GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χριστουγεννιάτικο παραμύθι‏...

. Γράφει η Χριστινα Νικηταρα Πρώην Διευθύντρια Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής και Δυτικής Αττικής Διδάκτωρ Φιλοσοφίας . Μι...

.

Γράφει η Χριστινα Νικηταρα
Πρώην Διευθύντρια Διεύθυνσης
Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Ανατολικής και Δυτικής
Αττικής Διδάκτωρ Φιλοσοφίας

.
Μια φορά κι ένα καιρό ζούσε ένας σοφός σε μια μικρή και ηλιόλουστη χώρα.Η άσπρη γενιάδα του έφτανε μέχρι τη γη, μέχρι τη γη που πατούσε με μεγάλη ευλάβεια, γιατί πίστευε ότι σε αυτήν αναπαύονταν όλοι οι σοφοί που τον δίδαξαν την αγάπη και την σύνεση.
Κοντά του πήγαιναν από όλο τον κόσμο όσοι έψαχναν την αλήθεια χωρίς να κουβαλούν μες στο μυαλό τους κίβδηλες σκέψεις που έκρυβαν τον ήλιο τους και σκέπαζαν τις καρδιές τους με το σκοτάδι της προσωπικής φτώχειας και της τραχιάς ιδιοτέλειας.Για όλους αυτούς .ο γερο σοφός έλεγε ότι η αλήθεια τρέχει μακριά τους ,γιατί μπορεί με τα λόγια τους να την κρύψουν από τα μάτια των ανθρώπων ,που θελουν να την αντικρύσουν κατάματα και να την παραδώσουν στη ζωή σαν το πιο ιερό μυστικό της.
Πολύ συχνά χάιδευε τα μακριά γένια του και αναπολούσε εκείνους που ήταν θαμμένοι στο χώμα που τώρα εκείνος πατούσε ,μα το πνεύμα τους και η ψυχή τους ήταν ατόφια μέσα στα χέρια του, που έπλαθαν τους μύθους και τα όνειρά του.
΄Ετσι τα λόγια του μαζί με το όνειρο έτρεχαν παντού ,στις γειτονιές των ανθρώπων που αγαπούσαν την ζωή και ήθελαν να την κρατήσουν με την δύναμη των παιδιών και με την σοφία των πρεσβυτέρων.Στα ποιήματα εκείνων που τηρούσαν τους κανόνες της φύσης και πίστευαν στη συνέχεια των γενεών και στη μεγάλη αξία των αντιθέτων. Γι αυτό αν κάποιες φορές ο γερο σοφός τους τους μάλλωνε γιατί πλήγωσαν την αλήθεια προσπαθούσαν να καταλάβουν το λάθος τους και το θυμό τους τον έκαναν δημιουργία. Τα λόγια του σοφού έγιναν νόμοι ,κρυφοί και φανεροί βουτυγμένοι στη πείρα ,στην αγάπη και στην προαίρεση.΄Εγιναν φλόγα ,έγιναν φεγγάρι ,έγιναν δροσιά και ονομάστηκαν δημοκρατία, ευνομία,δημιουργία.
Η ζωή βρήκε για πρώτη φορά τους φυσιολογικούς ρυθμούς της. ΄Ηταν η σοφία του σοφού ,η πειθαρχία και η θέληση και η αρετή των ανθρώπων που την τίμησαν και την ανέβασαν στα μέτρα του υποδειγματικού,του αγαθού και του ωραίου.΄Ολα ξεκινούσαν και τελείωναν με αυτήν Οι ζωντανοί πήγαιναν να τον δούν κάθε πρωί που ξυπνούσαν και κάθε βράδυ πριν καθήσουν γύρω από την φωτιά για να παρηγορηθούν και να αποφασίσουν τις αυριανές αναμετρήσεις τους. ΄Ολα τα εξαγόρευαν..Τι αγαπούσαν και τι τους φόβιζε..Τι μισούσαν και τι ποθούσαν να κατέχουν για πάντα. Κι οι πρόγονοι κι αυτοί παρόντες ταξίδευαν ανάμεσά τους με τις μνήμες ,τις εικόνες,τα λόγια,τα σχέδια. .΄Ολοι μαζί στρμμένοι στο φως ρουφούσαν τη ζωή και την ευχαριστούσαν μέσα από την καρδιά τους.
Τους άμειψε η ζωή. ΄Ενα πρωί τους είπανε ότι κάπου μακριά τους, μα πάνω στη γη ,γεννήθηκε ο Θεός της Ειρήνης ,Αυτός που βλέπει τις καρδιές και δίνει τον πλούτο τον ουράνιο. ΄Ολη η αλήθεια άναψε με ένα άστρο στον ουρανό καταμεσίς πρώτη φορά τόσο λαμπρό και σπάνιο.΄Οσα τους έλεγε ο σοφός για την αρετή, την αρμονία, την δικαιοσύνη και την αγάπη αναπαύονταν στις πράξεις που είχαν κάνει κι έδιωχναν μακριά τη φτώχεια και την διχόνια.Μπήκαν οι όροι για να δημιουργούν τις πρέπουσες ισορροπίες γύρω τους ώστε η ζωή να προχωρεί ευχάριστα κατά τη φύση και τους νόμους της Τίποτε πια δεν μπορούσε να τους αφαιρέσει την αποφασιστικότητα να διατηρήσουν τη χώρα τους ,όπως τους την παρέδωσαν οι πρόγονοί τους μέσα από τα λόγια και τα έργα του.σοφού κι όπως τους μίλησε το βρέφος και τους δίδαξε.
Ταξίδευαν παντού μα δεν έβρισκαν πουθενά τη γαλήνη και την ελπίδα της χώρας τους. Σε αυτήν κρατούσαν αναμμένες τις ελπίδες τους και τις ημέρες τους τις έδιναν στον ήλιο και στους μόχθους για τα μέλλοντα.Τα παιδιά τους ήταν ανέμελα και σήκωναν στις πλάτες τους τις παραδόσεις τους και το καινούργιο όπου η ζωή τους θα έσωζε το κάλλος και το αγαθό των γονιών τους. Δίδαξαν κι άλλους τους έσπρωξαν στο φως και στην αγάπη ,όπως τους έμαθε ο Θεός και ο σοφός τους.Η πληρότητα μιας αποστολής χωρίς πέρατα. ΄Ολος ο κόσμος μέσα στο φως που τους παρέδωσαν οι πρόγονοί τους.
Μικροί και μεγάλοι πήγαιναν στα σχολεία που είχαν χτίσει με πέτρες και φως..΄Ελεγαν πως η σοφία είναι η αγάπη για τη ζωή και πως ο θάνατος με τη ζωή είναι το ίδιο πράγμα για τους μικρούς και τους μεγάλους.΄Ελεγαν επίσης ότι η μεγαλύτερη δυστυχία για τον άνθρωπο είναι να νομίζει πως μπορεί να βασιλεύει μόνος του ,να καταδυναστεύει τη φύση και να αποστρέφεται την ταπείνωση και τη γνώση.΄Οσοι δεν καταλάβαιναν το νόμο κάθονταν στα θρανία και έδιναν εξετάσεις με τις πράξεις τους στην αλήθεια για να γίνουν κατάλληλοι να ζήσουν ευεργετικά για τον εαυτό τους και τους άλλους.Γι αυτό τα σχολεία δεν έκλειναν ποτέ και κάθε μέρα έδιναν τη γνώση που οδηγεί μακριά από το μίσος και τη κακία.Μέρα και νύχτα οι άνθρωποι είχαν σχολεία ανοιχτά απέναντι από το φως κοντά στο τζάκι του σοφού και τις αχτίνες του ήλιου.
΄Ολος ο κόσμος θαύμαζε τη ζωή των ανθρώπων της χώρας εκείνης.Ονειρεύονταν τηζωή τους μέσα στο δικό τους φως κι ένιωθαν να πετούν ψηλά,δίπλα στο αστέρι του Θεού.΄Εκαναν σχέδια, όνειρα,προσπάθειες.
Τα χρόνια πέρασαν. Μπροστά ο σοφός,ο Νεογέννητος Θεός και πίσω ο κόσμος.΄Ενα παλάτι λαμπερό είχε διάπλατες τις πόρτες του για όλους. ΄Ωσπου μια μέρα ο σοφός και ο Θεός ανέβηκαν στους ουρανούς και άφησαν τη γη να αποδείξει ότι θυμάται.
Πόσο θυμάται τώρα η γη;΄Αλλαξε το ταξίδι της. Νύχτες ολόκληρεςοι άνθρωποί της δεν έκλειναν μάτι. Ατένιζαν το μεγάλο κενό.΄Εφτιαξαν τώρα άλλο σοφό τους. Του έδωσαν μανδύα και γενιάδα.Του έδωσαν χαρτί και καλαμάρι οδηγίες για όσα νόμιζαν δίκαια. Είχαν ξεχάσει την αλήθεια. Μέσα στα μάτια τους βασίλευε το ψέμμα και η αδικία.Έφυγαν μακριά από την ευτυχία τους.Κατέστρεφαν τα πάντα.Αρνιόντουσαν τα πάντα Μαζί και τις ευθύνες τους.΄Εκλεισαν τα μάτια τους.Γη πυρί μειχθήτω...Δεν έμεινε τίποτε όρθιο.
΄Εμεινε μόνο η νοσταλγία να ξαναρχίσουμε..
Να όπως γεννήθηκε το Βρέφος ταπεινά, σεμνά και αθόρυβα για να διδάξει την μετάνοια ,την ελπίδα και την αγάπη.Να κάπως έτσι με χάρη να στρέψει η ψυχή μας στην αλήθεια ,να μην κοροιδευόμαστε, να μην ξεγελιόμαστε,να μην αδικούμε ,να μην καταστρέφομε ο ένας τον άλλο.
΄Ενα φωτάκι ,μια θαλπωρή,ένα χάδι ,μια απόφαση για το καλό.Μια ολόκληρη επιστροφή.Μια διαδρομή μέχρι τα βάθη του πολιτισμού μας.Να γίνουμε ξανά άνθρωποι.Να γεννούμε παιδιά,να τα αγαπάμε ,να τα οδηγούμε στο φως...
Μια γέννηση ,πολιτισμός,ελπίδα.
Αρχή...

------------------------

30 σχόλια

  1. Παπαριές Γιωργίτσα μου!!!
    Άιντε κορόιδα, φάτε εσεις ελπίδα, να φάμε εμείς με σαράντα μασέλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

    ΚΑΛΟ !

    Diaporon-bl.blogspot.com/
    MadioNews!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θυμηθείτε,απ'τοσχολειό,και διαβάστε
    ξανά τη Σταχομαζώχτρα του
    Παπαδιαμάντη.Μιλάει ακόμη.....
    ιδιαίτερα τούτες τις μέρες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανατολική & Δυτική Αττική.
    Η μεσαία η Κεντρική πώς σού ξέφυγε?
    Αναστάσης(Κα μου,ξέρεις σέ τί κοινό
    απευθύνεσαι?Εγώ είμαι ο πιό συγκαταβατικός εδώ μέσα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα ήθελα να ξέρω τί σκέπτεται αυτό το κορίτσι η mother.

    H Margaret Chad, ντε.

    Έχοντας ζήσει τόσο χρόνια δίπλα στον Αντρέα αναρωτιέμαι τί να σκέπτεται για τον κανακάρη.

    Τι πήγε λάθος;

    Τον έτρεφε υγιεινά.
    Τον έντυνε καλά.
    Τον πήγε στα πιό ακριβά σχολεία.
    Τον έστειλε στην Αμερική.
    Τον έστειλε στη Σουηδία.
    Τόσα χρόνια πρωθυπουργός ο μπαμπάς τούκανε συνεχώς φροντιστήριο.
    Τόν κάναμε και υπουργό για καμιά δεκαριά χρόνια μπάς και αποκτήσει πρακτική εμπειρία.

    Και τί καταφέραμε μετά από 57 χρόνια;

    Ένα τούβλο με τσιγγελωτό μουστάκι.

    Φτωχή κυρία Chad.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ.
    ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΕΣΥ ΝΑ
    ΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ?
    ΕΙΝΑΙ ΤΙΤΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΝΕΥΕΣΑΙ ΟΤΙ
    ΗΣΟΥΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ
    ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ
    ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣΟΝΤΑ?
    ΑΝΤΙ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ
    ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ
    ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΣΤΗ
    ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΕΩΝ?
    ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ
    ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΛΟΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ
    ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ
    ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ
    ΤΑ ΑΙΤΙΑ?
    ΓΙΑΤΙ ΧΑΘΗΚΕ ΚΑΘΕ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ
    ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ?
    ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ
    ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ.
    ΧΑΘΗΚΕ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2009 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑΓΗΣ
    ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑ!!
    Αυτα λέγαν οι γνησιοι εντιμοι πρσινοφρουροι του δρ Κουτσουκου στην Μηλιωνη εχθες!!
    Οταν φυγουν μονοι τους οι παλιοι και ερθουν οι νεοι τοτε το Πασοκ θα σαρωσει!!
    Το Πασοκ χανει γιατι οσοι καναν λαθη τοσα χρονια δεν πανε μονοι σπιτι τους!!
    Ελεος ολα τα γεροντια θελουν παλι να ξανακυβερνησουν!!
    Σε ολα τα πραγματα υπαρχει ενα τελος...χρονος ιατρος παντων!!
    Νικος Μηλιωνη Πασοκ

    24 Δεκέμβριος 2008 8:08 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αμα εσύ κυρά

    Χριστινα Νικηταρα
    Πρώην Διευθύντρια Διεύθυνσης
    Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
    Ανατολικής και Δυτικής
    Αττικής Διδάκτωρ Φιλοσοφίας

    πιστεύεις σε ολα αυτά τα παραμυθια της Χαλιμάς και προφανώς τα δίδαξες σε μικρά αθώα παιδιά,


    Αμα ακόμα πιστεύεις πως

    Ενα πρωί κάπου μακριά τους, μα πάνω στη γη ,γεννήθηκε ο Θεός της Ειρήνης
    Ποιάς ειρήνης;

    Αμα ακόμα πιστεύεις πως

    είναι σοφός,ο Νεογέννητος Θεός και πίσω ο κόσμος.΄
    Πως γεννήθηκε το Βρέφος ταπεινά, σεμνά και αθόρυβα για να διδάξει την μετάνοια ,την ελπίδα και την αγάπη.

    Και απορείς για,

    το σκοτάδι της προσωπικής φτώχειας και της τραχιάς ιδιοτέλειας.
    Που βασίλεψε το ψέμμα και η αδικία.
    Που κοροιδευόμαστε, ξεγελιόμαστε, αδικούμε , καταστρέφομε ο ένας τον άλλο.

    Γιατί απορείς

    Ολα είναι γραμμένα, είναι διδαγμένα, στις γραφές και τα διδάγματα των ευαγγελίων και του θεού σου

    Γαία πυρί μειχθήτω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ Μ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΜΗΠΩΣ ΞΕΧΑΣΕ ΤΙ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΗΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΗΝ ΒΙΑΣΘΕΙΣΑ ΕΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ,ΓΙΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΜΠΑΙΝΟΝΤΑΣ ΜΕΣΑ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΛΤΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΞΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑ.ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΔΙΔΑΞΑΝΤΕΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για ρωτήστε την κ. πρώην Διευθύντρια Ανατολικής και Δυτικής Αττικής πόσες ώρες δίδαξε σαν καθηγήτρια.
    Συνήθως οι κύριοι/ες αυτοί/ές,αφού καθονται,δεν ξέρω και εγώ πόσα χρόνια σαν συνδικαλιστές και δεν πιάνουν ΠΟΤΕ κιμωλία να κάνει κάλο το μεσαίο δάχτυλο του χεριού τους,στο τέλος γίνονται Διευθυντές,Σύμβουλοί και παριστάνουν και τους ξύπνιους στους υπόλοιπους που τραβάνε το κάρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κυρα μου, αν με το κείμενο αυτό, που μου θυμίζει έκθεση γυμνασίου, μάλλον θες να μας κανεις πλακα, ήταν ανάγκη να γράψεις τόσα πολλά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξυπνήστε ρε χριστιανοπρόβατα και κόψτε τις μπαρούφες για τα "θεία" βρέφη και τις παρθένες μητέρες...

    Αλλά δε σας είπαν στα φασιστοσχολεία σας πως ο Ηρώδης έζησε με διαφορά 100 χρόνων από το έτος 0, δε σας είπαν για το ηλιοστάσιο, για τα σατουρνάλια, δε σας είπαν για το Σείριο... Σας είπαν μόνο για το δήθεν κρυφό σχολειό, για τον Παλαιών Πατρών Γερμανό και όλες τις χριστιανοναζιστικές μπούρδες που δηλητηρίασαν την ελληνικότητα μας αιώνες τώρα και μας καταδίκασαν στον απόπατο της ευρώπης και του πολιτισμένου κόσμου...

    Ξυπνήστε πρόβατα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΑΝΩΝΥΜΕ 4.37 ,
    ΣΙΓΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ! ΕΣΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΚΡΕΜΟΝΤΑΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΑ ΡΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΣΟΥ ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. οι ανωνυμοι που γραφουν αυτες τις παπαριες γιατι δεν εμφανιζονται να πουν τα ονοματα τους???????γιατι με αυτά τα μυαλα που κουβαλανε ....γι αυτο εχουμε γινει μπουρδελο...θα ηθελα παρα πολυ να διαβασω ενα δικο τους κειμενο με τις αποψεις που εχουν για τη ζωη...απο περιεργια..ειμαι περιεργη ποιες αξιες και αρχες υποστηριζουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ...ΑΝΩΝΥΜΕ 26/12/08 10:12

    ..ΦΑΕ ΕΣΥ ΜΕ ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΑΣΕΛΕΣ..ΚΑΙ ΑΣΕ ΜΑΣ ΕΜΑΣ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ..ΜΠΑΣ Κ ΔΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ!!!ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ ΜΑΤΑΚΙΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΑΑΑ!!!:))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΝΩΝΥΜΕ 26/12/2008 1:28

    ...ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ???ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΛΑΙΝΕ Κ ΟΔΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΤΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΑ ΕΣΥ ΜΑΛΛΟΝ ΑΛΛΑΖΕΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕΣ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΙΡΗ Η ΤΗ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ..Κ ΕΧΑΣΕΣ ΚΑΠΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ...Κ ΤΩΡΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΘΙΧΤΕΙ????ΓΙΑ ΒΓΕΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ Κ ΣΥ ΤΑ ΦΩΤΑ ΣΟΥ ΤΟΤΕ Κ ΣΕ ΜΑΣ!!!:)) ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ...kala poloi anwnimoi mazeytikan sto blog re paidia!!ti egine???epireastikate apo ta epeisodia k ginate oloi koukouloforoi?????!! xaxaxaxaxaxaxaxa...gia deikste ligo to alithino sas proswpo!!mi ntrepeste!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ANΩΝΥΜΕ 26 Δεκέμβριος 2008 2:07 μμ

    ...ΑΝ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΕΤΡΩΝΙΑ ..ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΜΟΙΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ..Κ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΜΙΑ ΠΥΡΙΝΙΚΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ..ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΟΥ ΒΕΒΑΙΑ..ΑΛΛΑ ΑΣΕ Κ ΤΗ Κ.ΝΗΚΗΤΑΡΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ..ΙΣΩς ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙ..ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ...ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕ ΛΕΜΕ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ????ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΑΥΤΗ ΟΤΑΝ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. anwnyme poy egrapses stis 26 Δεκέμβριος 2008 2:18 μμ


    ..EXEIS DIKIO..AS AFISOYME K TIS ALLES KYBERNISEIS NA FANE TPT..MONO POY EIPAME BRE PAIDAKI MOY..FATE,,,ALLA AFHSTE K KANENA YPOLOIPO THS PROKOPHS..M ESAS DEN EMEINE TPT...ELEOS PIA..TO PARAKANATE..EIPAME YPARXEI ANAKSIOKRATIA..ALLA AS YPARXEI K ENA MIKRO DEIGMA LOGIKHS..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΑΝΩΝΥΜΕ ΜΑΓΚΑ ΕΣΥ 26/12/2008 2:18

    ...ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΚΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ Σ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΡΑΒΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΑΚΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ..ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΜΑΛΛΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ..Κ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΡΝΟΓΕΡΟΙ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ Κ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ..ΚΡΙΜΑ..Κ ΜΕΤΑ ΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑ..ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ....ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΑΤΑ ΤΡΩΜΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Για τον/την MARWK

    1. Ποτέ δεν είπα οτι η κ. Χριστινα Νικηταρα γραφει παπαριές, ισα ισα, είναι πολύ φυσικό, αναλογα με τις θέσεις και τα δημοσια οφικια που κατείχε ευγνωμονουσα να γραφει οτι γραφει.

    Αξιος ο μισθός και η σύνταξή της.

    Αν δεν είχε πίστη βαθιά στις δεισιδαιμονίες και την σατανολατρία θα γινόταν Διευθύντρια Διεύθυνσης
    Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης;
    ΠΟΤΕ

    2. Δεν γράφουμε τα ονόματά μας γιατί σας φοβόμαστε.

    Γνωρίζουμε καλά ποσο κακοι, ύπουλοι και εκδικητικοί είστε ολοι εσείς οι χριστιανοί γι αυτό φυλαγόμαστε οσο μπορούμε.
    Γνωρίζουμε πως εχετε δουλους υπάκους σε ολη την ιεραρχία του σύγχρονου ιουδαιοχριστιανικού παρακράτους, στη δικαιοσύνη, στην αστυνομία, στην εφορία, στο στρατό, στα ΜΜΕ, στην παιδεία, παντού.
    Φροντίζετε να διορίζετε να προβιβάζετε, να προωθείτε δικά σας θεοφοβουμενα ανθρωπάκια, αδίσταχτα και θρασύδειλα που στο σκοταδι δρούν σεμνά και ταπεινά θαβουν καθε αξιοπρεπή όρθιο άνθρωπο.

    3. Πίσω απο καθε πόλεμο δυστυχία αρρώστια οικονομική καταστροφή βρίσκεται η δική σας ιδεοληψία, το δικό σας δόγμα.
    Καταστρέψατε τη φύση, τον πανανθρώπινο πολιτισμό, καψατε βιβλιοθηκες, ολοκαυτώσατε έθνη και αυτοκρατορίες και ακόμα τολματε και μιλάτε.
    Δικό σας δημιουργημα είναι

    ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

    ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ

    ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ

    ο ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ

    Ολοι οι μεγάλοι απατεώνες, γκάγκστερ, εγκληματίες, δικτάτορες της ιστορίας ήταν ιουδαιοχριστιανοί.
    Ολοι οι σύγχρονοι φοροκλεφτες νταβατζήδες δουλέμποροι και έμποροι ναρκωτικών, συνδικαλιστές και πολιτικάντες είναι καλοί χριστιανοί.

    Δικο σας δημιουργημα είναι 2 παγκοσμιοι πόλεμοι, η Κορέα, το Ιράκ το Αφγανιστάν.

    Η σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση σε σας οφείλεται.

    Γι αυτό σας φοβούμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ....ΩΡΑΙΟ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑΤΑΚΙ ΣΟΥ..ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΠΛΑΝΗΤΗ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ..ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ..ΔΕ ΒΛΕΠΩ ΚΑΤΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΣΑΤΑΝΟΛΑΤΡΕΙΕΣ..ΙΣΑ ΙΣΑ..ΔΕ ΣΕ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ..ΟΥΤΕ ΚΑΝΩ ΚΑΠΟΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ..ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙς ΠΟΥ ΔΙΑΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ..ΑΠΟΡΩ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Κ ΛΥΠΑΜΑΙ..Κ ΞΑΝΑΛΕΩ ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙΣ ΑΞΙΕς ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ..ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΓΑΠΗ Κ Η ΑΛΗΘΕΙΑ..ΤΟΤΕ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ?ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ Κ ΤΟ ΨΕΜΑ?ΘΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΓΡΑΦΑΤΕ Κ ΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΞΙΕΣ..ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ..ΝΟΜΙΖΩ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ..ΕΤΣΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.ΣΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΘΑΨΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ..ΟΛΑ ΘΕΜΑ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ..ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ Κ ΟΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΜΕΤΑ..ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ..ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΤΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ακουσε αγαπητή μου,

    στην ηλικια μου να γράφω/πιστεύω σε παραμυθια θα ηταν εγκληματικό.
    Πιστεύω πως και τα μικρά παιδια οταν μεγαλώνουν με παραμυθια καταντούν εξαρτημενα απο αυτά. Κακό πράγμα η εξάρτηση, οποιας μορφής.
    Ο Ηλιος δεν χαθηκε, μπορεί δυο μέρες τωρα να ειχαμε συννεφιά όμως, πάντα υπάρχει φώς που ζεσταινει την καρδια και φωτίζει τον δρόμο μας.
    Αυτό το φώς δεν μπορεί κανένα σκοταδι ή σκοταδιστική κοσμοθεωρία να το σβήσει.

    Παρ ολα αυτά, διαβλέπω ενα ρομαντισμό, μια νεανική διπλωματία στις εκφράσεις σας,
    Ευχαριστώ για την τάχιστη απάντηση!

    καλό βράδυ




    ΘΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΟΤΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΝΑ ΓΡΑΦΑΤΕ Κ ΣΕΙΣ ΕΝΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΞΙΕΣ..ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ..ΝΟΜΙΖΩ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Αλλά δε σας είπαν στα φασιστοσχολεία σας πως ο Ηρώδης έζησε με διαφορά 100 χρόνων από το έτος 0,
    26 Δεκέμβριος 2008 5:19 μμ
    ---------------------------
    ΑΚΟΥ ΑΝΩΝΥΜΕ ΜΕΡΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ
    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΒΙΤΕS:

    ....."Βέβαια το πιο γνωστό περιστατικό που έδωσε στον Ηρώδη τον χαρακτηρισμό του αιμοδιψούς μονάρχη είναι η Σφαγή των Νηπίων. Ίσως θα πρέπει να επισημάνουμε εδώ μια παραδοξότητα της χρονολογίας. Ο Ηρώδης πέθανε την άνοιξη του έτους 750 από Κτίσεως Ρώμης, δηλαδή το 4 π.Χ. Όμως, ο ευαγγελιστής Ματθαίος είναι κατηγορηματικός: ο Ιησούς γεννήθηκε κατά τη βασιλεία του Ηρώδη. Αν τον πιστέψουμε, πρέπει το παιδί να ήρθε στον κόσμο τέσσερα χρόνια πριν γεννηθεί!
    Η λύση του προβλήματος βρίσκεται σε ένα λάθος υπολογισμού του καλόγερου Διονυσίου του Μικρού το πρώτο ήμισυ του 4ου αιώνα, ο οποίος είχε την ιδέα να αντικαταστήσει την εν χρήσει Διοκλητιανή χρονολόγηση με μια άλλη η οποία όφειλε να αρχίζει με τη Γέννηση του Κυρίου. Δυστυχώς ο Διονύσιος όρισε τη Γέννηση στο έτος 754 από Κτίσεως Ρώμης, που αντιστοιχούσε στο έτος 1 της χριστιανικής εποχής. Αν πράγματι, ο Ηρώδης, που ζούσε ακόμη, διέταξε τον αφανισμό των μέχρι ηλικίας 2 ετών παιδιών της Βηθλεέμ, αυτό μας επιτρέπει να κάνουμε ένα νέο βήμα: ο Ιησούς γεννήθηκε περί το 748 από Κτίσεως Ρώμης, δηλαδή περίπου έξι (6) χρόνια ΠΡΙΝ από την επίσημη χρονολογία της χριστιανικής παράδοσης.


    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΕΡΙΕΡΓΙΑ ΣΟΥ

    ΑΝΤΕ
    ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

    ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ



    ΑΘΗΝΑΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ο/Η marwk είπε... 26 Δεκέμβριος 2008 7:27 μμ

    Ξεφυλλίζω τα διαφορα blogs, περισσότερο για να περνα η ώρα, που και που γράφω ένα σχόλιο, όμως τόση ανία ώστε να ανοίξω συζήτηση με ένα πρόβατο του χριστιανικού ποιμνίου δεν έχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Το "Χριστίνα Νικηταρά"δεν ήτανε αρκετό; Γιατί όλοι αυτοί οι βαρύγδουποι τίτλοι;Τέτοια ανασφάλεια,κόμπλεξ,αλαζονεία,μηδαμινότητα...Ευτυχώς που είσαστε πρώην.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. "Αν πράγματι, ο Ηρώδης, που ζούσε ακόμη, διέταξε τον αφανισμό των μέχρι ηλικίας 2 ετών παιδιών της Βηθλεέμ,..."

    ένα "γεγονός" που αναφέρεται αποκλειστικά στο ευαγγελιο και που μονο τα πρόβατα του χριστιανικού ποιμνίου ενδιαφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ...δε ξερω αν σου ακουγονται τοσο βαρυγδουποι οι τιτλοι..οπως το παρει κανεις...κ μενα πχ με εκπλήσει η τόση μυστικοπαθεια και επιθετικότητα απεναντι σ ενα απλο ευχαριστο κειμενο..αλλα τι να κανουμε..ειναι η οπτικη γωνια του καθενος.. καλα κρασια παιδια!κ καλη πρωτοχρονια!:) με υγεια ψυχικη και σωματικη προ παντων!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ..ΑΝΩΝΥΜΕ ΠΟΥ ΛΕΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΔΗ..Κ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ..ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΜΑΘΩ..ΑΛΛΑ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΝΑ ΦΤΑΣΩ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ..ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ..Κ ΘΕΛΩ ΤΗ ΨΥΧΙΚΗ ΜΟΥ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ..ΟΠΟΤΕ..ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΑΤΟΜΑ Κ ΤΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ..ΚΙ ΟΧΙ ΝΑ ΧΩΝΟΜΑΣΤΕ ΟΠΟΥ ΒΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΙ..ΑΥΤΑ.ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ..!ΣΥΧΩΡΑ ΜΕ ΑΝ ΜΙΛΑΩ ΚΑΠΩΣ ΑΠΟΤΟΜΑ..ΑΠΛΑ ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση