GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ετοιμάζουν τον στρατό οι Αμερικάνοι...

. Από το www.greekamericannewsagency.com . Μια έκθεση που συντάχθηκε για το Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών της αμερικανικής σχολής πολέμου,...

.
Από το www.greekamericannewsagency.com
.
Μια έκθεση που συντάχθηκε για το Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών της αμερικανικής σχολής πολέμου, και κυκλοφορεί εδώ και κάποιες μέρες σε ανώτατα στρατιωτικά κλιμάκια των Αμερικανών αλλά και ανώτατων αξιωματούχων μυστικών και υπηρεσιών πολιτικής προστασίας των ΗΠΑ σε ομοσπονδιακό επίπεδο, αποκαλύπτει τις βαθύτερες ανησυχίες των Αμερικανών για τις επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρει η οικονομική η μεγαλύτερη κρίση που περνάει η χώρα. Η έκθεση που συντάχθηκε με άκρα μυστικότητα ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου(ίσως και νωρίτερα) και παραδόθηκε τον Νοέμβριο του 08 μελετά επιχειρησιακά ακόμα και το ακραίο μέτρο χρήσης του (αμερικανικού) στρατού, προκειμένου να καταστείλει μια «ενδεχόμενη κοινωνική αναταραχή». Με τίτλο «Γνωστοί άγνωστοι: Μη-συμβατά "στρατηγικά Σοκ" στην ανάπτυξη της αμυντικής στρατηγικής», η έκθεση του ινστιτούτου προειδοποιεί ότι ο αμερικανικός στρατός πρέπει να προετοιμαστεί για την προστασία του κράτους (των ΗΠΑ) σε ομοσπονδιακό επίπεδο προκειμένου να καταστείλει τυχόν «βίαιη, στρατηγική αποδιοργάνωση εντός των Ηνωμένων Πολιτειών», η οποία είναι δυνατόν να προκληθεί από «μια απρόοπτη οικονομική κατάρρευση» ή από την «απώλεια της εν λειτουργία πολιτικής και νομικής τάξης».
Συγγραφέας της συγκεκριμένης έκθεσης είναι ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης Nathan Freier, ο οποίος είναι καθηγητής πλέον στην σχολή πολέμου.
Στην 52σέλιδη ο Nathan Freier διατυπώνει την άποψη ότι «από την στιγμή που τέτοια γεγονότα έχουν να κάνουν με την οργανωμένη βία εναντίον των τοπικών, πολιτειακών και εθνικών αρχών, και οι τοπικές αρχές δεν έχουν την δυνατότητα να επαναφέρουν την τάξη και να προστατεύσουν τους ευπαθείς πληθυσμούς, το Υπουργείο Άμυνας θα κληθεί να καλύψει αυτό το κενό». Ένα τέτοιο ενδεχόμενο ουσιαστικά θα αλλάξει και θα επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητες της εσωτερικής αλλά και εξωτερικής πολιτικής της αμερικανικής κυβέρνησης. Όπως αναφέρει ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης «η κοινωνική βία εντός των Ηνωμένων Πολιτειών θα αναγκάσει τον (στρατιωτικό) αμυντικό μηχανισμό να επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητες του για να επαναφέρει την εσωτερική τάξη και την ασφάλεια στους πολίτες. Μια αμερικανική κυβέρνηση και ένα αμυντικό σύστημα που έχει επαναπαυθεί στον εφησυχασμό μιας μακροχρόνιας εσωτερικής τάξης θα αναγκαστεί γρήγορα να αφήσει κατά μέρος κάποιες ή τις περισσότερες εξωτερικές δεσμεύσεις, προκειμένου να ανταποκριθεί άμεσα στην αυξανόμενη ανθρώπινη ανασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας».
------------------------------------------------

12 σχόλια

  1. Αυξανόμενη "ανθρώπινη ανασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας".

    Πως θα καθηλωσουν -αν μπορεσουν- το λαικο κινημα !!!

    Οι υπηρεσιες ασφαλειας θα αυτονομηθουν και ελευθεροι σκοπευτεσ θα χτυπανε στο ψαχωο για να καθηλωσουν την κοινψνικη εκρηξη...το ιδιο εγινε επι χουντας οπου ελευθεροι σκοπευτες σκοτωναν σε ολη την Αθηνα λαικους αγωνιστες....
    Δημοκρατικοι Αγωνιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
    ………………………………………………………………….

    Παιδιά ο Γιώργος λέει δεν παζαρεύω!

    Σιγά βρε γιγαντιαίε πολιτικέ, θα σκίσεις το καλτσόν!

    Δηλαδή, με ποιόν δεν διαπραγματεύεσαι;

    Με το Μπόμπολα ή με το Λαμπράκη;

    Με τον Κοντομηνά ή με τον Αλαφούζο;

    Με τον Κυριακού ή με τον Κουρή;

    ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ

    Φού σου κάνανε πέρυσι ρε χαζούλικο, με τις δημοσκοπήσεις υπέρ του Τσίπρα και έψαχνες γωνίες να κρυφτείς, ρε Αμερικανάκι.

    Έχει πλάκα το παιντί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυξανόμενη "ανθρώπινη ανασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας".

    Πως θα καθηλωσουν -αν μπορεσουν- το λαικο κινημα !!!

    Η ημι-δικτατορια σε πληρη εξελιξη!!

    Οι υπηρεσιες ασφαλειας θα αυτονομηθουν και ελευθεροι σκοπευτες θα χτυπανε στο ψαχνο για να καθηλωσουν την κοινωνικη εκρηξη...το ιδιο εγινε επι χουντας οπου ελευθεροι σκοπευτες σκοτωναν σε ολη την Αθηνα λαικους αγωνιστες....
    Στην υπηρεσια του συστηματος ολοι οι παρακρατικοι μηχανισμοι τυπου "καρφιτσα" δηλ. σωματεμποροι, υποκοσμος, αστυνομικοι με πολιτικα, ρουφιανοι,αγανακτισμενοι πολιτες, αυτοπτες μαρτυρες, καταγγελιες χωρις αντικρυσμα,και οποιος μιλησει δεν ειναι "ουσιωδης μαρτυρας" (οπως ο μαρτυρας στο Περιστερι που ειδε να πυροβολουν τον μαθητη μεσα απο αστυνομικο αμαξι-σιτροεν και τον βγαλαν αμεσως "τρελλο"), πουλημενοι δημοσιογραφοι, πολιτικοι της πλακας, και Κουγιες....
    Δημοκρατικοι Αγωνιστες

    28 Δεκέμβριος 2008 3:52 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ημι-δικτατορια σε πληρη εξελιξη!!

    από ετοιμαστειτε !!!! 3:57μμ, Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2008
    Αυξανόμενη "ανθρώπινη ανασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας".

    Πως θα καθηλωσουν -αν μπορεσουν- το λαικο κινημα !!!

    Αυξανόμενη "ανθρώπινη ανασφάλεια στο εσωτερικό της χώρας".

    Πως θα καθηλωσουν -αν μπορεσουν- το λαικο κινημα !!!

    Η ημι-δικτατορια σε πληρη εξελιξη!!

    Οι υπηρεσιες ασφαλειας θα αυτονομηθουν και ελευθεροι σκοπευτες θα χτυπανε στο ψαχνο για να καθηλωσουν την κοινωνικη εκρηξη...το ιδιο εγινε επι χουντας οπου ελευθεροι σκοπευτες σκοτωναν σε ολη την Αθηνα λαικους αγωνιστες....


    Στην υπηρεσια του συστηματος ολοι οι παρακρατικοι μηχανισμοι τυπου "καρφιτσα" δηλ. σωματεμποροι, υποκοσμος, αστυνομικοι με πολιτικα, ρουφιανοι,"αγανακτισμενοι πολιτες", αυτοπτες μαρτυρες, καταγγελιες χωρις αντικρυσμα,και οποιος μιλησει δεν ειναι "ουσιωδης μαρτυρας" (οπως ο μαρτυρας στο Περιστερι που ειδε να πυροβολουν τον μαθητη μεσα απο αστυνομικο αμαξι-σιτροεν και τον βγαλαν αμεσως "τρελλο"), πουλημενοι δημοσιογραφοι, πολιτικοι της πλακας, και Κουγιες....

    "ΑΛΕΞΗ" ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ..!!

    ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΣ!!!


    Δημοκρατικοι Αγωνιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. H Aθήνα άνοιξε από το 1996 τις πόρτες για την περαιτέρω σύσφιγξη και εξέλιξη των ευρωτουρκικών σχέσεων, με την σταθερή πεποίθηση ότι μια «ευρωπαϊκή» Tουρκία θα έδινε μέσα από περίπου «αυτοματικές» κοινοτικές διαδικασίες λύση στο ελληνικό πρόβλημα της εξ ανατολών πιέσεως της χώρας μας και στην υπόθεση της Kύπρου. Kαι εκφραστής της χαμογελαστής διπλωματίας της Aθήνας που ακολούθησε ήταν ο κ. Γ. Aνδρ. Παπανδρέου ως υπουργός Eξωτερικών. Tόσο πολύ μάλιστα εμπιστευόταν ο σημερινός αρχηγός του ΠAΣOK την αμερικανική λογική για το θέμα της Kύπρου, ώστε δεν δίστασε να εκτεθεί δημοσίως υπέρ του «σχεδίου Aνάν», πριν από το δημοψήφισμα που διεξήχθη στην Kύπρο.

    Hταν η πολιτική Σημίτη - Παπανδρέου η πιο «μαλακή» που ασκήθηκε ποτέ απέναντι στην Tουρκία, κατά τις συμβουλές και συστάσεις της Oυάσιγκτον.

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η Nέα Δημοκρατία και πριν και μετά τον Mάρτιο του 2004. Mόνη διαφορά, ότι ο πρωθυπουργός K. Kαραμανλής δεν βιάστηκε να πάρει, υπό διεθνή πίεση, θέση για το «σχέδιο Aνάν» πριν οι Eλληνοκύπριοι δώσουν τη δική τους γνώμη για το θέμα στο ιστορικής σημασίας δημοψήφισμα, που παρήγαγε το 76% «όχι». Oύτε και μοιράστηκε ποτέ ο κ. Kαραμανλής την αρνητική γνώμη που είχε (και διατηρεί) ο κ. Παπανδρέου για τον πρόεδρο Tάσσο Παπαδόπουλο.

    Eντυπωσιακό είναι λοιπόν –ενίοτε και διασκεδαστικό– το γεγονός, ότι μετά την εκλογική ήττα του, στις 7 Mαρτίου 2004, ο κ. Γ. Aνδρ. Παπανδρέου και ορισμένοι σκληροί «εκσυγχρονιστές» του ΠAΣOK, καθώς και φίλοι τους σχολιαστές πολιτικής ελέγχουν διαρκώς τον K. Kαραμανλή για... έλλειψη μαχητικότητας απέναντι στην Aγκυρα στο ευρωπαϊκό πεδίο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. * Μεγάλες συγκινήσεις προσέφερε και αυτή την εβδομάδα στον Έλληνα τηλεθεατή το ΠΑΣΟΚ, που έτσι όπως πάει, σε λίγο, εκτός από τα δύο ευρώ που μας ζητάει για να ψηφίσουμε τον αρχηγό του (δωσ' μου δυο κατοστάρικα, δωσ' μου δυο πεντακοσάρικα, δώσε μου δύο από κείνα τα καινούργια τα διακοσάρικα), θα μας ζητήσει και ανταποδοτικό τέλος σαν την ΕΡΤ.
    * "Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη από Φύρερ και Ντούτσε", εδήλωσε ο Πάγκαλος, αναφερόμενος προφανώς στο Βενιζέλο. Και για όσους δεν κατάλαβαν, την επόμενη εβδομάδα θα δηλώσει ότι "το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ανάγκη από Μπύρερ και Τρίο Στούτζες", αναφερόμενος και πάλι στο Βενιζέλο.
    * "Πού τα βρίσκει ο Γιωργάκης τα φράγκα για να ζει τέτοια ζωή; Ξέρετε πόσο κάνουν το κιλό οι βιολογικές μπάμιες;", ρώτησε ο Βενιζέλος, απευθυνόμενος στη Νομαρχιακή ΠΑΣΟΚ της Αχαϊας, "Εγώ από τον παππού μου κληρονόμησα ένα ρολόι και από τον πατέρα μου το όνομα", του απάντησε ο Παπανδρέου. Ένα ρολόι κληρονόμησες, σύντροφε, αλλά ήταν ο Μπιγκ Μπεν.
    * Κορυφαία στιγμή ωστόσο ήταν το πλάκωμα στη Νομαρχιακή της Κοζάνης, το οποίο συνοδεύτηκε από πολιτικά επιχειρήματα του στυλ: "άντε, το 'βγαλες και σήμερα το μεροκάματο", "άξιος ο μισθός σου", "εγώ μπορεί να παίρνω μισθό, εσύ όμως, ρε λαμόγιο, παίρνεις και επίδομα καυσόξυλων" κ.ο.κ.
    * Μέσα στην αναμπουμπούλα χάρηκε και ο Πρετεντέρης, ο οποίος δήλωσε από το δελτίο ότι "όταν οι μεγάλοι αποκαλούνται Φύρερ και Ντούτσε, ε, όσο να 'ναι θα ρίξουνε και οι μικροί καμιά μπουνιά". Όχι μόνο μπουνιά θα ρίξουνε συνάδελφε, μέχρι και μπουκάλι στο διαιτητή θα πετάξουνε.
    * Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, στην Εθνική Συνδιάσκεψη τα στελέχη θα πετάνε ο ένας στον άλλο καρέκλες, οπότε το ΠΑΣΟΚ θα κάνει επιτέλους Συνέδριο Θέσεων.
    * Εκείνο πάντως που αποκαλύπτει το μέγεθος του ψυχικού χάσματος που χωρίζει τους εκπροσώπους των δύο παρατάξεων είναι ότι πλέον μιλάνε μεταξύ τους στον πληθυντικό.
    * "Μιλάτε και σεις κύριε σύντροφε που μπαινοβγαίνετε στο κότερο του Μπόμπολα;". "Και πού το ξέρετε εσείς, κύριε σύντροφε;". "Σας είδα με τα μάτια μου, κύριε σύντροφε". "Εμ βέβαια, πώς να μη με δείτε, αφού ξημεροβραδιαζόσαστε στο κότερο του Κόκκαλη που αράζει δίπλα".
    * "Και πώς μετά από όλα αυτά τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ θα ξανακάτσουν στο ίδιο τραπέζι την 12η Νοεμβρίου;", αναρωτιούνται κάθε βράδυ οι τηλεπαρουσιαστές. Η απάντηση είναι απλή:
    * Εξαρτάται από το τι θα έχει πάνω το τραπέζι. Αν έχει σαμπάνιες, αστακούς και φουά γκρα, θα κάτσουνε και θα πούνε κι ένα τραγούδι και συγκεκριμένα το "και στα πέντε βιλαέτια, φάτε πιέτε μωρ' αδέρφια" (παρεμπιπτόντως, το φουά γκρά είναι ένας γκρας με φουά;).
    * Υ.Γ.: Έβγα στο αλώνι τσιφλικά/για να σου ρίξω με τον φουαγκρά

    Γ. ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου μετά από το πολύ επιτυχημένο ταξίδι του στην Αμερική επέστρεψε στην Ελλάδα, έτοιμος να αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας

    Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2008

    Περιέργως, πότε ξεκίνησε η γενική μεθοδευμένη αντιστροφή του κλίματος για τον Κωστα Καραμανλη?
    Μηπως ητανε τοτε?

    ΞΥΠΝΗΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ε όχι ρε παιδιά, τι λέτε!!!
    μπαχαλάκηδες θα είναι, αναρχικοι της κακιάς ώρας, πλιατσικολόγοι, και καλα θα κάνει να τους ξεκωλιάσει έτσι και σηκώσουν κεφάλι.

    ζήτω η εθνική ασφάλεια.
    ζήτω η αριστερά που (δεν) αντιστέκεται
    ζήτω το παρακράτος

    με μερικές εκατοντάδες δολοφονίες τύπου μιχάλη, οι υπόλοιποι θα κάτσουν στα αυγά τους.

    αμ πουως

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ,ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΊΩΝ ΝΑ ΕΙΧΕ ΦΩΝΑΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ.ΕΤΣΙ ΜΟΝΟ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ. ΑΛΛΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΚΑΛΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗ "ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΊΑ" ΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΟΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 1η
    ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ Ο Ο ΧΙΤΛΕΡ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΤΕΡΟ-ΑΛΗΘΙΝΟΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ.
    Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ανώνυμε 28 Δεκέμβριος 2008 6:01 μμ

    είσαι ηλίθιος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΠΟΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ.σε λιγο καιρο 1-2 χρονια εχει να γινει εδω ....θα πηγαινειs με συνοδεια,για να παρειs το ψωμι στο φουρνο η τα ψωνια στη λαικη,ΕΡΧΕΤΑΙΙΙ ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση