GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πληρώνουν για το σύγγραμά τους οι φοιτητές...

και η δωρεάν ΠΑΙΔΕΙΑ …καλά κρατεί στο Α' έτος της Οδοντιατρικής ΑΠΘ Από το http://www.dentnews.net Οι πρωτοετείς φοιτητές της Οδοντιατρ...

και η δωρεάν ΠΑΙΔΕΙΑ …καλά κρατεί στο Α' έτος της Οδοντιατρικής ΑΠΘ

Από το http://www.dentnews.net

Οι πρωτοετείς φοιτητές της Οδοντιατρικής ΑΠΘ, εκτός από το χάος της μεταστέγασης τους στους χώρους της Ιατρικής ΑΠΘ για τα πρώτα έτη, με όλα τα προβλήματα που αυτό συνεπάγεται, έχουν να αντιμετωπίσουν και το έξτρα κόστος… της "ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ" που προσφέρεται σε αυτούς… στις πιο προσιτές τιμές της αγοράς.
Πιο συγκεκριμένα, οι φοιτητές του Α' έτους επιλέγουν κάποια από τις διαθέσιμες προς διδασκαλία ξένες γλώσσες, ώστε να εκπαιδευτούν σε ορολογία, αλλά και σε γενικότερη εκμάθηση της γλώσσας που θα επιλέξουν.
Το βιβλίο που προτείνεται σε αυτούς τους φοιτητές που επιλέγουν την Αγγλική ως γλώσσα διδασκαλίας είναι το Nucleus Medicine τουO'Brien. Με την διαφορά όμως ότι δεν τους προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ !!! Το αντίτιμο της απόκτησης του βιβλίου που αποτελεί το κύριο σύγγραμμα για το μάθημα αυτό, ΠΩΛΕΙΤΑΙ σε βιβλιοπωλείο της Μελενίκου… Επίσης να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο σύγγραμμα, όπως και κανένα άλλο, δεν ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ από την επίσημη λίστα συγγραμμάτων της Οδοντιατρικής ΑΠΘ, όπως γίνεται με όλα τα υπόλοιπα μαθήματα.
Τι χάλι είναι αυτό; Να πληρώνουν οι φοιτητές για τα βιβλία τους; Και δεν είναι καινούριο αυτό… Είναι μια πάγια κατάσταση που συντηρείται και διογκώνεται με τον καιρό… Όπως διαβάσατε και σε προηγούμενο post, πολλοί επιλέγουν τα βιβλιοπωλεία και τα φωτοτυπάδικα για να δίνουν εκεί εκπαιδευτικό υλικό που θα έπρεπε να παρέχεται ΔΩΡΕΑΝστους φοιτητές… Αλλά πως θα τους μάθουμε να πληρώνουν αδρά για τα αναλώσιμα υλικά στο 40 και στο 5ο έτος, αν δεν ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ για τα βιβλία τους στο Α' έτος;;;
Επιτέλους, θα πρέπει να δοθεί μια λύση σε αυτά τα ζητήματα… Και δεν υπάρχει η δικαιολογία πως έτσι είναι τόσα χρόνια… πάγια η κατάσταση! Όλα είναι ίδια μέχρι κάποιος να τα αλλάξει ! Και όταν αυτό αφορά στην ΠΛΗΡΩΜΗ από τους ίδιους τους φοιτητές τωνΒΙΒΛΙΩΝ τους… ε τότε πρέπει να αλλάξει ΑΜΕΣΑ !!! Επιτέλους !!!

14 σχόλια

  1. POU TO EIDES TO XALI RE MASTORA? SE OLH THN EURWPH PLHRWNOUN OI FOITITES GIA TA VIVLIA TOUS.AINTE OLA TSAMPA TA THELETE STHN ELLADA KAI ASYLA KAI MALLIADES KAI PROODEUTIKOUS KTL. MWRE AINTE APO EDW KOPROSKYLA DOULEPSTE KAI LIGO.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Βουτιά θανάτου" φλεγόμενου εργάτη από ύψος 100 μέτρων
    19 Ιανουαρίου 2009, 15:19

    Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 28χρονος εργάτης στα Τρίκαλα, όταν τα ρούχα του έπιασαν φωτιά και από τον πανικό του έκανε «βουτιά θανάτου» από ύψος 100 μέτρων.
    Ο άτυχος άνδρας εργαζόταν στην κατασκευή γέφυρας στην περιοχή Συρτός του δήμου Μαλακασίου. Την ώρα που βρισκόταν με δύο συναδέλφους σε καλάθι εργασιών, σε ύψος 100 μέτρων από το έδαφος, προσπάθησε να ανάψει φωτιά για να ζεσταθούν, χρησιμοποιώντας βενζίνη. Το κακό δεν άργησε να γίνει. Η φωτιά επεκτάθηκε στα ρούχα του 28χρονου, ο οποίος πήδηξε από τον πανικό του στο κενό.
    Στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο, διαπιστώθηκε απλά ο θάνατός του. Οι δύο συνάδελφοί του μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας και αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησαν.
    Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Καλαμπάκας.
    ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΠΟΥ Η ΕΠΑΡΑΤΗ ΔΕΞΙΑ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙΑ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ.;;;
    ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΑΝ ΟΙ ΒΑΡΩΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΖΥΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ .
    ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ.
    ΟΙ ΑΠΟΡΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΒΑΣΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΛΠ.
    ΘΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάντα πληρωνόταν τα συγγράμματα ειδικά τα δεμένα (με σκληρό εξώφυλλο). Ακόμα και στις ένδοξες ημέρες του "δωρεάν παιδεία", τότε που έπρεπε εκτός των άλλων να συντηρείται και η πόλη από τους φοιτητές (ενοίκια κτλ). Ας πουν κάτι καινούργιο τα παιδάκια γιατί όσο περνά ο χρόνος γίνεται όλο πιο εμφανής η ανάγκη να καταργηθούν οι πανεπιστημιακές οργανώσεις, που τίποτα δεν προσφέρουν πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπνος βαθυς για τα ορια του FIR Αθηνων. www.antinews.gr ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Exasan tin Dedilomeni kai siopiros paraiti8ikan!!

    An fygoun apo tin vouli kai den psifisoun exoun xasei tin dedilomeni kai siopiros paraiti8ikan!!
    O Papoulias ofeilei amesos na orisei ypiresiaki kybernisi na pame se ekloges entos enos minos!!
    an den ginei einai paraviasi politeymatos!!
    Opoia kybernisi feygei apo tin vouli aytomata...paraiteitai siopiros, popos oi xountikoi, opos o Gliksboug!!
    Ayta elege stin Milioni o dr Koutsoukos...o monos axios apogonos tou Andrea Papandreou!
    Antonis Pasok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την Δευτέρα 19 Ιανουαρίου θα γίνει - επιτέλους - στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Βατοπεδίου. Η ΝΔ δεν έχει δηλώσει αν θα απουσιάζει για δεύτερη φορά τόσο από τη συζήτηση όσο και από την ψηφοφορία επί της πρότασης.

    Η προανακριτική μπορεί να συσταθεί - κατά την άποψη νομικών κύκλων - και μόνο με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων βουλευτών, αφού οι υπόλοιποι εγκατέλειψαν την βουλή...για να διασωθούν!!

    Αν ξανα-αποχωρήσουν αυτόματα εγκαταλείπουν και την εξουσία - όπως το γαλλικό Μάη του 1968 - η έντρομη Γαλλική κυβέρνηση εγκατέλειψε το Παρίσι υπό το βάρος των εξεγερμένων. Ταυτόχρονα η ΝΔ χάνει και την «δεδηλωμένη».

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αυτομάτως δικαιούται - υποχρεούται να προκηρύξει εκλογές, αφού διορίσει υπηρεσιακή κυβέρνηση, με την ευρύτερη ερμηνεία του Συντάγματος, ότι η Κυβέρνηση καταφανώς απώλεσε την «δεδηλωμένη» και σιωπηρώς παραιτήθηκε.!!!

    Αν παραμείνουν στην Βουλή και δεν ψηφίσουν την προανακριτική επιτροπή τότε αυτομάτως είναι όλοι συνυπεύθυνοι του σκανδάλου και μόνο οι άμεσες εκλογές μπορούν να δώσουν δημοκρατική λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @4.38

    Δεν το έπαθες από ατυχία, ούτε από οικογενειακή από συμφορά αλλά ούτε κι από φτώχεια...

    Έμεινες λούστρος επειδή ήσουν βλάκας, τεμπέλης, ανεπρόκοπος, και απασχολημένος σε συνάξεις φασιστοειδών.

    Μην βγάζεις λοιπόν το μίσος σου πάνω στους φοιτητές, γιατί να το ξέρεις, θα σε γαμάμε ευχάριστα μια ζωή μέχρι και που θα ψοφήσεις.

    Θα σε γαμήσουμε απαλά όταν γεννήσει η γυναίκα σου, θα σε πηδήξουμε αργά και βασανιστικά επί χρόνια όταν το παιδί σου πάει στο σχολείο, θα σου πετάξουμε τα μάτια έξω όταν (και αν) αγοράσεις ή πουλήσεις κάτι, θα σε σκίσουμε όταν θα συμπληρώσεις την δήλωση για την εφορία, θα σε ξεκωλιάσουμε όταν χρειαστείς δικηγόρο, θα σε βιάσουμε ομαδικά αν κτίσεις, και στο τέλος, όταν αρρωστήσεις, θα σε στείλουμε στο διάολο μια ώρα αρχίτερα. Τσογλάνι!

    Κατάλαβες τώρα ότι δεν πρέπει να μισείς τα παιδιά που φοιτούν ή σπουδάζουν παλιομαλάκα, κατάλαβες ότι εσύ έμεινες λούστρος από καθαρή έμφυτη ηλιθιότητα;;;

    Κλάσε μας τα παπάκια τώρα, σκουπίδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μπουκοταζ στα ταιλανδεζικα προιοντα!!!
    και να γινει μαλιστα γνωστο στην ταιλανδεζικη κυβερνηση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έλληνας κλείστηκε στη φυλακή στην Ταϋλάνδη, επειδή οι εκεί μοναρχικοί θίχτηκαν που σε μυθιστόρημά του κάτι τους φάνηκε "άπρεπο" για το βασιλιά τους.
    Να δούμε πόσοι και ποιοι θα αντιδράσουν για να πετύχουν την απελευθέρωσή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Λίγα για τους ανεπρόκοπους βλούπερ!!!!

    Η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν είναι παιδεία... Είναι εξειδίκευση.

    Η παιδεία συμφωνώ να είναι δωρεάν.

    ΓΙΑΤΙ όμως θα πρέπει να είναι δωρεάν και η εξειδίκευση;

    Στο εξωτερικό είναι όλοι βλάκες που πληρώνουν;
    Εμείς εδώ είμαστε έξυπνοι, έτσι;;

    Πες το ρε φίλε…
    Τι περιμένεις;
    Αφού γουστάρεις!

    Γράψε:
    Στο εξωτερικό είναι βλάκες, εγώ είμαι έξυπνος!


    ΥΓ.:
    Του 4.38 θα του κλάσεις τα @@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα βιβλία δίδονται δωρεάν. Οι φοιτητές με τον νέο νόμο που ισχύει πρέπει να επιλέξουν το σύγγραμμα που προτιμούν, συνήθως από δύο ή τρία προτεινόμενα πρέπει να επιλέξουν ένα. Αν τώρα κάποιος θέλει να πάρει και δεύτερο βιβλίο πέραν του ενός βιβλίου (για ένα μάθημα) είναι γούστο του και καπέλο του, αλλά πρέπει να το πληρώσει. Αυτό το δεύτερο βιβλίο δεν είναι υποχρεωτικό και όλες οι άλλες κλάψες είναι υποκρισίες. Τα βιβλία από την εποχή του δικτάτορα Παπαδόπουλου έγιναν δωρεάν και εξακολουθούν να είναι δωρεάν. Όσο για κάποιες φωτοτυπίες, κοστίζουν όσο ένας-δυο καφέδες. Φτάνει πια τα υποκριτικά κλάματα. Ας αφήσουν τα παραπλανητικά οι αντιπολιτευόμενοι που ψαρεύουν σε θολά νερά. Ο Γκέμπελς αυτοκτόνησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τα βιβλία θα έπρεπε να πληρώνονται, και αντί για βιβλία που γράφουν με τις γνωστές μεθόδους οι ντόπιοι καθηγητάδες να συστήνονται βιβλία διεθνούς φήμης.

    Όσο για τους αισχρούς bloopers, έχει γίνει φανερό ότι πρόκειται για φασίστες που συνέχεια απειλούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ειναι πολυ κακο οι φοιτητες να πληρωνουν τα συγγραμματα τους
    και ο arelis εδωσε αγωνες για
    να μην συμβει αυτο που συνεβη
    αλλα δυστυχως ολα κρινονται εκ του αποτελεσματος

    arelis.gr
    περιεχει ερωτονομικον που προκαλεσε την ελληνικη κοινη γνωμη με τον αισθησιασμο του και την σεξουαλικοτητα που εκπεμπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση