λούπου
.
Mιά από τις σπουδαιότερες γιορτές του χριστιανισμού είναι τα Θεοφάνεια. Όχι μόνον ιαματικές, αλλά και υπερφυσικές ιδιότητες αποδίδονται από τους χριστιανούς στα νερά, που αγιάζονται από κληρικούς κάθε χρόνο την ημέρα των Θεοφανείων. Το νερό, που έχει αγιασθεί πιστεύεται, ότι δεν χαλάει σε αντίθεση με το κοινό –μη αγιασμένο- νερό. Ας εξετάσουμε όμως, τι πραγματικά συμβαίνει κάνοντας κατ’ αρχήν ωρισμένες παρατηρήσεις:• Στο αγιασμένο νερό αποδίδονται ιδιότητες «κολλητικές». Αν αδειάσουμε, δηλαδή, μια μικρή φιάλη αγιασμένου νερού σε μια μεγάλη δεξαμενή, τότε και τα νερά της δεξαμενής αγιάζονται. Δεν αναφέρεται όμως, η ταχύτητα διάδοσης του αγιάσματος, οπότε πρέπει μάλλον να θεωρήσουμε, ότι γίνεται σε χρόνο μηδέν. Όταν επομένως αγιάζεται κάποια ποσότητα νερού ο αγιασμός μεταδίδεται αστραπιαία σε κάθε άλλη ποσότητα νερού με την οποία έρχεται αυτή σ’ επαφή.• Κάθε χρόνο την ημέρα των Θεοφανείων αγιάζονται τα νερά δεξαμενών, λιμνών, ποταμών και θαλασσών. Όλα αυτά όμως επικοινωνούν και καταλήγουν στη θάλασσα και στα πελάγη κι αυτά με τη σειρά τους καταλήγουν στους ωκεανούς, οπότε αμέσως αγιάζονται όλες οι θάλασσες, τα πελάγη κι οι ωκεανοί του πλανήτη. Θα αρκούσε ένας μόνον αγιασμός σε ένα ποτάμι, προκειμένου να παραχθεί το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα.• Με τη διαδικασία της εξάτμισης παράγονται αγιασμένοι υδρατμοί, αγιασμένα σύννεφα και αγιασμένη βροχή κι έτσι σύντομα σε κάθε απομονωμένο σημείο της γης (λίμνη, σπηλιά κ.τ.λ.) φθάνει το αγιασμένο νερό οπότε αγιάζονται όλα τα νερά της Γης. Παίρνοντας επομένως νερό από την βρύση της οικίας μας είναι κι αυτό έμμεσα αγιασμένο και δεν έχει καμμία διαφορά από το νερό που αγιάσθηκε άμεσα από τον ιερέα. • Δεν αναφέρεται επίσης ο χρόνος που το νερό διατηρεί την αγιασμένη του ιδιότητα. Είναι δυνατόν να χάνει την αγιαστική του δύναμη με την πάροδο του χρόνου; Αδιανόητο για τους χριστιανούς. Εφ’ όσον όμως δεν την χάνει, γιατί το νερό που αγιάσθηκε φέτος πρέπει να ξανά-αγιασθεί και του χρόνου; Θα αρκούσε ένας αγιασμός άπαξ κι έκτοτε όλα τα νερά της Γης θα ήταν για πάντα αγιασμένα.
Είναι όμως γεγονός, ότι εάν πάρετε μία φιάλη νερού από την εκκλησία και μία φιάλη νερού από την βρύση του σπιτιού σας το νερό της «αγιασμένης» φιάλης μπορεί να διατηρηθεί περισσότερο. Τι συμβαίνει λοιπόν; Ποιο μέσο χρησιμοποιεί η Εκκλησία; Η απάντηση είναι απλούστατη: Στο αγιασμένο νερό οι ιερείς βουτούν βασιλικό. Ο βασιλικός έχει αντισηπτικές ιδιότητες, γνωστές ήδη από την αρχαιότητα. Οι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν βασιλικό στις ταριχεύσεις. Το βάπτισμα των φύλλων του βασιλικού μέσα στο νερό το κάνει να διατηρείται περισσότερο κι όχι οι ψαλμωδίες κι οι αγιασμοί των ιερέων. Αυτός είναι ο λόγος που η Εκκλησία διάλεξε το συγκεκριμένο αυτό φυτό για τον αγιασμό των υδάτων κι όχι επειδή, όπως παραδίδεται, η Αγία Ελένη μυρίζοντας δήθεν το άρωμα βασιλικού που είχε φυτρώσει στον τόπο που είχε ταφεί ο σταυρός, τον «ανακάλυψε» 300 χρόνια μετά τη σταύρωση.Τα ψεύδη, οι δεισιδαιμονίες, οι παραλογισμοί κι οι ψυχολογικοί –και όχι μόνον- εκβιασμοί είναι τα κύρια μέσα, που έχουν κατά κόρον χρησιμοποιηθεί από τους χριστιανικούς μηχανισμούς επιβολής κι επιβίωσής του τους 17 αιώνες της ιστορίας του. Ο αγιασμός των υδάτων είναι σχετικά απλό θέμα κι η συζήτησή του «δεν σηκώνει πολύ νερό». Δεν πρέπει να μας εμπλέκουν λοιπόν οι κατηχητές και οι νεοφανείς τηλελλαδέμποροι, οι οποίοι πνίγονται σε μια κουταλιά νερό («αγιασμένου» ή μη).
-------------------------

44 σχόλια

  1. Έχει ενδιαφέρον ο βηματισμός της σκέψης σου και δείχνει σκεπτόμενο άνθρωπο.
    Θα ήταν ευλογία να μας διαφωτίσεις με την αναλυτική σου σκέψη για την θερμοκρασία της κόλασης αυτή τη φορά. Μιας και το θέμα είναι θρησκειολογικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι συνειρμοί σας λογικώτατοι, Κυρία Λούπου.
    Προσέξτε όμως, "θα σας κάψει ο Θεός", μαζί σας και όλους εμάς που σας διαβάζουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά εσείς κα Λούπου είχατε την όρεξη να γράψετε αυτές τις ανοησίες, με την ακριβή έννοια του όρου δηλαδή αρλούμπες, περί «αγιασμένων» ανέμων και υδάτων και τις ταχύτητας μετάδοσης της αγιοσύνης μετά από πρόσμιξη και εξαέρωση….και άλλα τέτοια…..εκτονωτικά Αυτοί όμως που δέχθηκαν να τα καταχωρήσουν, ενώ αλλού ξέρουν να κάνουν λογοκρισία, τι κατάλαβαν; Δεν μας φτάνουν οι «αναλύσεις» του Λουτράδη, του Μπόμπολα ή του Ντόκτορα; ο Εικαστικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΡΙΑ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ,ΜΕ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ , ΑΝ ΕΛΥΣΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΝ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ .


    ΕΝΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ .
    ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ,ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ , ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ.

    ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΣΟΥ ΤΙΣ ΔΩΣΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΚΛΗΡΙΚΟΣ ΜΙΑΣ ΕΝΟΡΙΑΣ.
    ΜΑ ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΔΕ ΡΩΤΑΣ ΚΛΗΡΙΚΟΥΣ .
    ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΕΙΣ ,ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ .
    ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΙΑ ,ΠΕΤΥΧΕΣ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΣΟΥ .
    ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εύγε στη συγγραφέα!!!

    Έλεος πια με τις χριστιανικές απάτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΠΡΟΣΕΧΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΕ ΑΦΟΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ.
    ΟΛΟ ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΚΙ ΑΗΔΙΕΣ.
    ΚΑΘΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΕΒΡΑΙΟΣ ΚΑΦΡΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΕΣ.
    ΟΙ ΘΕΟΛΟΓΟΥΝΤΕΣ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΗΓΟΥΝ ΩΣ ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΥΠΕΡΑΝΩ ΚΑΙ ΗΡΩΕΣ.
    Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΕΝΕ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ. ΩΡΑΙΑ.
    ΜΕΤΑ ΑΝΑΛΗΦΘΗΚΕ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ , ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΚΡΟΝΟ ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΩΝΑ Η' ΣΕ ΑΛΛΟ ΓΑΛΑΞΙΑ?
    Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΛΕΝΕ ΜΥΡΙΣΕ ΤΟΝ ΚΡΙΝΟ.
    ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΑΥΤΟ? ΟΙ 4 ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΕΣ ΠΑΡΑΜΥΘΑΔΕΣ.
    ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ?
    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ."ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΔΥΝΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ..." ΟΠΟΤΕ ΣΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΟ ΣΤΟΜΑ.ΚΛΠ ΚΛΠ ΚΛΠ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ε? Και??

    Δεν καταλαβα το εξης απλο:
    σε τι διαφερει ενα αγιασμενο νερο απο ενα "κατηραμενο" η εστω "μη αγιασμενο"???

    Ασε τους νεκρους να προχωρουν..

    Τι σε νοιαζει?
    Τι δηλαδη τωρα ,αυτο μονο το παραλογο βρηκες στο χριστιανισμο??

    Γιατι δεν τους ρωτας επι παραδειγματι ,τι απεγινε αυτος ο δολιος ο ..Λαζαρος! αυτον που ανεστησε ο ..κυριος!??
    Ξαναπεθανε??
    Ζει ακομα??

    Που στο διαολο ειναι τωρα??

    Χαθηκε στα ..βαθη του χρονου..

    Ημαρτον!

    τζων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ρε σεις κοιμόμαστε, ξυπνήστε, Έλληνες κάνετε κάτι να προλάβετε να φτιαχτείτε, !
    Και γιατί το λέω αυτό; Να έτσι το σκέφτηκα πριν από λίγο, και δείτε τι σκέφτηκα.
    Παράδειγμα πρώτον.
    Η Vodafone δεν είναι που έκανε τις υποκλοπές;
    Εεεε…… λοιπόν της δώσανε την Πλατεία Συντάγματος και έκανε συναυλία, και το μετρό, συρμούς και σταθμούς να διαφημίσει την συναυλία….!
    Μα θα μου πείτε φτιάχτηκε η Vodafone με την συναυλία; Σαφώς όχι, ξοδεύτηκε και από πάνω, … τι είπατε ; ότι από κάπου θα τα εκπέσει φορολογικά;
    Μα αυτό είναι το θέμα ή ότι δόθηκε στην καλή μας εταιρία ,ένα πρώτης τάξεως καθαριστικό να ξεπλύνει το όνομα της;
    Και τεράστια, μοναδική διαφήμιση στην Εθνική Πλατεία της Ελλάδας.
    Εθνικό το έργο της, Εθνική και η ανταμοιβή.
    Ποιος της έδωσε αυτό το καθαριστικό; Ο Δήμαρχος της Αθήνας; Κάποιος Υπουργός; Κάποιος υφυπουργός, ή κάποιος άλλος που οι υποκλοπές τον ωφέλησαν;

    Παράδειγμα δεύτερον.
    Η SIEMENES δεν είναι αυτή που έκανε δωράκια σε διάφορους πολιτικούς; Κόμματα; Και λοιπά ενδιαφερόμενα πρόσωπα, τους «λάδωνε» δηλαδή για να παίρνει δουλειές στην Ελλάδα μας,.
    Παρανομούσε δηλαδή καραμπινάτα, πράγμα που έκανε και στις ΗΠΑ και τις ρίξανε πρόστιμο σχεδόν ένα δις δολάρια, και τα οποία θα τα πληρώσει γιατί εκεί έχει να κάνει με κράτος και όχι μπανανία του κάθε λεφτά.
    Τέτοια πρόστιμα της ρίξανε και σε χώρες που εμείς οι νεοέλληνες τις αποκαλούμε μπανανίες!
    Εμείς όμως στην πατρίδα μας που ανθεί και θάλει φαιδρά πορτοκαλέα, δεν είμαστε ουτιδανοί, δεν είμαστε αμερικανάκια λιγούρηδες, είμαστε γαλαντόμοι, τον έχουμε τον παρά και τον ξοδεύουμε.
    Έτσι λοιπόν στην ύποπτη-υπόδικη στην χώρα μας SIEMENES, της δώσαμε τον ΟΤΕ ΤΟΝ ΟΤΕ ΤΟΝ ΟΤΕ ΤΟΝ ΟΤΕ ΤΟΝ ΟΤΕ ΤΟΝ ΟΤΕ ΤΟΝ ΟΤΕ ΤΟΝ ΟΤΕ ΤΟΝ ΟΤΕ ΤΟΝ ΟΤΕ ΤΟΝ ΟΤΕ ΤΟΝ ΟΤΕ ΤΟΝ ΟΤΕ ΤΟΝ ΟΤΕ ΤΟΝ ΟΤΕ ΤΟΝ ΟΤΕ ΤΟΝ ΟΤΕ.

    Γι’ αυτό Συνέλληνες γρηγορείτε, ένα σκάνδαλο μεγάλο να κάμετε και σωθήκατε……….!
    Γι’ αυτό Συνέλληνες γρηγορείτε, ένα σκάνδαλο μεγάλο να κάμετε και σωθήκατε……….!
    Γι’ αυτό Συνέλληνες γρηγορείτε, ένα σκάνδαλο μεγάλο να κάμετε και σωθήκατε……….!
    Γι’ αυτό Συνέλληνες γρηγορείτε, ένα σκάνδαλο μεγάλο να κάμετε και σωθήκατε……….!

    Να δείτε που ο επόμενος θα πάρει την ΔΕΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Χρόνια πολλά!
    Σεβαστή η κάθε άποψη. Αλήθεια όμως σε ποιον θέλετε να αποδείξετε κάτι; Στον εαυτό σας; Ή πιστεύεται ότι σε 7 σειρές και μετά από 7λεπτο διάβασμα μπορείτε να πείτε κάτι;
    Έλεος πια, έχουμε νου και σκεφτόμαστε. Η πληροφορία πλέον είναι για όλους. Η κρίση προσωπική

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΑΡΙΑ ΜΟΥ, ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ, ΕΙΣΑΙ ..ΑΓΑΜΙΤΗ ! ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΜΑΣ ΤΣΟΥΜΑΝΑΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα Θεοφάνεια/Επιφάνεια ήταν ελληνική εορτή και ενσωματώθηκε, λόγω της δημοτικότητας που είχε, με τη γιορτή της βάπτισης του Χριστούλη. Οι περισσότερες "περίεργες" συνήθειες που συνοδεύουν αυτή τη γιορτή και δεν συμβιβάζονται με τις ιουδαϊκές γραφές, αλλά αποτελούν ελληνικές παραδόσεις. Μπορούμε έτσι να διαπιστώσουμε, ποιες παραδόσεις επικρατούσαν στον ελλαδικό χώρο πριν επιβληθεί εδώ ο χριστιανισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η "αγία" Ελένη δεν ανακάλυψε τίποτα απολύτως. Όταν "έγιναν" όλα τα μυθεύματα που περιγράφονται από αυλικούς κόλακες, ήταν η ίδια περίπου 80 ετών. Ακόμα και σήμερα για μια 80χρονη είναι ένα ταξίδι στη Μέση Ανατολή μεγάλη καταπόνηση.

    Πέρα απ' αυτά, εκεί που λέγεται ότι ανακαλύφθηκε ο σταυρός (ο οποίος κατά τη ρωμαϊκή συνήθεια καιγόταν μετά την εκτέλεση του κατάδικου), υπήρχε ναός της Αρτέμιδας που δέσποζε στην Ιερουσαλήμ. Άρα ούτε βασιλικό, ούτε μαϊντανό βρήκηκε εκεί οποιοσδήποτε.

    Ιστοριούλες του κατηχητικού για παραγέμισμα των ελεύθερων ωρών των πιτσιρικάδων είναι αυτά, σωστά τα γράφει η κ. Λούπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ασχολίσου με τα πιάτα σου κυρά μου ή κοινώς άντε πνύνε πατσές όπως λένε στο χωριό μου, που θα μας κάνεις και μαθήματα θεολογίας. Σε πληροφορώ λοιπόν οτι ο παπάς μας στο χωριό μας ΔΕΝ χρησιμοποιεί βασιλικό ή κάποιο άλλο φυτό στον αγιασμό την ημέρα των Θεοφανείων αλλά και όποτε αλοτε κάνει αγιασμό παρά μόνο τον Τιμιο Σταυρό.΄Υστερα ραίνει τον λαό με βασιλικό ή με κλώνους άλλων φυτών,πχ ελιάς, μυρτιάς,άνθη κλπ. όταν δεν υπάρχει διαθέσιμος βασιλικός. Ο αγιασμός παραμένει αναλοίωτος όσα χρόνια και να περάσουν. ΄Εχουμε βρει φιαλήδια σε θεμέλια παλαιών σπιτιών που κατεδαφίζονται, με αγιασμό μέσα που έχει διατηρηθεί το λιγότερο εκατό χρόνια. Αλλά για να καταλάβεις εσύ με τις μπουρδες που γράφεις και όσοι άλλοι πιθανόν να τις ασπάζονταν, τα λίγα δευτερόλεπτα που ο παπάς βουτά τον βασιλικό στον αγιασμό δεν επαρκούν όχι μόνο ο βασιλικός να βραχεί, αλλά ούτε και να δόσει κάποιες "αντισηπτικές ουσίες" στο νερό.
    ΄Αν ήταν εφικτό κάτι τέτοιο θα έπρεπε μέσα στον αγιασμό να ρίξουμε αιθέρια έλαια βασιλικού που προέρχονται από απόσταξη του φυτού. Και για να επιτύχουμε "αντισηπτικότητα" θα έπρεπε σε κάθε λίτρο νερού να προσθέσουμε τουλάχιστον 100 ml αποστάγματος. Ελπίζω μικρόνοο άτομο να καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό. Αν και πάλι δεν το καταλαβαίνεις ή δεν θέλεις, τράβα κάνε αυτό που σου γράφω στην αρχή. Και εν πάσει περιπτώσει ρώτησε τους Καθολικούς πως προσπαθούν να επιτύχουν την διατήρηση του αγιασμού των.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εφ’ όσον όμως δεν την χάνει, γιατί το νερό που αγιάσθηκε φέτος πρέπει να ξανά-αγιασθεί και του χρόνου;

    Μαρία μου, του χρόνου πέφτει νέος οβολός... Μια φορά αγιάζονται τα νερά, αλλά οι επαγγελματίες παπάδες πληρώνονται κάθε μήνα και κάθε χρόνο. Χρειάζονται λοιπόν επαναληπτικοί αγιασμοί - και για εμπέδωση των διαδικασιών από τους αφελείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Την βράβευσή του από το Αμερικάνικο Ισραηλιτικό Συμβούλιο!! ο Γιωργάκης θα την επιστρέψει στους Εβραίους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πολύ καλά έκανες και έγραψες το άρθρο κ. Λούπου. Μερικοί θεόπληκτοι μπαίνουν στο PRESS-GR για να βρίσουν κατά τη χριστιανική παιδεία τους. Ο άλλος γράφει ευθέως τι ήξερε από το χωριό του. Γιατί δεν πάει εκεί πίσω να ταΐζει τις πάπιες του, παρά έρχεται στις πόλεις και δυσκολεύει τη ζωή του. Από κάποιους πρέπει να ζήσουν και το κηφηναριό των παπάδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Γιατί δεν το βγάζουν και σε εμφιαλωμένο να σωθεί ο κόσμος;
    Φυσικά, θα έχει διαβαθμίσεις, πχ το αγιασμένο από πατριάρχη θα είναι κυριλέ τύπου Evian, αυτό από δευτεράντζες τύπου Άνθιμου λίγο λιγότερο και αυτό από αρχιμανδρίτες τελείως μπας-κλας. Επίσης μπορούν να το βγάλουν και σε ενδοφλέβιους ορούς για τους ασθενείς για να ξεκουραστούν λίγο οι γιατροί και να κάνει οικονομία ο αβραμόπουλος, ενώ κάλλιστα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κλύσμα για να πάρει φωτιά ο κώλος (με την καλή έννοια).

    Άντε ρε τρωγλοδύτες χριστιανοί, πόσο φτύσιμο σας χρειάζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Τα περί εβραιοχριστιανισμού είναι ανοησίες. Λένε κάτι οι εβραίοι για τον τριαδικό θεό; Ξέρουν τίποτα για τον Λόγο του Θεού; Ψάξτε στην ελληνική φιλοσοφία να βρείτε αυτές τις αντιλήψεις. Επίσης ίσως δεν αρέσει σε κάποιους περίεργους χριστιανούς και κάποιους αρχαιοπερίεργους, αλλά μέσω της παράδοσης τόσων χιλιετιών υπάρχει συγκερασμός και μάλιστα στην συνείδηση του λαού. Αν δεν σας αρέσει αλλάξτε τον λαό. Τα περί πεπλανημένων (από τους εκατέρωθεν έξυπνους) είναι πια ξεπερασμένα και γελοία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ?
    ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΙΣ
    ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ
    ΤΟΥ ΑΓΙΑΣΜΟΥ?
    ΕΠΕΙΔΗ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΧΩΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ
    ΚΑΤΑΝΟΕΙΣ ΜΥΡΙΑΜ ΛΟΥΠΟΥ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ
    ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ.
    ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝΤΑΣ ΑΔΙΑΛΛΕΙΠΤΑ ΑΥΤΟΝ
    ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΜΕ
    ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΑΤΡΟΠΑΡΑΔΟΤΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΕΣ
    ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΜΕΤΑΦΕΡΘΗΚΑΝ
    ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ.
    ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ
    ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ
    ΚΑΙ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
    ΛΙΓΗ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΝΩΣΗ
    ΘΑ ΜΑΘΑΙΝΕΣ ΟΤΙ Η ΕΥΧΗ ΠΟΥ
    ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΙΣ
    ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
    ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΗ
    ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ ΩΡΑΙΟ
    ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΕΥΣΤΙΚΟ .
    ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΕΔΩ ΤΗ ΧΩΡΑ
    ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΝΟΥ ΣΟΥ.
    ΕΔΩ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΟΙ ΤΕΧΝΕΣ Η ΜΟΥΣΙΚΗ Ο ΛΟΓΟΣ. ΚΑΘΕ ΤΙ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕΣΑ
    ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΜΑΣ ΤΟΣΟ ΤΙΣ
    ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ
    ΕΧΟΥΝ ΑΙΤΙΑ.
    ΤΟ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΦΥΣΙΚΟ.
    ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ. ΘΑΥΜΑΣΤΟ.
    ΕΓΩ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ DNA ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ
    ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ
    ΟΤΙ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
    Ο ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΟΣ ΣΟΥ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ
    ΣΤΡΕΒΛΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΙΠΗΣ ΑΠΟ ΑΓΝΟΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΓΙΑΤΙ
    ΔΕΝ ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ.
    ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΤΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ
    ΤΟ "ΟΡΙΖΕΣΘΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ"
    ΘΑΧΕΙΣ ΥΠΟΘΕΤΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΚΕΙΝΟΝ
    ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΛΑΣΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ
    ΑΡΧΙΠΥΡΟΒΑΤΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΤΟΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟ ΤΩΝ ΕΦΕΥΡΕΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ
    ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΛΛΟΚΟΤΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΦΤΑΙΜΕ
    ΚΑΘΟΛΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ
    Η ΜΗ.
    ΑΝ ΜΕ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΑ ΞΑΝΑΣΚΕΥΤΕΙΣ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΑ
    ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ
    ΠΡΙΝ ΟΙ ΥΔΡΑΤΜΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΟΡΑΣΗ
    ΘΟΛΗ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΝΗΣΤΕΥΣΕΙ ΤΙΣ
    ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΓΝΙΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΟΤΕ
    ΙΣΩΣ ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΣΕ
    ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙΣ ΑΥΤΟΝ
    ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
    ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΘΕΩΡΕΙΣ
    ΔΕΙΣΙΔΑΙΜΟΝΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. posted by Ανώνυμος : 6 Ιανουάριος 2009 1:07 μμ

    Τη διαδρομή πίπα-κώλος εσύ και η Λούπου, Λούκου,Λύκου ή όπως αλλοιώς λέγεται, την ξέρετε; ΄Άν οχι, ελάτε στο χωριό μας να σας την δείξουμε. Είμαστε πολύ φιλόξενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ...Ο άλλος γράφει ευθέως τι ήξερε από το χωριό του. Γιατί δεν πάει εκεί πίσω να ταΐζει τις πάπιες του, παρά έρχεται στις πόλεις και δυσκολεύει τη ζωή του. Από κάποιους πρέπει να ζήσουν και το κηφηναριό των παπάδων.

    6 Ιανουάριος 2009 1:07 μμ

    ΕΛΑ ΕΣΥ ΡΕ ΦΛΟΥΦΛΙΤΣΑ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΒΑΡΒΑΤΑ. ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΒΓΑΛΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΛΑΔΕΨΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Πόσο ελεύθερο χρόνο μπορεί να έχει κάποιος για να γράφει τέτοιες αηδίες.
    Εχεις χάσει το νόημα καλή μου...Απλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 6 Ιανουάριος 2009 2:20 μμ
    6 Ιανουάριος 2009 2:30 μμ

    EIΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΜΕ ΚΡΑΝΟΣ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΑΣ ΗΤΑΝ ΑΨΟΓΟ,ΑΔΙΚΑ ΟΜΩΣ ΚΟΥΡΑΖΕΣΤΕ.
    ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΡΤΕΙΤΕ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΠΡΕΣΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΟΦΑΣΙΣΤΟΖΟΜΠΥ.
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ.ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΦΟΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΡΑΣΣΟΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΑΝ ΤΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αγαπητοί,

    Όποιος μπαίνει στον κόπο να ψάξει λίγο τα της θρησκείας μας, είναι πολύ εύκολο να διαπιστώσει ότι όλα αυτά που μας διδάσκουν στα σχολεία (πολλές φορές με το ζόρι) περί Θεού, Παναγίας, Αγίων, Αγγέλων, Μυστηρίων κτλ., όντως ΥΠΑΡΧΟΥΝ!

    Αρκεί η συναναστροφή με τα κατάλληλα άτομα για να το επαληθεύσει κανείς. Προσωπικά, γνωρίζω (όχι απλά έχω ακούσει) περιπτώσεις και καταστάσεις που μπορούν να κάνουν ακόμα και τον πιο άπιστο να ανατριχιάσει (με την καλή έννοια).

    Από την άλλη πλευρά, μπορεί εξίσου εύκολα κανείς να αποφανθεί ότι όλα αυτά περί θρησκείας είναι παραμύθια, και μάλιστα επικίνδυνα. Αρκούν προς απόδειξη η παρατεταμένη κακομεταχείριση του Χριστιανισμού από αρκετούς εκπροσώπους του, η αποκρουστικότητα της θρησκοληψίας και η θεοποίηση της λογικής.

    Αν η Ορθοδοξία δεν ήταν τόσο αφοσιωμένη στην ταπεινότητα, δε θα έφταναν όλα τα δελτία ειδήσεων του κόσμου για να παρουσιάσουν τα θαύματα και τα θαυμαστά που συμβαίνουν γύρω μας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.

    Όσοι διαφωνείτε με αυτό το σχόλιο αλλά έχετε τη διάθεση να διερευνήσετε το θέμα (μήπως και...), μπορείτε να ψάξετε στο Διαδίκτυο για σύγχρονες μεγάλες μορφές της Εκκλησίας (Άγιος Νεκτάριος, Πορφύριος, Παΐσιος κ.ά.). Στο YouTube, για παράδειγμα, υπάρχουν πολλές αφηγήσεις ανθρώπων που είχαν απίστευτες εμπειρίες.

    Νομίζω ότι ειδικά τις περιπτώσεις των θαυμάτων και των μυστηρίων πρέπει να τις αντιλαμβάνεται κανείς περίπου όπως τις αναφορές για... UFO. Οι περισσότερες από αυτές είναι κατασκευασμένες, ή αυταπάτες, ή αυθυποβολές, ή φυσικά φαινόμενα, ή κάτι άλλο εξηγήσιμο. Αρκετές όμως κινούνται πέραν πάσης λογικής, θεμελιώνοντας την πίστη περί εξωγήινων στη μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου.

    Αυτά τα ολίγα και τετριμμένα. Καλή χρονιά σε όλους! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Οι απαντήσεις των ζόμπι είναι πραγματικά γραφικές, αυτό που προκαλεί λύπηση μόνο είναι η πλύση εγκεφάλου που έχουν υποστεί τα συγκεκριμένα άτομα, για την ακρίβεια όχι η πλύση αλλά η αχρηστία του εγκεφάλου, καθώς προτιμούν να πιστεύουν σαν ανεγκέφαλα όντα τα διάφορα απατηλά δόγματα και δοξασίες, παρά να χρησιμοποιούν τις αισθήσεις τους και την κοινή λογική για να αντιληφθούν την (εξόφθαλμη και απλούστατη) απάτη.
    Σας αξίζει η απόλυτη αδιαφορία και περιφρόνηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ρε απο πισω την...πηρε το αγγελακι την παρθενα σας ή μονο απο εμπρος?
    Ουστ χριστιανοσουργελα...
    Και βασιλικο και μαστουρεμα απο το λιβανι και λειψανα που δεν λιωνουν -αλλα μολις λιωσουν τα κρυβουν- και οτι σκαρφιστουν θα χρησιμοποιησουν τα μαυρα κορακια οι παπαρδοι για να τα παιρνουν απο τα χριστιανοσουργελα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. χα χα χαααα

    πολύ γέλειο έκανα με την λογική αυτή ανάλυση

    καλέ κυρα μαρία, μπορείς να ποστάτεις στο μπλογκι μια φωτογραφία σου για να δώ επιτέλους πως είναι τα ΟΥΦΟ; πλις καλε κυρά μαρία... περιμένω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. EIΣΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΜΕ ΚΡΑΝΟΣ!!!!!
    # posted by Ανώνυμος : 6 Ιανουάριος 2009 4:17 μμ

    ΤΟ ΞΕΡΩ. ΕΣΥ ΟΜΩΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΤΕΤΟΙΟΝ Ο ΚΩΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΣΟΥ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. κυρια ΛΟΥΠΟΥ συγνωμη αλλα επειδη τυχαινει να ειμαι ιατρος μπορεις να μου εμπιστευτεις τι πηρες αυτες τις ημερες και γραφεις αρλουμπες. Μην δοκιμασεις (αν δεν το εχεις κανει )βαρβιτουρικα με αλκοολ. Εγω μυριζομαι φουντα. Δεν σε παρεξηγω γιατι μαλλον εισαι υπο την επιρροια ουσιων. Για να γνωριζεις αντισηπτικη δραση δεν σημαινει και βακτηριοκτονα. Αν αυτο που λες ισχυε δεν θα χρειαζομασταν χημικες ουσιες (αλδευδες, ιωδιο, αιθανολη..) ουτε κλιβανους αποστειρωσης γιατι θα τα βουτουσαμε ολα στο βασιλικο.
    Αντισηπτικη δραση πιθανως να ειναι μερικως βακτηριοκτονα, βακτηριοστατικη, ιοκτονα και επισης δεν σκοτωνει κατα κυριο λογο τους σπορους των μικροβιων.
    ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ, ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. "κυρια ΛΟΥΠΟΥ συγνωμη αλλα επειδη τυχαινει να ειμαι ιατρος "

    Και ο Χριστόδουλος έγινε Ιατρός.Και η Νατάσα επίσης.Και τα δίδυμα Ιατροί θα γίνουν.Ακόμα και η Αικατερίνη Πελέκη μετά την ευλογία της Παναγίας σκέπτεται να σπουδάσει Ιατρός.Μετά σου λέει ανεργία στον Ιατρικό χώρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Προς "γιατρό": αγαπητέ συνάδελφε, δεν χρειάζεται να ξεφτιλίζεις το ιατρικό επάγγελμα επικαλούμενος την ιδιότητα σου ώστε να προσθέσεις κύρος στο κείμενο σου.
    - Αν θέλεις λοιπόν να κάνουμε επιστημονική κουβέντα, πες μας εσύ πως "αγιάζει" το νερό, πως μεταδίδεται και πως εξασθενεί η "αγιότητα" του, και κυρίως γιατί πάει περίπατο η λογική όταν ασχοληθεί κανείς σοβαρά (λέμε τώρα, όσο μπορείς) με τα πάσης φύσεως "θαύματα".
    - Επίσης αν θέλεις μπορείς να μας εξηγήσεις με την επιστημοσύνη την οποία επικαλέστηκες, και άλλα γεγονότα που το μικρό μας μυαλό δεν μπορεί να εξηγήσει: πχ την άμωμο σύλληψη, την αγία τριάδα που είναι ένα ή είναι τρία ή είναι ένα ή είναι τρία και από ποιον και τι εκπορεύεται, επίσης αν θέλεις την ανάσταση από ένα σηπτικό πτώμα, και αν θέλεις να πάμε στα πιο πρόσφατα, πες μας σε παρακαλώ πως θεραπεύει τον καρκίνο ο εφραίμ με την άγια ζώνη, γιατί σάπισε ο άγιος βησαρρίωνας ενώ είχε γίνει θαύμα και διατηρήθηκε και όποια άλλα εσύ θέλεις.

    Άλλη φορά αν θες λοιπόν να επικαλεστείς το ότι είσαι ιατρός, να σεβαστείς την επιστήμη που σπούδασες και τις αρχές της και να μιλήσεις σαν επιστήμονας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 10.46
    ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΡΩΤΟΥΣΕΣ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΝ ΜΕ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΙΣΤΗ.ΠΙΣΤΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ.ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΚΑΡΙΟΙ ΟΙ ΜΗ ΕΙΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΣΑΝΤΕΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΜΕ ΤΙς 5 ΣΟΥ ΑΙΣΘΗΣΕΙς; ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΗ , ΟΡΑΣΗ ΑΚΟΗ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ; AN EINAI ΕΤΣΙ ΟΙ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΑ .ΟΧΙ.ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙς ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΙΑΝΟΥΝ.
    Ε ΑΓΑΠΗΤΕ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.ΟΤΑΝ Ο ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΞΗ ΕΙΡΩΝΕΥΤΗΚΕ ΤΟΝ ΕΥΓΕΝΙΟ ΒΟΥΛΓΑΡΗ ΟΤΙ ΝΗΣΤΕΥΕΙ , ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΕΝΩ ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟς ΞΕΡΕΙς ΤΙ ΤΟΥ ΕΙΠΕ;ΕΓΩ ΕΧΩ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙς ΝΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΜΑ ΑΡΕΣΕΙ ΚΙΟΛΑς.ΕΤΣΙ, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟς ΔΕΝ ΕΠΑΘΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΣΥ ΟΜΩς ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΑΝ ΚΑΝΕΙς ΛΑΘΟς ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. ΠΟΛΛΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΛΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΚΥΡΑ-ΛΟΥΠΟΥ ΜΟΥ, ΠΟΥ ΕΑΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΕΠΩΝΥΜΟ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΥΡΑ ΑΛΕΠΟΥ… ( ΠΟΝΗΡΗ ΑΛΕΠΟΥ ΔΗΛΑΔΗ…)

    “Στο αγιασμένο νερό οι ιερείς βουτούν βασιλικό. Ο βασιλικός έχει αντισηπτικές ιδιότητες, γνωστές ήδη από την αρχαιότητα.
    Αυτός είναι ο λόγος που η Εκκλησία διάλεξε το συγκεκριμένο αυτό φυτό για τον αγιασμό των υδάτων κι όχι επειδή, όπως παραδίδεται, η Αγία Ελένη μυρίζοντας δήθεν το άρωμα βασιλικού που είχε φυτρώσει στον τόπο που είχε ταφεί ο σταυρός, τον «ανακάλυψε» 300 χρόνια μετά τη σταύρωση.”

    ΟΜΩΣ, ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΣΗΠΤΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΣ.

    ΕΓΩ ΕΒΑΛΑ ΔΥΟ ΚΙΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΣΕ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΒΡΩΜΗΣΕ !

    ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΟΡΑΤΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΙΕΡΕΑ.

    ΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ – ΠΑΠΙΚΟΙ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΠΕΣΕΙ ΣΕ ΑΙΡΕΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ Ο ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥΣ, ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;

    ΕΜΠΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΧΙΒΑΔΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΩΣ ΤΟΝ ΒΑΖΟΥΝ.

    ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΛΑΤΙΣΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΥΡΑ-ΑΛΕΠΟΥ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ…

    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΣΥ ΤΙ ΛΕΣ;

    ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΜΕ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΣ, ΑΓΚΑΘΙΑ, ΚΑΙ ΤΣΟΥΚΝΙΔΕΣ, ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΗΞΕΡΑΝ ΚΙ΄ ΑΥΤΟΙ ΤΟ «ΜΥΣΤΙΚΟ» ΚΟΛΠΟ;

    ΟΤΑΝ ΓΚΡΕΜΙΣΕ Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΜΟΥ ΣΠΙΤΙ ΒΡΗΚΑΜΕ 2 ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΜΕ ΑΓΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ, ΠΑΝΩ ΑΠΟ 70 ΧΡΟΝΙΑ, ΜΕ ΝΕΡΟ ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ !!!

    ΤΟ ΑΚΟΥΣ ΚΥΡΑ-ΑΛΠΟΥ ΜΟΥ;

    ΕΚΑΝΑ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΤΟ ΗΠΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΣΤΟΡΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΑΝΕ ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ….ΠΕΘΑΝΩ !!

    ΟΥΤΕ ΜΥΡΙΖΕ, ΟΥΤΕ ΒΡΩΜΑΓΕ, 70 ΧΡΟΝΩΝ ΝΕΡΟ ΠΑΡΑΚΑΛΩ!
    ΝΕΡΟ ΟΜΩΣ ΑΓΙΑΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΝ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΛΑΣΤΗΜΑΝΕ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΝΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ !

    ΒΑΛΕ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑ ΚΑΡΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΩΜΙΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ, ΜΙΑ ΚΑΙ «ΑΛΛΟΣ» ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΑΤΗΡΕΊ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΜΑΤΣΑΚΙΑ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ..

    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΑΛΛΟ ΕΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΨΟΦΙΟΙ ΚΑΙ ΠΕΘΑΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ...

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ

    «ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΕ ΟΛΗ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΦ΄ ΟΣΟΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑΖΟΥΜΕ»,

    Ε΄, ΓΙ΄ ΑΥΤΟ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΟΦΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ…

    ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΓΕΩΡΓΟ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΤΟΝΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ( ΦΑΡΜΑΚΙΑ ΔΗΛΑΔΗ) ΚΑΙ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΒΑΡΕΑ ΜΕΤΑΛΛΑ, ΚΑΙ ΤΟΝΟΥΣ ΥΔΡΑΡΓΥΡΟ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ…

    Abc

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Τι ωραίες χριστιανικές βρισιές εδω μέσα.

    Οταν τα χριστιανόπουλα δεν έχουν επιχειρήματα, το ρίχνουν στις προσωπικές επιθέσεις. Με τον σταυρό στο χέρι, βεβαίως βεβαίως.

    'Αντε πλύνε τα πιάτα σου'. Καλά σου λέει ο χριστιανός άντρακλας, σταμάτα να του διαλύεις τις βολικές αυταπάτες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Κ. Λούπου σας χαιρετώ. Είμαι ο ιδιοκτήτης της σελιδας antiairetikos.blogspot.com, και κάποιος αναγνώστη σας, χρησιμοποίησε το άρθρο σας, σε σχόλιό του . Ενδιαφέροντα αυτά που γράφετε θα έπρεπε όμως κατά την γνωμη μου να αναφέρετε και τις πηγές σας π.χ. εκεί που γράφετε πως ο βασιλικός έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Επειδή απάντησα στο κ. ανώνυμο θεώρησα σωστό να απαντήσω και στο δικό σας χώρο.
    Εγώ αντίθετα από εσάς έκανα έρευνα για το ζήτημα του βασιλικού που επικαλεστήκατε και διαπίστωσα τα εξής:

    1. Στο λήμμα βασιλικός της έγκυρης εγκυκλοπαίδειας «Πάπυρους – Λαρούς» τόμος 11, σελ. 139, ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.

    Αντίθετα, γράφει σε διάφορα σημεία:
    «Τα αποξηραμένα φύλλα του χρησιμοποιούνται ως καρύκευμα» , «χρησιμοποιείται για να αρωματίζει τις σούπες, σάλτσες, κρέατα, ψάρια και σαλάτες» , «στη λαϊκή φαρμακευτική ως αφέψημα, ως διουρητικό και ως τονωτικό», «στην αρχαιότητα τα φύλλα του χρησιμοποιούνταν κατά των δηγμάτων των φιδιών και των σκορπιών», «στη δυτική Αφρική χρησιμοποιείται τοπικά ως αντιπυρετικό».

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΩΣ ΑΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΗΜΟΥΝ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΑΝ ΠΑΡΑΘΕΤΑΤΕ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΑΣ, ΟΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ.


    2. Στο λήμμα ταρίχευση της έγκυρης εγκυκλοπαίδειας «Πάπυρους – Λαρούς» τόμος 49, σελ. 253 - 254, ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΙ ΠΩΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΣΤΗΝ ΤΑΡΙΧΕΥΣΗ.

    Ορίστε τι γράφει πως γινόταν η ταρίχευση και τι υλικά κατ’ εξοχήν χρησιμοποιούσαν:
    «Αφαιρούσαν τον εγκέφαλο, τα έντερα και τα άλλα ζωτικά όργανα, τα έπλεναν με φοινικόκρασο και τα τοποθετούσαν σε βάζα, γνωστά ως κανωπικά αγγεία, τα οποία γέμιζαν με αρωματικά βότανα. Οι σωματικές κοιλότητες γεμίζονταν με μύρο αρώματα και αρωματικές ρητίνες. Μετά την ραφή των τομών που είχαν γίνει για την αφαίρεση των οργάνων, τοποθετούσαν το σώμα σε νίτρο (νιτρικό κάλιο) για 70 ημέρες, προκειμένου να αφυδατωθεί . Στη συνέχεια το σώμα πλενόταν και ακολουθούσε η σπαργάνωση με εκατοντάδες μέτρα υφάσματος. Το σπαργανωμένο σώμα εβαπτιζόταν σε κόμμι ώστε να σκληρυνθούν και να συσσωματωθούν τα επάλληλα στρώματα υφάσματος, και , τέλος, γινόταν η τοποθέτηση στη σαρκοφάγο, την οποία και ενταφίαζαν. Σύμφωνα με μια δεύτερη μέθοδο πιο φθηνή πρακτική, εισαγόταν στο σώμα κεδρέλαιο και στη συνέχεια αφηνόταν σε νίτρο (νιτρικό κάλιο) για 70 ημέρες. Όταν έβγαζαν το σώμα από το διάλυμα, το έλαιο είχε απομακρυνθεί μαζί με τη σάρκα, ούτως ώστε να παραμένουν μόνο τα οστά και το δέρμα. Μια Τρίτη μέθοδος, που χρησιμοποιούσαν για τα σώματα των απόρων, συνίστατο στη αφαίρεση των εντέρων και στη κάλυψη του σώματος με νίτρο για 70 ημέρες.»

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΧΤΩ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΣΑΣ ΣΤΑ ΩΣ ΑΝΩ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΘΕΣΑ, ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΣΑΣ ΗΜΟΥΝ ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΑΝ ΠΑΡΑΘΕΤΑΤΕ ΤΙΣ ΠΗΓΕΣ ΣΑΣ, ΟΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΝ ΚΑΤΑ ΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΡΙΧΕΥΣΗ.


    Ευχαρίστως να δεχτώ διάλογο καλοπροαίρετο, από οποιονδήποτε. Ήδη γίνεται διάλογος στο άρθρο μου "Αποφατισμός και άστεγος Θεός", βασικά με Μάρτυρες του Ιεχωβά και τα σχόλια έχουν ξεπεράσει τα χίλια.


    Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Γιατρέ μου, ακόμα περιμένω τις επιστημονικές σου απαντήσεις και αποδείξεις...

    Αν εσύ πιστεύεις πως το "πίστευε και μη ερεύνα" σε τιμά σαν ΑΝΘΡΩΠΟ καταρχάς και δευτερευόντως σαν επιστήμονα, συνέχισε να τρέφεις την τυφλή σου πίστη, δικαίωμα σου. Επέτρεψε στους άλλους όμως να αναζητούν τις απαντήσεις στη λογική και την επιστήμη και όχι στα θέσφατα, στις γραφές, στον παραλογισμό και την απάτη των θρησκειών...

    Τέλος, είναι ντροπή να επικαλείσαι τον φόβο (για την τιμωρία του θεού μετά θάνατο κλπ) για να πείσεις για τις πράξεις και τα πιστεύω σου. Το παράδειγμα με τον Βολταίρο γυρνά ως μπούμερανγκ εναντίον σου. Πάνε οι εποχές που οι θρησκείες τρομοκρατούσαν τον αμόρφωτο λαουτζίκο με το φόβο του θανάτου και της επερχόμενης κάθαρσης.

    Δυστυχώς, και αυτό που λέω είναι σκληρό, ο θρησκόληπτος επιστήμονας αυτοαναιρείται και αυτογελοιοποιείται. Συνέχισε να ζεις στον μεσαίωνα σου και κάνε τις προσευχές σου, εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. ελα ιατρε μου μην νομιζεις οτι προσπαθω να σε φοβισω.Προσωπικα να βοηθηθουμε θελω.αυτα που λες τα ελεγα και εγω και τρισχειροτερα.Ευτυχως καποιος αγιος πατερας με εφερε στον σωστο δρομο.Πεφτω ομως παλι και ξανασηκωνομαι.
    ευλογησον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Συνάδελφε, σ' ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω άλλο μεσαίωνα, φτάνει... Ας τραβήξει ο καθένας τους δρόμους του λοιπόν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. opoios exei amfivolies k provlhmatizetai mporei na mpei k sthn istoselida "XAIRETAI".

    klik om me!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Προς όλους τους απολογητές που ξεκατινιάζουν εδώ μέσα μπαίνοντας σαν «ανώνυμοι»:
    Την επόμενη φορά πείτε οτι θέλετε επώνυμα. Τιμήστε και μια φορά τα παντελόνια που φοράτε (και σύμφωνα με τους παπάδες σας δεν πρέπει να φοράνε οι γυναίκες)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Λοιπόν, αυτή ήταν πράγματι μία πολύ ωραία και κόσμια συζήτηση, με πλήθος ενδιαφέροντων και πολιτισμένων απόψεων, και λυπάμαι που την έχασα όταν διαδραματιζόταν.

    Έχω μία απορία, αν μπορεί κανείς ας μου τη λύσει. Ο αγιασμός, ως γνωστόν, είναι νερό.

    Ύδωρ.

    Υδρογόνο-δυο-οξυγόνο.

    Ωραία μέχρι εδώ;

    Τώρα:

    Ως γνωστόν, το νερό δεν «χαλάει».

    Δεν είναι κρασί για να χαλάσει.

    Γιατί συζητιέται λοιπόν με τόσο σθένος στην παρούσα συζήτηση το πως «διατηρείται» και «δεν χαλάει» ο αγιασμός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Κύριε Ανορθόδοξε, αυτά που λέτε πρέπει βασικά να τα απευθύνετε στον εαυτό σας. Γιατί και εσείς ανώνυμα γράψατε. Αντίθετα εγώ και επώνυμα μίλησα και παρέπεμψα στην ιστοσελίδα που διατηρώ. Στο μεταξύ έχω υποβάλει ερώτηση στην κ. Λούπου, να εκθέσει από που βρήκε τα στοιχεία για τον βασιλικό και όπως θα διαπιστώσατε απάντηση δεν έχω πάρει ακόμα. Άλλη μία "έγκυρη" ενημέρωση λοιπόν, από μη σκοταδιστή Χριστιανό!!

    Μετά τιμής Χρήστος - αντιαιρετικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση