GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων...

. ...με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξη και την επιστολή που μοίρασαν οι φίλοι του: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ! ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ». .. Από το m...

.
...με αφορμή τη δολοφονία του Αλέξη και την επιστολή που μοίρασαν οι φίλοι του: «ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ! ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ».
..
.
ΑΠΑΝΤΩ ΣΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ "Υellow Kid"
Αγαπητό μου παιδί, Διάβασα με προσοχή τό σχόλιό σου, σαν μήνυμα που εκπέμπει η νέα γενηά. Θα μπορούσα να απαντήσω από μέρους μιάς μερίδος της παληάς φρουράς, την οποία σεις ζωγραφίζετε μέ τα πιό μελανά χρώματα. Η αλήθεια είναι η γενηά η δική σας έχει προβλήματα, αλλά τα προβλήματα τα δικά μας ήταν πιό μεγάλα, πιό πιεστικά καί πιό απειλητικά. Παρά ταύτα έμείς δέν καίγαμε τις περιουσίες των άλλων.
Γεννήθηκα τό έτος 1938 στην Πάτρα. Γυιός μιάς αστικής οικογένειας. Ο Πατέρας μου ήταν τσαγκάρης. Είχε δε και στιλβωτήριο. Η Μητέρα μου ήταν μοδίστρα. Είχαμε τα πρός το ζην. Αλλά ο μακαρίτης ο Πατέρας μου έφευγε τό πρωΐ στίς 7 για τη δουλειά του και γύριζε τό βράδυ στίς 9 στό σπίτι μας. Εγώ του πήγαινα κάθε μεσημέρι το φαγητό στο μαγαζί του μέσα σε "συφερτάσι". Δούλευε καί τις Κυριακές τό στιλβωτήριο μέχρι τό μεσημέρι, αφού προηγουμένως εκκλησιαζόταν στο ναό της Αγίας Αικατερίνης από τίς 5 έως 7 το πρωΐ, κάθε Κυριακή. Κοντά του δούλευα κι' εγώ στο στιλβωτήριο, τό Σάββατο απόγευμα, μετά το Γυμνάσιο, την Κυριακή, στις διακοπές των εορτών και του θέρους. Έτσι ζούσαμε! Και όμως όλοι ήμασταν ευτυχισμένοι.
Την εποχή εκείνη, λοιπόν, ψυγεία δεν υπήρχαν! Ηλεκτρικό ρεύμα στά σπίτια επίσης δεν υπήρχε! Διαβάζαμε με λάμπα πετρελαίου και μαύριζε το λαμπόγυαλο από τον καπνό. Στό Δημοτικό γράφαμε σε πλάκες μέ κονδύλι. Στο Γυμνάσιο γράφαμε σε τετράδια με σκούρο χαρτί. Φορούσαμε τα ρούχα του μεγαλύτερου αδελφού μας. Αγοράζαμε τα βιβλία του Γυμνασίου μεταχειρισμένα από τούς μαθητές που είχαν περάσει την τάξη. Φορούσαμε τα παπούτσια μας μέχρι να λυώσουν. Τούς βάζαμε μπαλώματα, ψίδια, σόλες κλπ. Είχα συμμαθητές, που φορούσαν παπούτσια, τα οποία στο πέλμα είχαν τρύπα! Τσαλαβουτούσαν στά νερά κι ας ήταν χειμώνας! Φορούσαμε μπαλωμένα ρούχα! Τό κρέας ήταν φαγητό πολυτελείας. Το τρώγαμε κάθε Κυριακή. Το ψωμί κιαυτό ήταν μαύρο. Δεν υπήρχε άσπρο ψωμί στην αγορά. Ζεσταινόμαστε μέ κάρβουνα, με το μαγκάλι. Κάποιοι κάθε χρόνο πέθαιναν από το διοξείδιο του άνθρακος! Πλενόμασταν στη σκάφη με νερό πού το ζεσαταίναμε στη "γκαζιέρα" δηλ. σε συσκευή που έκαιγε καθαρό πετρέλαιο. Τό αλάτι και το πετρέλαιο τά αγοράζαμε από το ελληνικό μονοπώλιο. Οι συγκοινωνίες ήταν απαίσιες! Το δρομολόγιο του λεωφορείου από την Πάτρα για την Αθήνα διαρκούσε πέντε ολοκληρες ώρες! Και τα λεωφορεία δεν ήσαν σαν τά σημερινά Πούλμαν. Πολλές διαδρομές γινόντουσαν με φορτηγά! Στην καρότσα τους ανεβαίναμε για να ταξιδέψουμε. Και κατά περιόδους τά τρόφιμα τα αγοράζαμε μέ ΔΕΛΤΙΟ. Δεν μπορούσες να αγοράσεις όση ποσότητα ήθελες. 'ΟΛα αυτά κατά την περίοδο 1944-1950 (τα χρόνια του Δημοτικού) και 1950-1956 (τα χρόνια του Γυμνασίου μου).
ΑΛΛΑ ΤΟΤΕ ήμασταν αγαπημένοι οι άνθρωποι. Δεν χρειαζόμασταν σεκιούριτυ και σεκιουριτάδες! Ο Χριστός ήταν ο λατρευτός της ψυχής μας! Ο γείτονας ήταν ο προστάτης μας κι εμείς εκείνου. Ο συγγενής ήταν ιερό πρόσωπο! Δεν κλειδώναμε τα σπίτια μας ή, άν τα κλειδώναμε, για να πάμε κάπου, το κλειδί τα αφήναμε κάτω από τό χαλί της εξώπορτας, ή πίσω από τό μπατζούρι του παραθύρου μας!
ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ Η ΓΕΝΗΑ ΜΑΣ!
Η Γενηά όμως του Αλέξη, αντίθετα, σήμερα τά εχει όλα, αλλά δεν έχει ευτυχία! Ο Αλέξης ήταν παιδί πλουσίας οικογενείας καί καλομαθημένο! Πήγαινε σε σχολείο ιδιωτικό. Είχε επάρκεια αγαθών! 'Ενα μόνο του έλειπε: Ο Χριστός, η πίστη στο Χριστό καί η ελπίδα, που χαρίζει ο Χριστός σ' αυτούς που Τον ακολουθούν. Αυτό λείπει και από όλα σχεδόν τά νέα παιδιά της εποχής μας. Γι' αυτό, θα έλεγα, ότι το πρόβλημα της Κοινωνίας μας σήμερα δέν είναι οικονομικό, είναι ηθικό. Διώξαμε το Χριστό από τήν οικογένεια, από το σχολείο, από την καθημερινή ζωή από τη σκέψη μας, από την καρδιά μας! Κάποτε ο Λέχ Βαλέσα είπε: ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΩΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ".
Πλησιάσετε, λοιπόν, το Χριστό και τότε θα αλλάξει το σκηνικό μέσα σας και ολόγυρά σας. Αλλοιώς θα καταστρέφουμε και θα αυτοκαταστρεφόμαστε. Αυτά με πολλή αγάπη
+ Ο Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος
-------------------------------------------------

63 σχόλια

  1. «Φῶς ζητᾶνε τὰ χαϊβάνια
    κι᾿ οἱ ραγιάδες ἀπ᾿ τὰ οὐράνια...

    ...Ἂν τὸ δίκιο θές, καλέ μου,
    μὲ τὸ δίκιο τοῦ πολέμου
    θὰ τὸ βρῇς. Ὅπου ποθεῖ
    λευτεριά, παίρνει σπαθί."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάτερ Αμβρόσιε
    Ωραία η απάντησή σου και θα έλεγα να σε έχουμε σαν φωτεινό μας παράδειγμα , αν δεν γνώριζα την συνέχεια του βιογραφικού σου.

    Δεν έγραψες λέξη από την θητεία σου στην Βασιλική Χωροφυλακή.
    Την εποχή που οι μπασκίνες τρομοκρατούσατε την Ελληνική επαρχία.

    Δεν έγραψες κουβέντα για το τι δουλειά έκανες στην Επταετία όταν υμνούσες του Χουντικούς Προδότες.

    Δεν έγραψες λέξη για την κληρονομιά της συχωρεμένης χήρας .
    Της θείας της γνωστής ηθοποιού που σε έκανε ρόμπα στην τηλεόραση.

    Είσαι και εσύ ένας real estate επίσκοπος με γνωστή ''ιερή'' κατασκευαστική εταιρία.


    Παληκάρι από τα Σφακιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oταν ο ΠΑΖΟΛΙΝΙ (σκηνοθετης φυσιογνωμια της Ιταλιας) στις κινητοποιησεις των βρωμοαριστερων στην VALLE GIULIA το 1968 ταχθηκε με τις αστυνομικες αρχες απεναντι στην πλουτοκρατικη αριστερα του 'αρμανι' και της 'ντονα καραν' ΕΙΧΕ ΔΗΛΩΣΕΙ : Τασσομαι στο πλευρο των φτωχων παιδιων της αστυνομιας και οχι με εσας τους αριστερους του χρηματος και της εξουσιας...

    ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΗΞΕΡΕ...

    ΑΙΝΤΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝ , ΒΑΡΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΟΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΥΜΝΟ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 'ΑΛΕΞΗΔΕΣ' ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ =

    ΠΑΙΔΙΑ ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΜΕ ΡΟΛΕΞ ΚΑΙ ΑΡΜΑΝΙ ΚΑΙ ΓΟΥΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ

    Ρε αει στο διαολο κοπριτες αμερικανοτσολιαδες , αριστεραντζες της εκαλης και του καστριου, ΡΕ ΚΟΘΡΟΝΑ ΟΤΑΝ ΚΑΙΤΕ 500-1000 ΑΤΟΜΑ (με τους λαθρομεταναστες) της ΑΘΗΝΑ να ξερετε οτι υπαρχουν εκατομμυρια αλλα παιδια ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ , ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ , ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΝΤΑΣ ΦΤΗΝΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΥΤΑΝΕΣ, ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΗΘΟΣ...

    ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ - ΓΙΑ ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΨΗΔΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΕΕΣ ΚΑΙ ΤΡΕΜΗΔΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΞΕΘΡΕΨΕ ΠΟΤΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζούμε σε μια ταξική την κοινωνία, και τα όνειρα είναι ταξικά.
    Σπύρος Χατζάρας.

    Το « Έργο», ήταν ριμέικ , δεν έκοψε τελικά εισιτήρια και θα κατέβει τα Χριστούγεννα. Από τις τηλεοράσεις κατέβηκε ήδη. Η παράσταση δεν πήγε καλά , τόσο στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη όσο και στην επαρχία, αλλά και στις αίθουσες του εξωτερικού. Οι «επαγγελματίες» ηθοποιοί και οι εκατοντάδες έφηβοι κομπάρσοι- διαδηλωτές, ήταν χάλια, οι διάλογοι βαρετοί, σαν τα «όνειρα» των 15 χρόνων, οι σκηνοθέτες τα έκαναν θάλασσα μέσα στη βιασύνη τους , και τα γιούχα των σκεπτόμενων κριτικών από το διαδίκτυο, ξύπνησαν τους θεατές, που αρχικά είχαν εντυπωσιαστεί από τους εμπρησμούς στο παλκοσένικο, τους πυροβολισμούς που αποστρακιστήκαν, και τις θετικές κριτικές των τηλε-κριτικών, του facebook και του indymedia.

    Κανείς εισαγγελέας δεν άρχισε έρευνα για το τι έγινε, τι δεν έγινε, και τις πταίει. Ίσως επειδή ο ένας από τους συμπαραγωγούς αποφάσισε ότι το τι συνέβη «είναι αντικείμενο νηφάλιας, ψύχραιμης αποτίμησης και αξιολόγησης στην ώρα του» και τόνισε ότι «δεν πιστεύω σε τέτοιου είδους θεωρίες και σενάρια. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι κάνουμε τις επιλογές μας στην εξωτερική πολιτική της χώρας με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα της χώρας, τα εθνικά συμφέροντα». Άλλοι συμπαραγωγοί έλαβα γράμμα από το ΕΣΡ, και κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να μεταδίδουν μακροσκελή τηλεγραφήματα για έναν μαλάκα που πέταξε ένα μπουκάλι στην αυλή της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα, για «συμπαράσταση στον ελληνικό λαό» , που σίγουρα κατά 85% δεν το ζήτησε.

    Ένας δημοσιογράφος- προσκυνητής, ανέβηκε στο Παλαιό Ψυχικό για να συναντήσει 16χρονο Γκουρού, της επανάστασης της «χρυσής νεολαίας».

    «Άκυρος είσαι», του είπε ο Γκουρού. «Εγώ δεν κάνω πορείες. Συμμετέχω, αλλά δεν κάνω πορείες. Τι είμαι, εργάτης;». Ο επαναστάτης από το Παλαιό Ψυχικό έδωσε και τους στόχους της εξέγερσης. . Εκτός από τους εργάτες που τους απεχθάνεται , τόνισε: «Δεν μπορώ τους πλούσιους, τους μπάτσους, τους δημοσιογράφους και τους υπουργούς».
    Ο «μύθος του 15 χρόνου», δεν άντεξε στο ρόλο του Σωτήρη Πέτρουλα. Άλλωστε, η πρώτη ύλη ήταν πολύ αδύνατη. Ο δολοφόνος ήταν φτωχός, μεροκαματιάρης, με τρία παιδιά και δύο ανάπηρα αδέλφια. Το θύμα, παιδί- επαναστάτης, από το Παλαιό Ψυχικό.

    Οι «επικοινωνιολόγοι -σεναριογράφοι», ξεκίνησαν τον καμβά του τηλεοπτικού σήριαλ από το τραγούδι του Χιώτη, «Όλοι το ίδιο είμαστε σε τούτο το κοσμάκη και όλοι έχουμε καρδιά λαός και Κολωνάκι».

    Καρδιά έχουμε όλοι. Και στενοχωρηθήκαμε για τον θάνατο του παιδιού.
    (Οι οργανωμένοι Παναθηναϊκοί ίσως κάπως περισσότερο). Καρδιά έχουμε όλοι μεν, αλλά δεν στενοχωρηθήκαμε το ίδιο, για τον χαμό του Άλεξ στην Βέροια.. Γι αυτό το παιδάκι, δεν κάηκε ούτε μια τράπεζα. Ούτε καν ένα περίπτερο.

    Για την ολιγαρχία που κατευθύνει την ενημέρωση, είναι διαφορετική η ψυχούλα του οικονομικού πρόσφυγα, από την ψυχή του δικού της παιδιού, από το Παλαιό Ψυχικό.

    Η πραγματική νεολαία, των 700 ευρώ, ψάχνοντας το μεροκάματο, παρακολουθούσε τους «θεόστραβους» επαγγελματίες τηλε- κριτικούς και τους «πλούσιους αριστερούς», και τραγουδούσε: «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα»,.

    Στη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία του Φίνου, ο φτωχός ήταν ο καλός και ο πλούσιος ο κακός. Στο σίριαλ, οι επαναστάτες με τά « όνειρα» ήταν τα παιδιά της Εκάλης και του Παλαιού Ψυχικού. Το μεγάλο λάθος τους, ήταν, ότι σε μια περίοδο φτώχειας και κρίσης, που το μεροκάματο κόβεται στα τέσσερα, τα «όνειρα» των παιδιών της Εκάλης και του Παλαιού Ψυχικού, δεν μπορεί να ενδιαφέρουν, το 60 % το κοινού, που ζει στα όρια της φτώχειας. Ο ένας ονειρεύεται εκατομμύρια και ο άλλος ένα κομμάτι ψωμί. Άλλη τάξη ,άλλα όνειρα.

    Ζούμε σε μια ταξική και όχι αταξική κοινωνία, που οι διακρίσεις μεταξύ φτωχών και πλουσίων γίνονται κάθε μέρα μεγαλύτερες.
    Τα όνειρα των 15χρόνων της Εκάλης και του Παλαιού Ψυχικού, απ' ό,τι φαίνεται δεν απασχολούν ούτε και τους γονείς τους , που τα έχουν παραπέμψει στις οικιακές βοηθούς, και στο οργανωμένο οπαδικό κίνημα για να τα διαπαιδαγωγήσουν.

    Τα παιδιά της εργατικής τάξης, που δεν έχουν λεφτά για δικηγόρους και νταντάδες, δεν πετάνε μπουκάλια μπίρας στους διερχόμενους, δεν τους φτύνουν για πλάκα, και δεν ξυλοκοπούν κανέναν για να περάσει η ώρα. Αυτό είναι το πραγματικό ζήτημα. Όχι τα «όνειρα», αλλά η αχαλίνωτη συμπεριφορά των αδιαπαιδαγώγητων 15χρόνων πλουσιόπαιδων. Τό κάψιμο της σημαίας από τους αναρχικούς της Εκάλης στην Γερμανία και την Αγγλία. Το, «ο μπαμπάς μου και η μαμά μου», έχουν λεφτά και επομένως κάνω ότι γουστάρω».
    Για τον θάνατο του 15άχρονου, φταίει πρώτα απ΄όλα η μάνα και το σχολείο του, και μετά ο δράστης, το κράτος και η κοινωνία.
    Τα κολέγια για τα παιδιά των πλουσίων λειτουργούν κανονικά. Τα σχολεία των φτωχών τελούν υπό κατάληψη. Έτσι αποφάσισε ο αριστερός εργολάβος. Όσο λιγότερα γράμματα μάθουν τα παιδιά των φτωχών, τόσο φθηνότεροι εργάτες θα γίνουν, για τους επαναστάτες της Εκάλης
    Τώρα παίρνουν σειρά για να πάρουν εκδίκηση τα όνειρα των εργαζόμενων, που θα γίνουν Εφιάλτης για την Ολιγαρχία και το τραπεζικό κατεστημένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ. ΜΕ 30 ΕΥΡΩ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟ ΣΑΣ.
    αρθρο taxalia
    Πήραμε σήμερα πάνω από 10 εφημερίδες. Οι πρώτες σε πωλήσεις συναγωνίζονται σε -κραυγαλέα- αντιΚαραμανλική προπαγάνδα. Ξεχειλίζει η συντονισμένη προσπάθεια να πλήξουν τον πρωθυπουργό. Μπορεί να ξέρουν κάτι, που δεν ξέρουμε εμείς. Δεν μας ενδιαφέρει ποιός θα είναι πρωθυπουργός! Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου να είναι καλύτερος, μπορεί να είναι ο Τσίπρας, μπορεί να είναι ο Καρατζαφέρης.
    Μας ενδιαφέρει ο πρωθυπουργός να βγεί αβίαστα από το λαό κι όχι από τους μηχανισμούς της προπαγάνδας των διαπλεκόμενων. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ.
    Τόσο απλά.
    Τι βλέπουμε λοιπόν τον τελευταίο καιρό:
    Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ. ΝΑ ΠΩΣ ΘΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.
    1. Δίνουμε πολλά, πολλά, πάρα πολλά δώρα, (σε καμία περίπτωση δεν καλύπτεται το κόστος, λογικά οι εφημερίδες θα έπρεπε να έχουν ζημιές δις με τέτοια ..δώρα, αλλά αυτό είναι δουλειά του ΣΔΟΕ του Κωστάκη). Αν χρειαστεί ζητάμε από τα αφεντικά λεφτά, ώστε σε κάθε εφημερίδα να δίνουμε δώρο και ένα πενηντάρικο.!
    2. Με τα δώρα τσίμπησε ο πελατάκος. Και τώρα η προπαγάνδα:
    3. Εκμεταλλευόμαστε φυσικά το κλίμα των ημερών, με τις παρακάτω τεχνικές:
    α. Μιλάμε συνέχεια για "μαθητές", "νέους" και "νεολαία". Δεν έχουν γνώση του τι γινόταν παλιότερα, είναι πιό εύκολα θύματα.
    β. Κάνουμε συνεχώς αφιερώματα στους νεκρούς από την αστυνομική βία, παραλείποντας τις ενοχλητικές λεπτομέρειες και κυρίως τις περιπτώσεις αυτοάμυνας των αστυνομικών. Δεν θυμίζουμε π.χ. ότι ο Μελίστας ήταν στριμωγμένος σε ένα βαν, στο οποίο είχαν πέσει -μέσα- μολότωφ και ήταν θέμα δευτερολέπτων να καεί ζωντανός.
    γ. Δεν θυμίζουμε ότι οι 16 από τις 18 εκτελέσεις/φόνοι/δολοφονίες "αντιεξουσιαστών", έγιναν επί κυβερνησεων ΠΑΣΟΚ. Η λέξη πρέπει να αποφεύγεται πλήρως, ώστε όλοι οι φόνοι να "κρεμαστούν"(attach) και να υποστηρίξουν (support) το κλιμα που δημιούργησε ο τελευταίος φόνος.
    δ. Ξεχνάμε αυτά που λέγαμε για το δικαίωμα κάθε, μα κάθε κατηγορούμενου σε δίκαιη δίκη αλλά και συνήγορο και την πέφτουμε σε όποιον αναλάβει τον κατηγορούμενο αστυνομικό, ώστε να εκφοβίσουμε και να εκβιάσουμε τους υποψήφους δικηγόρους.
    ε. Σε περίπτωση που βρεθεί συνήγορος, που τιμά το λειτούργημά του, την πέφτουμε στο δικηγορικό σύλογο, ακόμη και με διασπορά ψευδών ειδήσεων, ώστε να φτιάξουμε κλίμα και να τον τρομοκρατήσουμε.
    στ. Αν ο συνήγορος τιμά το λειτούργημά του προχωράμε παραπέρα και τον απειλούμε άμεσα. Υποκινούμε ακόμη και σωματική βία εναντίον του. Αν τον δείρουν κιόλας, ακόμη καλύτερα. Προσοχή: να μην τον σκοτώσουν, γιατί αυτό θα δημιουργήσει συσπείρωση στους δικηγόρους.
    ζ. Κάνουμε σε όλες τις εφημερίδες, σαλόνια, με πολλές φάτσες μαθητών, οι οποίοι να καθοδηγούνται να πουν αυτά που θέλουμε. Βάζουμε οπωσδήποτε τη φάτσα τους, ώστε να αγοράσουν την εφημερίδα οι δικοί τους, οι συμμαθητές τους κ.λ.π. για να δουν τη φάτσα τους στο φύλλο μας.
    4. Κάνουμε ολομέτωπη επίθεση στο Κ.Κ.Ε. το οποίο χαλάει τη σούπα της "αριστερής" εξέγερσης. Ψάχνουμε στοιχεία για πλουτισμό στελεχών του, παλιές δηλώσεις, παιδιά κομμουνιστών που κάνουν μπίζνες, που πήγαν σε ιδιωτικά σχολεία, ό,τι μπορεί να δυσφημήσει το Κ.Κ.Ε.
    5. Το ίδιο κάνουμε με το Λ.Α.Ο.Σ. Βρείτε θέματα για τη Μανωλίδου, ώστε να ακυρώσουμε τον Άδωνι.
    6. Χτυπάμε άμεσα τον Καραμανλή, με τους εξής τρόπους:
    α. Αποδομούμε τις επιλογές του σε πρόσωπα. Αυτή την περίοδο ρίχνουμε ιδιαίτερο βάρος στους "Καραμανλικούς", Παυλόπουλο και κυρίως στον Στυλιανίδη. Η κριτική δεν πρέπει να γίνεται σε πολιτική επίπεδο, αλλά σε κοινωνικό για να είναι πιό εύπεπτη από τις σαστισμένες από το βομβαρδισμό εικόνων μάζες. Δίνουμε βαρύτητα σε πιασάρικα θέματα, όπως "στα μπουζούκια ο Στυλιανίδης, ενώ η Ελλάδα πενθούσε", ή "αγόραζε κοσμηματα η γυναίκα του Παυλόπουλου, ενώ η Ελλάδα καιγόταν".
    β. Ενισχύουμε τους υποτιθέμενους διαδόχους του. Τους παρέχουμε ολοσέλιδα ή και το "σαλόνι" για συνέντευξη, με κολακευτικές φωτογραφίες, όπου τονίζουμε ό,τι τους ξέφυγε και δείχνει ότι υπάρχει κλίμα διαδοχής.
    γ. Συντηρούμε κλίμα διαδοχής, με αναφορά σε "καλά πληροφορημένες πηγες στο εσωτερικό της Ν.Δ.", οι οποίες πηγές, εμφανίζονται δήθεν δυσαρεστημένες από την "ατολμία" του Καραμανλή.
    δ. Προβάλλουμε δηλώσεις ιεραρχών, έτσι ώστε να φαίνεται ότι ακόμη κι η εκλλησία, που μέχρι τώρα ονομάζαμε "η δεξιά του κυρίου", κρατά αποστάσεις από το αστυνομικό κράτος του Καραμανλή.
    7. Εξαφανίζουμε τα εθνικά θέματα κι οτιδήποτε δείχνει εξωτερικό κίνδυνο, γιατί αυτό θα συσπειρώσει τους Έλληνες. Κρύβουμε τυχόν προκλήσεις Τούρκων, Σκοπιανών κ.λ.π., ώστε να μην ενισχύουν το σενάριο, ότι πλήττεται ο Καραμανλής, επειδή είπε όχι στην είσοδο της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και είπε ναι στο Ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου.
    8. Κάνουμε όσο το δυνατόν μικρότερη προβολή στο Γιώργο Παπανδρέου, ώστε να μην ταυτιστεί με τις ζημιές και απορροφήσει τη δυσαρέσκεια της πονεμένης αγοράς. Αν χρειαστεί, ταυτίζουμε τις ζημιές με τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε οι "νυκοκυραίοι" να στρέψουν προς τα εκεί τα βέλη τους. Ενισχύουμε αυτή τη θέση με δημοσιεύματα και δημοσκοπήσεις που δείχνουν οργή προς το ΣΥΡΙΖΑ και μόνο. Βάζουμε τα δύο κόμματα της αριστεράς να τρώγονται μεταξύ τους.
    Θέλουμε μια ελεγχόμενη αυτοδύναμη κυβέρνηση.
    9. Χτυπάμε ανελέητα την κρατική τηλεόραση, που είναι το τελευταίο καταφύγιο όσων μας έχουν σιχαθεί. Ψάχνουμε οτιδήποτε εναντίον του προέδρου της. Αν αντέχει στα χτυπήματα, διασπείρουμε ψευδείς ειδήσεις, εμφανίζοντάς τον ως έτοιμο να παραιτηθεί, ως δυσαρεστημένο, ως άτολμο.
    10. Επειδή ο Καραμανλής είναι χαλκέντερος και αντλεί δύναμη από τη φυσιολογική οικογενειακή του ευτυχία, ξαμοληθείτε και βρείτε στοιχεία, που να του ταράξουν την οικογενειακή γαλήνη, τη σχέση του με τη σύζυγο και τα παιδιά του. Αρχίστε με δημοσιεύματα του τύπου "άλλη γυναίκα στη ζωή ισχυρού Έλληνα πολιτικού;" ή "η Νατάσσα ενοχλημένη από επιθέσεις εναντίον της" ή κάτι για τα παιδιά του. Πηγαίντε στο σχολείο των παιδιών του και ψαρέψτε δασκάλους, γονείς συμμαθητών. Κάποιος θα βρεθεί να πει ότι τα παιδιά του πρωθυπουργού έχουν διαφορετική μεταχείριση, π.χ. "η δασκάλα κουμπώνει όλα τα κουμπιά στο μπουφάν της Αλίκης, ενώ η -αλήτισσα- άφησε άλλο παιδάκι ξεκούμπωτο στην παγωνιά". Πιέστε τους με απανωτές ερωτήσεις. Απομονώστε κάποια λέξη, μεγεθύντε την και τα αποτελέσματα θα έρθουν.
    ..
    B.Π. taxalia 14-12-2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προτάσεις που αποτελούν «θετικούς στόχους αλλαγών, που μπορούν να ενώσουν τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας μας και να δώσουν θετική αγωνιστική προοπτική στους πολίτες και τη νεολαία» παρουσίασε σε σημερινή έκτακτη συνέντευξη τύπου ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας, ο οποίος ταυτόχρονα είπε ότι «οι κινητοποιήσεις της νεολαίας πρέπει να φθάσουν σε νίκη, σε θετικές κατακτήσεις».

    Παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε ότι οι κινητοποιήσεις της νεολαίας «δεν είναι δυνατό να συκοφαντηθούν από τη δράση μιας μειοψηφίας που επιδίδεται σε καταστροφικές τακτικές», ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους κουκουλοφόρους δήλωσε ότι ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ιδεολογικό μέτωπο με τους κουκουλοφόρους γιατί η πρακτική της βίας γεννά βία και δεν οδηγεί πουθενά, ενώ σημείωσε ότι η σπασμένη βιτρίνα είναι αφορμή για να συκοφαντηθούν οι λαϊκοί αγώνες.

    Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι οι προτάσεις του ΣΥΝ θα τεθούν υπόψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, των μαζικών φορέων και οργανώσεων, μεταξύ των οποίων της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της νεολαίας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν έχει διάθεση για θετική έξοδο από την κρίση και για τον λόγο αυτό , το καλύτερο που έχει να κάνει , είναι να φύγει και να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

    Οι προτάσεις που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας είναι:

    1. Να μπει φρένο στην πολιτική του αυταρχισμού, της καταστολής και της στρατιωτικοποίησης. Άμεσες ριζικές αλλαγές σε δημοκρατική κατεύθυνση, με σκοπό, την αλλαγή προσανατολισμού και της λειτουργίας των Σωμάτων Ασφαλείας.

    2. Υπεράσπιση και διεύρυνση του δημόσιου δωρεάν και κοινωνικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης και της έρευνας. Όλοι όσοι κατοικούν σε αυτή την χώρα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το δημόσιο αγαθό της εκπαίδευσης δωρεάν, σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Η ιδιωτική εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες και τα φαινόμενα παραπαιδείας αποτελούν παθογένεια του εκπαιδευτικού συστήματος η οποία οφείλει σταδιακά να γίνει περιττή, μέσα από την ουσιαστική αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου και άρα τον μηδενισμό των αντίστοιχων οικογενειακών δαπανών.

    3. Ο αγώνας για πλήρη , σταθερή και ασφαλή εργασία για όλους και όλες, είναι η απάντηση της αριστεράς στο νεοφιλεύθερο σχέδιο της γενίκευσης της επισφαλούς απασχόλησης και της εργασιακής περιπλάνησης, που θίγει πρώτα από όλους τη νεολαία, τη γενιά των 700 ευρώ και τις γυναίκες.

    4. Εκπόνηση και άμεση εφαρμογή ενός έκτακτου προγράμματος για τη δραστική μείωση της ανεργίας συνολικά και ειδικότερα της ανεργίας των νέων, που να βασίζεται στη δραστική αύξηση των δημοσίων επενδύσεων και των δημόσιων δαπανών για κοινωνικές πολιτικές.

    5. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

    6. Ίσα δικαιώματα, άρση και καταπολέμηση κάθε διάκρισης λόγω φύλου, θρησκείας , χρώματος, καταγωγής , σεξουαλικού προσανατολισμού. Θετικές δράσεις για την εξάλειψη υφιστάμενων ανισοτήτων. Όχι στις γειτονικές γκέτο, ελεύθεροι δημόσιοι χώροι.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ εκτιμώντας τα τελευταία γεγονότα είπε ότι δίπλα στην εξελισσόμενη οικονομική και κοινωνική κρίση και την κρίση των κυρίαρχων πολιτικών, βρίσκεται εδώ και μέρες σε εξέλιξη ένα μεγάλο κίνημα και ξέσπασμα διαμαρτυρίας της νέας γενιάς και πρόσθεσε ότι αυτές οι κινητοποιήσεις δεν αποτελούν μόνο μεγάλες εκδηλώσεις αντίστασης και διαμαρτυρίας που τροφοδοτούνται από συσσωρευμένη δυσφορία , οργή και αγανάκτηση απέναντι σε πολιτικές αντιλήψεις και πρακτικές που θέτουν τη νέα γενιά στο περιθώριο, αλλά περιέχουν και ένα μεγάλο θετικό φορτίο για ριζοσπαστικές αλλαγές και τελικά για μια προοδευτική πορεία της χώρας.

    Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται επιθέσεις γιατί είναι η μόνη δύναμη που περιέγραψε αντικειμενικά τις εξελίξεις και τα κοινωνικά της αίτια και οι οποίες επιθέσεις έχουν πέσει στο κενό, γιατί διαχώρισε τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από πρακτικές βίας τη στιγμή που η κυβέρνηση ήθελε να ταυτιστούν οι διαδηλωτές με τις εκδηλώσεις βίας, και διερωτήθηκε γιατί συνδράμει αυτό το σχέδιο η κ. Παπαρήγα και επίσης επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στις προσπάθειές του για προάσπιση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την κριτική που ασκεί το ΚΚΕ αλλά και την κριτική που δέχεται σχετικά με τους κουκουλοφόρους, ο κ. Τσίπρας είπε ότι είναι ανοησίες τα όσα λέγονται για μη περιφρούρηση των συγκεντρώσεων του ΣΥΡΙΖΑ ή για ψηφοθηρική προσέγγιση και πρόσθεσε ότι, αντίθετα, τα άλλα κόμματα είναι αυτά που ποντάρουν στα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας.

    Τέλος, σχολιάζοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση βρίσκεται σε αμηχανία και ότι πατάει σε δύο βάρκες, από τη μια ζητάει εκλογές για να υπάρξει λύση και από την άλλη ουσιαστικά είναι συναινετικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Aγαπητέ Μητροπολίτη, δεν αμφιβάλλω καθόλου για την αγαθότητα των προθέσεων σας, επίσης όμως δεν αμφιβάλλω για την "αγαθότητα" των επιχειρημάτων σας.
    Λυπάμε πολύ που δεν μπορείτε ούτε στο ελάχιστο να κατανοήσετε τον τρόπο με τον οποίο σκέφτωνται σήμερα οι νέοι. Τους μιλάτε σε γλώσσα τελείως ξένη προς αυτούς, και το χειρότερο από όλα, τους προσκαλείτε να συμετάσχουν σε κάτι που μετατρέπει τον άνθρωπο σε ένα αγελαίο άβουλο πλάσμα, υπάκουο και ευσεβή, με όλα του τα ερωτηματικα απαντημένα από άλλους.
    Οι άνθρωποι αγαπητέ, δεν είναι πλασμένοι να υπακούουν, μα να χαράζουν τον δικό τους δρόμο, ακόμη και μέσα από το ψυχικό βάσανο της διαρκούς αναζήτησης.

    Μπορεί σε άλλους, πιο σκοτεινούς καιρούς η θρησκεία να αποτελούσε ασφαλές καταφύγιο για όποιον επιζητούσε καταφύγιο. Σήμερα τα καταφύγια έχουν όλα αυτοακυρωθεί. Η αγάπη παραμένει το υψηλό ζητούμενο της ανθρωπότητας, αγάπη όμως χωρίς ελευθερία είναι κάτι το στείρο, υπάρχει μόνο ως λέξη. Και αυτή την πνευματική ελευθερία σεις, και αυτό που εκπροσωπείτε δεν μπορεί να το προσφέρει. Σας είναι φύση αδύνατον. Γνωρίζουμε τις απόψεις σας για το πως πρέπει να συμπεριφέρονται οι άνθρωποι, το "ποίμνιο" και αισθάνομαι πως υπάρχουν πάρα πολλοί οι οποίοι θα επέλεγαν αβίαστα μια ατραπό οδυνηρή, από το να μετατραπούν σε άψυχες κενότητες οποιασδήποτε οργανωμένης προσπάθειας τους στερεί την ατομικότητα.

    Με εκτίμηση,

    fsgrontas


    www.hellasonbottom.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γέροντα από που βγάζεις το συμπέρασμα οτι ο Αλέξης δεν είχε τον Χριστό κοντά του;
    Τον είχε μήπως ο δολοφόνος, εσύ ή ο δικό σου εφρέμ.
    Για αυτές τις σκέψεις και τα λόγια σας, σας έχουμε σιχαθεί.
    Αίσχος και ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. POSO DIKIO EXEIS PATER!!

    AMHN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. --- Μια Ιστορία από το Αύριο ----

    Το τηλέφωνο στο desk της Ολυμπιακής αεροπορίας στο αεροδρόμιο Ε. Βενιζέλος κτυπά 3 τα ξημερώματα.
    Αλαφιασμένος ο υπάλληλος το σηκώνει και στην άλλη άκρη μια φωνή τρεμάμενη ρωτά.
    " Πότε έχετε πτήση για Παρίσι ??? "
    -Στις 21/12 πτήση OA-207, ώρα 16:10 .

    - Ξέρετε, θέλω νυχτερινή πτήση...και διαθέσιμες ημερομηνίες.. λέει η τρεμάμενη φωνή.

    -Λυπάμαι κύριε, μόνο αυτή την πτήση έχουμε. Ρωτήστε στην Air France καλύτερα.

    -Οχι, ας πούμε ότι θέλω να κάνω κράτηση για τις 21-12 για 8 άτομα, πρώτη θέση ..

    -Ευχαρίστως, θα μου δόσετε ονόματα ??? απαντά ο υπάλληλος..

    -Τριανταφυλλίδης Κωνσταντίνος, αλλά θέλω πρώτον η κράτηση να είναι ανοικτή και δεύτερον στην πτήση να μην υπάρχουν άλλοι επιβάτες..

    -Μάλιστα κύριε Τριανταφυλλίδη, να κάνω κράτηση για 122 άτομα ??

    -Ακριβώς, το πολύ-πολύ να πάρω μερικούς ακόμα. Η φωνή αναθαρρυμένη τώρα...

    -Ναι κύριε αλλά θέλουμε ονόματα έως 6 μέρες πριν την αναχώρηση..

    -Μην ανησυχείτε, κύριε Κωνσταντινίδη...

    -Τριανταφυλλίδης λέγομαι,
    Κώστας Τριανραφυλλίδης...
    Παρακαλώ μην γίνει κάποιο λάθος..

    -Όχι κύριε Τριανταφυλλίδη, θα φύγετε σίγουρα.. Μόνο μια λεπτομέρεια δεν ρώτησα. Απλή μετάβαση ή με επιστροφή ??

    -Χωρίς επιστροφή..

    Τ Ε Λ Ο Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ντροπή σου, μαυροφορεμένε.
    Φοράτε μαυρα για να κρύψετε την βρώμα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΕΝΩ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΦΤΩΧΟΣ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΣ. ΕΙΜΑΙ 49 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΚΟΝΤΕΥΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΑΝΑΡΧΙΚΟΣ Μ΄ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ.pagonikos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. τώρα δέσαμε...
    Βάλε πέτρα και κατέβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. @11.52

    welcome to the club.
    Σιγά σιγά, για εκεί μας βλέπω όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αμβρόσιε, κρατικοδίαιτο κοπρόσκυλο, κρατα την αγάπη σου για τα πρόβατα του ποιμνίου σου και τους συναδέλφους σου τους άλλους ροσοφορους κοπρίτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Χριστούγεννα στο Παρίσι θα κάνει ο πρωθυπουργός με την οικογένειά του και μερικούς πολύ καλούς φίλους.
    Ανάμεσα σε αυτούς και ο Λουδοβίκος των κατωγείων.

    Οι φήμες που λένε ότι θα μείνει μόνιμα εκεί ή ότι ψάχνει για σπίτι, διαψεύδονται ως αναληθείς και κακόβουλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τι λέει ρε το φασιστόμουτρο;

    «Ο Αλέξης ήταν παιδί πλουσίας οικογενείας καί καλομαθημένο! Πήγαινε σε σχολείο ιδιωτικό. Είχε επάρκεια αγαθών! 'Ενα μόνο του έλειπε: Ο Χριστός, η πίστη στο Χριστό καί η ελπίδα, που χαρίζει ο Χριστός σ' αυτούς που Τον ακολουθούν.»

    Καταλάβαμε, ο μπάτσος (για τον οποίον δε λέει κουβέντα) τον σκότωσε γιατί δεν είχε πίστη στο Χριστό. Καλά του έκανε δηλαδή...

    Α ρε τράγοι, κρεμάλες θέλετε ρε, όπως στη Γαλλική Επανάσταση. Αφήστε ρε τα μαγαζιά και κάψτε τους παπάδες και τους εκμεταλευτές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σίγουρα τα χρόνια εκείνα ήταν δύσκολα.
    Αν και γεννήθηκα 15 χρόνια μετά από τη γέννηση του Μητροπολίτη Καλαβρύτων, η φτώχεια που έζησα δεν περιγράφεται.
    Παιδί πολυμελούς αγροτικής οικογένειας, ορφανό από μάνα, βίωσα της σκληρότητα μιας υποκριτικής κοινωνίας, που ο παπάς, μαζί με "εθνικόφρονες" πολίτες-μέλη επιτροπής - έκλεβαν και πουλούσαν τα ρούχα και τα τρόφιμα που έστελνε η ΟΥΝΡΑ( αμερικάνικη ανθρωπιστική οργάνωση).
    Εμείς ως μαθητές τρώγαμε ξύλο από το "δάσκαλο", αν δεν πηγαίναμε στον υποχρεωτικό εκκλησιασμό. Οι μεγαλύτεροι από εμάς αγρότες ή εργάτες γης, στην πλειoνότητά τους , τσακωνόντουσαν μεταξύ τους για κτηματικές διαφορές.
    Πολλές οικογένειες(αδέρφια-γονείς) δε μιλούσαν μεταξύ τους, γιατί η μοιρασιά της περιουσίας θεωρείτο άδικη.
    Το κουτσομπολιό και οι ύβρεις, μεταξύ των γυναικών, ήταν σύνηθες φαινόμενο.
    Τί και αν πεινούσε ο κόσμος. Τα μοναστήρια απαγόρευαν σε μας τα παιδιά να πλησιάσουμε στα φρούτα που μόνο εκεί υπήρχαν.
    Αργότερα με το "Ελλάς Ελλήνων χριστιανών" κάποιοι καλοί χριστιανοί (παπάδες), μας κάρφωναν στο διευθυντή του Γυμνασίου κάνοντας χρήση πληροφορίες που είχαν αποσπάσει από το "μυστήριο» της εξομολόγησης.
    Και να φανταστεί κανείς ότι όλα αυτά και άλλα πολλά συνέβαιναν "παρουσία " του Χριστού!!!
    ΣΤΑΘΗΣ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
    ΜΑΚΡΙΣΙΑ Ν. ΗΛΕΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΣΥΡΙΖΑ:

    ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΠΑΝΩ ΣΕ ΕΝΑ ΦΕΡΕΤΡΟ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ρε υποκριτες ο Αμβροσιος σας πειραξε;Δηλαδη ο καθενας εχει δικαιωμα να εκφρασει τη γνωμη του αλλα οχι αυτος,ετσι;Λες και ειναι ψεματα πως σημερα τα παιδια δεν εχουν Χριστο-ουτε οι γονεις τους βεβαια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΑΣΟΦΟΡΟΥΣ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ.

    ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠ' ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ
    1. Ο ΠΑΠΟΥΛΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ 700 ΕΥΡΩ ΤΟ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟΘΗΜΕΝΟΣ Ο 15ΧΡΟΝΟΣ ΑΛΕΞΗΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΒΕ ΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΡΕ ΠΑΠΑ ΤΙ ΘΕΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΟΤΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΤΗΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΑ ΕΣΥ ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΙΚΑ ΠΑΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΕΙΑ Η ΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΦΡΑΙΜ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ Η ΑΝ ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ-ΠΕΛΕΚΗ ΠΕΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΣΟΥ ΤΕΚΝΑ
    2.Ο ΣΠΥΡΟΣ Ο ΧΑΤΖΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΠΑΣΟΚΟΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ? ΡΕ ΤΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΑ ΚΑΘΟΛΟΥ Ο ΣΚΥΛΕΥΤΗΣ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΤΥΧΕ ΡΕ ΑΛΗΤΗΡΙΕ ΤΥΠΕ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΙΑΣΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ ΚΟΘΟΝΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΜΠΑΤΣΩΝ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Επειδή πολύς λόγος γίνετε για τον Σύριζα εγώ έχω να πω τα εξής.
    Ποιο κόμμα είναι που δεν θέλει με δήλωση αρχηγού( ΤΣΙΠΡΑΣ ) περιφρούρηση των συγκεντρώσεων;
    Ποιος αρχηγός κόμματος έχει πει ότι έχει διαύλους επικοινωνίας με τους διαδηλωτές;
    ( ΤΣΙΠΡΑΣ)
    Δεν είναι ο Σύριζα που μέσα στην Βουλή παροτρύνει μέσω δικού του βουλευτή τους διαδηλωτές, μαθητές, φοιτητές, ως άλλοι Κολοκοτρώνηδες να βγουν στους δρόμους, ( Τουρκοκρατία έχουμε;)και αφού το κόμμα δεν θέλει περιφρούρηση, στάχτη και μπούρμπουλη;
    Θα έλεγα το άλλο το , και όποιον πάρει ο …….αλλά δεν θέλω να προσβάλω την μνήμη του παιδιού, και γιατί, για τον θάνατο του σαφώς δεν φταίει ο Σύριζα, μην τρελαθούμε κιόλας.
    Όμως ποιανού κόμματος τα ποσοστά είχαν πάει κοντά στο 20/100 μέσα από τις κινητοποιήσεις , καταλήψεις, και την εκμετάλλευση τους, και το χάϊδεμα των αυτιών όσων τότε ήταν φοιτητές και μαθητές, την εκμετάλλευση τους σαν ψηφοφόρων, και μην πει κανείς ότι δεν είχε τότε και πάλι ανάμειξη, εδώ τώρα στον πανικό τους για να ανεβάσουν το ποσοστό τους πάλι εκεί καλούν κινητοποιήσεις τους μαθητές ευθέως μέσα από την Βουλή, και δεν το κάνανε πέρυσι στο μιλητό;
    Ποιο είναι κυρίως το κόμμα που απευθύνετε κυρίως στην νεολαία; Το κάνουν γιατί όπως λένε θέλουν αυτή η νεολαία να ξυπνήσει; Μπα! Ή μήπως γιατί αυτή η νεολαία δεν τους ξέρει, αλλά παρασυρμένη από μια κοπάνα, από ένα χαβαλέ οι πιο πολλοί κλείνουν τα σχολεία κι άντε όποιος τους παρότρυνε θα μαζέψει και τους ψήφους!
    Αφού τους νοιάζουν τόσο πολύ οι μαθητές γιατί δεν απευθύνονται στους γονείς να κατέβουν και να διαμαρτυρηθούν αλλά τα σχολεία και τα πανεπιστήμια να είναι ανοιχτά, και όλο το ψηστήρι και το μπλαμπλά να το κάνουν σε αυτούς;
    Αλλά ο Σύριζα δεν είναι που από ένα Πανεπιστήμιο ή σχολείο που δεν είναι τέλειο, προτιμά ένα κλειστό σχολείο ή Πανεπιστήμιο;
    Ή φοβούνται πως δεν θα γίνουν από τους μεγάλους πιστευτοί ως προς τις προθέσεις τους, και απευθύνονται στα παιδιά;
    Ποιο είναι το κόμμα που συμφέρει την δεξιά να ανέβει, εκτός βεβαίως από την ίδια ;
    Δεν είναι ο Σύριζα που παραδοσιακά παίρνει το μεγαλύτερο ποσοστό μιας αύξησης της εκλογικής του βάσης από το Πασόκ; Από το Πασόκ δεν είναι που « γλιστράνε » πιο εύκολα οι ψηφοφόροι προς την αριστερά;, και χρησιμοποιώ το ρήμα γλιστράνε , γιατί πάντα πέφτουν και σπάνε και κανένα κόκαλο, κι άντε πάλι στο γιατρό…
    Και αυτό συμφέρει την δεξιά για ένα απλό λόγο, αν το Πασόκ κερδίσει τις εκλογές όχι αυτοδύναμα, θα κρεμαστεί στα παπάρια του Σύριζα και εκείνων που τον εκφράζουν, και σε αυτούς είναι πολλοί που στήσανε και το βρώμικο 1989, δηλαδή κουλουβάχατα, άντε να κάνει κυβέρνηση με αυτούς, θα την τορπιλίζουν για ψύλλου πήδημα, με το παραμικρό, ώσπου να ξαναγίνουν εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. αναξια σχολιασμού τα λόγια σας.
    Καλό για κυριακάτικο κηρυγμα αλλά δεν πουλαει πια.
    Οι ώρες μετρημενες για όλους σας.
    Η Δεξια του Κυριου έδειξε το αληθινο της προσωπο για αλλη μια φορά και τα παιδια τουτα δεν μασανε.
    Μαζι τους θα ειμαι στους δρομους και ας ειμαι 20 χρονια μεγαλυτερος, το 1990-1991 ημουν στο δρομο και γω....
    τα ονειρα μου τα ξυπνησαν βιαια και γω μονος προσπαθώ...
    Δεν θελω να γλειψω για να διοριστώ....
    Δεν θελω να στήσω κ... για να βολευτώ...
    Ειμαι στο δρόμο μαζί τους και θα τραγουδώ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού είπε ο Καρλ Μάρξ. Κι ο Λέχ Βαλέσα : άνθρωπος χωρίς θρησκεία είναι επικίνδυνος. Ποιον να ακούσουμε; Ποιον να ακούσουν τα παιδιά;
    Ας ακούσουμε -κι εσείς κι εσείς μαζί παππούλη- τι σήμερα αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος:
    Τα παιδιά δεν είναι εξαγριωμένα χωρίς λόγο, δεν αμφισβητούν την αλήθεια, αλλά την προδοσία της.
    Το σύνολο σχεδόν της νέας γενιάς δεν είναι εναντίον των αρχών, των αξιών και των ιδανικών που ενέπνευσαν και έθρεψαν το γένος μας, αλλά εναντίον όλων ημών που τους τα διδάσκουμε και συγχρόνως τα προδίδουμε ανερυθρίαστα και ασύστολα.
    Άρα για ποιον χτυπά η καμπάνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Σεβασμιότατε έλεος τι είναι αυτά που γράφετε για τα παιδιά;
    Θα ήθελα να σας γράψω, ωμά τι είμαστε και είσαστε στα μάτια αυτών τον παιδιών, αλλά σέβομαι τα παιδιά που θα το διαβάσουνε. Προσωπικά δεν προσκυνώ κανένα Μητροπολίτη ούτε εσάς που βγήκε να μας κάνει κήρυγμα την προσωπική ζωή σας .
    Εγώ είμαι κοντά στα πενήντα μου χρόνια ,δεν σπούδασα όχι γιατί ήμουνα τούβλο αλλά είχα έναν πατέρα αριστερό, ο θεός του να τον συχωρέσει ,και που δεν τον έζησα σαν παιδί γιατί όλο και κάτι ασφαλίτες έμπαιναν κάθε τόσο στο σπίτι μας να τον ψάχνουνε για την κομματική του ιδέα ,έτσι πηδούσε τα παράθυρα για να φύγει και κάναμε πολύ καιρό να τον ξαναδούμε η να μάθομε αν είναι ζωντανός , τι ήταν το έγκλημα του που και αυτός ήταν ένας βιοπαλαιστής όπως τον πατέρα σου; πίστευε στην μη εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο . Εμένα με αξίωσε η μοίρα να γυρίσω σχεδόν όλο τον κόσμο και είδα δεν μου είπανε, έτσι σπούδασα στο πανεπιστήμιο του πεζοδρομίου που δεν δίνει πτυχία αλλά εμπειρίες πολλές εμπειρίες σεβασμιότατε , έτσι όταν γύρισα στην Ελλάδα του είπα για την εποχή που ήμουνα σοβιετική ένωση του Μπρέζνιεφ, και ότι έτρωγα με κάτι συντρόφους του, και πίσω είχανε της γυναίκες να μας υπηρετούνε (αυτά για την ισότητα των γυναικών) και ότι με ένα καλσόν η ένα μπου τζιν του είπα ότι γαμούσαμε της όμορφες συντρόφισσες του έκανε ένα χρόνο να μου πει καλημέρα, και αυτά πάντα μαζί με τους καθεστωτικούς , αυτή ήταν η σοβιετική ένωση. Βλέπετε υπάρχουμε και εμείς που τα ζήσαμε αυτά , έτσι εγώ που σας γράφω κατέστρεψα το Όνειρο του πατέρα μου αλλά και της κάθε λογής καθοδήγας του Κ.Κ.Ε που με έβλεπαν σαν εχθρό τους πιο πολύ και από τους δεξιούς. Όταν έπεσε το ανατολικό μπλοκ πάλι δεν γαμούσαμε με μερικά ευρω της ελευθερωμένες σκλάβες συντρόφισσες ;πια η διαφορά; ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ- ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ; ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ. Γι’αυτό και τα
    άκρο δεξιά στοιχεία έχουνε αυτήν την πορεία στην παγκόσμια κοινωνία ,αλλά δεν είναι έτσι και θα μπορούσα να σας έγραφα για την ιδέα της πραγματικής αριστεράς, όπως της θρησκείες σας ΑΛΛΑ και πόσα λίγα έχομε- έχετε κάνει ΟΛΟΙ ΣΑΣ-ΜΑΣ.
    Ο θεός που θέλετε μερικοί από εσάς να μας περάσετε δεν είναι τιμωρός αλλά αγάπη, ποτέ δεν τιμωρούσε ο ΘΕΟΣ αλλά δίδασκε την αγάπη στον συν άνθρωπο , έτσι αγαπάς και τον εαυτό σου.
    Εδώ φτάσανε μερικοί ιερωμένοι επί κατοχής να εξομολογούνε ανθρώπους που ήτανε στην αντίσταση , και μετά τους καταδίδανε στους γερμανούς και τους εκτελούσανε σεβασμιότατε για να έχουν καλό φαΐ και χρυσές λύρες , όταν ο λαός λιμοκτονούσε , υπήρχανε βέβαια και άλλοι που τα έλεγαν αλλά οι τότε ομοβάθμιοι σου τους κολλούσατε την ταμπέλα του κομμουνιστή και καθαρίζατε.
    Έχω να σας γράψω πολλά τέτοια ΓΕΓΟΝΟΤΑ, και εσείς για άλλους ιερωμένους αγωνιστές και άκρη δεν θα βγάλομε.
    Πάμε στο σήμερα λοιπόν πρέπει η δεν πρέπει ο ιερωμένος να μην επιβαρύνει τον ελληνικό λαό με μισθό δημόσιου υπαλλήλου αλλά την μητρόπολη που ανήκει;
    Πρέπει η δεν πρέπει οι περιούσιες που έχετε στα χέρια σας να έλθουνε στα χέρια του ΛΑΟΥ; ακόμα και αν ήτανε δικές σας ,που δεν είναι αλλά πάτε με κάτι χρυσόβουλα του Μωάμεθ του Β ?να τα αρπάξετε;
    Πρέπει η δεν πρέπει αυτά τα χρυσό ποίκιλλα άμφια σας να είναι πιο λιτά; Ο Ιησούς δεν φορούσε σεβασμιότατε αυτά που φοράτε εσείς σήμερα ,ούτε με μερσεντές ούτε με προσωπικούς οδηγούς κυκλοφορούσε , με ένα γαιδουρακο πήγαινε ο Ιησούς όπου πήγαινε , και έρχεστε εσείς σήμερα και ζητάτε από τα παιδιά να γυρίσουνε τον χρόνο πίσω και να πάνε στην εποχή του μπαλωμένου παντελονιού ; στο σολιασμένο παπούτσι, με ελιές και μαύρο ψωμί όταν εσείς ζείτε σαν ΑΓΑΔΕΣ;
    Εσείς είστε οι ταγοί εσείς πρέπει να μην σκανδαλίζετε γιατί χάνετε πελάτες ,όπως και οι πολιτικοί μας .
    Λέτε στο κείμενο σας να δουλεύουνε από το πρωί έως το βράδυ δηλαδή τον μεσαίωνα θέλετε να μας επαναφέρετε η στην ιερά εξέταση και των αφορισμών;
    Σε αυτόν τον κόσμο θέλετε να πω στα τρία μου παιδιά να ζήσουνε, προσωπικά δεν θα τους το πω .
    Είστε και είμαστε όλοι σας-μας υπεύθυνοι σεβασμιότατε για αυτήν την κατάσταση , κάναμε παιδιά χωρίς μέλλων εμείς τα οδηγούμε με την απραξία μας στα ναρκωτικά ,στην πορνεία, στην κλεψιά, και θέλετε με το κείμενο σας να τους διδάξομε και την αδιαφορία για την ζωή τους;
    Δηλαδή όταν αύριο τελειώσουνε το πανεπιστήμιο η την τέχνη τους και βγούνε στην κοινωνία να δουλεύουνε με μπλοκάκια ,να τους ενοικιάζουνε κάποιοι δουλέμποροι; Να σπουδάζουνε η έχοντες ; να γλύφουνε κάποιο πολιτικό η δεσπότη για μια αξιοπρεπή εργασία; Και σαν αντίτιμο να τους ζητάτε όλοι σας υποταγή τους ; ΑΥΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΘΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ;
    ΛΕς σεβασμιότατε για τον μικρό ΑΛΕΞΗ ότι ήταν αυτός ο φταίχτης που ξεσηκώθηκαν τα ΠΑΙΔΙΑ; ΕΦΤΑΙΓΕ Ο ΜΙΚΡΟΣ γιατί δεν υπάρχει δημόσια υγειά; Για την ανεργία; Για την διαφθορά; Για τους γέροντες που δεν έχουνε να πάρουνε τα φάρμακα τους; για την παιδιά; Γιατί έκανε ο ομόθρησκο σας ο ΕΦΡΑΙΜ χρυσές δουλειές με διάφορους Π.Χ τον διάδοχο της Αγγλίας ,τον κύριο Πελλεκη-βουλγαρακη με οφς σορ εταιρείες, με τις βίλες του κύριου Ρουσοπουλο; Για το παρά δικαστικό; ΕΛΕΟΣ μην προκαλείται τα παιδιά. Δεν ξέρετε αλήθεια ότι τα παιδιά είναι υπερήφανα και δεν θέλουνε φιλάνθρωπους; δεν το έχετε πάρει χαμπάρι; θέλουν τα νόμιμα δικαιώματα τους από μια τίμια πολιτεία –εκκλησία για να γίνουνε και αυτά σωστοί πολίτες ,μας βαρεθήκανε εμάς τους (ΜΕΓΑΛΟΥΣ) να τους λέμε ΣΣΣΣΤΤΤΤ ΜΗ ΜΙΛΑΤΕ , θα σε ακούσει η ΕΞΟΥΣΙΑ, ΠΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ Η ΣΑΠΙΣΜΕΝΗ; Η ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ; Ξέρετε τι μου είπε η μικρή μου κόρη έντεκα ετών (μπαμπά θα δώσομε και εμείς λεφτά για να φάνε οι άνθρωποι που δεν έχουνε; Ναι της απάντησα και ξέρεις σεβασμιότατε τι μου είπε; Να δώσουμε αλλά θα φάνε μια δυο μέρες μα δεν είναι έτσι, ο χρόνος έχει 365-366)
    Κατάλαβες σεβασμιότατε όταν ένα παιδί σκέφτεται έτσι τι να του πω εγώ ότι μερικοί μερικοί σαν εσένα ,και όταν η κοινωνίες προχωράνε με ταχύτητα φωτός ότι θέλετε να πάμε πείσω;
    ΠΧ. Τώρα που υπάρχουνε κινητές τηλεφωνία εσείς ζητάτε να έχουνε ένα τηλέφωνο στην γειτονιά τους με τηλεφωνικό κέντρο με βύσματα; Αλήθεια εσείς έχετε κινητό τηλέφωνο; Έχετε προσωπικό οδηγό; Έχετε Προσωπικό αυτοκίνητο; Αν ναι να τα αφήσετε όλα αυτά και να πάρετε ένα περιστέρι για να επικοινωνείτε και ένα γαϊδούρι για να μετακινήστε .
    Δεν γράφω αλλά αλλά πιστεύω να καταλάβατε τι μπορώ ακόμα να σας πω-γράψω . (δεν είμαι του δόγματος τα του Καίσαρος στον Καίσαρα, και τα του θεού στον θεό ) γιατί αυτομάτως με αυτά τα λόγια θέλετε να δίνομε από το υστέρημα μας στο κράτος και σε εσάς ,ενώ εσείς ΟΛΟΙ κάνετε το αντίθετο , ΕΕΕ ΔΕΝ ΕΧΟΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΑΤΕ ΣΕΒΑΣΜΙΟΤΑΤΕ. Δεν είμαι άθεος , αλλά άθρησκος και αυτό με κάνη να είμαι ο πιο πιστός του ΘΕΟΥ που εσείς τον Λέτε, θεό , Χριστό ,άγιο πνεύμα, άλλοι Ιεχωβα, άλλοι Βούδα, άλλοι Αλλάχ, Άλλοι διαμαρτυρόμενο, άλλοι λευκό χριστιανισμό, άλλοι Δία, άλλοι αλήθεια πόσες χιλιάδες ΑΛΛΟΙ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΔΗΛΑΔΗ Δ.Λ(ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΗΜΩΝ) ; ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΧΟΥΝΕ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ; ΕΝΩ ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΟΜΕ ΚΑΝΕΙ ΕΜΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ . Ο ΘΕΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΟΜΕ ΟΛΟΙ ΑΣ ΜΑΣ ΣΥΧΩΡΕΣΕΙ.
    Μπούντζουκας Τηλέμαχος
    ΤΗΛΕΦΩΝΑ 2810-258188—2810 371079

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. η κληρονομιά της πλούσιας χήρας Μερτικοπούλου τι έγινε Αγιε των βασανιστών;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. μπράβο σου που θα είσαι στους δρόμους, τη γλώσσα δυο μέτρα τι στο καλό την έβγαλες για γλύψιμο; συμφεροντολόγε..... όπου σε βολεύει γλύφεις ε; αυτό βολεύει τον σύριζα σου; σε βλέπω ινστρούχτορα, αν ποτέ, και να μας τα κόβεις σύριζα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Myristikate pali provoli gia na xanatravixetai kosmo stin Ekklisia kai na ta tou pernetai? giafto Amvrosie grafeis aftes tis MALAKIES? Re papadario an ginotane i deftera parousia oi protoi pou tha pigenate ston Diavolo eisaste eseis
    Parte to xampari to ethnos den sas xrostaei tipota akomi kai ston ethniko xesikomo to 21 mono ligoi papades eixane t arxidia na symetasxoune ston agona enantia ston kataktiti oi ypoloipoi eixate loufaxoi KOLOPAPADARIO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Εδώ και τρία χρόνια γίνεται ένας πόλεμος της εκλεγμένης από 4.000.000 Έλληνες κυβέρνησης και της αμερικανικής κυβέρνησης.
    Τα λεφτά που ξοδεύονται είναι όσα και τα αμερικανικά συμφέροντα, πολλά, πάρα πολλά.
    Πρέπει οπωσδήποτε να ελέγξουν την Ελλάδα.
    Το διακύβευμα είναι το όνομα των Σκοπίων, η Κύπρος και οι ρωσικοί αγωγοί φυσικού αερίου.
    1. Η αμερικανική βάση στα σύνορα Σκοπίων-Κοσόβου είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο (εκτός ΗΠΑ) και στοχεύει τα νότια της Ρωσίας. Χωρίς σταθερή κυβέρνηση στα Σκόπια διακυβεύεται η λειτουργία της.
    2. Η Κύπρος καθορίζει τις εξελίξεις στο Μεσανατολικό εδώ και πενήντα χρόνια. Οι Αγγλοαμερικανικές βάσεις εκεί είναι καθοριστικές για την πίεση στους Παλαιστινίους. Η Κύπρος πρέπει να δεχθεί το σχέδιο Ανάν πάσει θυσία.
    3. Οι ρωσικοί αγωγοί, όχι μόνο δίνουν οικονομική ανάσα στη Ρωσία αλλά βοηθούν στην απεξαρτητοποίηση της Ευρώπης από τον αμερικάνικο αγωγό που έρχεται από την Τουρκία.
    Ο Ελληνικός λαός αντιστέκεται γιατί ξέρει ότι σήμερα τα Ελληνικά συμφέροντα είναι αντίθετα από τα αμερικανικά και γιαυτό συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό.
    Τα κτυπήματά τους όμως είναι κάτω από τη μέση και συνεχή. Οι αμερικανο-ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες δουλεύουν χέρι-χέρι με τους ντόπιους ιδιοκτήτες καναλιών και εφημερίδων. Για να ελέγξουν την κατάσταση πρέπει να τοποθετήσουν ένα πρωθυπουργό που λέει ναι.
    Και ποιος καλύτερος από ένα δικό μας άνθρωπο, που είναι μάλιστα μισός αμερικανός εξ αίματος.
    Αν ο κ. Καραμανλής έχει πολιτικό ένστικτο θα ζητήσει άμεσα ταυτόχρονο δημοψήφισμα για τα τρία αυτά θέματα, που προφανώς θα δεσμεύουν και τις μελλοντικές Ελληνικές κυβερνήσεις.
    ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ Κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΥΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. RE TI GINETAI....
    GIA TA IERA XRUSOVOULA TOU EFRAIM TO KANAME KOKOKO PAPOULI.
    DILADH H KENTRIKH IDEA EINAI THANATOS STOUS ANTIXRISTOUS!!!!!
    TO AGAPATE ALILOUS PAEI PERIPATO.
    A RE DEXIA TI KATHESE RE ANOIXE TO LONG ISLAND KAI TO YAROS CUMP NA XAROUME KAI EMEIS OI SS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. sebaste mitropoliti.
    anaferthikate se mia alithia apefthinomenos omos mono sta pedia... tin alithia tia agapis tou xristou.
    me lipi mou omos diapistono den mpikate ston kopo na ejigisete thn alithia afti kai na analisete to periexomeno tis an to gnorizete kai to zite....
    loykas kef st 31 kai kathos thelete na kanoun oi anthopi se esas na kanete kai esis se autous omios... korinthious kef 13..ed 5 i agapi den zita ta eaftis... prajis ton apostolon kef. 2 44 ed .. kai 4 kef 32 ed apanta koina...... edideto se kathe enan oti ixe xria.....
    auti eine i pragmatiki agapi.. kitazonta omos mesa ston kathrepti tis alithias blepoume na iparxi katalipsi toy esoterikou anutropou apo tin esthisi tis eksousias tis dinamis tou xrimatos kai tis kinonikis thesis..me ta gnosta se olous mas apotelesmata!!! exthres fonous, dixonies, zilies,diko mou, xoris na ipologizoume to sinanthropomas an pinai an eine arostos kai den exi os pros to zin. an eine sintaksiouxos animporos. an eine ikogeniarxis me pedia. an neos me onira ..
    ekdilonete i dinami toy ..ego...
    min ksexnate agapite oti i agapi tou xristou eine mia gia olous den prosopolipti. ena soma . edose tin zoitou tou gia na katargisi to ego kai na fanerosi to ..emeis...
    mesa apo ton thanato tou edose tin agapi tin xristotita tin agathosini , tin pisti ,tin egratia
    as min apeuthinomaste lipon mono sta pedia ala se olous .
    arxis genomenis apo ton eytomas o kathe enas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΠΡΟΣ ΤΟΝ 11:29 Μ.Μ. ΤΗΣ 14 ΔΕΚ.:
    ΄ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ.ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΠΕ "OXI" ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: "Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕΙ", ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΟΥΣΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ. ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΕΓΚΑΘΕΤΩΝ ΜΜΕ. ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ.Ο ΘΕΟΣ ΑΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΑΓΙΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ ΜΑΣ, ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ. ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΑΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΧΕΡΙ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΓΥΡΩ ΜΑΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΘΕΣΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Να φύγουν από τη χώρα οι κάθε λογής πάτρονες της σκέψης μας.

    ΕΛΕΟΣ, ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;

    Να εκδιωχθούν από την Ελλάδα ο Μπόμπολας, ο Κοντομηνάς, ο Λαμπράκης και ο Αλαφούζος, θα ήταν πολύ καλύτερη η Ελλάδα χωρίς την ενημέρωσή σους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. To χριστιανοφασιστικό κατεστημένο καταρρέει καθημερινά!

    Οι ελεεινοί λειτουργοί του θα αρχίσουν να πιάνονται σιγά σιγά ο ένας από τα γένια του άλλου για να γλιτώσουν από την κινούμενη άμμο της ανυπαρξίας τους...

    Οι προσπάθειες χιλιάδων ετών να κρύβουν την αλήθεια από τους ανθρώπους και να επιβάλλουν μέσα από το φασιστικό εκπαιδευτικό σύστημα τις σάπιες ιδεοληψίες τους έχουν πια καταρρεύσει...

    Οι επιθέσεις σε εκκλησίες καταδεικνύουν αυτό ακριβώς το γεγονός - δεν πείθουν πλέον ούτε για τα "ιερά και τα όσια".

    Η μόνη λύση για αυτό το χουντικό κατεστημένο που αποκαλείται "εκκλησία της ελλάδας" είναι να ζητήσουν ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ τον πλήρη διαχωρισμό από το κράτος, την πλήρη αυτοχρηματοδότηση, την απαλειφή της κατήχησης και του προσηλυτισμού από το εκπαιδευτικό σύστημα. Κι ο καθένας ας τραβήξει το δρόμο του. Όσοι αγράμματοι και λοιπές αμόρφωτες μάζες θέλουν να προσκυνάνε τους γυμνούς εσταυρωμένους, τις ζωγραφιές και τα ταριχευμένα πτωματικά κομμάτια και να κάνουν μαγικές χειρονομίες δίκην σταυρού, ας προσέλθουν... Οι λοιποί ας ησυχάσουμε επιτέλους από τον μίζερο θόρυβο τους και από τις σκατόφατσες των ρασοφόρων ταλιμπάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. O αθεοσ μητροπολιτης τηλεμαιντανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Το άρθρο αυτό, το έστειλε άλλος - χωρίς να το ξέρει ο Μητροπολίτης - με ένα εισαγωγικό το οποίο δέν δημοσιεύθηκε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Ακόμα και τα ελάχιστα πράγματι 700 Ευρώ ήταν κάποτε 210.000 δρχ και οι άνθρωποι ζούσαν, στερημένοι αλλά ευτυχισμένοι και λέγανε "δόξα τω θεώ..." Αλλά αυτά είναι πολύ ψιλά γράμματα για εκείνους που ποτέ δεν θα ψωνίσουν ρούχα από την γειτονιά γιατί δεν είναι επώνυμα... Ψάχνω, εγώ ο προνομιούχος να βρώ στην Φλώρινα ξενοδοχείο για μία μέρα εκτός εορταστικής περιόδου και όλα τα ξενοδοχεία είναι γεμάτα...

    Τι έγινε ρε παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Συγχαρητήρια στον Αμβρόσιο για μια ακομη φορά.

    Μια χαρα τα λέει. Αυτοι΄ιπου δεν μπορουν να κατανοήσουν αυτά που λέει, γιατι δεν τα ζησαν είναι οι ίδιοι που απαιτουν απο τους γονείς τους να τους τρέφουν ωσπου να πεθάνουν. Που έχουν μαθει στα εύκολα και οχι στην προσωπική προσπάθεια και εργασία. Ειναι τα παιδια που απαιτουν κινητό από τα 11 και φιρμάτα ρουχα για να ταιριάζει το στιλ της ζωης τους με τα σουργελα που διαφημίζει η τηλεόραση του εύκολου κέρδους.

    Ειναι οι γονείς που επειδή γουστάρουν να κάνουν επίδειξη του σπιτιού, του αυτοκινήτου και του πρεστιζ τους, πατουν επι πτωμάτων, το παίζουν αριστεροί, αλλά΄έχουν ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ, μπουκώνουν τα παιδιά με κινητά, με δώρα, με ενα σωρό υλικά αγαθά στο πιάτο, δίχως να τα μάθουν να δημιουργούν, να προσφέρουν για να πάρουν διχως να τα μάθουν πως ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ να δώσουν για να πάρουν....

    Ειναι ολοι αυτοι που παραπονιουνται πως ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ επειδη οι ιδιοι δεν θέλουν να μοχθουν για να βελτιώσουν τη ζωη τους, για να χτίσουν με τις δικες τους δυνάμεις

    Ειναι εκεινοι που δεν εχουν μαθει να αναζητουν την ανθρωπια και να την προσφέρουν και να μπορουν να βγαζουν τα δοκαρια απο τα ματια για να δουν την αληθεια και οχι τα παραμυθια που τους πουλάνε οι προπαγανδιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Το δικό σου βιογραφικό Παληκάρι απο τα Σφακιά τι ακριβώς αναφέρει?

    Για να δουμε αν εισαι και σε θέση να κρινεις τα βαριά βιογραφικά και τωνάλλων που δεν κρύβονται στην ανωνυμία και δεν συκοφαντουν αλλα μιλάνε ευθαρσώς και μα παρρησία..

    ΣΤη δικη σου θητεία τι ακριβώς έχεις κάνει ?

    Μήπως λέω μήπως τσατίζεσαι επειδη δεν κατάφερες και εσυ να γινεις κάτι παραπάνω απ αυτό που γεννήθηκες?

    Μήπως κατηγορείς και εσυ ολους τους άλλους που θα πρεπε να σέβεσαι επειδη ακριβώς ζηλεύεις που δεν κατάφερες όταν ακόμη λειτουργούσε σε αυτό τον τόπο η αξιοκρατία, να γίνεις σαν αυτους που κατηγορείς?

    "Μπασκίνες" ρε αλήτη λες την αστυνομία και συμβάλεις και εσυ στο να ευνουχιστεί τόσο που όχι μονο να μη προστατεύει τον πολίτη αλλά να παραμένει αδρανής, στο έλεος κάθε οργίλου προβοκάτορα, και πληρωμένου προπαγανδιστή, ερμαιο των εξελίξεων ολιστικής καταστροφής της ιδιοκτησίας των ανθρωπων στο όνομα της δήθεν τάχα ευλευθερίας και ασυδοσίας που επικαλείσαι...

    Αι σιχτίρ ρε ...εκ του ασφαλούς συκοφάντη συμπράκτη εκβιαστών και πουλημένων που με το ύφος κατηγόρου ρίχνεις λάσπη για να πλη΄ξεις αυτό που δεν θα μπορουσες εσύ ποτε να γίνεις.....κι όχι ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΣ αλλα ΕΠΕΙΔΗ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ δεν εχεις ουτε τις ικανότητες ουτε τη γνώση, ουτε την παιδεία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κυριακή, 14 Δεκέμβριος 2008
    ο μπαμπάς μου και η μαμά μου έχουν λεφτά και επομένως κάνω ότι γουστάρω


    Ζούμε σε μια ταξική την κοινωνία, και τα όνειρα είναι ταξικά.
    Σπύρος Χατζάρας.

    Το « Έργο», ήταν ριμέικ , δεν έκοψε τελικά εισιτήρια και θα κατέβει τα Χριστούγεννα. Από τις τηλεοράσεις κατέβηκε ήδη. Η παράσταση δεν πήγε καλά , τόσο στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη όσο και στην επαρχία, αλλά και στις αίθουσες του εξωτερικού. Οι «επαγγελματίες» ηθοποιοί και οι εκατοντάδες έφηβοι κομπάρσοι- διαδηλωτές, ήταν χάλια, οι διάλογοι βαρετοί, σαν τα «όνειρα» των 15 χρόνων, οι σκηνοθέτες τα έκαναν θάλασσα μέσα στη βιασύνη τους , και τα γιούχα των σκεπτόμενων κριτικών από το διαδίκτυο, ξύπνησαν τους θεατές, που αρχικά είχαν εντυπωσιαστεί από τους εμπρησμούς στο παλκοσένικο, τους πυροβολισμούς που αποστρακιστήκαν, και τις θετικές κριτικές των τηλε-κριτικών, του facebook και του indymedia.

    Κανείς εισαγγελέας δεν άρχισε έρευνα για το τι έγινε, τι δεν έγινε, και τις πταίει. Ίσως επειδή ο ένας από τους συμπαραγωγούς αποφάσισε ότι το τι συνέβη «είναι αντικείμενο νηφάλιας, ψύχραιμης αποτίμησης και αξιολόγησης στην ώρα του» και τόνισε ότι «δεν πιστεύω σε τέτοιου είδους θεωρίες και σενάρια. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι κάνουμε τις επιλογές μας στην εξωτερική πολιτική της χώρας με μοναδικό γνώμονα τα συμφέροντα της χώρας, τα εθνικά συμφέροντα». Άλλοι συμπαραγωγοί έλαβα γράμμα από το ΕΣΡ, και κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να μεταδίδουν μακροσκελή τηλεγραφήματα για έναν μαλάκα που πέταξε ένα μπουκάλι στην αυλή της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα, για «συμπαράσταση στον ελληνικό λαό» , που σίγουρα κατά 85% δεν το ζήτησε.

    Ένας δημοσιογράφος- προσκυνητής, ανέβηκε στο Παλαιό Ψυχικό για να συναντήσει 16χρονο Γκουρού, της επανάστασης της «χρυσής νεολαίας».

    «Άκυρος είσαι», του είπε ο Γκουρού. «Εγώ δεν κάνω πορείες. Συμμετέχω, αλλά δεν κάνω πορείες. Τι είμαι, εργάτης;». Ο επαναστάτης από το Παλαιό Ψυχικό έδωσε και τους στόχους της εξέγερσης. . Εκτός από τους εργάτες που τους απεχθάνεται , τόνισε: «Δεν μπορώ τους πλούσιους, τους μπάτσους, τους δημοσιογράφους και τους υπουργούς».
    Ο «μύθος του 15 χρόνου», δεν άντεξε στο ρόλο του Σωτήρη Πέτρουλα. Άλλωστε, η πρώτη ύλη ήταν πολύ αδύνατη. Ο δολοφόνος ήταν φτωχός, μεροκαματιάρης, με τρία παιδιά και δύο ανάπηρα αδέλφια. Το θύμα, παιδί- επαναστάτης, από το Παλαιό Ψυχικό.

    Οι «επικοινωνιολόγοι -σεναριογράφοι», ξεκίνησαν τον καμβά του τηλεοπτικού σήριαλ από το τραγούδι του Χιώτη, «Όλοι το ίδιο είμαστε σε τούτο το κοσμάκη και όλοι έχουμε καρδιά λαός και Κολωνάκι».

    Καρδιά έχουμε όλοι. Και στενοχωρηθήκαμε για τον θάνατο του παιδιού.
    (Οι οργανωμένοι Παναθηναϊκοί ίσως κάπως περισσότερο). Καρδιά έχουμε όλοι μεν, αλλά δεν στενοχωρηθήκαμε το ίδιο, για τον χαμό του Άλεξ στην Βέροια.. Γι αυτό το παιδάκι, δεν κάηκε ούτε μια τράπεζα. Ούτε καν ένα περίπτερο.

    Για την ολιγαρχία που κατευθύνει την ενημέρωση, είναι διαφορετική η ψυχούλα του οικονομικού πρόσφυγα, από την ψυχή του δικού της παιδιού, από το Παλαιό Ψυχικό.

    Η πραγματική νεολαία, των 700 ευρώ, ψάχνοντας το μεροκάματο, παρακολουθούσε τους «θεόστραβους» επαγγελματίες τηλε- κριτικούς και τους «πλούσιους αριστερούς», και τραγουδούσε: «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα, χωρίς εμένα»,.

    Στη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία του Φίνου, ο φτωχός ήταν ο καλός και ο πλούσιος ο κακός. Στο σίριαλ, οι επαναστάτες με τά « όνειρα» ήταν τα παιδιά της Εκάλης και του Παλαιού Ψυχικού. Το μεγάλο λάθος τους, ήταν, ότι σε μια περίοδο φτώχειας και κρίσης, που το μεροκάματο κόβεται στα τέσσερα, τα «όνειρα» των παιδιών της Εκάλης και του Παλαιού Ψυχικού, δεν μπορεί να ενδιαφέρουν, το 60 % το κοινού, που ζει στα όρια της φτώχειας. Ο ένας ονειρεύεται εκατομμύρια και ο άλλος ένα κομμάτι ψωμί. Άλλη τάξη ,άλλα όνειρα.

    Ζούμε σε μια ταξική και όχι αταξική κοινωνία, που οι διακρίσεις μεταξύ φτωχών και πλουσίων γίνονται κάθε μέρα μεγαλύτερες.
    Τα όνειρα των 15χρόνων της Εκάλης και του Παλαιού Ψυχικού, απ' ό,τι φαίνεται δεν απασχολούν ούτε και τους γονείς τους , που τα έχουν παραπέμψει στις οικιακές βοηθούς, και στο οργανωμένο οπαδικό κίνημα για να τα διαπαιδαγωγήσουν.

    Τα παιδιά της εργατικής τάξης, που δεν έχουν λεφτά για δικηγόρους και νταντάδες, δεν πετάνε μπουκάλια μπίρας στους διερχόμενους, δεν τους φτύνουν για πλάκα, και δεν ξυλοκοπούν κανέναν για να περάσει η ώρα. Αυτό είναι το πραγματικό ζήτημα. Όχι τα «όνειρα», αλλά η αχαλίνωτη συμπεριφορά των αδιαπαιδαγώγητων 15χρόνων πλουσιόπαιδων. Τό κάψιμο της σημαίας από τους αναρχικούς της Εκάλης στην Γερμανία και την Αγγλία. Το, «ο μπαμπάς μου και η μαμά μου», έχουν λεφτά και επομένως κάνω ότι γουστάρω».
    Για τον θάνατο του 15άχρονου, φταίει πρώτα απ΄όλα η μάνα και το σχολείο του, και μετά ο δράστης, το κράτος και η κοινωνία.
    Τα κολέγια για τα παιδιά των πλουσίων λειτουργούν κανονικά. Τα σχολεία των φτωχών τελούν υπό κατάληψη. Έτσι αποφάσισε ο αριστερός εργολάβος. Όσο λιγότερα γράμματα μάθουν τα παιδιά των φτωχών, τόσο φθηνότεροι εργάτες θα γίνουν, για τους επαναστάτες της Εκάλης
    Τώρα παίρνουν σειρά για να πάρουν εκδίκηση τα όνειρα των εργαζόμενων, που θα γίνουν Εφιάλτης για την Ολιγαρχία και το τραπεζικό κατεστημένο.
    ..
    http://www.deltio11.blogspot.com/
    http://www.blueskytv.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ σεβ.ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ κ. ΑΜΒΡΟΣΙΟ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ -ΚΑΚΩΣ Η ΚΑΛΩΣ-ΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΜΒΡΟΣΙΟ ΛΕΝΝΗ, ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΗΤΑΝ ΩΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΗΣ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΛΑΣΙΜΟ; ΤΟ ΟΤΙ ( ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ-ΝΕΑΡΟ ΤΟΤΕ ΔΟΚΙΜΟ) ΜΑΣ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΣΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ,ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ;
    Η ΑΠΛΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΤΑΠΕΙΝΟΤΗΤΑ ΠΟΥ
    ΤΟΝ ΔΙΕΚΡΙΝΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΑ;
    ΑΚΟΥΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΠΟΥ -ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ- ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΣ ΟΠΩΣ ΙΣΩΣ ΜΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΕΤΕ-
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΕΞΑΙΡΕΤΟ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟ ΑΡΧΙΕΡΕΑ ΠΟΥ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ.
    ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ- ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΙΣΩΣ ΠΕΡΙΟΔΟ- ΔΙΔΑΞΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ, ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΟΣΥΝΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ.
    ΑΣ ΜΗ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ.ΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΚΕΙΝΩΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΚΟ ΣΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ.ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ.
    ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ.
    ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ, ΟΤΑΝ ΕΛΘΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΝΤΕ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ ΣΑΣ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΝΟΜΙΖΕΤΕ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ, ΔΙΑΤΗΡΩ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΡΑΦΗΣ ΠΟΥ Ο ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΣΗ-ΟΔΗΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ, ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ -ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΩ.
    ΦΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Ο ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ!!
    Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ-ΚΑΡΑΜΝΛΗΣ ο νεος κρυπτο-δικτατωρ

    Θα τον "ξεκανουν" τον Παπουλια για να μεινει Προεδρος ο Σιουφας που αναπληρωνει τον Παπουλια αν "συμβει κατι" με την υγεια του Παπουλια!!!
    Επομενως την πατησαν στο Πασοκ που ψηφισαν τον Παπουλια γιατι θα τους βγει Σιουφας!!!

    Ξυπνατε θα φανε τον Παπουλια γιατι παραμενει δημοκρατης ενω αυτοι ειναι "εσμος παρακρατικης μαφιας"

    Δημοκρατες κινητοποιηθειτε η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ κινδυνευει απο τους παρακρατικους μαφιοζους της δεξιας
    Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ-ΚΑΡΑΜΝΛΗΣεχει επιβαλλει "ιδιοτυπο στρατιωτικο νομο" και ο λαος δεν αντιλαμβανεται τιποτα!!

    Αυτοι οι συμβουλοι του Γιωργου εκτος απο το οτι τους λαδωνει και τους εκβιαζει ο Καραμανλης πρεπει να ειναι και πολυ ανικανοι!!

    Εξω οι κρυπτο-καραμανλικοι απο το Πασοκ
    Γιωργο διωξτους ολους που εχεις γυρω σου παρε νεα λαικα παιδια σαν τον πατερα σου τον Ανδρεα!!!

    Ασπασια Δημοκρατικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. υπαρχει μεγαλυτερη παγιδα αυτη που στηνει ο ιωαννης στην αποκαλυψη?θα ερθει λεει ο αντιχριστος και θα μας δελεασει ολους με τα καλα και τα θαυματα του θα σταματησει πολεμους φτωχια πεινα και ολοι θα πιστεψουμε αλλα θα ειναι καποιοι ηρωικη χριστιανοι θα αντεξουν στην πιστη τους και ετσι θα διασφαλισουν τη θεση τους στον παραδεισο σε αντιθεση με τους υπολοιπους!!Αληθεια τοσα εκατομυρρια χριστιανοι και μονο λιγες χιλιαδες θα ειναι διπλα στο θεο τους αν βαλεις τους κληρικους εκλεισε ο αριθμος και τη βαψαμε ολοι μια και αυτοι ειναι ηδη μεσα λογω δουλειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Πρός τον ΦΝ:

    Προσυπογράφω το σχόλιό σου, διότι και εγώ, που παρακολουθώ τις αναρτήσεις και τα σχόλια του Μητροπολίτου, συμφωνώ απολύτως με την περιγραφή σου.

    Δέν γνωρίζω τίποτα γιά την εκπομπή του Mega, αλλά γνωρίζοντας από που καθοδηγούνται τα ΜΜΕ μας και τι σχέδιο εφαρμόζουν, φαντάζομαι ότι πρόκειται πάλι γιά ένα χτύπημα προς την Ορθόδοξη μας Εκκλησία ως σύνολο.

    Αυτό που δεν γνωρίζουν τα «παλληκάρια» εδώ, είναι ότι όντως εκμεταλεύονται, ότι κάποια ημέρα (όχι πολύ μακριά) θα πιεσθούν να αρνηθούν το Ορθόδοξο Βάπτισμά τους (όσοι είναι βαπτισμένοι), να αρνηθούν τους αγίους μας κ.λπ. Γραμμή Kissinger.

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ!!!

    Θα έρθει λύκος που θα παρουσιασθή σαν πρόβατο και θα μιλήσει όλο περί «ΑΓΑΠΗΣ». Έτσι ένα μέρος του λαού θα πλανηθή απ’αυτόν.
    Γι’αυτό τα ΜΜΕ «προετοιμάζουν» ήδη από καιρό τον λαό να μην αγαπάει την Ορθόδοξη Εκκλησία και να μην σέβεται τους ιερωμένους (εννοώ φυσικά όσους θυσιάζονται πραγματικά καθημερινά γιά τον άνθρωπο).

    Όποιος θέλει να είναι πιό έξυπνος και να μη πέσει στην παγίδα τους, ας προσέξει καλά και ας παρακολουθήσει τα ΜΜΕ με πολύ κριτικό μάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων είναι από τους ελάχιστους δημόσιους άνδρες σήμερα,ιδίως μετά την εκδημία του αείμνηστου Χριστόδουλου που διαθέτει παρρησία και λέει επώνυμα και δημόσια αυτό που πιστεύει και μπράβο του!Βαρεθήκαμε πια την καραμέλα με τα παιδάκια που υποφέρουν!Οχι πως δεν υπάρχουν και αυτά,αλλά σίγουρα ο Αλέξης δεν ανήκε σε αυτά τα παιδιά...Παιδιά που σήμερα είναι με κινητά και μοδάτα ρούχα από τα δεκαπέντε τους,παιδιά που τα έχουν όλα και δε χρειάστηκε να δουλέψουν στη ζωή τους και που είναι αμφίβολο αν δημιουργήσουν στη ζωή τους έστω και τα μισά από όσα εδημιούργησε η γενιά στην οποία έζησε και μεγάλωσε ο Σεβασμιώτατος!Αλλά εκείνη την εποχή είχαν οι άνθρωποι πρώτα υποχρεώσεις και μετα δικαιώματα,τα οποία διεκδικούντο αφού εκτελεσθούν τα καθήκοντα ,γιατί προείχε η επιβίωση!Σήμερα όμως αν πεις κάτι τέτοιο δημόσια σε περνάνε για καθυστερημένο επιεικώς!Σήμερα έχουν πέραση οι ψευτοπροοδευτικοί ,οι Τσίπρες του κόσμου αυτού,οι αντιεκκλησιαστικοί που δεν θέλουν να ακούν για Εκκλησία με τίποτε,και φθονούν δυναμικούς Ιεράρχες όπως τόσο ο Σεβασμιώτατος Καλαβρύτων,όσο και ο Μακαριστός Χριστόδουλος!Επιτέλους ,νισάφι!Μας πρήξατε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Φτάνει ελεεινοι και τρισάλθιοι τράγοι.Υποκριτες και φαρισαιοι. Μόνο ενα πράγμα σας ενδιαφέρει, το μαγαζί σας και τίποτα αλλο.
    Ηθικό είναι ρε ηλίθιε το πρόβλημα της κοινωνίας μας? Μας το λέτε εσείς οι πλέον ανήθικοι?
    Το μόνο που σας ανησυχει και ενδιαφέρεσται ειναι το μαγαζί σας.Μέχρι πότε όμως θα καταφέρνετε να πουλάτε ελπίδα? Σας πήρε ο λαός χαμπάρι και σύντομα η μαγαζάρα σας θα γίνει συνοικιακό μαγαζάκι.
    Κατάλαβε το τραγόπαπα η κοινωνία μας εχει ανάγκη απο ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ αξίες και οχι απο θρησκευτικες υποκρισίες.
    Τουλαχιστον παραδειγματιστειται απο τον ΙΕΡΩΝΥΜΟ που αποτελεί φωτεινο παράδειγμα ελπίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. @Ντίνα

    Ντίνααααααα!!!!!
    Πάλι εδώ είσαι Ντίνα;;;;
    Ο dim79 που σε υποστηρίζει το έσβησε το σχόλιο.
    Το επαναλαμβάνω. Πληρώνεσαι μηνιαίως ή με το κομμάτι να υποστηρίζεις τον Καλαβρύτων;


    @ Καλαβρύτων
    Δέσποτά μου ,
    η σιωπή σας είναι προτιμοτέρα.
    Αφήστε τα μπλογκ για τους νεωτέρους και ασχοληθείτε λίγο με την ψυχή σας.
    Γίνεται πιο πολύ κακό , παρά καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΚΑΛΑ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΠΑΠΑ?
    ΟΤΑΝ ΒΑΡΑΓΕΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΤΑΚΤΟΡΙΑ ΕΙΣΟΥΝ ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΤΑΝ Η ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ?
    ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕΣ..
    ΑΜΑ ΘΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΚΟΙΤΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΠΟΣΟ ΒΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ..
    ΕΝΑΣ ΑΙ' ΝΙΚΟΛΑ'Ι'ΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Οι ορθόδοξοι χριστιανοί, ιδιαιτερα τα ρασοφόρα παράσιτα, ως λάτρεις του θανάτου, -απελευθέρωση της ψυχής από τα δεσμά του σώματος σ' αυτόν τον κακό κόσμο-, των πτωμάτων, -ιερά λείψανα-, κλπ. δεν έχουν πρόβλημα να εκμεταλλεύονται την υπόθεση Αλέξη Γρηγοροπουλου για την διάδοση της κοσμοθεωρίας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Το μήνυμα του Μητροπολίτου είναι σαφές. Ήδη η πρώτη φράση στην απάντησή του είναι:

    «Η αλήθεια είναι η γενηά η δική σας έχει προβλήματα,...»

    Οπότε γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα των νέων.

    Ως επίσκοπος και πνευματικός πατέρας όμως το πρώτο που προσέχει είναι να μην αυτοκαταστρεφόμαστε σε πνευματικό επίπεδο. Όταν καταστρέφεις αυτοκαταστρέφεσαι.
    Γι'αυτό καλά τα λέει ο κ. Αμβρόσιος και καλά τα λέει ο κ. Ιερώνυμος.

    Καλησπέρα στην Ντίνα.

    (η mks)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Kyra Dina den yparxeis pouthena sto xarti....
    Zwa, e zwa...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Σεβασμιώτατε, πως ξερετε αν πιστευε ο Αλεξης ή οχι??
    Γιατι και σεις , μορφωμενος ανθρωπος, πεφτετε στην παγιδα "Αν ειμαστε ΟΛΟΙ πιστοί Χριστιανοί..."Μα και πιοστοι μωαμεθανοί να ειμαστε ολοι , παλι ο κοσμος καλος θα ήτανε.
    Το προβλημα αρχίζει από το ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ...Και πρπει να συμβιώσουμε μεσα στις αντιθεσεις μας.
    Πάντως, επειδή εχουμε ακριβώς τα ιδια χρονια, αυτα που γραφετε για το πως ζούσαμε εμεις , ειναι "Ιστορίες με δρακους"..Τι τον νοιαζει το μικρό αν εμεις γραφαμε με κοντυλι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Σχετικά με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων: σας ενοχλεί, θολοκουλτουριάρηδες το ράσο να έχει φωνή; σας ενοχλεί η εκκλησία να διαχειρίζεται την περιουσία της; σας ενοχλεί η αντίθετη άποψη; κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας όταν αναφέρεται κανείς στην περίοδο της χούντας γιατί και σεις ζούσατε σε κείνη τη μαύρη περίοδο (ή μήπως σας είχαν μουμιοποιήσει και ξυπνήσατε κατόπιν;). Σας λυπάμαι για τη χολή που ξερνάτε για έναν άνθρωπο που ούτε καν τον γνωρίζετε κι αν τον γνωρίζετε θα είναι μέσα από τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ. Και μόνο το ύφος σας υποδηλώνει την κουλτούρα σας και το (ανύπαρκτο) ήθος σας. Αιδώς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Βρε ηλίθιε vasilisko ξαναβγήκες στο κουρμπέτι για να γλείψεις; Ποιο ράσο βρε έχει φωνή, εδώ πρόκειται για το γνωστό αρπακτικό περιουσιών και τέως αρχιχωροφύλακα από την εποχή των βασανιστηρίων και των δολοφονιών. Βρε ηλίθιε, πάλι με την κουκούλα βγήκες για να μας επιβεβαιώσεις ότι όλοι οι μαυροφορεμένοι είναι υποκριτές και ηλίθιοι; Το ξέραμε από ετών αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Οι παραληρηματικές ύβρεις και κατηγορίες που εκτοξεύουν διάφοροι σε βάρος του Καλαβρύτων είναι στην πλειοψηφία του ανυπόστατες, ανακριβείς και ψεύτικες. Προέρχονται δε από λασπολογίες γκεμπελικού τύπου, που διάφοροι τηλεοπτικοί αστέρες έχουν απλόχερα προσφέρει στο φιλοθεάμον - προετοιμασμένο να τις δεχτεί- τηλεοπτικό κοινό.


    Δίχως άλλο ο Καλαβρύτων είναι μια αμφίσημη προσωπικότητα. Ένα άτομο που συγκεντρώνει τα πιο διαφορετικά σχόλια και χαρακτηρισμούς, που έχει φανατικούς φίλους και ορκισμένους εχθρούς.
    Ένα εξαιρετικά συντηρητικό δημόσιο πρόσωπο, το οποίο κατά καιρούς έχει προκαλέσει με τις δηλώσεις του.


    Η κριτική στο πρόσωπό του έκει πρέπει να εστιάσει: στο συντηρητικό των απόψεών του.
    Δεν καταλαβαίνω πως βοηθάμε στην αναζήτηση της αλήθειας, απλά με το να βρίζουμε κάποιον. Αυτό δείχνει μάλλον ένδεια επιχειρημάτων και απολίτιστη προσέγγιση των πραγμάτων, παρά οτιδήποτε άλλο.


    Και μια ερώτηση-προτροπή προς όσους αντιτίθενται στις απόψεις του: Αν το ίδιο κείμενο είχε δημοσιευτεί με την υπογραφή "Ο Αθηνών Ιερώνυμος" θα σας είχε ενοχλήσει τόσο πολύ; Θαρρώ πως όχι. Νομίζω ότι οι αντιδράσεις -αν υπήρχαν- θα ήταν πιο ήπιες, κόσμιες και πολιτισμένες.

    Τέλος, μια προτροπή και στους "οπαδούς" του Καλαβρύτων. Μην χορηγείται λευκές επιταγές προς κανέναν. Πρέπει να ασκήσετε κριτική και προς τον Αμβρόσιο κι ας είστε κάποιες φορές δυσάρεστοι. Αυτό μάλλον θετικό θα είναι για τον ίδιο και είναι κάτι που και ο ίδιος -ως ευθύς και έντιμος άνθρωπος- θα το εκτιμήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Απόσπασμα απο το άρθρο της κ. Ελένης Καπλάνη, από "Το πρώτο Θέμα"

    ΚΑΤΗΓΟΡΩ!
    Κατηγορώ την κυβέρνηση για πλήρη ανικανότητα στα οικονομικά,διότι έπειτα από πέντα συναπτά έτη κατάφερε να μεγαλώσει το έλλειμα, παρότι μας έφτασε στα όρια της πείνας, και πολλοί το ξεπέρσαν.
    Αφού μας έβαλε σε επιτήρηση τεχνηέντως-καθαρά για πολιτικούς λόγους όπως αποδείχτηκε-,μας έβγαλε πάλι με τερτίπια, μόνον και μόνο για να πάει σε εκλογές.
    Μας φλόμωσε στα ψέμματα και κάθε χρόνο καταθέτει ανεφάρμοστους προϋπολογισμούς.
    Ενώ παρέλαβε τη χώρα με κύρος στους διεθνείς οίκους και τη δυνατότητα να δανειζεται με το ίδιο επιτόκιο με τη Γερμανία, μας κατάντησε να δανειζόμαστε με 170 μονάδες διαφορά.
    Κατηγορώ την κυβέρνηση διότι τα εισοδήματα των αγροτών κάθε χρόνο συρρικνώνονται, παρά τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα που τους έλεγε προεκλογικώς.
    Μήπως κάνω λάθος η μήπως δε θυμάμαι καλά τον Καραμανλή να τους λέει ότι θα αναλάβει να πηγαίνει αυτοπροσώπως στις Βρυξέλες?
    Κατηγορώ αυτή την κυβέρνηση για τη μείωση των εισοδημάτων όλων των εργαζομένων και για την αύξηση των κερδών των μεγάλων επιχειρήσεων.
    Κατηγορώ αυτή την κυβέρνηση, διότι η καθημερινή της ατζέντα έχει οπωσδήποτε ένα σκάνδαλο.
    Πέντα χρόνια τώρα σιχαθήκαμε να ακούμε για σκάνδαλα.
    Κατηγορώ την κυβέρνηση για ηθική πτώση όλων ανεξαιρέτως των θεσμών και των σχέσεων, π.χ. των κουμπάρων, των φίλων, των συζύγων, των κουνιάδων και των λοιπών συγγενών.
    Τους κατηγορώ γιατί λυπάμαι εκείνους τους καϋμένους που πίστεψαν ότι οι δεξιοί, ακόμα δεν ξέρω το γιατί και δεν μπορώ να το βρώ όσο και να το αναλύω, θα κάνουν λαϊκή πολιτική και τώρα ψάχνουν μαχαίρι να κόψουν τα χέρια τους από τον ώμο,, αλλά θα μου πείτε: Αυτοί δεν ήξεραν το ρητό των αρχαίων ημών προγόνων, "το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού", αλλά τους ξαναψήφισαν?
    Τους κατηγορώ για υπονόμευση των εργασιακών δικαιωμάτων.
    Το μεγαλύτερο όμως κατηγορώ μου,αυτό που για μένα θεωρείται εθνική προδοσία, είναι για τα θλιμμένα μάτια των νέων...

    Εγώ θα συμφωνήσω απολύτως, και στέλνω τα συγχαρητήριά μου στη συγγραφέα και συντάκτρια κ. Καπλάνη.
    Χωρίς άλλα σχόλια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλησπέρα αγαπητή μου mks!Χαίρομαι που η Ελλάδα έχει αρκετές ασυμβίβαστες φωνές,μεταξύ άλλων και του Μητροπολίτη Καλαβρύτων,έτσι είναι και έτσι θα είναι.Κάποτε κάποιος πρέπει να θυμίσει ότι μικροί μεγάλοι έχουμε και δικαιώματα,και υποχρεώσεις.Και ο Σεβασμιώτατος θύμισε ότι στην εποχή τη δική του που ήταν εποχή που όλοι αγωνίζονταν για το ψωμί τους και επομένως συναισθάνονταν το βάρος των υποχρεώσεων που είχαν απέναντι του σπιτιού τους,του σχολείου τους και της κοινωνίας.Σήμερα τά έχουν όλα από πολυ μικρά.Αποτέλεσμα είναι ότι έχουν και υπέρμετρες απαιτήσεις.Ουδείς τα δίδαξε το μέτρο,και φυσικά η κοινωνία δρέπει τους καρπούς που έσπειρε...Αυτά μας θυμίζει ο Αμβρόσιος ο οποίος πολύ καλά κάνει και τα λέει.Ποιός θα τα πεί,οι πολιτικοί που το μόνο που τους νοιάζει είναι η επανεκλογή τους ακόμα και αν όλα γίνουν στάχτη και μπούρμπερη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Πρός όλους που υβρίζουν με το χειρότερο (ή για σας το «καλύτερο») τρόπο:

    1. Αφού είναι γνωστό ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων ΔΕΝ έστειλε το άρθρο και ότι ούτε γνώρισε γιά την αποστολή του, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΤΟΥ BLOG ΤΟΥΤΟΥ ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Ο ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ;;;;;;; Στους συντάκτες να απευθύνεστε, να πείτε ότι δεν θέλετε κανένα πνευματικό λόγο αφου από μόνοι σας ξέρετε τα πράγματα πολύ καλύτερα.

    2. Εφ’όσον θεωρείτε τον εαυτό σας ήδη πλήρη πνευματικά καλλιεργημένο και μορφωμένο, με τις ύβρεις κ.λπ., γιατί δέν στέλνετε ένα άρθρό στή γλώσσα σας στο blog τούτο για νά το διαβάζει όλος ο κόσμος; ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΣΑΣ ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΣΧOΛΙΑ;;;;; ΚΡΙΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;;;;;

    3. Κλείνω με μια συμβουλή (αν και θεωρείτε ότι δεν χρειάζεστε συμβουλές από κανένα). Το Ευαγγέλιο λέει: «Ό μισείς ετέρω μή ποιήσεις», που σημαίνει: αυτό που δέν θέλεις να σου κάνουν οι άλλοι, μήν το κάνεις και εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. @ ανώνυμο 7.43
    Που το ξέρεις εσύ ότι δεν το έστειλε;
    Απο τη στιγμή που τα δημοσιεύει στο blog του, παίζει στο παιχνίδι των blogger και δέχεται την κριτική. Μόνο που δεν είναι δικό του το blog για να τα σβήνει.
    Άλλωστε όπου βλέπεις την Ντίνα εκεί και ο Δέσποτας και το αντίθετο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Δεν ξέρω ποιός έστειλε το σημείωμα του Σεβασμιωτάτου εδώ,εκείνο όμως που είναι παραπάνω από βέβαιο είναι ότι άν απο κάτι έχουμε επείγουσα ανάγκη είναι ο πνευματικός λόγος και εκεί ο Σεβασμιώτατος έχει τον πρωτο λογο,όπως και οι υπόλοιποι Ιεράρχες!Εκείνο που έχω σίγουρα να πώ είναι ότι ο καθένας μας έχει απόλυτη ευθύνη για το τι κατάληξη θάχει κάποια στιγμή.Υποχρέωση όμως να σεβόμαστε τους Ιεράρχες έχουμε όλοι,όπως έχουμε υποχρέωση να σεβόμαστε και κάθε δημόσια αρχή!Αλλο εποικοδομητική κριτική και άλλο οι ύβρεις.Με αυτά άλλωστε δεν πείθεται κανένας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. @ Δε μπορώ άλλη Ντίνα είπε...

    Είδα το άρθρο αυτό στα σχόλια στο Blog του με ημερομηνία 12/12/2008 1.08 μμ. Είναι σχετικό παλιό.
    Επίσης είδα ένα σχόλιο στο Blog του (15/12/2008 11.45) και σ’αυτό το Blog την ίδια ημέρα ώρα 11.34 που λέει ότι άλλος το έστειλε.

    Κατά τα άλλα δεν μου φαίνεται καθόλου λογικό να το έστειλε ο ίδιος για δύο λόγους:

    1) Δέν είναι το πνεύμα ενός επισκόπου να προβάλει ντέ και καλά την άποψή του. Έχεις δεί ποτέ έναν επίσκοπον να απαιτεί τηλεοπτικό χρόνο γιά να προβαλλει την γνώμη του; Εγώ ποτέ. Τους βλέπουμε μόνο να απαντούν στα ερωτήματα.
    2) Θα εξέθετε το δικό του Blog κάνοντας χρήση άλλου Blog.

    Το να κάνεις κριτική δεν είναι κακό, οι ύβρεις είναι. Όταν κάποιος υβρίζει εσένα, εσύ νοιώθεις πρόθυμα να τον απαντήσεις;
    Nα έχουμε υπ’όψη μας τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε κριτική. Να την κάνεις πολιτισμένα και με σεβασμό, με ειλικρίνεια και όχι με ψευτοσεβασμό. Να πείς τον προβληματισμό σου. Άν αυτό δεν μπορείς, καλύτερα να σιωπήσεις μεχρι που να έχεις ωριμάσει αρκετά και να έχεις φτάσει στο επίπεδο αυτό. Οι μητροπολίται είναι πνευματικοί άνθρωποι και χρειάζονται πολύ λίγο για να καταλάβουν με τι πρόθεση κάποιος τους κάνει κριτική, άν είναι από ειλικρινή ανησυχία ή αν είναι από κακία.

    Τέλος, καλά κάνουμε μέ τήν εποικοδομητική κριτική μας, διότι μαθαίνουμε ότι πολλά ψέματα λέγονται από τα ΜΜΕ (βλ. Καμπουράκη). Όταν λοιπόν θέτουμε τον προβληματισμό μας, λαμβάνουμε απαντήσεις και μπορούμε μετά να σχηματίζουμε μια καλύτερη εικόνα για την αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση