GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λεωνίδης κατά Ελλάδας...

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η υπόθεση πυροβολισμού 18χρονου από αστυνομικό . Από τον Κυριάκο Παπακώστα . . Συμπτωματικά, αύριο 8 Ιανουαρίου, ...

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο η υπόθεση πυροβολισμού 18χρονου από αστυνομικό
.
Από τον Κυριάκο Παπακώστα
. .
Συμπτωματικά, αύριο 8 Ιανουαρίου, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στο Στρασβούργο θα αποφανθεί επί της υπόθεσης "Λεωνίδης κατά Ελλάδας" (no. 43326/05)...
"The applicant, Grigorios Leonidis, is a Greek national of Russian-Pontic origin who was born in 1952 and lives in Thessaloniki (Greece). His son, Nikolaos Leonidis, 18 years old at the time, was killed on 25 March 2000 when, out with friends in Thessaloniki, he was given chase by a plain clothes police officer who wanted to carry out an identity check; on immobilising him the officer's gun went off, instantly killing him. Relying on Article 2 (right to life), the applicant alleges that the police officer used excessive firepower and that the Greek authorities failed to carry out an adequate, effective and prompt investigation into the incident. "
Η υπόθεση έχει ως εξής: Στις 25 Μαρτίου 2000, ο Νίκος Λεωνίδης, 18χρονος Ρωσοπόντιος, έχασε τη ζωή του πυροβολούμενος από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη. Τις πρώτες πρωινές ώρες εκείνη της μέρας, ο αστυνομικός οδηγούσε περιπολικό, όταν αντιλήφθηκε τρεις νεαρούς στον δρόμο, οι οποίοι δεν διέπρατταν κάποιο αδίκημα. Πρόσφατα είχαν γίνει κάποιες κλοπές σε εκείνη την περιοχή και ο αστυνομικός αποφάσισε να εξακριβώσει τα στοιχεία τους. Όταν οι νεαροί τον είδαν να έρχεται προς το μέρος τους, αυτοί τράπηκαν σε φυγή. Ο αστυνομικός μαζί με ένα συνάδελφό του καταδίωξαν δύο από τους νεαρούς, ο ένας ήταν ο Νίκος Λεωνίδης.
Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο αστυνομικός, καθώς πλησίαζε τον Νίκο Λεωνίδη, τον είδε να βάζει το χέρι στο εσωτερικό μέρος του μπουφάν του. Τότε υποπτεύθηκε ότι ο Νίκος Λεωνίδης θα έβγαζε όπλο και έτσι εκείνος τράβηξε το υπηρεσιακό του περίστροφο. Αφού ο αστυνομικός έπιασε το νεαρό, προσπάθησε να του περάσει χειροπέδες. Κατά τον αστυνομικό, εκείνη τη στιγμή ο Νίκος Λεωνίδης τον χτύπησε με τον δεξιό αγκώνα στο δεξί πλευρό και ενώ ο αστυνομικός προσπαθούσε να αντιδράσει ,το περίστροφό του -το οποίο ως τότε ήταν στραμμένο προς τον ουρανό- εκπυρσοκρότησε τυχαία, ρίχνοντας εξ επαφής μία και μοναδική βολή κάτω από το δεξιό αυτί του Νίκου Λεωνίδη, σκοτώνοντάς τον ακαριαία.
Ο αστυνομικός συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο καθ' υπέρβαση των ορίων της άμυνας και για παράνομη οπλοχρησία.
-----------------------------

15 σχόλια

  1. Ομως τότε,

    κανένας Νεο Δημοκράτης δέν βγήκε να φωνάζει όπως ο "κανακάρης" του ΠΑΣΟΚ προχθές και να λέει
    "δέν υπάρχει κυβέρνηση δεν υπάρχει αστυνομία" , "οι πολίτες είναι απροστάτευτοι"
    Καταφανής λαΐκισμός του κώλου και πολιτική της λαΐκής αγοράς ενός ανισόρροπου ποδηλάτη που έχει και την απαίτηση να κυβερνήσει την χώρα.
    Τρομάρα να τού 'ρθει . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δείτε πώς ενεργεί η αστυνομία στην Αμερική:
    http://www.youtube.com/watch?v=0OJTa9F2O14&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΚΑΝΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΟΧΩΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΑΣ ΠΑΝΕ ΣΤΗ ΒΡΩΜΟΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΙΘΕΑΓΕΝΕΙΑ . ΑΑ!!ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΧΑΣΑΝΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΣΤΙΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΩ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΘΑ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΟΦΤΗΝΟΜΠΙΔΙΑΡΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΙΓΆ Τ' ΑΥΓΆ. ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ. ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΠΕΤΑΓΕ ΜΟΛΟΤΩΦ ΣΕ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΟΥΤΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ ΜΠΥΡΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ (ΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ)ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ (ΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΜΑΛΛΟΝ)ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΡΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε παιδια, αυτα τα υπηρεσιακα περιστροφα δεν εχουν προφανως σκανδαλη και πυροβολουν οποτε γουσταρουν.

    Να τους τα παρετε και να τους δωσετε νεροπιστολα. Ειναι πιο ακινδυνο ετσι για τη δημοκρατια που ολοι σας ευαγγελιζεστε (παντοτε εκ των υστερων, σαν μωρες παρθενες).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο αστυνομικός προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά του,και του απαγγέλουν κατηγορία για δολοφονία απο πρόθεση!

    Αμα δεν ήταν τόσο καραγκιόζηδες οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ, θα τράβουσαν μια γενική απεργία,να μείνουν λίγες μέρες τα λαμόγια χωρίς τις φιλιπινέζες τους,να δουν τη γλύκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. .

    Αμα δεν ήταν τόσο καραγκιόζηδες οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ...

    7 Ιανουάριος 2009 11:06 πμ

    ---

    Αν δεν ήταν καραγκιόζηδες, οι περισσότεροι μπάτσοι, δεν θα άφηναν να τους φυτέψουν τα κόμματα αυτού του είδους τους συνδικαλιστές.

    Όλα τα άλλα είναι λόγια να περνάει η ώρα.


    Ο Καρβουνιάρης

    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχομαι καποια μερα κωλοφασισταρια να καθαρισει καποιος μπτασος το δικο σας παιδι να δουμε τι θα λετε τοτε? Καθικια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο συγκεκριμένος αστυφυλακας έδρασε σωστα. Απλά το κολοκράτος στο οποιο ζούμε βάζει τα δικαιωματα των τσετσενων, ρωσσοπόντιων κλπ κακοποιών πάνω από το δικαίωμα στην τάξη. Όλοι οι νομοταγείς πολίτες τελικα είμαστε οι μακακες της υπόθεσης. όσο για τους συνδικαλιστες της ΕΛΑΣ είναι ΌΛΟΙ κομματόσκυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΛΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΥΡΙΣΘΟΥΝ ΟΙ ΛΕΓΟΜΕΝΟΙ"

    αλλιώς θα συλλαμβάνονται με τον νόμο 4.000 και θα φέρουν επί μακρόν πινακίδα επί την οποίας θα εγγράφει είμεθα τέντι-μπόυς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. An htan ellhnopoulo apo oikogeneia mikroastwn o Nikos tha eihe ginei pali oti eidame ton perasmeno mhna. Omws epeidh zoume se tetoia komplexikh fasistohwra oute enas den vgike na diadilwsei tote. Alla ti na kanoume. Ehoume kanei th hwra mas thn pio xenofovikh sthn Evrwph eno o neoellhnas den xekollaei apo ton kanape kai to Home cinema tou pleon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Οι τρεις Ρωσσοπόντιοι το έβαλαν στα πόδια όταν είδαν το περιπολικό.
    Γιατι; Τι ήθελαν να αποφύγουν;

    Ο νεκρός χτύπησε τον αστυνομικό κατά τη σύλληψή του - στις ΗΠΑ και αλλού θα τον ξάπλωναν κάτω με μια σφαίρα και δεν θάδιναν και πουθενα λογαριασμό. Εμεί εδώ είμαστε... δημοκράτες (του κώλου βεβαίως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι τρεις Ρωσσοπόντιοι το έβαλαν στα πόδια όταν είδαν το περιπολικό.
    Γιατι; Τι ήθελαν να αποφύγουν;

    Ο νεκρός χτύπησε τον αστυνομικό κατά τη σύλληψή του - στις ΗΠΑ και αλλού θα τον ξάπλωναν κάτω με μια σφαίρα και δεν θάδιναν και πουθενα λογαριασμό. Εμεί εδώ είμαστε... δημοκράτες (του κώλου βεβαίως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @10:21 πμ
    Αφού έχουμε εσένα το τέρας μορφώσεως δεν χρειάζεται να μορφωθούμε οι υπόλοιποι. Ζώο.

    @11:06 πμ
    Σου είπε και ο πιο πάνω. Πώς γίνεται οι Έλληνες αστυνομικοί να μην πυροβολούν ποτέ αλλά τυχαία να εκπυρσοκροτούν τα όπλα; Πώς γίνεται η βαλλιστική για το πιτσιρίκι να βγαίνει μετα από 10 μέρες και για τον ΜΑΤατζή μετά από 6 ώρες; Πώς είναι δυνατόν τις φορές που τους είπαν πυροβολείστε να τα έκαναν σκατά; (Ματέι, Πάσαρης...)


    Όσο για τους υπόλοιπους εθνόκαφρους δεν να πώ πολλά. Όταν είχαν στις ΗΠΑ πινακίδες "Απαγορεύονται οι Έλληνες, οι Εβραίοι και τα σκυλιά" οι Αμερικάνοι ήταν ρατσιστές. Εμείς τώρα με αυτές τις συμπεριφορές είμαστε καλύτεροι. Ουστ ρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να και η καταδίκη!

    Ευρωκαταδίκη Ελλάδας για φόνο 18χρονου. Δέκατη καταδίκη για αστυνομική βία.
    http://cm.greekhelsinki.gr/index.php?sec=192&cid=3395
    Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ)
    8 Ιανουαρίου 2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση