GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εβαλε υποθήκη τη Μονή Βατοπεδίου...

...για να παίζει στο Χρηματιστήριο!!! . Από τον Κώστα Φεραίο . Δεν έχουμε μάθει ακόμη όλες τις πτυχές της υπόθεσης Βατοπεδίου. Αν και χρονι...

...για να παίζει στο Χρηματιστήριο!!!
.
Από τον Κώστα Φεραίο
.
Δεν έχουμε μάθει ακόμη όλες τις πτυχές της υπόθεσης Βατοπεδίου. Αν και χρονιάρες μέρες, φαίνεται ότι οι "αμαρτίες" δεν έχουν τελειωμό. Επίμονες πληροφορίες αναφέρουν ότι για να μπορέσει να αγοράσει μετοχές αξίας εκατομμυρίων ευρώ, με χρήματα από συγκεκριμένη Τράπεζα, ο Εφραίμ και οι συνεργάτες του είχαν βάλει υποθήκη περιουσιακά στοιχεία της ίδιας της Μονής Βατοπεδίου. Δηλαδή, υποθήκευσαν το Μοναστήρι για να παίζουν στο Χρηματιστήριο. Είναι απίστευτο για να είναι αληθινό. Γι' αυτό και ρωτώ: Ισχύει;
------------------------

17 σχόλια

  1. http://universalreporters.blogspot.com/2008/12/blog-post_466.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καποια παρανοηση εγινε,τα μοναστηρια δεν μπορουν να υποθηκευτουν το απαγορευει ο Νομος και ο καταστατικος χαρτης του Αγιου Ορους ,μπορει ομως να βαλει ως ενεχυρο τα μισθωματα απο διαφορα ακινητα ,για την ληψη δανειου.''Ο σεμνοταπεινιτης''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μέτρα - σοκ έρχονται το ?δίσεκτο 2009.

    Η δημοσιονομική εκτροπή και οι υπέρογκες δανειακές ανάγκες του Δημοσίου οι οποίες είναι πιθανό να μη καταστεί δυνατό να εξυπηρετηθούν καθώς οι ξένοι επενδυτές γυρνούν την πλάτη στα ελληνικά ομόλογα οδηγώντας στα ύψη τα επιτόκια φέρνουν προ των πυλών αυστηρή κοινοτική επιτήρηση με όρους ΔΝΤ.

    Πάγωμα προσλήψεων, σφιχτή εισοδηματική πολιτική με οριακές αυξήσεις μισθών , ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων , ανατροπές στο ασφαλιστικό με εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών ? γυναικών στο Δημόσιο και κατάργηση φοροαπαλλαγών είναι μέρος μόνο των μέτρων που αναμένεται να υποδείξει η Κομισιόν.

    Οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες μιλούν για βέβαιη επιτήρηση κάτι που έχουν αρχίσει να αποδέχονται και εντός της κυβέρνησης καθώς από την μία έχουμε την υπέρβαση του 3% και για το έλλειμμα του τρέχοντος έτους μετά το 3,5% του 2007 και από την άλλη το ισχυρό ενδεχόμενο η Ελλάδα να καταφύγει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα προκειμένου να αγοράσει ελληνικά ομόλογα και να χρηματοδοτήσει έτσι το δημόσιο χρέος.

    Και στις δύο αυτές περιπτώσεις η Κομισιόν θα προτείνει δέσμη μέτρων και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης τους.

    Θα πρέπει να αναφερθεί ότι αυτές της ημέρες η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με την Κομισιόν με στόχο να υπάρξει πολιτική συμφωνία και η απόφαση για υπαγωγή σε καθεστώς επιτήρησης να ληφθεί μετά τις Ευρωεκλογές.

    Κατά τις ίδιες πληροφορίες η επιτήρηση θα είναι πιο αυστηρή από την αντίστοιχη του 2005 και θα έχει «άρωμα» ΔΝΤ μιας και συνεκτιμάται η πολύ κακή εικόνα των δημόσιων οικονομικών.

    Γι΄ αυτό και πιστεύεται ότι θα γίνουν και συστάσεις για ακόμη πιο σκληρά μέτρα όπως έκτακτη εισφορά ή αύξηση συντελεστών ΦΠΑ αλλά και πάγωμα μισθών που λόγω του αυξημένου πολιτικού κόστους θα κρατηθούν ως εφεδρείες.

    Η αύξηση του ΦΠΑ (στην οποία η παρούσα κυβέρνηση κατέφυγε το 2005 κατά την διάρκεια της πρώτης επιτήρησης) θεωρείται ότι θα «στραγγαλίσει» την ήδη παγωμένη κατανάλωση και θα επιβαρύνει υπέρμετρα μεσαία και χαμηλά στρώματα.

    Άλλωστε ποτέ τα τελευταία τέσσερα χρόνια το υπουργείο Οικονομίας δεν κατάφερε να εισπράξει τα έσοδα από ΦΠΑ που είχε προϋπολογίσει.

    Αλλά και τα υπόλοιπα μέτρα που θα υποχρεωθεί να λάβει η κυβέρνηση εξαιτίας των άστοχων χειρισμών της οι οποίοι έφεραν την οικονομία ένα βήμα πριν την ?.πτώχευση θα προκαλέσουν ισχυρές πολιτικές αναταράξεις και κοινωνικές αντιδράσεις.

    Στην παρούσα φάση που η κυβέρνηση εμφανίζεται ανίσχυρη και η δημοτικότητα της έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων ετών όπως μαρτυρούν και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δεν αποκλείεται η λήψη έκτακτων μέτρων να πυροδοτήσει πολιτικές εξελίξεις ακόμη και εκλογές.

    Πιο αναλυτικά οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες συγκλίνουν ότι θα γίνουν συστάσεις για τα ακόλουθα μέτρα:

    -«Πάγωμα» προσλήψεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση παρά τις εξαγγελίες περί «νοικοκυρέματος» του δημοσίου έχει προβεί σε αθρόες προσλήψεις οι οποίες υπολογίζεται πως από το 2004 μέχρι και σήμερα έχουν ξεπεράσει τις 100.000 επιβαρύνοντας υπέρμετρα τις κρατικές δαπάνες.

    -Εξαιρετικά σφιχτή εισοδηματική πολιτική με αυξήσεις κάτω και από τον προβλεπόμενο πληθωρισμό γεγονός που θα οδηγήσει σε σημαντική μείωση των πραγματικών εισοδημάτων.

    -Ελαστικοποίηση εργασιακών σχέσεων με έμφαση στην ημιαπασχόληση. Μάλιστα εκτιμάται ότι η πρόσφατη πρόταση του προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλου για εργασία τριών ή τεσσάρων ημερών την εβδομάδα με παράλληλη μείωση των αποδοχών δεν έγινε τυχαία αλλά προκειμένου να σταθμιστούν οι αντιδράσεις.

    -Ανατροπές στο ασφαλιστικό σύστημα με πρώτο θύμα τις γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους καθώς η προωθούμενη εξίσωση των ορίων συνταξιοδότησης με τους άνδρες θα τις υποχρεώσει σε 5 με 15 χρόνια επιπλέον δουλειάς.. Η εξίσωση των ορίων αποτελεί πάγιο αίτημα της Κομισιόν και το θέμα συζητήθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις αρχές του μήνα. Η απόφαση αναμένεται τον Ιούνιο και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα είναι καταδικαστική για την χώρα μας.

    -Κατάργηση όλων των φοροαπαλλαγών που μειώνουν τα έσοδα του προϋπολογισμού.

    --Αυστηρή εκτέλεση του προϋπολογισμού ως προς το σκέλος των εσόδων με φορολογικό «σαφάρι» προκειμένου να εισπραχθούν τα επιπλέον 7,1 δις ευρώ σύμφωνα με τον στόχο που έχει τεθεί.

    -Άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων για την ενίσχυση του ανταγωνισμού στην αγορά. Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει κατ΄ επανάληψη το άνοιγμα σειράς επαγγελμάτων αλλά δεν προχωρά λόγω του αυξημένου πολιτικού κόστους.

    -«Πάγωμα» εξοπλιστικών προγραμμάτων και γενικότερα των δαπανών του υπουργείου Άμυνας. Κρίνεται ότι σε περίοδο κρίσης το κονδύλι των 2,2 δις ευρώ για εξοπλισμούς εντός του 2009 είναι υπερβολικά υψηλό.

    -Εκτεταμένες αποκρατικοποιήσεις και ιδιωτικοποιήσεις σε μια κατεύθυνση να «ανοίξουν» αγορές και να μικρύνει ο δημόσιος τομέας.

    Τέλος σε περίπτωση που τα μέτρα αυτά δεν φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα υπάρχουν και «εφεδρείες» όπως αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ κατά δύο με τρεις μονάδες ή έκτακτη εφάπαξ εισφορά συνδυασμένα με μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς.

    Οι παρεμβάσεις αυτές όπως είναι φυσικό αναμένεται να προκαλέσουν την «επανάσταση» των συνδικάτων.

    ΑΡΧΙΔΙΑ ΔΕΞΙΟΙ ΜΑΣ ΓΑΜΙΣΑΤΕ
    ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΑ ΜΟΥΝΙ
    ΜΟΝΟ Ο ΦΥΣΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΑΣ ΕΞΙΛΕΩΝΕΙ
    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά κυκλοφορούν πολλά χαλασμένα χάπια στην πιάτσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΓΩ ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ.
    ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ, Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ
    ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΔΙΩΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ?
    Ο ΕΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΣΥΛΗΦΘΕΙ ΑΜΕΣΑ?
    ΕΤΣΙ ΑΝΩΔΥΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΠΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΤΗΣ ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ ΤΟΥ

    ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΥ

    ΜΕΤΕΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ

    283 ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΜΕΣΑ

    ΣΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΦΙΛΕΤΑ!!

    ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΡΕΜΟΥΛΑ

    ΟΙ ΟΠΑΔΟI ΝΟΥ ΔΟΥΛΗΔΕΣ

    GET UP!!!!!!!!

    Diaporon-bl.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Βουλή ενέκρινε, πριν την ομιλία του Κάστρο, την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης από το κράτος κατά πέντε χρόνια, στα 65 έτη για τους άνδρες και τα 60 για τις γυναίκες. Κυβερνητικά στελέχη ανέφεραν ότι η επιβολή του μέτρου ήταν απαραίτητη λόγω της γήρανσης του πληθυσμού, της μείωσης της γεννητικότητας καθώς και του αριθμού των μεταναστών που εισέρχονται στη χώρα.

    Ο Κάστρο κάλεσε τους επικεφαλής κυβερνητικών υπηρεσιών και των επιχειρήσεων να «απαιτούν» περισσότερα από τους εργαζομένους τους, που απολαύουν δωρεάν παιδείας και υγείας και έχουν πρόσβαση σε επιδοτούμενα τρόφιμα, αλλά αμείβονται κατά μέσον όρο με μόλις 20 δολάρια τον μήνα. Εξέφρασε δυσαρέσκεια για το σύστημα των επιδοτήσεων, το οποίο χαρακτήρισε τροχοπέδη για την «παραγωγικότητα» στην Κούβα.

    Εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών ''δημοκρατικών'' δυνάμεων δεν ΄κάντε και καμια πορεία για τον καταπιεζόμενο λαό της Κουβας???

    Κοπρητες,αχρηστοι φτου σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΘΕΣ
    ………………………………………………………………….

    Παιδιά ο Γιώργος λέει δεν παζαρεύω!

    Σιγά βρε γιγαντιαίε πολιτικέ, θα σκίσεις το καλτσόν!

    Δηλαδή, με ποιόν δεν διαπραγματεύεσαι;

    Με το Μπόμπολα ή με το Λαμπράκη;

    Με τον Κοντομηνά ή με τον Αλαφούζο;

    Με τον Κυριακού ή με τον Κουρή;

    ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ

    Φού σου κάνανε πέρυσι ρε χαζούλικο, με τις δημοσκοπήσεις υπέρ του Τσίπρα και έψαχνες γωνίες να κρυφτείς, ρε Αμερικανάκι.

    Έχει πλάκα το παιντί.

    (Χαζός – ξεχαζός, το θράσος όμως είναι πάντα εκεί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο George Papandreou-Chad, ο άνθρωπος που λέει ότι θα κτυπήσει τη διαφθορά, θέλει τώρα και τη βοήθεια των υπόλοιπων αριστερών δυνάμεων (προφανώς για άλλοθι):

    Ας θυμηθούμε λοιπόν την ομάδα που θα θα παρατάξει, γιατί όπως όλοι ξέρουμε, ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΧΝΑΕΙ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ (ακούς αγαθέ λαέ;):

    Μόνοι τους τα έλεγαν μέχρι πρόσφατα:

    1) Ο Ελληνας πολίτης αηδιάζει απο την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών. Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία απο τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου"
    ( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003 )

    2) "Χρειάζοταν να αποκαλύψει η Αυριανή οτι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι απο τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός οτι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )

    3) "Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

    4) "Κανείς απο εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς"
    (Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Συνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )

    5) "Θυμάμαι οτι ο πρωθυπουργός Κ.Σημιτης ενοχλείτο κέθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατι δεν υπάρχει, αλλα γιατι το αναφέραμε. Βλέπω οτι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Έιναι αργά, αλλα είναι επιτέλους κάτι..."
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )

    6) "Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας"
    ( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

    7) "Καθυστερεί η έκδοση μιας σύνταξης για ένα, δυο, τρία χρονια, μέχρι να λαδωσει ο συνταξιουχος. Η θέση στο ΙΚΑ πωλείται 5 εκατομμύρια. Για ενα κοινό νεκροταφείο, πληρώθηκαν μίζες 700 εκατομμυρίων δραχμών"
    ( Γ. Καψής 6η συνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ, 1999 )

    8)"Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ,αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν;
    Γιατί, ενω τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζι με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;"
    (Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )

    9) "Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο..."
    ( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )


    10) "Πολλά απο τα στελέχη μας, εχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία"
    ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )

    Και αφου τελείωσαν οι 10 "εντολές"... και το κερασάκι...

    "Εμείς, ΔΕΝ κλεψαμε !!!"
    ( Hazo-giorgo Papandreou-Chad 16-5-2007 )

    **************

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

    **************
    Για να μην ξεχνιόμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. μην παιρνετε βαρβιτουρικα με αλκοολ.σε λιγο θα μας πειτε οτι σε συνεργασια με τον Ρουσοπουλο θα εβαζε σε υποθηκη την Αθηνα.
    ε πλεον δεν ντρεπεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Οι καταληψίες καταπατούν το άσυλο."

    Άρθρο
    του κ. Κωνσταντίνου Ι. Μουτζούρη,
    Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

    "Η θλιβερή και καταδικαστέα είσοδος και παραμονή κατά τις τελευταίες ημέρες σε πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις του κέντρου της Αθήνας και άλλων πόλεων εξωπανεπιστημιακών ατόμων, χωρίς καμία έστω και υποτυπώδη κάλυψη από πανεπιστημιακές συλλογικοτήτες, συνιστά ουσιαστικώς και ηθικώς καταπάτηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το οποίο έχει θεσπιστεί για να προστατεύει την ελεύθερη και απρόσκοπτη παραγωγή και διάχυση της επιστημονικής γνώσεως και των ιδεών.
    Ειρήσθω εν παρόδω ότι όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα μας έχουν διατηρήσει την έννοια του ασύλου, χωρίς σκέψη για αλλοίωσή του. Η ουσιαστική μεταβολή, η οποία έγινε προ δύο ετών, αφορούσε το όργανο που αποφασίζει την άρση του ασύλου και όχι την ύπαρξή του. Το γεγονός ότι κανένα πρυτανικό συμβούλιο δεν θεώρησε κατά τα πρόσφατα θλιβερά συμβάντα ότι θα έπρεπε να κληθεί η δημόσια δύναμη για την προστασία του ασύλου από την καταπάτησή του δεν είναι τυχαίο, ούτε κατ΄ ουδέναν τρόπο δείγμα αβουλίας. Αντιθέτως είναι στοιχείο υπευθυνότητας, κατόπιν ωρίμου και ψύχραιμης αναλύσεως της κρατούσας καταστάσεως με πραγματικά στοιχεία πεδίου και εκτιμήσεως των σχεδόν βεβαίων επιπτώσεων με καταστροφές κτιρίων, βιβλιοθηκών, εργαστηρίων και λοιπών υποδομών που θα προέκυπταν, την επιδείνωση της κοινωνικής αναστατώσεως, καθώς και τη μεγάλη πιθανότητα ανθρωπίνων τραυματισμών ή ακόμη χειροτέρων καταστάσεων.
    Επιπλέον και ειδικώς στο ΕΜΠ δεν υπήρχαν ζημιές από τους καταπατητές του ασύλου του, πλην της αφαιρέσεως οικοδομικών υλικών για εκσφενδόνιση. Αλλωστε, είναι σχεδόν βέβαιον ότι παρόμοια ανάλυση γίνεται και από τον πολιτικό κόσμο της χώρας, αλλά και από τις εισαγγελικές αρχές, οι οποίες εκ του νόμου δικαιούνται να διατάξουν παρέμβαση της δημοσίας δυνάμεως ερήμην των πρυτανικών συμβουλίων. Η σκέψη μας αυτή ενισχύεται και από το γεγονός ότι ουδεμία παρέμβαση διατάχθηκε εκτός των πανεπιστημίων σε χώρους χωρίς κάλυψη ασύλου, όπως π.χ. το κτίριο της ΓΣΕΕ.
    Ενα άλλο θέμα που αναδείχθηκε είναι ότι οι πανεπιστημιακές κοινότητες δεν απεδείχθησαν τούτη τη φορά ικανές να προστατεύσουν το άσυλο, όπως πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνεται. Η διαπίστωση αυτή είναι πολύ σοβαρή και οφείλουμε να εργαστούμε σοβαρά στην κατεύθυνση αυτή.
    Επείγει η οργάνωση από τις πανεπιστημιακές κοινότητες της προστασίας τους. Ομως επείγει και η εξεύρεση κοινής γλώσσας για το θέμα από τους πολιτικούς ταγούς μας."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τα μοναστηρια τα εκμεταλευονται οι καραμανληδες.οι οφσορ των μοναστηριων ανοικουν σ'αυτους.τα οποια χρηματα διαχειριζονται ειναι μονο η αμοιβη τους για το μεγαλο κολπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ακόμη δεν γεννήθηκε αρχίσανε οι σφαγές για χάρη Του! Δέκα τέσσερες χιλιάδες ψυχούλες σφαχτήκανε
    για να σωθεί Αυτός. Αλλά αγιάσανε, (τα γιορτάζουμε σήμερα βοηθειά μας), πριν καν ανοίξουν τα μάτια τους, έχουμε τα άγια 14.000 Νήπια, όπως λέμε οι Άγιοι σαράντα, οι άγιοι ψήλοι στ' άχυρα. Βέβαια αυτό δεν είναι τίποτα, ακολούθησαν εκατομμύρια πιστοί και άπιστοι μέχρι σήμερα και.. αύριο. Αν το αίμα δεν έπηζε τα ποτάμια και οι θάλασσες θάταν κόκκινα σήμερα. Και παπάδες απάνω του να ευλογάνε τα όπλα, "για κείνων την αγία σοφία και τούτων την αγία ορμή". Άγια η ορμή, και η παναγία μπροστά να τους οδηγεί. (Να φοράει κράνος τη φαντάζομαι και με το ένα βυζί έξω).
    Σήμερα οι Ισραηλίτες με τη βοήθεια του θεού τους (και δικού μας) σφάζουνε στη Γάζα, χθες οι άλλοι με τον
    Αλλάχ να κρεμάνε και εμείς με το Χριστό θα πετσοκόβουμε στο δρόμο για τη κόκκινη μηλιά...
    Ακόμα τούτη η άνοιξη...μέχρι να έρθει ο Μόσκοβος να μοιράσει δεκαπύρινους υπολογιστές στους δεκαπεντάρηδες. Ραγιάδες ραγιάδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 1:08 μμ

    Μην βιάζεσαι, το ΚΚΕ όπου νάναι θα στελεχώσει καμιά μπριγάδα για τη μάχη του ζαχαροκάλαμου... Σε αντάλλαγμα θα κάνουν μπάνιο στον Ατλαντικό ωκεανό, μαζί με τα σκυλόψαρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 8:30 μμ

    Γιατί δεν επεμβαίνει ο θεός των Ιουδαίων ή των Αράβων ή ο δικός σου να σώσει τα θύματα, τουλάχιστον τα γυναικόπαιδα? Ρε μήπως και δεν υπάρχει και ανάβεις εσύ τσάμπα κεράκια και κάνεις τάματα για να πλουτίζουν οι Εφραίμηδες? Για σκέψου κι αυτή την περίπτωση λίγο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έβαλε ό,τι έβαλε ο Εφραίμ. Καλά έκανε για την πάρτη του. Η Δικαιοσύνη τι έβαλε; Έβαλε κανα χεράκι για τον βάλει μέσα; Δε γνωρίζω. Φοβάμαι όμως πως φοράει μόνο το τυφλόπανο, χωρίς να κρατά ούτε ρομφαία και ζυγαριά. Ή κάνω λάθος. Αν κάποιος εδώ μέσα έχει ακούσει τίποτα ας με πληροφορήσει. Γιατί ούτε για τους υπαλλήλους που συμμετείχαν στο σκάνδαλο ακούω τίποτα. Τι έγινε; παραγράφηκαν τα αδικήματα γι αυτούς πριν τις εκλογές που θα κάνει ο ακατάλληλος;


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σεβαστέ ηγ.Π.Εφραίμ. Ακούσαμε πριν λίγο στις ειδήσεις να εκλιπαρείτε υπογραφές συμπαράστασης προς την μονή σας. Λόγω οτι κ εμείς ανίκουμε στο σωμα της εκκλησίας και πονάμε για όσα συνέβηκαν και ακούστηκαν για την συγκεκριμένη μονή και ιδιαίτερα για το προσωπό σας. Και για να μην αμαυρωθεί όλη η εικόνα του Αγίου ¨Ορους και ιδιαιτέρως των αγίων γερονταδων ασκητων, που λιώνουν στην προσευχή και ασκηση νυχθημερον εκλιπαρωντας τον θεο της υπερ του κοσμου σωτηριας,λογω του πλεονασμου της αμαρτιας! Θα σας ζητουσαμε ταπεινα να εκλιπαρεισετε, το ελεος της υπεραγιας θεοτοκου κ ιδιαιτερως της θαυματουργου παραμυθιας, που εχετε στην μονη σας.Καθως κ το ετος 1320 η κυρια θεοτοκος απο την αγαπη κ ευσπλαχνια της, αψηφοντας την οργη του Υιου της απο την συμπεριφορα των μοναχων της μονης. Εκλεισε με το αγιο χερι της το παναγιο στομα του, Αναφωνοντας 3 φορες στους μοναχους να μην ανοιξουν σημερα τις πυλες της μονης για να μην σφαχθουν απο τους πειρατες. Προτρεποντας τους με το θαυμα της αυτο σε μετανοια. Και λογω της ερχομενης κυριακης,που εισερχομεθα στην Αγια περιοδο του Τριωδιου, με την ευαγγελ.περικοπη του Τελωνη κ Φαρισαιου, ασ εκλιπαρεισετε με συντριβη καρδιας το ελεος της. Ζητωντας συγχωρεση και απο το σωμα τοων πιστων της εκκλησιας κ οσων ψυχων σκανδαλησατε. Αλλιως οι υπογραφες δεν εχουν καμμια αξια, παρα μονο η μετανοια σας, και οι μεσητειες της προς τον Υιον της, για το ελεος Του. Που ευχομαστε ολοψυχα να σας καταδιωκει πασας τας ημερας της ζωης σας! Με σεβασμο,
    Οικογενεια Μιχαηλ Και Μαριας Ζουμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση