GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

77 ΑΦΜ έχει η Μονή Βατοπεδίου!...

. ...αποκάλυψε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκης στη Βουλή . ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, φαίνεται ότι αφού η Κυβέ...

.
...αποκάλυψε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχ. Καρχιμάκης στη Βουλή
.
ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, φαίνεται ότι αφού η Κυβέρνηση και οι Βουλευτές της δεν έχουν θετικά να χειροκροτήσουν, φθάνουν στο σημείο να χειροκροτούν για τα λάθη τους. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση έχει φθάσει στο σημείο να επιβάλει την παραδοξότητα στη συνείδηση του ελληνικού λαού σαν λογική. Εκεί φθάσαμε!
Όταν, λοιπόν, η ίδια η κυβέρνηση της χώρας εισφέρει προκλητικά στην κοινωνία την αδικία και την ατιμωρησία, όταν η ίδια η κυβέρνηση συστηματικά απαξιώνει την πολιτική συνδέοντας την επιβίωσή της με πελατειακές συναλλαγές και τακτικές κοινωνικού διχασμού στο ασύδοτο κράτος που έχει δημιουργήσει, όταν η ίδια η κυβέρνηση επανιδρύει ένα αντικοινωνικό κράτος, όπου οι πολίτες χρηματοδοτούν με δυσβάσταχτο δανεισμό και συνεχή μείωση του επιπέδου ζωής τους τα μεγάλα συμφέροντα, τους κερδοσκόπους και τους κολλητούς μιας μικρής μειοψηφίας από φιλοκυβερνητικές παρέες εντός και εκτός συνόρων, όταν η δημόσια παιδεία και η υγεία υπονομεύεται από την ίδια την Κυβέρνηση με συνεχή υποχρηματοδότηση, αλλά κάθε βράδυ στην τηλεόραση οι άνθρωποι ακούν για τα εκατομμύρια ευρώ των κουμπάρων, των ομολόγων, των υπουργικών offshore, των βατοπεδινών offshore, των υπέρογκων αποδοχών, των τεμπέληδων golden boys, χρήματα που πληρώνουν οι πολίτες από την τσέπη τους και μετά όταν βλέπουν τη διαφήμιση του κ. Αλογοσκούφη για την καλλιέργεια φορολογικής συνείδησης, οι Έλληνες πολίτες ζητούν απαντήσεις!
Για πείτε λοιπόν στους Έλληνες πολίτες πόσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών κάνατε τα τελευταία πέντε χρόνια από τους φόρους τους. Για πείτε στους Έλληνες πολίτες, ιδίως των πυρόπληκτων περιοχών, πόσο αποτελεσματική Πυροσβεστική και αποτελεσματική Αστυνομία έχετε φτιάξει από τους φόρους τους. Για πείτε στους Έλληνες πολίτες για τον Ο.Τ.Ε., που τον έκαναν κερδοφόρο οι ίδιοι οι πολίτες, αλλά εσείς τον ξεπουλήσατε σε τιμή ευκαιρίας και με κερδοσκοπία μεσαζόντων. Για πείτε για τα ομόλογα και τους συμμετέχοντες «φίλους» του κ. Αλογοσκούφη σ’ αυτά τα κόλπα. Για πείτε για τους υπέρογκους μισθούς εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ ετησίως των «χρυσών παιδιών» του Μαξίμου που διορίσατε σε διάφορα πόστα. Ξέρετε πόσο αμείβεται την ημέρα ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠΑΠ, «προστατευόμενος» του Μαξίμου; Δυο χιλιάδες ευρώ τη μέρα, σχεδόν τρεις φορές τα λεφτά που παίρνει το μήνα η γενιά των 700 ευρώ, η γενιά που έχει κι αυτή μεταπτυχιακά και διδακτορικά. Για πείτε στους Έλληνες πολίτες για την αύξηση 40% που δώσατε από την 1η Νοεμβρίου σε όλους τους διοικητές των Ταμείων, οι οποίοι πληρώνονται από το υστέρημα του Έλληνα εργαζόμενου, την ίδια στιγμή που οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις έχουν μηδενιστεί από την αύξηση του πληθωρισμού.
Μας είπε χθες ο κ. Αλογοσκούφης ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να συντηρούμε μια κοινωνία συντεχνιών και οργανωμένων συμφερόντων, ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να συντηρούμε μια κοινωνία στην οποία όλοι επιζητούν τη στήριξη του κράτους χωρίς να εκπληρώνουν αυτονόητες υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο. Ποιος μιλάει; Μιλάει για αυτονόητες φορολογικές υποχρεώσεις η Κυβέρνηση των Υπουργών με τις off shore της φοροαποφυγής; Μιλάει για κοινωνία συντεχνιών και οργανωμένων συμφερόντων ο «αρχιτέκτονας» της πιο άδικης και βίαιης συγκέντρωσης πλούτου σε χέρια λίγων; Πόσο υποκριτικό είναι να μιλάτε για συντεχνίες όταν χαρίσατε ασφαλιστικές υποχρεώσεις περίπου 2 δισεκατομμυρίων ευρώ σε δύο τράπεζες, με νόμο για τη δήθεν επίλυση του Ασφαλιστικού, το νόμο με τον οποίο περικόψατε τις προσδοκίες των εργαζομένων! Πόσο υποκριτικό είναι να μιλάτε όταν με νομοθετική ρύθμιση χαρίσατε 200.000.000 ευρώ στους φαρμακοβιομήχανους, όταν αποποινικοποιήσατε την έκδοση των πλαστών και εικονικών τιμολογίων, δίνοντας αμνηστία ακόμα και σε πρόσωπα που είχαν καταδικαστεί, όταν με παράνομη εγκύκλιο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών, και παρά την αντίθετη γνώμη της αρμόδιας Υπηρεσίας, χάρισε φόρους 20.000.000 ευρώ σε συγχώνευση συγκεκριμένων ασφαλιστικών εταιριών, μετά κατηγορήθηκε για μίζες και στη συνέχεια η Κυβέρνησή σας με νομοθετική ρύθμιση επέκτεινε τη χαριστική φοροαπαλλαγή σε όλες τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις για να νομιμοποιήσει αναδρομικά την παράνομη εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα για να μην πάει φυλακή! Πόσο υποκριτικό είναι να μιλάτε για συντεχνίες τη στιγμή που χάρη στις ρυθμίσεις και στην ανοχή της Κυβέρνησης Καραμανλή ο Έλληνας φορολογούμενος κλήθηκε να εγγυηθεί με το υστέρημά του τα χρέη «γαλάζιων» επιχειρηματιών, οι οποίοι μετέφεραν εικονικά τις έδρες τους στην περιφέρεια προκειμένου να εγγυηθεί το Ελληνικό Δημόσιο τα δάνειά τους στις τράπεζες και τα έσοδα τα οποία είχαν τα εισέρεαν και τα αποθήκευαν σε ιδιωτικούς λογαριασμούς! Εξακολουθείτε και θέλετε να μιλήσουμε για συντεχνίες; Πείτε μας λοιπόν για τις συντεχνίες του 1 δισ. ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο.
Πείτε μας για τη συντεχνία του Βατοπεδίου, των «παραπλανηθέντων» Υπουργών, των Υφυπουργών-μεσιτών, αλλά και για την συντεχνιακή προστασία που προσφέρατε στους εμπλεκόμενους σε αυτό το μεγάλο σκάνδαλο αρνούμενοι παρανόμως να κάνετε αυτονόητους οικονομικούς και φορολογικούς ελέγχους με τις Αρχές που εποπτεύει το Υπουργείο Οικονομικών. Να μας πει λοιπόν ο κ. Αλογοσκούφης, που εποπτεύει το ΣΔΟΕ: Ελέγχθηκε φορολογικά το Βατοπέδιο; Ελέγχθηκαν όλοι οι αριθμοί φορολογικού μητρώου της Μονής; Γιατί, κύριοι συνάδελφοι, το Βατοπέδιο δεν έχει τελικά ούτε ένα ούτε δύο ούτε τρία ΑΦΜ. Ας πει λοιπόν, αν τολμά, ο κ. Αλογοσκούφης στους συναδέλφους σας πόσα διαφορετικά βατοπεδινά ΑΦΜ υπάρχουν, άλλα σε φυσικά πρόσωπα και άλλα σε νομικά πρόσωπα. Ακούστε λοιπόν κάτι το οποίο διερευνήσαμε μετά το κλείσιμο των εργασιών της Επιτροπής γιατί εσείς δεν αφήνατε να τα ελέγξουμε. Εβδομήντα εφτά διαφορετικά βατοπεδινά ΑΦΜ εκ των οποίων κάποια είναι εξόχως ύποπτα, κάποια άλλα σχετίζονται με αγοραπωλησίες τεράστιου ύψους, μεγαλύτερου από τα ποσά που έχουν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας.
Ακούστε: Μαραθευτής ο βατοπεδινός. Μποζιάνος ο βατοπεδινός. Κουτσού ο βατοπεδινός. Στεφάν ο βατοπεδινός. Όλα αυτά τα ΑΦΜ τα κρύψατε. Δεν θέλατε να τα διερευνήσετε, γιατί κρύβονται πολλά πίσω απ’ αυτά.
Γιατί αρνείται λοιπόν εδώ και καιρό να κάνει έλεγχο ο κ. Αλογοσκούφης; Ξέρει μόνο να στήνει το Υπουργείο του διαγωνισμούς, να συναλλάσσεται με τη Μονή μέσω του Ομίλου Πάπιστα για τη μίσθωση ακινήτων με σκοπό τη μετεγκατάσταση σε αυτά Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών του Ομίλου που κατά 30% ανήκει στη Μονή και σε όσους κρύβονται πίσω από τις εξωχώριες εταιρίες της, για τις οποίες ζητήσαμε να ανοίξουν οι λογαριασμοί στην Κύπρο και ο κύριος Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής δεν τα έστειλε.
Αυτό δεν είναι «ομπρέλα» προστασίας, συγκάλυψης, ανοχής και συμμετοχής σε φαινόμενα διαφθοράς, δεν είναι διαπιστευτήρια στη διαφθορά; Δεν θυμίζει συμπεριφορές συμμοριών; Η μεγαλύτερη συντεχνία, κύριοι, είναι η Κυβέρνησή σας μαζί με τα συμφέροντα τα οποία αδιαφανώς υπηρετεί λεηλατώντας την περιουσία των Ελλήνων φορολογουμένων! Και ο Προϋπολογισμός σας είναι μια αντανάκλαση της συντεχνιακής λογικής σας αλλά και της ανικανότητάς σας να υπηρετήσετε τον ελληνικό λαό!
----------------------------------------

25 σχόλια

  1. Μπράβο! Να τα εκατοστήσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το να εισαι ενας κοινος πολιτης και να λες αρλουμπες τελοσπαντων δικαιολογεισαι.Το να εισαι ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ και να λες οτι σου κατεβει αβασανιστα για να δημιουργησεις εντυπωσεις ειναι απατη.Ποιες Βατοπαιδινες offshore ρε καρχιμακη που ρωτησες τον αλλο τα ονοματα των παιδιων του για να ακουσεις οτι το λενε Εφραιμ .ε και;
    Δηλαδη πες οτι ο Εφραιμ ειναι ενοχος, με την ιδια λογικη θα σταματησουμε να χρησιμοποιουμε ή θα θεωρουμε υποπτους οσοι λεγονται Παπαδοπουλοι, Ιωαννιδης, Μεταξας.Ποιες βατοπαιδινες offshore, που αν ειχες στοιχειωδεις γνωσεις θα εβλεπες οτι offshore απο χωρα στην Ε.Ε σε αλλη χωρα της Ε.Ε ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ , MONO ΣΕ ΧΩΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ.Ετσι οι λεγομενες offshore στην Κυπρο ειναι κανονικες εταιρειες που ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙΙΙΙΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΗΣΤΕΙ ΕΚΤΑΚΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ.

    ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΕΧΕΙ ΔΥΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ. ΚΑΡΑΤΑΜΕΝΗ Η ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ.

    ΚΛΕΒΟΥΝ, ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ, ΡΗΜΑΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ, ΓΙΑ 20 ΧΡΟΝΙΑ..

    ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 2 ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΗΤΤΕΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑΝ ΓΙ'ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΚΑΝΕΙ (ΤΟ ΕΙΠΑΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ!-ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΑΥΤΟ), ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΞΑΝΑΖΗΤΑΝΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ!! ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!

    Η ΕΤΟΙΜΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΚΛΕΨΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΙΔΙΑ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ (ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΚΛΕΦΤΕΣ), ΑΛΛΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΣΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΞΕΝΗ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ! ΚΑΙ ΜΕΤΡΙΟ IQ (ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΕΩΣ ΑΠΟΔΕΚΤΟ).

    ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ, ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ ΚΤΛ.. ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΤΟ ΕΝΑ ΧΕΡΙ ΤΟ ΠΗΡΟΥΝΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΦΟΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΑΛΙΑΡΑ ΚΑΙ ΓΛΥΦΟΝΤΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΑΝΕ.


    ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:
    1)ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΡΗΣΗ ΣΕ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ??
    2)ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΑΣΣΥΛΗΠΤΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΕΙ?? (ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΟΙΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ Η "ΒΟΛΕΜΑ" ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ ΤΟΤΕ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΕΓΟΝΟΣ 1:
    Ο ΣΥΡΙΖΑ ειναι το κομμα των ανθρωπων που μεγαλωσαν με Νταντά, Γαλλικά και Πιάνο. Οι οποίοι έχουν τόσα λεφτά που δεν χρειάζεται να δουλεύουνε κι έτσι ασχολούνται με την πολιτική σαν χόμπυ, να γεμίσουν οι ώρες τους ρε παιδί μου.

    ΓΕΓΟΝΟΣ 2:
    Ο ΣΥΡΙΖΑ χρηματοδοτειται απο την Τουρκική Μυστική Υπηρεσία MIT και απο Σκοπιανους μεγαλοεπιχειρηματιες που βρίσκονται στην Αμερική.

    ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τον 22/12/08 12:35

    Γιατί σε έτσουξε,φιλαράκο; έχεις λόγο να αμφιβάλεις; Κάποιους τέτοιους να έχουμε να μας ξελασπώσουν, να μας βγάλουν από το βούρκο που μας έριξε ο Καραμάν-Αλής με την παρέα του! Κρίμα που γνωρίζεις γραφή και ανάγνωση!

    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρειαζεται κατεπειγοντως μια οργανωση που να εκτελει χωρις δευτερη κουβεντα ρεμαλια του τυπου καρχιμακης..

    Ουτε μα ουτε ξεμα..

    Μπαμ μπαμ και τελειωσαμε.

    Ας πουμε κατι αναλογο με την πασοκοσκυαλαιικη 17Ν ..

    It's imperative

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΚΑΧΡΙΜΑΚΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΟΡΟΠΕΔΙΟ ΠΟΥ ΒΙΑΣΕ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΑΦΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΧΟΥΝΤΟ-ΧΙΤΩ-ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

    ΜΠΡΑΒΟ ΜΙΧΑΛΗ !!!!

    ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ.

    ΣΕ ΒΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ Η ΦΑΡΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΕΚΑΨΕ, ΤΗ ΣΤΑΥΡΩΣΕ, ΤΗΝ ΚΡΕΜΑΣΕ, ΤΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΕ, ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΕ.

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΔ

    ΤΟ ΤΣΟΚΑΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΟΒΑ;;;;;;

    ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ όρμα τους ,βγάλτα όλα στη φόρα. Το σκάνδαλο είναι μεγάλο ,ο Ρουσόπουλος δεν είναι μόνος .Ο χοντρο Κωστάκης είναι πίσω από όλα.Μας τρελάναν στη λιτότητα και τρώνε δισεκατομύρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ .ΚΑΝΕΙΣ ΔΟΥΛΙΑ ΓΙΑ 100 ΑΤΟΜΑ. ΒΓΑΛΕ ΣΤΗ ΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΩΝ ΣΕΜΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΝ ΚΛΕΠΤΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο υπέρμετρος ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ βλάπτει…
    Οι επαγγελματίες διαμαρτυρόμενοι συνεχίζουν τον «αγώνα» τους πίσω από την ανωνυμία μιας κουκούλας.
    Οι επαγγελματίες των Εξαρχείων συνεχίζουν να μας καίνε.

    Οι επαγγελματίες πολιτικοί συνεχίζουν να ενδιαφέρονται μόνο
    για το πως θα κρατήσουν ή θα αρπάξουν το θρόνο της εξουσίας.

    Οι επαγγελματίες συνδικαλιστές συνεχίζουν να υποστηρίζουν
    τα δικά μας δήθεν δίκαια.

    Οι επαγγελματίες του αποπροσανατολισμού δημοσιογράφοι
    προσπαθούν με νύχια και με δόντια να συντηρούν τη
    πόλωση, να προβάλλουν και να επικροτούν οτιδήποτε
    ανθελληνικό κυκλοφορεί.

    Οι επαγγελματίες μετανάστες που πληρώνονται να μπαίνουν
    και να βγαίνουν ελεύθερα, συνεχίζουν να καίνε την Ελληνική
    σημαία παρέα με εθελοντές προδότες.

    Οι επαγγελματίες γιατροί συνεχίζουν να παίρνουν φακελάκι.

    Οι επαγγελματίες τραπεζίτες συνεχίζουν να μας κλέβουν.

    Οι επαγγελματίες έμποροι των super market συνεχίζουν να
    κερδοσκοπούν εις βάρος μας.

    Οι επαγγελματίες εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να επικροτούν
    τις καταλήψεις και τα κλειστά σχολεία.

    Οι επαγγελματίες δωσίλογοι και γραικύλοι συνεχίζουν να
    επιθυμούν ότι με αίμα απόχτησαν οι τιμημένοι πρόγονοι μας.

    Οι επαγγελματίες προοδευτικοί αρνούνται να μας αφήσουν
    να αγαπάμε τη πατρίδα μας.

    Οι επαγγελματίες, οι επαγγελματίες, οι επαγγελματίες…
    φτάνει επιτέλους όχι άλλο επαγγελματισμός σε αυτή τη χώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. «Λαϊκή εξέγερση... το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;»

    Για άλλη μια φορά χθες στη Βουλή ακούστηκαν από τους γνωστούς-αγνώστους τα γελοία περί λαϊκής εξέγερσης. Εκτός από τον γνωστό καραγκιόζη επαναστάτη του καναπέ Κοροβέση και τον κοντοπαντέλονο CEO του ΣΥΡΙΖΑ, τις ίδιες αρλούμπες μας είπαν και ΠΑΣΟΚοι.

    Διαβάστε ενδεικτικά:

    ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: «Αναφέρομαι στην εξέγερση της νέας γενιάς των επτακοσίων ευρώ, της γενιάς της απελπισμένης των νέων με τα κομμένα φτερά, οι νέοι οι οποίοι δεν βλέπουν καμία προοπτική.»

    ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ: «Ο περυσινός προϋπολογισμός απέδωσε αυτή την εξέγερση. Αυτή την εξέγερση τη φορτώσατε στον Σ.Υ.ΡΙΖ.Α... Οπότε, λοιπόν, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο το οποίο δεν μπορείτε να εξηγήσετε.»

    ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «Αυτή η έκρηξη, αυτή η εξέγερση της νέας γενιάς είναι άσχετη από τις πολιτικές κατευθύνσεις τις οποίες περιλαμβάνει και εμπεριέχει ο προϋπολογισμός; ... ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεχόμαστε σήμερα την πίεση όλου του συστήματος προκειμένου να άρουμε κι εμείς το στήριγμά μας απ’ αυτή την εξέγερση της νεολαίας... Η Κυβέρνηση έχει αποδειχθεί ανίκανη, παράλυτη, αντιφατική στην αντιμετώπιση της εξέγερσης των νέων»

    Σ΄όλους αυτούς δεν απάντησε κανένας άσχετος δεξιός, εξάλλου εμείς σύμφωνα με την αριστερή προπαγάνδα είμαστε ειδικοί στην καταστολή... Ποιος θα μπορούσε να είναι ποιο ειδικός στο να μας εξηγήσει τι είναι λαϊκή εξέγερση και ότι έγινε τις προηγούμενες μέρες μόνο λαϊκή εξέγερση δεν είναι; Μα η Αλέκα Παπαρήγα φυσικά και οι κομμουνιστές γενικότερα που έχουν μακρά εμπειρία σε λαϊκές εξεγέρσεις....

    ΠΑΠΑΡΗΓΑ:
    «Και με την ευκαιρία, λαϊκή δράση έχουμε, λαϊκή παρέμβαση έχουμε, αφύπνιση έχουμε, διάθεση του λαού να βγει στους δρόμους έχουμε. Αυτό ορισμένα κόμματα το αποκαλούν «λαϊκή εξέγερση». Οι κουκουλοφόροι, όμως, τώρα έχουν φτάσει στους δέκα χιλιάδες. Τους έχω μετρήσει. Εν πάση περιπτώσει, αυτή είναι η γελοιοποίηση και ο εκχυδαϊσμός της λαϊκής εξέγερσης και δεν έχει καμία σχέση με τη λαϊκή εξέγερση. Και να πάψουν –να το πω καθαρά- να μιλάνε –δεν μπορούμε να τους το απαγορέψουμε- για λαϊκή εξέγερση.

    Ποια είναι η λαϊκή εξέγερση; Η πραγματική λαϊκή εξέγερση θα έχει αφετηρία τους εργάτες, τους μισθωτούς και τη νεολαία. Η πραγματική λαϊκή εξέγερση δεν πρόκειται να σπάσει ένα τζάμι. Η πραγματική λαϊκή εξέγερση θα έχει αιτήματα και στόχους. Θα έχει πολιτικό σκοπό. Δεν θα είναι απλώς αγανάκτηση. Η πραγματική λαϊκή εξέγερση, ακριβώς επειδή θέλει να μετατρέψει σε λαϊκή περιουσία ό,τι έχει δημιουργήσει ο εργαζόμενος λαός σε αυτόν τον τόπο, δεν θέλει να την καταστρέψει. Γιατί να καταστρέψει επιχειρήσεις; Γιατί να σπάσει μηχανήματα; Γιατί να κάψει επιχειρήσεις; Γιατί να καταστρέψει Τράπεζες; Λαϊκή περιουσία θέλει να τα κάνει. Κοινωνικοποιημένη, συνεταιριστική, ανάλογα. Θα σεβαστεί τον κόπο του κόσμου, που απεικονίζεται σε εργοστάσια, σε επιχειρήσεις. Την καπιταλιστική ιδιοκτησία θα βάλει σαν στόχο, αν πάρει ένα τέτοιο χαρακτήρα η λαϊκή εξέγερση. Πρόκειται για γελοιοποίηση, για την πιο χυδαία μορφή εμφάνισης.

    Να πούμε και το εξής: Το αν είναι 10 χιλιάδες κουκουλοφόροι στελέχη πολιτικά, που ακούω στην τηλεόραση, τι σημαίνει; Εγώ σας λέω ότι έχουμε 50 χιλιάδες κουκουλοφόρους. Αυτό σημαίνει πως αυτό είναι λαϊκό κίνημα; Ο αριθμός είναι που κάνει το κίνημα; Όταν έχουμε γνωρίσει στην ιστορία πολύ πιο μαζικά λαϊκά, αντιδραστικά κινήματα. Λαϊκά, με την έννοια ότι έπαιρναν μέρος οι λαϊκές μάζες.

    Για πηγαίνετε στη Βενεζουέλα. Ποιοι κάνουν τις διαδηλώσεις εναντίον του Τσάβες; Και φοιτητές. Βεβαίως, δεν έχουν σχέση με το φοιτητικό κίνημα εδώ στην Ελλάδα. Διότι σήμερα στα πανεπιστήμια της Ελλάδας, σαν κατάκτηση λαϊκή, υπάρχουν και παιδιά από τα λαϊκά στρώματα και, βεβαίως, εξεγείρονται. Στα πανεπιστήμια της Βενεζουέλας δεν είναι τα παιδιά από τις φαβέλες (ΣΣ. Ρε παιδιά ξέρει κανένας τι είναι «φαβέλες»;). Είναι τα παιδιά μεσαίων, ανώτερων στρωμάτων και της αστικής τάξης. Και αυτό το φοιτητικό κίνημα δεν είναι με τη θέση του Τσάβες. Το λέω αυτό, γιατί ό,τι είναι εξέγερση, ό,τι είναι μαζικό δεν σημαίνει ότι είναι και προοδευτικό. Σε καμία περίπτωση. Παρ’ όλα αυτά η Κυβέρνηση δεν θα δικαιολογηθεί να προχωρήσει σε διεύρυνση του κράτους καταστολής και της βίας (ΣΣ. Δεν πρόκειται να τους κάνουμε το χατίρι Αλέκα μου. Μην τσιμπάς...). Υπάρχουν τρόποι το ίδιο το λαϊκό κίνημα, με την κοινωνική του κριτική και όχι με αστυνομικά μέσα και με μέσα βίας, να αντιμετωπίσει το ζήτημα.

    Άκουσα ένα Βουλευτή που διάβασε σε αυτήν την Αίθουσα ένα ποίημα του Ελύτη για τα παιδιά με τα πρησμένα πόδια που τα έλεγαν κάποτε αλήτες. Ε, ο Ελύτης δεν έγραψε το ποίημα για τους κουκουλοφόρους! Για άλλα παιδιά το έγραψε. Όχι και έτσι πια!
    (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος)

    Έχει χάσει την έννοια ο ηρωισμός, η αυτοθυσία, η αυταπάρνηση. Λέει πόσο ήρωας μπορεί να γίνει ο καθένας. Ε, όχι!

    Η δική μας θέση είναι καθαρή. Γίνονται θετικές διεργασίες σήμερα μέσα στο λαό. Δεν έχουν ολοκληρωθεί. Εμείς δεν πετάμε στα σύννεφα. Θέλουμε να συμβάλουμε στο να πείσουμε. Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς ούτε να επιβάλουμε.

    Λαϊκό, μαζικό κίνημα δεν μπορεί να έχει αποτελεσματικότητα. Τουλάχιστον, δεν έχει γραμμή καθαρή κατά των μονοπωλίων και κατά της εξουσίας των μονοπωλίων. Δεν αρκεί η αντιπαράθεση με την εκάστοτε Κυβέρνηση. Γιατί το θέμα δεν είναι να αλλάξει η Κυβέρνηση...

    Η λύση δεν θα έλθει σε ένα βράδυ ούτε μέσα από τις εκλογές. Μπορεί να γίνει ένα βήμα με τις εκλογές, αλλά αυτό το κίνημα πρέπει να έχει αύριο και μεθαύριο, πρέπει να έχει σχέδιο και προοπτική. Και αυτά τα περί λαϊκής νεανικής εξέγερσης, αυτά τα κακέκτυπα, ούτε η ιστορία τα έχει γνωρίσει, ούτε το σήμερα και καλύτερα, λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα υπέρ της νεολαίας.»

    Είπατε τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ κύριοι Μπόμπολα, Κοντομηνά, Λαμπράκη, Αλαφούζο και Κουρή.

    Δεν θέλουμε να μας λέτε τί να σκεπτόμαστε, μπορούμε και μόνοι μας.

    Έχουμε την ελευθερία της μπλογκόσφαιρας και έτσι σπάσαμε το φασισμό σας.

    Δεν θέλουμε ΤΟ MEGA σας, δεν θέλουμε τον ALPHA σας, δεν θέλουμε τον ΑNT-1 σας, δεν θέλουμε τον ΣKAI σας, δεν θέλουμε το Alter σας.

    Δεν θέλουμε το Έθνος σας, ούτε την Ελευθεροτυπία σας, δεν θέλουμε τα Νέα σας, δεν θέλουμε το Βήμα σας, δεν θέλουμε την Καθημερινή σας, δεν θέλουμε το Πρώτο Ψέμμα σας, ούτε την Αυριανή σας.

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΑ DVD ΣΑΣ ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΕΣ ΣΑΣ.

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ.

    Η Ελλάδα είναι χώρα της Ευρώπης και κοιτάει τα δικά της συμφέροντα, εάν δεν σας αρέσει να πάρετε του υπαλλήλους σας και να φύγετε όλοι από εδώ.

    Ακούς Γιωργάκη, ακούς Ντορούλα;

    ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ, ΤΙ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ ΣΑΣ Η ΤΙ ΑΡΧΕΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ 5.000 ΧΡΟΝΩΝ.

    ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕΜΕΝΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΤΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ, ΜΕ ΜΑΙΜΟΥ ΗΓΕΤΕΣ.

    ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΘΑΛΜΑ ΗΛΙΘΙΟΙ.

    ΕΣΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Εάν δεν ακούσατε ακόμα, κακό του κεφαλιού σας.

    Ανοχή τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Διαβάστε τι είπε ο Τζόν Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτης των New York Times, στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που έγινε προς τιμήν του πριν βγει στη σύνταξη. Κάποιος από τους παρευρισκόμενους έκανε πρόποση για τον ανεξάρτητο Τύπο,.ο Σουϊντον είπε:

    «Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω.

    Ούτε ένας ανάμεσά σας θα τολμούσε να εκστομίσει μια έντιμη γνώμη. Και αν τολμούσατε να την εκφράσετε γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ποτέ δεν θα εμφανιζόταν τυπωμένη στο χαρτί.

    Πληρωνόμαστε αρκετά ώστε να κρατάμε την τίμια άποψή μας, έξω από την εφημερίδα για την οποία γράφω. Εσείς επίσης παίρνετε ικανοποιητικούς μισθούς για παρόμοιες υπηρεσίες. Και αν κάποιος τολμούσε ή ήταν τόσο τρελός ώστε να γράψει την τίμια γνώμη του, θα βρισκόταν πολύ σύντομα στο δρόμο….

    Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια, να ψεύδεται, να διαστρεβλώνει, να εξυβρίζει, να κολακεύει γονυπετής το Μαμωνά και να πουλάει τη Πατρίδα του για τον άρτο τον επιούσιο….

    Είμαστε υποτελείς. Όργανα των πλουσίων που βρίσκονται στο παρασκήνιο. Είμαστε καραγκιόζηδες. Αυτοί οι άνθρωποι κινούν τα νήματα και εμείς χορεύουμε στο ρυθμό τους. Ο χρόνος, η ζωής μας, οι ικανότητές μας είναι ιδιοκτησία αυτών των ανθρώπων. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΕΣ ΠΟΡΝΕΣ.

    Πηγή « Η ανείπωτη ιστορία της εργασίας», του Richard O. Bayer, εκδόσεις United Electrical, Radio & Machine Workers of America, NY 1979.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΟΙΟΣ ΤΟΠΕ?
    Α ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Με εντυπωσίασε η συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης από την κa Παπαρήγα.
    22 Δεκέμβριος 2008 5:25 μμ

    Eγινε από όλους κατανοητό ότι μονο το κόμμα της εργατικής τάξης βασιζόμενο στην μαρξιστική-λενινιστική κοσμοθεωρία είναι ικανό να λύσει τα προβλήματα που προκύπτουν από τις αντιθέσεις μιας ταξικής κοινωνίας στην εποχή του ιμπεριαλισμού. Η διαλεκτική της ιστορίας άλλωστε έχει δείξει ότι αυτό είναι όχι μονο δυνατό αλλα και αναγκαίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 22 Δεκέμβριος 2008 5:25 μμ

    Όχι, τραβήξαμε μονο το καζανάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. «Λαϊκή εξέγερση... το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε;»

    Για άλλη μια φορά χθες στη Βουλή ακούστηκαν από τους γνωστούς-αγνώστους τα γελοία περί λαϊκής εξέγερσης. Εκτός από τον γνωστό καραγκιόζη επαναστάτη του καναπέ Κοροβέση και τον κοντοπαντέλονο CEO του ΣΥΡΙΖΑ, τις ίδιες αρλούμπες μας είπαν και ΠΑΣΟΚοι.

    Διαβάστε ενδεικτικά:

    ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: «Αναφέρομαι στην εξέγερση της νέας γενιάς των επτακοσίων ευρώ, της γενιάς της απελπισμένης των νέων με τα κομμένα φτερά, οι νέοι οι οποίοι δεν βλέπουν καμία προοπτική.»

    ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ: «Ο περυσινός προϋπολογισμός απέδωσε αυτή την εξέγερση. Αυτή την εξέγερση τη φορτώσατε στον Σ.Υ.ΡΙΖ.Α... Οπότε, λοιπόν, είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο το οποίο δεν μπορείτε να εξηγήσετε.»

    ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «Αυτή η έκρηξη, αυτή η εξέγερση της νέας γενιάς είναι άσχετη από τις πολιτικές κατευθύνσεις τις οποίες περιλαμβάνει και εμπεριέχει ο προϋπολογισμός; ... ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεχόμαστε σήμερα την πίεση όλου του συστήματος προκειμένου να άρουμε κι εμείς το στήριγμά μας απ’ αυτή την εξέγερση της νεολαίας... Η Κυβέρνηση έχει αποδειχθεί ανίκανη, παράλυτη, αντιφατική στην αντιμετώπιση της εξέγερσης των νέων»

    Σ΄όλους αυτούς δεν απάντησε κανένας άσχετος δεξιός, εξάλλου εμείς σύμφωνα με την αριστερή προπαγάνδα είμαστε ειδικοί στην καταστολή... Ποιος θα μπορούσε να είναι ποιο ειδικός στο να μας εξηγήσει τι είναι λαϊκή εξέγερση και ότι έγινε τις προηγούμενες μέρες μόνο λαϊκή εξέγερση δεν είναι; Μα η Αλέκα Παπαρήγα φυσικά και οι κομμουνιστές γενικότερα που έχουν μακρά εμπειρία σε λαϊκές εξεγέρσεις....

    ΠΑΠΑΡΗΓΑ:
    «Και με την ευκαιρία, λαϊκή δράση έχουμε, λαϊκή παρέμβαση έχουμε, αφύπνιση έχουμε, διάθεση του λαού να βγει στους δρόμους έχουμε. Αυτό ορισμένα κόμματα το αποκαλούν «λαϊκή εξέγερση». Οι κουκουλοφόροι, όμως, τώρα έχουν φτάσει στους δέκα χιλιάδες. Τους έχω μετρήσει. Εν πάση περιπτώσει, αυτή είναι η γελοιοποίηση και ο εκχυδαϊσμός της λαϊκής εξέγερσης και δεν έχει καμία σχέση με τη λαϊκή εξέγερση. Και να πάψουν –να το πω καθαρά- να μιλάνε –δεν μπορούμε να τους το απαγορέψουμε- για λαϊκή εξέγερση.

    Ποια είναι η λαϊκή εξέγερση; Η πραγματική λαϊκή εξέγερση θα έχει αφετηρία τους εργάτες, τους μισθωτούς και τη νεολαία. Η πραγματική λαϊκή εξέγερση δεν πρόκειται να σπάσει ένα τζάμι. Η πραγματική λαϊκή εξέγερση θα έχει αιτήματα και στόχους. Θα έχει πολιτικό σκοπό. Δεν θα είναι απλώς αγανάκτηση. Η πραγματική λαϊκή εξέγερση, ακριβώς επειδή θέλει να μετατρέψει σε λαϊκή περιουσία ό,τι έχει δημιουργήσει ο εργαζόμενος λαός σε αυτόν τον τόπο, δεν θέλει να την καταστρέψει. Γιατί να καταστρέψει επιχειρήσεις; Γιατί να σπάσει μηχανήματα; Γιατί να κάψει επιχειρήσεις; Γιατί να καταστρέψει Τράπεζες; Λαϊκή περιουσία θέλει να τα κάνει. Κοινωνικοποιημένη, συνεταιριστική, ανάλογα. Θα σεβαστεί τον κόπο του κόσμου, που απεικονίζεται σε εργοστάσια, σε επιχειρήσεις. Την καπιταλιστική ιδιοκτησία θα βάλει σαν στόχο, αν πάρει ένα τέτοιο χαρακτήρα η λαϊκή εξέγερση. Πρόκειται για γελοιοποίηση, για την πιο χυδαία μορφή εμφάνισης.

    Να πούμε και το εξής: Το αν είναι 10 χιλιάδες κουκουλοφόροι στελέχη πολιτικά, που ακούω στην τηλεόραση, τι σημαίνει; Εγώ σας λέω ότι έχουμε 50 χιλιάδες κουκουλοφόρους. Αυτό σημαίνει πως αυτό είναι λαϊκό κίνημα; Ο αριθμός είναι που κάνει το κίνημα; Όταν έχουμε γνωρίσει στην ιστορία πολύ πιο μαζικά λαϊκά, αντιδραστικά κινήματα. Λαϊκά, με την έννοια ότι έπαιρναν μέρος οι λαϊκές μάζες.

    Για πηγαίνετε στη Βενεζουέλα. Ποιοι κάνουν τις διαδηλώσεις εναντίον του Τσάβες; Και φοιτητές. Βεβαίως, δεν έχουν σχέση με το φοιτητικό κίνημα εδώ στην Ελλάδα. Διότι σήμερα στα πανεπιστήμια της Ελλάδας, σαν κατάκτηση λαϊκή, υπάρχουν και παιδιά από τα λαϊκά στρώματα και, βεβαίως, εξεγείρονται. Στα πανεπιστήμια της Βενεζουέλας δεν είναι τα παιδιά από τις φαβέλες (ΣΣ. Ρε παιδιά ξέρει κανένας τι είναι «φαβέλες»;). Είναι τα παιδιά μεσαίων, ανώτερων στρωμάτων και της αστικής τάξης. Και αυτό το φοιτητικό κίνημα δεν είναι με τη θέση του Τσάβες. Το λέω αυτό, γιατί ό,τι είναι εξέγερση, ό,τι είναι μαζικό δεν σημαίνει ότι είναι και προοδευτικό. Σε καμία περίπτωση. Παρ’ όλα αυτά η Κυβέρνηση δεν θα δικαιολογηθεί να προχωρήσει σε διεύρυνση του κράτους καταστολής και της βίας (ΣΣ. Δεν πρόκειται να τους κάνουμε το χατίρι Αλέκα μου. Μην τσιμπάς...). Υπάρχουν τρόποι το ίδιο το λαϊκό κίνημα, με την κοινωνική του κριτική και όχι με αστυνομικά μέσα και με μέσα βίας, να αντιμετωπίσει το ζήτημα.

    Άκουσα ένα Βουλευτή που διάβασε σε αυτήν την Αίθουσα ένα ποίημα του Ελύτη για τα παιδιά με τα πρησμένα πόδια που τα έλεγαν κάποτε αλήτες. Ε, ο Ελύτης δεν έγραψε το ποίημα για τους κουκουλοφόρους! Για άλλα παιδιά το έγραψε. Όχι και έτσι πια!
    (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος)

    Έχει χάσει την έννοια ο ηρωισμός, η αυτοθυσία, η αυταπάρνηση. Λέει πόσο ήρωας μπορεί να γίνει ο καθένας. Ε, όχι!

    Η δική μας θέση είναι καθαρή. Γίνονται θετικές διεργασίες σήμερα μέσα στο λαό. Δεν έχουν ολοκληρωθεί. Εμείς δεν πετάμε στα σύννεφα. Θέλουμε να συμβάλουμε στο να πείσουμε. Δεν μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς ούτε να επιβάλουμε.

    Λαϊκό, μαζικό κίνημα δεν μπορεί να έχει αποτελεσματικότητα. Τουλάχιστον, δεν έχει γραμμή καθαρή κατά των μονοπωλίων και κατά της εξουσίας των μονοπωλίων. Δεν αρκεί η αντιπαράθεση με την εκάστοτε Κυβέρνηση. Γιατί το θέμα δεν είναι να αλλάξει η Κυβέρνηση...

    Η λύση δεν θα έλθει σε ένα βράδυ ούτε μέσα από τις εκλογές. Μπορεί να γίνει ένα βήμα με τις εκλογές, αλλά αυτό το κίνημα πρέπει να έχει αύριο και μεθαύριο, πρέπει να έχει σχέδιο και προοπτική. Και αυτά τα περί λαϊκής νεανικής εξέγερσης, αυτά τα κακέκτυπα, ούτε η ιστορία τα έχει γνωρίσει, ούτε το σήμερα και καλύτερα, λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα υπέρ της νεολαίας.»

    Είπατε τίποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Γατα το λαμογιο ο Καχριμακης.
    Τα ΑΦΜ του Βατοπεδιου τα ξεσκαλισε
    δεν μας λεει ομως τιποτα για τα ΑΦΜ μερικων συντροφων του,που τωρα
    κανουν την παπια?
    ΞΥΠΝΙΣΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ.
    Αιντε Γεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Και εγω ειχα 2 και μου εριξαν προστιμο πριν καποια χρονια.Πουτανα κοινωνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο πεθερός του κ.Αχιλλέα Καραμανλή , ο συχωρεμένος Διαμαντής , ήταν ένας ‘’σεμνός και ταπεινός’’ ψαρομανάβης στην ιχθυόσκαλα του Κερατσινίου .
    Στην αρχή της ανόδου της Δυναστείας των Καραμανλήδων του είχαν δώσει την αποκλειστικότητα εισαγωγής παστού βακαλάου στην Ελλάδα .
    Όταν η Δυναστεία θέριεψε και οι μπίζνες μεγάλωσαν έβαλαν στο όνομά του την Ναυτιλιακή τους εταιρία για να μην φανούν αυτοί οι Εθνοσωτήρες ότι έγιναν μεγαλοεφοπλιστές .
    Είχαμε πρόσφατο ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ της 22.06.2008 για την ναυτιλιακή εταιρία των Εθνοσωτήρων Καραμανλήδων .
    Ο αρθρογράφος κ.Γ.Σ.Σκορδίλης μας πληροφόρησε ότι η σεμνή και ταπεινή ‘’αγία οικογένεια’’ έδωσε την Προεδρία της εταιρίας στην κόρη του θείου Αχιλλέα , Φωτεινή Καραμανλή. Με τον τίτλο Hellenic Carriers η εταιρία των Καραμανλήδων έχει εισαχθεί στηνWall Street . Δεν αγαπούν πολύ την κυανόλευκο οι Εθνοσωτήρες Καραμανλήδες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αχ βρε Καρχιμάκη....
    Ότι και να πεις, Καρχιμάκης θα είσαι πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. .. ρε Καχριμάκη βρες μας πόσα ΑΦΜ έχει το ΠΑΣΟΚ εντός και εκτός Ελλάδας με διακυβέρνηση από το 1981 .. πόσες Off Shore ... πόσες εκπροσωπήσεις έχουν τα στελέχη του ??? να σου πώ ένα νούμερο .. 1000 λογαριασμοί .... είναι καλά ... για ψάξε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Λαμογιο ειναι ο ΚΑΧΡΙΜΑΚΗΣ ας μας πει για τους συντροφους του τα λαμογια που καταχραστηκανε ,
    το χρηματηστηριο το κτηματολογιο κτλ,Περιμενουν ο λαος να τους ξαναψηφιση?
    ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ ΞΥΠΝΗΣΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση