Χρ. Ζώης (με νόημα): "Μόνο ο Καραμανλής μπορεί να συγκεντρώσει τους 180. Και περισσότερους..."

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Ο (γνωστός) Ανωμερίτης έκανε διαγωνισμό 200 εκατ. ευρώ στον ΟΛΠ μόνο με ...μία εταιρεία!

«Με απείλησε ότι θα μου κόψει το πόδι με πριόνι!» Πού είχε πάει το προηγούμενο βράδυ ο Νικολόπουλος

 

12 Δεκεμβρίου 2008

Τι ακριβώς θέλετε;

.

Μισό λεπτό γιατί θα τρελαθώ…….Μπορεί κάποιος νέος η νέα εδώ μέσα να μου εξηγήσει γιατί φωνάζετε και τι ακριβώς θέλετε; Ποιο είναι το αίτημα σας ή τα αιτήματα σας; Γενικόλογα της μορφής «θέλουμε ένα καλύτερο μέλλον», «θέλουμε να κάνουμε τα όνειρα μας πραγματικότητα», κλπ δεν τα καταλαβαίνω. Το μέλλον σας εξαρτάται από εσάς, δεν θα σας το δώσει κανείς. Για να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας χρειάζεται σκληρή δουλειά, μυαλό και λογική. Καμιά κυβέρνηση δεν πρόκειται να σας φέρει το φαγητό στο πιάτο έτοιμο και μαγειρεμένο. Αν η ζωή σας είναι «άδεια» φταίτε εσείς και κανείς άλλος. Υπάρχουν τόσα και τόσα πράγματα να κάνετε και να ασχοληθείτε από το να κάθεστε με τις ώρες στις καφετέριες η στο Internet, chat, κλπ. για να «γεμίσετε» τη ζωή σας. Και στο κάτω κάτω της γραφής δεν σας ανάγκασε κανείς να σπουδάσετε (όσοι σπουδάζουν) και μετά να είστε άνεργοι πτυχιούχοι. Εκτός αν σας ανάγκασαν οι γονείς σας γιατί δεν μπορούσαν να βλέπουν τα παιδιά τους εργάτες, ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, κλπ. Αν φταίνε οι γονείς σας, χωρισμένοι ή όχι, αρρωστημένοι «καταναλωτές», χρεωμένοι με δάνεια, νεοέλληνες φιλόσοφοι του καναπέ, τότε χτυπάτε λάθος πόρτα. Απλώς μην επαναλαμβάνετε τα λάθη τους.

Αν δεν σας αρέσει η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, αλλάξτε την με την ψήφο σας. Το «σύστημα» δεν πρόκειται να αλλάξει μόνο του. Αν πάλι βλέπεται μπροστά σας ένα τοίχο και σας έχει πιάσει η απαισιοδοξία ότι τίποτα δεν πρόκειται να αλλάζει τότε έχετε ήδη γεράσει. Όλα αλλάζουν. Όχι όμως με βανδαλισμούς, μολότοφ, πυρκαγιές, καταλήψεις, και διαμαρτυρίες. Τα κλειστά σχολεία βλάπτουν πάνω απ’ όλα εσάς. Αν πάλι το σχολείο δεν σας γεμίζει γιατί οι καθηγητές είναι άσχετοι και δεν σας καταλαβαίνουν τότε θέλω να ξέρω γιατί αντιστέκεστε σε κάθε προσπάθεια αλλαγής αυτής της κατάστασης. Το «σύστημα» το αλλάζεις μόνο από μέσα. Αρκεί να μη μετατραπείτε και εσείς αργότερα σε καλοθρεμμένους δημόσιους υπαλλήλους, βουλευτές η συνδικαλιστές, μιζαδόρους, κλπ. Πάνω απ’ όλα να σεβαστείτε τον ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ.

Αλλιώς θα έχετε να αντιμετωπίσετε τον θυμό των παιδιών σας. (Και για να προλάβω μερικούς θερμόαιμους ούτε φασίστας είμαι, ούτε καλοθρεμμένος μόνιμος υπάλληλος δημοσίου, μια χαρά ξύπνιος είμαι και δεν κοιμάμαι τον ύπνο του δικαίου (ξύπνα ρεεεεε δεν βλέπεις τι γίνεται?), ούτε έκλεψα, ούτε μίζες πήρα, ούτε πάτησα πάνω σε «πτώματα» για να ανέβω στη ζωή, δεν ντρέπομαι να δω το εαυτό μου στον καθρέπτη το πρωί και γενικά ότι απέκτησα μέχρι τώρα το δούλεψα και το διακαιόμουν).

Ένα πατέρας μια 18χρονης και ενός 16χρονου -Ένας πρώην φοιτητής της περιόδου 1970-1975 που η λέξη φοιτητικό κίνημα σήμαινε κάτι.

-------------------------

Δημοσίευση σχολίου