GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Φυγόστρατοι μεγαλοσχήμονες...

. Ένα σύντομο σχόλιο σε αυτά που προέκυψαν με αφορμή τις «προνομιακές» ή και πολλές φορές ανύπαρκτες στρατιωτικές θητείες των πάσης φύσεως π...

.
Ένα σύντομο σχόλιο σε αυτά που προέκυψαν με αφορμή τις «προνομιακές» ή και πολλές φορές ανύπαρκτες στρατιωτικές θητείες των πάσης φύσεως πολιτικών και άλλων επωνύμων. Γιατί αγχώνεστε βρε παιδιά; Βλέποντας το ζήτημα από ιστορικής πλευράς είναι πασιφανές ότι ακόμη και αν είχαν υπηρετήσει οι εν λόγω φίρμες, πάλι δεν θα υπήρχε περίπτωση να συμμετάσχουν σε οποιονδήποτε τυχόν πόλεμο.
Το ιστορικό παράδειγμα του `41 είναι πολύ, μα πάρα πολύ πρόσφατο. Ρωτήστε τους παλιότερους ή διαβάστε ιστορία.
Οι "χάιδες" της εποχής την κάνανε κατά Λονδίνο μεριά και οι λοιποί «μάχιμοι» εξ`αυτών παραθέριζαν στο … τροπικό Κάιρο. Όσο για τις μάχες; Σε αυτές συμμετείχαν οι ανώνυμοι. Η πλέμπα.
Όσο για αντίσταση στους ΝΑΖΙ; Ε πια αυτό και αν δεν είναι γνωστό σε όλους! Ποιοι λέτε να συμμετείχαν; Οι τότε Ελληνάρες και οι λοιποί πατριώτες του γλυκού νερού; ΟΧΙ. Αυτοί συνεργάστηκαν. Ο κλήρος έπεσε στους άκουσον άκουσον «διεθνιστές, προδότες, μιάσματα κλπ.» Στους «απάτριδες» Κομμουνιστές δηλαδή.
Πηγαίνοντας πιο πίσω ιστορικά. Ξέρουμε (όσοι το ψάχνουμε) ότι είναι δεδομένο πως την Πόλη την υπερασπίστηκαν από τους Τούρκους καμιά 5-6.000 ανώνυμοι φουκαράδες μαζί με 3.000 Βενετσιάνους (αλλοδαπούς δηλαδή) μισθοφόρους. Που ήταν οι δεκάδες χιλιάδες επώνυμοι, προύχοντες, κληρικοί, μοναχοί και λοιποί opinion makers και leaders της εποχής; Είτε κρυμμένοι στα υπόγεια των μοναστηριών ψάχνοντας τρόπους συνθηκολόγησης ή στο εξωτερικό….
Αυτά τα πολύ ολίγα. Γι`αυτό λοιπόν μην εξιστάμεθα με τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφους ή ακόμη και Υπουργούς Άμυνας (!) ή βουλευτές που δεν πάνε φαντάροι.
Και να πηγαίνανε: ΔΩΡΟΝ ΑΔΩΡΟΝ.
Η ιστορία μας βρίθει παραδειγμάτων. Άλλωστε εμείς ως γνήσια κορόιδα, θα συνεχίζουμε να τους ψηφίζουμε ή να τους ακούμε στα σκυλάδικα. Άσχετα αν δεν υπήρξαν ποτέ θαλαμοφύλακες….
ΜΑΡΚΟΥΖΕ
------------

35 σχόλια

  1. Τα κύρια προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι, η Οικονομία, η Ασφάλεια και η Παιδεία.
    Υπάρχει κανένας που να πιστεύει, περιλαμβανομένων και των ιδίων, ότι η λύση των προβλημάτων αυτών ακούει στα ονόματα Παπαθανασίου, Μαρκογιαννάκης και Σπηλιωτόπουλος; Ή ότι -διότι κι αυτό το παραμύθι παίζει ευρύτατα- έχουμε πλέον έναν πρωθυπουργό, ο οποίος αποφάσισε να πάρει στα στιβαρά του χέρια το τιμόνι της χώρας και να την οδηγήσει σε ασφαλές λιμάνι;

    Δυστυχώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα είναι και σοβαρά και μεγάλα. Κι αυτό είναι κάτι που όχι μόνο οι πολιτικοί αλλά και οι διαχειριζόμενοι την ενημέρωση οφείλουμε ν αποδεικνύουμε ότι κατανοούμε και άρα ν αντιμετωπίζουμε τα πράγματα με την επιβαλλόμενη σοβαρότητα. Και η άποψη, αν μη τι άλλο, πως ένας πρωθυπουργός, που λειτούργησε μ έναν συγκεκριμένο τρόπο επί πέντε χρόνια, αντιλήφθηκε επιτέλους το σφάλμα του και μπορεί ν αλλάξει τακτική και πρακτική, είναι επιεικώς γελοία και μόνον από αφελείς ή ιδιοτελώς κινούμενους μπορεί να υποστηριχθεί.

    Ο Κ. Καραμανλής κατέφυγε στο μόνο που του είχε απομείνει: στον ανασχηματισμό. Κι όποιος ασχολούμενος με την ενημέρωση σέβεται αυτό που κάνει, ξέρει ότι ο συγκεκριμένος ανασχηματισμός όχι μόνο προϋποθέσεις αποτελεσματικότητας δεν πληροί, αλλά ούτε καν προδιαγραφές σοβαρότητας δεν διαθέτει.

    Πάντα πίστευα ότι το γελοιωδέστερο που μου είχε τύχει ήταν η εκδιδόμενη πριν από χρόνια ανακοίνωση του υπουργείου Τύπου ότι «συνήλθε το Υπουργικό Συμβούλιο και ασχολήθηκε με θέματα της αρμοδιότητάς του».
    Να που τώρα ζω και τη γελοιότητα ν αποτελεί πρώτη είδηση ότι ο πρωθυπουργός συνεργάζεται με τους υπουργούς του.
    Ελεος!

    ''PASOK poisonous''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρίχτα μεγάλε!

    Και μετά έκρυψαν την αλήθεια, παραχάραξαν την ιστορία και κατασυκοφάντησαν την εθνική μας αντίσταση, αυτό για το οποίο έπρεπε να είμαστε περήφανοι σαν λαός όπως περήφανο είναι κάθε άλλο ευρωπαϊκό κράτος που αντιστάθηκε. Ποιος όμως θα καταξίωνε την αντίσταση, ποιος να το κάνει αυτό; Με τους κατακτητές "συγκυβέρνησαν" οι δεξιοί κουκουλοφόροι εθνικοί καταδότες.

    ΡΙΧΤΑ ΓΑΜΩ ΤΟ ΣΟΪ ΤΟΥΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΩΠΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΝΟΡΜΑΝΔΙΑ.
    ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΠΙΝΕΙΣ ΜΠΑΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΑ....ΤΟ ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟ ΘΑ ΣΕ ΦΕΡΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΙΣΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΜΑΡΚΟΥΖΕ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΣΟΥ ΠΑΕΙ ΣΥΝΝΕΦΟ.
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ
    ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ.
    ΩΣ ΠΟΤΕ ΡΕ ΨΕΥΤΙΕΣ.
    ΩΣ ΠΟΤΕ ΜΩΡΕ ΡΕΠΟΥΣΗΔΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Επιτέλους να ακούγονται και ξερές αλήθειες. Πέστα Μεγάλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε ΠΑΣΟΚ Πόιζονους δεν εχεις καμιά δουλειά να κάνεις ρε κομματόσκυλο; Μόνο με κομματικά ασχολείσαι; Δηλαδή αν ερθουν οι άλλοι δεν θα κλέβουν πάλι; Μα είσαι τοσο απελπισμενος για μια θεσούλα που παρέδωσες την ύπαρξη σου σε ένα κόμμα; Ξυπνα ρε και πιες κανα γραπε να γουσταρεις. Μας τα πρηξες με τα του ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτσι όπως τα λές είναι. Διάβασα και ΣΙΜΟΠΟΥΛΟ και τα ξέρω και εγώ. Άλλωστε οι ίδιοι αφόρισαν και καταδίκασαν τους επαναστάτες του 1821. Αλλά εμείς εκεί. Θα τους ψηφίζουμε εσαεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΚΟΥΖΕ. ΠΕΣΤΑ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΓΩ ΘΑ ΦΈΡΩ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΜΙΣΗΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΟΤΑΝ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΕΛΒΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΗΓΑΝ ΦΑΝΤΑΡΟ? ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΤΟΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ.ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το να μην υπηρετεί κανείς λόγω βύσματος δεν είναι κάτι που το εκμεταλλεύονται μόνο οι πλούσιοι ή ή πολιτικοί ή οι παπάδες. Είναι βαθύτερο γνώρισμα της ελληνικής κοινωνίας και είναι σίγουρο ότι ακόμα και ο ίδιος ο υπογράφων το άρθρο κάποια στιγμή έβαλε τον γνωστό του για να του γίνει κάποια δουλειά πιο γρήγορα ή κάτι τέτοιο.

    άρα η λύση είναι να καταργηθεί οτιδήποτε μπορεί να επιφέρει άνιση μεταχείριση μεταξύ ίσων πολιτών

    αριστόβουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΛΥΣΤΕ ΜΑΣ ΜΙΑ ΕΞΙΣΩΣΗ, ΔΕΝ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

    ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΩΝ ΚΑΡΧΑΡΙΩΝ?

    ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΓΙΑ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΧΑΡΙΕΣ;

    ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ;

    ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΟΤΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟ 50.000- 200.000 ΤΟ ΜΗΝΑ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.

    ΟΧΙ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΑ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φυγόμυαλοι ΑριστεροΑσχήμονες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πεστα χρυσοστομε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΥΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ.
    ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΛΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑ ΣΟΒΙΕΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Η Ρεπούση έχει δίκιο. Όπως και η Αρβελέρ που γραφει για τους μοναχούς της Πόλης το 1453. Το ίδιο και ο Σιμόπουλος. Διαβάστε κανενα βιβλίο. ¨Οχι μόνο ΦΙΛΑΘΛΟ.
    Ο Ψινάκης ήταν δόκιμος στα ΛΟΚ (Αληθεύει;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μαρκούζε!!!!!!!
    Το πολύ το Κάπα-Κάπα, σε ανάθρεψε ΜΑΛΑΚΑ!
    Ληγμένα βιβλία σε ποτίζουν αδελφέ!
    Δεν πας και μια βόλτα από τον Ταύγετο να σε κάνει καλά η δεσπινίς Φούντα!!!!!

    Ο Πατερούλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΒΓΕΙ ΟΜΩΣ ΠΡΟΠΕΡΣΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΩΝ ΑΠΑΛΑΓΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ,ΚΑΤΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ...

    ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ SIEMENS...

    ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ,ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΙΜΕ ΤΟ ΨΥΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΡΑ-ΜΑΡΙΓΟΥΛΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΑΘΗΣ!

    ΤΕΤΟΙΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ,ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΜΑΣΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μαρκούζε ακριβώς έτσι είναι όπως τα λες.
    Όμως η μάζα (λαός)πάντα κοιμάται, και ξεχνάει πολύ γρήγορα. Ετσί ψηφίζει τους ίδιους μπαγαπόντιδες ξανά και ξανά, και η ιστορία επαναλαμβάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πατερούλη Στάλιν τι το μεμπτό βρήκες στο ποστ του Μαρκούτσε; Πες μας για να το αναλύσουμε. Εγώ πάντως συμφωνώ με αυτά που αναφέρει κατά 90%. Το να βρίζεις άνευ επιχειρημάτων, μάλλον αναγνώστη του "φίλαθλου" μου φέρνει παρά των μπλόγκ. Αν δεν συμφωνείς με αυτά που λέω τράβα μια καλή παχιά να δεις το φως. Ή έστω προσπάθησε -ξέρω είναι δύσκολο- να βρείς θηλυκό. Βοηθάει στη σκέψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ο ΨΗΝΑΚΗΣ ήταν δόκιμος στα ΛΟΚ; Αν είναι αλήθεια δέχομαι να ξαναυπηρετήσω.
    Κατα τα άλλα ΜΠΡΑΒΟ ρε ΜΑΡΚΟΥΖΕ, αν ήσουν υποψήφιος θα σε ψήφιζα. Πες μας και άλλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @11.58

    Α μπα;

    Εχει και το κατοικίδιο άποψη;
    Μάνο, μαλάκα, σε παίζουμε για πλάκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ....η μονη στολη που βαλανε οι δεξιοι ηταν του γερμανοστολια....ολα τα αλλα ειναι αλλα λογια να αγαπιωμαστε...

    Ας μου πει καποιος τι ακριβως ηταν ο Εβερτ, ο Ραλλης ή ο Σουρλας επι κατοχης?????

    Δεν θυμασται? καλα αφησυε το δεν πειραζει.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΜΠΡΑΒΟ ΦΙΛΕ. ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΡΕΠΟΥΣΑΚΙΑ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ-ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ. ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΑΠΟ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ.ΤΟ ΝΑ ΛΕΣ ΣΕ ΜΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ ΠΟΣΟ ΤΗΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΕΡΑΤΩΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΓΚΑΣΤΡΩΜΕΝΗ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΛΟΥΝ, ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΟΓΟΥΡΟΥΝΑ...ΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ,ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΤΑ ΒΛΑΜΜΕΝΑ ΠΟΥ ΚΑΡΠΩΘΗΚΑΝ ΕΝΑΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΑΛΛΩΝ. ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ,ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ,Σ'ΕΝΑΝ ΦΤΙΑΧΤΟ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟ ΠΟΛΕΜΟ. ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΟΒΑΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΕΡΧΟΝΤΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΕΤΑ-ΤΑΓΜΑ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΛΕΥΚΟ ΤΑΓΜΑ ΚΛΠ...ΚΑΙ ΑΝ ΖΟΥΣΕ Ο ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΣΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΧΑΝΕ Ο ΔΗΣΕ...(ΠΟΛΛΑ ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΕΦΟΝΕΥΘΗ ΠΡΙΝ ΦΟΥΝΤΩΣΕΙ Ο ΕΜΦΥΛΙΟΣ...).ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΝΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ, ΠΡΩΤΑ ΠΡΩΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΥΒΛΑΚΕΣ. ΑΚΟΥΝΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙΝΗ ΗΤΑΝ ΓΑΤΟΝΙΑ. ΤΡΙΤΟΝ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.ΤΕΤΑΡΤΟΝ ΒΡΙΖΟΥΝ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΩΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμε @ 12:49

    Αν και το ξεκινάς καλά πέφτεις στο τέλος στην παγίδα που πέφτουμε όλοι και βρίζεις!
    Κανένα πρόβλημα αφού άλλωστε κι εγώ το ίδιο κάνω!
    Το θέμα είναι ότι το 10% (χοντρικά) του Ελληνικού πληθυσμού προσπαθεί καλά και σώνει να κοροϊδέψει μέσα στα μάτια τους το υπόλοιπο 90% ισχυριζόμενο ότι μόνο αυτό έκανε αντίσταση στου ς Γερμανούς και ότι όλοι οι άλλοι οι οποίοι έκαναν, ήταν Κομμουνιστές και δεν το ήξεραν!!!
    Καλά και σώνει και με το έτσι θέλω αυτό το 10% του πληθυσμού αποκαλεί το υπόλοιπο 90% δωσίλογους!
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ!!!
    Εδώ το 90% του Γερμανικού λαού δεν ήταν μέλος του Ναζιστικού Κόμματος, εμείς εδώ θα ήμασταν? Αν ήταν έτσι, ακόμα κατοχή θα είχαμε!!!!!!!!! Χα! Χα!
    Αν θέλεις όμως σου αντιστρέφω τα ποσοστά και δίνω 90% στην Κομμουνιστική αντίσταση και 10% στους δοσίλογους. Μπορείς να μου εξηγήσεις πως οι «απελευθερωτές Κομμουνιστές» έπεσαν στο σημερινό 10%?
    ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΑΝΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΕΚΕΙ?
    Ή ΜΗΠΩΣ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΣΤΟ SNOF?
    Αν θέλεις την συνεχίζουμε την κουβέντα χωρίς βρισιές αλλά με επιχειρήματα (έτσι να έχουμε κι ένα επίπεδο) αλλιώς …
    Όπως σας είπαμε και στον Γράμμο την τελευταία φορά που ειδωθήκαμε, ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ, ΝΑ ΠΑ’ ΝΑ @#$%^& !

    Ο Πατερούλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. 1.17 ...ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ, ΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΠΑΠΑΔΟΓΚΟΝΑΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΤΟΝ ΥΙΟ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΩΝ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ;ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ; ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ; ΜΗΠΩΣ ΣΤΑ ΠΑΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πατερούλη Στάλιν, αν ξέρεις αγγλικά κάνε το εξής: Μπες στην wikepedia και χτυπα Greek Civi War μετά πάνε στη βιβλιογραφία και ότι μπορείς ψάξε το. Υπάρχει μεταξύ άλλων και μια πολύ ενδιαφέρουσα M.A. Thesis σε Καναδικό πανεπιστήμιο. Μετά έλα και πες μου για την αντίσταση κατά των Ναζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. δηλαδή θέλεις να μας πεις ότι αντίσταση έκαναν τα κομούνια και όλοι οι άλλοι ήταν δοσίλογοι?
    και όλοι αυτοί που πολέμησαν στο αλβανικό μέτωπο? και όλοι αυτοί που προσπάθησαν να κρατήσουν θερμοπύλες στη "γραμμή Μεταξα" στα οχυρά Ρουπελ?
    και όλοι αυτοί που γνωρίζοντας ότι η Ελλάδα έπεφτε στους γερμανούς έφυγαν για την Αίγυπτο για να ενωθούν με τους συμμάχους και να δωσουν από εκεί τον αγώνα? και όλες αυτές οι μικρότερες αντιστασιακές οργανώσεις που κα΄τα δεκάδες υπήρχαν στην αθήνα από μικρές άναρχες αντιστασιακές ομάδες και που πολλές από αυτές ξεδιάντροπα κυνηγήθηκαν από τους κομουνιστές? και ο ΕΔΕΣ?
    και τι να πει και η γιαγιά μου που στο πηγάδι απέναντι από το σπίτι της οι κομουνιστές έσφαξαν και πέταξαν συγχωριανούς της μετά το πλιάτσικο και τους βιασμούς που έκαναν κατεβαίνοντας από το βουνό, επειδή δεν ήθελαν να τους ακολουθήσουν
    επειδή τα χέρια σας είναι βαμμένα με αδελφικό αίμα καλύτερα είναι να σωπαίνετε αδέλφια μας κομουνιστές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ανώνυμε @8:28
    θα πάω απο περιέργεια αλλά, σε πολλά θέματα η wikipedia είναι αυτό που λέει ο λαός μας. "Ρώτα τον μπάρμπα μου τον ψεύτη"!
    Όταν ο καθένας μπορεί να ανεβάσει την άποψή του, καταλαβαίνεις ότι η αντικειμενικότητα του ανεξάρτητου ερευνητή πάει περίπατο!

    Ο Πατερούλης

    Υ.Γ. ανώνυμε @12:49
    Θα σε ξαναδώ...στον Γράμμο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Να βάλουμε λίγο μία σειρά στα πράγματα παιδιά γιατί βλέπω ότι ασχολείστε με την ιστορία όπως όλοι :μονόπαντα !!
    Πρώτα να πούμε ότι στο ΕΑΜ δεν πήγαν ούτε υπηρέτησαν μόνο αριστεροί. Πρέπει να καταλάβουμε πως όσοι πήγαν το έκαναν στο όνομα της πατρίδας τους . Είτε μας αρέσει όμως είτε όχι αυτοί που οργάνωσαν αυτό το εγχείρημα ήταν οι κομουνιστές . Οι περισσότεροι από αυτούς δε είναι γνωστό και στις πέτρες πως έβαζαν την πατρίδα τους πάνω και απο τη ζωή τους . Φυσικά και έκαναν εγκλήματα στον εμφύλιο , αλλά δεν είναι σωστό να ψάχνουμε το ποιος έκανε τα περισσότερα . Άλλωστε τα εγκλήματα κατά των κομουνιστών είχαν ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν τον εμφύλιο και συνεχίστηκαν μέχρι τις μέρες μας .
    Όσο για το φίλο ή φίλη που κάνει αναφορά στον ΕΔΕΣ , είναι πλέον γνωστό πως δημιουργήθηκε από τους άγγλους ως "αντίβαρο" στον Βελουχιώτη . Κατά τα άλλα το κείμενο του φίλου Μαρκούζε είναι πάρα πολύ καλό και δυστυχώς για κάποιους είναι πολύ κοντά στην αλήθεια . Μπράβο Μαρκούζε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ένα πολύ σύντομο σχόλιο για ένα πολύ μεγάλο θέμα: Για τα όποια "εγκλήματα" που έκανε ο ΔΣΕ (και όχι ο ΕΛΑΣ) κατά τον εμφύλιο, οι απόψεις διίστανται και τριίστανται. Εμφύλιος υπήρξε για έναν και μόνο λόγο. Καταπίεση των πρώην ανταρτών από τους ακροδεξιούς. Χωρίς να αναλύσουμε πως και τι, θα αναφέρω ένα απλό παράδειγμα. Μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας, χιλιάδες πρώην ΕΛΑΣΙΤΕΣ (κομμουνιστές) εκτελέσθηκαν νομότυπα από στρατοδικεία με κατηγορίες του στυλ ένοπλη ληστεία, διότι λέει, κατά την αντίσταση έπαιρναν π.χ. τρόφιμα απ`τους χωρικούς όντας οπλισμένοι καθότι αντάρτες!!! Έτσι τους αποτελείωναν τους πρώην αντιστασιακούς οι πρωην συνεργάτες των ΝΑΖΙ που ήρθαν στην εξουσία με τις πλάτες των Αγγλων και την αδιαφορία του Στάλιν. Και εγώ να ήμουν ΕΛΑΣΙΤΗΣ θα ξεκινούσα εμφύλιο. Συνεπώς οι αριστεροί δεν ευθύνονται γαι τον εμφύλιο. Αυτά τα ολίγα και μάλιστα από κάποιον που ΔΕΝ είναι αριστερός. (Ούτε δεξιός) Απλά τα ψάχνει τα πράγματα, κυρίως διαβάζοντας.... Είναι εύκολο για τον καθένα. ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ: Μην μένετε στα όσα μας πασάρουν στα σχολεία.

    ΜΑΡΚΟΥΖΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. εκτακτο παραρτημα !!

    προσοχη - προσοχη !!


    ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΞ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ . ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΟΥΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΝΤΟΡΑ-ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΓΚΑΛΟΣΗΜΙΤΗΔΕΣ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΥΤΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΝ ΔΙΑ ΑΜΕΣΟ ΑΛΛΑΓΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΚΕΙΜΕΝΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ 'ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ' ΕΙΣ 'ΚΕΜΑΛ ΑΤΤΑΤΟΥΡΚ ΓΚΕΙ ΑΦΕΝΤ' ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΙΣΘΗΜΑ.


    Η ΕΠΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΗ ΚΑΙ 'ΕΛΛΗΝΙΚΗ' ΒΟΥΛΗ ΘΕΤΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ (ΜΕΤΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΟ ΣΤΟ ΛΕΚΑΝΟΠΕΔΙ - ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΣΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΟΡΟΠΕΔΙ )ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΧΑΡΑΧΤΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΚΑΠΟΥ ΣΤΙΣ ΤΖΙΤΖΙΦΙΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΥΣΤΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΩΣΕΙ ΑΦΟΡΜΗ ΣΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΟΙΧΙΟ ΓΙΑ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ.

    Ο ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΜΕ ΦΕΣΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΦΕΡΕΤΖΟΦΟΡΑ ΤΣΟΥΠΡΑ ΤΟΥ (συγνωμη τσιπρα του) ΗΓΕΙΤΑΙ ΤΙΜΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΚΡΙΚΟ ΦΙΛΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΛΑΩΝ.

    δεν απεχουμε και πολυ απο τα ανωτερω αν το καλοσκεφτειτε... ενα βημα ειμαστε ..

    Ο ΘΛΙΒΕΡΟΣ ΘΙΑΣΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΦΤΑΣΕ ΤΟ 1974 ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΧΥ ΤΩΝ ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΜΑΤΩΜEΝΟ ΚΟΡΜΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΤΟΥ ΩΡΕΣ.... ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΦΡΙΚΤΕΣ TOYΣ ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ ΠΟΤΕ!!!
    ΚΥΚΛΑΔΙΤΗΣ-ΠΑΡΙΑΝΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Παριανέ (16/1 12:54), μπορείς να μας καθορίσεις ποια ακριβώς είναι τα σύνορα της πατρίδας μας;
    Με την ίδια λογική ούτε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης έπρεπε να πολεμήσει (αφού η πατρίδα του δεν είχε καν σύνορα), ούτε οι μετέπειτα να απελευθερώσουν τις ελληνικές επαρχίες που βρίσκονταν/βρίσκονται υπό οθωμανικό/σλαβικό/βουλγαρικό/κλπ ζυγό (αφού η πατρίδα τους είχε ήδη σύνορα Αμβρακικού-Παγασητικού)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Systems for Unlock Iphone 4 gary Anyone who keeps an iPhone would need to are usually mentioned to you they usually must have unlock iPhone 4 grams strategies, in most cases connected with distinctive computer software that could be together acquire.Having said that, perhaps it's relatively frustrating to open somebody's we smartphone if you won't locate the best different apple iphone4 taking off the freeze regarding job application.There are numerous kinds connected with advertising all around us, still, without having selected learning you can find, perfectly captured, therefore options are numerous several tremendous revenue in relation to practically nothing.
    iphone 4 unlocked for sale
    debloquer iphone 4
    jailbreak unlock iphone 4

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση